Wozniacká padla s Clijstersovou a post jedničky je prázdný!

24. 1. 2012, 06:21
Aktuality 91
AUSTRALIAN OPEN ženy - Kritici Caroline Wozniacké a systému bodování slaví: jednadvacetiletá Dánka po 67 týdnech opustí pozici světové jedničky! Rozhodla o tom Kim Clijstersová, která dnes Wozniackou porazila ve čtvrtfinále Australian Open. Do čela žebříčku tak v pondělí půjde premiérově Kvitová, či Azarenková, nebo se vrátí Šarapovová. Virtuální jedničkou je nyní Běloruska, která už postoupila do semifinále.
Caroline Wozniacká

Jednadvacetiletá Caroline Wozniacká po 67 týdnech už nebude světovou jedničkou bez grandslamového titulu. Ne že by svým kritikům zavřela ústa triumfem na Australian Open, vinou dnešní porážky 3-6 6-7 s Kim Clijstersovou ve čtvrtfinále melbournského turnaje se bude z trůnu pro nejlepší tenistku světa poroučet.  

"Abych řekla pravdu, nepřemýšlela jsem o tom. Byla jsem v čele už dlouho a jako jednička jsem zakončila dvě sezony," uvedla Wozniacká. "Na konci roku opět uvidíme, kdo hrál nejlépe. Teď máme teprve leden a já se zase vrátím, z toho teď strach nemám."

"Mluvíte o mně, jako bych končila kariéru, měla před sebou poslední rok a čas se mi krátil, ale faktem je, že mám před sebou ještě několik dobrých let," řekla.

Kvitová, Azarenková, nebo Šarapovová?
O post světové jedničky si to tak ještě v Melbourne Parku rozdá trio Petra Kvitová, Maria Šarapovová a Victoria Azarenková.

Právě Běloruska je nyní v průběžném pořadí první, neboť už postoupila po výhře 6-7 6-0 6-2 nad Agnieszkou Radwaňskou do semifinále. To samo o sobě jí však stačit zřejmě nebude, neboť z druhé poloviny pavouku má do finále namířeno jedna z dua Kvitová - Šarapovová. Ty sice ve středu ještě čekají čtvrtfinálové zápasy, nicméně proti Erraniové, respektive Makarovové jsou favoritkami.

Pokud česká a ruská tenistka ve čtvrtfinále nezaváhají a zároveň Azarenková v prvním semifinále podlehne obhájkyni titulu Clijstersové, může být jejich vzájemný semifinálový duel přímým soubojem o post světové jedničky. Čtyřiadvacetiletá Šarapovová by ale navíc musela zopakovat svůj triumf z roku 2008, jinak by šla do čela Češka. 

V případě, že dvaadvcetiletá Běloruska Azarenková v semifinále vyřadí loňskou vítězku, mohlo by být přímou bitvou o tenisový trůn až finále.

"Na jedničku se mě zeptejte, pokud jí budu," odvrací Kvitová otázky na boj o trůn. "Lhala bych, kdybych řekla, že o té možnosti nevím. Někde v hlavě to mám, ale snažím se to neřešit. Vím, že jsem vyzrálejší a zkušenější," přidala Azarenková.

Wozniacká zabrala, na obrat ale neměla
Kim Clijstersová si dnes poprvé připsala výhru nad světovou jedničkou na grandslamovém turnaji. Osmadvacetiletá Belgičanka měla zápas dlouho pod kontrolou. Caroline Wozniackou tlačila do hluboké defenzívy plochými údery z forhendu a vedla už 6-3 a 5-2. Pak ale začala hodně chybovat, Dánka naopak zabojovala a vynutila si tie-break. V něm byl stav 4-4, když Clijstersová trefila tři vítězné údery v řadě - jeden z bekhendu, další z forhendu a mečbol proměnila úspěšnou smečí. 

"Caroline je bojovnice. Ona pak změnila způsob hry, byla více agresivní a zlepšila hru od základní čáry. Jsem ráda, že jsem nemusela v tom horku hrát tři sety," řekla Clijstersová, která nastřílela 39 winnerů - třikrát více než Dánka. Tu dnes porazila i ve třetím vzájemném utkání a posedmé v kariéře postoupila do semifinále Australian Open.

"Kim začala opravdu skvěle. Od začátku mě dostala pod tlak. Udělala jsem několik nevynucených chyb a ona mi v prvním setu utekla. Ale nepřestávala jsem bojovat a dělala jsem co jsem mohla, ale dnes to bohuužel nestačilo. Není příjemné prohrát, ale z porážky se poučím a příště se vrátím silnější," řekla Wozniacká, která se v čele držela od 11. října 2010 celkem 67 týdnů, s yýjimkou jednoho týdne, kdy se před ní dostala právě Clijstersová. 

Na grandslamu tak byla Wozniacká nejdál v roce 2009 na US Open, kdy prohrála také s Clijstersovou.

Belgičanka nastoupila se zatejpovaným kotníkem, jehož zranění si obnovila v předchozím zápase proti Na Li. "Musím pochválit svého trenéra a fyzioterapeuta, kteří se mnou skvěle pracovali a já teď mohu myslet už na semifinále," neskrývala radost Clijstersová.

V semifinále utká s Azarenkovou, s níž má bilanci čtyř výher a dvou porážek.

Viktoria Azarenková v souboji proti kamarádce Agnieszce Radwaňské vyhrála úvodní dva gamy zápasu, jenže první set se jí nepovedl. Spáchala 25 nevynucených chyb, trefila jen 12 vítězných úderů a zmar potvrdila v tie-breaku, který prohrála 0-7. 

Ztratila tak první set na turnaji, pak ale začala dominovat stejně jako v předchozích kolech. V následných dvou setech se její statistiky zcela otočily: zahrála 27 winnerů, udělala pouze 13 chyb a získala 12 ze 14 her. 

Dvaadvacetiletá rodačka z Minsku tak podruhé v kariéře postoupila do grandsalmového semifinále (loni ve Wimbledonu prohrála s Kvitovou) a letos neprohrála už 10 zápasů v řadě.

"Snažila jsem se úplně zapomenout na první set a začít od nuly. Tvrdě bojovat a jít jeden bod po druhém dál," kometovala světová trojka obrat a řekla, že s vysokými teplotami, kvůli nimž v minulosti nedohrála řadu zápasů, už nemá problémy. ¨"Musíte se naučit s tím pracovat. Je to ve vaší hlavě. Trvalo hodně času, než jsem se to naučila a pořád si myslím, že je to (horko) to nejtěžší, s čím se venku musítě vypořádat."

Dvaadvacetiletá Radwaňská dnes prohrála i ve svém pátém grandslamovém čtvrtfinále. V Melbourne neuspěla v letech 2008 a 2011, přes čtvrtfinále se nedostala také ve Wimbledonu 2008 a 2009.

"Byl to dobrý zápas, hlavně v prvním setu. Ona (Azarenková) ale začala po prvním setu hrát agresivněji a mnohem lépe. - měla jsem s tím vážné problémy. Míčky trefovala velmi tvrdě. Snažila jsem se, snažila jsem se soustředit a hrát svou hru... ale nestalo se tak," řekla polská tenistka, jež měla na začátku Australian Open také teoretickou šanci stát se světovou jedničkou.

Radwaňská si myslí, že Azarenková má šanci se dostat poprvé do finále. "Ano, určitě tu šanci má. A ne malou. Obzvlášť, pokud buide hrát jako dnes. Hraje velmi konzistentně. Je to její velká příležitost."

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky žen (24. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Clijstersová (11-Belg.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-3 7-6(4)
Azarenková (3-Běl.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 6-7(0) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
baggik
škoda zbytečných chyb, ani nejde spočítat kolikrát Tomáše zastavila páska. Nadal se nijak neporazitelně neukázal, Federer ho vymete asi rychle.
Reagovat
Pe3k
No hlavně proměnit jen 2 breakboly z 13 je mizerné...
Reagovat
baggik
přesně tak
Reagovat
smazaný uživatel
ale vždy je to jen číslo... jde i o tom proti komu ! :-D
Reagovat
gigin
už si klidný? :-)
Reagovat
tito
Jojo. Už se připravuji na tvůj zítřek.:-)
Reagovat
gigin
já už su vystresovaný teď !! Ještě mi do toho praskl bojler, tak to řeším :-o Hned jsem se na něho čuměl, jestli není španělské výroby. Není :-D
Reagovat
tito
UK? Ne. V klidu, zítra si s Dsvidem zaběháte a v SF už to bude ruská ruleta. A nebo taky ne. To abych si vzal nějaká sedativa...:-). A nebo již možná za chvíli, zápas ještě není u konce.:-(
Reagovat
gigin
to máš za sebou. Jasná gratulka!! Ty už jsi jednou nohou ve finále :-DD na sedativa se vykašli :-DD Já jsem si na tebe myslel v prvním setu a v tb druhého, s tím včerejším čertem na tvé zdi, ale pak už jsem si byl jistý, že ta malba nebude dokončena :-) Jj, zítra bude muset být Novak běhavý, ale v tom nevidím problém. Jenom si přeju, aby se mu nezpřeházely šuplíčky v hlavě, kdyby byla nějaká krizovka...
Reagovat
tito
Díky!! Teď k Nolemu. No doufejme, že kotník, který si lehce podvrtl, je v pořádku. David sice hraje v parádní formě ale Novak by měl zápas mít pod kontrolou. Nicméně potrénujete a to že hodně. A s těma šuplíkama v hlavě bych v této fázi turnaje problém neměl.:-)
Reagovat
gigin
a zase budu věřit tvé rozumnosti a moudrosti !! Nic musím valit, hezký večer :-) Zítra !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Od stavu 2:0 ve třetím setu to Berdych začal hrát jak osel, to už prohraje a nikdy žádný grand slam nevyhraje ,nemá na to. Tím ale nechci tvrdit, že to není výborný tenista,co by jiní za to dali, aby hráli na takové úrovni!
Reagovat
Pe3k
Tenisové kvality na to aby Nadala porazil má, ale psychicky na to není připraven. Prohrál si to sám...
Reagovat
Labi
ale Tomáš mi připada stále klidný snad si ten svůj klid udrží i ve hře
Reagovat
W.G.M.
Ach jo, to je fakt sila. zase brejky... Nejhorsi jsou ale live scores, bylo 15:0 a najednou za vterinu 40:0, clovek odkazany na tohle vubec nemuze byt v obraze :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To ti nezávidím..Live score sú väčšie stresy, než LIVE.
Reagovat
taffer
Tak škoda, 1:1 na sety. Ale Tomáš hraje velice dobře ... Snad to urve.
Reagovat
Pe3k
Musí začít proměňovat breakbolly, pokud dá jen 1 z 8 nemůže vyhrát.
Reagovat
taffer
Tak už se stalo
Reagovat
taffer
Ale ještě to potvrdit ...
Reagovat
Pe3k
To ta radost moc dlouho netrvala...Jen nechápu co Tomáš dělal, že nezahrál při svém servisu ani 1 míč...(byl sem si dělat jídlo)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych bol bod od víťazstva, Rafa hral druhý TB o poznanie horšie, než prvý, napriek tomu to stačilo..Na druhú stranu 1:1 je v kontexte predvedeného zaslúžený výsledok.
Reagovat
W.G.M.
Co tam delaji ti rozhodci? To tak kazi? Vedle v diskuzi si prad na rozhodci stezuji... Co bych za to dala, kdybych se mohla divat :-(.
Reagovat
tito
Dávaj Rafovi sodu, to je fakt.
Reagovat
baggik
Docela Tomášovi pomáhají. Nadal když dá lajnu tak zařvou aut a Berdych když dá jasnej aut tak si musí nadal brát jestřábí oko. Naopak Berdych si s těsnejma míčema starost dělat nemusí a tak vyplejtval oko na míčích který byly naprosto jasný.
Reagovat
W.G.M.
Doufam, ze se tim nenecha rozhodit...
Reagovat
baggik
může si za to sám, furt se ksichtí, nikdy se neusměje..
Reagovat
tito
Mě by to rozhodilo. Dám si pauzu.
Reagovat
W.G.M.
No to snad ne, dalsi brejky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tým čiarovým to úplne je*e?..Takto ovplyvniť zápas a Big pointy!!
Reagovat
W.G.M.
Neklame grafika? Tom uz nema zadny challange?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu pripravilo o set hlúpe nedorozumenie....Berdych si snáď krivku výkonnosti neudrží, naopak Rafa musí viac zakončovať výmeny a robiť menej chýb..Stále je to otvorené.
Reagovat
baggik
Ty snad fandíš Nadalovi? Berdych sice neni úplně kladnej hrdina, ale je to Čech a Nadal působí tak hrozně nesympaticky, hlavně dneska.
Reagovat
W.G.M.
A co? Ja treba tenis nepovazuji za sport, kde hrac reprezentuje zemi, tam prezentuje sebe sama. Take fandim Rafovi proti Tomasovi. Davis Cup je neco jineho, tam je to "souboj narodu", ale bezne turnaje proste za reprezentacni neberu, proto nevidim nic spatneho na tom, ze vsichni Cesi nefandi Tomasovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, fandím...+ Narodil som sa síce v Československu, ale nepovažujem sa za Čecha.
Reagovat
baggik
jo taák Slovák tak to je ok. Já Slovákum ve sportu taky málokdy fandim, akorát Dominika Cibulková to je kočka.
Reagovat
baggik
Tomáš překvapil, hraje super, ale vypadalo to že ty rozhodující okamžiky zase nezvládne, po těch setbolech jsem mu v tiebreaku moc nevěřil, navíc když prohrával 3:5, ale pak předvedl krásnej úder. Každopádně si myslím že rozhodčí ale udělal chybu, nemám úplně suprovej stream, ale u mě ten předposlední míč vypadal jako úplně jasnej aut. Nemám puštěnej zvuk takže jsem se divil proč se dál hraje, ale je možný že jsem to viděl špatně.
Reagovat
Pe3k
A teď mu praskla struna při breakbalu když byl na síti přichystaný vítězný úder...
Reagovat
baggik
stane se
Reagovat
Pe3k
Je největší pyj co jsem kdy viděl, má 4 setboly z toho 3 nahrané míče, ale on se psychicky naprosto položí a není schopen zahrát vítězný úder. Nadal je největší šťastlivec v tomto sportu, ostatní se ho toiž bojí porazit, hlavně berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zase rozhodci, super letos.
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi manťa, už jsi hrál někdy tenis?
Reagovat
Vojtaakk
Tohle nebyla chyba rozhodčího! V tom záznamu bylo jasně vidět, že Rafa na to koukal ale ruku zvedl až po dalšim úderu, tedy pozdě. Míč byl stále ve hře, rozhodčí se nemůže vrátit k předposlednímu míčku...
Reagovat
taffer
To se na mě nezlob, ale tam neměl Nadal šanci uspět. Když zahrál Berdych ten spornej míč, Nadal nepřestal hrát ano nezvedl ruku (Eurosport to ukazoval i ze záznamu) a když dal Berdych winner, tak se teprve hrozně hlásil! Takže chtěl rozhodčího očůrat, ale nepovedlo se mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodčí na empiru to udělal správně, Nadal nepřerušil výměnu a měl tendenci v ní pokračovat, pokud to byl vůbec aut, tak chyba lajnového no, ale pokud Nadal ten aut viděl, měl okamžitě zvednout ruku a zažádat
Reagovat
Pe3k
Sorka, ale dost to prožívám...hraju 15 let stolní tenis.
Reagovat
tito
ale nehrál, nevím, jak se to v daném případě posuzuje...
Reagovat
tito
zvedl ruku po úderu Berdycha ale za míčem nešel a nehrál - tzn nebylo to po dopadu ale před.
Reagovat
Vojtaakk
2 tito: nezvedl ruku, tim to končí... (resp. zvedl ji pozdě)
Reagovat
baggik
To už se asi nedovíme, ale já viděl ten míč hodně daleko za lajnou a v tom případě jasná chyba lajnového, to musí hlásit. Nadal ten míček odehrál, to je normální a pak se přihlásil, další úder už neudělal, takže proč by nemohl chtít jestřába. Včera taky odehrál Hewitt míč kterej se zdál spornej apak rozhodčí nahlásil jemu aut a on nechtěl kontrolovat ten aut ale ten míč předtim
Reagovat
gigin
jedéééém !! neboj se, vše dobře dopadne :-D
Reagovat
tito
:-))))). Jen ať trénuje, jestli má vyhrát, tak vyhraje. A mám pocit že se n.....l jako Nole včera.-DDD
Reagovat
W.G.M.
Taky doufam, ze se nakrknul a dotahne to do vitezneho konce. Ja jsem z nej fakt rozpacita, zacinam mit dojem, ze ztratil viteznou mentalitu...
Reagovat
tito
Ale ne, Rafa hraje dobře. Jen TB to tam padá a hraje fakt pěkně. Toho tiebreaku byla škoda, měl to rozehrané dobře.
Reagovat
gigin
Rafael se právě nepo..l ale nas..l !! A Novak včera takticky,diváky bude ještě potřebovat :-)))
Reagovat
W.G.M.
Ja nevim, no, ja bohuzel mohu koukat jen na skore a z toho se mi zda, ze nic moc.Ted to vypada, ze ho tedy brejknul, takze hura, snad to nepusti a vyrovna. Letos jsem videla Rafu v jednom jedinem zapase, protoze vzdycky hrajou docela blbe a ja v 6.30 musim vstavat do prace :-(
Reagovat
tito
To jo, je to taktik, zraje.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
K tej inkriminovanej lopte..Umpire samozrejme nespravil nič zlé, bola to chyba čiarových rozhodcov a celá tá situácia bola hrozné nedorozumenie..Rafa prestal hrať v domnení, že je OUT..Až neskôr pri Berdychovom zakončení vyšlo najavo, že čiarový mlčal...celé zle...Druhý set Rafa potrebuje doklepnúť.
Reagovat
smazaný uživatel
Odehral, zustal v pohybu a hned zacal zvedat ruku, ruku zvedal uz kdyz berdych hral a jeste nez micek dopadl, tak mel ruku nahore, pohyb evidentne prerusoval. Ono je to docela rychle, ale v tech opakovackach je to jasne videt. Micek byl v autu a to pomerne hodne, takze chyba lajnoveho i hlavniho rozhodciho. Vyrazne poskozeni, kdyby to bylo v rozhodujicim setu tak stejne spatne jak u nalbandiana.
Reagovat
tito
Hraje fakt dobře, já to sice s přestávkami ( taky jsem v práci ) ale sleduji. Nebojí se bekhendu, dokáže se povzbudit jak u něj bývalo zvykem, ne takové to polovičaté a opatrné jako minulý rok.
Reagovat
taffer
Ale ruku přece začal zvedat až po Berdychovo winneru, tady není o čem diskutovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Viko, nevadí Caro. Někdy to přijít muselo, nikdo není jednička věčně... Caro byla jedničkou dlouho a držela se statečně (i přes neustálou a pro mě nepochopitelnou kritiku). Nedělal bych z toho žádnou vědu. Prohrát s jednou z nejlepších hráček poslední dekády opravdu není žádná ostuda. Caro pořád patří mezi tu nejužší špičku a v Melbourne to potvrdila. Dostat se mezi nejlepších osm rozhodně není neúspěch. A jak říká Caro, pořád je ještě mladá a má kariéru před sebou. Nejdůležitější je, aby zůstala zdravá.
Vika mi udělala velkou radost! :) Je obdivuhodné, že se po prohraném tie-breaku v poměru 7:0 dokázala takhle zvednout. Je to její druhé grandslamové semifinále v kariéře, což je super úspěch. Kim bude samozřejmě těžká soupeřka, ale Vika to může dokázat. Já věřím vždycky a nemám žádný důvod to měnit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim ze by potřebovala změnit trenéra. znám jednoho típka co z Omegy Olomouc co o nich ted odesel, který by to zvládnul.
Reagovat
smazaný uživatel
České tenistce teoreticky stačí na Australian Open postoupit přes Erraniovou do semifinále, titul by však musela obhájit Kim Clijstersová, nebo alespoň postoupit přes Azarenkovou do finále a v něm neprohrát se Šarapovovou.

Dotaz pro autora expres zprávy: Jaký je rozdíl mezi obhájením titulu a neprohrou ve finále? to jste mě po ránu opravdu pobavili
Reagovat
a.magerova
Moc dobrý, jsem ten první odstavec četla taky několikrát, než jsem pochopila oč vlastně jde a až pak jsem dočetla příspěvek :-)))
Reagovat
baggik
Dneska zatim očekávané výsledky a Tomáš se pěkně pere, jenom mě trochu zklamal Juan Martín, to hrál tak špatně, nebo Roger tak skvěle? Co se týká žen taky bych si přál finále Petra - Victoria, ale myslím si že všichni dost podceňujete obhájkyni titulu Kim C., ona může klidně znova vyhrát, i když moje oblíbenkyně to není.
Reagovat
Stan_Borowitz
Z toho , co jsem viděl, tak RF hrál hodně rychle a přesně, JMDP nehrál špatně, ale nestíhal.
Reagovat
baggik
zdá se že Fedex je tedy ve výborné formě. No ale pro Martína čtvrtfinále slušnej výsledek, vrací se tam kde byl před zraněním.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to, stalo se to, co se muselo stát.
Gratulace Kim, dobrá práce!
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, že to dávám k tomuto článku, ale je to taky aktuální;)

There's been a lot made of the noise of some of the female players. What are your thoughts on that?

AGNIESZKA RADWANSKA: To be honest, I'm kind of used to it, you know, especially with Vika. We know each other for many years.

About Maria, I mean, what can I say? For sure that is pretty annoying and it's just too loud. Yeah.



Q. The WTA is looking at it. They're possibly going to review their rules. Do you think they should?

AGNIESZKA RADWANSKA: Yes.



Q. What do you think they should do about it?

AGNIESZKA RADWANSKA: Well, you know, I mean, of course everybody can make some noise. This is tennis. It's really hard work over there. But I think, you know, it's just too loud.

I don't think it's very necessary to scream that loud. So if they want to do something, why not?



Q. Are you amazed they do it every point?

AGNIESZKA RADWANSKA: Who, sorry?



Q. That they do it every single shot.

AGNIESZKA RADWANSKA: Yeah, exactly. I don't think this is very nice to watch, you know, those kind of players that scream so much all the time. So that's why I think the WTA wants to change something.
Reagovat
smazaný uživatel
Na túto tému už prebehla viackrát diskusia..Nemyslím si, že sa niečo zmení z prozaického dôvodu..nie je totiž možné jasne definovať decibely, do akej miery je "hekanie" prístupné a kedy už prekročuje hranicu...Sú to len šumy, aby sa malo o čom hovoriť, ale neverím, že príde k dramatickým zmenám..A myslím, že s tým aj súhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ty decibely se změřit dají a jak Victoria tak Maria překračují hranici hluku, který je pro okolí zdravotně přípustný;)
Reagovat
a.magerova
Když se Petry po Wimbledonu ptali, jak jí v zápase vadí/nevadí to hrozné hekání jak Azarenky tak Šarapové - ona odpověděla, že to nevnímá a jí to nevadí, takže to nebude tak horké téma, i když to vadí kdekomu, pokud nebudou soupeřky protestovat - téma se řešit nebude :-((
Reagovat
vendulkabendulka
To jsou stejne jenom plane reci. Jak by to jako WTA chtela resit? Pocitat heky a stanovit maximalni pocet v setu? Nebo merit hlasitost a udelovat pokuty za hlucnost? Nebo nasazovat odhlucnovaci masky?
Zadne rozumne reseni podle me neexistuje. Kdyz se nekdo rozhodne, ze bude u kazdeho voleje s prominutim prdet, tak proste bude. (A WTA kvuli tomu nenakoupi vagon aromatickych tycinek)
Reagovat
baggik
kdyby ti takhle hekala v posteli tak by ti to nevadilo
Reagovat
Fandina
je špatně napsáno že Petra teoreticky nemusí vyhrát zápas ....... což je blbost. Protože Azarenka už má v této chvíli jasné SF a je před Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky jsem si toho všiml, jsou zase mimo!
Reagovat
smazaný uživatel
No ono to bude platit, pokud zítra Petra vyhraje. Tohle jedno vítězství jí může stačit.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky
Reagovat
Fandina
v 06:17 - je tam špatně napsáno že virtuální jedničkou je teď Petra Kvitová
Reagovat
Karolko2
no Petra musí hlavně nejdříve porazit italku,tak že pěkně krok za krokem..
Reagovat
smazaný uživatel
Samotná účast v semifinále by Petře stačila jen za předpokladu, že Kim porazí Viku a Makarovová Mášu(to se mi jeví jako nepravděpodobné). Petra bude muset v semifinále porazit Mášu a pokud Kim porazí Viku(tomu věřím),pak si Petra finále proti Kim užije už jako světová jednička.
Reagovat
LubosZabloudil
Petra by v případném semifinále s Šarapovovou mohla prohrát, ale Clijstersová by musela obhájit titul ;)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace na stranu Kim !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv Carol fandím, nikdy bych jí za královnu neoznačil. Tohle kralování se povedlo jen o trochu líp než v případě "královny" Jeleny.
Je zajímavé, že Kim za tak dlouhou kariéru byla na #1 jen 20 týdnů.
Reagovat
baggik
Tak Kim dlouho byla ve stínu sester Wiliamsových, Justine a Šarapky. Ve vítězku grandslamů dospěla až jako maminka a teď zas pro změnu už nehraje tolik zápasů, kuli zraněním. Nicméně Wozniacká skutečně nebyla plnohodnotná královna. Každopádně teď se můžeme těšit na to že příští královna plnohodnotná bude, teď holky poperou mezi sebou a zřejmě jedničkou bude ta, která vyhraje.
Reagovat
VlS
Petra musí přirozeně vyhrát aby byla jedničkou, Vika má teď 7 480 bodů, Petra 7 290, pokud postoupí do SF stejně jako Vika, bude mít 7. 690 a pokud Vika ani Maša nepostoupí do F, tak by byla jako semifinalistka jedničkou.
Reagovat
misoSK
zbytocne polemiky, rozhodujuce bude semifinale proti Marii, Petra to ma vo vlastnych rukach
Reagovat
VlS
Asi jsi to četl až po úpravě, tam totiž bylo, že virtuální jedničkou je Petra a že už nemusí teoreticky ani vyhrát.
Reagovat
LubosZabloudil
Ano, první propočty byly chybné Již byly opraveny. Děkujeme za upozornění.
Reagovat
smazaný uživatel
VIS: 7485
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist