Tenisové zprávy

Nadal plánuje hrát čtyřhru na olympiádě s Alcarazem. Mohli bychom vytvořit skvělý tým, řekl antukový král

DNES
Aktuality
0 komentářů

Další články

Menšík a Macháč vyzvou soupeře z TOP 15, Lehečka do turnaje vstoupí. Nadal se pokusí o odvetu

V rámci sobotního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se v utkáních druhého kola mužské dvouhry poperou o postup tři Češi. Jakub Menšík vyzve nasazenou devítku Grigora Dimitrova, Tomáše Macháče čeká souboj s turnajovou čtrnáctkou Benem Sheltonem a Jiří Lehečka v úvodním zápase narazí na kvalifikanta Hamada Medjedoviče. Znovu po týdnu se ve stejné fázi potkávají Alex de Minaur a Rafael Nadal, který se pokusí australské jedničce oplatit porážku z Barcelony.

Češi v akci, sobota 27. 4. Lehečka, Macháč a Menšík zabojují o třetí kolo v Madridu

Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a Jakub Menšík budou usilovat o postup do třetího kola na Masters v Madridu. Lehečka do turnaje vstoupí soubojem s Hamadem Medjedovičem, Macháč se utká s Benem Sheltonem a Jakub Menšík nastoupí proti Grigorovi Dimitrovovi. Další Češi budou hrát na turnajích ITF a juniorských akcích.

Uzdravený Alcaraz zahájil antukové jaro, v Madridu vykročil za hattrickem hladkou výhrou

ATP MADRID - Carlos Alcaraz (20) po dvakrát odloženém vstupu do antukového jara zahájil přípravu na Roland Garros jednoznačnou výhrou. Na úvod domácího Masters 1000 v Madridu španělský vítěz posledních dvou ročníků přehrál naturalizovaného Kazacha Alexandera Ševčenka (23), kterého přestřílel na vítězné údery drtivě 24:2.

Sabalenková v Madridu zvládla kritický zahajovací duel. Dotáhne to i potřetí až k triumfu?

WTA MADRID - Dvojnásobná šampionka Aryna Sabalenková (25) na turnaji WTA 1000 v Madridu zahájila útok na obhájení loňského triumfu třísetovou výhrou 6:4, 3:6, 6:3 nad Polkou Magdou Linetteovou (32). Po vítězném startu na antuce ve španělské metropoli dosud nenašla přemožitelku, nyní má světová dvojka před sebou ještě pět překážek.

Chci být ten, který diktuje tempo. Macháč mluví o olympiádě i lekci se Sinnerem

ATP MADRID - Tomáš Macháč (23) ve čtvrtek udolal ve dvouhodinové bitvě Fina Emila Ruusuvuoriho (25) a v sobotu na něj čeká souboj s Američanem Benem Sheltonem (21). A tak v mezidobí svého účinkování na antukovém Masters v Madridu také pohovořil o aktuální sezoně, vyhlídkách na olympiádu i nedávném utkání s posledním grandslamovým vítězem Jannikem Sinnerem (22).

Bejlek si v Madridu vyšlápla i na Kalinskou, bez problémů do třetího kola postoupila také Vondroušová

WTA MADRID - Sára Bejlek (18) na antukové tisícovce v Madridu navázala na premiérovou výhru na okruhu WTA a první skalp členky TOP 50. Dva dny po výhře nad Annou Blinkovovou si vyšlápla i na 25. hráčku světa Annu Kalinskou (25), kterou přehrála 6:1, 6:4 a včetně kvalifikace přidala čtvrtou výhru v řadě. Do třetího kola z českých tenistek postoupila ještě nasazená Markéta Vondroušová (24), naopak Linda Nosková (19) poprvé od loňského srpna nezvládla své úvodní vystoupení a Barbora Krejčíková (28) i ve druhém duelu po dvouměsíční pauze neudržela vedení 1:0 na sety.

Nadal: Rád bych hrál tak dlouho, aby si to syn pamatoval. Ale asi to nevyjde

Rafael Nadal (37) doufá, že vydrží hrát ještě tak dlouho, aby si ho jeho syn pamatoval na kurtu. Bývalý první hráč světa a vítěz 22 grandslamů však podle agentury Reuters přiznal, že čas je proti němu.

Nosková sehraje souboj teenagerek s Andrejevovou, v akci budou i Vondroušová, Krejčíková a Bejlek

V rámci pátečního programu letošního ročníku Mutua Madrid Open se představí kvarteto českých tenistek. Do turnaje vstoupí po volném losu v prvním kole Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková a Linda Nosková, kterou čeká souboj teenagerek s Mirrou Andrejevovou. O postup mezi nejlepší dvaatřicítku zabojuje také kvalifikantka Sára Bejlek. Obhajobu titulu odstartují Carlos Alcaraz a Aryna Sabalenková.

Češi v akci, pátek 26. 4. Vondroušová a Bejlek v Madridu postoupily, Krejčíková a Nosková dohrály

Své působení na prestižní tisícovce ve španělském Madridu úspěšně zahájila pouze Markéta Vondroušová, úvodní zápasy nezvládly Barbora Krejčíková ani Linda Nosková. Druhé kolo absolvovala také kvalifikantka Sára Bejlek a vyšlápla si na Annu Kalinskou. Obhájce titulu Zdeněk Kolář nenastoupil ke čtvrtfinále na challengeru v Ostravě. Další Češi budou hrát na turnajích ITF a juniorských akcích.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist