100. zápas na US Open a nejhorší porážka. Konec? Nevím, proč se mě na to ptáte, reagovala Venus Williamsová

30. 8. 2023, 10:58
Aktuality 25
Venus Williamsová skončila na US Open potřetí v řadě hned v prvním kole, což se jí v letech 1997-2019 nestalo ani jednou. Letos 43letá americká veteránka podlehla 1:6, 1:6 belgické kvalifikantce Greetje Minnenové a zhořknul jí tak jubilejní 100. zápas na domácím grandslamu. O ukončení kariéry ale neuvažuje ani po své nejjednoznačnější porážce ve Flushing Meadows.
Profily hráčů
Venus Williamsová (© Profimedia)

Venus Williamsová na US Open 2000 a 2001 získala dva ze sedmi grandlsmových titulů a z úvodních 21 startů měla v prvním kole bezchybnou bilanci 21:0. Ovšem poslední tři účasti pro ni skončily bez jediné výhry.

Letos třiačtyřicetiletá Američanka v jubilejním 100. zápase na newyorském grandslamu utrpěla svou nejhorší porážku, když podlehla 1:6, 1:6 Greetje Minnenové. O sedmnáct let mladší Belgičance, jež se narodila v srpnu 1997 měsíc předtím, než Williamsová při debutu ve Flushing Meadows došla do finále.

"Bylo pro mě neuvěřitelné zahrát si s takovou legendou. Mám k ní ohromný respekt. To, že v 43 letech pořád hraje, je opravdu úžasné," řekla na kurtu Minnenová. "Má skvělé údery, skvělý servis... Snažila jsem se ji rozběhat, co to jen šlo," dodala. Přiznala, že před koncem zápasu byla z blížící se výhry nad legendou rozrušená. "Srdce mi tlouklo opravdu hodně rychle."

Vystoupení nejstarší hráčky v pavouku si užili diváci na zaplněném stadionu a do šaten vyprovodili Williamsovou bouřlivým potleskem podobně jako vloni její mladší sestru Serenu. Ta před rokem v New Yorku odehrála pravděpodobně svůj poslední zápas kariéry a před týdnem přivedla na svět druhou dceru. Sedminásobná grandslamová šampionka Venus si zatím myšlenky na loučení nepřipouští.

"To vám nepovím," odpověděla na přímou otázku, kdy si myslí, že pověsí raketu na hřebík. "Nevím to. Nevím, proč se vůbec ptáte," dodala s úsměvem.

Na tiskové konferenci nejprve chválila soupeřku. "Nebyl úder, který by nedokázala zahrát. I když se mi podařilo dát skvělou ránu, ona zahrála vítězný míč nebo kraťas. Neřekla bych, že jsem hrála špatně. Prostě to byl den, kdy jsem neměla štěstí," konstatovala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
GaelM
Venus jsem měl vždy radši než Serenu, ale co je moc, to je moc...

Měla by ty WC dostávat do kvaldy, jestli hraje dál z lásky k tenisu, tak ať si ho užije co nejvíc.
Reagovat
bardunek666
Ačkoliv jsem velký fanoušek Venus, tak musím přiznat, že na hvězdu takových poměrů je opravdu zbytečné kariéru takto donekonečna natahovat.
Venus nemusí nikomu nic dokazovat, vyhrála toho spoustu a patří mezi nejlepší hráčky. Je škoda, že zrovna ona nedokáže uhodnout, že přišel čas skončit
Reagovat
misa
Dívat se na ty zpomalené pohyby Venus je zážitek pro otrlé.

Ztrapňovat se bude asi až do rozpadnutí smile
Reagovat
hanz
Tahle stařena žádnou soudnost nemá...smile
Reagovat
tommr
ale pro její soupeřky je to jen dobře. Škoda že si proti ní nemohla zahrát některá z našich. Možná že by se na ní chytla i ta Linda F ...
Reagovat
Krisboy
smile
Tvůj komentář čtu až teď, ale níže píšu prakticky totéž...
Reagovat
Astarin
Mohl by se jí nějaký odvážnější novinář na rovinu zeptat, jestli jí to není trapné takhle neustále vyžírat WC ostatním hráčkám a dát jim taky šanci?
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Skončil by...
Reagovat
Pe3k
Afroameričanka na tu se nesmíš ani podívat jinak si rasista smile
Reagovat
bIbec
Je to jakoby se bála života mimo tenis
Reagovat
bIbec
Bohužel z toho tenisu už moc radosti mít nebude...
Reagovat
jackiec
A přitom život bez tenisu prakticky žije když hraje průměrné jeden match měsíčněsmile
Reagovat
arvncr
Proč by končila, její kariéra je prokazatelně na vzestupu. Letos má o 3 výhry víc než loni.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Jako jednu možná ještě dvě sezóny se to dí pochopit, ale Venus paběrkuje od roku 2019. Nehraje vůbec nic, už na to absolutně nemá, ztrapňuje se a vyžírá WC. Konec, šlus, finíto, stačilo ten cirkus.
Reagovat
jackiec
Nejsou ty WC nějak omezené počtem stejně jako když se hráč vrací po delším zranění apod... Nebo jí pořadatelé budou stále tlačit? Protože rankingem nemá šanci ani na kvaldy WTA turnajů.
Reagovat
PetaM
V tomto případě nejsou. :)
Reagovat
Krisboy
Nějaká pravidla jistě budou, ale žádné pravidlo není tak pevné, aby se nedalo ohnout podle potřeby.smile
Reagovat
misa
Pro grandslamové vítězky pravidla ohledně počtu WC nejsou.
Reagovat
Krisboy
Výborně, takže to bude zkoušet do šedesáti? Paráda. Ale je to dobrá zpráva jak pro Plíškovou, tak pro Fruhvirtovy, Bejlek a tak smile
Reagovat
misa
Prý to chce zkusit "jen" do padesáti.
Reagovat
Krisboy
Že by inspirace Jágrem?
Nebo Navrátilovou?
No debla by asi ještě hrát mohla, ale pokud vím, vždycky hrála jen se ségrou, takže je otázka, jak by hrála s jinou spoluhráčkou. Zřejmě by asi ani nechtěla.
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Kdyby byla alespoň nějaká snaha a na některých turnajích brala kvalifikaci, nebo zkusila nižší kategorii - jako například Murray. Hned bychom na to pohlíželi malinko jinak si myslím...
Reagovat
vergus
Venus působila vždycky z Williamsek jako ta soudnější, ale jestli chce ještě dalších X sezon sbírat WC a doufat v nějakou vyhazovací soupeřku, tak tyhle výprasky bude muset přijmout a nedělat fóry, že do její soupeřky vstoupil tenisový bůh smile
Reagovat
turista
A ještě bude na stará kolena jako kůl v plotě. Serena sice není tak hezká jako Venuše, ale má dvě děti. A to je sakra velký bonus.
Reagovat
Krisboy
Místo Pauly Badosy dostala neúspěšnou kvalifikantku a uhrála dva gemy? Výborně, Venus. V tomhle věku!! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist