Stosurová v Tokiu vyřadila Šarapovovou, Azarenková odstoupila

27. 9. 2012, 15:11
Aktuality 112
WTA TOKIO - Turnaj v Tokiu je po čtvrtfinálovém kole bez obou nejvýše nasazených hráček. Jednička Victoria Azarenková ze soutěže kvůli nevolnostem odstoupila, dvojnásobnou šampionku Marii Šarapovovou vyřadila Samantha Stosurová.
Maria Šarapovová

Victoria Azarenková odstoupila před čtvrtfinálovým zápasem proti Němce Angelique Kerberové. Běloruska si už ve středu stěžovala, že ji v utkání proti Italce Robertě Vinciové trápily závratě a dnes už do utkání s pátou nasazenou Němkou nenastoupila. Z prestižního podniku s dotací přes dva miliony dolarů se kvůli přetrvávajícím nevolnostem odhlásila.

"Už v neděli před turnajem mi nebylo dobře a od té doby se mi líp neudělalo. Měla jsem málo energie a poslední dva zápasy mi vzaly poslední síly. Dnes už nebylo možné hrát," omlouvala se třiadvacetiletá Azarenková, jež letos odstoupila z třetího turnaje. Na jaře v Římě nedohrála kvůli problémům s ramenem, v srpnu v Montrealu vzdala vinou zranění kolena.

Němka Kerberová se utká v semifinále s obhájkyní titulu Polkou Agnieszkou Radwaňskou, která v duelu posledních dvou šampionek tokijského podniku porazila ve dvou setech Dánku Caroline Wozniackou a zůstává nejvýše nasazenou hráčkou v soutěži.

Trochu nečekanou semifinalistkou je Samantha Stosurová. Australanka totiž dokázala najít recept na neoblíbenou soupeřku Marii Šarapovovou. S Ruskou sice prohrála 10 z 11 vzájemných duelů, dnes si však připsala druhý skalp současné světové dvojky. Stosurová nad tokijskou šampionkou z let 2005 a 2009 vyhrála 6-4 7-6 a postoupila do prvního semifinále od French Open.

Šarapovová přitom až v sedmém gamu proměnila první brejkbol zápasu, brejk ale nepotvrdila, navíc své podání vzápětí ztratila znovu a tím i první set. Ve druhé sadě pětadvacetiletá Ruska šla znovu do brejku, jenže náskok znovu rychle prohospodařila a prohrávala už 4-6 a 3-5. Pak se sice ještě dokázala vzchopit a ziskem devíti fiftýnů v řadě si vynutila tie-break, v němž měla i setbol a odvrátila čtyři mečboly, porážku ale neodvrátila. 

"Ona (Stosurová) hrála velmi stabilně a a já dělala víc nevynucených chyb, než bych si přála. Prohrát je pro mě velké zklamáná ní, ale každé zklamání musíte vzít a proměnit ho v něco pozitivního. Teď může přemýšlet nad tím, co zlepšit pro příští turnaj," řekla Šarapovová, jež z Tokia zamíří na podnik Premier Mandatory do Pekingu.

"Věděla jsem, že jsem prohrála devět míčků v řadě, tak jsem se snažila ji rychle zastavit. Nemyslela jsem na prohrané výměny, soustředila jsem se jen na další fiftýny," komentovala Stosurová závěr druhého setu. 

O postup do finále bude Stosurová, která triumfovala naposledy loni na US Open, bojovat s další Ruskou Naděždou Petrovovou. Ta dnes otočila zápas s Italkou Sarou Erraniovou.

Ve finále čtyřhry bude Češka
O titul ve čtyřhře si zahraje buď Květa Peschkeová, nebo Barbora Záhlavová-Strýcová. V pátečním semifinále se totiž postaví proti sobě.

Sedmatřicetiletá Květa Peschkeová s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou porazily ve čtvrtfinále dvojici Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a Anabel Medinaovovou-Garriguesovou ze Španělska 6-4 7-5.

V semifinále se turnajové čtyřky utkají s další česko-německou dvojicí Barbora Záhlavová-Strýcová a Julia Görgesová. Ty zdolaly 10:5 v super tie-breaku Lucii Šafářovou a Rusku Anastasii Pavljučenkovovou, které startovaly v deblové soutěži na divokou kartu.

- WTA PREMIER TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 2.168.400 dolarů)
čtvrteční výsledky (27. 09. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (5-Něm.) - Azarenková (1-Běl.) bez boje
Stosurová (8-Austr.) - Šarapovová (2-Rus.) 6-4 7-6(10)
A. Radwaňská (3-Pol.) - Wozniacká (10-Dán.) 6-4 6-3
Petrovová (17-Rus.) - Erraniová (6-It.) 3-6 7-5 6-3

Semifinálové dvojice: A. Radwaňská - Kerberová, Stosurová - Petrovová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grönefeldová/Peschkeová (4-Něm./ČR) - Su-Wei Hsieh/Medinaová-Garriguesová (Tchaj-wan/Šp.) 6-4 7-5
Görgesová/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) 1-6 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
dadaft
a zaslouženě. Sam si prohrála hned první servis a už s tím do konce setu nedokázala nic udělat. o svoje servisy musela bojovat, Nadiny probíhaly hladce.
třetí hru druhého setu Sam mentálně nezvládla (tři nalité míče out) a opět je ve ztrátě...
!!! c´mon baby !!!
Reagovat
dadaft
frantíci opět nezklamali. mají vysílací práva, ale aby mohli vysílat LIVE, museli by do práce vyrazit dřív, než na půl deváté...
a to, jak každý uzná, nepřipadá v úvahu.
Reagovat
Mayo
komon Sam :)
Reagovat
smazaný uživatel
Psals,že máš neskutečnou radost z toho,že vypadla Šarapová..spíš by tě ale mělo trápit to,jak hraje hvězda jedné sezony jménem Petra Kvitová..se soupeřkami typu Martičová apod.Maria určitě nevypadává..Kvitovou s ní vůbec nelze srovnávat ani talentem ani bojovností a zápalem pro hru..Šarapová vždy na kurtu nechá všechno,i když se jí nedaří,nikdy není otrávená a nezabalí to..když sleduju Kvitovou a její letošní neustálou otrávenost je mi z toho zle.Na takovou náladovou playerku opravdu zvědav nejsem,naopak na Mariu se vždycky rád podívám,protože vím,že pokud je zdravotně v pořádku,dá svému výkonu a tím pádem i divákům maximum..říkám jí bravo a Kvitový dávám naopak palec dolů a jsem rád,že se potvrdilo to,co jsem říkal-sportovkyní roku měla být loni nikoli ona,ale Martinka Sáblíková,která svojí výkonnost potvrzuje neustále a vždycky je na bedně,nejen někdy!
Reagovat
Bob
bože, jak můžeš srovnávat rychlobruslení s tenisem? Jsi spadl z Marsu nebo co? :D
Reagovat
tommr
já mám vůči Petře taky určitý výhrady, ale se Sáblíkovou bych jí fakt nesrovnával - v tenise je nesrovnatelně větší konkurence než v krasobruslení ... :)
Reagovat
Bob
rychlobruslení kámo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné, ale stačilo říct, že jsi se prostě bezhlavě zamiloval do Šarapovové.
Reagovat
tommr
to byl jen překlep, ale díky za upozornění ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
do Šarapovové určitě bezhlavě zamilovanej nejsem-nelíbí se mi její řvaní a ani fyzicky mě zas tak nebere jako jiné..ale líbí se mi její zápal pro hru,to,že nevypustí jediný zápas a bojuje,i když se jí nedaří..když se občas podívám na Kvitovou a její otrávenost,mám po náladě,takový přístup se mi prostě nelíbí.Udivuje mě to,jak jí může někdo zarputile obhajovat na úkor bojovnice Šarapový..nic jinýho v tom nehledejte.No a co se týče rychlobruslení-že tam není konkurence?..to je snad vtip ne?Je tam stejná konkurence jako v kterémkoli jiném sportu,ale Sáblíková je prostě tak skvělá,že ty houfy Holandanek a Němek neustále poráží a to měla oprtoti nim na začátku kariéry ještě ztížené podmínky!..to,že je rychlobruslení méně náročné a že je v něm menší konkurence může říct jediné někdo,kdo tomu opravdu nerozumí..
Reagovat
smazaný uživatel
Místo sepisování takových slintů se radši nauč psát. Nevidíš ty směšný slitky?
Nikdo ti nikdy neřekl, že za čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem vždy musí být mezera?
Reagovat
smazaný uživatel
a) já taky píšu rychle a přesto mám na mezery čas
b) tvrdit, že Kvitová nebojuje nebo že snad vypouští zápas může jen ten, kdo ji nikdy hrát neviděl
c) nikdo tu kvality Martiny Sáblíkové nezpochybňuje, ale srovnávat tenis a rychlobruslení prostě kulhá na všechny strany
d) kdybys ses o Petru alespoň trochu zajímal, věděl bys, že ani ona ty podmínky na začátku taky neměla zrovna jednoduché
Reagovat
tommr
s tou bojovností a zarputilostí Sharapovový máš určitě pravdu - v tomhle by si z ni Petra mohla vzít příklad. Třeba v tom posledním zápase s Bartoliovou na USO se na to Petra v posledním setu vyloženě vykašlala - to by Sharapovová nikdy neudělala ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
žádný anonym nejsem,jen jsem nebyl přihlášený,když jsem psal koment,kdo je lančík skutečně netuším,jestli na mě chceš hodit,že se tu vydávám za více lidí..jinak nejenže píšu rychle a proto nedělám mezery,ale hlavně je dělám proto,že se mi takhle psaný text líbí víc..to je snad moje věc.Jinak,že je Šarapová větší bojovnice jen stěží vyvrátí.Neříkám,že Kvitová nebojuje,ale ve srovnání s ní pokulhává..nesrovnávám jí proboha se všemi,ale jen s těmi nejlepšími a v bojovnosti pokulhává i za Azarenkou,Serena ta bojovnost ani tolik nepotřebuje,to je jiná liga,na kterou žádná dlouhodobě nemá..jinak mluvím o podmínkách pro daný sport-Sáblíková musela trénovat doma na prkně,nemohla si pořádně svůj sport ani vyzkoušet,kdežto kurtů je všude dost,poku je člověk talent..neříkám,že Kvitová není dobrá,jen že za Šarapovou minimálně v tomhle ohledu pokulhává,ono se snadno překroutí co člověk řekne že?
Reagovat
smazaný uživatel
nejen zápas s Bartoli,takových zápasů byla letos dobrá dvacítka,když počítám i ty co díky štěstí vyhrála..Šarapovou lze kritizovat za řadu věcí,ale rozhodně ne za to,že by se na to jentak vykašlala,přestala v sebe věřit,vybodla se na to a tím defacto urazila diváky..ne,ona hraje pro ně,když jde na kurt,vždy odevzdá maximum a za to si opravdu vážím a to se dá říct v ženském tenise o málokteré hráčce...
Reagovat
smazaný uživatel
tommr: Petra je jednou z nejbojovnějších hráček na okruhu, viz třeba finále v New Havenu proti Makiri. A říct, že to proti Hopsandě na USO odflákla, to je taky dobrý nesmysl. Frustrovaná patrně byla, to ano, ale že by to odflákla, to ani náhodou.

marty28: pokud já nejsem přihlášen, tak se mi komentář vložit nepodaří, ale třeba se ti podařilo objevit díru v systému (to není myšleno ironicky). A jak píšu výše, Petra patří mezi nejbojovnější hráčky na okruhu a neřekl bych, že za Mášou či Vikou nějak pokulhává. Fakt je ale ten, že Máša není zvyklá dávat najevo emoce, tak to tak může působit. Serena je případ sám pro sebe - když se kousne, jede jak buldozer, ale když se jí zrovna nechce, klidně to odchodí.
Reagovat
tommr
jj to máš pravdu - já osobně Sharapovový nijak zvlášt nefandím, ale v tomhle ohledu si jí taky velice vážím a opravdu bych si přál, aby si z ní Petra vzala příklad ... :)
Jinak je velice zajímavý, že zrovna tyhle dvě hráčky se navzájem dost respektujou a ještě letos se střetnou v exhibici: http://www.wtatennis.com/page/OffCourtNews/Read/0,,12781~2930567,00.html
Reagovat
tommr
říkej si tomu jak chceš, ale já ten zápas viděl a nikdo mi nevymluví, že Petra ve třetím setu úplně rezignovala a snažila se to mít co nejrychleji za sebou ...
Jinak mě se nedávno taky stalo, že se mi tu objevil příspěvek pod nickem "Anonym" a musel jsem pak vysvětlovat, že jsem to psal já. Přihlášenej jsem přitom ale byl, takže v systému je zřejmě nějaká drobná chybička ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já šarapovou fakt neviděl odfláknout jedinej zápas,když byla v pořádku..i když jí to nejde,bojuje co to dá a v tom by si z ní mohli vzít příklad i někteří chlapi..samozřejmě,že její psychická síla je obrovská,v tom si je podobná se Serenou,proto jsou koneckonců nejúspěšnějšími hráčkami současnosti,třebaže Serena je ještě nesrovnatelně výš..každopádně Mária je vychovaná tak,že ví,že si diváci zaplatili a nemálo a snaží se jim to vrátit i když se jí nedaří..já jako divák chci vidět alespoň bojovnost,snahu a tu od ní vždycky dostanu i když prohraje i 0:2 na sety..pak můžu být jako divák spokojen a o to by každému sportovci mělo jít především-uspokojit diváky,kvůli kterým se sport hlavně dělá..minimálně by to tak být mělo
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr: já ten zápas viděl taky, proto říkám, že byla frustrovaná, ostatně kdo by nebyl na jejím místě. Koneckonců zrovna Máša vypadala úplně stejně, když dostávala nakládačku od Sereny v olympijském finále.

Marty28: já souhlasím, že Máša je psychicky hodně odolná a žádná soupeřka ji nerozhodí, tedy pokud se nejmenuje Serena Williamsová. Ale i Máša má své slabší chvilky - finále AO 2012, kde jí Vika řezala jak žito, finále OH 2012, kde ji pro změnu řezala Serena..
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím jak to s tím přihlášením bylo..napsal jsem příspěvek,pak jsem skočil na jinou stránku,vrátil se,abych reagoval,napsal příspěvěk,odklikl ho,objevilo se mi cosi o nesprávné cookie,tak jsem to potvrdil znovu a vzalo mi to jako Anonyma (čehož bych si bez upozornění ani nevšiml)..žádný systém není zjevně dokonalý,ale vysvětluj to.Já skutečně nemám zapotřebí dělat ze sebe vola
a a přihlašovat se pod x nicky...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě dodatek: když říkáš, že Máša je zvyklá dávat divákům, co si zaplatili - oni si zaplatili i to příšerné ječení nebo to mají jako bonus?
Reagovat
smazaný uživatel
tak to mě pobavilo-původně jsem chtěl napsat idio ta a zobrazilo se mi použil jste zakázané slovo..pro legraci jsem napsal místo idio ta vola a světe div se,systém mi to vzal!..vážně skvělej systém:-D
Reagovat
Bob
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak ječení taky rád nemám,ale u ní se to dá prominout právě tím maximem co hře dává.Totéž platí o Azarence a dalších..ale zase na druhou stranu,raději vidím jejich emoce než zakřiknutost,bázlivost,omezit by to ale mohli to je bez diskuse..jinak Ty její debakly letos v Austrálii a ve Wimblasu-ve Wimblasu letos Serena roznesla všechny at hrály jak hrály..prostě střílela ostrými a za celý turnaj neminula a byla o čtyři třídy nad ostatními..v Austrálii hodně byla zase výborná Azarenka a na Marii byla vidět absence sebevědomí proti famozně hrající soupeřce,ale to byl snad jediný opravdu nepovedený zápas za celou sezonu..pak to ale srovnej s Kvitovou-té se jich nepovedlo tak dvacet a to je ztraceně velkej rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale vzhledem k tomu, že spousta hráčů a hráček je schopná dát do hry maximum a nemusí při tom praskat žárovky to opravdu není prominutelné.

U Petry dvacet zápasů? Vyjmenuj mi je prosím. Protože já si v tomhle kontextu vybavím akorát zápas proti Makarovové v Eastbourne a to ještě si tím nejsem úplně jist.
Reagovat
smazaný uživatel
K textu z 00:20 - Marty, Marfuša diváky tím nelidským zvířecím řevem neuráží?
Já bych za takové utkání peníze nedal, nešel bych tam ani zadarmo a až na výjimky se na tuhle nestydatou trapku nedívám ani v TV. Proč taky, kvalitnějšího tenisu lze vidět během roku dost. Její tupé mlácení hlava nehlava obohacené nechutným řvaním mě nijak nebere. Předem ovšem lituju její soupeřky.
Reagovat
tommr
nedávno jsem si dělal takovej přehled nejhorších momentů letošní sezony a když se omezím jen na porážky Petry tak mi vyšlo následující pořadí nepovedenejch zápasů:

1. s Kirilenkovou na OH
2. s Bartoliovou na USO
3. s Hradeckou v Madridu
4. s Marticovou v Tokiu
5. s Makarovovou v Eastbournu
6. s McHaleovou v Indian Wells
7. s Venus Williams v Miami
8. s Li Na v Sydney
9. se Sharapovovou na FO
10. se Sharapovovou na AO

mezi nepovedený zápasy se dá zařadit ale i pár výher - jako příklad bych uved třeba vítězství, který Petra utrpěla v zápase s Amanmuradovou ve Wimbledonu ...
Reagovat
smazaný uživatel
řvaní Šarapovové vytýkám a v tom jí nijak obajovat nebudu,ale tvrdit,že její hra je jen tupé mlácení,to je fakt ubohost..a v tom případě,hra Kvitové není jen tupé mlácení?V čem spočívá krása její hry?..ta do toho mlátí ještě víc,jenže jí to letos všechno lítá ven,v tom je ten problém..bez dobrého servisu není navíc ani zdaleka tak nebezpečná jako s ním..i tak je ale hra Šarapovový zajímavější a znovu musím vyzdvihnout to,že nevzdá jediný míček narozdíl od většiny hráček,v tom je možná nejlepší,v agresivitě a útočnosti zase Serena..ti co jí nemají rádi na ní prostě budou kydat hnůj za každou cenu,jinak její řvaní je rozhodně přirozenější než to Azarenky,když už jsme u toho,kdybych měl říct,kdo to dělá víc schválně,řeknu jednoznačně Azarenka (a ta si navíc řvaní neodpustí při žádném úderu narozdíl od Š)..vím,že někomu vadí,že už ted patří mezi ženské legendy tohoto sportu,to ale není důvod k tomu jí urážet,tenis umí zatraceně dobře bez ohledu na to jestli řve nebo ne..Kvitová bude mít co dělat,aby se jí jednou alespon trochu přiblížila,spíš bych si tipnul,že se jí to nepovede..no a co se týče těch nepovedených zápasů,tommr to tu vyjmenoval a dál už se o tom dohadovat nemá cenu,pokud je pro top hráčku normální prohrávat s Martičovou a jí podobnými,tak je asi normální cokoli...
Reagovat
smazaný uživatel
1. Makiri měla dobrý den, sedlo jí podání, Petře to ten den moc nesedlo
2. Hopsanda se dostala do jednoho ze svých záchvatů, kdy jí všechno padalo a nešlo s tím nic moc dělat. Zle tím zatápěla i v dalším kole Máše a kdoví, jak by to s ní vypadalo, kdyby nezačlo pršet.
3. Lucka chytla výbornou formu a kromě Petry vystřílela i Sam a zle zatápěla i Sereně
4. ten zápas nebyl nikde k vidění, proto je čirý nesmysl jakkoliv hodnotit jeho průběh
5. Pro Petru první zápas na trávě, Makarovová za sebou měla úspěšný turnaj na trávě
6. Petra po nemoci a v pro ni nepříliš ideálních klimatických podmínkách, McHalová hrála doma
7. Venus, Miami, Petra po zranění a nemoci
8. Li Na je nevyzpytatelný typ hráčky, která bojuje do posledního míčku
9. Petře nevyšel začátek, kdy měla mírně navrch a o té botě umpirové rozhodčí se již namluvilo hodně
10. hodně vyrovnaná zápas, Máša těžila hodně ze svých bohatých zkušeností

Jen mi, prosím tě, vysvětli, co tě žene do toho, dělat si žebříček nejhorších momentů té, které, alespoň dle tvých slov fandíš. Normální fandové to obvykle dělají naopak. Nebo ty jsi snad masochista? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jak se dá vše omluvit zírám..na Šarapový nezbyde nitka suchá,ale Petruška chudák měla vlastně jen smůlu,nebýt těhle hráček,co jsou všechny pod ní,kde mohla být hvězda naše..ne,takhle to nechodí,důležitá jsou fakta a ta jsou k ní neúprosná jak co se týče proher,tak i s kým prohrála.A aby vyhrála turnaj,potřebovala absenci celé elity,ale jinak skvělá sezona,ve které se holt jen lepila smůlu na paty..jo,i takhle se to dá vyložit,určitě:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jdu spát,Maria a s ní i Serena a Azarenka můžou být v klidu,hlavně,že je Petruška spokojená sama se sebou,ony jsou určitě rády,že to tak vnímá:-D
Reagovat
tommr
žebříček těch nejlepších momentů mám samozřejmě taky, ale řeč byla snad o těch nepovedenejch nebo ne? :)
Reagovat
dadaft
jen pro tvou informaci pár jmen hráček, které Marii porazily třeba v roce 2011 - Arn, Voskoboeva, Razzano...
Reagovat
smazaný uživatel
Výmluvy a omluvy? Jen fakta. A kde jsi vzal, že Petruška je se sebou spokojená, to by mě taky zajímalo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nejdříve se tu bavíte o zápasech, na které se Petra vybodla a nebojovala v nich, pak tu tommr napíše seznam kde se objeví třeba zápas, který nikdo nevysílal, nebo zápas, který Petra prohrála 4-6 ve třetím setu po dvou a čtvrt hodinách.
Reagovat
Bob
Tak za prvé bych chtěl říct, že jsem fakt netušil, jaké konverzace se tu načne s mým označením "Mařena". Jinak, když už se ptáš na tu exibici, chceš jet snad se mnou? :D A za druhé, promiň Monty, ale mě je celkem jedno jak se ti to označní líbí nebo nelíbí, já si jí můžu říkat jak chci a tobě do toho nic není :) Ohledně Petry, té si taky říkej jak chceš, mě je to opravdu jedno. Určitě ti rozumím, že kdybys ses o ní zmínil ošklivým slovem většina by se na tebe spustila, ale to je asi rozdíl mezi tebou a mnou. Mě to je opravdu jedno, ale jestli jsme ti fakt ublížil označením "Mařena", tak se ti omlouvám :D Jinak proč se ptáš na tu exibici? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, v pohodě. Sice se mi některé tvoje příspěvky nelíbí, ale že by mi to ublížilo, to zase ne. :) Ta různá oslovení jsou tady k vidění dnes a denně. Já už si pomalu zvyknul, ale "uřvaná Mařena" nebo "uječená Marfuša", to mi přijde opravdu nehezké. Já vím, že tobě je to asi jedno, ale jsou tady i fanoušci Mashy (nemluvím jenom o sobě), a tak by bylo dobré mít aspoň trošku úcty... Ale zase si nemyslím, že by ti bylo všechno jedno. Stačí se podívat, jak jsi vyjel proti tommrovi, když se nehezky zmínil o Petřině postavě. :D Jinak se mi taky nelíbí, jak tady píšete (ty a FFK freeteepek), že máte strašnou radost z vypadnutí Mashy. Tak buď máte rádi Sam, anebo prostě "fandíte" proti Mashe. Kdybyste napsali: "Mám radost, že Sam vyhrála", tak to beru úplně jinak... To já kdybych napsal: "Jsem rád, že Petra vypadla", jó, to by byl hned oheň na střeše. :D Ale já nemám důvod něco takového psát, protože by to ani nebyla pravda. Buď mám radost z něčí výhry, anebo jsem smutný z něčí prohry. Jiná možnost pro mě neexistuje... Jinak na tu exhibici jsem se ptal, protože by bylo opravdu paradoxní, kdybys tady psal, jak se ti Masha strašně nelíbí a pak by ses na ni jel podívat. :D Ale potom je samozřejmě taky možnost, že by ses díval jenom na Petru... To já se taky budu dívat hlavně po Mashe, přestože proti Petře nic nemám. Ale to je snad pochopitelné. :) Jinak vstupenku už mám a do Prahy se taky nějak dostanu. Nic ve zlém, ale s tebou opravdu jet nechci. :D
Reagovat
Bob
No já bych s tebou taky nejel, proto mě to zarazilo, proč se ptáš na exibici. Rád bych Ti vyhověl a napsal ti, že už nikdy o Máše nic hezkého neřeknu, ale pokud za tím vidíš jen nenávist a potěšení z mé strany, že si mohu uvelebit tím, že jí tu budu takto ošklivě označovat, tak to se pleteš. Především jsem to přál Sam, protože mi jako tenistka nevadí a rozhodně jí mám raději než Sharapovou. Budu se opět opakovat že je mi opravdu jedno, kdyby ses o Petře zmínil špatně, nebo jí snad nehezky oslovil. Já se tady určitě nebudu vyburcovávat a třískat pěstí do klávesnice. Brát ohledy? Promiň, opravdu nejsme starý známý, číst to nemusíš. To máš to samé, jako když píšeš svoje recezence o zápasu tvých holek. Už spoustu lidi včetně mě je prostě nečte, protože nás to nebaví, nebo nezajímá. Ty prostě můžeš dělat to samé, tak na "Mařenu" nebo "Marfušu" nereaguj.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže u mě by ti to bylo jedno a u tommra ne? Zajímavé. :D Jako já na většinu věcí taky nereaguju (na některé lidi vůbec), ale když to někdo napíše přímo v reakci na mě (tzn. "Re: monty25"), tak mi přijde logické zareagovat... Jinak po tobě opravdu nechci, abys četl moje příspěvky. Pořád je tady dost lidí, kteří moje příspěvky čtou rádi (sami mi to napsali). To mě samozřejmě těší a nečekal jsem to, když jsem začal psát na TP. :) Na druhou stranu, mně nejde o to, aby moje příspěvky byly oblíbené. Já chci vyjádřit svoje názory a pocity, proto sem píšu. Počítám s tím, že se s nimi nemusí všichni shodovat. Ale pokud vím, nikoho neurážím a vždycky píšu slušně, takže by to nikomu vadit nemělo...
Reagovat
Bob
Tommr byl sprostý a neslušný a to mi vadilo. Když píšu o Mařeně, rozhodně nepíšuu RE:Monty25 přečti si to! Jinak proč mi všechno hned zpátky vyvrátíš? :) Já jsme snad neřekl, že si po mě chtěl, abych četl tvoje příspěvky. Ty je dobrovolně píšeš a my je dobrolně čteme. Buď chceme, nebo nechceme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a co je tohle? Vidíš tam ten třetí řádek? :D

27.09.2012 19:59
Od: Bob
Re: monty25
říkej mi jak chceš, Mařena se pro tuhle uřvanou tenistku hodí náramně.

Máš pravdu, tommr se tenkrát vyjádřil dost nešťastně a nelichotivě... Já ti nic nevyvracím. Ty pouze píšeš, že moje příspěvky nechceš číst, protože tě nebaví. Tak já ti jenom píšu, že nemusíš. To je vše. :)
Reagovat
Bob
Ale Monty, nech toho :D Vždyť ty jsi první reagoval na označení Mařena. A to rozhodně nebylo adresované tobě ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ve vedlejší diskusi reagoval na všechna oslovení, která tam byla... Dál už jsem to nechtěl řešit, ale tys to přenesl i do této diskuse a hned v prvním příspěvku tady, jsi napsal:

27.09.2012 16:00
Od: Bob
off topic
Monty, Mařena je náhodou hezký :D

No a pak z toho vznikla ta zmiňovaná debata... :)
Reagovat
Bob
protože už tu byly další články a tamta diskuze už by se možná ztratila.
Reagovat
pepin
Já se Ti divím, že to pořád řešíš když to nemá význam. Je svoboda slova a pokud člověk není sprostý a vulgární, jak někteří zde, tak nemá do toho co kdo kecat. Podívej, tady 99 procent lidí sleduje zápasy v televizích, na nettu apod., a tak si myslíš, že někdo si myslí o Tobě, že jsi negramot a jako K. H. Mácha Ti to tady popisuje. Je to jeho právo, ale úsudek si lidé dělají sami. A ještě k té božské marfuše, z deseti lidí ji 9 nemá rádo, ne kvůli tomu co umí, to je bezesporu na úrovni, ale kvůli tomu jak nesmyslně řve a jak se dokáže chovat. Já jsem přesvědčený, že kdyby od roku 2013 zavedly hekoměry, do měsíce by byl klid. Rychle by se to odnaučila, protože by nevyhrála ani zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
jsme si s kámošema zahráli malý DC. A zkusili jsme novinku, prase po podání se hraje. Hodně dobrá věc, dal jsem tak 3 esa :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tady napsal nějaké komentáře v průběhu dne, ale dovolím si ještě shrnutí přímo u daného článku...

Jak už dneska bylo řečeno, nebyl to pro mě šťastný den. Nejvíc mě samozřejmě mrzí odstoupení Viky. Zdravotní problémy jsou totiž mnohem horší než prohraný zápas. Už včera jsem si říkal, že jestli to nepůjde, ať Vika radši odstoupí. Přesto jsem doufal, že to bude dobré, ale bohužel to nešlo. Vika udělala správný krok, protože zdraví je důležitější než body, tituly atd. Na druhou stranu to je škoda, protože se přiznám, že jsem Vice v Tokiu dost věřil na turnajové vítězství. Herně na tom byla pořád výborně. Ale nemá smysl riskovat, když člověk není fit a Vika v tom posledním zápase nebyla asi vůbec... Důležité je, aby byla zdravá. Takže Viko, přeju brzké uzdravení! :)
Reagovat
smazaný uživatel
A teď už k zápasům, které se odehrály...

Masha - Sam: Jak už jsem psal, Masha v tom zápase měla šance, ale bohužel se nepovedlo je využít. Navíc hrála Sam opravdu výborně a bez brýlí jí to sluší mnohem víc. :)
V 1. setu si holky držely podání až do stavu 3:3. V dalším gemu přišel první brejkbol pro Mashu, který využila. Sam ale hned odpověděla, když v osmé hře také využila svůj první brejkbol. V dalších dvou gemech se ten set rozhodoval. Nejprve Masha nevyužila dva brejkboly za stavu 4:4 a pak ji Sam dokázala vzít servis, čímž vyhrála první sadu... Ve druhém setu získala Masha opět brejk jako první, když se dostala do vedení 2:1. Pak jsem musel na chvíli odejít a vrátil jsem se až za stavu 3:5 z pohledu Mashy. Mezitím totiž Sam hned ve čtvrtém gemu získala rebrejk a v osmém gemu zase brejkla. Masha to ale nevzdala a čistou hrou se jí povedl rebrejk. Následoval čistý gem na podání, kterým Masha srovnala na 5:5. Druhý set se nakonec rozhodl až v tie-breaku, který byl velmi vyrovnaný a dlouhý. Masha měla nadějné vedení 5-3, ale jak už v Tokiu bylo zvykem, náskoky v tie-breacích většinou ztrácela. To se bohužel stalo i dnes. Za stavu 5-5 dala Masha dvojchybu a Sam měla první mečbol. Ten zůstal nevyužitý a po něm ještě další tři, přestože měla Sam velmi slušné pozice k zakončení. Za stavu 9-9 Masha získala první setbol, ale vzápětí bohužel zkazila return. Pak měla Sam pátý mečbol, který už proměnila...
Masha v Tokiu bohužel nehrála v nejlepší formě. Přesto si myslím, že právě proti Sam předvedla na turnaji svůj nejlepší výkon. Dneska to nevyšlo hlavně kvůli tomu, že na druhé straně byla kvalitní soupeřka a Masha navíc nevyužila šance, které v obou setech měla... Čtvrtfinále nepovažuju za nějaký špatný výsledek, ale věřím, že v Pekingu to bude lepší. Nevidím důvod, proč by nemělo být. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Caro - Aga: Myslím, že dnešní zápas Caroline měl něco společného se zápasem Mashy. Zaprvé to byl kvalitní výkon soupeřky a za druhé ty šance, které Caro taky měla v obou setech. Snad jenom ten výsledek vypadá trochu jasněji, než tomu bylo v předchozím zápase... Myslím, že na začátku se Caro nemohla úplně chytit. Z toho pramenil brejk Agy na 2:1. Pak se Caro zlepšila a v šestém gemu odpověděla srovnáním na 3:3. Rozhodující byl devátý gem, kdy Caro podávala za stavu 4:4. Nejprve odvrátila dva brejkboly pěknými winnery, ale při shodě bohužel udělala dvojchybu a na další brejkbol zkazila poměrně jednoduchou smeč od základní čáry. Aga se dostala do vedení a při vlastním podání získala první set... Stejně tak ve druhém setu získala Aga brejk jako první a bylo to hned v úvodním gemu. Caro znovu odpověděla, když vyrovnala na 2:2. Jenže hned v dalším gemu Aga odpověděla a vzala si výhodu brejku zpátky. Potvrzování brejků bylo v Tokiu problémem jako pro Mashu, tak pro Caro. To je další podobnost... Druhý set se nakonec rozhodoval v osmém gemu. Caro prohrávala 4:3, ale při podání Agy měla tři brejkboly. Bohužel žádný nevyužila a Aga se opět dostala blíž k vítězství. Aga nakonec ukončila zápas na příjmu. Caro při svém podání odvrátila dva mečboly, ale třetí už ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká statistik, tak obě holky měly na svoje poměry celkem nezvyklá čísla u vítězných míčů i nevynucených chyb. Caro měla asi ten poměr winnerů a UE lepší než Aga, ale bohužel to nestačilo. Caro byla o něco aktivnější než Aga, protože asi věděla, že Aga vyhledává dlouhé výměny stejně jako ona. Takže Caro se chvílemi hodně snažila útočit. Z toho samozřejmě pramenily nějaké chyby. Někdy to vyšlo, ale co všechno Aga doběhla, vrátila a jak se uměla ubránit, to byla opravdu světová úroveň. Tady se občas mluví o tom, že Aga stagnuje, nebo že bude brzy v útlumu. Já si naopak myslím, že Aga je velmi stabilní hráčka, která prostě hraje svou hru a je třetí v žebříčku naprosto zaslouženě. Podle mě má na to, aby se řadu let udržela ve špičce. Už jsem ji letos taky viděl hrát nějaké horší zápasy, ale moc jich nebylo. Aga je zaprvé šikovná a zadruhé má obrovskou zbraň, kterou moc hráček nemá. Ta zbraň se jmenuje přechod z obrany do útoku. To se v té výměně nic neděje, kolikrát je Aga ve špatné pozici a pak neskutečně doběhne míček, dá jeden úder a všechno je jinak. Takových momentů tam dneska bylo spoustu...
Reagovat
smazaný uživatel
Výkon Caroline hodnotím i přes prohru pozitivně, nebo aspoň dílčí věci se mi líbily. Asi nejvíc bych zmínil hru na síti, která se Caro dneska mimořádně dařila. Body na síti měla 13/18 a dneska v tomto ohledu byla dokonce lepší než Aga, která je vynikající síťařka. Caro si poměrně často chodila na síť pro vítězné voleje nebo smeče a snad až na jednu výjimku (zrovna při jejím brejkbolu ve druhém setu za stavu 3:4) jí to vycházelo. Opravdu si myslím, že kdyby Caro někdy zkusila debla nebo mix, tak by to nemuselo být vůbec špatné. Naznačila to už na Hopman Cupu. Někdo sice píše, že na síti moc neumí, ale podle mě to není tak úplně pravda... Je tedy škoda, že Caro neprodloužila tu vítěznou sérii od Soulu, ale dneska byla Aga hlavně přesnější a trochu chytřejší, což asi rozhodlo. Přesto má Caro za sebou solidní turnaj, kde jako desátá nasazená postoupila mezi nejlepších osm. Uvidíme, co Caro předvede ve zbytku této sezony (věřím, že návrat do první desítky) a pak už sama vyhlíží sezonu příští. :)
Reagovat
rib
Monty, respektuju tvůj obdiv k pinkalkám a ke Caro zvláště... Ale podle tvého komentáře soudím, že jsem asi viděla společně s komentátorem z Eurosportu jiné čtvrtfinále než ty :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já to viděl společně s komentátorem německého Eurosportu. :D Jinak tu bilanci Caro na síti jsem si nevymyslel a ten průběh taky ne... Mám pocit, že někteří diskutéři tady odbývají zápasy těchto hráček se slovy: "No jooo, zase jenom pinkaly..." Skoro mi přijde, že někdo by tady mohl napsat komentář už před tím zápasem a nebyl by v tom rozdíl. :D Ale ať každý píše, jak uzná za vhodné. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z nechutnýho ubohýho řevu Marfuši je mi na blití. Tobě ne?
Proboha, jak může někdo fandit této nefér se chovající řvoucí kreatuře? Je podstatný rozdíl mezi hlasitým výdechem některých tenistů a tenistek a příšerným řevem, kterým Marfuša od počátku utkání znevýhodňuje a účelově deptá soupeřky.
Reagovat
freeteepek
Přesně. Včera zase řvala, pak ale zapochybovala o správnosti výroku rozhodčího a pomalým hrdým krokem pravé ruské carevny se odšourala k síti, aby se lépe podívala na místo dopadu míčku. Rozhodčí se jí ještě pro jistotu zeptal, jestli chce povolat na pomoc jestřábí oko. "Yes" zněla odpověď této naduté k*ávy... Každou jinou hráčku by poslal po takový době ledatak do p*dele. Viděli jsme to už mockrát, že chalange se musí dělat prodlení tj. okamžitě. Jenomže to pro Marfušku neplatí!!!
Reagovat
tommr
já teda nechci dělat Mashe nějakýho advokáta, ale v rámci objektivity je třeba uvést, že podobný manýry mají i jiný hráčky a hráči, kterejm to ale nikdo nepředhazuje - jeden příklad za všechny je třeba Del Potro ... :)
Reagovat
rib
já nepopírám, že Caro byla i na síti, ale měla jsem dojem, že o to nijak neusiluje, že spíš byla donucena velmi krátkým nebo velmi obranným (vysokým) míčem Agy. Já viděla druhý set, a tam se mi zdála, že od sítě spíš couvá, i když předtím tlačila a opravdu to mohla při přechodu na síť dohrát... Ale jako by se lekla. Uvažuju o tom, že když je hráč zvyklý pinkat na jistotu (a má to třeba v nátuře), tak naučit ho chodit aktivně na síť a riskovat omyl je opravdu těžká změna stereotypu herního i myšlenkového... To je fše :-)
Reagovat
gedzitka
Trošku OT, koukám, že Plíščata si čuchla k vratům první stovky a usoudila, že nestojí za to je otevírat. Na druhém ITF turnaji po sobě (tentokrát jen 25ka) končí v prvním, resp. druhém kole, přestože opět plní roli nasazené jedničky a dvojky. Zvlášť Karolina má co obhajovat do konce roku (přes 200 bodů,což je na její poměry hodně vysoké číslo), takhle brzy zase pošupajdí žebříčkem směrem dolů.
Reagovat
tommr
jj nevypadá to s nima vůbec dobře ...
Právě jsem se koukal na rozlosování kvalifikace v Pekingu a od nás tam nehraje nikdo. Nechápu proč to Plíškovic holky nezkusily v ní a hrajou místo toho na nějakejch malejch ITF turnajích, který je už zřejmě nebaví?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Dimitrov opět v klíčovém bodu utkání selhal a nedopodával zápas proti Gasquetovi. Přitom dneska ho měl na lopatě a fakt jsem věřil, že to dá.
S tím klukem to nevidím vůbec dobře, docela mě to fakt naštvalo.:(
Reagovat
tommr
aby neskončil jako Gulbis ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Gulbis dnes vyhrál:))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Gulbis hraje podle toho, jak se vyspí a jestli se mu vůbec chce hrát a vyhrát.
U Dimitrova mi to přijde, že to má v hlavě. To u něho už začíná být zvykem, že když není zraněný, tak to zase nedokáže ukočírovat v klíčových okamžicích.
Reagovat
tommr
jenže kde a proti komu? V Orleansu by to Dimitrov nejspíš zvládnul taky ... :)
Reagovat
J.M.
Být fanouškem Dimitrova je prostě fajšmekrovská záležitost pro milovníky permanentní frustrace. :-) Člověk už za ty roky ví předem, že to zase dopadne jako vždycky - těsný zápas, podělaný závěr, prohra. On pokaždé odehraje těsný zápas s kýmkoli, ať je na žebříčku tisící nebo první. A pokaždé prohraje. Prohrát ze 7-5 a 5-2, to kromě něj umí jen ženské. Zase se úplně sesypal. Do té doby předváděl ten svůj tradiční mix geniálních úderů a amatérských chyb, ale pak, jako snad v každém jeho zápase, přijde moment, kdy se to zadře, a je konec. Už nebyl schopen zahrát ani základní úder, bekhend naprosto tragický.

Talentu na rozdávání (zase ukázal, že ve světlých momentech je snad druhý nejnadanější hráč po Rogerovi), ale co z toho.
Reagovat
J.M.
Jinak ještě k tomu zranění - já už snad nevím, kdy naposledy nebyl zraněný. Letos byl zraněný snad v každém zápase, který odehrál. A když jsem se díval do minulosti, kdy jsem ho ještě nesledoval, tak kvůli zranění vzdal už svoji premiéru ve Wimbledonu v roce 2009. To je prostě šílené. Naprosto unikátní v tomto ohledu. A bohužel mi přišlo, že je zraněný i v Bangkoku - už v prvním zápasu se při chůzi mezi výměnami podivně kolébal jako kdyby měl jednu nohu kratší, a s Gasquetem k tomu přidal i ty tradiční potíže s krkem, který měl zatejpovaný už na začátku léta... Ten kluk zoufale potřebuje "automechanika", který se o jeho chronicky porouchané bude starat na plný úvazek. Kromě toho asi už nemá ani kouče, Patrick už se Serenou i randí...
Reagovat
J.M.
(chronicky porouchané tělo)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná ano,Brown není Gasquet.Jak už psal Mutademus,Gulbis dnes překvapil a vyhrál.Je to opravdu nevídané,ale už vyhrál dva zápasy po sobě..:))
Reagovat
smazaný uživatel
Vystihl jsi to naprosto přesně s tím průběhem zápasu. Bylo to tradičně jako vždy. Nejhorší je, že já si dnes před zápasem ani nedělal žádné naděje. Ale jak zápas postupoval, už jsem vážně věřil, že ho porazí. Že se mu to konečně povede dotáhnout. Už jsem si říkal, že je s podivem, že to dokáže. A on to pak takhle zazdil. Jako jeho fanda jsem byl vážně frustrovaný jako dlouho ne. Po USO jsem čekal až se konečně objeví na turnaji a jak na tom bude. No, už vidím, jak na tom je. Stále stejně.

Kdyby tam člověk neviděl ten potenciál a ty dechberoucí údery, kterých je schopen, tak bych to tak neprožíval. Ale je to obrovská škoda a vážně to s ním nevidím dobře. Už jsme to tu probírali několikrát. Jestli se ho urychleně neujme někdo, kdo se mu bude naprosto věnovat jak po herní, psychické a hlavně fyzické stránce, tak někam zapadne a bude konec. Tady už nejde ani myslet si a psát, že má ještě čas. Nemá. Ten má jedině nejvyšší čas najít si jiného trenéra. Zrovna jsem před chvílí uvažoval, jaká je to smůla, že když se mu zrovna začal Mouratoglou věnovat, tak se dá zase dohromady se Serenou a na Grigora prdí. Když se to dostalo ven, že spolu randí v Paříži a teď zase v Miláně, tak mě okamžitě napadlo, že tím pádem je to pro Grigora konec a že s ním na turnaje nebude jezdit.

Já ho poprvé nějak vážněji zaznamenal, jak hrál v r. 2009 s Nadalem. Tam mu vzal jeden set a vypadal dobře. Tak jsem ho začal po očku sledovat a pak více. Zranění si přesně nepamatuji, ale když už měl problémy v r. 2009 na Wimbledonu, tak to je opravdu zraněný hodně často. Ale to ve mně zase vyvolává dotaz, proč s tím tak dlouho nikdo nic nedělal? Ona ta hromadná příprava v akademiích je dobrá jen do určité doby a pak je potřeba jet individuálně. Každý potřebuje něco jiného a je potřeba vše vyladit na míru, aby to bylo efektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem fakt zvědavý, jak to s ním dopadne. Musí být taky frustrovaný. Doufám alespoň, že si to uvědomí a udělá ten krok, aby si našel nového trenéra. Sice říká, jak mu to v akademii vyhovuje, ale nikam to nevede. To snad musí vidět i on.
Reagovat
J.M.
Mě mrzí, že ty informace se těžko shánějí. Kdo ví - třeba už nového trenéra má... Ale na druhou stranu, Patrick mu asi hodně pomohl - právě od té doby, co se ho letos ujal, se Grigor obrovsky zlepšil. Na Roland Garros jsem ho vůbec nepoznával; antuka byl vždycky jeho nejhorší povrch, a on tam najednou hrál tak, jak jsem ho nikdy předtím na žádném povrchu neviděl, včetně úderů, které nikdy předtím nehrál. Ale souhlasím, lepší dát Patrickovi sbohem, než ho mít už jenom teoreticky na papíře.

No, pořád ještě letos zbývá Tokio, Šanghaj (jestli se kvalifikuje), Stockholm a Basilej. Pořád má ještě dost příležitostí sezónu hodně vylepšit. :-) Herně na to fakt má. I ten anglický komentátor dneska zase říkal, že herně má na víc než to své maximum na 52. místě, že předvádí tenis i na top 10. Bohužel ale jenom chvilkami, mezi tou horou chyb. Já si myslím, že v tom hodně hraje roli i nerozehranost, protože tímhle stylem prostě hraje jeden zápas za měsíc, a to nemůže získat úderovou jistotu. Z toho pak vyplývají ty amatérské chyby v základních úderech, nejistota hlavně z bekhendu. Nejhorší je ale ta strašná nestabilita v pohybu - snad v každé druhé výměně má problém, aby se vůbec udržel na nohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem měl hodně cukání vsadit na Dimitrova, tuším kurz 4. Pak jsem si řekl, to za to nestojí. A dobře jsem udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Informace se shání těžko, to je pravda. Brejlil jsem, jestli budou záběry do lóže, abych se podíval, zda tam nesedí nějaký nový trenér.
Já jsem byl právě rád, že se ho Patrick ujal naplno a myslel jsem, že dojde k pokroku. K tomu také došlo. Jak píšeš, na antuce letos předváděl dobré výkony a velké zlepšení. Ale myslel jsem, že s ním prostě bude jezdit po turnajích a bude se mu opravdu hodně věnovat. Zásluhu na Grigorově zlepšení Patrick určitě má velkou, to mu vůbec neupírám a právě mě štve, že se to takhle všechno schrulo zrovna v době, kdy by potřeboval intenzivní spolupráci.

Má ještě příležitosti sezónu vylepšit, přál bych mu to, ale po dnešku jsem nějak skeptický. A taky ho lituju. On tam běhá jak poděs, u úderů není většinou včas a pak ten úder není tak efektivní, jak by měl být.
Gasquet byl třeba v bekhendovém rohu, Grigor ve forhendovém. Gasquet zahrál bekhend křížem. Přestože byl Grigor už v pohybu a chystal se zahrát bekhend po lajně, nebyl tam včas. Pak při tom úderu nedokáže dát do míčku takový švih a dostatečně ho zrychlit, jak by bylo potřeba. Gasquet si tam doběhl a v klidu odehrál úder. Nevím, jestli se vyjadřuji přesně, ale takových různých momentů bylo v tom zápase plno a i v jiných utkáních to tak je. Jak jsi jednou psal, jak pracovali na začátku s Rogerem, aby to vše eliminovali, tak to by on přesně potřeboval.

No a jak stále vypadává nebo pauzíruje kvůli zraněním, má i dlouhé pauzy mezi zápasy. Je to prostě začarovaný kruh. A vůbec mi v Bangkoku v obou zápasech přišel řečí těla tak nějak utrápený, já nevím, třeba mu fakt zase něco je.....

Ale třeba to bude příště lepší a vidím to dnes černě. Přál bych mu to.:-) Je to opravdu velmi talentovaný hráč a byla by ho velká škoda.
Reagovat
J.M.
Vidím to všechno prakticky stejně. K trenérovi už není co dodat. Taky jsem se oba zápasy marně snažil najít nějakou tvář v hledišti, co by vypadala jako trenér.:-) Občas Grigor vypadal, že se někam do hlediště dívá.

S tím běháním a špatným postavením k úderům, to je přesně ono. Je tam pozdě nebo mimo správný čas, hraje to v nějakém podivném záklonu, a pak hlavně z bekhendu nemá vůbec sílu do úderu. Ale v tomhle zápase se k tomu ještě přidala pasivita, která vycházela právě z toho špatného pohybu - místo toho, aby se ve výměně ujal iniciativy, tak ustoupil dva metry za základní čáru, a pak už skoro nebyl schopen z té dálky pořádně přehodit síť, nechal Gasqueta diktovat tempo. Přišlo mi, že se na Bangkok připravoval na antuce. Ale zase na druhou stranu se musí nechat, že Gasquet se té příležitosti chopil velmi zkušeně, v pravý čas začal hrát agresivně, chytře hrál vysoké míče Grigorovi do bekhendu, protože viděl, že se s tím trápí... Prostě ukázal, že je o 40 míst nad Grigorem právem.

Ta řeč těla mě taky zaujala - akorát jsem pořád nemohl přijít na to, jestli ta jeho neustále zachmuřená tvář značí nějaké fyzické trápení, nebo je to nějaké jeho nové supersoustředění ála Serena. :-)

A k té skepsi - tu mám po každém jeho zápase taky. A pak si před každým dalším řeknu - tak teď už snad...:-) I po tomto utkání si ještě pořád říkám, že něco tam přece je a přece se to už, sakra, jednou musí konečně někde nějak projevit...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to tak. Já jsem taky vždycky skeptický, ale pak už čekám na další zápas a znovu věřím, že se to konečně podaří a on ten progres konečně udělá.
Vždyť i on sám určitě stále věří a chce se zlepšovat a posunout, tak snad se mu to nakonec přeci jen povede.:-)
Reagovat
freeteepek
Mám neskutečnou radost že uřvaná Marfuša skončila na raketě velké Samanthy S. Zápas jsem bohužel opět nemohl sledovat, ale již začátek naznačil, že by to mohlo dopadnout dobře:-) Radost mi kazí jen skutečnost, že utkání nedospělo do třetího setu. Z hlediska sázení mi tenhle turnaj vůbec nevyšel. Snad to zachrání Sam, která to nakonec celý vyhraje.
Pokud jde o odstoupení Azarenkový, je to trochu smutný. Snad je to jen únavou a Vika se z toho brzo dostane. V každém případě to vypadá podlouhé době na tiché finále. Nejukřičenější hráčky jsou ze hry venku.
Petra K. má teď dost času trénovat servis, tak snad to v Pekingu už konečně prodá. Bohužel se tam ale vrací do hry velká Serena. Záležet bude taky na tom, jak rychle se uzdraví Vika. Petra by se před TM potřebovala dostat do loňské pohody. Zatím to ovšem vypadá, že v halovém Linci následně hrát moci nebude. A nebude moci hrát ani v Lucemburku, kvůli účasti Kerberový. Pokud tedy v Pekingu Petra nedojde alespoň do finále, je dost pravděpodobný, že následně poletí do Moskvy. Nic jiného jí nezbude.
Reagovat
tommr
pokud je to s Vikou opravdu špatný, tak by to pro Petru znamenalo velkou naději na účast v Linci - těžko předpokládat, že by unavená Vika jela hned po Pekingu na pro ní naprosto bezvýznamnej turnaj do Lince. Kdyby jí to ale s tím Lincem nevyšlo tak myslím, že Moskva by pro ní byla z hlediska přípravy na TM a finále FC ještě lepší ... :)
Reagovat
pepin
Proč myslíš, že by byla Moskva lepší než Linec?
Reagovat
tommr
Petra by z Moskvy jela hned na TM takže by nehrozilo, že se v prvních zápasech v Istanbulu bude teprve rozehrávat ...
Turnaj v Moskvě je navíc ve vyšší kategorii než Linec a Petra by si tam tudíž mohla nahrát víc bodů ... :)
Reagovat
freeteepek
Je dost pravděpodobný, že Petra do Moskvy nakonec odcestuje. Bude to ale těžší turnaj a těžší soupeřky, tak aby se vůbec stihla rozehrát. V Tokyu vyletěla brzy se 73. hráčkou světa. Petra se hlavně musí dát psychicky do kupy. Souhlasím, že kdyby v Moskvě postoupila alespoň do SF, dostala by se do dobrého tempa pro TM.
Vika nejspíš zase něco předstírá a brzo se z toho vyseká. Tokyo je letos divnej turnaj. Snad ho zase nevyhraje Aga!
Reagovat
rib
souhlas!!! Vika - hérečka, to už známe z minulých let, a bohužel to vypadá, že Aga má dost šancí na vítězství v tomto divném turnaji...
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem fanoušek Viky, ale měl jsem ji možnost vidět v prvním setu proti R. Vinci a tam nepředstírala vůbec nic... Nevím, co říkala po tom zápase, hledat se mi to nechce právě proto, že nejsem jejím fanouškem, ale laickým okem to vypadalo na bolesti hlavy (buď tenzní anebo migrénu). A to jsou věci, které se nepředstírají, ať má pověst jakou má... Spíš jsem se divil, že už tento zápas vůbec dohrála.
Reagovat
tommr
s Vikou máš asi pravdu a v Pekingu už bude nejspíš hrát jako o život. Turnaj v Tokiu tak trochu doplácí na svůj nepovinnej status a top-hráčky se šetří na povinnej Peking ...
S tou Agou to mám ale opačně než ty - ted když je Petra venku bych si přál aby to celý vyhrála právě Aga, protože pro Petru by to bylo nejlepší řešení jinak velice špatný situace ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ho to baví:))Gratuluji.Ríša teče z Dimitrovem achjo..
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Teď už to začal otáčet. Dimitrov to solidně nezvládnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ríša srovnal na 1:1.Řehoř neupodával zápas za stavu 5:3:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je to tam.Gratulace Richardovi za to,že se nesložil a otočil:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ernie vyhrál 2. zápas po sobě. Nevídané. :D
Reagovat
Heather_Fedex
predevsim gratulka sam, presto ze "marena" je mym bilym konem, tak to samanthe preju. malinko se ji otevira moznost vyhrat v tokiu 1. letosni titul, snad tuhle sanci chyti za pacesy. na nadu, agu i angelique zahrat umi.co se tyce ucasti na turnaji mistryn, moc optimisticky to nevidim. misto nahradnice uz ma urco zajistene, ale mnohem radci bych ji videla v hlavni soutezi. navic pokud by nehrala na tm zadny zapas, prisla by o velkou porci bodu, protoze loni se dostala az do semifinale! no nic, ted je dulezite, aby vysly nasledujici 2 zapasy. idealni kombinace finale by byla kerber vs stosur ;)
co se tyce viky, preju brzke uzdraveni. jsem zvedava na peking....
Reagovat
smazaný uživatel
A to já jsem s tou Sam s ohledem na TM poměrně optimistický. Protože ona je ještě přihlášená na turnaje v Moskvě a Osace. A Li Na je přihlášená už jen do Pekingu. Takže si myslím, že když si Sam pohlídá Peking a něco tam uhraje, kvalifikuje se.
Reagovat
Heather_Fedex
ale musis brat v potaz take to, ze na obhajuje v pekingu o 1 kolo mene, nez sam. k tomu jeste ma sam na obhajobu lonske finale v osace. a krom toho si nejsem uplne jista, zda zvladne takovou zapasovou zatez, pokud chce tady v tokiu titul, pak se dostat co nejdal v pekingu, pak obhajit finale v osace, pak turnaj v moskve....ackoli je pravda, ze agnieszka se dokazala na turnaj mistru loni kvalifikovat presto, ze byla mimo elitni desitku. ale to by samantha musela predvest mistrovsky kousek a vyhrat double tokio/peking. jeste je nejspis brzo na takovehle prognozy. ale hlavnim krokem bude ziskat v tokiu titul. ma sanci, jakou letos pravdepodobne jeste nemela, tak at se ji chyti....
Reagovat
tommr
loni sice Stosurová postoupila na TM až do semifinále, ale získala tam jen 530 bodů, což není zase tak moc. Navíc by si to z části nahradila bodama za nějakej jinej turnaj ...
Jinak souhlasím s tím, že ted má Stosurová velkou šanci na zisk prvního letošního titulu - všechny pro ní nebezpečný hráčky už jsou venku nebo vůbec nehrály a ty co zbývají by porazit mohla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale přece pro kvalifikaci na TM nejsou důležité obhajoby z loňska, počítají se výsledky za tento kalendářní rok. Takže Sam má daleko větší šanci něž Na, že se na TM kvalifikuje.:)
Reagovat
Heather_Fedex
500 bodu v tech spodnich castech top 10 500 bodu nemusi byt tak zanedbatelny rozdil. zatim si od desate marion drzi odstup 400 bodu.
Reagovat
Heather_Fedex
a proc ma sam vetsi sance? vzdyt narozdil od ni ma na li alespon titul. na gs to letos byla od cinanky bida, ale mimo to dosahla jeste 3 finale na turnajich kategorii premier.
v kazdem pripade to bude hodne nadoraz a sanci maji obedve. momentalne ma ale porad lepsi vyhlidky na ;)
Reagovat
tommr
Oskar nejspíš myslel, že Stosurová má větší šanci získat nějaký body, protože bude hrát před TM na více turnajích než Li Na. Ted dohrává Tokio, pak bude hrát stejně jako Li Na v Pekingu a na rozdíl od ní ještě v Osace a v Moskvě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tommr to napsal úplně přesně, jak jsem to s tou Sam a její kvalifikací na TM myslel.:)
Reagovat
Heather_Fedex
diki za upresneni ;)
Reagovat
Vojtaakk
Souhlasim s Oskarem, taky myslim ze ma Sam mozna lepsi vyhlidky.Pokud by ted vyhrala, tak ten rozdil skoro smaze mam pocit (za vyhru je 900 a nevim kolik za 1/8 finale tak 300-400?) a rozdil je neco pres 600 bodu. Jestli hraje Sam o dva turnaje vic, tak je to bez debat.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už je Sam v semifinále a za to má jistých 395 bodů. Za finále je 620 a za vítězství na turnaji 900 bodů.
Takže i kdyby vypadla v semifinále, má stále dost velkou šanci se kvalifikovat. Když hned nevypadne v Pekingu a udělala by tam i nějaký výsledek, má to skoro jisté.
Navíc si myslím, že Li Na není v příliš oslnivé formě a pro Peking jí moc nefavorizuji. Může být nervózní, že hraje doma.
Reagovat
tommr
jj loni přijížděla Li Na do Pekingu s velkou slávou jako vítězka FO a vypadla hned v prvním kole. Vůbec bych se nedivil kdyby se to letos opakovalo. Doma se často hraje těžko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem na to právě myslel. Bude si chtít určitě napravit reputaci z loňska, ale ona má sklony k tomu být nervózní a vzteklá. A s Caro nasekala hrozně UE, zazdila někdy až neuvřitelné věci - nalité míče na síti apod.......
Jsem zvědavý na los, ani jsem ještě nekoukal, kdy bude.:)
Reagovat
tommr
los Pekingu už taky netrpělivě vyhlížím - pro Petru je to poslední šance získat letos nějaký body do žebříčku a udržet si aspon to pátý místo. Měl by se losovat už zítra, ale z turnajovýho webu je obtížný získat nějaký podrobnější informace - jejich anglická verze se mi zdá strašně nepřehledná ...
Reagovat
Bob
Monty, Mařena je náhodou hezký :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je jako kdybych ti já říkal Bobane. :D

Prostě "Mařena" se k takové atraktivní a půvabné ženě vůbec nehodí. :)
Reagovat
Bob
říkej mi jak chceš, Mařena se pro tuhle uřvanou tenistku hodí náramně.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, hlavně nezapomeň napsat "uřvanou"... Hele, nejedeš náhodou na exhibici? :D
Reagovat
Fandina
Kdyby ty holky neřvaly, nikdo by je nikdy nemohl uřvanými nazvat. Takže zbytečně se ohrazuješ ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale kdyby se to aspoň neopakovalo jako kolovrátek. Připomíná se to tady pořád dokola a někdo tu řeší, jestli bude zbytek turnaje tichý nebo hlučný... Já radši řeším hru, popř. jak to holkám sluší. :) Na druhou stranu, nechci nikomu nic zakazovat. Ale když už si někdo píše se mnou, tak by si mohl výrazy typu "uřvaná Mařena" odpustit. Snad tady každý ví, komu fandím... Jó, kdybych já napsal něco ne úplně hezkého třeba o Petře, to by se na mě sesypalo lidí. Ale já nemám zapotřebí něco takového psát. K rytíři totiž patří i rytířské chování. :)
Reagovat
pepin
Co se vůbec divíš, ten pán si vyloženě usurpuje co kdo tady může a co kdo ne a ještě tu uřvanou komentuje jako božskou a nádhernou a tu druhou, že změnila tenis. Takový nemožný plky. To když dáš číst někomu kdo o tom nemá ani páru, kdo o tenise a tady o tom nic neví, tak si nepřej slyšet jak to komentují.
Reagovat
Fandina
Každý píše za sebe a tak je to správné. Jak to cítí, svobodně a to je výhodou i nevýhodou anonymního webu. Jeden píše Mařena, druhý Mařka třetí Mária. Svobodný projev. A kdyby ty holky neřvaly, tak by fakt nikdo nepsal o tom, že řvou. S tím se prosím smiř ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist