Tenisové zprávy - Téma

Blíží se konec tenisové romantiky? Jednoručný bekhend poprvé zmizel z TOP 10 žebříčku ATP

19. 2.
Téma
17 komentářů

Další články

Horkých 24 hodin Plíškové: Boj o minuty, last-call, spánek v osm ráno a nakonec zázračné vítězství

Více než čtyři roky čekala na to, až si zase užije pocit vítězky. Triumf na turnaji v Kluži si ale Karolína Plíšková (31) zrovna pohodově vychutnat nemohla. Dát si vínko, pozvat přátele? Kdepak. Po ceremoniálu a rychlé tiskovce spěšně zabalila a upalovala na letiště, aby stihla jediný možný let do 3 500 kilometrů vzdáleného katarského Dauhá.

Nadal ve světě bolesti: První zranění v 17 letech, následovalo 16 vynechaných grandslamů

Měl to být jeden z největších tenisových návratů roku. Rafael Nadal (37) stále touží hrát grandslamové turnaje a comeback naplánoval na australskou túru, kde před rokem absolvoval svůj poslední soutěžní zápas. Jenže všechno je jinak. Španělská tenisová ikona v neděli oznámila, že se návrat na Australian Open konat nebude. Opět ji totiž zradilo zdraví.

Velký návrat rivalek. Plíšková předvedla nejlepší výkon od finále Wimbledonu, žasl komentátor

Na návrat na kurty čekala skoro čtyři měsíce a po utrápené loňské sezoně se o Karolíně Plíškové (31) tak trochu přestalo mluvit. Z jejího prvního zápasu roku 2024, který bývalá světová jednička absolvovala v Brisbane proti čtyřnásobné grandslamové vítězce Naomi Ósakaové (26), se však stal hit. Tak dobrý tenis na úvod sezony totiž čekal málokdo.

Letošní vizitka Krejčíkové: Premiérový triumf na akcích WTA 1000, rozchod se Siniakovou

Barbora Krejčíková (28) posbírala v letošní sezoně jen čtyři čtvrtfinálové účasti, ovšem každé ze čtyř čtvrtfinále přetavila ve finále, a navíc rozšířila svou sbírku titulů o další dva kousky. Jako pátá v historii dokázala na jednom turnaji porazit světovou jedničku, dvojku i trojku a tenisový rok 2023 zakončila v nejlepší desítce světového hodnocení, kterou momentálně uzavírá. V listopadu se rozhodla její parťačka Kateřina Siniaková ukončit deblovou spolupráci.

28. 12. 2023 Téma 7 komentářů

Letošní vizitka Muchové: Debut v TOP 10 a kousek od triumfu na majorech, konec už po US Open

Karolína Muchová (27) měla v letošním roce na své poměry možná o něco menší počet zdravotních problémů a prožila nejlepší sezonu kariéry, kterou ale musela uzavřít už po US Open. Talentovaná olomoucká rodačka byla kousek od svého druhého triumfu na nejvyšším okruhu a na French Open sahala po svém prvním grandslamovém titulu. Během sezony 2023 se vyšplhala ze druhé stovky až do nejlepší desítky světového pořadí.

27. 12. 2023 Téma 9 komentářů

Debata o GOAT: Update před sezonou 2024. Djokovič dál dominuje, Nadal se vrací

Debata o nejlepším hráči všech dob (GOAT) je s námi už několik let a bude pokračovat minimálně do konce kariér všech tří účastníků, Rafaela Nadala (37), Novaka Djokoviče (36) a Rogera Federera (42), ačkoli posledního jmenovaného už na turnajích nikdy neuvidíme. A velmi pravděpodobně dojde na tahanice fanoušků ještě dlouho poté, co řeknou tenisu sbohem i zbylí dva velikáni. Pojďme se podívat, jak si momentálně Big Three stojí. Článek průběžně aktualizujeme.

Letošní vizitka Vondroušové: Šok ve Wimbledonu, debut v TOP 10 a pozice české jedničky

Markéta Vondroušová (24) byla letos v březnu i vinou dlouhé loňské zdravotní pauzy mimo elitní stovku světového pořadí. I s pomocí šokujícího triumfu ve slavném Wimbledonu ovšem poskočila o téměř 100 míst, debutovala v TOP 10 hodnocení a je momentální českou jedničkou. Během životní sezony si zahrála poprvé v kariéře na Turnaji mistryň a patřila k nejkonzistentnějším hráčkám na okruhu.

26. 12. 2023 Téma 7 komentářů

Letošní vizitka Kvitové: Historický triumf v Miami, komplikace před novou sezonou

Petra Kvitová (33) v letošní sezoně dosáhla na pouhé dvě semifinálové účasti. Dvojnásobná královna Wimbledonu však oba postupy mezi nejlepší kvarteto přetavila v triumf a stala se historicky první českou šampionkou prestižního podniku WTA 1000 v Miami. Poprvé od roku 2019 dokázala v rámci jedné sezony posbírat více než jeden titul, nicméně s letošním vystoupením nemůže být kvůli ostatním výsledkům úplně spokojená. Navíc před nadcházející sezonou bojuje s problémem se zády.

Letošní vizitka Bouzkové: Druhý titul o kousek neklapl, ohromnou krizi vystřídal povedený závěr

Marie Bouzková (25) nebyla v úvodních šesti měsících letošního roku vůbec schopná navázat na loňskou životní sezonu. Šampionka loňského ročníku Livesport Prague Open zaznamenala svou první letošní vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu až v květnu a dlouhé trápení se jí povedlo definitivně ukončit až v létě ve Wimbledonu. Během povedeného závěru sezony byla kousek od svého druhého titulu na nejvyšší úrovni.

24. 12. 2023 Téma 4 komentáře

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist