S Kvitovou Fed Cup vyhrajeme, věří české tenistky

31. 10. 2011, 13:12
Aktuality 20
Osm let se soupeřky ruských tenistek ve Fed Cupu snaží dobýt Moskvu. Další pokus má ve finále letošního ročníku český tým, který se bude spoléhat hlavně na své největší eso - čerstvou vítězku Turnaje mistryň Petru Kvitovou. Její úspěch nás nakopne, říká Lucie Šafářová.
Petra Kvitová (© fedcup.com)

České tenistky před polednem vyrazily do Ruska na finále Fed Cupu, ve kterém budou o víkendu usilovat o první titul v samostatné historii. Z Prahy odletěly Lucie Šafářová a Lucie Hradecká spolu s kapitánem Petrem Pálou, až přímo v Moskvě se k nim přidá zbývající půlka týmu - čerstvá vítězka Turnaje mistryň a světová dvojka Petra Kvitová spolu s deblistkou Květou Peschkeovou. Český celek je po istanbulském úspěchu své jedničky nabit sebevědomím a věří, že s její pomocí získá vysněnou trofej.

Podle Pály může být Kvitová pomyslným jazýčkem na vahách, který převáží finále na českou stranu. "Petra letos neprohrála v hale ještě ani jeden zápas. Věřím, že si tu formu přiveze i do Moskvy a tam to potvrdí. Určitě má na to vyhrát obě dvouhry, ale bude určitě hrát proti těžším soupeřkám než v předešlých letošních zápasech Fed Cupu," řekl Pála.

Fedcupový kapitán je každopádně přesvědčen o tom, že skvělé tažení rodačky z Fulneku závěrečným podnikem český tým namotivuje. "Určitě ty její výsledky nakopnou i holky okolo, hlavně ten její přístup, vůle po vítězství. To bude strhující pro všechny. Je výborným tahounem a věřím, že to potvrdí i teď," prohlásil kapitán.

Také týmová dvojka Šafářová věří, že úspěch Kvitové celý tým povzbudí. "Určitě nás to nakopne. Máme jednu vítězku a jednu finalistku Masters. Máme proč mít sebevědomí, tak doufám, že to dotáhneme do vítězného konce," připomněla Šafářová, že ve čtyřhře se mohou Češky opřít o finalistku deblu na Turnaji mistryň Peschkeovou.

Pála: Rusky jsou jemné favoritky
Kvitová je sice po náročném týdnu v Turecku unavená, ale nepochybuje o tom, že si do soboty odpočine a dá se do pořádku. "Cítím se unavená, ale nějaké vážnější zranění mě netrápí. Věřím, že mě realizační tým dá do kupy, abychom mohly s holkama bojovat o tu trofej. Máme dost silný tým a hru na to je porazit, byl by to krásný konec sezony," uvedla Kvitová v telefonickém rozhovoru.

V Istanbulu se světová dvojka právě připravovala na odlet do Ruska a stále ještě vstřebávala svůj velký triumf. Žádné bouřlivé oslavy se ale nekonaly. "Byli jsme jen na večeři a pak šli spát. Moc jsem toho teda nenaspala, ty myšlenky tam pořád ještě jsou," uvedla Kvitová, která nepřeceňuje, že se jí v Istanbulu povedlo porazit ruskou jedničku Věru Zvonarevovou.

Spolu s ní jsou ve výběru Šamila Tarpiščeva Anastasia Pavljučenkovová, Světlana Kuzněcovová a Maria Kirilenková. Pála považuje Rusky za "jemné favoritky", ale očekává velmi vyrovnanou bitvu. "Rusky mají velmi široký a velice solidní kádr. Mají kupu zkušeností, ve finále jsou popáté za posledních sedm let. I když jsou zkušenosti na jejich straně, věřím, že náš tým je tak silný, že je můžeme porazit. Ten titul, na který čekáme tak dlouho, je blizoučko a porveme se o něj," uvedl Pála.

Věří, že se bude dařit i dvojce Šafářové. "Lucka má na to vyhrát obě dvouhry. Je třeba udělat více bodů, nebude to stát jen na Petře," zdůraznil Pála.

Češky dorazí do Moskvy po obědě, první trénink v hale, kde se bude hrát, ale absolvují až v úterý. "Povrch totiž bude až zítra," vysvětlil Pála.

České tenistky byly naposledy ve finále Fed Cupu v roce 1988. Tehdy Jana Novotná s Helenou Sukovou v barvách Československa soutěž vyhrály.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Carloss
mimochodem, jediný zápas který zvládla úplně bravůrně na TM byl zápas s Caroline. V těch dalších to byly tu větší tu menší nervy. Přijde mi, že že ta její riskantní hra je fakt dost unikátní. Já se nepamatuju na žádnou hráčku z TOP žebříčku v posledních dvaceti letech, která by hrála tak riskantně. Možná to je fakt novej druh ženskýho tenisu budoucnosti.

Jinak si též myslím, že v příštím roce podobně jako Petra může hodně vylítnout i Petkovic a Lisicki. Obě hrajou podobnej vabank tenis co Petra IMHO.
Reagovat
Carloss
jsem vážně zvědav na to, jak to petra ve fed cupu zvládne. hlavně aby moc neriskovala a nesnažila se rychle vyhrát, aby jí prostě ta bojovnost vydržela.

btw. u petry je dost důležitý, jak odehraje první dva gemy v zápase, od toho se podle mne odvíjí pak celý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
To není pravda. Ona se může kdykoliv nakopnout a stejně tak kdykoliv srazit. Je strašně labilní a střídá fantastické gamy s tragickými.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen je nechte, někteří z nás bohužel těžce nesou úspěch jiných, tak je nechte, ať si to vyžerou.
Reagovat
EllNino
A co jako čeká, myslí si že se po tak velkém úspěchu všechno jen rychle zamázne.
Reagovat
skott
Teprve paty clanek o Kvitove dneska? tak pojdme vsichni, kdo neskace neni Cech, hop hop hop...!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nemáš ani páru o tom co dokázala. ty nulo.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
7 článku o Kvítí dnes!! a dva se z toho třeba pose** ty ubožáci zavistiví
Reagovat
Bretulin86
Proboha a o kom jiném by s teď mělo psát, když né o Petře :)
Reagovat
smazaný uživatel
*a vy dva
Reagovat
smazaný uživatel
no ty máš teda co říkat lopato :D
Reagovat
skott
zkus byt trochu kreativni a urcite na neco prijdes i ty, sezona neskoncila:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslouchej, jestli Petra udělá v Rusku body, tak tebe z toho normálně trefí šlak. :D
Reagovat
skott
Jak jednoduche projit si zpetne clanky a kdo tady fandil Petre.Zacni treba v roce 2008:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Za to mi, skot'áku, nestojíš. :-)
Je mi putna, komu jsi fandil v roce 08, já tady a ted' vidím, jak špatně neseš články o Petře, která dokázala, co dokázala.
Jo vyhrát Istanbul Věruška nebo Maruška, to by zas byly skottský střiky..
Reagovat
skott
a to je presne problem lidi jako jsi ty.Radobyfanousci, kteri se objevi az kdyz Kvitova neco ¨dokaze¨ a beda kdyz jim to nekdo pripomene.
Jinak ti evidentne tak putna nejsem, kdyz presne vis, koho mam rad a ne poprve mi to pripominas:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty, rusofil a kvaziznalec (loni jsi tady například po jedné porážce top hráčky vynášel tu obtloustlou Coco, že prý brzy dokáže velké věci :D) sis mě zaškatulkoval coby rádobyfanouška Petry Kvitové. No marjapano. :D. Strašně objektivní soud, zejména od tebe. :D
Je vidět, že nečteš diskusi tady na tenis portálu.
Ale to je fuk.

Tvůj velký problém je ten, že se jen velmi těžce přenášíš přes zdejší publicitu/popularitu Petry Kvitové i přesto, co dokázala a jsi vcelku křečovitý při volání po jakési objektivitě, která zrovna tobě tak drasticky chybí.
Panimáješ?
Reagovat
skott
Objektivni, to tady dlouho nebylo:-) Zajimave, ze za celou dobu, co tenisportal navstevuju jsem nikdy nikomu nerekl, ze by mel byt objektivni, ale ode me by to kazdy vyzadoval (Broz, Matej, VIS...)
Znova z jakeho duvodu bych mel tezce prenaset popularitu Kvitove, kdyz jsem ten, co tady o ni nekolik let pise, jako nasi nejlepsi hracce?
Hledas v mych prispevcich neco, co tam neni a stavis jen na tom, ze sis me sam jako prvni zaskatulkoval na rusofila:-)
Mimochodem, usmevne ze zminujes Coco, ktera ma s Petrou zrovna tolik spolecne.Presne lidi tveho typu totez pred tremi lety psali o Kvitove.Jaka smula, ze ja tvrdil ¨je to nase jedina tenistka, ktera muze hrat o grandslamy¨...
Reagovat
smazaný uživatel
Něpanimáješ, "překvapivě". :-)
Tak už nejsem rádobyfanoušek, už se bavíme jen o tobě, coby super objektivním, po kterém jiní tu objektivitu "neprávem" chtěli? Zajímavý. Nesvědčí tahle touha druhých po tvé objektivitě o něčem? Nebo vlastně ne, to oni všichni byli neobjektivní, že? :D
Tvé zapálení pro ruské holky je neoddiskutovatelné. Ty tvoje Nastěnky a jiné zdrobnělinky tady zlidověly.
Znova ti opakuju, že pronášet věci jako "tohle už je x-tý článek o Kvitové" nebo "Kvokové (to asi nebyl překlep, že?) se to řvaní promíjí" je trapné. A v tomto kontextu mě jaksi nezajímá, cos tady psal o Kvitové v roce 08.
Loni jsi tady napsal o Coco, že od ní už BRZY čekáš velké věci - rok se s rokem sešel, co víc, další půlrok uběhl a Coco je v pořád stejné zádeli, v jaké byla.
Tak holt asi budu muset ještě pár let na úspěch Coco počkat, že?
Jen mi tam neštymuje to tvé "brzy", které jsi u té Coco použil.
Nebo vlastně ne, já zase nejsem objektivní a mám zkreslené vnímání o čase, že? :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist