Prezident Zeman přijal Kvitovou. Ignorujte závistivce, poradil jí

23. 7. 2014, 17:15
Aktuality 129
Necelý měsíc po jejím triumfu ve Wimbledonu přijal Petru Kvitovou na Pražském hradě prezident Miloš Zeman. Čtvrté tenistce světa řekl, aby ignorovala závistivce, a přijal od ní čestnou vstupenku na listopadové finále Fed Cupu v Praze.
Petra Kvitová

"Vím, že jako úspěšní lidé jste předmětem všudypřítomné závisti, a jeden z důvodů setkání je také to, abych vám proti těmto závistivcům vyjádřil svoji podporu a poprosil vás, abyste je ignorovala, protože neumí nic jiného než závidět," řekl Zeman v krátkém proslovu.

Připomněl tak nedávný případ, kdy se na Facebooku objevil názor, že by Kvitová měla přijít o české občanství, když žije kvůli výhodnějším daňovým zákonům v Monaku. Sdílel ho například i poslanec Stanislav Huml (za ČSSD).

Čtyřiadvacetiletá Kvitová vnímala, co se o ní říká. "Úplně mě to nepotěšilo, ale je to tak a není to moc ke komentování. Vím, že se to úplně ignorovat nedá, ale už jsem si zvykla. Za uplynulé tři roky jsem se hodně naučila," řekla cestou od prezidenta česká tenisová jednička, kterou pozvání od hlavy státu potěšilo. "Povykládali jsme si o všem možném, nejen o tenisu, takže to bylo velice zajímavé a byla čest zase být po třech letech na Hradě," řekla.

Poprvé byla Kvitová u prezidenta po svém prvním titulu ve Wimbledonu v roce 2011. Václavu Klausovi tehdy řekla, že by ráda získala další triumf na trávě v londýnském All England Clubu, což letos splnila. "Teď jsem nic neslibovala," usmála se.

Na Pražský hrad přijely s Kvitovou i další dvě české hráčky, čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Koukalová.

"Chtěl bych se omluvit, že jsem vás nepozval samotnou, ale měl jsem k tomu jediný důvod," řekl Zeman a pokračoval: "Velká většina politiků se
nesmírně ráda tulí k úspěšným a trošku se přihřívá na jejich slávě a chlubí se cizím peřím. Takže já bych se velmi rád přitulil k Petře Kvitové a tvářil se, že jsem Wimbledon v podstatě vyhrál já, i když neumím ani pinknout. Proto jsem velmi rád, že jste projevily zájem o toto setkání, a chtěl bych vám za to moc poděkovat."

Prezident dodal, že Kvitová bude na Hradě vítána po výhrách i porážkách. "Ne že bych vám to přál, ale i prohra je součástí života. Proto jsem také do Španělského sálu Pražského hradu pozval všechny olympioniky bez ohledu na to zda vyhráli, nebo prohráli," řekl Zeman.

Tenistkám předal květiny a mohl si prohlédnout repliku slavného talíře, trofeje pro wimbledonskou vítězku. Kvitová mu pak dala čestnou vstupenku na finále Fed Cupu. "Je to v Praze?" ptal se Zeman, a když slyšel, že ano, odvětil: "Velice rád přijdu."

Češky budou hrát o titul s Německem 8. a 9. listopadu v O2 areně. "Pokud bude mít čas a nebude mít stání povinnosti, tak říkal, že rád přijde, jenom musí najít někoho do páru," řekla Kvitová.

Po oficiální části si prezident s tenistkami povídal za zavřenými dveřmi. "Byl velice vtipný," shodly se všechny tři hráčky. Zeman jim dokonce navrhoval inovaci pravidel. "Spoustu věcí, ale to je tajný," řekla Záhlavová-Strýcová a Kvitová dodala: "Jak říkal, že sportu neholduje, tak sem tam přehled o tenisu měl, takže jsme se pobavili. Ale co navrhoval, to si necháme pro sebe."

pva, ČTK

Komentáře

129
Přidat komentář
smazaný uživatel
... tak uživatel slacker Kvitovou a daně neřeší. To se to snadno útočí na dvojnásobnou vítězku Wimbledonu, aby byl na TP víc vidět :-D Tak jako Huml v Brandýse nad Labem, kde podává jednu pitomou stížnost za druhou...
Reagovat
Fandina
Je jasné, že se chtěl Huml zviditelnit. Jinak je každého věcí, kde má bydliště, nesouvisí to s občanstvím. Můžu bydlet kde chci, když na to přijde. Tam kde bydlím, tam platím daně.
Reagovat
slacker
Byt prihlasen k pobytu a bydlet je vyznamy rozdil
Reagovat
Fandina
Daně z příjmu se platí v místě trvalého bydliště. Je to jedno, jestli tam jsem nebo nejsem, ale pokud tam mám hlášené trvalé bydliště, platím tam daně. Můžu bydlet kde chci, ale platím tam, kde jsem hlášen trvale. V ČR existuje spoustu firem, které tady vydělávají, jsou to obchodní řetězce, ale daň z přímu platí tam, kde mají sídlo firmy. Je na každém, kde zvolí místo placení daně z příjmu. Nesouvisí to s občanstvím a s tím, kde bydlím. Je to každého věc, kde má trvalé bydliště nebo sídlo firmy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Zeman s Babišem vlastně dporučil všem kteří vydělávají víc oběživa odstěhovat se do daňových rájů a doma daně ať platí jen ti co vydělávají málo?????? Řekl bych docela podivný přístup hlavy státu a hlavního strážce státní kasy.
Reagovat
George_Renel
Můžeš dát link, kde to říkají.....?
Reagovat
smazaný uživatel
Není potřeba dávat žádný link ,oba schválili odchod sportovců a ne jen jich do daňových rájů s tím ,že to není protizákonné.
Reagovat
PetaM
Taky se můžeš odstěhovat do zahraničí. To bys ale na to nejdříve musel mít.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu odpověď jak od dítěte školou povinného.Považuješ za správné ,aby všichni co slušnně vydělávají odešli do dňových rájů.
Reagovat
blixa
Bože, to je snad nákaza demencí skrze TP portál :D Volba země zdanění přeci nesouvisí s tím kolik vyděláváš a až vůbec si každý nemůže vybírat kde bude platit daně, ať už vydělává málo či hodně. Na to jsou zákonem stanovená kritéria, konkrétně tři s hierarchickým uspořádáním, pokud rozhodne už to první, neuplatní se druhé a třetí, pokud druhé, neuplatní se třetí. První kritérium je, kde reálně bydlíš, kde vlastníš či máš pronajatý dům nebo byt. Pokud je takových míst více v různých zemích, je druhé kritérium a to je kde sídlí tvoje rodina, tedy manžel/manželka a děti. Pokud nerozhodne ani toto, tak potom zda v ČR pobýváš více než 183 dní v roce ať v kuse či přerušovaně. Z toho plyne, že svobodný tenista s více pronajatými byty si může vybrat, kde bude danit. To je jedna z mála výhod lidí, kteří jsou tak říkajíc světoběžníci. Taky je z toho jasné, že jen tak , že se vám chce a hodně vyděláváte nemůžete rozhodnout že budete platit daně v Monacu :D . Je to prostě je možnost pro velmi malou skupinu lidí, ne žádná libovůle pro bohaté.
Reagovat
slacker
Jedna z mala vyhod? A jaka je potom ta kopice nevyhod?
Reagovat
blixa
Pro tebe jsou prachy všechno ? Zajímavý anarchista :D :D On je kočovný život od hotelu k hotelu, stále měnění prostředí, v podstatě žádný domov, zdravotní problémy spojení s vandrováním po všech kontinentech nějak "výhodný" ? Děkuju pěkně, já bych to nebral. Tenisté platí docela velkou "daň" za to že můžou dělat svoji profesi. Samozřejmě pokud jsou pro tebe prachy vždy až na prvním místě, můžeš to vidět jinak ;-)
Reagovat
slacker
Tak kocovny zivot je legislativni nevyhoda? Nekomu se zase ekluje kazdy den v 6 do kolbenky a neuzivit s toho ani slusne rodinu
Reagovat
blixa
No nevím jak ty, ale znám lidi co chodí od 6 do "kolbenky" a vůbec si nestěžujou, ba naopak, zase tak málo peněz nemají a odchází s českou hlavou. bez z přesčasů a v pohodě a za nějaký kočovný život by nikdy neměnili. Já už bych dneska na nějakou revoluční dělnickou třídu nesázel milý soudruhu ;-)
Reagovat
blixa
pardon, ne s "českou" ale s "čistou" :D
Reagovat
slacker
Tak to pardon, ja myslel ze se bavime o rovnosti lidi pred rovnymi zakony. Pokud nekdo lpi na privilegiich zakomponovanych do zakonu tak se s nim proste neshodnu.
Reagovat
blixa
A kde vidíš ta privilegia ? Mě se jeví naprosto logické, že člověk který prakticky nežije v ČR v ní ani nemusí danit. Nakonec tak to s různými obměnami a specifiky mají v celé Evropě, pouze v USA daňově neunikneš ale to je snad jediná výjimka. Nejde o žádná privilegia ale o logické řešení daňové problematiky. Privilegia v tom vidí jen komunisté všech odrůd a ražení ve své vrozené nenávisti ke všem majetnějším lidem.
Reagovat
slacker
Samozrejme ze vsichni kdo v minulosti zrusili privilegia slechte anebo udelali pozemkovou reformu byli komuniste.
Reagovat
blixa
To je ale blábol :D Něco jako "a u vás mlátíte černochy" :D :D Proč utíkáš před odpovědí ? Kde vidíš ta privilegia ? Ty šlechto :D
Reagovat
slacker
Nevim co je logickeho na daneni v zemi kde zijes ucelove a formalne jen na papire. A ze vstupenkou k tomu privilegii je nutnost mit urcitou vysi kapitalu. Jedine ospravedlni take danove rezidentury je prestehovat se se vsim vsudy.
Ja vidim analogii k fiktivni svatbe emigranta aby dostal povoleni k trvalemu pobytu. Po tom se jde a po tomhle by se melo taky jit.
Reagovat
blixa
To je zase nebeskej blábol. Ten zákon je naprosto neutrální a může ho využívat naprosto každý, žádné investice nejsou potřeba. Mám kamaráda stavebního dělníka a využívá ho, pak programátora a rovněž ho využívá. Obyčejné profese, obyčejní lidé. Ano, nejsou rezidenti zrovna v Monacu ale tím se zákon zabývat nemůže. Jen lidé s pochroumanou myslí zaplavenou rudou barvou můžou za tím vidět nějaká privilegia. Zákon je naprosto v pořádku. Ano, může se někomu nelíbit to že Monaco poskytuje dejme tomu jistá privilegia lépe situovaným cizincům. To si ovšem stěžuj u monackého knížete , jistě pro tvoji levičáckou úchylku bude mít pochopení :D. Protože zde platí Cimrmanovo nesmrtelné "může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat" :D :D
Reagovat
slacker
Myslim ze kecas jako Fandina. Tedy priklady mimo misu (nejsem presvedcen ze tvi znamy zmnenili bydliste jen fiktivne). Ten zakon pochopitelne vznikl pro lidi co skutecne pracuji a ziji mimo CR, stejne jako zakon ktery umoznuje nabyt prav v manzelstvi dvou osob z jine zeme. Ze je kritika jasneho zneuzivani techto zakonu v mozku nekterych lidi nazyvana komunistickou uchylkou. Tomu se muzu jen vysmat
Reagovat
blixa
V tvém případě jasná úchylka :D Zákon neřeší žádné "fiktivně". Prostě buď splňuješ podmínky, nebo nesplňuješ. A nevím, kdo by je měl splňovat lépe než tenista, který v ČR vůbec nepracuje, pracuje jen v zahraničí a drtivou většinu roku i v zahraničí žije. Co je na tomhle fiktivního ? Jen tvůj pomatený mozek zalitý rudou bolševickou úchylkou ti to nedovoluje pochopit. Diskuze k ničemu nevede, proto s tímto vláknem končím. Můžeš dát průchod svým vášním ;-) :D
Reagovat
slacker
Ano diskuze s "antikoumousem" McCarterovskeho razeni je k nicemu :-))
Reagovat
slacker
No Francouzi Monackeho knizete vykazali do patricnych mezi. A mela by to udelat vetsina zemi. Jenze v systemu neprime demokracie se dari drzet faktickou moc neverejnym elitam a ti si ohybaji pravidla ve svuj prospech na ukor vetsiny.
Reagovat
blixa
No jistě ty neveřejná elito :D Tobě se musí fakt těžko žít s těmi šváby na mozku :D Francouzi knížete nikam neodkázali, kníže se s Francií rád dohodl protože ani on nestál o to, aby mu 99% všech Francouzů a francouzkých firem sídlilo v knížectví :D To ovšem neznamená, že by bohatým francouzům neposkytoval privilegia. Jen k tomu je třeba změna občanství na Monacké. Jaký to problém, že :D
Reagovat
slacker
Problem ze Huml vlastne navrhl totez co Francouzy. Ano dokud bude hromadeni majetku a zdroju spojeno s koncentraci moci nad ostatnimi pak budu mit "svaby" v hlave
Reagovat
blixa
Tak ještě naposled. Exelentní příklad komunistického myšlení. Pro tebe je Humlův návrh totéž jako je situce Francouzů při přesídlení do Monaca. jenže Francouze nikdo nemůže "zbavit" občanství, jak to navrhoval Huml. Francouz to musí udělat sám a dobrovolně. Huml navrhoval zbavit, tedy nedobrovolně, občanství ty, kteří se přesídlí jinam. To je příklad, jak uvažuje bolševik. Že ty v tom nevidíš rozdíl je zcela příznačné :D :D
Reagovat
slacker
Tak ted uz me tvoje myslenkove dogmata zacinaji iritovat. Co jsem se tou medialni masazi prodral tak Huml zadne odebirani nenavrhl ale "olajkoval" cizi nazor a dodal ze by se to melo systemove resit. Takze po vzoru franzouzu, chces danit v Monaku musis se stat Monacanem. Zadny rozdil nevidim.
Reagovat
blixa
Komunista brání komunistu. A pochopitelně lže. Jak jinak. Měj se ;-)
Reagovat
slacker
Lez se da prece lehce vyvratit. Jsem zvedavy kde mas dukazy ze Huml nebo ja lzeme. teda jine dukazy nez dojmy a neochvejne sebepresvedceni.
Reagovat
blixa
Ačkoli Huml tvrdí, o odebrání občanství Kvitové nemluvil, opak je pravdou. ?Já si o tom ale vážně myslím, že bychom se měli zamyslet nad tím, že když někdo odejde z České republiky a přihlásí se do jiného státu, že by měl přijít o občanství v České republice. Odvrhuji to, že mi ta Česká republika k úspěchu i pomohla,? řekl 10. července Radiu Impuls Huml a rozhovor se týkal právě Kvitové.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/stanislav-huml-vyroky-o-kvitove-nerekl-fcr-/domaci.aspx?c=A140715_141559_domaci_pvc

Nepředpokládal bych , že citace z rozhovoru na radiožurnálu je fake ;-)
Reagovat
blixa
Pardon, radia Impuls samozřejmě ;-)
Reagovat
slacker
U idnesu presne citace neocekavam. Loni poradali hon na Zemana jeste rok pred tim zase hon na Veci Verejne, nekolik let pred tim byl za belzebuba Paroubek. Nemluve kolik nepresnosti se dopusti i u nepolitickych temat kde clovek o dane veci neco vi (cestna vyjimka je sekce technet).
Nicmene i takto citovany vyrok neni jednoznacny ve zpusobu jak o to obcanstvi prijit
Reagovat
blixa
Vzhledem k tomu že to uvádí jako citát, nevidím důvod pochybovat. Rovněž význam slov je naprosto jasný. Ale co čekat od komunisty přistiženého při lži ? :D Že se bude kroutit, zpochybňovat, bagatelizovat ... inu komunista ... :D
Reagovat
slacker
Inu antikomunista
Reagovat
blixa
Ale kdež, jen pravicový liberál ;-) Můžu se ještě zeptat kolik je ti let ? Ne přesně, stačí řádově. Jen abych věděl, jestli jsi "reálný socializmus" zažil na vlastní kůži nebo to znáš jen "z vyprávění" ;-)
Reagovat
slacker
Neco mezi 40 a smrti :-)). Kolik tobe?
Reagovat
blixa
No já už se pomalu blížím šedesátce :) Zajímavé, nejen láska ale i anarchie kvete v každém věku ;-) A znáš ten výrok, že kdo je ve 20 pravičák nemá srdce a kdo je ve 40 levičák, nemá mozek ? :D Je fakt že já jsem byl ve 20 větší pravičák než dnes ;-) :D
Reagovat
slacker
Jeden z nejznamejsich lidi s anarchistickymi nazory je Noam Chomsky. Tomu uz je 85 :-))
Reagovat
blixa
Takže s reálným socializmem nějaké zkušenosti asi máš. A jaký si měl k němu postoj ? Aktivně jsi souhlasil a podílel se ? Pasivně jsi přežíval ? Byl jsi aktivní odpůrce ?
Reagovat
slacker
Podilel jsem se pasivne jako jiskra, pionyr a svazak :-)) Takovych nas bylo mraky. Z pribuznych v KCS nikdo a tridni puvod prarodicu sedlaci a zivnostnici.
Reagovat
blixa
Odrodilče, takhle zradit svůj třídní původ :D :D
Reagovat
slacker
Nechapu tyhle uvahy ze abych nekdo videl ze vetsina "rezimu" ma svoje dogmata a najde se mezi nimi spousta analogii, musi byt bud "stara struktura" nebo naivni mladoch.
Reagovat
blixa
Zdá se mi to nebo ta věta fakt nedává žádnej smysl ? :D Přečti si to radši ještě jednou ;-)
Reagovat
slacker
Me stale dava ale v psane podobe od dis(orto)grafika se muze struktura vety snadno zbortit.
Reagovat
blixa
Tak to zkus nějak rozvést ? Kdo má takové úvahy ? Já ? Či kdo ?
Reagovat
slacker
No narknul jsi me ze jsem nezazil realny socialiumus a za jsem komunista z naivni nevedomosti. Ja ale komunismum "branim" protoze muzu srovnavat jak drive se (de)informavalo o prvni republice a zapadu a jak se ted zase informuje o socialismu a "vychodu"
Reagovat
blixa
Do té nudle už se nevejdeme :D Ale kde jsem tě proboha "narknul jsi me ze jsem nezazil realny socialiumus a za jsem komunista z naivni nevedomosti" ??? To mi pověz :D
Reagovat
slacker
z dotazu na vek a posledni vety. tak nejak jsem mel dojem ze ti pripada pravdepodobnejsi variantou.
Reagovat
blixa
Tak to byl fakt jen dojem :D Právě že jsem měl pocit že jsi starší ale chtěl jsem se ujistit. Takový nevinný dotaz považuješ za nařknutí ? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, když někdo něco na netu sdílí, tak s tím souhlasí, bere to za své se vším všudy, kapištó :-)
Reagovat
slacker
Jooo takze napriklad kdyz das hlas ve volbach nejake strane tak souhlasis do puntiku se vsim v jejich programu? Neuveritelne
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Ta diskuze kolem Kvitové a danění v Monaku v podstatě legitimizovala názor StBáka, komunisty a nynějšího pos(l/r)ance Humla. Zajímavé, že ho to netrápilo na podzim, kdy Kvitová do Monaka přesídlila. Vůbec ho netrápil trvalý pobyt Berdycha a spol. A netrápilo ani ty, kdo jeho názory papouškují, viz slacker. Až po Wimbledonu si vzpomněli a neodolali si kopnout do ní :-(
Reagovat
slacker
No vidim ze tyhle komunistobijci se nestiti vubec niceho. Jake je kryci jmeno Stbaka Humla? Esenebak dopravak a hned z nej udelame rovnou estebaka.
Reagovat
slacker
Neexistuji zadne legitimni nebo nelegitimni nazory.
Reagovat
smazaný uživatel
A k tomu zahraničí ,já jsem byl venku 14 roků .A daně jsem platil tam kde jsem pracoval a pokud bych se tak nechoval ,byl bych ve velkém problému. A jen tak mimochodem ,ty jsi už někdy někde pracoval....
Reagovat
blixa
A tenista snad platí jinde než kde pracuje ? Výhra se téměř vždy daní v zemi kde byla dosažena. Co si tím chtěl říci ? :D :D
Reagovat
slacker
Chtel rict ze v Monaku nepracuje ani nebydli 183 dni
Reagovat
blixa
Ani nemusí. Tenista nikde nebydlí 183 dní v roce, tak by nedanil nikde ? :D A tenista daní tam kde pracuje. Takže znovu, co si tím chtěl říct ?
Reagovat
slacker
Nemusi diky "deravym" zakonum s klickami pro vyvolene.
Reagovat
blixa
To už je fakt diagnoza "kolovrátek" :D Nějakej jinej podprogram tam nemáš ? :D
Reagovat
PetaM
Aha, takže Petra nedaní tam, kde své peníze vydělá?

Takže Petra nedaní v ČR.
Petra nedaní v Monaku.

Ty vole, ta je bohatá!
Reagovat
blixa
President podle tebe nemá respektovat platné zákony a má naopak po vzoru Humla populisticky navrhovat opatření která jsou protizákonná ?
Reagovat
Frick
http://sport.sme.sk/c/7299292/vaidisova-podava-takmer-bez-bolesti-blizi-sa-k-navratu.html

To už je nějaký až hloupý, že se zmíní Sme, ale iSport, jenž píše o každém drbu, mlčí.

To jako maj obavy z nějakýho dalšího hoaxu?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je prej v Praze českého prezidenta :-)
Znamená to, že Praha patří Zemanovi, nebo jak to mám chápat?

https://twitter.com/Petra_Kvitova/status/492023569128226816
Reagovat
smazaný uživatel
a nebo je v tom Becherovka.
Reagovat
Fandina
tak to je možné a jak se psalo, nikdo nic nechce říct, co se dělo mimo oficiální návštěvu
Reagovat
PetaM
Prostě chyba no, nedělal bych z toho vědu.

I když, pár bulvárních článků by z toho klidně vzniknout mohlo, co taky chtít po "lidech" ...
Reagovat
Titan
No, až bude ve finále FED Cupu hrát "Kde domov můj", tak Zeman bude myslet na Vysočinu a Petra s Luckou na Monte Carlo...
Reagovat
PetaM
Pleteš si pojmy.

Domov a trvalé bydliště je veliký rozdíl.
Reagovat
slacker
Asi jako pravo a spravedlivost
Reagovat
VlS
Ano, právo na rozdíl od spravedlnosti skutečně existuje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Petra už má nového kondičního, ale jméno zatím tají.

"V tréninku už využívá nového kondičního kouče, který nahradil osvědčeného Marka Všetíčka. Jméno ale zatím tají.?Ještě jsem to neřekla, ale brzy se to dozvíte. Nového trenéra mám,? řekla Kvitová."

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/210124/zeman-radil-kvitove-co-se-zavistivci-prezident-by-pry-tenis-vylepsil.html
Reagovat
PetaM
Wow, tak brzo jsem to nečekal. No, snad to bude někdo zkušený :)
Reagovat
slacker
Marek Jankulowski
Reagovat
Fandina
To je zajímavé, že tady v tom článku se zase píše o tom, že začíná ve Standfordu. Jinak jsem také zvědavá na kondičního. Píše se o novém, ale nedivila bych se, kdyby to byl třeba Ivanko.
Reagovat
PetaM
Ten je s Jirkou ne? :)
Reagovat
Fandina
Je s Jirkou a má i Pavláska, ale to mě jen tak napadlo, nevím, kdo to bude.
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/qya0zSu6r6

nicolevaidisova These last couple weeks Im finally able to serve with less pain then i have in over 3 years, it makes me hopeful and happy to see progress after struggling the last couple years with repeated surgeries,rehabs and setbacks..its one step at a time but finally getting a step closer..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím kam to napsat, ale vypadá to, že Nicole se snaží o návrat:

http://www.gotennis.ru/read/news/nikol_vajidishova_nakonets-to_mogu_trenirovatsya_bez_bolevyh_oschuscheniji.html

Píše se tam, že konečně muže jít k vysněnému cíli, a po několika letech konečně necítí záda pří podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že se Nikol už nevrátí. Bylo by to hezké ale ona si žije ten svůj pohodoví život a přijde mi teď hodně spokojená. Na instagramu dokonce odepisuje cizím lidem. Je v pohodě nic ji netrápí.
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/July-2014/Nicole-Vaidisova-A-Return-for-Real.aspx
Reagovat
Roger_Federer
Do konce roku zacne..pristi rok je v top 50:)
Reagovat
Pesek12
Tak jsme se dozvěděli od Petry, že se problém daní úplně ignorovat nedá. Možná si přečetla i toto dovysvětlení autora původního článku o daňových únicích.
http://denikreferendum.cz/clanek/18387-at-jsme-si-kvit?utm_source=Facebook&utm_medium=profil&utm_campaign=022014
Reagovat
PetaM
Sice jsem to nečetl, protože tak dlouhé hovna nečtu, ale jestli je článek o tom samém, co popis fotky, tak je to jasné - autor o daních neví nic.
Reagovat
PetaM
*dlouhá
Reagovat
Pesek12
Aspoň tento fakt o daních je tam uveden - první kritérium:
Není pravda, že by stačilo pobývat více než 183 dní v roce mimo Českou republiku, aby bylo možné zdaňovat své příjmy v jiné zemi. Je třeba naopak v jiné zemi pobývat alespoň 183 dní v roce (počítáno z libovolně započatých 365 dní po sobě jdoucích, jestliže jejich začátek nebo konec spadá do rozhodného zdaňovacího období).
Reagovat
smazaný uživatel
1
Reagovat
rib
no jo, autor je krásně odkopaný komunista... co dodat
Reagovat
slacker
A jeje. Nic jsem necetl a autor je komunista. No pekna ukazka absence kritickeho mysleni
Reagovat
Pesek12
Asi nějaký omyl. Nejlepší je uvést špatné informace o autorovi a napadnout ho ad hominem bez argumentačního vyvrácení špatných faktů.
A nedokázat přečíst delší článek - to je prý syndrom používání internetových článků.
Petr Pospíchal
Publicista, diplomat a podnikatel. Jako člen Charty 77 spolupracoval s BBC a RFE a byl několikrát vězněn. Po roce 1989 se věnoval publicistice jako spolupracovník BBC a RFE. Pracoval v kanceláři prezidenta republiky jako zástupce ředitele zahraničního odboru
Další info třeba tady:
http://brno.idnes.cz/pronasledovani-disidenta-petra-pospichala-f2b-/brno-zpravy.aspx?c=A091222_1308791_brno_dmk
Reagovat
slacker
ja neutocil na clanek ale na prvni zdejsi reakce na nej.
Reagovat
Pesek12
tak to se omlouvám za nepochopení. Taky už blbnu.
Reagovat
Fandina
Článek je to zajímavý, ale víc než o daních je to o tom, že se někdo vyhýbá jejich placení. A to samozřejmě není pravda. Protože vždycky se platit daně musí. Záleží na tom, kde je člověk přihlášen nebo kde má firma sídlo. To, že se tady nehlásí jiné firmy, aby platily daně tady nebo jiné osoby, aby to bylo pro ně zajímavé, to je problém politiků. Vždyť zajímavou daňovou politikou se dá ovlivňovat každý státní rozpočet. Je to starost politiků, udělat takové daňové podmínky, aby byly zajímavé i pro jiné občany, než ČR. Jinak je věcí každého z nás, kde si zvolí své bydliště. S občanstvím to nemá nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
Autor zna asi jediny druh dane, dane z prijmu. Jinak nemuze psat o nizkem danovem zatizeni v CR.
Reagovat
slacker
Ja znam taky treba dedickou dan nebo dan z prevodu nemovitosti (jinde maji srovnatelnou (v %) dokonce dan z nemovitoti), silnicni dan.
A Fantomas mel dokonce dan z prava na zivot :-))
Reagovat
VlS
Na rozdíl od Peti jsem si to přečetl celé. Rib neříkala, že to nečetla. Souhlasím s Rib, pán je komunista. To neznamená, že ho jiní komunisti nepronásledovali a že nebyl disident. Slánského, echt komunistu, komunisti popravili.
To, že je pán nositelem nějakého názoru ještě neznamená, že je správný. Pán asi nepostřehl, že se u nás uplatňuje tzv. solidární daň - alias okrádání pracovitých a uspěšných.
Napsat, že NÁM ( my je kdo?) Petra MUSÍ odpovědět je komunistické chrapounství. Nemusí a věřím, že se na to vykašle.
Reagovat
slacker
V pojeti nekterych "myslitelu" levicove = komunisticke.
Reagovat
PetaM
Mně bohatě stačí to, že evidentně zná jen daň z příjmů, takže zbytek pro mne není důležitý :D :D
Reagovat
slacker
A myslis ze jinak nakupuje prednostne v Cesku a plati DPH v Cesku?
Reagovat
PetaM
Když je v Česku, tak nakupuje v Česku. Jak sama říkala, nebojí se chodit do obchodů. A ta její autíčka taky musí něco cucat. A v ceně benzínu je kromě daně spotřební i DPH, takže platí rovnou dvě daně :D :D
Reagovat
slacker
Myslim ze zcela prirozene toho vetsinu nakoupi venku i jen z prosteho duvodu ze je to tam obvykle i dost levnejsi (a zaroven kvalitnejsi)
Reagovat
PetaM
Ale já se nebavím o tom, že venku nenakupuje :D

Jde jen o to, že se tvrdí, že Petra neplatí v ČESKU daně. Nikde není specifikováno, jakou daň, tudíž je to prachsprostá lež.

A když už by to specifikovali na daň z příjmů, tak stejně nemají pravdu, když se daní v zemi, ve které se ty dané peníze vyhrají.

A ano, spoustu věcí nakupuje v cizích státech, ale když je přes zimu doma, mezi určitými turnaji nebo při FC, tak si určitě nenechává jídlo a spotřební věci dovážet z cizích zemí ...
Reagovat
slacker
Prave proto je hlavne rec o jedne z hlavni PRIME dani. Dan z prijmu a dan ze zisku (at uz se jedna o fyzicke nebo pravni osoby)
Reagovat
smazaný uživatel
no vidis. urcite ma dost velky vydaje. Plati si letadlo, zivi x lidi v Cesku, kteri dani svoji mzdu(jeji penize) tady. takze i tak zaplati na danich vic nez min. 95% danovych poplatniku.
Reagovat
slacker
AAAA myslenka dne. Spotreba a naklady jsou vlastne dan
Reagovat
smazaný uživatel
Proc se chvalis? Zacal jsi psat o tom ty. A btw, kdyz se spotreba dani... Podle me je to vlastne nejspravedlivejsi dan.
Reagovat
slacker
Tahle mantra o skodlivosti primych a strasne spravedlnosti dani neprimych je klasicka pravicova poudacka. Kdyz u nas zrusime prime dane a DPH zvednem na 50% tak ti garantuji ze to vsechno pujde hospodarske deprese. protoze cizinci tu koupi minimum a kazdy vycestuje za nakupy kam jen muze
Reagovat
smazaný uživatel
Samo ze je blbost mit vsechno pres DPH. Pisu, ale ze je to nejspravedlivejsi.
Reagovat
slacker
Promin spatne sem precetl tech 95%. Dane maji v prime umere objemu penez. Nekdo kdo neutrati vse co vydela a navic nejen na uzemi CR Tezko prekona tech 95% vsech poplatniku. To je nepodlozene tvrzeni motivovane emocemi.
Reagovat
smazaný uživatel
tak trosku zaspekuluju

letadlo stoji cisteho 1M, dph 0.21M. 2 lide rocni plat, at nezeru 0.2M. Socialni,duch. a dan 0.75x2. Urcite tady utrati 0.2M. Takze dph 0.04M. Cernoskovi odvadi treba jenom 10M. Z toho Cernosek urcite danit musi. Tak aspon 5%, tedy 0.5M
Celkem zza rok PK odvede 0.9M. Tipu=ju, ze fakt vic nez 5% lidi takovou dan odvadi.
Reagovat
smazaný uživatel
opr: vic nez 5% neodvadi takovou a vyssi sumu
Reagovat
slacker
No tu myslenku ze ty 2 najati treneri vlastne plati Petriny dane a ne svoje vlastni mi nejak rozved . Takze bez Petry budou nutne na podpore? Takze cely kolobeh penez zacina jen u tech nahore?
Reagovat
smazaný uživatel
Vime, ze jsem praskal cisla plus minus autobus a rekl bych ze hlavne to minus. Dyk do detailu, diky Wimbledonu si rodina zbytek tymu koupil letenky, takze zase dph.

Treneri by nebyli na podpore, ale delali by s horsimi hrackami. Soucasni treneri horsich hracek by byli u mladeze. Soucasni treneri mladeze by delali jeste neco hure placeneho. Takze v systemu by ty penize za 2 platy chybeli.
Reagovat
slacker
Treba by v systemu misto tech 2 nejhorsich treneru, byly 2 uspesnesji jine profesi. Letenky pro rodinu, letadlo, obavam se ze tyhle penize z velke casti take skoncily mimo republiku.
Reagovat
smazaný uživatel
ale to uz neni problem Petry. Ona penize utratila v Cesku. A dph za letenky s velkou pravdepodobnosti platili tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Udela jednu exhibici se Sarapovou a minimalne 3M jde statu natotata. Zahraje doma 1 kolo FC a to same.
Reagovat
slacker
A to vsechno jen Petra? Sarapka a zbytek organizatoru je jen neuzitecny komparz?
Reagovat
smazaný uživatel
bez Petry by zadna Sarapka v Praze nebyla. bez Petry by se finale asi nehraly. Organizatori jsou placeni "predem" z penez, co daji lide za Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
proste Kvitonomika
Reagovat
slacker
A co zase ti co misto svoji prace koukaji po nocich na streamy a diskutuji na TP? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
utraci elektrinu a tak plati statnimu CEZu. Zaroven ma TP imprese a z toho ma taky zisk od izerentu :)
Reagovat
rib
tak Petra bude až v Montrealu, škoda, těšila jsem se...
Reagovat
smazaný uživatel
inu, proč to je tajné - zeman navrhl, aby výšepříjmoví neplatili daně, páč je jasné, že s vyššími příjmy se blbě vychází. Nejlíp, když veřejný sektor za ně potáhnou méněpříjmoví, páč ti umí líp šetřit. Jasně, využití služeb bude pro všechny, eh, jasně, pro neplatiče daní tradičně lepší. S tenistkami se rozloučil pozdravem "Banánům zdar!".
Reagovat
smazaný uživatel
A taky se vyjádřil o berňáku jako o závistivcích, prý je jako takové máme poslat do háje a né se jim svěřovat ze zisky. Prý jestli si invalida nebo nemohoucí důchodce neumí vydělat, tak nemá právo žít. Zde se odkázal na sebe jako na taky úspěšného, čímž s tenistkami nalezl podobenství.
Reagovat
smazaný uživatel
... se zisky ... !!!!!
Reagovat
r.Fever
zrejme navrhoval aby sa medzi prestávkami podávali minimálne 1-2 štamperlíky slivovičky, to by sa potom aj on rád začal učiť "pinkať"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist