Dimitrov Grigor

Dimitrov Grigor

33
muž
Bulharsko
Datum nar.:
16. 5. 1991
Výška:
191 cm
Váha:
81 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 10. / 3.
čtyřhra: 1250. / 17.

Sinner vylepšil své maximum na French Open a bude světovou jedničkou. V semifinále dojde na šlágr s Alcarazem

FRENCH OPEN - Jannik Sinner (22) nepřipustil žádné překvapení na letošním French Open ani ve čtvrtfinále. Jeden z největších favoritů a budoucí světová jednička si poradil 6:2, 6:4, 7:6 s Grigorem Dimitrovem (33) a poprvé na pařížské antuce postoupil do semifinále. O své druhé grandslamové finále se utká se Španělem Carlosem Alcarazem (21), který ve čtvrtfinále znovu po roce přehrál Stefanose Tsitsipase (25).

Vondroušová vyzve ve čtvrtfinále antukovou královnu Šwiatekovou, v akci budou i Alcaraz a Sinner

V rámci 10. hracího dne letošního ročníku French Open se rozehraje čtvrtfinálová fáze ženské i mužské dvouhry. Bývalá finalistka Markéta Vondroušová bude čelit nejtěžší možné soupeřce, a sice vítězce posledních dvou ročníků, trojnásobné šampionce a světové jedničce Ize Šwiatekové. Další úterní čtvrtfinálové duely obstarají Coco Gauffová s Ons Jabeurovou, Grigor Dimitrov s Jannikem Sinnerem a finalista ročníku 2021 Stefanos Tsitsipas s Carlosem Alcarazem.

Alcaraz si zajistil souboj s Tsitsipasem, Sinner v osmifinále French Open ztratil set s Moutetem

FRENCH OPEN - Carlos Alcaraz (21) ztratil ve čtyřech zápasech na letošním French Open jen jeden set. Loňský semifinalista a jeden z největších favoritů suverénně ovládl osmifinále s Félixem Augerem-Aliassimem (23), finalistu nedávné tisícovky v Madridu přehrál 6:3, 6:3, 6:1 a zajistil si souboj se Stefanosem Tsitsipasem. V rámci Night Session nezaváhal Jannik Sinner (22), byť s domácím Corentinem Moutetem na poslední chvíli odvrátil kanára a prohrával o set a brejk. Ve čtvrtfinále ho čeká Bulhar Grigor Dimitrov (33).

Alcaraz ztratil na úvod French Open jen čtyři hry, Rubljov při postupu zapsal 79 winnerů

Španěl Carlos Alcaraz (21) začal svou letošní pouť na French Open jednoznačným vítězstvím nad Američanem J. J. Wolfem (25). V utkání hraném v aréně Philippe Chatriera, kde se při posledním dějství musela zatáhnout střecha, ztratil jen čtyři hry a na kurtu se zdržel jen necelé dvě hodiny. Postupují i Andrej Rubljov (26), Grigor Dimitrov (33) i Stan Wawrinka (38).

Lehečka začal po pauze úspěšnou odvetou. Menšík má skalp Dimitrova, Macháč v Madridu vypadl

ATP MADRID - Jiří Lehečka (22) kvůli problémům se zády zahajuje antukové jaro až na Masters v Madridu a v úvodním zápase si poradil 7:5, 6:4 s Hamadem Medjedovičem (20), kterému oplatil porážku z konce loňské sezony. Postup do třetího kola slavil také Jakub Menšík (18) po výhře 6:2, 6:7, 6:3 nad světovou desítkou Grigorem Dimitrovem, vypadl naopak Tomáš Macháč (23) po výprasku od Bena Sheltona.

Menšík a Macháč vyzvou soupeře z TOP 15, Lehečka do turnaje vstoupí. Nadal se pokusí o odvetu

V rámci sobotního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se v utkáních druhého kola mužské dvouhry poperou o postup tři Češi. Jakub Menšík vyzve nasazenou devítku Grigora Dimitrova, Tomáše Macháče čeká souboj s turnajovou čtrnáctkou Benem Sheltonem a Jiří Lehečka v úvodním zápase narazí na kvalifikanta Hamada Medjedoviče. Znovu po týdnu se ve stejné fázi potkávají Alex de Minaur a Rafael Nadal, který se pokusí australské jedničce oplatit porážku z Barcelony.

Na třetí pokus to vyšlo. Sinner v Miami deklasoval Dimitrova a získal druhou trofej z Masters

Jannik Sinner (22) se už potřetí probojoval do finále podniku Masters v Miami, ale poprvé ho zvládl až v letošním roce. Rozjetý šampion lednového Australian Open deklasoval v souboji o titul 6:3, 6:1 Grigora Dimitrova (32), který na turnaji vyřadil jeho kolegy z TOP 5 pořadí Carlose Alcaraze a Alexandera Zvereva. Ital získal svou druhou trofej z prestižních tisícovek a v žebříčku se poprvé posune na post světové dvojky.

Sinner má třetí pokus na první triumf na Masters v Miami, Dimitrov může završit parádní jízdu

V rámci nedělního programu Miami Open poznáme mužského šampiona letošního ročníku. Jannik Sinner (22) je ve finále floridské tisícovky už potřetí, neuspěl v něm před třemi lety ani loni. Grigor Dimitrov (32) může zapsat už svůj třetí skalp TOP 5 na turnaji, finále na Masters si zahraje teprve potřetí v kariéře a bude bojovat o druhou trofej z těchto prestižních podniků.

Sinner převálcoval Medveděva a je v Miami znovu ve finále, Dimitrov zdolal Zvereva a vrátí se do TOP 10

ATP MIAMI - Jannik Sinner (22) v semifinále na Masters v Miami zdeptal po fantastickém představení obhájce titulu Daniila Medveděva (28). Rozjetý italský mladík zvítězil v repríze loňského finále jasně 6:1, 6:2 a po páté výhře v řadě během šesti měsíců snížil vzájemnou bilanci na 5:6. Do finále na Floridě postoupil již potřetí a letos se v něm utká s Grigorem Dimitrovem (32), který si po skalpu Alexandera Zvereva (26) zajistil návrat do TOP 10.

Preview: Sinner a Medveděv se utkají v repríze loňského finále, Dimitrov se může vrátit do TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Jannik Sinner (22) a obhájce titulu Daniil Medveděv (28) se utkají v repríze loňského finále. Grigor Dimitrov (32) se pokusí proti Alexanderovi Zverevovi (26) navázat na cenný skalp Carlose Alcaraze a v případě postupu do finále si zajistí návrat do elitní desítky světového hodnocení.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist