'Železný' Nišikori zvládl další pětisetový maratón a čeká ho první semifinále s Djokovičem

4. 9. 2014, 04:56
Aktuality 127
US OPEN MUŽI - Kei Nišikori na US Open zvládl druhou více než čtyřhodinovou bitvu během necelých 46 hodin a poprvé v kariéře postoupil do grandslamového semifinále. Čtyřiadvacetiletý Japonec po bitvě s Raonicem vyhrál i pětiseťák se Stanem Wawrinkou a se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, jenž si poradil s Murraym, si zahraje o finále.
Kei Nišikori

Kei Nišikori míval na začátku své kariéry problémy s fyzickou kondicí, na letošním US Open ale dokazuje, že na své slabině pořádně zapracoval. Vyhrát totiž dokázal dva těžké pětisetové zápasy zápasy s hráči Top 10 během necelých 46 hodin.

V pondělí po 22. hodině nastoupil k osmifinále proti Kanaďanu Raonicovi a až v úterý ráno v 2:26 slavil po 4 hodiny a 19 minut dlouhé bitvě postup do svého druhého grandslamového čtvrtfinále. K němu nastoupil už ve středu odpoledne po 15. hodině proti světové čtyřce Stanu Wawrinkovi, a i když měl slabší začátek, Švýcara udolal po 4 hodinách a 15 minutách 3-6 7-5 7-6 6-7 6-4 a dosáhl svého nejlepšího grandslamového výsledku.
Stan Wawrinka a Kei Nišikori
"Nazačal jsem úplně dobře, ale moje hra byla v pořádku. A jak zápas pokračoval, cítil jsem se čím dál více jistěji, a to hlavně v třetím setu. Ani nevím, jak jsem zápas ukončil, ale jsem moc šťastný. Cítím se úžasně, hraju dobře," radoval se Nišikori těsně po utkání během rozhovoru s Bradem Gilbertem.

"Tohle je můj oblíbený grandslam. Doufám, že i v dalším kole budu moct hrát na sto procent," řekl čtyřiadvacetiletý Nišikori, jenž se stal prvním Japoncem v semifinále grandslamu od roku 1933 a prvním semifinalistou US Open po dokonce 96 letech.

Jedenáctý hráč světa Nišikori, kterého trénuje Michael Chang, vyhrál dva zápasy po sobě proti hráčům elitní desítky poprvé v kariéře a zvýšil svou šanci v boji o Turnaj mistrů. Před US Open mu v pořadí patřilo desáté místo, díky semifinále se přiblíží potupové osmé příčce.



Novak DjokovičO postup do finále se Nišikori utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Srbský vítěz turnaje z roku 2011 dnes v repríze předloňského finále zdolal 7-6 6-7 6-2 6-4 Brita Andyho Murrayho a na US Open postoupil poosmé v řadě do semifinále. V posledních čtyřech ročnících byl vždy ve finále, letos se do něj může dostat celkově již pošesté.

Djokovič ve vzájemné bilanci s Murraym vedl 12-8, ale na grandslamech si v devíti duelech připsal jen čtyři výhry. Prohrál jediný souboj na US Open před dvěma lety ve finále, stejně jako poslední zápas v loňském finále Wimbledonu. Oba sedmadvacetiletí tenisté očekávali vyrovnaný zápas a nemýlili se.

Obrovský boj plný dlouhých výměn sváděli především v prvních dvou setech, které trvaly dvě a čtvrt hodiny. Hned v úvodní hře Djokovič přišel o podání, ale po dvou brejcích vedl 4-1. Nicméně Srb v prvních pěti hrách při svém podání čelil vždy minimálně jednomu brejkbolu a nakonec mohl být rád, že dějství získal v tie-breaku. V druhé sadě Djokovič dvakrát přišel o výhodu brejku, Murray měl v závěru pevnější ruku a vyrovnal.

V dalším průběhu Djokovič vytěžil z minima maximum. Odvrátit dokázal všechny tři brejkboly, sám využil tři ze čtyř příležitostí na brejk a nakonec po více než třech a půl hodinách boje zvítězil 3-1 na sety.

"Oba jsme předváděli to nejlepší, co jsme mohli. Občas to nebyl nejhezčí tenis, udělali jsme spoustu nevynucených chyb, ale to bylo tou fyzicky náročnou bitvou v prvních dvou setech," prohlásil Djokovič.

Murray měl v závěru problémy s pohybem a od fyzioterapeuta si nechal přinést nahřátý obklad na záda, kvůli nimž po loňském US Open ukončil sezonu a musel operaci. Od té doby nebyl ve finále a v světovém žebříčku tak klesne na 10. místo. Teoreticky může i vypadnout z Top 10.

- GRANDSLAM US OPEN 2014 -
(USA / New York, tv. povrch, 18.102.000 dolarů)
středeční výsledky (03. 09. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Murray (8-Brit.) 7-6(1) 6-7(1) 6-2 6-4
Nišikori (10-Jap.) - Wawrinka (3-Švýc.) 3-6 7-5 7-6(7) 6-7(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

127
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
tento súboj s Nishorim Djokovič zvládne bez väčších problémov, môj tip je 3:0 pre Djokoviča...na druhé semifinále tipujem Berdycha a Federera aj keď hlavne ten Berdych to bude mať určite veľmi ťažké proti Ciličovi, u Federa čakám jednoznačné víťazstvo 3:0 prípadne 3:1...sná´d to bude finále Djokovič - Federer a tam to bude už naozaj boj o každý jeden bod...snáď to Federer zvládne ale ak bude Djokovič hrať tak dobre ako proti Murraymu tak to bude musieť podať jeden z najlepších výkonov v kariére, bude musieť robiť max. 8 nevynutených chýb na set napriek silnej agresivite a samozrejme musí kvalitne podávať...samozrejme nie len v možnom finále proti Djokovičovi ale tiež aj v semifinále ak bude hrať proti Berdychovi, ak bude hrať proti Monfilsovi alebo Ciličovi prípadne Nishikorimu tak si bude môcť dovoliť niejaké tie chybičky...podľa mňa je to jedna z posledných šancí pre Federera vyhrať grand slam tak nech to využije!!! COME ON ROGER!!!
Reagovat
SwissMaestro
Roger musí! Radši bych jej sice viděl vyhrát AO (můj nejoblíbenější GS), ale US Open taky není špatné :D
Reagovat
seshitec
to jo ale když Djoker vyndal fedexe v jeho království....sice 3-2 a byl poměrně lepší celý zapas. Nevim nevím no jestli má mít Roger šanci na titul, pak by musel zahrát Djokovič špatnej mač nehledě že je to na 3 vítězný sety
Reagovat
Roger_Federer
Rekl bych jeste tak dva roky a Roger zacne zase vsecko vyhravat, protoze Djokovic uz bude moc srary a Nadal marny..Roger bude kralovat jeste ve 40 letech..:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, v New Yorku už Djoker Feda přemohl, dokonce 2x (byť to v obou případech bylo z mečbolu). Před dvěma měsíci ho přemohl i ve Wimbledonu, na trávě (která je společně s halovým betonem nejlepším Fedexovým povrchem, i v hale už však dokázal Nole porazit).
Pokud dojde na finále Djoker-Fedex, bude Nole ještě větším favoritem než v Londýně.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bbc.com/sport/0/tennis/29058590

Aspoň, že to ví a zamaká.
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček ATP k dnešnímu dni tj. po prvních dvou odehraných čtvrtfinálových zápasech na USO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil na USO do čtvrtfinále; dvě hvězdičky znamenají, že hráč postoupil na USO do semifinále.

1. Djokovic 12290 (+8050) **
2. Nadal 8670 (+4430)
3. Federer 7670 (+3430) *
4. Wawrinka 5625 (+1385)
5. Ferrer 4495 (+255)
-------------------
6. Berdych 4240 *
-------------------
7. Raonic 4225 (-15)
8. Dimitrov 3710 (-530)
9. Nishikori 3390 (-850) **
10. Murray 3150 (-1090)
11. Tsonga 3100 (-1140)
12. Gulbis 2615 (-1625)
13. Del Potro 2365 (-1875)
14. Cilic 2205 (-2035) *
15. Bautista Agut 1935 (-2305)
16. Isner 1925 (-2315)
17. Fognini 1870 (-2370)
18. Monfils 1845 (-2395) *
19. Anderson 1840 (-2400)
20. Lopez,F. 1770 (-2470)
...

Tomáš Berdych měl před USO velmi špatnou formu, ale na USO zatím hraje poměrně dobře a postoupil už do čtvrtfinále.
Tomáš se díky tomu posunul na 6.místo a může uvažovat i o dalším posunu směrem nahoru.
K tomu aby se dostal před Ferrera na 5.místo mu stačí pokud dneska porazí Cilice a postoupí do semifinále.
Pokud by získal titul tak by se Tomáš moh dokonce dostat až na čtvrtý místo před Wawrinku ...
Tomáše naopak může ještě předstihnout Nishikori, který k tomu ovšem potřebuje získat titul a Tomáš přitom nesmí dojít až do finále ...
Reagovat
Frick
Opět potvrzuje, že je na 25.000 velká a dnes porazila domácí hráčku z 329. místa 6:2 6:1....
Reagovat
Fandina
Je dobrá a její letošní poměr výher proher je 45/4 viz dole odkaz. A na žebříčku stoupá, od konce loňského roku z 327 místa je 172. Super jízda. A brány vyšších turnajů jsou víc a víc otevřeny. Držím palce ... pojď!

http://www.tenisportal.cz/hrac/allertova/
Reagovat
Frick
Škoda tý ne úplně podařený kvaldy na US Open. Nešlo jen o tu Kruničovou, ale třeba i o ty dva nevyužitý MB za *40:15 v prvním kole.

Mimoto to měla dost divný s povrchama. Vlastně si na to USO jen odskočila z antuky. Plzeň na antuce a teď opět antuka.

Nicméně hard by jí sedět mohl, když na něm vyhrála tu padesátku na jaře..
Reagovat
Fandina
Škoda, ale Krunic jela, takže těžko jí asi něco vyčítat.
Reagovat
VlS
holt WTA je jinej příběh, než ITF. Sedět 4 roky na ITF znamená se patrně nikdy neprosadit ve WTA. Máš názornej případ - holky Plíškovic. Kristýna na tom byla stejně, neli kapku líp než Kája. Kája dala ITF sbohem a protrpěla si přechod do WTA a je dneska na hranici třicítky. Kris to neudělala a ne a ne se v tý stovce usadit.
Potácet se v ITF sice možná vypadá líp na počty výher a titulů, ale z hlediska světový třídy je to jen mrhání časem, Je to prostě jiná uroveň a má smysl tak pro dorostenky pod 18, pro rekonvalescentky po zranění na rozehrání a pro holjy, který prostě na WTA nemají a nikdy mít nebudou.
Reagovat
Frick
Je to prostupný. Takhle třeba ty hráčky kolem 80. - 150. místa a ty turnaje WTA 220k, WTA 125k, ITF 100k, ITF 75k....
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ještě Berdych a La Monf do semi, finále Nishi - Berdych a je to fakt snovej turnaj, ať vyhraje kdokoliv :D
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů kdo jste vydrželi nonstop, Andy-Nole podle očekávání, ale Samuraj mě teda dostal, mimochodem nazvat ho železným, když právě rozsekal Iron Stana, je blbost, chci vidět, jak se Djoker popasuje s japonským kryptonitem, jestli mu teda ještě vydrží :P
Reagovat
Fandina
OT ... právě na Eurosportu záznam Andy Nole
Reagovat
dadaft
první set skoro 80 minut.
ne že by to byl špatný tenis, ale brutální souboj stylů Kyrgios - Robredo byl z úplně jiného soudku.
Reagovat
dadaft
hm, závěr zápasu totální pinkačka na jistotu, kdy se Murray stejně vyhazoval + diváci chovající se jako hovada.
Reagovat
Fandina
mám velkou radost, že vyhrál. Doufala jsem, že to tak dopadne. A samozřejmě moc držím palce proti Nolemu, který hraje super a na zápas jsem zvědavá. Doufám, že ani tady nemusí být Niši bez šance. Go Niši go go go!
Reagovat
Cico93
a po japonský nevieš jak sa povie pojd pojd pojd?
Reagovat
Cico93
????????
Reagovat
Cico93
S?, kuru, kuru
Reagovat
smazaný uživatel
mne prekladac na go, go, go rika:
Iku, Iku, Iku
;D)
a na Come on:
Kuru
ale s vykricnikem Come on!
tohle:
Zehi go riyo kudasai!
Reagovat
Cico93
:)))
Reagovat
SubOptikT
??
Reagovat
SubOptikT
japonské znaky to nezná.
Reagovat
Fandina
na Čechy píši pojď na Slováky pome a na ostatní go. Třeba v budoucnu si u některých oblíbenců najdu i jejich řeč ... pojď pojď pojď
Reagovat
Cico93
takže Fandina oddnes na Nishiho ideme kuru kuru kuru!!!
Reagovat
SubOptikT
... na Gora stačilo zapískat.
Reagovat
Fandina
jestli na to nezapomenu, tak annnnnnnnnnnnnooooooooo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa by zarval Vamos
Reagovat
Fandina
já slyšela i Štěpce, jak letos v Prostějově zakřičel vamos, když se mu povedl super míč.
Reagovat
Cico93
som ťa tlačil v nezmyselne vysokom kurze, škoda tých BB:(
Reagovat
spaniel
Ja to samé, ani nemluv...
Reagovat
Cico93
kurz skoro 4 škoda sme mohli vyučiť bookies:)
Reagovat
spaniel
Já zkusil za málinko i 3:1 pro Andyho za 9...
Reagovat
Cico93
dne veriš Tomášovi?
Reagovat
Cico93
dnes
Reagovat
spaniel
Jo. 3:0 nebo 3:1...
Reagovat
Cico93
tiež mu verim:)
Reagovat
seshitec
takže vás podle očekávání bookies chytře nalákali na kurz cca 3,8 však oni věděli co dělaj oni vědí....
Reagovat
Cico93
noo jasne, šľak ma išiel trafiť jak tam tie bb ne a ne využiť:(
Reagovat
smazaný uživatel
Nišimu to moc přeju páč si to zaslouží, bohužel že v semi s Nolem končí, no hlavně ať to dnes zmákne Béďa, Tome musíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Tipněte si, který hráč jako jediný uděllil Djokovičovi v jeho bájném roce 2011 jako jediný kanára? Ale nemá zbraně no. :)
Reagovat
Vojtiik
ten zapas v Basileji (pokud si dobre pamatuji) bych nejak vyznamne nebral... ale tvrzeni o tom, ze nema zbrane je vtipne no, mozna nema monster forehand jako delpo nebo serve jako raonič, ale jeho zbraně jsou někde jinde no :)
Reagovat
gigin
Venco! To nemyslíš vážně, že jo.. Moc dobře víš, že byl Djoko limitovaný.. skrečnul mač Delpovi při DC a pak v tej Basilej dostal teda ptáka no a Paříž a Londýn... škoda mluvit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajo, tak to mi Uniqlo. :)) Tak to se nepovedlo, ale stejně si myslím, že Niši si může troufat na Djokoviče.
Reagovat
spaniel
Uniqlo vs Uniqlo...musí být rádi, vybrali si správně.
Reagovat
babolat.cz
no to nevím, budou mít drahé...jako sergio tacchini
Reagovat
spaniel
Japonsko je velký trh (přes 120milionu), fandí mu hodne lidi i z jiných azijských států...myslím, že tam nehrozí kolaps jak u T.
Reagovat
gigin
Samozřejmě, že může. Minimálně vyrovnaný mač to bude určo.
Reagovat
smazaný uživatel
Co bylo to bylo. Jenže tohle je GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jeste muzeme tu anketku rozsirit...
Kdo jako jediny nasadil kanara Djokovi v roce 2012:)
Coz asi budes vedet, ale je jeden hrac, ktery od Djoka dostal na uvod zapasu kanara, a pak ho porazil...toz tomu rikam majstyrstyk...
...tak co, kdo byl ten machr, co otocil zapas z totalni drte?;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že Sam Querrey. Ale když to píšeš ty tak bych si skoro myslel že to dokázal Isner :-)))
Reagovat
spaniel
Querry? :D
Reagovat
smazaný uživatel
JJ byl to Sam Querry;)
Je to takovy nenapadny hrac, ale treba na jeho bitvu s Tsongou asi hned tak nezapomenu...rozhodne mi vic utkvi v hlave nez vcerejsi predcasne finale;)
Reagovat
spaniel
Jo, klasický americký hardař... Mně třeba hodně chybí Mardy Fish, ten uměl na hardu krásně :/
Reagovat
smazaný uživatel
Mardy byl muj velky oblibenec...
...takze ani nemluv...
...byl to srdcar. Na hardu hodil v Cinci (uz nevim, ktery rok, myslim v zapase s Andym) rybku bez problemu, sedreny koleno do krve, zadne osetreni, jel dal...
Jak by se nam v zapase trochu odrel Rafa nebo Milos atd., tak mas hned minimalne 20 min. pauzu na kafe, behem ktery bys stihl jeste vyvencit psa a lidi na vesnici vpoho i podojit kravu...
Reagovat
spaniel
jj, velká škoda. Mám rád ty hráče, kteří i když nepatří stabilně do top 10 třeba, ale mají v sobě potenciál překvapit a porazit i špičku. Lepší než nějaký Monaco, který byť se dostane dostal do top 10 nemá nejmenší šanci je co i jen potrápit. To je typický příklad hráče, co nemá zbraně :)

Četl si ten článek, co sem někdo dával ohledně Mardyho stavu?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, to mi asi uniklo...
...mas link?

cetl jsem spis nejake v angline...ktere se tykaly jeho problemu se srdcem, spatny obeh..atd. Mysleli, ze to vyresi operativni cestou, co se pry nejak povedlo, ale Mardy je ne tom dost spatne nakonec i psychicky...tezce to asi nejak prozival, coz se nedivim, kdyz ma clovek co 30min. problemy s arytmii...tezko si to vubec predstavit...
...ted nekdy v srpnu USAtoday psalo, zeby se chtel vratit, ale nevim...na kolik tohle je vubec realne...
Reagovat
spaniel
http://www.usatoday.com/story/sports/tennis/2014/08/18/mardy-fish-anxiety-disorder-us-open/14253851/

Právě ukázalo se, že o srdce vůbec nešlo, bylo to psychické, záchvaty úzkosti. Nakonec nebyl schopný několik měsíců opustit dům. Tělo mu pumpovalo adrenalin bez důvodu...režim bojuj/uteč bez příčiny...Rozpumpuje se ti srdce, stáhnou svaly a přitom ležíš doma na gauči třeba. Docela hrůza.
Reagovat
smazaný uživatel
diky...
...opravdu drsne...jj psychika dokaze hodne, ale na druhou stranu, kde mit tu jistotu, ze jsi opravdu ok. Kolikrat se uz stalo, ze nejaky hrac ve fotbalu nebo hokeji najednou zkolaboval, a konec...;/
Tak snad se z toho dostane...
...ale na ten navrat moc neverim...
Reagovat
Roger_Federer
JJ, Mardy je pro me synonimum starych casu..:), Hardar od pana..Stim Murrayem to bylo 2011 a taky ho tam vyklepl pokzd se nemylim a vyhral turnaj..Mardy dokazal ba hardu zatopit komukoliv..z top hrac.
Reagovat
Cico93
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
:D Panebože, to je už trapas. Ale jestli vás to baví.
Reagovat
Cico93
V porovnaní napr. s Milošom hlavne na GS proti hráčom ako Djoko, Rafa má Japonec menšie šance, ale každý to vidi inak.
Reagovat
spaniel
Škoda těch nevyužitých BP, co měl Stan v pátém. K tomu dvouchyby v důležitých momentech. Oba měli 10BP, Stan využil 2, Kei 3. Jeden z těch zápasů, kde poražený uhrál víc míčků. Snad bude Kei fyzicky ok a uvidíme zase pěkný tenis proti Nolemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku mi to pripomína bájne semifinále AO 2009, kedy šiel Verdasco do SF s Rafom ako velký outsider, no predviedol v ňom heroický výkon...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
steve79
Nisikori muze djokovice hodne potrapit, ale bojim se, ze mu zase nevydrzi telo jako v Madridu proti nadalovi. Dneska se tesim na zapase fedexe. Snad postoupi!
Reagovat
babolat.cz
to srovnáváš nesrovnatelné: proti Rafovi málokdo vydrží!
Reagovat
gigin
Hlavně, že Rafa je pořád cajk.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Cico93
Reagovat
Roger_Federer
Jak na tom ted Rafa vlastne je, bude jestd letos hrat?, nebo se zase ta pauza protahne do unora 2015?
Reagovat
gigin
http://www.nadalnews.com/calendar/
Reagovat
smazaný uživatel
Snad ne..
Reagovat
Alois_Mlok
S těma čtyřma výhrama v devíti duelech na grand slamu to je nesmysl. Jestli se nepletu, tak teď mají bilanci na GS 4:2 pro Djokoviče.
Reagovat
dappe
Nishikori má dost času na odpočinek a pokud bude 100% připraven, tak bych mu proti Djokovičovi docela věřil, ten nehraje stále nic moc.
Reagovat
babolat.cz
super, super, super!!!
Reagovat
babolat.cz
Po prvním setu to vypadalo, že proti Stanovu forhandu nemá šanci. Ale je to prostě houževnatý a trpělivý hráč s velkým citem.
Reagovat
smazaný uživatel
vypada to vzhledem k jeho predchozi krehkosti a zranitelnosti jako hodne dobry vtip, ale uz i jen opticky zesilil. Ma za sebou evidentne pripravu, ktera musela zatracene bolet. Budu mu ted drzet palce, at ho zase nikde nesvihne a at pronikne tou zde zminovanou viteznou AUROU, ktera ho ceka, se cti, dokonalosti i listivosti praveho samuraje.. :-) Come on!
Reagovat
VlS
Já bych byl s tím samurajem vopatrnej, voni prej byli taky pěkně krutí :-(
Reagovat
smazaný uživatel
tak ono zadupat nekoho do betonu nebo ho z nej pred tolika lidma smest taky neni nic peknyho.. ;-) :-)
Reagovat
VlS
A tak to je pravda, navíc Staník by nám k tomu asi taky řekl svoje:-) Koukala jsi na to? Já jo a byl to krásnej zápas, já jsem ho tak nějak komentoval už průběžně vedle, tak se tady nechci rozepisovat, ale nedšení je asi správnej výraz pro pocity. Nadšení z tenisu, nejsem ani fanda ani hater ani jednoho.
Reagovat
smazaný uživatel
nekoukala, copak jsem cert? :-) Ale zavidim a jdu se mrknout, cos napsal - okolnosti na TP ze me udelaly uz dokonce i liknavou ctenarku! :-(
Reagovat
VlS
Nic moc, to nestojí za hledání
Reagovat
smazaný uživatel
Finale GS > Kei vs. Gael, nebo Kei vs. Rebel...
...ano, to by byla pro mne slusna naplast za Johna. A myslim, zeby se z toho polovina TP sesypala, takze ta liknavost by se Ti urcite v tomhle pripade hodila...
Lide jsou uz tak navykli na to, ze to musi byt nekdo z tzv. top4, ze uz se z toho stava obsese...az takova, ze se tu pise uz pred zapasem o nejakem predcasnem finale. Nekoho ten zapas z kresla zvedl, mne teda moc ne, casto jsem lehce usinal...ale uznavam, ze zapas byl kvalitni...to zase ano, ale predcasne finale? Kdy na betonech si kluci brejkuji podani ve 2.setu, a ne az kvuli tak skvelym vykonum na returnu, ale proste chybam, ktere tvorili...? A nemyslim si, ze jsem nejaky narocny divak. To zapas Kei vs. Stan bylo proste jine kafe...
...takze jsem ted na rozpacich, co mam povazovat za predcasne finale...v kazdem pripade technika Andyho je pekna, to bych si vubec nedokazal predstavit snizovat, ani zpochybnovat, podle mne to zahral jak nejlepe asi mohl, ikdyz bych cekal vic stabilni servis teda......a ani vykon Djokera bych nesnizoval, rozhodne mu ty crossy jdou a dokazal, ze je skvele tady pripraveny,
...ale na tenhle zapas si za pul roku proste ani nevzpomenu...a rozhodne to neni kvuli tomu komu vic fandim...

Takze rozhodne budu prat samurajovi, aby se mu splnil vytouzeny sen, a to finale si zahral. Dnes potlacim Gaela s Rebelem, tak snad to klukum vyjde;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nijak zvlášť kvalitní zápas to nebyl, ale nějaký odpad, nebo dokonce pohřeb tenisu, jak psal vencape rozhodně taky ne.
Samozřejmě to s tím předčasným finále bylo mírně řečeno totální kravina.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak pohreb tenisu snad ne...;))) Ten si predstavuji trochu jinak;)
Jak jsem psal, kvalitu bych tomu nejak neubiral, ale jinak mne to opravdu ze zidle nezvedlo, to teda ne...mozna kdybych byl zavily fanda Andyho, nebo Djoka...
...noooo, ikdyz nevim...
Reagovat
spaniel
Souhlas. A když to napíšu, tak mě jdou hned ukřižovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jde spíš o to jak dementně to vencape napsal. Mě taky jejich matchup zrovna moc nebaví, i když už spolu odehráli několik dobrých zápasů. Ale ty dvě GS finále byl průser to je fakt.
Reagovat
spaniel
Tak já jejich VZÁJEMNÉ zápasy taky vysloveně nemusím. Hráli spolu už dost krát, proto mně došlo hodně ulítlé prohlašovat to za předčasné finále. Zejména teď, když má Andy delší trápení s formou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to teda necetl, co psal vencape, ale asi to proste vencovi ustrelilo, no...
....mozna byl jeste rozdivoceny z toho, ze to melo byt velke predcasne finale atd., cimz se tedy dost dehonostovali hraci z druhe pulky pavouka...
pro mne osobne jinak receno, jak by treba Monfils byla nejaka sr*cka, ktera by nemohla zahrat pekny zapas ve finale proti Nolemu, kdyby se tam oba prodrali...
....no a tady slo o Fedexe, tak nejak predpokladam...takze myslim, ze ho to asi namichlo, tak potom proste ujel, ale ja to necetl...;) Nakonec to by nam to musel Venca ten pohreb vysvetlit sam;)))
Reagovat
spaniel
Spíš odkazoval na nekoukatelnost jejich matchupu... Dnes jdeme hrát, zeptám se ho :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna to bude tim, ze jses proflaknuty nadsenec Fedexe;D)
Reagovat
spaniel
Jo...což je u forehanda jasné, ale u tomasinha ne. tam by to nemělo hrát roli. Spíš je možná už otrávený tím, že je Murrayovců málo a pořád ho brání sám, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to moc nedává logiku. Zvlášť když Forehand spolu s kámošem Rafaeolim Andyho dost často shazuje a znehodnocuje jeho úspěchy, sice ne tak agresivně jako to dělá u RF, ale dělá to a už hodně dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
A to mám jako reagovat uživatele podle toho, jak se vyjadřují k mému oblíbenci? Jasně, musím ho bránit někdy, ale ne tak, že budu fanaticky a dělat ze sebe totálního kripla jako většina těch, kteří mají z Forehanda mindráček, protože si dovolí prskat na jejich miláčka. Kdybych měl z každého, kdo rýpe do Murrayho měl takový mindrák, tak celý den nedělám nic jiného, než ti lidi urážím na TP. A proč bych to dělal, když vím, že někteří tomu rozumí víc jak já. Tak jako to je Forehanda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, koho si teď myslel, ale jestli mě, tak já z Forehanda žádnej mindráček nemám. To bych ho musel mít ze všech, protože Murrayho hejtuje a dehonestuje spousta lidí. Jen fakt nezvlhnu jen proto, že napsal o zápase mého oblíbence, že je to předčasné finále, jako mi to trochu přišlo u tebe.
Jak moc Forehand rozumí tenisu si netroufám tvrdit, ale to že za předčasné finále označil zápas hráče, který v něm přes rok nebyl ukazuje, že to zas až tak valné nebude. Spíš to ale stejně napsal jen s cílem si rejpnout do FFF.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja naozaj nechápem, čo sa tu rieši..Že sa z jedného predčasného finále spraví taká kovbojka?..To je fakt na zamyslenie..

Názor som už zdovodnoval v inej diskusii..Neviem prečo by to nemal byť relevantný postreh, Murray hral finále hardového GS nedávno, taktiež ho vyhral..Roger v tomto ohlade dlhodobejsie mlčí..To že má Andy zlý rok je pravda, ale Grandslam má vlastné pravidlá, je to iný turnaj..

A mimochodom, Mute..Skús mi pripomenut, kde som akoze zhadzoval Andyho úspechy??..Dost ma to zaujíma, kedze ja Murrayho vobec neriesim..Na USO 2012 vyhral vdaka vetru, to si myslím a asi nebudem jediný..Ale po vyhratom Wimby som chválil, tam dokázal, ze na vyhru GS má, chválil som ho xkrát aj na antuke..Preto mi tá tvoja výčitka prišla celkom mimo mísu, resp. asi bude znova výsledkom akéhosi selektívneho vnímania..
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuke myslené hlavne v Ríme, či na RG..
Reagovat
smazaný uživatel
Před oběma jeho vítěznými GS finále si psal, jak Murray nemá žádnou šanci, v čem všem je Novak lepší, že je Novak o několik levelů před ním atd. Po USO 2012 si psal, že vyhrál jen díky větru a na otázku, proč teda Nole nevyhrál 5. set, ve kterém už nefoukalo si odpověděl, jak jinak, než že: "K piatemu setu vsak za normálnych okolností vobec nemalo prísť."
Sice před několika měsíci hráli na AO taky pět setů, ale tam asi taky neboli normálné okolnosti, že jo?
Před finále Wimbledonu si napsal, že na OH vyhrál Murray nad Djokovičem jen díky štěstí a že teď je vše jinak a Djokovič hladce vyhraje.
Tuším taky padlo, že kdyby nevypadl Rafa s Darcisem, tak by Murray ve finále samozřejmě nebyl, že Djokovič byl unavený po těžkém SF atd.
Jasně, je to tvůj názor, máš na něj právo, ale to neznamená, že to není schazování Murrayho.
Jen to moc nechápu. Murray toho zas tolik nevyhrál, aby si měl mít potřebu to shazovat, u Federera to ještě chápu, ale tady opravdu ne.
A nějaká chvála po prohraném zápase s Rafou, na to ti kašlu. Protože to píšeš jen proto, že se ti to zrovna hodí. Protože ychválením soupeře, ještě víc vyzdvyhneš výkon svého oblíbence.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, v kontextu s tvými výroky, které jsem zmínil, zní to toje prohlášení zápasu Djokovič - Murray předčasným finále, jako ještě větší hloupost a zase si jen potvrdil, že měníš argumenty, tak jak se ti to hodí.
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku, nejdem ťa presviedčať o opaku, vidím, že by to nemalo cenu. Murrayho som samozrejme chválil nie po zápase s Rafom, ale na RG ešte predtým, rovnako aj jeho výkon v Ríme v roku 2011 proti Nolemu. Píšeš moje tvrdenia pred wimbledonským finále, ale to, čo som písal po ňom už nespomenieš. To je pointou, keďže sám som uznal, že tým víťazstvom Murray dokázal, že na GS a do veľkej miery Andy znegoval názor, ktorým som disponoval predtým..To je presne to selektívne vnímanie.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že ne o tobě. Ale o fanoušcích Rogera, kteří z něho ten komplex mají, on když napíše cokoliv, co trošku dohenstuje Rogera, tak vyskakují jak čertíci z krabičky. Až mi přijde, že jenom čekají na to, co napíše, aby is mohli kopnout. O to mi šlo, o princip, o primitivní jednání. Ale to asi my pochopit nemůžeme no. Mám na práci důležitější věci, než se snažit do někoho furt střílet a zesměšňovat ho. Ještěže už tady chodím jen tak málo. Protože to je ještě větší žumpa, než bývala. Zlatý Barney, ten byl na svém vrcholu aspoň vtipný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, s tím souhlasím. Rozhodně už i tady na USO byla spousta kvalitnějších zápasů. Ale zkus se vžít do naší situace. Andy hraje celý rok bídu. K nejlepším se buď nedostane, nebo dostane nařezáno a teď hraje 2 sety na svoje poměry velmi agresivně a hraje vyrovnaně se světovou jedničkou. Jasně to s tím zvedáním ze sedadel bylo přehnané a já sám bych to asi nepoužil, ale chápu proč to tomasinho napsal. K předčasnému finále to mělo asi tak stejně blízko, jako letos Andy k titulu, ale 1. 2 sety byl poměrně kvalitní tenis a taková hrůza jak tu někteří psali to nebyla.
Reagovat
spaniel
Já třeba o hrůze nepsal, oba jsou špičkoví hráči a hrají krásné zápasy proti všem, ovšem když hrají spolu, je to takové o ničem. Asi mají příliš podobný styl, navíc žádný z nich nemá tak silný útok, aby souvisleji překonával obranu toho druhého. Takže jsou z toho většinou dlouhé výměny, které jsou samozřejmě velmi kvalitní a náročné (jiný soupeř, už by dávno skazil, odpadl...), ale nejsou tak oku lahodící.
Reagovat
VlS
Člověk nemůže mít všechno, takže kdyˇ jsem si Vávru s Keiem, Andyho s Nolem jsem musel vypustit, takže to porovnávat nebudu. Už jsem tu napsal, že Stan - Kei byl zápas, za který by se finále nemělo proč stydět :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedavý, či niekto dokáže vzdorovať Djokovicovi tak dlho ako Murray vcera..

Aby sa tie slová o predčasnom finále ešte nenaplnili..Ale sto ľudí, sto chutí a názorov...
Reagovat
smazaný uživatel
Ve druhem setu to Djoker celkem Andymu ulehcil...se koukni zpetne, kolik tam bylo brejku...to klidne mohlo byt 3:0...ale to by nebyl Nole, aby nezacal blbnout, jak on obcas dokaze...
Nechci fanaticky zapirat, ze by to mohlo byt nejake predcasne finale, ale jestli ano, tak bych to za sebe ohodnotil jako dost nepovedeny GS, teda...
...krom toho dost souhlasim s Mutademem, ze bylo mozne videt paradnejsi zapasy...to uz ten Kei vs. Stam mi prisel na finale vhodnejsi,...kdybych to mel nejak porovnat...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nemůžeš brát. Taky můžeš napsat, že mu to ulehčil Murray, když ho do těch brejků pustil, i když měl v té době 2x víc brejbolů. Dva sety prostě vyrovnané a momentum se přelívalo z jedné stranky na druhou. A byl to dva sety špičkový tenis, který byl hoden té Forehandově nálepce.
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ale Andyho si dokazu celkem i vazit...rozhodne nejsem ten typ, ktery by jen tak smetl takoveho hrace ze stolu a udelal z toho tenisovy pohreb, ale ty brejky proste nepadaly po vynucenych chybach, ale po nevynucenych obou hracu...takze souhlasit mohu jen s tim, ze to mohlo byt i naopak...pokud by jeden z nich failoval mene....
Muzu souhlasit, ze ten 2.set byl vyrovnany, ale diky chybam obou hracu... takze nalepku predcasneho finale bych tomu fakt nedal...
...a obecne si myslim, ze psat pred zapasem, ze to bude predcasne finale je dost risk...ktery nejak sice beru (a ani jsem se k tomu nevyjadroval)...take rad risknu nejakou tou hlaskou pred turnajem, zapasem atd., ale je po zapase, a opravdu ho za predcasne finale dale nepovazuji...a povazovat ani nebudu...
Krom toho ta hlaska mela - aspon podle mne - snizit vykon Fedexe...ktereho tedy zavily fanda take nejsem...|(to at si vyridi ta slovutna banda nadsencu svycara).... mne spis jde o nejaky celkovy princip...v tom vsem...
Mne na tom obecne vadi ta obsese, ze krom Djoka, Rafy, Fedexe a Andyho na tom okruhu vklastne nikdo poradny nepinka, a vlastne ani na to finale nema...
Tak to si priste teda vypiste rucne pavouka, jedte na dovcu na tyden a pul, pak se vratte na SFcka (nebo QF, kdyz Andy je v krizi) a nemusite vubec ty turnaje ani sledovat, ci prozivat atd.

Jen tak mimochodem, ty komenty ve 2.setu, jak Noleho a Andyho jen potvrzuji to, ze se jim dost nevedlo...takze pokud to povazujes za kvalitni predcasne finale...prosim...to ja nikomu nechci fakt brat...
Reagovat
smazaný uživatel
Však já neříkám, že to bylo předčasné finále, sám jsem včera psal, že je to trošku přehnané, jen jsem doplnil, že to mohlo být i naopak. A hlavně oba hráči měli po druhém setu winnery a UE docela vyrovnané. A co je hlavní, ty chyby prostě pramení z toho, že en druhý je tak znamintý v obraně, takže to není jednoduché ukončit výměnu. Ty dva sety to i přes chyby byl výborný tenis. Wawrinka s Nišikorim vystříleli celý tiebreak do hajzlu a lidi se rozplývali.
Reagovat
smazaný uživatel
Pocuj..Predcasné finále predsa nezaručuje kvalitný zápas..Je to skor myslené tak, že sa stretli dvaja hráči, ktorí ak by sa nestretli teraz, stretli by sa až vo finále..Preto ten argument s tými nevynutenymi chybami proste neberiem..
Reagovat
Denis92
V akom vesmire by sa Murray dostal na tohtorocnom USO do finale?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si muzes byt tak jisty, ze treba takovy Berdych nebo Fedex by Andyho neudelali...no, on nakonec i ten Cilic je dobrej "manik" a obcas se utrhne z reztezu...
Popirat kvality Gaela nema podle mne smysl, mne staci, ze i sam Djoker se vyslovil, ze to je jedinej hrac na ktereho by si fakt ten listek koupil...to hovori za vse...
To, ze v dnesni dobe je tenis dost atleticky, jeste neznamena, ze nekteri hraci nemohou prekvapit...a zahrat skvely turnaj...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli mám být upřímný, tak jedině temhle dvěma (Roger, Berdych) bych kromě Noleho na Andyho věřil. Ano, i v téhle formě, je to přehnané, jsem moc velký optimista nejspíše, ale Čiličovi bych moc nevěřil. A Gael má své mouchy, Nole i Andy ho nemají rádi jen kvůli kvalitě, ale hlavně kvůli atraktivitě. Gale je super, mám ho rád, ale je to šašek, který nikdy nenaplní svůj potenciál a v zápasech na 5 setů bych mu šance nedával.

Ale je to zbytečné řešit, se z jednoho spojení udělalo moc velké halo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to resit ani nechtel. Jsem napsal, co si myslim;)
Odpalit jen tak Monfilse...no nevim. (jestli jde o potencial, tak stejne nejake roky uz prosvihl, o tom zadna)

Ale treba to samy bych mohl rict o Wawrinkovi tak 2 roky zpatky...
...nejak si nepamatuji, zeby ho tady nekdo pasoval na GS viteze...ale na to se zase rekne, ze to bylo jen diky tomu, ze Rafa zatuhl...atd.

A to je porad dokola...taky se mne to uz nechce resit...
Reagovat
VlS
Čučím s otevřenou hubou, co je kterejkoliv z kluků v QF schopnej zahrát a vrátit. Jsou to všichni Titáni tenisu a hrajou něco, co si jako bejvalej rekreační hráč vůbec nedokážu představit, že bych mohl cíleně zahrát. Kterejkoliv z nich to může vyhrát celý ( a několik již vypadnuvších teoreticky taky - co chybělo Filipovi třeba?). Užívám si ten neskutečnej náshernej tenis a ani si nechci představovat tu děsivou dřinu, kterou museli podstoupit od mrněcích let, aby takhle mohli hrát. Jo, mám přání, aby to vyšlo Tomášovi a vím, že dneska může prohrát s Marinem a že cíl je pořád stejně daleko, jako byl před tejdnem, protože ten je jen výhra toho sedmýho zápasu. Jakákoliv prohra, ať v něm, nebo kdykoliv dřív znamená, že cíle dosaženo bebylo a je jen dobrý pro hry statistiků. Tome, za mě super už QF a hodně štěstí, ať to tam padá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Stan je bojuje, měl chuť se zlepšit, najal si super trenéra. Monfils se tím spíše baví, já mám z něho pocit, že to prostě není ten správný dříč. Navíc nemá pořádného kouče. Jinak Monfils překvapit může, ale taky nemá extra fyzičku a kdyby se šlo do 5. nedával bych mu moc šancí.
Reagovat
Roger_Federer
Byvalo tomu tak v minulosti , dle me to bylo originalni, neocekavane..AO.06 Bagdatis,
AO 07 Gonzales, nebo lovim v pameti RG 2003 a Verkerka, 2005 Puerta, Nadal oba povedeny turbaj, Vyborne finale Wimbledonu 2001, nebo Pefektni turnaj Del Potra 2009 na Us.open.., Hewitta 2004
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, otázka..

Ak vyhrá Nole vo finále s Rogerom 3:0, bude už tá nálepka zápasu s Andym pre teba prijatelnejsia?..
Reagovat
smazaný uživatel
...jeste tam neni ani jeden;)

krom toho ja doufam, ze Gael dnes vynda z pavouka Fedexe. Za posledni 4 zapasy si prohazuji vitezstvi...tak snad.;) I s vedomim, ze ted jde o GS.

Take se tesim na konfrontaci Keie s Nolem o nic min nez s Andym.

A ty uz resis finale...
A o to mne prave slo...ten princip, krom 4hracu jak by jini ani neexistovali...
Reagovat
Roger_Federer
Vlk to popsal naprosto presne, vice mene se tim reklo, (jako uz mnohokrat), ze druha pulka pavouka jsou sra-ci:), coz samozdrejme byl od Forehenda pokus o nic jineho nez zduch do Federera..
Navic pokud clovek vnima za ty roky Forehendovy podprahove zdeleni, on absolutne neuznava tenisty a tenis let minulych(2002-2008), nez dospeli "dnesni vladci" tam kde jsou ted..je neuveritelne zaujaty k dobe 2011-dnesek.Coz je velmi kratkozrake..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist