Hurkacz Hubert

Hurkacz Hubert

27
muž
Polsko
Datum nar.:
11. 2. 1997
Výška:
196 cm
Váha:
81 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 9. / 8.
čtyřhra: 196. / 29.

Paul poprvé porazil dva hráče TOP 10 na jedné akci, Chile má v Římě dva nečekané semifinalisty

ATP ŘÍM - Tommy Paul (26) poprvé v kariéře dokázal na jednom turnaji vyřadit dva členy TOP 10. Bývalý vítěz juniorského French Open zdolal ve čtvrtfinále v Římě 7:5, 3:6, 6:3 Huberta Hurkacze (27) a navázal na skalp loňského šampiona Daniila Medveděva. O své premiérové finále na podnicích Masters bude usilovat proti Nicolási Jarrymu (28), který zdolal Stefanose Tsitsipase (25), navázal na včerejší postup Alejandra Tabila a Chile má díky nim poprvé v historii dva zástupce v semifinále jedné akce Masters 1000.

Šwiateková a Sabalenková se porvou o další vzájemný duel, Tsitsipas a Hurkacz jsou favority

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Italian Open dojde na oba semifinálové duely v ženské dvouhře. Další finálové střetnutí po dvou týdnech si mohou zajistit Iga Šwiateková a Aryna Sabalenková. Světová jednička a dvojnásobná šampionka Šwiateková se utká s oblíbenou soupeřkou Coco Gauffovou. Sabalenkovou čeká další souboj ranařek, tentokrát s Danielle Collinsovou. Poslední dvě mužská čtvrtfinále obstarají Stefanos Tsitsipas s Nicolásem Jarrym a Hubert Hurkacz s Tommym Paulem.

Medveděv neobhájí ani 20. titul a jedinou antukovou trofej, v Římě prohrál s Paulem

ATP ŘÍM - Daniil Medveděv (28) nedokáže obhájit ani 20. titul a neukončí rok dlouhé čekání na triumf. Na Masters v Římě, kde loni získal jedinou trofej z antuky, druhý nasazený Rus skončil v osmifinále po porážce 1:6, 4:6 s Američanem Tommym Paulem (26).

Tsitsipas má na dosah už páté čtvrtfinále v Římě, Medveděv se ve třetím kole nadřel

ATP ŘÍM - Stefanos Tsitsipas (25) může už čtvrtým rokem po sobě a celkově popáté postoupit do čtvrtfinále na Masters v Římě. Finalista předloňského ročníku si ve třetím kole poradil 6:2, 7:6 s Cameronem Norriem (28) a bude usilovat o uhájení osmifinálové neporazitelnosti v tomto dějišti. Až po téměř tříhodinové bitvě se mezi nejlepší šestnáctku dostal obhájce titulu Daniil Medveděv (28), kterého trápil srbský kvalifikant Hamad Medjedovič (20).

Nadal před Paříží utrpěl jednu z nejhorších porážek na antuce, v Římě uhrál čtyři gamy s Hurkaczem

ATP ŘÍM - Rafael Nadal (37) skončil na Masters v Římě již ve druhém kole a zaznamenal jednu ze svých nejdrtivějších porážek na antukových dvorcích v kariéře. S 10 triumfy nejúspěšnější hráč italského podniku nestačil 1:6, 3:6 na světovou devítku Huberta Hurkacze (27). Jeho účast na French Open je tak v ohrožení, protože před blížícím se grandslamem evidentně není v nejlepší formě ani kondici.

Vondroušová se pokusí odčinit kolaps v Dubaji, o římské osmifinále si zahraje také Nosková

V rámci sobotního programu letošního ročníku Internazionali BNL d'Italia budou v akci poslední dvě české naděje. Markéta Vondroušová se pokusí oplatit porážku Soraně Cirsteaové, proti které vedla v Dubaji 6:2, 5:1 a měla šest mečbolů. O postup mezi nejlepší šestnáctku bude usilovat také Linda Nosková v souboji s nasazenou sedmičkou Qinwen Zheng. Obhajobu titulu zahájí Daniil Medveděv a představí se i nejúspěšnější hráč turnaje Rafael Nadal.

Hurkacz získal první trofej z antuky, v Estorilu slaví 8. titul po výhře nad Martínezem

ATP ESTORIL - Hubert Hurkacz (27) zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce ziskem celkově osmého titulu. Druhý nasazený Polák dobyl portugalský Estoril, kde si ve svém jubilejním 10. finále poradil 6:3, 6:4 se Španělem Pedrem Martínezem (26).

Hurkacz si v Estorilu zahraje první antukové finále, Martínez vyřadil obhájce titulu Ruuda

ATP ESTORIL - Druhý nasazený Hubert Hurkacz (27) v portugalském Estorilu zdolal ve svém prvním antukovém semifinále 6:3, 3:6, 6:3 Chilana Cristiana Garína (27) a postoupil do jubilejního 10. finále. O již 8. titul si polský tenista zahraje se Španělem Pedrem Martínezem (26), který vyřadil loňského šampiona Caspera Ruuda (25) a připsal si premiérový skalp hráče TOP 10.

Hurkacz si zajistil své první semifinále na antuce, obhájce titulu Ruud zvládl čtvrtfinále suverénně

ATP ESTORIL - Hubert Hurkacz (27) se na malém podniku ATP 250 v Estorilu poprvé v kariéře probojoval do antukového semifinále na nejvyšším okruhu. Desátý hráč světa si ve čtvrtfinálové fázi poradil 7:6, 6:4 s nezkušeným Pablem Llamasem (21). Postup mezi nejlepší kvarteto si zajistil také Casper Ruud (25), který pokračuje v zatím suverénní obhajobě loňského triumfu.

Ruud začal obhajobu titulu v Estorilu suverénně, Hurkacz zabojuje o první antukové semifinále

ATP ESTORIL - Největší favorit a nasazená jednička Casper Ruud (25) suverénně vykročil za obhajobou loňského triumfu a na antuce v Estorilu zvládl i pátý kariérní zápas. Osmý hráč světa si poradil 6:1, 6:2 s trápícím se Boticem van de Zandschulpem (28). Hubert Hurkacz (27) se naopak v úvodním duelu nečekaně nadřel, kvalifikanta Jana Choinského (27) zdolal až po setech 7:6, 6:4 a zahraje si o své první antukové semifinále na nejvyšším okruhu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist