10. den US Open: Vondroušová vyzve Keysovou a pokusí se uhájit neporazitelnost ve čtvrtfinále grandslamů

6. 9. 2023, 10:00
Previews 91
V rámci 10. hracího dne letošního ročníku US Open se odehraje druhá polovina čtvrtfinálových duelů. Markéta Vondroušová se pokusí proti bývalé finalistce Madison Keysové uhájit svou neporazitelnost ve čtvrtfinále majorů, Qinwen Zheng se bude snažit zaskočit největší favoritku Arynu Sabalenkovou, obhájce titulu Carlos Alcaraz se utká s bývalým finalistou Alexanderem Zverevem a předloňského šampiona Daniila Medveděva čeká derby s Andrejem Rubljovem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Vondroušová (9-ČR) - Keysová (17-USA) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 1:00 SELČ)
• Další čtvrtfinále žen •
Qinwen Zheng (23-Čína) - Sabalenková (2-) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Medveděv (3-) - Rubljov (8-) | Arthur Ashe Stadium (19:30 SELČ)
Alcaraz (1-Šp.) - Zverev (12-Něm.) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 2:30 SELČ)

 

Češi v akci

Markéta Vondroušová (9.) - Madison Keysová (17.) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 1:00 SELČ)
Markéta Vondroušová po obratu zdolala domácí vycházející hvězdu Peyton Stearnsovou a protáhla svou grandslamovou neporazitelnost na 11 zápasů. Šampionka nedávného Wimbledonu potřebovala poprvé na turnaji všechny tři sety, v těch posledních dvou sebrala Američance šestkrát servis a nakonec ji přetlačila 6:7, 6:3, 6:2.

Náročné vítězství si vybralo svou daň. Čtyřiadvacetiletá Češka si po utkání ledovala levý loket a nemohla nastoupit ke čtyřhře s loučící se krajankou Barborou Strýcovou. V úvodních kolech v singlové soutěži nedala šanci kvalifikantce Na-Lae Han, antukové specialistce Martině Trevisanové ani nasazené Jekatěrině Alexandrovové.

Kvůli zranění levého zápěstí loni šest měsíců nehrála a ještě v březnu figurovala mimo TOP 100 žebříčku. Na nejvyšší okruh se vrátila letos a vede si skvěle, na kontě má už 40 výher a povedla se jí také další vystoupení na amerických betonech: v Indian Wells (osmifinále), Miami (osmifinále) a před pár týdny v Cincinnati (čtvrtfinále).

Obě předchozí čtvrtfinálové účasti na grandslamových podnicích přetavila ve finále. Na French Open 2019 prohrála těsně před 20. narozeninami s Ashleigh Bartyovou a před necelými dvěma měsíci se stala první nenasazenou šampionkou nejslavnějšího turnaje v otevřené éře tenisu.

Markéta Vondroušová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Wimbledon (T);  Linec (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, Adelaide 1 (ČF)
Bilance: 40:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 19:7
Bilance proti hráčkám TOP 20: 10:8 (kariérní 31:28)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 2:0)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (2K), Wimbledon (T)

Markéta Vondroušová - US Open
Kariérní bilance:
9:4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Montreal (OF), Cincinnati (ČF)
Cesta turnajem: Na-Lae Han (6:3, 6:0), Trevisanová (6:2, 6:2), (22) Alexandrovová (6:2, 6:1), Stearnsová (6:7, 6:3, 6:2)

Madison Keysová je ve čtvrtfinále domácího US Open po pěti letech. Nasazená sedmnáctka, která na třech generálkách posbírala dohromady jen tři výhry, deklasovala v osmifinále krajanku Jessicu Pegulaovou. Proti světové trojce a vítězce velké přípravné akce v Montrealu od začátku dominovala a zvítězila snadno 6:1, 6:3.

Finalistka ročníku 2017 potřebovala na postup pod zataženou střechou centrálního dvorce Arthura Ashe zhruba hodinu. V letošní, z jejího pohledu nestabilní, sezoně prošla do čtvrtfinále na druhém grandslamu v řadě. Proti Pegulaové si připsala svůj druhý kariérní skalp TOP 3, loni v Cincinnati vyřadila Igu Šwiatekovou.

Osmadvacetiletá Američanka má ve Flushing Meadows skvělou historii, dokonce se tu v pěti ročnících po sobě zúčastnila druhého týdne. Právě tehdy to dvakrát dotáhla do čtvrtfinále a nakonec ztroskotala až ve finále (2017) na Sloane Stephensové a v semifinále (2018) na pozdější šampionce Naomi Ósakaové.

V grandslamových čtvrtfinále disponuje bilancí 5:4, v tom posledním před pár měsíci ve Wimbledonu nestačila jasně 2:6, 4:6 na světovou dvojku Arynu Sabalenkovou. Bývalá sedmá žena pořadí zaznamenala od konce sezony 2018 jen jedno semifinále na podnicích velké čtyřky, a to na loňském Australian Open.

Madison Keysová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Eastbourne (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Washington, Dubaj (ČF)
Bilance: 32:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 18:7
Bilance proti hráčkám TOP 10: 3:4 (kariérní 25:40)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 5:4)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (2K), Wimbledon (ČF)

Madison Keysová - US Open
Kariérní bilance:
30:11
Nejlepší výsledek: finále (2017)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 2:0
Generálka: Washington (ČF), Montreal (2K), Cincinnati (1K)
Cesta turnajem: Rusová (6:2, 6:4), Wickmayerová (6:1, 6:2), (14) Samsonovová (5:7, 6:2, 6:2), (3) Pegulaová (6:1, 6:3)

Vzájemná bilance: 0:0. Šance na postup jsou vyrovnané a hodně bude záležet na zdravotním stavu Vondroušové, která narazí ve druhém zápase po sobě na domácí hrozbu. Keysová může teprve počtvrté v kariéře porazit na jednom turnaji více než jednu zástupkyni TOP 10 žebříčku.

 

Další čtvrtfinále žen

Qinwen Zheng (23.) - Aryna Sabalenková (2.) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
Qinwen Zheng přehrála snadno 6:2, 6:4 nasazenou pětku a loňskou finalistku Ons Jabeurovou, která celý turnaj bojovala s nemocí a nebyla stoprocentně fit, a prošla do svého prvního čtvrtfinále na grandslamech. Dvacetiletá Číňanka nicméně zaslouží uznání. Jedná se totiž o její už třetí skalp TOP 10 v dohraných zápasech, všechny posbírala za poslední rok.

Teprve před rokem a půl prorazila do TOP 100 žebříčku a od začátku loňské sezony uhrála už šest čtvrtfinále na nejvyšším okruhu, přičemž ve čtyřech případech se podívala ještě dál. Ačkoli úvodní tři semifinále na této úrovni zapsala na betonech, včetně loňského finále v Tokiu, svůj první titul vybojovala před pár týdny na antuce v Palermu.

V úvodních kolech narazila jen na soupeřky figurující mimo TOP 50 pořadí, s Nadiou Podoroskou si poradila ve dvou setech a s Kaiou Kanepiovou a Luciou Bronzettiovou ve třech. Na dospělém US Open startuje semifinalistka místní juniorky z roku 2019 podruhé, loni nestačila ve třetím kole na Jule Niemeierovou.

Po vítězství nad Jabeurovou se stala nejmladším čínským zástupcem ve čtvrtfinále grandslamů v open éře. Do semifinále US Open se v minulosti z Číny probojovaly pouze Na Li (2013) a Shuai Peng (2014). Aby na krajanky navázala, musí poprvé porazit hráčku TOP 2 (bilance 0:4, všechny porážky jí uštědřila Iga Šwiateková).

Qinwen Zheng - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Palermo (T); Abú Zabí (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Abú Zabí (SF)
Bilance: 29:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 18:9
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:4 (kariérní 4:7)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (2K), Wimbledon (1K)

Qinwen Zheng - US Open
Kariérní bilance:
6:1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Washington (1K), Montreal (2K), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Podoroská (6:1, 6:0), Kanepiová (6:2, 3:6, 6:2), Bronzettiová (6:3, 4:6, 6:4), (5) Jabeurová (6:2, 6:4)

Aryna Sabalenková odehrála první zápas poté, co získala jistotu premiérového posunu na post světové jedničky. Nasazená dvojka dominovala v osmifinále s turnajovou třináctkou Darjou Kasatkinovou, získala sedm z osmi gamů na returnu, trefila 31 vítězných úderů oproti 23 nevynuceným chybám a Rusku deklasovala poměrem 6:1, 6:3.

Pětadvacetiletá Běloruska zatím v New Yorku exceluje, v ani jednom ze čtyř utkání neztratila více než pět gamů. V úvodním týdnu nedala šanci Maryně Zaněvské, Jodie Burrageové ani Claře Burelové. Letos má na grandslamových akcích famózní bilanci 21:2, minimálně o šest výher více než v jakékoli z předchozích sezon.

Čtvrtfinále na US Open si zahraje třetím rokem po sobě. Před dvěma lety i loni vypadla po těsné bitvě v semifinálové fázi. Deblová šampionka z roku 2019 přitom byla v obou případech velmi blízko finálové účasti, a to proti Leylah Fernandezové i Ize Šwiatekové, která nakonec zvedla nad hlavu trofej pro vítězku.

Za sebou má šest čtvrtfinálových duelů na grandslamech a všechny vyhrála ve dvou setech, pouze v jednom případě potřebovala tie-break. Pokud by svou neporazitelnost protáhla, pak postoupí do semifinále už při pátém vystoupení na majorech v řadě. Mezi nejlepším kvartetem nechyběla loni na US Open ani letos na Australian Open (triumf), French Open a ve Wimbledonu.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Stuttgart,  Indian Wells (F);  Cincinnati,  Wimbledon,  French Open (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open, Adelaide 1 (T); Indian Wells (F); Cincinnati (SF)
Bilance: 48:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 28:5
Bilance proti hráčkám TOP 30: 18:7 (kariérní 83:59)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 3:0 (kariérní 6:0)
Grandslamy: Australian Open (T), French Open (SF), Wimbledon (SF)

Aryna Sabalenková - US Open
Kariérní bilance:
19:5
Nejlepší výsledek: semifinále (2021-22)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 2:0
Generálka: Montreal (OF), Cincinnati (SF)
Cesta turnajem: Zaněvská (6:3, 6:2), Burrageová (6:3, 6:2), Burelová (6:1, 6:1), (13) Kasatkinová (6:1, 6:3)

Vzájemná bilance: 0:0. Sabalenková je momentálně největší adeptkou na triumf a pro mnohem méně zkušenou Zheng bude velmi těžké Bělorusku, která kosí jednu soupeřku za druhou, zastavit. Sabalenková letos prohrála jen čtyřikrát s hráčkami mimo TOP 20 hodnocení, v polovině případů s grandslamovými šampionkami.

 

Čtvrtfinále mužů

Daniil Medveděv (3.) - Andrej Rubljov (8.) | Arthur Ashe Stadium (19:30 SELČ)
Daniil Medveděv narazil v osmifinále US Open druhým rokem po sobě na nebezpečného australského protivníka. Zatímco loni nestačil ve čtyřech setech na Nicka Kyrgiose, tentokrát stejným poměrem přehrál finalistu nedávného Masters v Torontu Alexe de Minaura. Sedmadvacetiletý Rus si musel po vítězství oddechnout, protože s De Minaurem prohrál poslední dva souboje a po čtvrtfinálovém duelu v Torontu neskrýval frustraci.

Letošní sezonu amerických betonů zatím nemůže hodnotit jako pozitivní, obzvláště poté, co se mu v této části roku v posledních letech náramně dařilo. V roce 2019 postoupil na čtyřech akcích v řadě do finále a předloni získal na US Open svůj jediný dosavadní grandslamový titul. I díky těmto výsledkům patří v poslední době k nejlepším hráčům na severoamerickém kontinentu.

Až na poslední nezdary jsou jeho letošní výkony i výsledky na tvrdých površích famózní a právě s jejich pomocí překonal loňskou krizi a vrátil se do TOP 5 žebříčku. Na březnových Masters v USA dokonce sršel takovým sebevědomím, že se při jednom ze zápasů sám označil za specialistu na betony. V letošním roce se včetně US Open zúčastnil 10 hardových turnajů a na osmi z nich prošel alespoň do čtvrtfinále. Navíc triumfoval v Rotterdamu, Dubaji, Dauhá a na Masters v Miami.

Po průlomové sezoně 2019 se může hrdě zařadit mezi nejlepší aktivní tenisty na grandslamech hraných na betonech. Na Australian Open se probil do finále ročníků 2021-22 a na US Open dokráčel v letech 2019-21 minimálně do semifinále.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím,  Miami,  Dubaj,  Dauhá, Rotterdam (T);  Indian Wells (F);  Wimbledon,  Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami, Dubaj, Dauhá (T); Indian Wells (F); Adelaide 1 (SF)
Bilance: 53:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 31:5
Bilance proti hráčům TOP 10: 6:4 (kariérní 35:36)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 6:1)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (1K), Wimbledon (SF)

Daniil Medveděv - US Open
Kariérní bilance:
27:5
Nejlepší výsledek: triumf (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 3:0
Generálka: Toronto (ČF), Cincinnati (OF)
Cesta turnajem: Balázs (6:1, 6:1, 6:0), O'Connell (6:2, 6:2, 6:7, 6:2), Báez (6:2, 6:2, 7:6), (13) De Minaur (2:6, 6:4, 6:1, 6:2)

Andrej Rubljov nedorazil do New Yorku v dobré formě, ba naopak se sérií tří porážek. Ačkoli se neprezentuje zrovna přesvědčivými výkony ani ve Flushing Meadows, nechybí ve čtvrtfinále. Poděkovat může i příznivému losu, v úvodních kolech potkal tři talentované, ale nevyrovnané Francouze a v osmifinále narazil na Jacka Drapera, který nemá tak dobrou kondici, aby zvládl takovou porci zápasů na tři vítězné sety.

Pětadvacetiletý Rus vyhrál na loňském Turnaji mistrů třísetové bitvy s Medveděvem a Stefanosem Tsitsipasem a poté zaregistroval progres v psychické odolnosti. Od té doby mnohem lépe zvládá kritické momenty, nicméně stále má rezervy. Jen mírné zlepšení mu přineslo premiérovou trofej z podniků Masters, kterou vybojoval před několika měsíci na antuce v Monte Carlu.

Stále však nepřekročil čtvrtfinále na grandslamech, přestože do nich postupuje celkem pravidelně. V této fázi se ovšem nedokáže vzepřít největším adeptům na titul a výsledkem je bilance 0:8, na US Open 0:3. Letos měl obrovskou smůlu, protože v obou čtvrtfinále na majorech (Australian Open i Wimbledon) potkal Novaka Djokoviče.

Zároveň pořád čeká na skalp TOP 5 ve formátu na tři vítězné sety. Na grandslamech odehrál od Australian Open 2017 po nedávný Wimbledon celkem sedm takových soubojů, všechny prohrál a dohromady uhrál pouhé tři sety.

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Bastad,  Monte Carlo (T);  Halle,  Banja Luka,  Dubaj (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dubaj (F)
Bilance: 44:17
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 17:9
Bilance proti hráčům TOP 10: 4:3 (kariérní 22:30)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:2 (kariérní 0:8)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (3K), Wimbledon (ČF)

Andrej Rubljov - US Open
Kariérní bilance:
21:7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017, 2020, 2022-23)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0:3
Generálka: Toronto (2K), Cincinnati (2K)
Cesta turnajem: Cazaux (6:4, 7:6, 6:1), Monfils (6:4, 6:3, 3:6, 6:1), Rinderknech (3:6, 6:3, 6:1, 7:5), Draper (6:3, 3:6, 6:3, 6:4)

Vzájemná bilance: Medveděv vede 6:2. Největší zbraní Rubljova je forhend, s nímž je schopný porazit kohokoli na tour. Pokud ale jeho krajan a dobrý kamarád Medveděv předvede to nejlepší ze svého repertoáru, pak to bude mít méně úspěšný z Rusů s prolomením čtvrtfinálového prokletí na grandslamech velmi těžké. Bude se tak muset spoléhat na to, že předloňský šampion bude mít slabší den.

 

Carlos Alcaraz (1.) - Alexander Zverev (12.) | Arthur Ashe Stadium (čtvrtek 2:30 SELČ)
Carlos Alcaraz měl v pondělí možná více než jeden důvod k radosti. Nejprve si v osmifinále US Open suverénně poradil s Matteem Arnaldim a poté vypadl z turnaje jeden z jeho největších rivalů Jannik Sinner. Mladý Ital navíc prohrál až v pěti setech a následujícího protivníka nasazené jedničky zdržel na kurtu skoro pět hodin.

Dvacetiletý Španěl odehrál napříč dvěma generálkami osm zápasů, v sedmi z nich musel do třetího setu. V New Yorku tak určitě chtěl pošetřit síly pro případné závěrečné boje. To se mu povedlo na jedničku, ve čtyřech duelech dohromady ztratil jen jeden set a na kurtech strávil mnohem méně času než Zverev.

Postupem do čtvrtfinále US Open předčil všechny aktivní hráče a také všechny členy velmi dobře známé Big Four. Je totiž čtvrtým nejmladším hráčem po Borisovi Beckerovi, Björnovi Borgovi a Matsovi Wilanderovi, který posbíral šest čtvrtfinálových účastí na grandslamech. Zároveň je druhým nejmladším tenistou, jenž postoupil při čtyřech po sobě jdoucích vystoupeních na majorech do čtvrtfinále.

Úřadující wimbledonský šampion vyhrál posledních 11 utkání na grandslamech a na US Open zůstává neporažen v dohraných zápasech. Při předloňském debutu musel vzdát právě ve čtvrtfinále Félixovi Augerovi-Aliassimemu a loni v tomto dějišti vybojoval svůj první titul z majorů, nicméně nemusel se vypořádat s Novakem Djokovičem ani Rafaelem Nadalem.

Letos se nedostal alespoň do čtvrtfinále pouze na jednom turnaji, což potvrzuje jeho dominanci, obzvláště na akcích ATP. Pravidelně má ale potíže se soupeři disponujícími dělovým servisem a takový ho čeká teď na US Open. Ačkoli ani jedna z jeho šesti letošních porážek nepřišla proti protivníkovi se silným podáním, ztratil set s Nicolásem Jarrym (dvakrát), Janem-Lennardem Struffem, trápícím se Matteem Berrettinim či Hubertem Hurkaczem (dvakrát). V dohraných čtvrtfinále na grandslamech má bilanci 3:1, prohrál jen se Zverevem loni na French Open.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Wimbledon,  Queens,  Madrid,  Barcelona,  Indian Wells,  Buenos Aires (T);  Cincinnati,  Rio de Janeiro (F);  French Open,  Miami (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells (T); Cincinnati (F); Miami (SF)
Bilance: 57:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 20:3
Bilance proti hráčům TOP 20: 19:5 (kariérní 41:19)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 2:0 (kariérní 3:2)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (SF), Wimbledon (T)

Carlos Alcaraz - US Open
Kariérní bilance:
15:1
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 1:1
Generálka: Toronto (ČF), Cincinnati (F)
Cesta turnajem: Köpfer (6:2, 3:2 skreč), Harris (6:3, 6:1, 7:6), (26) Evans (6:2, 6:3, 4:6, 6:3), Arnaldi (6:3, 6:3, 6:4)

Alexander Zverev se letos vrací po dlouhé zdravotní pauze a v posledních týdnech zvýšil obrátky. Šestadvacetiletý Němec nedávno na domácí antuce v Hamburku ukončil dlouhé čekání na triumf, pak na Masters v Cincinnati přerušil proti rivalovi Daniilovi Medveděvovi sérii devíti porážek s hráči TOP 10 a nyní v osmifinále US Open přetlačil Jannika Sinnera.

"Myslím, že můžu říct, že jsem zpět. Tohle je jeden z nejlepších okamžiků mé kariéry," radoval se Zverev po pětisetové a téměř pětihodinové osmifinálové bitvě se světovou šestkou Sinnerem.

Vítězství nad Italem je pro něj určitě nesmírně důležité, protože na grandslamech se mu proti zástupcům TOP 10 pořadí vůbec nedaří. Hlavně kvůli tomu stále čeká na první grandslamový titul. Před startem letošního US Open prohrál s tenisty z elitní desítky 13 ze 14 grandslamových soubojů, porazit dokázal právě jen Alcaraze ve čtvrtfinále na loňském French Open.

Ve čtvrtfinálových duelech na podnicích velké čtyřky má solidní úspěšnost 6:3. Dva ze tří nezdarů zaregistroval proti tehdejší světové jedničce, a to Novakovi Djokovičovi na French Open 2019 a Australian Open 2021.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hamburk (T);  Cincinnati,  Halle,  French Open,  Ženeva,  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, Dubaj (SF)
Bilance: 42:20
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 15:9
Bilance proti hráčům TOP 10: 2:9 (kariérní 44:57)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 6:3)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (SF), Wimbledon (3K)

Alexander Zverev - US Open
Kariérní bilance:
22:7
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve čtvrtfinále: 2:0
Generálka: Toronto (2K), Cincinnati (SF)
Cesta turnajem: Vukic (6:4, 6:4, 6:4), Altmaier (7:6, 3:6, 6:4, 6:3), (19) Dimitrov (6:7, 7:6, 6:1, 6:1), (6) Sinner (6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3)

Vzájemná bilance: Zverev vede 3:2, na betonech 2:0. Na grandslamech možná nemá dobrou úspěšnost proti nejlepším hráčům světa, nicméně i na nich je pro kohokoli na tour hrozbou. Například předloni dostal v semifinále na US Open do pěti setů Novaka Djokoviče a loni na French Open dokázal porazit Alcaraze na jeho nejsilnějším povrchu. Španělský supertalent má letos lepší i stabilnější formu a měl by mít také více sil. I proto je jasným favoritem na postup.

 

Program 10. hracího dne

• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 18:00 SELČ)
1. Qinwen Zheng (23-Čína) - Sabalenková (2-)
2. Medveděv (3-) - Rubljov (8-)
3. Vondroušová (9-ČR) - Keysová (17-USA) / nejdříve ve čtvrtek v 1:00 SELČ
4. Alcaraz (1-Šp.) - Zverev (12-Něm.)


• COURT 17 • (od 17:00 SELČ)
1. T. Valentová (9-ČR) - Quevedová (7-USA)
2. Bartůňková/T. Valentová (6-ČR) - A. Penicková/K. Penicková (USA) / nejdříve v 19:00 SELČ


• COURT 12 • (od 17:00 SELČ)
1. Bartůňková (ČR) - Jamrichová (1-SR)


• COURT 15 • (od 17:00 SELČ)
1. Samsonová (10-ČR) - Miličová (Slovin.)
2. A. Kovačková/Samsonová (4-ČR) - Ivanovová/Zhiyenbayevová (Bulh./Něm.) / nejdříve v 19:00 SELČ


Kompletní program

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

91
Přidat komentář
GrandSlamMan
Keys dnes ve 2. setu poměr W/UE 10/17 a stačilo jí to, Cirstea včera ve 2. setu 8/7 a Karolína impozantnich 18/7- některé winnery absolutní TOP.

suma sumárum - úroveň hry Keys i Maky v řadě gamů zklamání, nicméně Keys ve 2. setu lepší hráčkou určitě nebyla, všechny bigpointy nicméně šly za ní...

Karolíně bych titul fakt přál - hraje teď nejlepší tenis kariéry smile
Reagovat
Mony
smile
Reagovat
Mac
nechybalo mnoho, ale market se mi zdala nedostatecne hladova....smile
Reagovat
GaelM
Možná taky trochu svázaná tím, že kvůli tomuhle zápasu ukončila kamarádce kariéru. To člověk nedostane z hlavy úplně snadno a ten pocit, že "musí", moc nepomůže.
Reagovat
Mac
jojo, neco tomu dnes chybelo... ale keys dnes velice dobra, zlikvidovala vsechny bb vlastni iniciativou, akorat jednou mela stesti...
Reagovat
Mony
Jo, chtělo to dnes hladovku
Reagovat
tommr
stručné shrnutí zápasu: Markéta neproměnila ani jeden z 8 brejkbolů které měla zatímco Keys proměnila všechny 3. S tak mizerným využíváním brejkbolů se prostě nedá vyhrát ... smile
Jediný pozitivum dnešního zápasu je to že to zranění ruky asi není vážné ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
PaYaB
Trochu škoda, že Keys měla tolik štěstí s těma těsnýma rozhodnutíma u čar, byl by to úplně jiný zápas.

Ale nejvíc bude mrzet nevyužití asi bambiliónu brejkbolů na 5:3.
Reagovat
Mony
Jo, 2.set byl o pár míčích, ale tak to chodí.
Včera nabuzená suverénní Muska, dnes průměrná a klidná Maky..Mad jako bývalá labilka doma tady hodně vyspěla, ty BB v 8 gamu 2.setu byly hlavně o ní.
Reagovat
GaelM
To právě nebyly. Většina skončila UE Markéty.
Reagovat
Mony
Returny
Reagovat
tommr
Markéta odevzdala skoro všechny brejkboly bez boje ... smile
Reagovat
GaelM
Těžko říct jestli se tam reálně projevilo nějaké to zranění, ale tohle byl bohužel prostě špatný výkon. Spousta šancí a zůstaly trestuhodně nevyužité, Keys byla hratelná a ve druhém setu i celkem nejistá. Dostala to hrozně lacino smile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
GaelM
Ty brejkboly na 5:3 budou mrzet. Tolik šancí a většina úplně lacino zahozená smile Tady se mohl lámat zápas a nestalo se.
Reagovat
frenkie57
Už se zlomil, na stranu Keys. smile
Reagovat
MiloBis
Nemohli by jste konečně prestat s těma zdrobnělinkama. Nevím kdo je to např. Rubísek nebo Korýsek.
Reagovat
GaelM
smile

A to jsou ještě ty srozumitelnější příklady toho, co tu někteří blbísci dokážou vyprodukovat smile
Reagovat
A211
Souhlas je to urážení lidí co něco výjimečně umí.
Reagovat
GaelM
Nepřijde mi to zatím úplně beznadějné, 6:1 úplně neodpovídá průběhu. Ale otázka je, jak moc je Markéta reálně limitovaná a jestli by vydržela dlouhý zápas na výhru ve třech...
Reagovat
frenkie57
Základem je držet si servis, který ovšem není dnes silnou stránkou maki.
Reagovat
MiloBis
Proč byla na začátku tak dlouho přerušená hra? Markéta úplně vypadla z tempa
Reagovat
GaelM
Zasahovala rychlá v publiku, asi kolaps z horka.
Reagovat
frenkie57
Klíče jsou zatím naprosto suverení, Markéta bude ráda, když nezazpívá kanárek.
Reagovat
MiloBis
Zatím je to jen 1 set
Reagovat
Preview.lover
Tak to bohužel vypadá, že i poslední čtvrtfinále bude jednoznačné
Reagovat
lvicek
Tak Maky tedy dnes bude mít hodně těžkou šichtu! Tak držím pěsti, ale já už to jdu zabalit. Madison má moc hezké šaty, ale doufám, že je dnes předvede naposledy.
Reagovat
FedError
Let`s go Kľúčiky!smile
Reagovat
makro99
Tak Madison by mohla napodobit Ostapenko - po slavnem vitezstvi...
Reagovat
Stybnat
smile smile smilena
Reagovat
Preview.lover
A to v prvním kole skoro prohrály s Osorio a Fruhvirtovou
Reagovat
hanz
Rubísek by taky potřeboval psychouše... tři sety, ve všech vede s brejkem a všechny projede...smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
hanz
Korýsek tu prohru v deblu potřeboval jako sůl...smilesmile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Preview.lover
Postoupila letos do semifinále na všech GS
Reagovat
hanz
Sabýsek je nám ukradenej...smile
Reagovat
vergus
A aby přes něj prošla, tak musela dostat Linette smile
Reagovat
hanz
No Lajnet byl taky dobrej úlet...
Reagovat
tommr
Nikola Bartůnková bohužel nestačila na turnajovou jedničku a na juniorce USO končí ... smile
Překvapily ale Laura Samsonová a Tereza Valentová které už postoupily do čtvrtfinále ... smile
Reagovat
dadaft
To je zase zápas! ,,,,,,,,,,, jako spousta teď v ženském tenise --- skoro se nehraje, agrese je tak silná, že drtivá většina výměn má dva tři údery a končí winnerem nebo chybou ,,,,,,,,,,,,,,, kolik delších výměn bylo za celý druhý set?

Zašlo to příliš daleko ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
bardunek666
Přesně tak. Fuj tajbl. Zpomalme kurty a míče nechť ztěžknou!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ani Muška si nechce pinkat, snaží se hrát servis -volej, ale proto bych její tenis určitě nezatracoval. Jinak se dělá možné i nemožné pro zpomalení a vede to akorát ke zraněním.smile
Problematické jsou hráčky jako Velkomatka, Aryna a další, co to rvou hlavně sílou.
Reagovat
farr
Snížit jim testosteron na třetinu a bylo by vymalovanésmilesmile.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
Muška nehraje jenom servis volej, hraje pestře, čopuje ,,,,,,,,,,,, ale Saba, Iga, Penko a spousta dalších už fakt chtějí zakončovat od prvního úderu ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale možná stárnu, za časů Sereny mi přišel ženský tenis fantastický, na GS od prvního dne spousta vynikajících zápasů, od 3K jenom pecky ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, pěly se tady ódy, skládaly básně a nebylo to jen kvůli našim hráčkám ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, současnost je proti tomu děs, spousta zápasů prostě těžká nuda a jediné RG, které tu agresivitu obrousí, je ještě fajn ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Těžko říct, možná je to skladbou hráček.
Btw, to by se ti moc nelíbila ani hra Kvítí nebo Plíščat.smile
Muška samozřejmě umí hrát pestře, ale když může ušetřit síly a rychle zakončit, tak to prostě udělá.
Reagovat
tommr
i třetí ženské čtvrtfinále začalo kanárem ... smile
Reagovat
Liverpool22
málem ano, ale nakonec 6:1 smile
Reagovat
tommr
jj to slovíčko málem mi tam při psaní vypadlo ...
Reagovat
zfloyd
zatím to jde jen na jednu bránu
Reagovat
Liverpool22
"vraždění čínského neviňátka" smile
Reagovat
com
ve druhym setu se Cinance zvednul smilesmile
Reagovat
hanz
Co se jí zvedlo? smilesmile
Reagovat
Svatopluk
Číňanka nervozní, Sabalenka nekompromisní. Jasná záležitost
Reagovat
hanz
Jo, Sabýsek se s Čajnou nemaže...smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
Za všechno může Jabeur, na kurtu nechala i levou plíci, aby porazila češky aby totálně vyčerpaná to darovala číňance, která má servis na úrovni ITF100k.
Reagovat
SajbrJack
Tak to vypadá že v Čr ženské Finals neuvidíme. Letos se prý WTA dohodla s Cancunem a od příštího roku to nakonec bude na čtyři roky Saudská Arábie.
https://sport.tvp.pl/72515351/wta-finals-final-sezonu-odbedzie-sie-w-cancun
https://tennisuptodate.com/wta/saudi-arabia-deal-for-wta-finals-still-on-the-cards-despite-merger-rumours
Reagovat
hanz
Ještěže tak... to by bylo vostudy...
Reagovat
arvncr
Na tu SA jsem teda zvědavej, jestli dostanou hráčky nějaké úlevy v dresscode. Pochopitelně neopren ve stylu Sereny je úplně mimo (a ten by měli ideálně zakázat i ve svobodných zemích), ale dle nově volnějších pravidel v Saudské Arábii pořád platí, že "povinné je decentní, tělo neobepínající oblečení a zakrytá ramena a kolena".
Reagovat
Patapuff
Jo tak to je pěkný. V Mexiku a v Saudské Arábii přijdou zafandit svým hráčkám, které se v hojném počtu turnaje zúčastní. Navíc to přitáhne další hráčky, v Mexiku na marihuanovém poli zahodí motyčky a místo nich vezmou do ruky tenisové rakety, podobně v SA sundají burky, navlečou si sukýnky...
Reagovat
tommr
je logický že se TM nemůže pořádat v zemi která po turnaji v Praze ztratila veškerou důvěryhodnost. Tam kde se politici vměšují do sportu se nemůžou pořádat velké sportovní akce ... smile
Reagovat
lvicek
To jako myslis vazne? Ze je tedy vhodnejsi konat zensky turnaj mistryn v Saudske Arabii?
Reagovat
Patapuff
sportovní akce.
Kritizoval si takhle i olympiádu pořádanou v Rusku a v Číně. Nebo máš za to, že tam, v totalitních státech, se politika do sportu neplete?
Reagovat
boyarddor
Hlavně je divný pořadí turnajů:

USA - Guadalajara - Asie - případný Cancun - Sevilla

To je opravdu zvláštní se vracet po dvou týdnech zpět...
Reagovat
farr
Maj to zrušit. TM na konci sezóny kdy sou všechny a všichni dobitý, rozbitý atd.... Úplně bezvýznamnej podnik za mě. Úroveň nula nula prd. Pokaď chtěj nějaký TM pořádat, mají to dát do Austrálie před AO jako dobrou přípravku a zároveň trochu i exhibici. Na začátku sezóny kdy sou vesměs vsichni fresh místo tý taškařice jménem United Cup - uplně ideální za mě smilesmile.
Reagovat
lvicek
To je tedy opravdu uctyhodny pocin umistit Turnaj mistryn WTA (tzn. zapasy nejlepsich zen tenistek) do zeme jako je SA, kde zeny jsou podlidi. Koukam vedeni WTA opravdu zadnej dolar nesmrdi, tohle beru jako straslivou ostudu zenskeho tenisu. Byt tenistkou v Top 8, tak tedy opravdu zvazuju ucast.
Reagovat
elsky
A budou tam účastnice TM odchytávat na letišti a posílat zpátky?
Reagovat
lvicek
Mozna jo, nebo je budou rovnou zabalovat do satku?
Reagovat
elsky
Za ty prachy by tam holky v tom šátku i hrály. Vrácení z letiště je konec turnaje.
Ale pravda, dát to k arabášům není dobrý nápad.
Reagovat
Liverpool22
Hlavně v Saudské Arábii vůbec nerozumí tenisu - vše je o penězích. Osobně bych TM dal do zemí, kde má tenis nějakou tradici např. Buenos Aires/Argentina, Rio/Brazílie, Medellin/Kolumbie, Santiago/Chile, Bombaj či Dillí/Indie atd. Tedy "exotické" země, kde se nehraje GS, ale tenis tam má nějakou tradici. Arábie je úlet, to už se to může hrát v KLDR, Iránu či Ománu
Reagovat
makro99
Ten Medellin zni dobre
Reagovat
Serpens
Není to kapánek zbytečné pořád ukazovat na Markétinu neporazitelnost ve čtvrtfinále GS, vzhledem k tomu, že jej hrála pouze dvakrát? smile

Přece Bára Krejčíková taky drží neporazitelnost třeba ve finále GS, vždyť to jediné na FO vyhrála smile
Reagovat
victim
Není se co divit.Když se třeba v ženském tenise hovoří o velké trojce.Asi se to dobře prodává.
Reagovat
com
hovorilo se o big 4 smilesmile
Reagovat
zfloyd
smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Ty už tu taky nějakej pátek hovoříš o Kájískově GS a skutek utek...smilesmile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
tommr
Nikola si dneska zahraje v smile česko-slovenském smile derby s turnajovou jedničkou Jamrichovou. Podle mě půjde o předčasné finále a vítězka by si měla dojít pro titul ...
Nikolu kromě toho čeká i debl ve kterém si s Terezou Valentovou zahrajou proti Američankám s evidentně českými kořeny ...
Reagovat
Matej4732
Ano, ty Američanky mají české rodiče
Reagovat
George_Renel
Nikde jsem nenašel streamy na juniorku.
Reagovat
GaelM
Bohužel nejsou smile Na juniorské zápasy jsou v poslední době k dispozici pouze na RG...
Reagovat
Ronnyx
Doporučil bych aplikaci Eurosport, je to sice placený, ale na druhou stranu zde jsou i všechny zápasy z juniorek grandslamu.
Reagovat
zfloyd
hlavně zdraví aby vydrželo smile
Reagovat
tmora
Tak co, budou v SF 2x Američanky nebo 2x Češky? smile
Reagovat
vavrinec
Co takhle plichta, 1:1?
Reagovat
tommr
remíza je nemožná. Bud to bude 2:1 pro nás nebo pro USA ...
Reagovat
victim
To už je teď.
Reagovat
Serpens
Češky vedou na letošním USO zatím 4:1 nad Američnakami.
Reagovat
tommr
teď ale Američanky nasadí to nejlepší co mají. Gauff a Keys budou poměrně jasný favoritky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist