Jarry Nicolas

Jarry Nicolas

28
muž
Chile
Datum nar.:
11. 10. 1995
Výška:
198 cm
Váha:
90 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 20. / 16.
čtyřhra: 576. / 40.

Zverev po sedmi letech ovládl Řím a má šestou trofej z Masters, ve finále zastavil Jarryho

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (27) po znovu sedmi letech ovládl antuku v Římě a získal 6. titul z turnajů Masters 1000. Ve finále německý tenista zastavil příliš chybujícího Chilana Nicoláse Jarryho (28), kterého porazil bez ztráty podání 6:4, 7:5 a ukončil devět měsíců dlouhé čekání na celkově 22. triumf.

Jarry ve finále vyzve Zvereva, může se stát prvním chilským šampionem Masters po 25 letech

V rámci nedělního programu letošního ročníku Italian Open se rozhodne o vítězi mužské dvouhry. Šampion ročníku 2017 Alexander Zverev (27) může získat svůj první velký titul od Turnaje mistrů 2021. V cestě mu stojí Nicolás Jarry (28), jenž je prvním Chilanem ve finále podniků Masters po 17 letech a může se stát prvním chilským šampionem prestižních tisícovek od Marcela Ríose v Hamburku 1999.

Zverev v Římě zastavil jízdu Tabila, Jarry je prvním chilským finalistou Masters po 17 letech

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (26) na poslední chvíli zahájil obrat proti Alejandrovi Tabilovi. Rozjetého Chilana zdolal po více než dvou hodinách 1:6, 7:6, 6:2 a poprvé v aktuální sezoně postoupil do finále. O svůj první triumf na akcích větších než ATP 500 od Turnaje mistrů 2021 se šampion ročníku 2017 utká s dalším Chilanem Nicolásem Jarrym (28), který po vítězství 6:3, 6:7, 6:3 nad Tommym Paulem (27) zajistil své zemi prvního finalistu na Masters po 17 letech.

Bude chilské finále? Zverev a Paul se pokusí na Masters v Římě ukončit jízdu Tabila a Jarryho

V rámci pátečního programu letošního ročníku Italian Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Poprvé v historii jsou v semifinále jednoho podniku Masters dva tenisté z Chile. Bývalý šampion Alexander Zverev (27) se bude snažit ukončit parádní jízdu Alejandra Tabila (26) a Tommy Paul (27) se o to samé pokusí proti Nicolásovi Jarrymu (28). Poslední tři jmenovaní budou bojovat o své premiérové finále na prestižních tisícovkách.

Paul poprvé porazil dva hráče TOP 10 na jedné akci, Chile má v Římě dva nečekané semifinalisty

ATP ŘÍM - Tommy Paul (26) poprvé v kariéře dokázal na jednom turnaji vyřadit dva členy TOP 10. Bývalý vítěz juniorského French Open zdolal ve čtvrtfinále v Římě 7:5, 3:6, 6:3 Huberta Hurkacze (27) a navázal na skalp loňského šampiona Daniila Medveděva. O své premiérové finále na podnicích Masters bude usilovat proti Nicolási Jarrymu (28), který zdolal Stefanose Tsitsipase (25), navázal na včerejší postup Alejandra Tabila a Chile má díky nim poprvé v historii dva zástupce v semifinále jedné akce Masters 1000.

Šwiateková a Sabalenková se porvou o další vzájemný duel, Tsitsipas a Hurkacz jsou favority

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Italian Open dojde na oba semifinálové duely v ženské dvouhře. Další finálové střetnutí po dvou týdnech si mohou zajistit Iga Šwiateková a Aryna Sabalenková. Světová jednička a dvojnásobná šampionka Šwiateková se utká s oblíbenou soupeřkou Coco Gauffovou. Sabalenkovou čeká další souboj ranařek, tentokrát s Danielle Collinsovou. Poslední dvě mužská čtvrtfinále obstarají Stefanos Tsitsipas s Nicolásem Jarrym a Hubert Hurkacz s Tommym Paulem.

Macháčův životní turnaj na Masters v Miami ukončil ve čtvrtfinále favorit Sinner

ATP MIAMI - Tomáš Macháč (23) se teprve druhým letošním přemožitelem Jannika Sinnera (22) nestal a další cenný skalp v Miami nepřidal. Na Masters 1000 na Floridě ve svém největším čtvrtfinále kariéry světové trojce pár desítek minut statečně vzdoroval, výrazně potrápit italského favorita ale nedokázal a prohrál 4:6, 2:6. Soupeřem Sinnera v semifinále bude Daniil Medveděv (28), který porazil 6:2, 7:6 Nicoláse Jarryho (28).

Preview: Macháč si poprvé zahraje čtvrtfinále na Masters, zaútočí v něm na životní skalp

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open jsou v plánu čtyři čtvrtfinálové duely. Tomáš Macháč ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve loňského finalistu a jednoho z největších favoritů Jannika Sinnera, v obhajobě titulu bude pokračovat Daniil Medveděv soubojem s Nicolásem Jarrym. Ženská čtvrtfinále obstarají Caroline Garciaová s Danielle Collinsovou a Jekatěrina Alexandrovová s Jessicou Pegulaovou.

Alcaraz nenašel formu ani v Buenos Aires, s Jarrym prohrál 0:2 na sety

Carlos Alcaraz (20) neukončil čekání na titul ani na antuce v Buenos Aires a od posledního grandslamového titulu ve Wimbledonu stále hledá svoji nejlepší formu. Španěl v argentinské metropoli prohrál semifinále s Nicolásem Jarrym (28) ve dvou setech 6:7, 3:6 a neobhájí titul z loňského roku. Chilan postoupil do svého prvního finále od loňského května, kdy triumfoval na turnaji v Ženevě. Ve finále se utká s domácím Facundem Díazem Acostou, kterého na okruhu ATP čeká finálová premiéra.

Argentina se po likvidaci mečbolů vyhnula senzačnímu vyřazení, Chilané odvrátili blamáž

Šestnáctku účastníků finálového turnaje Davis Cupu zkompletovali po kvalifikačních výhrách 3:2 tenisté Chile a Argentiny. Chilané doma v Santiagu otočili ze stavu 1:2 duel proti Peru, Argentina v Rosariu odvrátila také až v závěrečné dvouhře blamáž proti Kazachstánu, jenž byl dvakrát jediný míček od postupu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist