'Guga' se dočkal gratulace od prezidenta

14. 2. 2008, 14:47
Aktuality 1
Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva pogratuloval tenistovi Gustavu Kuertenovi k dosaženým výsledkům v jeho kariéře. Vyjádřil zároveň lítost, že zranění donutí trojnásobného vítěze French Open se sportem skončit. Kuertena při té příležitosti šéf státu označil za největší idol brazilského tenisu.
Gustavo Kuerten

Podle prezidentových slov dodal Kuerten -  jeho zásluhy srovnal s brazilskou wimbledonskou vítězkou Marií Ester Buenovou - motivaci milionům mladých brazilských tenistů. "Pro svou zemi získal mnoho slávy a my se naučili jej uctívat. Je veliká škoda vidět ho, jak se loučí," dodal.

Kuerten neúspěšně odehrál tento týden zápas dvouhry i čtyřhry na domácím turnaji v Costa do Sauipe, jeho rozlučkou s profesionálním tenisem by měl být druhý grandslamový turnaj v Paříži. Tam dosáhla bývalá světová jednička největších úspěchů, když na antukových dvorcích Roland Garros triumfovala v letech 1997, 2000 a 2001.

Po vleklých problémech s kyčlí má nyní Kuerten dlouhodobé potíže se stehenním svalem. V úterý fanouškům smutně potvrdil: "Už dál nemohu hrát. Omlouvám se, ale už to opravdu nejde."

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
he dobry tenista
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist