Tenisové zprávy - Previews

Tsitsipas může už potřetí kralovat v Monaku, Ruud má další šanci na první triumf mimo nejmenší akce

14. 4.
Previews
24 komentářů

Další články

Souboj mezi Djokovičem a Sinnerem je na spadnutí. Finálovému šlágru se pokusí zabránit Ruud a Tsitsipas

Sobotní program Rolex Monte-Carlo Masters určí finalisty letošního ročníku první antukové tisícovky sezony. Dvojnásobný šampion Novak Djokovič (36) se v semifinále utká s Casperem Ruudem (25), s nímž vyhrál všech pět předchozích soubojů bez ztráty setu. Nejlepší hráč dosavadního průběhu sezony Jannik Sinner (22) bude čelit vítězi ročníků 2021-22 Stefanosovi Tsitsipasovi (25).

Djokovič o odvetu proti neoblíbenému De Minaurovi, Sinnera čeká šlágr s loňským přemožitelem Runem

Páteční program letošního ročníku Rolex Monte-Carlo Masters bude ve znamení čtvrtfinálových duelů. Jannik Sinner může ve šlágru oplatit rok starou porážku loňskému finalistovi Holgerovi Runemu a zajistit mu vypadnutí z TOP 10 žebříčku. O úspěšnou odvetu se pokusí také dvojnásobný šampion Novak Djokovič, který s Alexem de Minaurem prohrál v lednu v týmovém United Cupu. O místo v semifinále se poperou ještě dvojnásobný vítěz Stefanos Tsitsipas s Karenem Chačanovem a Ugo Humbert s Casperem Ruudem.

Týden #17-18: V Madridu bude hrát minimálně devět Čechů, French Open odtajnilo seznam přihlášených

Seznam přihlášených, ty nejdůležitější aktualizace o odstoupení jednotlivých hráčů z turnajů, informace o divokých kartách a losy hlavních soutěží či kvalifikací. To vše nově najdete se zaměřením hlavně na české tenisty a největší hvězdy na jednom místě v tomto článku, který pro vás budeme průběžně aktualizovat.

Sinner má třetí pokus na první triumf na Masters v Miami, Dimitrov může završit parádní jízdu

V rámci nedělního programu Miami Open poznáme mužského šampiona letošního ročníku. Jannik Sinner (22) je ve finále floridské tisícovky už potřetí, neuspěl v něm před třemi lety ani loni. Grigor Dimitrov (32) může zapsat už svůj třetí skalp TOP 5 na turnaji, finále na Masters si zahraje teprve potřetí v kariéře a bude bojovat o druhou trofej z těchto prestižních podniků.

Rybakinová bude chtít složit finálový reparát, loučící se Collinsová zabojuje o největší titul

Sobotní program Miami Open určí šampionku letošního ročníku. Znovu po roce se do finále floridské tisícovky probojovala Jelena Rybakinová (24), která v loňském souboji o titul nestačila na Petru Kvitovou. Danielle Collinsová (30), jež absolvuje svou poslední sezonu v kariéře, si zahraje své premiérové finále na podnicích WTA 1000 a bude usilovat o svou nejcennější trofej.

Preview: Sinner a Medveděv se utkají v repríze loňského finále, Dimitrov se může vrátit do TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Jannik Sinner (22) a obhájce titulu Daniil Medveděv (28) se utkají v repríze loňského finále. Grigor Dimitrov (32) se pokusí proti Alexanderovi Zverevovi (26) navázat na cenný skalp Carlose Alcaraze a v případě postupu do finále si zajistí návrat do elitní desítky světového hodnocení.

Preview: Azarenková zaútočí na první finále od října 2021, Alcaraze čeká šlágr s Dimitrovem

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Viktoria Azarenková bude proti loňské finalistce Jeleně Rybakinové útočit na své první finále od října 2021. Vítězka si v sobotním finále zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Danielle Collinsovou. V mužské dvouhře se zkompletuje semifinálové obsazení, Carlos Alcaraz se ve šlágru utká s Grigorem Dimitrovem a Alexander Zverev změří síly s Fábiánem Marozsánem.

Preview: Macháč si poprvé zahraje čtvrtfinále na Masters, zaútočí v něm na životní skalp

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open jsou v plánu čtyři čtvrtfinálové duely. Tomáš Macháč ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve loňského finalistu a jednoho z největších favoritů Jannika Sinnera, v obhajobě titulu bude pokračovat Daniil Medveděv soubojem s Nicolásem Jarrym. Ženská čtvrtfinále obstarají Caroline Garciaová s Danielle Collinsovou a Jekatěrina Alexandrovová s Jessicou Pegulaovou.

Preview: Macháče čeká premiérové osmifinále na Masters, ženy mají na programu první čtvrtfinále

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open půjde do akce poslední česká naděje ve dvouhře. Tomáš Macháč se pokusí ve svém premiérovém osmifinále na podnicích Masters navázat na skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a porazit Mattea Arnaldiho. Ženy mají na programu první čtvrtfinálové duely, trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková nastoupí proti Julii Putincevové a loňská finalistka Jelena Rybakinová změří síly s kolegyní z TOP 10 Mariou Sakkariovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist