Zverev Alexander

Zverev Alexander

27
muž
Německo
Datum nar.:
20. 4. 1997
Výška:
198 cm
Váha:
90 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 5. / 2.
čtyřhra: 88. / 7.

Zverev po sedmi letech ovládl Řím a má šestou trofej z Masters, ve finále zastavil Jarryho

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (27) po znovu sedmi letech ovládl antuku v Římě a získal 6. titul z turnajů Masters 1000. Ve finále německý tenista zastavil příliš chybujícího Chilana Nicoláse Jarryho (28), kterého porazil bez ztráty podání 6:4, 7:5 a ukončil devět měsíců dlouhé čekání na celkově 22. triumf.

Jarry ve finále vyzve Zvereva, může se stát prvním chilským šampionem Masters po 25 letech

V rámci nedělního programu letošního ročníku Italian Open se rozhodne o vítězi mužské dvouhry. Šampion ročníku 2017 Alexander Zverev (27) může získat svůj první velký titul od Turnaje mistrů 2021. V cestě mu stojí Nicolás Jarry (28), jenž je prvním Chilanem ve finále podniků Masters po 17 letech a může se stát prvním chilským šampionem prestižních tisícovek od Marcela Ríose v Hamburku 1999.

Zverev v Římě zastavil jízdu Tabila, Jarry je prvním chilským finalistou Masters po 17 letech

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (26) na poslední chvíli zahájil obrat proti Alejandrovi Tabilovi. Rozjetého Chilana zdolal po více než dvou hodinách 1:6, 7:6, 6:2 a poprvé v aktuální sezoně postoupil do finále. O svůj první triumf na akcích větších než ATP 500 od Turnaje mistrů 2021 se šampion ročníku 2017 utká s dalším Chilanem Nicolásem Jarrym (28), který po vítězství 6:3, 6:7, 6:3 nad Tommym Paulem (27) zajistil své zemi prvního finalistu na Masters po 17 letech.

Bude chilské finále? Zverev a Paul se pokusí na Masters v Římě ukončit jízdu Tabila a Jarryho

V rámci pátečního programu letošního ročníku Italian Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Poprvé v historii jsou v semifinále jednoho podniku Masters dva tenisté z Chile. Bývalý šampion Alexander Zverev (27) se bude snažit ukončit parádní jízdu Alejandra Tabila (26) a Tommy Paul (27) se o to samé pokusí proti Nicolásovi Jarrymu (28). Poslední tři jmenovaní budou bojovat o své premiérové finále na prestižních tisícovkách.

Zverev v Římě ožil a dostává se do formy. Po výhře nad Fritzem se s Tabilem utká o první letošní finále

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (27) na antukovém Masters 1000 v Římě porazil bez ztráty podání 6:4, 6:3 Američana Taylora Fritze (26) a počtvrté v italské metropoli postoupil mezi kvarteto nejlepších. O první finále od loňského září si německý šampion z roku 2017 zahraje s chilským outsiderem Alejandrem Tabilem (26).

Sabalenkovou čeká souboj ranařek s Ostapenkovou, bývalý šampion Zverev si zahraje s rozjetým Fritzem

V rámci středečního programu letošního ročníku Italian Open poznáme další účastníky semifinálových bojů. Aryna Sabalenková se ve čtvrtfinále střetne s Jelenou Ostapenkovou, která rovněž vyznává velmi agresivní tenis. Vítězka si zahraje s Viktorií Azarenkovou, nebo Danielle Collinsovou. Mužské čtvrtfinálové duely obstarají bývalý šampion Alexander Zverev s Taylorem Fritzem a Zhizhen Zhang s Alejandrem Tabilem.

Djokovič v Římě poprvé bez čtvrtfinále, matný výkon možná způsobil páteční úder do hlavy

ATP ŘÍM - Novak Djokovič (36) bude při celkově 18. startu na antukovém turnaji Masters 1000 v Římě chybět poprvé ve čtvrtfinále. Šestinásobný šampion letos končí překvapivě už ve třetím kole na raketě Alejandra Tabila (26), kterému podlehl možná i vinou páteční nešťastné nehody při podepisování se fanouškům hladce 3:6, 2:6 a ani na čtvrtém letošním turnaji se tak nepodívá do finále. Chilan si po životním skalpu zahraje o své největší čtvrtfinále.

Zvereva deptal déšť. Dvojnásobný šampion padl s Garínem a v Mnichově končí opět nečekaně brzy

ATP MNICHOV - Světová pětka Alexander Zverev (26) od úspěšného obhájení triumfu v roce 2018 nevyhrál na domácím antukovém turnaji ATP 250 v Mnichově popáté v řadě víc jak jeden zápas. Letos nejvýše nasazený Němec skončil v deštěm a chladným počasím sužovaném Bavorsku stejně jako před pěti lety ve čtvrtfinále na raketě chilského šampiona z roku 2019 Cristiana Garína (27), kterému podlehl 4:6, 4:6. Naopak nezaváhal vítěz posledních dvou ročníků Dán Holger Rune (20).

Sinner převálcoval Medveděva a je v Miami znovu ve finále, Dimitrov zdolal Zvereva a vrátí se do TOP 10

ATP MIAMI - Jannik Sinner (22) v semifinále na Masters v Miami zdeptal po fantastickém představení obhájce titulu Daniila Medveděva (28). Rozjetý italský mladík zvítězil v repríze loňského finále jasně 6:1, 6:2 a po páté výhře v řadě během šesti měsíců snížil vzájemnou bilanci na 5:6. Do finále na Floridě postoupil již potřetí a letos se v něm utká s Grigorem Dimitrovem (32), který si po skalpu Alexandera Zvereva (26) zajistil návrat do TOP 10.

Preview: Sinner a Medveděv se utkají v repríze loňského finále, Dimitrov se může vrátit do TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Jannik Sinner (22) a obhájce titulu Daniil Medveděv (28) se utkají v repríze loňského finále. Grigor Dimitrov (32) se pokusí proti Alexanderovi Zverevovi (26) navázat na cenný skalp Carlose Alcaraze a v případě postupu do finále si zajistí návrat do elitní desítky světového hodnocení.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist