"Průkopnice" Mauresmová povede francouzský daviscupový tým

23. 6. 2018, 13:49
Aktuality 1
Bývalá světová jednička Amelie Mauresmová bude novou kapitánkou daviscupového týmu své země. Volbu historicky první ženy, která povede mužský výběr Francie, dnes oznámila Francouzská tenisová federace. Ta zároveň uvedla, že tenistky ze země galského kohouta povede ve Fed Cupu Julien Benneteau, který po letošním US Open ukončí profesionální kariéru.
Amelie Mauresmová

Francouzská tenisová federace hledala nového kapitána daviscupového výběru od chvíle, kdy Yannick Noah oznámil, že u týmu po této sezoně končí. Někdejší světovou trojku, která loni Francouze dovedla ve slavné soutěži k titulu, nahradí od příštího roku bývalá nejlepší tenistka světa. Na tiskové konferenci to dnes oznámil šéf federace Bernard Giudicelli, který volbu ženy do čela mužského týmu označil za "naprosto průkopnickou volbu".


Pro Mauresmovou, která za dva týdny oslaví 39. narozeniny, nebude šéfování tenisovému výběru Francie ničím novým. Dvojnásobná grandslamová vítězka byla čtyři roky kapitánkou fedcupového týmu, který předloni dovedla až do finále, v němž Francouzky prohrály s českými tenistkami.

Mauresmová se po skončení své úspěšné kariéry dokázala prosadit i jako trenérka. Kromě fedcupového týmu vedla dva roky Andyho Murrayho, krajance Marion Bartoliové pomohla k wimbledonskému titulu v roce 2013 a předtím spolupracovala také s dalším krajanem Michaelem Llodrou.

Komentáře

1
Přidat komentář
Franky
Tak maju noveho trenera no :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist