Šafářová vyměnila srbskou trenérku za kanadského kouče

14. 4. 2013, 15:08
Aktuality 16
Lucie Šafářová má nového trenéra. Pětadvacátá hráčka světa po více než dvou letech ukončila spolupráci se Srbkou Biljanou Veselinovičovou a bude se připravovat s Kanaďanem Robertem Steckleym.
Profily hráčů
Lucie Šafářová (@ luciesafarova.com)

"S Biljanou jsme se rozešly po halové Paříži v únoru," uvedla Šafářová dnes při odletu s českým týmem na semifinále Fed Cupu do Itálie.

Brněnské rodačce se letos dosud příliš nedařilo. Vyhrála jen sedm z šestnácti zápasů a v žebříčku vypadla z elitní dvacítky. "Usoudily jsme, že potřebuju nový impulz a nejlepší bude změna," řekla Šafářová. Nejdříve si daly s Veselinovičovou pauzu s tím, že by se k sobě mohly po sérii amerických turnajů na antukovou část roku zase vrátit. "Ale rozhodla jsem se, že ne," uvedla pětadvacetiletá hráčka.

Česká trojka oslovila Steckleyho. "Loni mi pomáhal v Montrealu a došla jsem do semifinále," řekla Šafářová. Bývalý kanadský daviscupový reprezentant v minulosti vedl Sanju Mirzaovou z Indie a svou krajanku Aleksandru Wozniakovou. Právě s tou Šafářová hrávala čtyřhru a poznala díky tomu Steckleyho. "Jsme na začátku. Byl už teď v Indian Wells, vyhovovalo mi a řekla si, že v tom chci pokračovat," uvedla.

Od antukového Roland Garros v Paříži bude Šafářová s třiatřicetiletým koučem do konce sezony. "Věřím, že to bude dobrá volba," řekla.

S Veselinovičovou trénovala od listopadu 2010 a loni v srpnu se dostala v žebříčku WTA nejvýše v kariéře, až na 17. místo. V listopadu získala v duelu se Srbskem v Praze i za pomoci Veselinovičové vítězný bod ve finále Fed Cupu.

ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
tak ať se s novým trenérem daří a všechno vyhráváš. Držím palce Šafi pojď!
Reagovat
vendulkabendulka
No, uvidime. Letos je hodne spatna tak snad ji bude tato zmena k uzitku. I kdyz mi je to celkem lito, mela jsem pocit ze jim s Biljanou spoluprace fungovala vyborne.
Reagovat
carolyn
Vtipné je, když si tu někdo udělá jinej další nick a pak si myslí že nikdo nepozná kdo jako je :-)
Takových už tu bylo...
Reagovat
Karl
Narážíš na někoho konkrétního?
Reagovat
carolyn
Ano :-))
jinak bych to tu asi nepsala, nemyslíš? Jaký by to pak mělo význam? :-)
Reagovat
Karl
Význam by to nemělo. Chtěl jsem se jen dozvědět na koho.
Reagovat
Fandina
Význam to žádný nemá. Pokud má někdo deset nicků a píše tady slušně, je to jeho věc.
Reagovat
Karl
Snad změna přinese ovoce. Lucka si zaslouží být v TOP10! V Monterálu hrála moc dobře a bylo by fajn, kdyby to tak bylo pořád. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V Top 20 jo, ale Top 10? Neblazni tak dobra neni ;)
Reagovat
Karl
Když hraje jako v Praze při FC, tak ano. :-)
Reagovat
darek.vrana
No, taky si myslím, že na top 10 nemá a to 17. místo je její strop.
Reagovat
Fandina
Lucka by potřebovala udělat nějaký pořádný výsledek hlavně na GS, to je dost bodované a může vyletět výše. Teď naposledy, jak hrála v Charlestonu skončila na Sereně a nebyl to od Lucky špatný výkon. Jinak, kdyby se jí to povedlo, čtvrtfinále nebo ještě víc na GS, hodně bodu a když pak je vpředu, líp se nasazuje a také se víc sama sebe motivuje se tam udržet. Ty holky kolem 10 místa jsou na tom herně podobně, jako Lucka. Není to zas tak velký rozdíl. Podle mě.
Reagovat
Fandina
A zase tady vidím nevýhodu, proč se neboduje FED. Za finále vloni i teď na jaře za první kolo by už měla zase body a vpředu na žebříčku. To samé Petra. U kluků se to boduje, nevím proč u holek ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z mála tvých zajímavých a přínosných příspěvků, Fandino. Takže tě za něj chválím a tentokrát s tebou souhlasím víc než s darekem.
Reagovat
Fandina
Vážně, tak to díky za uznání i zároveň kritiku, že píši málo zajímavých a přínosných příspěvků. Pro mě je důležité fandění, ale děkuji za tvůj pohled, přínosné zjištění.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist