Olympiáda ve Wimbledonu? Je to závazek, říká Hradecká

27. 7. 2012, 16:55
Aktuality 12
Lucie Hradecká těsně před startem olympijského turnaje vnímá, že se blíží mimořádný okamžik její kariéry. Neporovnatelný s tím, co zažívá na běžných štacích, kde se pere hlavně za svoje jméno. Proto sedmadvacetiletá reprezentantka pod pěti kruhy na wimbledonském trávníku touží společně s parťačkou Andreou Hlaváčkovou po pronikavém úspěchu. Hradeckou povzbuzuje i to, že v červnu na dvorcích All England Clubu došly až do wimbledonského finále.
Lucie Hradecká

Hradecká před svým prvním olympijským startem cítí mimořádnou příležitost. "Už jenom jet sem s tím, že hraju i za celou zemi, je závazek. Není to jako jiný turnaj, že třeba prohraju v prvním kole a jen tak odjedu," uvedla Hradecká, když se v úterý chystala na odlet z Prahy do londýnského dějiště her.

Pražská rodačka olympiádu přirovnává k týmové soutěži Fed Cupu, v němž loni na podzim s českým týmem triumfovala. "Na olympiádě to bude podobné. Zase dostaneme oblečení v reprezentačních barvách s vlaječkou, moc se na to těším. A snad přivezeme i medaili," přála si Hradecká.

Společně s Hlaváčkovou jsou před turnajem čtvrtým nasazeným párem a sní o útoku na nejvyšší pozice. Elitní český pár už loni ovládl čtyřhru na Roland Garros, letos ve Wimbledonu skončil po prohře se sestrami Williamsovými těsně pod vrcholem. Právě zkušenost z posledního Wimbledonu je pro Hradeckou velkou morální vzpruhou. "Přesvědčily jsme se, že se tady dají odehrát skvělé zápasy. Myslím, že je to dobře načasované," věřila Hradecká, že ji a Hlaváčkovou forma měsíc po návratu do Londýna neopustila.

Hradecká také cítí všeobecné očekávání. "Lidi po Wimbledonu asi něco trochu čekají. Ale na medaili je potřeba vyhrát nejméně čtyři zápasy a každý bude strašně těžký," uvedla Hradecká, která s Hlaváčkovou do olympijského turnaje vstoupí v sobotu proti maďarskému páru Babosová/Szávayová.

Hradecká považuje za velkou výhodu, že s Hlaváčkovou po dlouhé spolupráci tvoří sehraný pár - na rozdíl od některých jiných států, které dávaly dohromady dvě singlistky. "My se s Andy (Hlaváčkovou) dobře známe, víme, kam se kdo pohne a co udělá. Z toho můžeme těžit," věřila Hradecká. Největšími favoritkami čtyřhry podle ní jsou slavné sestry Williamsovy, s nimiž Hradecká s Hlaváčkovou ještě nikdy neuspěly. "Ve finále Wimbledonu jsme s nimi hrály velmi dobře a stejně to nestačilo. Je těžké je porazit. I když hrát se s nimi dá," řekla Hradecká.

pva, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
pepin
Díky za info, včera jsem namontoval elektricky řízenou parabolu a již se těším. V případě, že bych něco nevěděl tak se Tě zeptám.
Reagovat
gigin
Naladěno. Ještě jednou díky !!
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, rád poradím. Zeptat se a využít mé informace mohl každý (o úžasných olympijských kanálech BBC jsem zde psal už během Wimbledonu).
Naštěstí už máš HD přijímač. Jinak bys nemohl tenis na BBC sledovat, protože jako na potvoru všech pět SD kanálů 4, 5, 20, 23, 24 jde v britském svazku, který na východě Moravy na malou parabolu už nechytáš.
Bezkonkurenční počin, pro porovnání, BBC během OH v Pekingu gratis vysílali jenom 6 kanálů, i tak to bylo 3x víc než ČT !!!
Některým tenisovým fandům s kabelovkou nebo Skylinkem ovšem bude muset stačit ČT, případně sekající se fleky na internetu.
Reagovat
Fandina
Super, taky naladěno, spočítala jsem 32 kanálů 24 HD a 8 SD a čekám na zítřek ... díky moc
Reagovat
smazaný uživatel
BBC vysílá olympiádu přes satelit na 24 speciálních kanálech, v HD gratis pro velkou část Evropy, což je úžasné a patří jim za to velký dík (menší pokrytí mají SD kanály na frekvencích 10876 MHz a 10921 MHz, které jsou na britském svazku satelitu Astra 1N).

Tenis podle aktuálního rozvrhu zítra bude na kanálech BBC Olympics 4, 5, 20, 23, 24. Nádhera!
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 1N
BBC Olympics 1, 4, 7, 10, 15, 18, 21, 24 - frekvence 10876 MHz, symbolrate 22000, polarizace V
BBC Olympics 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23 - frekvence 10921 MHz, symbolrate 22000, polarizace H

28 stupňů východně: Eurobird 1
BBC Olympics 3, 6, 9, 12, 13, 16, 19, 22 - frekvence 11469 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 2A
BBC Olympics HD 1, 7, 18, 24 - frekvence 11914 MHz, symbolrate 29500, pol. H, DVB-S2 QPSK, FEC 3/4, pilot off
BBC Olympics HD 2, 8, 17, 23 - frekvence 12129 MHz, symbolrate 29500, pol. V, DVB-S2 QPSK, FEC 3/4, pilot off
BBC Olympics HD 5, 11, 14, 20 - frekvence 12422 MHz, symbolrate 29500, pol. H, DVB-S2 QPSK, FEC 3/4, pilot off

28 stupňů východně: Astra 2B
BBC Olympics HD 3, 9, 16, 22 - frekvence 12304 MHz, symbolrate 29500, pol. H, DVB-S2 QPSK, FEC 3/4, pilot off
BBC Olympics HD 4, 10, 15, 21 - frekvence 12402 MHz, symbolrate 29500, pol. V, DVB-S2 QPSK, FEC 3/4, pilot off
BBC Olympics HD 6, 12, 13, 19 - frekvence 12441 MHz, symbolrate 29500, pol. V, DVB-S2 QPSK, FEC 3/4, pilot off
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc za info.!!
Reagovat
tommr
rozlosovaný to mají dobře - ty nejvíc favorizovaný páry jsou všechny ve druhý polovině pavouka (Williamsky, Errani+Vinci a Kirilenko+Petrova). Otázka je jak jsou na tom s formou. Kdyby se mělo soudit podle singlu tak by to bylo dost špatný - zejména Hlaváčková se na turnajích v Donecku a v Baku strašně trápila. Musíme prostě doufat, že v deblu to bude jinak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se holkám oživí vzpomínky na skvělou jízdu Wimbledonem a bude to v pohodě. S tím losem to fakt vypadá dobře, ve čtvrtfinále by mohly zase zmáknout Italky a pak bojovat o medaile.:)
Druhý pár to má podstatně horší, tam je vážně pravděpodobné, že první kolo bude konečná....
A Lucka Š. má ten los taky blbý, jak píšeš vedle, druhé kolo asi konečná, ale stát se může všechno.:)
Reagovat
tommr
jj H+H už pár Pennetta+Schiavone porazily ve Wimbledonu a kdyby se jim podařilo zdolat ještě pár Huber+Raymond tak si můžou dát opáčko wimbledonskýho finále s Williamskama ... :)
Ten náš druhej pár stejně neměl žádnou šanci na dobrý umístění natož na medaili - tam šlo jen o to, že když už na těch OH jednou jsou, tak proč to taky nezkusit - dál než do druhýho kola by stejně nedošly ... :)
Reagovat
Fandina
Holky ať to vyjde moc držím palce !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist