10. den Wimbledonu: Alcaraz s Runem obstarají šlágr, Rybakinovou čeká repríza finále s Jabeurovou

12. 7. 2023, 06:00
Previews 95
V rámci 10. hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se zkompletuje semifinálové obsazení mužské i ženské dvouhry. Šlágrem středečního programu je souboj světové jedničky Carlose Alcaraze s Holgerem Runem, o semifinále se poperou také Daniil Medveděv s Christopherem Eubanksem. Obhájkyni titulu Jelenu Rybakinovou čeká repríza loňského finále s Ons Jabeurovou, ve čtvrtfinále se dále střetnou Aryna Sabalenková s Madison Keysovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Čtvrtfinále žen •
Keysová (25-USA) - Sabalenková (2-) | No.1 Court (14:00 SELČ)
Jabeurová (6-Tun.) - Rybakinová (3-Kaz.) | Centre Court (14:30 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Medveděv (3-) - Eubanks (USA) | No.1 Court (15:30 SELČ)
Alcaraz (1-Šp.) - Rune (6-Dán.) | Centre Court (16:00 SELČ)

 

Čtvrtfinále žen

Madison Keysová (18.) - Aryna Sabalenková (2.) | No.1 Court (14:00 SELČ)
Madison Keysová byla v osmifinále na pokraji vyřazení, proti 16leté kvalifikantce Miře Andrejevové ji dělil jediný míček od manka setu a skóre 1:5 ve druhé sadě. Osmadvacetiletá Američanka ovšem zabrala a ruskou teenagerku po více než dvou hodinách přetlačila 3:6, 7:6, 6:2, ačkoli musela dvakrát podávat na setrvání v zápase a odvracela tři brejkboly v rozhodujícím dějství.

Na slavném wimbledonském pažitu zvítězila po obratu poprvé od roku 2015, kdy si zahrála své jediné předchozí čtvrtfinále v tomto dějišti. Tehdy jí bylo pouhých 20 let, ve čtvrtfinálové fázi narazila na nasazenou třináctku a bývalou finalistku Agnieszku Radwaňskou a s Polkou prohrála po třísetové bitvě.

Bývalá světová sedmička dosáhla během přípravy na letošní ročník Wimbledonu na své první čtvrtfinále na britské půdě od roku 2016. Do travnaté části sezony vstoupila na poslední generálce v Eastbourne, kde neztratila v pěti duelech jediný set a v posledních dvou kolech porazila Cori Gauffovou a Darju Kasatkinovou.

Ve Wimbledonu, kde vyřadila také Sonay Kartalovou, Viktoriji Golubicovou a Martu Kosťukovou, protáhla svou letošní neporazitelnost na trávě na devět utkání. Nyní zaútočí na své premiérové wimbledonské semifinále, a to s bilancí 5:3 v grandslamových čtvrtfinále. To středeční bude jejím prvním od semifinále na Australian Open 2022.

Madison Keysová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Eastbourne (T)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (T)
Bilance: 25:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 9:0
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:2 (kariérní 24:38)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 5:3)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (2K)

Madison Keysová - Wimbledon
Kariérní bilance:
22:8
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2015, 2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0:1
Generálka: Eastbourne (T)
Cesta turnajem: Kartalová (6:0, 6:3), Golubicová (7:5, 6:3), Kosťuková (6:4, 6:1), M. Andrejevová (3:6, 7:6, 6:2)

Aryna Sabalenková poprvé v letošním Wimbledonu potkala nasazenou soupeřku a vítězku generálky v Hertogenboschi Jekatěrinu Alexandrovovou deklasovala 6:4, 6:0. Společně s prvním kolem proti Panně Udvardyové se jedná o její nejsuverénnější výhru na probíhajícím turnaji, nicméně poprvé v posledním týdnu nemusela odvracet brejkboly.

Světová dvojka, jež se nemohla zúčastnit loňského ročníku Wimbledonu, vyhrála tři ze čtyř kol ve dvou setech. Potíže měla akorát s Varvarou Gračovovou (2:6, 7:5, 6:2). Pětadvacetiletá Běloruska může už při čtvrtém vystoupení na grandslamových podnicích v řadě postoupit minimálně do semifinálové fáze.

V All England Clubu debutovala v roce 2017 a při úvodních třech startech v tomto dějišti ukořistila jen jednu výhru. Předloni však excelovala, když vyřadila mimo jiné finalistky loňského ročníku Jelenu Rybakinovou a Ons Jabeurovou a prošla do svého prvního čtvrtfinále a zároveň semifinále na grandslamech, v němž těsně podlehla Karolíně Plíškové.

Za sebou má šest čtvrtfinálových duelů na trávě s poloviční úspěšností 3:3, na nejrychlejším povrchu zatím nikdy netriumfovala. Pokud pomýšlí na premiérový posun na post světové jedničky, potřebuje ve Wimbledonu získat titul a zároveň vypadnutí Igy Šwiatekové dříve než ve finále. Ve čtvrtfinále grandslamů je stoprocentní (5:0, na sety 10:0).

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid, Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Stuttgart,  Indian Wells (F);  French Open (SF)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 39:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 5:1
Bilance proti hráčkám TOP 20: 10:3 (kariérní 52:38)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 2:0 (kariérní 5:0)
Grandslamy: Australian Open (T), French Open (SF)

Aryna Sabalenková - Wimbledon
Kariérní bilance:
10:4
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 1:0
Generálka: Berlín (2K)
Cesta turnajem: Udvardyová (6:3, 6:1), Gračovová (2:6, 7:5, 6:2), Blinkovová (6:2, 6:3), (21) Alexandrovová (6:4, 6:0)

Vzájemná bilance: 1:1. Sabalenková na hlavní okruh prorazila v roce 2018 a tehdy vyhrála ve dvou setech úvodní souboj ve čtvrtfinále v Cincinnati. Keysová jí porážku oplatila předloni ve druhém kole na trávě v Berlíně (7:5 ve třetím setu). Američanka má s hráčkami TOP 3 úspěšnost 1:10, porazit dokázala jen Igu Šwiatekovou loni v Cincinnati.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

 

Ons Jabeurová (6.) - Jelena Rybakinová (3.) | Centre Court (14:30 SELČ)
Ons Jabeurová na centrálním dvorci deklasovala 6:0, 6:3 chybující dvojnásobnou šampionku Petru Kvitovou a zajistila si reprízu loňského finálového souboje. Na třetí dvousetovou výhru na turnaji se vůbec nenadřela, vítězka generálky v Berlíně totiž trefila jen čtyři vítězné údery a vyrobila 26 nevynucených chyb.

Nasazená šestka v předchozích kolech suverénně přehrála 6:1, 6:1 Zhuoxuan Bai (za 45 minut) a 6:3, 6:3 Magdalenu Frechovou a ve třetím kole po obratu zdolala Biancu Andreescuovou. Osmadvacetiletá Tunisanka je první hráčkou od roku 2014 (Sabine Lisická a Kvitová), která se ve Wimbledonu probila třetím rokem v řadě do čtvrtfinále.

Předloni v této fázi Wimbledonu nestačila na Arynu Sabalenkovou, loni ovšem postoupila do svého prvního semifinále a zároveň finále na grandslamech a byla jediný set od triumfu. O pár měsíců později bojovala o trofej pro šampionku také na US Open, ale ani na světovou jedničku Igu Šwiatekovou recept nenašla.

Ve středu se pokusí vylepšit svou bilanci 2:3 v grandslamových čtvrtfinále. Poslední absolvovala na nedávném French Open a podlehla 6:3, 6:7, 1:6 Beatriz Haddadové Maiaové. Semifinále by určitě v letošní sezoně protkané zraněními ocenila, v únoru musela vynechat podniky na Blízkém východě a v dubnu vzdala ve Stuttgartu.

Ons Jabeurová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Charleston (T);  Stuttgart,  Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 20:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 5:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 2:1 (kariérní 13:21)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 2:3)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (ČF)

Ons Jabeurová - Wimbledon
Kariérní bilance:
15:5
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve čtvrtfinále: 1:1
Generálka: Berlín (1K), Eastbourne (2K)
Cesta turnajem: Frechová (6:3, 6:3), Zhuoxuan Bai (6:1, 6:1), Andreescuová (3:6, 6:3, 6:4), (9) Kvitová (6:0, 6:3)

Jelena Rybakinová pokračuje v obhajobě loňského triumfu. V osmifinále se na kurtu zdržela jen zhruba 20 minut, když jí po pěti gamech vzdala nasazená třináctka Beatriz Haddadová Maiaová. Do turnaje vstoupila těžkými zápasy se Shelby Rogersovou a Alizé Cornetovou, ovšem v posledních dvou kolech dohromady ztratila jen tři gamy (smetla Katie Boulterovou 6:1, 6:1).

Čtyřiadvacetileté Kazachstánce určitě nebude hladší průběh v posledních dnech vadit, protože už v květnu bojovala s nemocí, a dokonce nenastoupila ke třetímu kolu na French Open. Ve Wimbledonu je v tuto chvíli nejúspěšnější obhájkyní titulu od Sereny Williamsové v roce 2016, která triumf tehdy zopakovala.

Na travnatých dvorcích zatím kralovala pouze loni ve Wimbledonu. V All England Clubu se dokázala probojovat do druhého týdne turnaje třetím rokem po sobě. V tomto dějišti zvládla 14 z 15 duelů, v otevřené éře tenisu si v tomto ohledu vedly stejně nebo lépe pouze Billie Jean Kingová a Maria Šarapovová.

Ve statistikách letošního ročníku Wimbledonu je nejlepší v procentuální úspěšnosti vyhraných gamů na servisu (32 ze 33) i průměrné rychlosti prvního podání. Za sebou má tři grandslamová čtvrtfinále a ve dvou případech prošla dál. V letošní povedené sezoně patří mezi její nejlepší výsledky triumfy v Indian Wells a Římě a finále na Australian Open a v Miami.

Jelena Rybakinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím,  Indian Wells (T);  Miami,  Australian Open (F)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 37:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 5:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 5:1 (kariérní 14:14)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 2:1)
Grandslamy: Australian Open (F), French Open (3K)

Jelena Rybakinová - Wimbledon
Kariérní bilance:
14:1
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 1:0
Generálka: Berlín (2K)
Cesta turnajem: Rogersová (4:6, 6:1, 6:2), Cornetová (6:2, 7:6), Boulterová (6:1, 6:1), (13) Haddadová Maiaová (4:1 skreč)

Vzájemná bilance: 2:2. Tři ze čtyř soubojů došly do rozhodujícího setu, v tom jediném dalším v Chicagu 2021 Rybakinová skrečovala. Aktérky se potkávají poprvé od loňského wimbledonského finále, v němž Rybakinová zvítězila 3:6, 6:2, 6:2. Jednalo se o jejich premiérové měření sil mimo tvrdé povrchy.

Tip na vítězku: Jelena Rybakinová

 

Čtvrtfinále mužů

Daniil Medveděv (3.) - Christopher Eubanks (43.) | No.1 Court (15:30 SELČ)
Daniil Medveděv asi neměl radost z toho, jak jeho osmifinálový souboj s Jiřím Lehečkou skončil. Ale postup mezi nejlepší osmičku mu naopak musel udělat radost velkou, protože Wimbledon byl jediným grandslamem, na kterém nikdy předtím nebyl ve čtvrtfinále. Favorit měl utkání od začátku pod kontrolou a nejlepší Čech v žebříčku mu vzdal za stavu 4:6, 2:6.

Sedmadvacetiletému Rusovi se vůbec nepovedla příprava na nejslavnější turnaj, o to je čtvrtfinále Wimbledonu sladší. A ještě více si ho bude cenit, jelikož loni touto dobou figuroval na postu světové jedničky a tenisového svátku se kvůli válce na Ukrajině nemohl zúčastnit. "Na jednu stranu dokážu tohle rozhodnutí pochopit (zákaz startu Rusů a Bělorusů), na druhou stranu mi to přijde nefér."

Čtvrtfinále ve Wimbledonu je překvapivě jeho nejlepším letošním výsledkem na grandslamech, ve třetím kole Australian Open neuhrál set se Sebastianem Kordou a v prvním kole French Open senzačně prohrál pětisetovou bitvu s Thiagem Seybothem Wildem. Šampiona US Open 2021 navíc čeká první grandslamové čtvrtfinále od loňského Australian Open, kde ve finále zahodil luxusní náskok proti Rafaelovi Nadalovi.

Ve čtvrtfinálových duelech se mu v poslední době daří, z posledních 16 nezvládl jen tři. Dva z těchto nezdarů zaregistroval na trávě, a to proti Robertovi Bautistovi loni na Mallorce a letos v Halle. Konkrétně na grandslamech má v této fázi bilanci 5:1, neuspěl pouze na French Open 2021 se Stefanosem Tsitsipasem.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím,  Miami,  Dubaj,  Dauhá,  Rotterdam (T);  Indian Wells (F);  Adelaide 1 (SF)
Největší úspěchy na trávě: Halle (ČF)
Bilance: 45:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 6:2
Bilance proti hráčům TOP 50: 28:5 (kariérní 166:93)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 5:1)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (1K)

Daniil Medveděv - Wimbledon
Kariérní bilance:
12:4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Hertogenbosch (2K), Halle (ČF)
Cesta turnajem: Fery (7:5, 6:4, 6:3), Mannarino (6:3, 6:3, 7:6), Fucsovics (4:6, 6:3, 6:4, 6:4), Lehečka (6:4, 6:2 skreč)

Christopher Eubanks ukazuje, čeho je sportovec ve formě a s vysokým sebevědomím schopný v individuálních sportech dosáhnout. V úvodu travnaté části sezony se na challengeru v Surbitonu trápil s Aleksandarem Kovacevicem a Jurijem Rodionovem a teď v osmifinále Wimbledonu zaskočil světovou pětku Stefanose Tsitsipase.

Před začátkem letošního roku posbíral dohromady jen devět vítězství v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Stejný počet zaregistroval na posledních dvou turnajích. Na závěrečné travnaté generálce na Mallorce získal svůj první titul na této úrovni a čtyřmi výhrami ve Wimbledonu protáhl neporazitelnost na devět utkání.

Nečekaný vzestup 27letého Američana se dá přisuzovat březnovému tažení do čtvrtfinále na Masters v Miami, ve kterém potrápil právě Medveděva. Tehdy vyhrál včetně kvalifikace šest zápasů v řadě a po skvělém výkonu proti ruskému favoritovi prohlásil, že si mnohem více věří i proti těm nejlepším hráčům na světě.

A na jeho slova došlo už v předchozím měsících, když na antuce statečně vzdoroval Holgerovi Runemu a na trávě Hubertovi Hurkaczovi. Následovaly dva jeho zatím nejcennější skalpy, ve Wimbledonu si kromě Tsitsipase vyšlápl také na loňského semifinalistu Camerona Norrieho.

Americké zastoupení ve čtvrtfinále letošního ročníku Wimbledonu se možná čekalo, ale asi ne v podání Eubankse. Loni se do této fáze nejslavnějšího turnaje probojoval Taylor Fritz a nedokázal dorazit zraněného Rafaela Nadala, s nímž padl v pěti setech.

Christopher Eubanks - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Mallorca (T)
Největší úspěchy na trávě: Mallorca (T)
Bilance: 34:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 14:3
Bilance proti hráčům TOP 10: 1:2 (kariérní 1:3)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (1K)

Christopher Eubanks - Wimbledon
Kariérní bilance:
4:0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Surbiton challenger (2K), Stuttgart (1K), Halle (1K), Mallorca (T)
Cesta turnajem: Monteiro (4:6, 7:5, 7:5, 6:3), (12) Norrie (6:3, 3:6, 6:2, 7:6), O'Connell (7:6, 7:6, 7:6), (5) Tsitsipas (3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4)

Vzájemná bilance: Medveděv vede 1:0. Bývalý lídr žebříčku je jasným favoritem, nicméně asi nečeká jednoduchý zápas a soupeře rozhodně nepodcení. Podobnému hernímu stylu čelil v loňském finále na trávě v Hertogenboschi a s jednoznačným outsiderem Timem van Rijthovenem prohrál hladce 4:6, 1:6. Očekáváme těsnější bitvu, která by mohla nabídnout jeden či dva tie-breaky. Medveděv by mohl mít díky mnohem větším zkušenostem navrch.

Tip na vítěze: Daniil Medveděv

 

Carlos Alcaraz (1.) - Holger Rune (6.) | Centre Court (16:00 SELČ)
Souboj Carlose Alcaraze s Holgerem Runem na antuce by určitě nabídl strhující podívanou této nově vznikající rivality. I potřetí se však potkávají mimo nejpomalejší povrch, dosud se střetli dvakrát na halovém betonu a teď je čeká premiérové měření sil na trávě, která je v tuto chvíli pro oba aktéry nejméně oblíbeným povrchem.

Na první duel došlo předloni na Turnaji mistrů do 21 let. Rune přijel do Milána vyčerpaný a stále nebyl plnohodnotým účastníkem turnajů na nejvyšším okruhu. Alcaraz tehdy zvítězil bez ztráty setu. O rok později už ale byli oba mnohem zkušenější a ani jeden nechtěl první opravdový souboj prohrát. Rune byl loni ve čtvrtfinále pařížského Masters pár míčků od vítězství, když mu Alcaraz vzdal.

Carlos Alcaraz čelil v osmifinále letošního Wimbledonu svému papírově zatím nejtěžšímu soupeři na turnaji a s předloňským finalistou Matteem Berrettinim disponujícím dělovým servisem si poradil ve čtyřech setech, dokonce nepotřeboval tie-break. Dvacetiletý Španěl stále sbírá zkušenosti a Ital není v nejlepší kondici ani formě, ale i tak se jedná o parádní skalp, protože Berrettini v posledních letech patří k největším hrozbám na pažitech.

Každým vítězstvím si buduje sebevědomí ohledně své hry na nejrychlejším povrchu a určitě už teď pomýšlí na wimbledonský triumf. Tím by dal nejlepším možným způsobem zapomenout na semifinálový nezdar na nedávném French Open. "Chci víc. Mým snem je se tady dostat do finále a jednou Wimbledon vyhrát. Snad to bude už letos."

Aktuální lídr žebříčku vyhrál letos na trávě všech devět utkání, ačkoli toho na travnatých dvorcích zatím moc neodehrál. Po cestě za triumfem na generálce v londýnském Queen's Clubu ztratil jediný set a dominoval proti Grigorovi Dimitrovovi, Sebastianovi Kordovi a Alexovi de Minaurovi.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Queens,  Madrid,  Barcelona,  Indian Wells,  Buenos Aires (T);  Rio de Janeiro (F);  French Open,  Miami (SF)
Největší úspěchy na trávě: Queens (T)
Bilance: 44:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na trávě: 9:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 5:1 (kariérní 17:10)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 2:2)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (SF)

Carlos Alcaraz - Wimbledon
Kariérní bilance:
8:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Queens (T)
Cesta turnajem: Chardy (6:0, 6:2, 7:5), Müller (6:4, 7:6, 6:3), (25) Jarry (6:3, 6:7, 6:3, 7:5), Berrettini (3:6, 6:3, 6:3, 6:3)

Čtvrtfinálová účast Holgera Runeho v letošním ročníku Wimbledonu může být považována za ještě působivější než ta Alcarazova. Zatímco Španěl byl tady loni jedinou výhru od postupu mezi nejlepší osmičku, 20letý Dán prohrál v předchozích letech všechny tři zápasy na nejrychlejším povrchu.

Bývalý šampion juniorského French Open vyniká velkým odhodláním, skvělou psychickou odolností a vysokým sebevědomím. Díky tomu je už v tak mladém věku top hráčem a zvládl poslední dva duely. Proti Alejandrovi Davidovichovi čelil dvěma mečbolům a likvidoval manko 2:6 v závěrečném super tie-breaku a v osmifinále dohnal manko setu a brejku proti Grigorovi Dimitrovovi.

Někdejší nejlepší junior světa je teprve druhým dánským čtvrtfinalistou Wimbledonu a prvním v open éře. Přes čtvrtfinále grandslamů zatím nikdy nepřešel, v minulosti si jej zahrál na loňském a letošním French Open a pokaždé prohrál s pozdějším finalistou Casperem Ruudem.

Některou ze světových jedniček poprvé vyzval na US Open 2021. Tehdy coby 145. hráč světa a po náročném programu narazil na Novaka Djokoviče a dokázal mu sebrat set. V obou následujících duelech s lídry žebříčku uspěl, a to proti Alcarazovi loni na Masters v Paříži a Djokovičovi letos v Římě.

Holger Rune - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Mnichov (T);  Řím,  Monte Carlo (F);  Queens,  Acapulko, Montpellier (SF)
Největší úspěchy na trávě: Queens (SF)
Bilance: 37:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 7:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 4:5 (kariérní 13:11)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 0:2)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (ČF)

Holger Rune - Wimbledon
Kariérní bilance:
4:1
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Queens (SF)
Cesta turnajem: Loffhagen (7:6, 6:3, 6:2), Carballés (6:3, 7:6, 6:4), (31) Davidovich (6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6), (21) Dimitrov (3:6, 7:6, 7:6, 6:3)

Vzájemná bilance: 1:1. Středeční souboj těchto dvou supertalentů je určitě jedním z mnoha, které nás v budoucnu čekají. A i tentokrát se můžeme spolehnout na to, že oba aktéři udělají vše možné pro vítězství. Vzhledem k travnatému povrchu je Rune v jasné nevýhodě a musel by nejspíše předvést životní výkon, aby nasazenou jedničku v těchto podmínkách porazil.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

WIMBLEDON 2023 - PROGRAM 10. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:30 SELČ)
1. Jabeurová (6-Tun.) - Rybakinová (3-Kaz.)
2. Alcaraz (1-Šp.) - Rune (6-Dán.)
• NO.1 COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Keysová (25-USA) - Sabalenková (2-)
2. Medveděv (3-) - Eubanks (USA)
• NO.2 COURT • (od 12:00 SELČ)
1. čtyřhra žen
2. čtyřhra mužů
3. Bouzková/Sorribesová (ČR/Šp.) - Siegemundová/Zvonarevová (Něm./-)
• NO.2 COURT • (od 12:00 SELČ)
1. čtyřhra mužů
2. Behar/Pavlásek (Urug./ČR) - Koolhof/N. Skupski (1-Niz./Brit.)
• COURT 4 • (od 12:00 SELČ)
1. dvouhra juniorů
2. Bartůňková (ČR) - Xuová (Brit.)
3. dvouhra juniorek
4. čtyřhra juniorek
5. Bartůňková/Vargová (ČR/SR) - Klugmanová/Lacyová (Brit.)
• COURT 5 • (od 12:00 SELČ)
1. dvouhra juniorů
2. dvouhra juniorek
3. dvouhra juniorů
4. Brunclík/Woestendick (ČR/USA) - Djurič/Gea (6-Srb./Fr.)
5. Sonobeová/T. Valentová (6-Jap./ČR) - Evansová/Hamiltonová (USA)
• COURT 10 • (od 12:00 SELČ)
1. D. Suvirdjonkovová/Valdmannová (Srb./ČR) - Pawlikowská/Taylorová (Pol./Austr.)
2. čtyřhra juniorek
3. Filip/Vulpitta (ČR/It.) - Barbier Gazeu/Radjenovič (Fr./Srb.)
• COURT 11 • (od 12:00 SELČ)
1. čtyřhra juniorek
2. A. Kovačková/Samsonová (ČR) - El Allamiová/El Aouniová (Mar.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

95
Přidat komentář
com
Medvedev se rozjel smile Na to, ze byl par micku od vyrazeni, ted teda patej set parada smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Drzymalski
Komentátor ES při Alcaraz Rune strašně moc a zbytečně kecá do hry.
Reagovat
Newcombe
hraje tak, jak se na trávě má hrát. Žádné pinkání odzadu. Servis volej a konec. Vzpomínka na Martinu nebo Meka smile
Reagovat
annah
A je to v háji. Projel čtvrtý set v TB a pátý už si Meďour vzít nedá. Teď bude na koni. :-(
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
na Eubankse to po 3 týdnech poprvé dolehlo a je venku, ted už by musel přijít jen ruský zkrat
Reagovat
annah
Tak teď je to na Alkáčovi, aby Rusáka vyndal... Runeho má na lopatě, tak snad i to semi zvládne.
Reagovat
frenkie57
Ve čtyřhře žen budeme mít ve finále české zastoupení!smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
misa
v semifinále Wimbledonu. To bude asi ta karma smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
com
karma teprve prijde, kdyz je vypraskaj mamina Strécová a stara Hsieh za zenitem, obe po dloooooooooouhe pauze smilesmile
Reagovat
misa
No jo, ale to by muselo být v 1. kole a ne v semifinále grandslamu, kde Bouzková ještě nikdy nehrála smile
Reagovat
Preview.lover
Ani letos nebude ve finále čtyřhry chybět Češka, v semifinále se utkají Strýcová/Hsieh proti Bouzkové/SST
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Ianny
Škoda, že se ty naše holky neutkají až ve finále, ale i tak dobrý..
Reagovat
horska.kraslice
přání: Bára
tip: Marie
Reagovat
tommr
přání: Marie
tip: Bára
Reagovat
Diskord
přání: Bára a Marie
tip: Bára nebo Marie
Reagovat
annah
Teď jsem se koukla na chlapy a zírám, že "Evropská banka" poněkud zatopila Meďourovi. Co to, co to? Medvěd lekl jako předtím Rybka? Nebo Eubanks přepnul na vyšší level?
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,,, potenciál na úžasnou jízdu ten zápas má, tak doufejme, že to jízda bude ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
annah
Žába!!! Gratulace! Spravila mi náladu po zápase Sabalenky s Klíčovou. smile Vypadalo to s ní bledě, ale nevzdala se a loňskou finálovou prohru Rybě vrátila. smile
Reagovat
Liverpool22
Žábě vyšla "vendeta" za loňské finále. Nicméně tohle bylo jen čtvrtfinále - BIG finále loni vyhrála Rybka smile a díky tomu už je navždy nesmrtelná. Žába o svojí tenisovou nesmrtelnost musí ještě zabojovat a vyhrát 2 zápasy smile
Reagovat
frenkie57
Žába to bude mít s Amazonkou těžké, přetěžké. Pravděpodobně prohraje, ale lacino jí to nedá. Bude to třísetová bitva jako řemen.(mé zbožné přání)smile
Reagovat
Liverpool22
smile taky si přeju třísetové drama smile
Reagovat
misa
vyhrály první set 7-6, přestože už prohrávaly 2-5.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Mantra
vidím tam otočku jak víno smile
Reagovat
Mantra
tak gut, složila se ryba, i když tam byl moment
Reagovat
Liverpool22
Rybka od konce 2. setu úplně lekla - holt zázraky se nedějí a tréninkové manko kvůli nemocem se projevilo. Žába však zahrála skvěle a postupuje zaslouženě smile
Reagovat
GaelM
Bojovali fakt dobře, bohužel proti úplné elitě jim ještě něco málo chybí. Ve třetím setu bych řekl, že právě Pavlásek byl nejslabší článek na kurtu smile Ale čtvrtfinále Wimbledonu přes několik nasazených párů je super výkon. Snad spolu budou hrát dál a podaří se jim navázat. Měli by se konečně vymanit z challengerů, které je už nahoru víc neposunou.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Liverpool22
super smile 1. set je doma po obrovském dramatu smile Žába když má Rybku dorazit viz. stav 6:5, tak jí "zkamení" ruka a udělá laciné chyby. Naopak když Žába prohrává, tak vytahuje skvělé údery. Rybku v klíčových momentech tradičně drží BIG servis viz. TB
Reagovat
Liverpool22
Žába se dost zlepšila - hraje jak pokropená živou vodou zatímco Rybka trošku lekla smile Takže 3. setsmile
Reagovat
misa
an ive třetím to nevypadá zatím dobře...
Reagovat
Liverpool22
U Rybky se začíná projevovat tréninkové manko po zdravotních problémech - chybí větší konzistence a úderová jistota. Uvidíme třeba Žába nervově vykape
Reagovat
misa
Chtěl jsem teď napsat to stejné. Příprava na Wimbledon nebyla ideální.
Reagovat
Liverpool22
smile Loni hrála lépe - letos hrála super jen v zápase s Boulter - v ostatních zápasech to občas drhlo smile Nicméně Žába hraje skvěle smile
Reagovat
dadaft
ten kazašský funkcionář v hledišti (tuším předseda svazu) má neskutečný ohoz !!! smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Drzymalski
Muchador Mrdulajev smile
Reagovat
paddy
tyto věci se periodicky opakují, např. v loňském roce smile smile

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-verila-jsem-ze-je-jezis-nejmladsi-clenka-mansonovy-sekty-je-na-svobode-233923
Reagovat
bardunek666
Po vypadnutí Pegči to nejvíce přeji Arynce. Hlavně ne Svitolina proboha..
Reagovat
Blondie
Elinaaa! smile
Reagovat
bardunek666
Ani ze srandy smile
Reagovat
arvncr
smile
Reagovat
frenkie57
Co vy jste to tady za fandy. Co takhle to přát Markétě? . Doufám, že si děláte tak trochu legraci, vlastně trollíte.
Reagovat
Blondie
Markéta je v pohodě, ale zítra přeji Elině, mám ji prostě ráda a ten její příběh je úchvatný.

COž neznamená, že bych to Maki taky nepřála.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Porodí dítě a hned se na něj vysere. Klobouček, úchvatný příběh. Ale chápu, politika nepočká.
Reagovat
bardunek666
Musí se nutně přát Češkám? Markétu mám rád, ale Aryně prostě fandím víc.
Reagovat
dadaft
chtěl bych Markétu proti Jabeur
Reagovat
annah
To by byla nádhera! Ale spíš uvidíme Svitolinu proti Sabalence. smile
Reagovat
ladinec
sVITOLINA VYHRAJE CELÝ TURNAJ, UK-NATO SE NEDAŘÍ NA FRONTĚ. TAK JAK JE USPOKOJIT TU PAKÁŽ.... ? ALESPOŇ VÍTĚSTVÍM VE WIMBLEDONU .....
Reagovat
Andrew89
jdi se léčit
Reagovat
Alien
TY jsi vylízanec!
Reagovat
smazaný uživatel
Co s tím má společného Velká Británie?
Reagovat
ladinec
ODKUD SE ŘÍDÍ TENTO SVĚT?
Reagovat
Blondie
z tvých trenek
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilesmile
Těch dezolátů je tady fakt požehnaně.
Reagovat
turista
Nadávky tady nechceme!
Reagovat
IngStavinoha
na tomto místě je třeba připomenout, pane doktore, že pokryteckým eusa mainstreamem odkojená novosvazácká holátka dnes často používají výrazy, o jejichž významu natožpak skutečném obsahu mnohdy nemají ani elementární ponětí - hlavně že jdou s "módou" a "společensky žádoucím" homogenním stádem bez vlastního názoru kolem dokola uvnitř "navždy" zavřené ohrady...
Reagovat
Andrew89
Alcaraz, Rybka, Mad a Medvědsmile
Reagovat
misa
Rybku čeká první opravdu náročný test při cestě za obhajobou.
Reagovat
Liverpool22
smile Přesně tak. Snad se Rybka smile dobře vyspí a bude jí chodit servis smile Žába na trávě taky umí a bude chtít "vendetu" za loňské finále
Reagovat
misa
Velká bitva.
Reagovat
Liverpool22
Rybka bere 1.set smilesmile
Reagovat
misa
Bohužel jsem musel přepnout na debl Marušky :) Snad to Rybka dotáhne ve dvou.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
paddy
smile

Jabeur by to mohla dát smile
Reagovat
Blondie
Karlito, Ons, Meddie, pojďte! smilesmile
Reagovat
annah
Tak tak. Hlavně ne Medour a ječici obryně...
Reagovat
woody
"Vzhledem k travnatému povrchu je Rune v jasné nevýhodě..."

Jaká nevýhoda je myšlena? Protože Rune samozřejmě výborně podává. Jaká je tedy ta jasná nevýhoda?
Reagovat
Pe3k
První zápas na trávě hrál před týdnem...
Reagovat
woody
to asi těžko....
Reagovat
aligo
Letos ano, ale vloni také hrál.... sice blbě ale hrál
Reagovat
Ondřej.Jirásek
na antuce a betonu by měl větší šanci. Alcaraz je na trávě v tuhle chvíli o dost lepší, ale uvidíme :)
Reagovat
s7RanG
Dost subjektivní
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ano, to tip na vítěze určitě je :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
+ preview
Reagovat
woody
Stejné preview je i na Livesport, kopírujete od Livesport nebo on od vás?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nikdo, jsme propojeni :)
Reagovat
turista
Ani tam by na Carlose Alcaraze neměl naději.
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/naomi-osakaova-porod-dcera.A230712_080729_tenis_ivt
Reagovat
Blondie
smilesmile
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
A koho to zajímá? Vždyť z toho dítěte vychová jen dalšího trapného přívržence trapné BLM!
Reagovat
Blondie
Tvůj názor nikoho nezajímá ;)

BTW, pokud u zprávě o narození dítěte někdo projeví něco jiného než radost či přání milých časů, říká to o něm strašně moc. Strašně moc ošklivého.
Reagovat
Vidite_mojeregistracebylauspesna
Můj názor nikoho nezajímá, ale sám na něj odpovídáš! Tak si to nejdřív vyjasni! Jestli potřebuješ, mohu zaslat odkazy na nějaké materiály o výrokové logice, abys zjistil, co je v tvém příspěvku špatně! Jinak BLM je teroristická a totalitní organizace, extrémně nebezpečná, protože má podporu skoro všech elit na Západě! Na její podporu poklekávají milionářští blbečci z Premiere League a německé fotbalové reprezentace (mimo jiné)!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tvůj konstrukt je tvůj konstrukt, nic jiného. Blondie má naprosto pravdu, tvůj příspěvek je ubohý smile
Reagovat
Blondie
Ty asi nebudeš nejbystřejší, viď?
Reagovat
annah
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš vycházkysmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smileBude zajímavé, jak si srovná priority a jak se srovná duševně, jestli se vrátí k tenisu v podobném stylu jako Elina nebo už vůbec.
Reagovat
Blondie
Hlavně ať je spokojená, to nejmilejší už má :-) přála bych jí klid v duši, a jestli bude pinkat do míčku, je mi vlastně jedno.

Upřímně, na kurtech mi asi úplně nechybí (třeba Elinu jsem postrádala), úplně jsem na ni zapomněla. Zajímavá osobnost, ale myslím, že pro šílený svět tenisu moc křehká.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist