Rublev Andrey

Rublev Andrey

26
muž
Rusko
Datum nar.:
20. 10. 1997
Výška:
188 cm
Váha:
70 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 6. / 5.
čtyřhra: 106. / 8.

Alcaraz si počtvrté v řadě zahraje třetí kolo Roland Garros. Na postup potřeboval čtyři sety

FRENCH OPEN - Španěl Carlos Alcaraz (21) potřeboval na postup do třetího kola French Open čtyři sety. V prvním vzájemném zápase s kvalifikantem Jesperem De Jongem (23) zvítězil až po vyrovnané bitvě 6:3, 6:4, 2:6, 6:2 a pokračuje v cestě za obhajobou loňského semifinále. Do třetího kola postoupili i další favorité Andrej Rubljov (26) a Jannik Sinner (22).

Alcaraz ztratil na úvod French Open jen čtyři hry, Rubljov při postupu zapsal 79 winnerů

Španěl Carlos Alcaraz (21) začal svou letošní pouť na French Open jednoznačným vítězstvím nad Američanem J. J. Wolfem (25). V utkání hraném v aréně Philippe Chatriera, kde se při posledním dějství musela zatáhnout střecha, ztratil jen čtyři hry a na kurtu se zdržel jen necelé dvě hodiny. Postupují i Andrej Rubljov (26), Grigor Dimitrov (33) i Stan Wawrinka (38).

Horečka, zanícený prst i anestetika. Musím zpátky do nemocnice, řekl Rubljov po triumfu na Masters v Madridu

Mnohdy bolestivé pozadí sportovních úspěchů zůstává veřejnosti často ukryté. Že Andrej Rubljov triumfoval na Masters v Madridu navzdory špatné formě, nebylo tajemstvím. Že však v průběhu celého turnaje laboroval s horečkami a finále absolvoval jen díky práškům proti bolesti, přiznal ruský tenista až po posledním úspěšném vystoupení. Musím zpátky do nemocnice a zjistit, co se se mnou děje, řekl šestý hráč světa.

Rubljov se z krize vykoupil triumfem na Masters, Madrid ovládl po obratu proti Augeru-Aliassimemu

ATP MADRID - Andrej Rubljov (26) podruhé v kariéře vyhrál turnaj série ATP Masters 1000 a opět na antuce. Ruský tenista nenašel přemožitele v Madridu, kam přitom dorazil se šňůrou čtyř porážek a v průběhu soutěže bojoval s nemocí. V boji o svůj celkově 16. titul otočil nepříznivý vývoj proti prvnímu Kanaďanovi ve finále antukové tisícovky Félixi Augeru-Aliassimemu (23), kterého zdolal po obratu 4:6, 7:5, 7:5 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5:1.

Auger-Aliassime může jako první Kanaďan ovládnout Masters. Bude mít štěstí i ve finále s Rubljovem?

V rámci nedělního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open bude korunován zbrusu nový vítěz tohoto turnaje. Félix Auger-Aliassime (23), který do závěrečného kola prošel po dvou skrečích a jednom odstoupení, ve svém premiérovém finále na podnicích Masters vyzve Andreje Rubljova (26) a může se stát prvním kanadským šampionem prestižních tisícovek. Ruský tenista už má trofej z loňského Monte Carla.

Lehečka si v Madridu obnovil zranění zad, první semifinále na Masters v sedmé hře vzdal

ATP MADRID - Jiří Lehečka (22) si své dosud největší semifinále dlouho neužil. Na antukovém Masters 1000 v Madridu nejlepší český tenista vzdal za stavu 3:3 kvůli obnoveným bolestem zad Félixi Augeru-Aliassimemu (23). Kanaďan, kterému postup usnadnil už třetí soupeř včetně Jakuba Menšíka, si o nejcennější trofej zahraje s Rusem Andrejem Rubljovem (26).

Rubljov v Madridu zlomil trápení a zahraje si o druhý titul z turnajů Masters

ATP MADRID - Andrej Rubljov (26) před pár dny na antuce v Madridu přerušil šňůru čtyř porážek a nyní na ní po výhře 6:4, 6:3 nad Američanem Taylorem Fritzem (26) a sérii již pěti vítězství slaví postup do svého pátého finále turnaje Masters 1000. O celkově 16. titul a druhý triumf z tisícovek si ruský tenista zahraje s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (23).

Lehečka odehraje v Madridu své největší semifinále, nastoupí proti Augerovi-Aliassimemu

V rámci pátečního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Jiří Lehečka (22) odehraje na španělském Masters své největší semifinále v kariéře a vyzve v něm Félixe Augera-Aliassimeho (23), oba budou útočit na své první finále na tisícovkách. Vítěz se v nedělním souboji o titul utká s Taylorem Fritzem (26), nebo Andrejem Rubljovem (26).

Alcaraz tituly na antukovém Masters v Madridu neobhájí, skončil ve čtvrtfinále na Rubljovovi

ATP MADRID - Carlos Alcaraz (20) domácí antukové Masters 1000 v Madridu třetí rok po sobě neovládne. Letos španělský mladík končí už ve čtvrtfinále na raketě Andreje Rubljova (26), proti kterému neudržel vedení a prohrál 6:4, 3:6, 2:6. Ruský tenista si o finále zahraje s Taylorem Fritzem (26).

Alcaraz nastoupí ke šlágru s Rubljovem, Sabalenková a Rybakinová si mohou zajistit vzájemný souboj

V rámci středečního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open poznáme další semifinalisty španělské tisícovky. Šampion posledních dvou ročníků Carlos Alcaraz vyzve ve šlágru Andreje Rubljova, vítěz si zahraje s Franciscem Cerúndolem, nebo Taylorem Fritzem. Obhájkyně titulu Aryna Sabalenková s Jelenou Rybakinovou se můžou potkat v semifinále, pokud Běloruska potvrdí roli favoritky proti Miře Andrejevové a Rybakinová si poradí s krajankou Julií Putincevovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist