'Fanatici' poženou Hewitta i proti Štěpánkovi

28. 6. 2009, 18:39
Aktuality 6
Až v pondělí nastoupí Radek Štěpánek na dvorec proti australskému tenistovi Lleytonu Hewittovi, bude mít proti sobě v boji o postup do čtvrtfinále Wimbledonu nejen bývalého vítěze tohoto turnaje, ale i jeho zeleno-žlutou armádu fanoušků, která bude hučet v hledišti.
Australští fanoušci

Hewitt, vítěz na trávě v All England Clubu z roku 2002, vypadá, že je po loňské operaci kyčle opět ve skvělé formě. Demonstroval to vyřazením světové pětky Juana Martína del Potra v druhém kole londýnského grandslamu.

"Když jste prvním hráčem světa, tak máte druhý týden skoro garantovaný, ale jako nenasazený je to těžké. Ale mám za sebou skvělou přípravu a na tohle místo mám skvělé vzpomínky," řekl Hewitt.

Rodák z Adelaide byl první na světě již před osmi lety, ale v 28 letech je pořád nebezpečný. "Má nejrychlejší nohy na okruhu," řekl o něm jednou americký tenista Pete Sampras. I letos hraje Hewitt daleko za základní čárou a většinu míčů doběhne.

Když už nemůže, má za sebou své krajany. Více než 30 jich v hledišti zpívá a povzbuzuje. Všemu vévodí 'Fanatici', jak si říká australská daviscupová skupina. Má repertoár plný popěvků a Hewitt se kamarádí s jedním z jejich hlavních představitelů.

A pro jejich povzbuzování je Hewitt ideálním typem. Sám na kurtu při vypjatých momentech hlasitě křičí a zatíná pěsti. "Cítím se tady (ve Wimbledonu) jako při Davis Cupu, při kterém jsem tyhle písně tolikrát slyšel. Je fantastické mít je v zádech," řekl australský tenista.

V sobotním utkání někteří fanoušci skoro přišli o hlas. "Kdyby se tak stalo, začal bych asi tančit," smál se Mark McKnee z Brisbane a popisoval, jak jejich fandění funguje. "Disco je šéfem, který dá signál, a začneme (zpívat). Věříme, že to Lleytonovi pomáhá, když je bouřlivá atmosféra, aby vyhrával velké výměny," dodal McKnee.

Video ze zápasu Hewitt - Petzschner:

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
hehe, to je to samý jako tady vyšinutí elegánovci :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Hewitt hra naozaj vyborne. Zatial nestratil ani set. Stepanek ma dake problemy plus odohral dve 5setove bitky po sebe takze aj jeho fyzicka si myslim ze povie svoje. Vidim to na vitazstvo Hewitta 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt ho nejspíše smete hraje ted hodně dobře:-)No ale budu tlačit Radka:-)Každopádně Tomáš rozbije Roddicka:-)Tome GOGO do finále:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Musim říct, že Hewitt mě teda dost překvapuje. Říkala jsem si, že ten daleko nedojde, ale když porazil Del Potra, tak už si tak jistá nejsem. Radek ho nejspíš neporazí :-(, ale každopádně mu budu fandit. A Tomášovi docela věřim, ten by toho Roddicka mohl porazit... Kluci, bojujte!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslím, že v zápase Hewitt-Štěpánek nebude co řešit a 3:0 je ta správná sázka. Ve druhém "českém" zápase budu fandit Tomášovi, kterej má proti americkýmu fakanovi velké šance!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist