Bouzková Marie

Bouzková Marie

25
žena
Česká republika
Datum nar.:
21. 7. 1998
Výška:
180 cm
Váha:
61 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 37. / 24.
čtyřhra: 23. / 15.

Vondroušová porazila přemožitelku Siniakové a je v osmifinále, Bouzková podlehla Šwiatekové

FRENCH OPEN - Markéta Vondroušová (24) potvrdila roli favoritky ve třetím kole na letošním French Open. Finalistka ročníku 2019 porazila 6:1, 6:3 Chloé Paquetovou (29), přemožitelku Kateřiny Siniakové, a potřetí v kariéře prošla do druhého týdne antukového grandslamu. Marie Bouzková (25) mezi nejlepší šestnáctku nepostoupila, na světovou jedničku a obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou (23) nestačila 4:6, 2:6.

Vondroušová dokonala obrat, Bouzková je ve 3. kole French Open poprvé. Siniaková a Nosková dohrály

FRENCH OPEN - Kvarteto českých tenistek mělo ve čtvrtek ve druhém kole na French Open poloviční úspěšnost. Markéta Vondroušová (24) dokonala obrat v dohrávce, když přehrála 0:6, 6:1, 6:4 kvalifikantku Katie Volynetsovou. S Kateřinou Siniakovou (28) si ale o osmifinále nezahraje, bývalá deblová šampionka prohrála 6:3, 6:7, 6:7 bitvu s domácí divokou kartou Chloé Paquetovou. Marie Bouzková (25) je v Paříži poprvé ve třetím kole, bývalá juniorská šampionka Linda Nosková (19) ji večer napodobit nedokázala.

Nosková, Siniaková a Macháč zabojují o třetí kolo French Open, Vondroušová a Bouzková budou dohrávat

V rámci pátého hracího dne letošního ročníku French Open by se mělo kompletně dohrát druhé kolo ženské i mužské dvouhry. Rozehraná utkání mají bývalá finalistka Markéta Vondroušová a Marie Bouzková, které stihly více než jeden set během středečního programu. Nastoupit by měli ve čtvrtek ještě Linda Nosková, Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč. Novak Djokovič bude pokračovat v obhajobě titulu proti Robertovi Carballésovi.

Všechny tři Češky jsou favoritkami. Vondroušová se Siniakovou si mohou zajistit vzájemný souboj

V rámci čtvrtého hracího dne letošního ročníku French Open se o postup mezi nejlepší dvaatřicítku poperou tři české tenistky a všechny jsou favoritkami na postup. Bývalá finalistka Markéta Vondroušová se utká s kvalifikantkou Katie Volynetsovou, Marie Bouzková bude čelit lucky loserovi Janě Fettové a Kateřina Siniaková změří síly s domácí divokou kartou Chloé Paquetovou. Šlágrem je souboj aktuální lídryně žebříčku a obhájkyně titulu Igy Šwiatekové s bývalou světovou jedničkou Naomi Ósakaovou.

Krejčíková potřetí v řadě končí v Paříži prvním kole, Bouzková i Siniaková zahájily vítězně

Barbora Krejčíková na Roland Garros nepřešla už potřetí za sebou první kolo, zápas s Viktorii Golubicovou ze Švýcarska prohrála 5:7 a 4:6. Naopak Marie Bouzková zahájila letošní French Open skvělým způsobem, duel s Veronikou Kuděrmetovovou z Ruska pro sebe získala po setech 6:2 a 6:4. Postup slaví i Kateřina Siniaková, která udolala v nervozním a deštěm přerušeném utkání Dalmu Galfiovou z Maďarska 7:5 a 7:6.

Krejčíková, Siniaková a Bouzková zahájí českou pouť na French Open, šlágr obstarají Wawrinka s Murraym

V rámci prvního hracího dne letošního ročníku grandslamového French Open se představí tři ze sedmi českých nadějí. Kateřina Siniaková, která je poprvé na majorech mezi nasazenými, se utká s lucky loserem Dalmou Gálfiovou, bývalá šampionka Barbora Krejčíková změří síly s Viktorijí Golubicovou a Marie Bouzková vyzve nasazenou Veroniku Kuděrmetovovou. Šlágr nedělního programu obstarají v rámci Night Session majitelé tří grandslamových trofejí Stan Wawrinka a Andy Murray.

Máme velkou šanci na českou osmifinalistku, tři nasazené Češky jsou ve čtvrtině se Šwiatekovou

V neděli startuje hlavní soutěž antukového grandslamu French Open. Herní pole vede světová jednička, trojnásobná šampionka a vítězka posledních dvou ročníků Iga Šwiateková. Mezi další největší favoritky se řadí Aryna Sabalenková, Coco Gauffová a Jelena Rybakinová. V hlavní soutěži se představí šest českých zástupkyň. Ve třetím kole mohou změřit síly Markéta Vondroušová a Kateřina Siniaková, která je na grandslamech poprvé mezi nasazenými.

French Open zná los: Nadal jde hned na Zvereva, Menšík vyzve v prvním kole Ruuda

Pořádně těžký los letošního French Open vyfasoval Jakub Menšík (18), který hned na úvod vyzve finalistu posledních dvou ročníků Caspera Ruuda. Ještě horší to má rekordman turnaje Rafael Nadal, antukový král se v prvním kole utká s jedním z největších favoritů Alexanderem Zverevem. Karolína Plíšková (32) loni začala proti Sloane Stephensové a těžký los má i tentokrát, Markéta Vondroušová (24) a Kateřina Siniaková (28) jsou ve stejné části pavouka a mohou se potkat už ve třetím kole. V hlavní soutěži se představí osm Čechů.

Plíškovou kanár nepovzbudil, po zranění prohrála s Burelovou. Bouzková dohrála v kvalifikaci

WTA ŠTRASBURK - Karolína Plíšková (32) se po měsíc dlouhé pauze zaviněné zraněním kotníku vrátila porážkou. Na podniku WTA 500 ve Štrasburku v generálce na Roland Garros podlehla 5:7, 6:0, 1:6 domácí Claře Burelové (23), počtvrté v kariéře prohrála zápas, v němž soupeřce nadělila kanára, a nedokázala Francouzce oplatit vyřazení z loňského US Open. Z kvalifikace se do hlavní soutěže neprodrala Marie Bouzková (25).

Z Madridu se odhlásily dvě Češky, Plíškovou a Bouzkovou do hry nepustí zranění

Z antukového turnaje WTA 1000 v Madridu se den po losu hlavní soutěže odhlásila čtvrtina českých tenistek. Semifinalistka z roku 2018 Karolína Plíšková bude ve španělské metropoli chybět druhý rok po sobě kvůli zranění kotníku, Marie Bouzková přijde o derby a reprízu loňského finále v Nanchangu s Kateřinou Siniakovou vinou potíží s pravým loktem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist