Zhang Zhizhen

Zhang Zhizhen

27
muž
Čína
Datum nar.:
16. 10. 1996
Výška:
193 cm
Váha:
87 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 44. / 42.
čtyřhra: 50. / 50.

Siniaková s Gauffovou jsou bez ztráty setu v semifinále Roland Garros, Macháč v Paříži dohrál

FRENCH OPEN - Kvůli zranění tradičních partnerek z nouze vytvořený, nicméně nebezpečný deblový pár Kateřina Siniaková (28) a Coco Gauffová (20) na French Open smetly 6:0, 6:2 japonsko-ukrajinský tandem Miju Katóová (29) a Nadija Kičenoková (31) a bez ztráty setu postoupily do semifinále. O finále se česko-americká dvojice utká s nasazenými Američankami Caroline Dolehideovou a Desirae Krawczykovou. Ve čtyřhře mužů naopak poprvé neprošel mezi kvarteto nejlepších česko-čínský tandem Tomáš Macháč (23) a Zhizhen Zhang (27).

Zverev v Římě ožil a dostává se do formy. Po výhře nad Fritzem se s Tabilem utká o první letošní finále

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (27) na antukovém Masters 1000 v Římě porazil bez ztráty podání 6:4, 6:3 Američana Taylora Fritze (26) a počtvrté v italské metropoli postoupil mezi kvarteto nejlepších. O první finále od loňského září si německý šampion z roku 2017 zahraje s chilským outsiderem Alejandrem Tabilem (26).

Sabalenkovou čeká souboj ranařek s Ostapenkovou, bývalý šampion Zverev si zahraje s rozjetým Fritzem

V rámci středečního programu letošního ročníku Italian Open poznáme další účastníky semifinálových bojů. Aryna Sabalenková se ve čtvrtfinále střetne s Jelenou Ostapenkovou, která rovněž vyznává velmi agresivní tenis. Vítězka si zahraje s Viktorií Azarenkovou, nebo Danielle Collinsovou. Mužské čtvrtfinálové duely obstarají bývalý šampion Alexander Zverev s Taylorem Fritzem a Zhizhen Zhang s Alejandrem Tabilem.

VIDEO: Predikce tenistů na vítěze turnajů v sezoně 2024

Sedmička tenistů Andrej Rubljov, Sebastian Korda, Jack Draper, Zhizhen Zhang, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks se před startem turnaje v Indian Wells zamýšlela nad vítězi turnajů v roce 2024. Kdo letos získá svůj první titul z podniků Masters 1000 a kdo z nich vybojuje alespoň dvě trofeje? Kdo oslaví nejvíce triumfů? A komu se bude nejvíce dařit na grandslamech či olympiádě?

Macháč má první titul z turnaje ATP. S Číňanem Zhizhen Zhangem ovládli čtyřhru v Marseille

ATP MARSEILLE - Tomáš Macháč (23) proměnil skvělou formu z posledních měsíců v deblový úspěch a zisk první trofeje na okruhu ATP. Český tenista slaví na druhé společné akci s Číňanem Zhizhen Zhangem (27), po semifinále na Australian Open nenašli přemožitele na halovém turnaji ATP 250 v Marseille. Ve finále si poradili 6:3, 6:4 s finským tandemem Patrik Niklas-Salminen (26) a Emil Ruusuvuori (24). Zhizhen Zhang se stal vůbec prvním čínským vítězem čtyřhry na okruhu ATP.

Macháč prohrál i své třetí čtvrtfinále, v Marseille nezaskočil obhájce titulu Hurkacze

ATP MARSEILLE - Ve skvělé formě hrající Tomáš Macháč (23) neuspěl ve čtvrtfinále turnaje ATP ani na třetí pokus. V hale ve francouzském Marseille český tenista nestačil na světovou osmičku Poláka Huberta Hurkacze (26), proti polskému obhájci titulu a nasazené jedničce si nevypracoval jediný brejkbol, vinou dvou zaváhání na servisu prohrál 3:6, 4:6 a dál čeká na skalp člena elitní desítky.

Konec deblových nadějí. Macháč i dvojnásobná šampionka Siniaková končí v semifinále

AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč (23) a Kateřina Siniaková (27) si o tituly ve čtyřhrách na Australian Open nezahrají. Třiadvacetiletý Macháč nestačil v semifinále s Číňanem Zhizhen Zhangem na indicko-australský pár Rohan Bopanna a Matthew Ebden 3:6, 6:3, 6:7. Dvojnásobná vítězka turnaje Siniaková prohrála po boku nové spoluhráčky Australanky Storm Hunterové s belgicko-tchajwanskou dvojicí Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh 5:7, 6:1, 3:6.

Čtyřhry nehraje, nebyl v nich úspěšný. Teď je Macháč v deblovém semifinále Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč (23) na Australian Open pokračuje v povedené deblové premiéře na grandslamovém turnaji. a navazuje na nejlepší výsledek ve dvouhře. Ve čtvrtfinále s Číňanem Zhizhen Zhangem (27) smetli 6:3, 6:1 Adama Pavláska (29) s Uruguaycem Arielem Beharem (34) a na první společné akci postoupili mezi čtyři nejlepší páry turnaje. O finále si zahrají s druhým nasazeným australsko-indickým duem Matthew Ebden a Rohan Bopanna, nebo šestými nasazenými Argentinci Maximem Gonzálezem a Andresem Moltenim.

Zraněný Djokovič v United Cupu přišel o sérii 43 výher na australské půdě. Polsko a Austrálie jsou v semifinále

Novak Djokovič (36) v posledních dnech a krátce před startem Australian Open bojuje se zraněním pravého zápěstí a viditelně limitován byl ve čtvrtfinále United Cupu mezi Srbskem a Austrálií. Lídr žebříčku v Perthu prohrál 4:6, 4:6 s fantasticky hrajícím Alexem de Minaurem (24) a přišel o svou sérii 43 vítězství na australské půdě táhnoucí se od začátku roku 2019. Domácí výběr prošel do semifinále už po dvouhrách, stejně jako Polsko díky Hubertovi Hurkaczovi (26) a Ize Šwiatekové (22).

Vítězný vstup do sezony. Djokovič při debutu v United Cupu dvakrát pomohl k výhře nad Čínou

UNITED CUP - Novak Djokovič (36) má za sebou úspěšný vstup do sezony a zároveň vítěznou premiéru v United Cupu, v australském Perthu pomohl dvěma body k výhře Srbska nad Čínou. První hráč světa nejprve přehrál 6:3, 6:2 Zhizhen Zhanga (27) a jen pár minut před příchodem Nového roku společně s Olgou Danilovičovou (22) vybojovali proti Číňanům vítězný bod ve smíšené čtyřhře. První výhru v soutěži zaznamenali také Kanaďané a Američané.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist