1. den na US Open: Do turnaje vstoupí šest Češek

30. 8. 2010, 06:47
Aktuality 3
Program prvního hracího dne na US Open si na kurty pozval šest ze sedmi českých tenistek, přičemž minimálně jedna postoupí do 2. kola. Vzájemný souboj totiž čeká Kvitovou s Hradeckou. Do hry zasáhnou také pětinásobný šampion Roger Federer, domácí spolufavorit Andy Roddick či obhájkyně titulu Kim Clijstersová.
Profily hráčů

První den grandslamového US Open proti sobě nastoupí české tenistky Petra Kvitová a Lucie Hradecká. Mladší z dvojice Kvitová by ráda navázala na semifinále ve Wimbledonu, po velkém úspěchu však na všech pěti turnajích prohrála v prvním kole. V New Yorku obhajuje osmifinále, Hradecká svůj jediný zápas v hlavní soutěži prohrála. První vzájemný souboj je čeká na kurtzu číslo 10 zhruba od 19:00 hodin SELČ.

O postup do druhého kola budou v pondělí hrát ještě další čtyři Češky. Renata Voráčová se střetne s Cvetanou Pironkovovou, přes Virginii Razzanovou zkusí přejít Klára Zakopalová, Sandra Záhlavová má za soupeřku Agnes Szavayovou, letošní vítězku Prague Open. Zuzana Ondrášková, která si zajistila postup z kvalifikace, se utká se Sybille Bammerovou z Rakouska.

Do hry zasáhne také pětinásobný vítěz Roger Federer, který o pětileté kralování přišel před rokem, kdy ve finále prohrál s Del Potrem. Letos zahájí proti jinému Argentinci Brianu Dabulovi, s nímž zatím žádné zkušenosti z okruhu nemá. Šestadvacetiletý Jihoameričan dosud na grandslamech žádný zápas nevyhrál a na US Open ho čeká premiéra.

Domácí šampion z roku 2003 Andy Roddick bude i letos patřit mezi spolufavority turnaje. Stephane Robert z Francie by měl být pouze zahřívacím soupeřem.

Na cestu za obhájením loňského titulu vykročí Kim Clijstersová. Belgičanka, jež měla před 14 dny problémy s kyčlí, se v druhém utkání na centrálním dvorci utká s Maďarkou Gretou Arnovou.

Všech pět Čechů včetně Berdycha a Barbora Záhlavová-Strýcová turnaj zahájí v úterý.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
pondělní program (30. 08. 2010)

Kurt Arthura Ashe (začátky v 17:00 SELČ):
Oudinová (USA) - Savčuková (Ukr.), Arnová (Maď.) - Clijstersová (2-Belg.), Robert (Fr.) - Roddick (9-USA), večerní zápasy (úterý 1:00): Vinciová (It.) - V. Williamsová (3-USA), Dabul (Arg.) - Federer (2-Švýc.).

Kurt Louise Armstronga:
Davyděnko (6-Rus.) - Russell (USA), Hantuchová (24-SR) - Safinová (Rus.), Stosurová (5-Austr.) - Vesninová (Rus.), 23:00: Hewitt (32-Austr.) - Mathieu (Fr.).

Grandstand:

Schiavoneová (6-It.) - Moritaová (Jap.), Söderling (5-Švéd.) - Haider-Maurer (Rak.), Dent (USA) - Falla (Kol.), Ivanovičová (Srb.) - Makarovová (Rus.).

Kurt č. 7, třetí zápas:

Pironkovová (32-Bulh.) - Voráčová (ČR),

Kurt č. 8, třetí zápas:

Razzanová (Fr.) - Zakopalová (ČR),

Kurt č. 10, druhý zápas:

Kvitová (27-ČR) - Hradecká (ČR),

Kurt č. 12, třetí zápas:

Szavayová (Maď.) - Záhlavová (ČR),

Kurt č. 14, druhý zápas:

Ondrášková (ČR) - Bammerová (Rak.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
BooOoo
Sice zahají 6 Češek, ale postoupí bohužel jen vítězka českého souboje Kvitová - Hradecká. Voráčová prohraje, ale Zakopalová šanci na úspěch má, Záhlavová je naprosto bez šance. A Ondrášková, tak ta nemá co ztratit a mohla by příjemně překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
no vidím to podobně... navíc se trochu bojím toho, že kdyby Kvitová nehrál s Hradeckou, ale s jinou hráčkou, tak by taky prohrála... no uvidíme, může prohrát i s Luckou... ale tak aspoň jedna postoupí a třeba ještě nějaké holky se předvedou:-) zítra by ještě měla hrát Lucka Šafářová ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Do hlavní soutěže se dostalo 9 češek a ne 7 jak je psáno výše
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist