Nadal 5. letošním titulem z turnaje Masters vyrovnal rekord

18. 8. 2013, 20:34
Aktuality 181
ATP CINCINNATI - Rafael Nadal vyrovnal dva roky starý rekord Novaka Djokoviče, když během jedné sezony získal už 5. titul z turnaje série Masters 1000. Dnes španělský suverén letošního roku triumfoval v Cincinnati, kde ve finále zdolal ve dvou tie-breacích domácího Johna Isnera a zajistil si už posun na post světové dvojky.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal vyhrál s Johnem Isnerem všechny tři vzájemné souboje, ten poslední předloni na French Open ale ubojoval až po pětisetové bitvě. Také dnešní duel na soupeřově domácí půdě v Cincinnati nabídl vyrovnaný souboj; španělský favorit se sice za celé utkání nedostal k brejkbolu a v první sadě čelil třem setbolům, klíčové okamžiky a především zkrácené hry však zvládal lépe a zvítězil dvakrát 7-6.

Isner měl v první sadě za stavu 6-5 dva setboly při podání soupeře, ale nevyužil je a třetí pak neproměnil v tie-breaku. Nadal tak první zkrácenou hru vyhrál po více než hodině hry 10-8. Ve druhém dějství měl osmadvacetiletý Američan brejkbol za stavu 3-3, ovšem znovu neuspěl a o rok mladší Španěl pak vyhrál i druhý tie-break. 

"Musel jsem být trpělivý a čekat na své šance. A dočkal jsem se," komentoval Nadal finálovou bitvu.

Rafael NadalSedmadvacetiletý Nadal, který ve čtvrtfinále zdolal Rogera Federera a ve včerejším semifinále Tomáše Berdycha, hrál v Cincinnati finále poprvé. Dnešním triumfem zaznamenal už 5. titul z turnaje Masters 1000 během této sezony, čímž vyrovnal rekord Novaka Djokoviče z roku 2011. Letos španělský tenista zvítězil v Indian Wells, v Madridu, Římě a minulý týden v Montrealu, na podzim má navíc šanci přidat trofeje z Šanghaje či Paříže.

"Vyhrát v Montrealu a teď i tady v Cincinnati pro mě hodně znamená.

Jeden z nejznámějších rodáků z Mallorky se do letošní sezony zapojil až na začátku února po sedmiměsíční pauze, okamžitě však začal dobývat nejvyšší mety. Na 12  turnajích se jen jednou nedostal do finále (ve Wimbledonu prohrál v 1. kole s Darcisem) a vybojoval na nich 9 titulů. Na betonu letos vyhrál všech 15 utkání.



John Isner a Rafael NadalCelkově dvanáctinásobný grandslamový vítěz Nadal zaznamenal 59. titul z turnajů ATP, sbírka 26 trofejí z podniků série Masters 1000 je pak nejlepší v historii. Díky triumfu v Ohiu se ve světovém žebříčku posune už na 2. místo a znovu tak výrazně posílí své šance zakončit sezonu jako světová jednička.

208 centimetrů vysoký Isner, který byl v Cincinnati nenasazený a vyřadil tři hráče Top 10 včetně světové jedničky Novaka Djokoviče, hrál ve finále turnaje Masters 1000 podruhé. Loni rovněž neuspěl na domácí půdě v Indian Wells, kde prohrál s Federerem.

"Myslím, že jsem dnes hrál dobře. Bohužel pro mě jsem čelil jednomu z nejlepších hráčů všech dob," řekl Isner, který se po týdnu vrátí do Top 20. Ty byla sedm dní poprvé bez jediného amerického zástupce.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI -
(Spojené státy / Ohio, tv. povrch, 3.729.155 dolarů)
nedělní výsledky (18. 08. 2013)

Dvouhra - finále:
Nadal (4-Šp.) - Isner (USA) 7-6(8) 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

181
Přidat komentář
Rafaeoli25
Oceňuji tvůj komentář a na oplátku říkám, že já Federera maximálně uznávám ač jsem skalní fanda Rafy. Že se tu škorpíme, kdo z nich je lepší je věc jiná a rozhodně by neměla být důvodem proto, abychom tu na sebe plivali. Ale musíš rozlišovat, jsou tu lidé, kteří polemizují a mají odlišný názor a pak jsou tu hateři a provokatéři, kteří žumpoidním způsobem útočí. A i tady musíme rozlišovat, něčí hater nerovná se fanda jeho soupeře. Já hater rozhodně nejsem, hlavně jsem Rafův fanda. Jinak podívej se na některé diskuse na idnesu z let 05-08, tolik vulgarity co tam padalo na Rafovu hlavu se jen tak nevidí, takže to je bohužel oboustranné..a teď už k Rafově hře. Souhlas, je obrovská škoda, že tímhle max.útočným stylem nehrál celou svou kariéru, nicméně je nutné si uvědomit, že takový styl umožňuje jen velmi kvalitní podání a k němu se Rafa dopracovával bohužel delší dobu. Na začátku kariéry opravdu nebyl servis jeho silnou zbraní a pouze s ním "uváděl míč do hry". Prvním progres na servisu udělal v r.08 a hned to přineslo vysledky v podobě titulu ve Wimblu a vítězství na olympiádě hrané na hardu. Pak ve vývoji na podání ustrnul a teprve v sezoně 2010 ho poprvé dostal na skutečně špičkovou úroveň, což vygradovalo na USO. V r.2011 podával jen nadprůměrně, takže mohl na útočnou hru zapomenout a to ho v zápasech s Novakem popravovalo už před zápasy. Teprve na těhle dvou turnajích opět podával skvěle a mohl maximálně útočit, bez takového servisu by to nešlo, ani u něj, ani u Rogera..a ještě k tomu zdržování, určitě to není jeho úmyslem, stejně jako Noleho. Oni holt patří mezi hráče, kteří potřebují více soustředění. Chápu, že to mnohé lidi štve, ale co se dá dělat, každý to nemá jako Agassi a Federer. Rozhodně tím nechtějí rozhodit soupeře o čemž svědčí to, že se tak chovají v každém zápase, jedno jestli hrají s úhlavním rivalem nebo totálním outsiderem..takže to chce toleranci, kdyby totéž dělal RF, nijak by mi to nevadilo, stonásobně to Rafa i Nole vynahrazují svým tenisovým umem a to je to, co by nás mělo zajímat..
Reagovat
a.magerova
Rafo velká gratulace, ale už brzdi prosím, mysli na rok 2014 a na to, jak těžko se Ti budou ty letošní body obhajovat :-)))
Reagovat
Rafaeoli25
Tak takhle se nedá uvažovat, buď je obhájí nebo ne, jet musí naplno pořád, aby maximalizoval šance, že první místo udrží co nejdéle, jinak se to brát nedá, pokud je zdravý. Tím samozřejmě neříkám, že se má oddělat a riskovat za každou cenu další pauzu..
Reagovat
a.magerova
Já jako Federerova fanynka takto uvažovat prostě musím :-)))
Jde mi o Rafovo zdraví a o zachování Rogerových rekordů ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Plešatí trochu Nadal, nebo se mi to jenom zdá?
Reagovat
a.magerova
No bohužel musím taky konstatovat, že mu ty vlasy nějak nebezpečně řídnou :-/
A podle mě je má i nabarvené, nebo mu je slunce vyšisovalo ;-)
2008
http://a.espncdn.com/photo/2008/0609/ten_g_nadal_580.jpg
2013
http://www.cbc.ca/gfx/images/sports/photos/2013/08/18/nadal940.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Což nijak nesnižuje jeho momentální tenis, ale za chvíli to asi bude muset hodit na Agassiho.
Reagovat
a.magerova
No tak samozřejmě, tenis hraje teď bravůrně, ale raději ať je No3 s vlasama než No1 bez nich, to je teda zcela můj sobecký názor bo mě rajcujou jen vlasatí chlapi :-)))
Reagovat
Mayo
bude to Pánes bez vlasov :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Takový tenisový Iniesta z něj brzo bude :)
Reagovat
Rafaeoli25
Měl by jít na transplantaci, Rooneymu to pomohlo, bez vlasů si ho fakt nedokážu představit. Asi to pro něj není podstatné, proto na ní zatím nešel. Ale já říkám, Rafo fakt jdi..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace,hodne rychle se hrabe nahoru,jeste nedavno 4ka a ted uz 2ka a verim,ze brzy 1ka.ikdyz Džoker je take borec,ale posledni dobou mu to nejde.
Ten Isner je čahoun,vyborny servis.
Reagovat
Pe3k
Velká gratulace Nadalovi.

Mě jako jeho hatera tuto sezonu opravdu překvapil. Je na něm fakt vidět, jak moc chce vyhrávat. Dává do toho vše, věří si a nepřekvapí mě, pokud těch Masters udělá letos 6-7. Sice ho opravdu většinu času nemusím (a ještě víc jeho ubohé fanoušky), ale musím sportovně uznat, že je to jasně nejlepší tenista letošní sezony. Kdo by před sezonou mohl čekat, že vyhraje 3 Masters na hardu? Jen blázen nebo hrdina :D

Pokud Rafa nakonec překoná Federerových 17, pak si to prostě a jednoduše zaslouží. Sice si to nepřeju, ale jestli Federer bude nadále nejlepší v historii, nebo to bude Nadal je úplně jedno. Stejně to jsou oba vítězové a legendy.

Zajímavé je, že čím víc Nadal vyhrává, tím víc se mi jeho hra líbí. Jen na něm moc nechápu, proč když je schopen hrát ofenzivně, porč takhle nehraje celou kariéru? Pokud by nestál 5 m za základní čarou a nevracel kopce, hrál útočněji a nezdržoval jistě by měl více fanoušků a méně haterů.

Respekt před Nadalem. Jen je velká škoda, že zdejší fanoučci to ve většině případů kazí a jsou naprosto nedůstojní takového hráče.

Btw. Na US je Nadal jasný favorit. Důležitý bude los.
Reagovat
Amputace
Palec nahoru za tvůj komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
aj keby Rafa dostal do QF Del potra do semi Andyho a do finale Djoka
a bude hrat svoju hru aj tak vyhra takze los neriesim
Reagovat
Pe3k
Tak přesně tenhle los kdyby dostal tak nevyhraje. Ale silně pochybuju, že by měl takovou smůlu na los. Už by měl začít být unavený :)
Reagovat
Amputace
Také bych to s takovým losem viděl bledě. To by mohly být klidně tři pětiseťáky v řadě a to už by na Rafu mohlo být příliš.
Reagovat
Mayo
DEl Potro, Andy a Djokovič ? neblázni...to je najhorší možný los...radšej Berdycha, a do SF určite nechcem Andyho ale tak to na mne nezáleží :D vyhnúť sa DelPovi a Andymu by bolo najlepšie :D
Reagovat
MarcelPersch
dostat Andyho do semi by nebylo spatne, Rafa na nej umi.
Reagovat
Mayo
síce umí ale aj tak by som ho nechcel
Reagovat
Rafaeoli25
Pro Rafu samozřejmě bude lepší, pokud bude sf Nole-Andy s tím, že Andy vyhraje, pak je skoro jistým vítězem USO, dostat do sf Ferrera, to bude dost klíčové jak z hlediska obtížnosti soupeře, tak i ušetření sil před finále..
Reagovat
hatatytla
Jestli John pojede do Winstonu-Salemu a bude tam hrát naplno, tak rovnou může odpískat US Open, minulý rok mu Jim Courier jasně řekl, že byl overscheduled a on tam jede znova. V roce 2011 mu to pomohlo, ale to toho tolik nenahrál předtím. Vím, že je to jeho domácí turnaj, ale příjde mi zbytečné si kvůli 250 devalvovat šance na GS ještě s takovou formou.
Reagovat
smazaný uživatel
I proto ho má dost lidí rádo ...
Reagovat
smazaný uživatel
a kvuli stejnymu problemu jsem take nechtel aby tam jel i Birdman...
Reagovat
Rafaeoli25
Isner i Berdych tím opravdu riskují, i proto, že to jsou hráči, na nichž se únava projevuje daleko víc než na top5, nicméně je nutné brát v potaz, že oba chtějí vyhrát turnaj, hlavně pro Berdycha musí být skličující, že jako jediný z top10 nevyhrál letos turnaj a vůbec, že jich za kariéru vyhrál absolutní minimum na to, jak dobrý a stabilní hráč to je, nakonec ho ještě překoná i flink Gulba..
Reagovat
steve79
Madalova letošní serie je fakt famozní. Od návratu hraje možná nejlepší tenis jaký kdy hrál. Ještě se 2-3 roky podle mě vrcholu udrží a bude atakovat Rogera v počtu titulů. Doufám, že ne v počtu Grandslamů:D
Reagovat
PetaM
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KFFPVqc1X60#at=23

Každý má na Petru jiný názor, ale pro mě osobně prostě nejde jí nemít rád. Ve skutečnosti s ní musí být zábava, když se odváže a tak :D Už jenom pokecat s ní by byl zážitek. A je dost oblíbená mezi hráčkami. To jsem rád :D Hezký rozhovor se čtyřmi nejvýše postavenými hráčkami NH :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je přesný opak Berdycha.
Reagovat
Mayo
Petra vs Tomáš ... Petra sympoška , Tomáš opak
Reagovat
smazaný uživatel
no comment ...
Reagovat
Mayo
čo sa ti nezdá ? však Petra je fajn...nič zlé som nenapísal
Reagovat
smazaný uživatel
Však Tomáš je taky fajn, žádný opak.
Reagovat
Mayo
však ako pre koho (:
Reagovat
smazaný uživatel
A co se týká vítězství a hry Nadala. Tak souhlasím s polach16hierem. Myslím, že Rafa má ještě dost rezerv a prostoru ke zlepšení. Proč někteří z vás jeho tenis považují za téměř dokonalý a bez chyb? Myslím, že dokonalý tenis, který já za svůj život pamatuju (a pamatuju toho dost) hrál jen Novak a to v roce 2011, to byl doslova robotický tenis na který ani Rafa ve své nejlepší formě před zraněním prostě neměl! Ale jsem rád, že se Rafa po zranění vrátil ve velkym stylu, jsem jeho obrovskej fanoušek a lámalo mi srdce, když pravidelně s Nolem prohrával v roce 2011 téměř všechny finále a to i na antunce.
Dnešní zápas mě celkem zklamal, čekal jsem, že Rafa Johna přejede ve větším stylu, nesebrat mu ani jednou servis? Jeho hra mi dneska přišla příliš ustrašená, volil špatné údery, příliš často a zbytečně hrál vysoké čopované bekhendy čímž Johnovy nahrával, příliš často si obíhal bekhendy a to i v situaci, kdy mohl z obouručáku zaznamenat vítězný úder. Přišlo mi jako by se svého bekhendu bál? Proboha proč? Vždyť je to jeden z nejlepších bekhendu na Tour (po Novakovi). Ty UE po druhých servisech a lehčích míčích jsou naprosto zbytečný a tam má taky, co trénovat. Myslím, že je Rafa rád, že má finále úspěšně za sebou a má na čem pracovat, protože dokonalý tenis to tedy zatím stále ještě není a věřím, že se ho dočkám, i když Rafa byl, je a bude vždy úplně jiný typ tenisty, takže dokonalý tenis hrát nikdy nemůže :)
Jsem jeho velkej fanda, moc si teď tu dobu užívám, ale jsem člověk, kterej vidí, že se Rafa ještě může zlepšit...
Reagovat
smazaný uživatel
ale rezervy stacili na Djoka Berdycha Federera

to su pekne rezervy
Reagovat
Mayo
RAfa teda BH nemá ani zo srandy nejaký dobrý...je viac hráčov s lepším BH...pritom on to má na pravú ruku silnú ruku, on vie zahrať aj parádne razantné BH ale tie zahráva strašne málo a väčšinou volí len tie udržovacie krátke kopce z neho ... a čo sa týka výsledku vo finále a čo by si od neho chcel ? on nikdy nebol vyhlásený returnér a proti takému podaniu sa ani nečudujem
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal měl vynikající return, skvěle returnoval například Federera ve Wimbledonu v těch finále 2006-08 , byť vyhrál jen jednou. Federer pokud nedal eso , tak Nadal každý jeho první servis vrátil...
Reagovat
Mayo
ale napríklad v Montreale som jeho return chválil a je pravda, že ho zlepšil proste...ale hlavne v Montreale sa mi jeho return páčil ...
Reagovat
smazaný uživatel
nechci se nijak dotknout, ale Rafa odehral velmi dobry zapas a rozhodne za velmi dobre povazuju prave jeho rozhodovaci schopnosti. S rezervami souhlasim z prosteho duvodu - ty ma kazdy a potrenovat musi vsichni. A nezda se mi prilis ani ta dlouha pamet na dokonaly tenis, kdyz saha jenom do roku 2011 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonalý tenis hrál Roger Federer v roce 2006. Djokovič v roce 2011 podobná záležitost, ale přece jen v úplném závěru roku mu došly síly a nezvládl turnaj mistrů...
Reagovat
smazaný uživatel
s Djokovicem si tezce nerozumime, mam na mysli tenis, ne neporazitelnost. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To se ti zdá špatně, jelikož pamatuju i hru Lendla a spol a musím říct, že to co teď hraje Novak a spol je mnnohem kvalitnější tenis než to co hráli chlapci v minulosti. Proto jsem psal, že v roce 2011 hrál Novak nejlepší tenis, kterej jsem kdy viděl...
Reagovat
Rafaeoli25
Ač jsem fanda Rafy, i já musím říct, že nejlepší tenis, co jsem kdy viděl, byl ten Noleho v r.2011. Bohužel to trvalo "jen" 8 měsíců..
Reagovat
PetaM
Je myslím dobře, že Serena padla teď. Akorát jí to před US Open ještě více nakopne, aby se zlepšila. Kdyby teď vyhrála, mohlo by jí to ukonejšit, že stačí to, co předvedla. Takhle se z ní může na US Open stát neovladatelná mašina na vítězství titulu .. :D No, bojte se děvčata :D :D :D
Reagovat
Mayo
Serena padla wow :O ... ale fakt asi len Vikina ju dokáže poraziť
Reagovat
smazaný uživatel
nj, i zázraky se občas stávají ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
co je Zazrak ze 2 porazi 1
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle se stal letos už podruhé :P Vika made my day.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi zase jednou vtipnej. :D No aspoň, že sis dal Katku Siniakovou do oblíbených na FB... To tě omlouvá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní zápas jsem teda neviděl, ale v Dauhá byla Serena oproti svým standardním normám poloviční. Nemyslím, že ji teď Vika začne porážet pravidelně. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu neporáží pravidelně nikdo, ale "zázrak" je trochu silné slovo... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem ho vyřkl s určitou nadsázkou. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No proto jsem taky napsal, že jsi zase jednou vtipnej... :D
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, sranda musí být. ;-))
Reagovat
Rafaeoli25
Azarenka na ní na hardu má, to jasně ukázalo loňské USO, kde jí měla na lopatě, ale zkolabovala, tentokrát to bylo naopak..
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je klasa. Takhle příjemně se chovat po tom, co prohrála vyhraný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo, dnes uznala, že byla Azarenka lepší, to bylo hned poznat na jejím výrazu a myslím, že je radši, že se to stalo teď, než na US Open :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale na US Open sa stane nieco podobne
Reagovat
MarcelPersch
Serena vyhraje urcite spis nez Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
nebud
si isty uz min rok vo finale US Open ju Vicka mala a toho roku na harde je to 2:0 pre Azarenku

takze iste je akurat to ze vsetci zomrieme:DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
odfrackuju to klidne za ni.. ;-) No tak dobre - gratulace Viktorii Azarenkove, vstala z prachu, pekne. :-(
Reagovat
MarcelPersch
Uvidis jak ji to ted nakopne a na US open bude rada, ze to bude mit bez kanara :D
Reagovat
kada.tom
Perfect Vika and Serena performace!
Reagovat
MarcelPersch
to mela daleko i k optimalnimu.
Reagovat
smazaný uživatel
What a match! What a win!

tak to bylo perfektní finále mezi Vikou a Serenou.
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=576213735775746&set=a.120047618059029.17962.110484985681959&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Serena stárne. Uź neudělá provaz.
Reagovat
gigin
Sába ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ať už USO Rafa vyhraje nebo ne, může být spokojen, protože se dříve nebo později vrátí na prvního, pokud vyhraje USO a stane se tak už po něm, bude to jen poslední třešeň na tomhle skvělém dortu s názvem Rafa 2013..já jsem šťasten a spokojen už teď :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena mna to uz nebavi
ale ani dnes nehra nejak extra tenis ale staci jej to

ale pochybujem ze vyhra US Open mam takeho tusaka ze to bude niekto iny snad Victoria noo uvidime
Reagovat
MarcelPersch
Pokud se nehraje v noci( vecer) , na Serenu nikdo nema. Jen to nezakriknout.
Reagovat
Rafaeoli25
Vážně si stojíš za tím, že jasným favoritem USO je Nole, hráč, který nebyl na posledních čtyřech turnajích na tomhle povrchu ani jednou ve finále?
Reagovat
smazaný uživatel
Možno nie jasným, ale favoritom áno..Stále je najlepším hráčom na harde, rovnako ako bol Rafa najlepším hráčom na antuke a favoritom na RG aj po prehre v MC..Zápas na tri sety je o inom, Nole síce zaknihoval štyri prehry na Masters harde, no tri bolo o chlp a bohvie ako by západ dopadol na tri víťazné..Navyše posledné dva týždne možu Nolemu paradoxne pomocť, tlak sa nenápadne preložil na Rafove bedrá a Djokovič može hrať uvolnenejšie..
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže měl bys na to nazírat z pozic roku 2010. A Rafa hraje ještě líp než tehdy. Teď už zase má na Noleho všechny páky, i na hardu, situace se totálně změnila..
Reagovat
smazaný uživatel
aa to je v pici uz teraz Serena z nej sa tote baby poseru uz v satni asi
aj ked herne by na nu Victoria mala
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa výborné dva týdny, těžko mu něco vytýkat, nějaké UE tam byly, ale v celkovém kontextu zcela bezvýznamné. To jak zofenzivnil hru na hardu je úžasný a i Nole bude mít problém nějak reagovat, pokud bude Rafa fit a neunaven. Jeho podání bylo celé dva týdny až na pár gamů neprůstřelný, ještě víc než na USO 2010..to co Rafa v Montrealu a Cinci předvedl ho na mírného favorita USO pasuje, pokud neubere, bez ohledu na to co předvedou Nole a Andy. Jednoduché to ale určitě nebude, ale to snad ani nikdo neočekává..
Reagovat
smazaný uživatel
to je zaciatok Vicka 2dvojchyby super fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam absolutne nic proti Nadalovi, dokonce ho mam i rada a preji mu, ale nesnasim, kdyz po matchballu spadne, jako by ho tam nekdo odprasknul:D omlouvam se, ze resim takovou blbost:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to ale dělá spousta sportovců, jinak třeba Nole zase trhá trika :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim, ze na zem pada hidne tenistu a tenistek, ale u Nadala mam vazne pocit, jako by jej na miste nekdo odprasknul:D jen je to usmevne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ještě hodně kazí, často vyhodí return po druhém podání soupeře, což je nejhorší chyba v tenise, v některých okamžicích nedělá správná rozhodnutí, občas se snaží velmi brzy ukončit výměnu dost nepochopitelně a udělá chybu. Hlavně na returnu je potřeba zapracovat , často je to nahrávka...
Reagovat
smazaný uživatel
prosim?

to nemyslis vazne toto
sak hraje skoro bezchybny tenis
kritizuj Novaka a Andyho oni si to za ten tyzden zasluzia
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem perfektcionista, není to ještě úplně dokonalé.
Reagovat
smazaný uživatel
dokonalost nikdy nebola a ani nebude

vzdy sa najdu chyby
Reagovat
Amputace
S těmi chybami na returnu po druhém servisu máš pravdu, ale ono je to hodně dáno tím, že returnuje daleko agresivněji než kdy předtím, snaží se ty returny tlačit co nejblíže k základní čáře a občas vinou toho zkrátka vyhodí. Připadá mi, že zatímco dříve returnoval docela ledabyle, protože věděl, že i když bude od počátku ve výměně v nevýhodě, dokáže si to uběhat (základem bylo dostat míč do hry), letos se už s prvním úderem snaží přebírat ve výměnách iniciativu a z toho pochopitelně pramení chyby. Nesouhlasím ale s tím, že dělá špatná rozhodnutí. Naopak v těch klíčových momentech není momentálně lepšího tenisty, který by věděl, jak v dané chvíli zareagovat na nepříznivý vývoj. Dnes to bylo nádherně vidět v situaci, kdy odvracel dva breakbally. V obou případech svým podáním Isnera dokonale zaskočil.
Reagovat
smazaný uživatel
ale teraz uz COME ON Victoria

daj dole Serenu
mas na to

!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Noo uvidime aky bude los na US Open
Reagovat
smazaný uživatel
ale Isnera asi nikto nechce
Reagovat
worlos6
Myslim, ze sazkovky rychle prehodnoti kurzy na US Open, protoze Nadala nikdo nezastavi. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To každý trvdil i před Wimbledonem a jak do dopadlo. Nadal může vyhrát, ale žádná tutovka to není to ani náhodou...
Reagovat
Mayo
akutálne Rafovi ide karta ale aj tak na USO vidím väčších favoritov či už srb alebo škót a dosť očakávam od argentínčana ... toto bude masaker USO
Reagovat
worlos6
Nadal je proste favlrit cislo jedna, dyg jeste na hardu neprohral ani jeden zapas, hraje v zivotni forme, ma nejlepsi sezonu kariery a ani Djokovic na nej nemel, i kdyz pravda, ze on mel nejbliz k tomu, ho porazit
Reagovat
Amputace
To máš sice pravdu, ale velký rozdíl je v tom, že zatímco Wimbledon následuje po antukové sezóně a jde tedy o velmi náhlou změnu povrchu (Nadal navíc nehrál ani přípravnou 250ku), USO je stejného povrchu jako dva turnaje, které nyní Nadal s přehledem ovládl. Takže hodně pochybuji, že se bude opakovat něco jako letos ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi to na US Open nikdy moc nešlo, nedokázal ve finále vyzvat Federera, proto to má Federer 5x v řadě 2004-08. Federer měl štěstí, že vždycky Rafu někdo zastavil, na druhou stranu byly to velké minely Nadala...
Reagovat
Amputace
Nikdy mu to tam příliš nešlo, ale z posledních dvou účastí hrál dvakrát finále, i na to je třeba brát ohled :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dostane divokou kartu třeba David Nalbandian který je až 200. v rankingu, to by mě docela zajímalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hraje skvěle. Mentálně titán. Ale podle mého nedopadne dobře (titul) na USO.
Tipl bych Murray-Berdych, pokud pavouk dovolí ...
Reagovat
smazaný uživatel
zase nesmyslny odhad? proc schvalne? berdych? co je to za blbost? djokovic to tam cele vyhraje, bohuzel
Reagovat
smazaný uživatel
ze Berdych no som sa zasmial jaky nezmysel
:DDDDDDDDDDD

Andy mozno hey ale ani jemu neverim
moj tip finale
Rafa - Novak
a tak aj bude snad
Reagovat
smazaný uživatel
Na Uso je jednoznačný favorit Nole, stále je najlepším hráčom na harde..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa-Novak??? To nechápu :DDDD
To bude zase divení.
Reagovat
Amputace
Přál bych si finále Nadal - Murray (pokud je to vůbec s ohledem na nasazení možné... nikdy jsem se v těch losech příliš nevyznal :) )
Reagovat
smazaný uživatel
forma pred GS rozhoduje aspon teda v poslednych pripadoch to tak bolo
aj ked min rok tiez Andy moc dobre v USA A Canade nehral a US Open dal
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by moc líbilo finále Federer-Nadal na US ještě nebylo, oni se tam dokonce ještě nikdy nepotkali..., letos by to snad mohlo vyjít.
Reagovat
worlos6
Jak je videt, tak na hardu je aktualne nejlepsi Nadal :) Djokovic na nej nema momentalne, nikdo na na nej nema a pokud bude stoprocetne fit, tak vyhraje
Reagovat
Mayo
Nadal vs Murray by som si aj ja prial finále...jedine žeby Djokovič do SF schytal práve Murrayho...ale tak neviem jak to bude s pavúkom
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem černá labuť, nedovedu si pomoct :D
Reagovat
Amputace
janekda: Proč si myslíš, že Nadal nedopadne dobře? Neříkám, že to není možné, pouze mě zajímá, co v tobě tento předpoklad podněcuje...

Já osobně si myslím, že pokud Nadal projde prvními koly a vypořádá se s neznámými hráči, s nimiž má dlouhodobě velké problémy, USO vyhraje. Velikou neznámou je samozřejmě Djokovič. Ten sice letos zatím na hardu nijak neexceluje, já ovšem nepochybuji o tom, že na US znovu přijede dokonale připraven a bez problémů dojde do finále. Jeho případný zápas s Nadalem už by byl padesát na padesát, přesto bych v něm o něco více věřil Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Rafa už ani větší favorit být nemůže. Rafa je hodně odolný, ten si tlak na očekávané vítězství zas tak nebere. Jsou tu ale hráči, kteří radši útočí zezadu.
Třeba Berďa může proti němu hrát úplně v klidu. Je tam i vysmívaný Wáwra, ten taky může být v klidu.
Delpo se jenom musí dát dokupy, ten má nervy ok. Gulba může překvapit...

Teď jsem mrkl na kurzy a Rafa je třetí za 4 :-O, to se zase ale vyplatit může. Novak má kurz 3.
Reagovat
smazaný uživatel
srry. Amputace :(
Reagovat
smazaný uživatel
Totéž si přeju já, p odvou letech konečně zápas Andyho s Rafou na 3 sety, nejlépe ve finále, užil bych si to. A je to možné, Andy bude buď v Rafově části, nebo v té Noleho, takže jednoho z nich schytá na SF a jednoho (pokud všichni uspějí podle papírových předpokladů) ve finále. Pokud jde o ty dva, Andy na něj herně umí, jelikož je herně podobný Nolemu, akorát s horším forhendem. Ale mco to neuměl v těžších zápasech dotáhnout hlavou a hlavně mu chyběl koncový úder, což už trošku zlepšil. Za nejlepší vzájemný zápas považuju SF TM 2010, kdy měl Andy v TB blízko k výhře.

http://www.youtube.com/watch?v=KsoFK7aLGpU

A pak nejlepší Andyho výkon 2011 Tokio, kde Rafu zničil bekhendem.

https://www.youtube.com/watch?v=1t36GGraAcM
Reagovat
MarcelPersch
bylo by super, kdyby se Rafa konecne potkal s Andym na USO.
Reagovat
Amputace
Neomlouvej se, jsem poctěn, že sis mě spletl právě s Olympiádou :D:D
Reagovat
Mayo
ku Djokimu pekne Andyho, tam nech ho vyradí a do finále k Rafovi :D by som chcel...ináč to Tokio 2011 - tak dominantný backhandový výkon som snáď ešte nevidel...to bola BH poprava
Reagovat
Mayo
ale ako tradične ho schytá Rafa jak na potvoru :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já Andymu věřím více na Novaka, jsou to šachy, ale umí na něj, nejsou tam až takové rozdíly.
Reagovat
Bob
Nadal je prostě pánes! Co předvádí tento rok je až neuvěřitelný. Je to pravý šampion. Gratulace jemu. Nebude žádným překvapením, když si dojde pro titul USO.
Reagovat
smazaný uživatel
rafa a titul us open, kde se hraje na 3 sety? muhehe bude rad kdyz postoupi do cf
Reagovat
Mayo
brycan ... nejako som nepochopil :D a čo keď sa hrá na 3 víťazné ? to je akože pre Nadala handicap ? :D
Reagovat
worlos6
To jsi placnul dobrej nesmysl no :D Nevyhody je to naopak pro Rafovi soupere :D Protoze vyhrat nad nim tri sety, v tyhle forme, to je skoro sci-fi
Reagovat
smazaný uživatel
Spousta dalších hráčů může na US Open excelovat jen tak namátkou , Dimitrov, samozřejmě Isner,Tommy Haas,Raonič , Gulbis ten ani nebude nasazený takže se můžeme dočkat už v 1.kole velký bitvy Berdych-Gulbis popřípadě Djokovič-Gulbis...
Reagovat
Nola
musím ťa sklamať, Gulba je momentálne 33. v renkingu, pri neúčasti Tsongy, bude nasadeným, posledným hráčom :D
Reagovat
smazaný uživatel
a asi i Čiliče ...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se dívám na ranking , Gulbis je 34. , ale vypadá to, že opravdu nasazený bude, to je pech...
Reagovat
Nola
na Čiliča som zabudla, je taktiež odhlásený, čítala som to niekde na nete
Reagovat
smazaný uživatel
jj, čiliče odhlásili antidoping komisaři :)))
Reagovat
gigin
Gulbis nasazený bude.
Reagovat
smazaný uživatel
teď je to na tuty. tečka.
Reagovat
gigin
A jako 31.
Reagovat
Amputace
V každém případě kdyby se Nadal stal na konci roku světovou jedničkou, stejně tam dlouho nezůstane, protože toto všechno nemůže příští rok poobhajovat :D
Reagovat
Mayo
tak ja nečakám , že by tam bol dlho..pár týždňov by pridal...ale to nevadí, hlavne nech si vyhráva turnaje
Reagovat
MarcelPersch
kdyz nebudou vitezit i ti ostatni (Novak, Andy, Roger) , tak to nevadi.

Navic, jeste neni konec, jeste muze do konce roku pridat dalsich 4-5 tis. bodu treba a to by mu do konce pristiho roku stacilo i bez formy.
Reagovat
smazaný uživatel
noo tak by mozno neobhajil ale by mal body z AO a Wimbledonu a este nebol v Miami tak takto asi
Reagovat
Amputace
Máš pravdu. Neuvědomil jsem si, že vlastně nic neobhajuje ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Práveže zostane, kludne mu stačia obhájiť dva masters, manko dobehne na Australia. open a na Wimby..
Reagovat
smazaný uživatel
receno slovy Tommyho Haase - ve spravny cas delal spravne veci na spravnem miste. Rafa.. :-( Gratulace, hral dobre, libil se mi po vsech strankach. (Fyzicke, technicke i mentalni.) Hra viteze. Ale to nejdulezitejsi: JOHNE, zachranil jsi DUSTOJNOST finale! ;-) Skvela hra, uzasne vyhry, famozni turnaj! Do slohace se mi nechce - nekomu slova prozitky umocnuji, nekomu rozmelnuji... :-) Takze jen vyzdvihnu nejzhavejsi novinky: pohyb, fyzicka, vule, chut, sebevedomi a zadne plouzeni, parada! Ale ted to bude dal hodne tezke. Come on! :-)
Reagovat
Pe3k
To je ale frajer!
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepsie by bolo keny ze sa Roger dostane do QF na US Open zeby tam mal Ferrera
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Rafa vyhraje US Open a Djoko nepostoupí do finále, tak je Rafa No. 1
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle budou vypadat čtvrtfinálové dvojce na US Open

Nadal-Federer
Djokovič-Berdych
Murray-Wawrinka
Ferrer-Del Potro

...
Reagovat
smazaný uživatel
Stan a David neeee
Reagovat
smazaný uživatel
To je hrubý odhad...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/RafaNadalSKCZ
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Rafovi! Mimochodem mám s ním fotku.. :D Sice je jen z vosku, ale vypadá tam jako živý :D ( Z muzea voskových figurín v Londýně)

A obchod se Sugarpova jsem nenašla :((
Reagovat
smazaný uživatel
já vsadím dost peněz na Toma, minimálně finále. Ale neznám draw, takže raději semi. Má fazonu, a hrál rozhodně lépe než Izzy.
Reagovat
smazaný uživatel
takže Rafa je aktuálně 3. Po US Open bude 2. PAráda. Příští rok může být 1. Ať se mu zranění vyhýbá.
Reagovat
smazaný uživatel
Radši sem o Tomovi nepiš, nebo tady zase bude milion příspěvků od jednoho nejmenovaného nicka :))) Ale jinak souhlas, Tomáš má formu. :)
Reagovat
gigin
Rafa bude od zítřka No2. A při nasazování a losu USO se bere žebř právě ze zítřka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vsaď až po losu ne? Stejně to dřív nevypíšou ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Od zitrka je 2. pred Andym a na USO uz bude taky 2. nasazenej... jestli mu to zustane ta forma, muze bejt 1. jeste letos
Reagovat
smazaný uživatel
takže semi USO by mohlo být opět Rafa-Tom
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa určitě bude jednička, Djokovič obhajuje finále na US a pak tituly Peking ,Šanghaj. To nemůže zvládnout a kdyby to nějak zázrakem zvládl , tak pak ještě obhajuje vítěžství na turnaji mistrů, to je 1500 bodů, Rafa neobhajuje nic... , na 99% procent bude Rafa končit rok jako světová jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Este Vicka a super bude
Reagovat
LukasH
Tak teď ještě Serena a bude to komplet.
Reagovat
MarcelPersch
doufam, ze se Serena bude citit lepe nez ve vcerejsim zapase.
Reagovat
LukasH
Taky doufám, ale ona ví, že proti Vice musí hrát líp.
Reagovat
MarcelPersch
No, Serena taky vcera nebyla moc konzistentni, ale urcite neztratila tolik podani jako Victoria vcera.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě sem.

Gratulaci vítězi, zasloužené vítěsztví bezpochyby. John zaslouží velké uznání, držel statečně, v prvním tiebreaku měl i šanci, měl taky šanci na returnu, kdežto Nadal ne, ale ukázala se velikost (ne výška) hráčů a celková kvalita. Může být ale John na sebe náležitě hrdý, opět jednou ukázal tenisovému světu, čeho je schopen a vysmál se všem posměváčkům rovnou do ksichtu.

Nadal pokračuje ve famózní jíždě, jak už jsem psal ráno, ani omylem jsem nečekal, že vyhraej alespoň jeden z těchhle Masters, natož oba a ještě vůbec poprvé Cincinnati. I když v Montrealu mi přišel o něco lepší, tak hraje skvěle a zaslouženě vítězí. Uvidíme, co ukáže na tom nejdůležitější turnaji americké série, tam by se mělo oddělit zrno od plev, uvidíme, kdo bude na GS nejúspěšnější, první tři hráči mají po jednom titulu a nečekám, že by někdo jiný krom těchhle tří moh vyhrát.

Já osobně za sebe doufám, že Andymu ty výpadky jen pomůžou v pořádném tréninku a koncentraci, loni měl taky oba turnaje slabé a pak vyhrál US Open, takže uvidíme. Navíc musí máknout a budem muset po cestě za titulem vyřadit oba dva velikány, což je docela výzva, na kterou se i já osobně těším. Snad bude teda přání vyslyšeno a neusne po Wimbledonu na vavřínech. Každopádně nebude troufalé, když napíšu, že to bude docela řežba na US Open. První tři hráči, Roger zpátky konkurenceschopný, Del Potro a Berdych budou taky zlobit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale o Izzyho se bojím na US Open, hraje 4 týdny v ksue a jestli dá i WS, bude hrát i s 1. týdnem US open 6 týdnů v řadě, to položí i lépe připravené hráče, než je John.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Rafa je srandovní ale, proč si pořád povytahuje ty trenky , on to dělá i před tím než si sedne na lavičku...
Reagovat
gigin
musím však zároveň přiznat, že Isner odehrál vynikající turnaj. Takže taky gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Vynikajíc byl ve 1/4finále především...
Reagovat
MarcelPersch
Ted bude zalezet na Johnovi, jestli se neodhlasi z Winstonu Salemu, pokud ano, Rafa je vitezem US Open series stejne jako Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Beru všechno kromě Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
John tuším bydlí pál kiláků od tama. To kamarádům neudělá.
Reagovat
MarcelPersch
Tak jemu se ty body nabiraj, kdyz jezdi na vsechny turnaje us open series :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo dostane Isnera mezi šestnácti na US Open, ten bude v nepříjemné situaci..., doufám, že to bude Berdych nebo Djokovič...
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že Tomáš dojde co nejdál, polacha klepne pepka a bude klid..
Reagovat
Nola
polachu, polachu, nedávno tu niekto písal, že karma je veľká sviňa... spamätaj sa už konečne, lebo ťa tá nenávisť zožerie, skôr ako bude zverejnený los na USO
Reagovat
Mayo
fúú ešte keby uhaluzí US Open to by bola nádhera ale to už by som chcel asi veľa :D
Reagovat
smazaný uživatel
coo vela je najlepsi teraz JE

tak kludne a aj to da
Reagovat
MarcelPersch
pokud to dokaze, tak to urcite nebude nazyvano "haluz".
Reagovat
Mayo
marcel ja viem to ja len tak som napísal :) ... moc by som si prial triumf z New Yorku...tohto ročný USO bude masaker podľa mňa...
Reagovat
MarcelPersch
Vsak v pohode, ja mu to taky preju. Vyhrat tyhle 2 turnaje, Us open, pak treba Sanghaj a WTF. To by byla fantazie, ale nechci byt tak narocny.
Reagovat
gigin
Do Shanghaje asi nepojede. Je přihlášený do Pekingu a Bazileje. Jako může se to změnit, ale taková situace je teď.
Reagovat
MarcelPersch
To je skoda, v Sanghaji by mel mozna vetsi sanci nez v Parizi. Kazdopadne diky za info ;)
Reagovat
Alexandria
Velke blahozelanie Rafovi,hoc to bolo sem-tam dramaticke i Isner sa vyznamenaval,dlzno dodat
Reagovat
Nola
Rafa gratulujem, si veľký favorit zbytku sezony, Djoker, Delpo takto sa vyhráva zápas proti big servisu,obrovská koncentrácia na každú loptičku....
Reagovat
smazaný uživatel
a bude mozne finale na US Open Djoko - Nadal to je vyborne
Reagovat
smazaný uživatel
Výborné to nebude, Djoki předvedl, že na Nadala už nemá na žádném povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam slov

nadhera
este Victoria

pls Come on Vicka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist