Plíškovou kanár nepovzbudil, po zranění prohrála s Burelovou. Bouzková dohrála v kvalifikaci

19. 5., 19:49
Aktuality 14
WTA ŠTRASBURK - Karolína Plíšková (32) se po měsíc dlouhé pauze zaviněné zraněním kotníku vrátila porážkou. Na podniku WTA 500 ve Štrasburku v generálce na Roland Garros podlehla 5:7, 6:0, 1:6 domácí Claře Burelové (23), počtvrté v kariéře prohrála zápas, v němž soupeřce nadělila kanára, a nedokázala Francouzce oplatit vyřazení z loňského US Open. Z kvalifikace se do hlavní soutěže neprodrala Marie Bouzková (25).
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Plíšková – Burelová 5:7, 6:0, 1:6

Karolína Plíšková letos na antuce odehrála pouze v polovině dubna turnaj v Roeunu, kde ve druhém kole prohrála se Sloane Stephensovou. Pak si poranila kotník a přišla o dvě tisícovky v Madridu a Římě.

Na kurty se stihla vrátit až přesně týden před startem Roland Garros a také svou druhou akci před pařížským grandslamem absolvovala ve Francii. Tentokrát ale skončila hned po úvodním vystoupení, ve světovém žebříčku o sedm příček lépe postavené soupeřce Claře Burelové podlehla v utkání o pět hodin odloženém kvůli dešti 5:7, 6:0, 1:6 a po nezdaru na loňském US Open s ní prohrála i podruhé.

Bývalá světová jednička a aktuálně 52. hráčka pořadí Plíšková začala proti domácí hráčce všechny tři sety brejkem. Ale zatímco druhou sadu dohrála bez ztráty gamu, v prvním a druhém dějství výhodu z úvodní hry nepotvrdila při svém podání. A tak teprve počtvrté v kariéře, z toho potřetí od loňského července, prohrála zápas, v němž soupeřce nadělila kanára.

Plíšková v zápase spáchala více nevynucených chyb (40:34) a zahrála méně vítězných úderů (24:26). Nepomohlo jí ani 13 dvojchyb z rakety soupeřky.

Statistiky zápasu Karolína Plíšková – Clara BurelováStatistiky zápasu Karolína Plíšková – Clara Burelová (@ Livesport)

Dvaatřicetiletá Češka nezvládla své úvodní vystoupení už na pátém z 10 letošních turnajů. Ve Štrasburku hrála potřetí v kariéře a v 1. kole skončila stejně jako při svém debutu v roce 2013. Předloni padla až v boji o finále se Slovinkou Kajou Juvanovou.

Plíšková v únoru vyhrála 11 zápasů v řadě a v rumunské Kluži ukončila čtyřleté čekání na titul, po skončení vítězné série se ale vrátila do krize a prohrála 5 ze 6 duelů. Za poslední tři měsíce dokázala porazit jen hráčku ze druhé světové stovky.

Burelová si o postup do čtvrtfinále zahraje s krajankou Diane Parryovou, nebo ukrajinskou šampionkou z let 2020 a 2023 Elinou Svitolinovou.

Bouzková – Bucsaová 4:6, 6:2, 4:6

Marie Bouzková se na kurtech představila poprvé od začátku dubna, kdy prohrála finále v Bogotě a následně laborovala se zraněním. Dvoukolovou kvalifikací ve Štrasburku projít nedokázala, byť byla nasazenou jedničkou.

Den po dvousetové výhře nad domácí Jessikou Ponchetovou pětadvacetiletá Češka nenašla recept na neoblíbenou soupeřku Cristinu Bucsaovou ze Španělska, které podlehla 4:6, 6:2, 4:6 a ani na třetí pokus si nepřipsala její skalp.

V hlavní soutěži se po vypadnutí Plíškové představí ještě tři české tenistky. Nejvýše nasazenou je Markéta Vondroušová, jež má v prvním kole volný los. Barbora Krejčíková začne proti nasazené Rusce Ljudmile Samsonovové a Kateřina Siniaková se utká s kvalifikantkou Julií Putincevovou z Kazachstánu.

Výsledky turnaje WTA 500 ve Štrasburku


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
misa
Marii čekají těžké časy - nemá formu a v létě obhajuje skoro 700 (!) bodů za Wimbledon, Montreal, Cincinnati a US Open... Navíc je na ní celou sezonu vidět, že fyzicky není v pohodě, často jí dojdou síly.

V podstatě začíná hrát o přežití na WTA okruhu. V lednu asi měla úplně jiné cíle a představy o své tenisové budoucnosti.
Reagovat
frenkie57
Marušky je mě líto, ale nevím, co by se muselo stát, aby se s té mizérie dostala. Snad zázrak?
Reagovat
Yonaash
Vždyť loni to bylo taky takhle a pak najednou zázračně ožila na Wimblasu
Reagovat
Alien
Cože? Kájo!
Reagovat
paddy
12 % fiftýnů představovalo dvojchybu, tak hraje elitní padesátka smile
Pli-Bur 7:13

Reagovat
PTP
Prostě AceQueen
Reagovat
Yonaash
K stáru se transformuje na DF Queen
Reagovat
com
tady je ale nablito
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Cože, zranění? Tak tomu nevěřím... To se našim hráčkám stává jednou za....
Reagovat
Kandinsky1
Týden.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
děkuji
Reagovat
com
v klidu.. Karolina si dokazala, ze je schopna dat na antuce stale i kanara

Tak si dala pred FO zaslouzeny volno, aby se moc nevystavila a mohla slavit za tri tydny titul
Reagovat
tommr
dneska kanára dala i dostala (ve třetím setu prohrála od stavu 1:0 6 her za sebou). Rozhodující byl ale bohužel ten druhej a soudě podle výkonu a nasazení ve třetím setu bych řek že Karolína by letos radši na Roland Garros ani neměla jezdit...
Reagovat
Kandinsky1
Shrábne startovné za první kolo a hůrá na nákupy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist