12. den na French Open: O finále si to rozdají Halepová s Muguruzaovou a Keysová se Stephensovou

7. 6. 2018, 09:00
Previews 15
V rámci dvanáctého hracího dne letošního French Open se odehrají obě ženská semifinále. V prvním z nich se utkají světová jednička a loňská finalistka Simona Halepová s bývalou šampionkou Garbiñe Muguruzaovou a vítězka si ve finále zahraje s lepší z amerického derby mezi Madison Keysovou a Sloane Stephensovou. Na programu je také finále smíšené čtyřhry.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále ženské dvouhry •
Halepová (1-Rum.) - Muguruzaová (3-Šp.) | Court Philippe-Chatrier (od 15:00 SELČ)
Keysová (13-USA) - Stephensová (10-USA) | Court Philippe-Chatrier (od 16:30 SELČ)
• Finále smíšené čtyřhry •
Dabrowská/M. Pavič (1-Kan./Chorv.) - L. Chan/Dodig (2-Tchaj-wan/Chorv.) | Court Suzanne-Lenglen (od 14:00 SELČ)


• Semifinále ženské dvouhry •
Simona Halepová (1.) - Garbiñe Muguruzaová (3.) | Court Philippe-Chatrier (od 15:00 SELČ)
První letošní semifinále ženské dvouhry obstarají světová jednička a loňská finalistka Simona Halepová a světová trojka a předloňská šampionka Garbiñe Muguruzaová. Ve vzájemné bilanci vede 3-1 na zápasy Muguruzaová, ovšem jediné dosavadní vzájemné měření sil na antuce vyhrála Halepová. Bojovat se bude nejen o postup do finále, ale také o to, která z hráček se v pondělí objeví v čele žebříčku WTA.

Muguruzaová se na French Open zatím prezentuje naprosto skvělou formou. Tu má ovšem i Rumunka, která ale přece jen občas nějaké zaváhání zaznamenala. Muguruzaová je v závěrečných kolech turnajů, obzvláště těch grandslamových, velmi silná, a proto se podle nás stane první finalistkou.

Tip: Muguruzaová ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Halepová zahájila letošní sezonu triumfem v Shenzhenu a postupem do finále Australian Open. V Dauhá a v Indian Wells si zahrála semifinále, ale po debaklu od Ósakaové nastal mírný herní propad. Prvního čtvrtfinále se dočkala až po dvou měsících v Madridu. V Římě stejně jako loni prohrála finále se Svitolinovou.

Cesta turnajem
V Paříži začala prohraným setem s Američankou Riskeovou. Od té doby však dlouho na pařížské antuce dominovala. Proti světové jedničce neměly šanci ani Townsendová, Petkovicová a Mertensová. Set dokázala loňské finalistce sebrat až ve čtvrtfinále Kerberová.

Historie na French Open
Halepová už byla na French Open dvakrát ve finále, loni a v roce 2014. Jinak paradoxně vypadávala vždy v úvodních kolech kromě předloňské osmifinálové účasti a letošního ročníku.

Simona Halepová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (vítězka);  Australian Open,  Řím (finále);  Indian Wells,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Řím (finále)
Bilance: 33-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 12-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-3 (kariérní 30-44)
Bilance v semifinále grandslamů: 1-0 (kariérní 3-2)
Grandslamy: Australian Open (finále)

Simona Halepová - French Open
Kariérní bilance: 22-8
Nejlepší výsledek: finále (2014, 2017)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Stuttgart (čtvrtfinále), Madrid (čtvrtfinále), Řím (finále)
Cesta turnajem: Riskeová (2-6 6-1 6-1), Townsendová (6-3 6-1), Petkovicová (7-5 6-0), (16) Mertensová (6-2 6-1), (12) Kerberová (6-7 6-3 6-2)

Shrnutí letošní sezony
Muguruzaová se po zdravotních potížích dostala do formy v únoru, kdy v Dauhá prohrála až ve finále a v Dubaji v semifinále. Na amerických prestižních turnajích se jí nedařilo. Na začátku dubna splnila povinnost triumfem na slabě obsazené akci v Monterrey. Na antuce to nebylo ono. Španělka hrála na třech turnajích a vyhrála jen dva zápasy.

Cesta turnajem
Na French Open se však připravila výborně a ještě neztratila set. Postupně si poradila s bývalou šampionkou Kuzněcovovou a domácí Ferrovou a poté smetla bývalou finalistku Stosurovou. V osmifinále jí po dvou gamech vzdala Curenková a ve čtvrtfinále ztratila jen tři gamy s chybující Šarapovovou.

Historie na French Open
V Paříži předloni získala svou premiérovou grandslamovou trofej. V předchozích dvou letech před senzačním triumfem došla vždy do čtvrtfinále. Loni v roli obhájkyně titulu skončila v osmifinále.

Garbiñe Muguruzaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Monterrey (vítězka);  Dauhá (finále);  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: French Open (semifinále)
Bilance: 22-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 7-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-0 (kariérní 29-28)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 3-0)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Garbiñe Muguruzaová - French Open
Kariérní bilance: 24-4
Nejlepší výsledek: vítězka (2016)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Stuttgart (2. kolo), Madrid (osmifinále), Řím (2. kolo)
Cesta turnajem: Kuzněcovová (7-6 6-2), Ferrová (6-4 6-3), Stosurová (6-0 6-2), Curenková (2-0 skreč), (28) Šarapovová (6-2 6-1)


Madison Keysová (13.) - Sloane Stephensová (10.) | Court Philippe-Chatrier (od 16:30 SELČ)
Druhé letošní semifinále bude ryze americké. Střetnou se v něm velké kamarádky Madison Keysová a Sloane Stephensová. Poslední souboj těchto dvou hráček se odehrál loni ve finále závěrečného grandslamu sezony a Stephensová v něm jasně zvítězila. Stephensová vyhrála i předchozí vzájemné měření sil v Miami.

Stephensová má v Paříži naprosto vynikající formu. Keysová sice na rozdíl od své dnešní soupeřky v Paříži letos ještě neztratila set, nicméně Stephensová na Keysovou umí. Hodně bude záležet na množství nevynucených chyb z rakety Keysové, ale my věříme na postup její soupeřce.

Tip: Stephensová ve dvou setech

Shrnutí letošní sezony
Keysové se letos vlastně povedly jen dva turnaje, a to Australian Open, kde si také zahrála čtvrtfinále, a domácí antuková akce v Charlestonu. V Jižní Karolíně uhrála semifinále, v němž po bitvě prohrála s pozdější šampionkou Bertensovou.

Cesta turnajem
Na French Open se ovšem na rozdíl od předchozích turnajů dokázala skvěle připravit a dosud neztratila jediný set. Postupně vyřadila krajanky Vickeryovou a Dolehideovou, Japonku Ósakaovou, Rumunku Buzarnescuovou a naposledy Kazašku Putincevovou.

Historie na French Open
Na French Open startuje pošesté a v minulosti jen jednou prošla do osmifinále. Letos si své předloňské maximum vylepšila a zkompletovala čtvrtfinálové účasti na všech grandslamech. Teď už je v semifinále.

Madison Keysová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: French Open,  Charleston (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: French Open, Charleston (semifinále)
Bilance: 16-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 10-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-1 (kariérní 13-25)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-1)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Madison Keysová - French Open
Kariérní bilance: 12-5
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Charleston (semifinále), Stuttgart (1. kolo), Madrid (1. kolo), Řím (osmifinále)
Cesta turnajem: Vickeryová (6-3 6-3), Dolehideová (6-4 6-1), (21) Ósakaová (6-1 7-6), (31) Buzarnescuová (6-1 6-4), Putincevová (7-6 6-4)

Shrnutí letošní sezony
Stephensová od loňského triumfu na US Open prohrála osm zápasů v řadě. Sérii porážek přerušila postupem do čtvrtfinále v Acapulku. Zlepšenou formu potvrdila v Miami, kde si došla až pro titul. Opět se jí dařilo hlavně na velkých turnajích. V Madridu a v Římě vypadla shodně v osmifinále.

Cesta turnajem
Na French Open až na výjimku zatím hraje skvěle. V úvodních kolech smetla Rusovou i Frechovou, ale proti Italce Giorgiové zvítězila až 8-6 v rozhodující sadě. V osmifinále přejela chybující Kontaveitovou, jež v předchozím kole vyřadila Kvitovou, a ve čtvrtfinále nedala šanci Kasatkinové.

Historie na French Open
Už v minulosti se Stephensové na pařížské antuce dařilo. Celkem čtyřikrát byla v osmifinále. Teprve až letos se jí povedlo postoupit mezi nejlepší osmičku a své maximum po výhře nad Kasatkinovou ještě znovu vylepšila.

Sloane Stephensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (vítězka)
Největší úspěchy na antuce: French Open (semifinále)
Bilance: 20-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 9-4
Bilance proti hráčkám Top 11-20: 2-2 (kariérní 15-19)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-1)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Sloane Stephensová - French Open
Kariérní bilance: 19-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2018)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Stuttgart (1. kolo), Madrid (osmifinále), Řím (osmifinále), Norimberk (1. kolo)
Cesta turnajem: Rusová (6-2 6-0), Frechová (6-2 6-2), Giorgiová (4-6 6-1 8-6), (25) Kontaveitová (6-2 6-0), (14) Kasatkinová (6-3 6-1)


Finále smíšené čtyřhry 
/ Dabrowská/M. Pavič - / L. Chan/Dodig | Court Suzanne-Lenglen (od 14:00 SELČ)
Do finále smíšené čtyřhry postoupili favorité. O trofej pro vítěze se utkají nasazené jedničky Gabriela Dabrowská a Marach Pavič s nasazenými dvojkami Latishou Chan a Ivanem Dodigem. Bude se jednat o premiérový souboj.

Dabrowská s Pavičem se poprvé dali dohromady na letošním Australian Open a hned slavili triumf. Na kontě mají v tuto chvíli už devět výher v řadě. Dabrowská i Pavič v minulosti získali ještě jednu trofej - Dabrowská na loňském French Open s Rohanem Bopannou, Pavič předloni na US Open po boku Laury Siegemundové.

Cesta turnajem
1K: Barrere/Parmentierová (4-6 6-3 10-7)
2K: Roger-Vasselin/Sestini Hlaváčková (6-2 6-3)
ČF: Middelkoop/Schuursová (6-4 6-4)
SF: S. González/Srebotniková (6-4 6-4)

Latisha Chan s Dodigem hrají první společný turnaj a hned si zahrají o premiérový společný grandslamový titul. Latisha Chan si už zahrála finále mixu na Australian Open 2011, na triumf však nedosáhla. Dodig byl v minulosti také dvakrát ve finále (French Open 2016 a Australian Open 2017), ale ani on nikdy neuspěl.

Cesta turnajem
1K: McLachlan/Ninomijaová (7-5 6-3)
2K: Kingová/Škugor (6-3 3-6 10-7)
ČF: Melicharová/Peya (2-6 6-4 10-7)
SF: (8) Farah/Grönefeldová (4-6 7-5 10-8)

FRENCH OPEN 2018 - PROGRAM 12. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 12:00 SELČ)
1. Nadal (1-Šp.) - Schwartzman (11-Arg.) 4-6 5-3 / dohrávka
2. Halepová (1-Rum.) - Muguruzaová (3-Šp.) / nejdříve v 15:00 SELČ
3. Keysová (13-USA) - Stephensová (10-USA)
• COURT SUZANNE-LENGLEN • (od 12:00 SELČ)
1. Čilič (3-Chorv.) - Del Potro (5-Arg.) 6-6(5-5) / dohrávka
2. Dabrowská/M. Pavič (1-Kan./Chorv.) - L. Chan/Dodig (2-Tchaj-wan/Chorv.)
3. Mektič/Peya (8-Chorv./Rak.) - Herbert/Mahut (6-Fr.)
• COURT 3 • (od 11:00 SELČ)
3. Forejtek/Svrčina (8-ČR) - Musetti/Wassermann (It./Niz.) / junioři
• COURT 6 • (od 11:00 SELČ)
4. Štyler/Tajima (ČR/Jap.) - de Jong/Erel (Niz./Tur.) / junioři
Kompletní program 12. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
finále x Američance
Reagovat
dadaft
já si hlavně přeju, ať všechny čtyři hráčky hrajou dobře -- pak budu spokojený, bez ohledu na výsledky.

tip na finále: Muguruza - Stephens
Reagovat
tommr
tzn. Muguruza a Keys ...
Reagovat
Krisboy
Halep < Mugu
Keys < Stephens
----------------
Mugu > Stephens

(Neviděl jsem ani loptičku, střílím to od boku :)
Reagovat
Fandina
Nic si neviděl? Ty mě bavíš.
Reagovat
kada.tom
COURT PHILIPPE-CHATRIER
Nadal >= Schwartzamn (4-6 6-3 6-3 7-5)
Halep >= Muguruza Blanco (7-6 6-7 7-5)
Keys < Stephens (3-6 0-6)

COURT SUZANNE-LENGLEN
Cilic >= Del Potro (6-7 6-4 6-2 4-6 6-3)
Dabrowski/M. Pavič > L. Chan/Dodig (7-5 6-4)
Mektič/Peya =< Herbert/Mahut (6-7 6-2 4-6)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostejov
Dnes si Kvido opet zatrenuje a zapinka v Prostejove. Snad bude mit i chvilu na nejaky vylet do okoli...

Pariz
Doufam, ze Garbina necha te Simone aspon par gemu...je to mila holka...snad bude brat Garbi titul.
Take doufam, ze se Mad podari odveta proti kamaradce:)
A drzim pesti aby vyslo Argentinske SF...takze asi nejlepe, aby dnes zase prselo a bylo plno preruseni a prestavek:)

Surbiton
Dnes Denis Kudla s Lukasem Lackem...snad se Lukas pochlapi...ale jednoduche to nebude. Denis ma na te trave trosku lepsi vysledky.
Zapas to muze byt ovsem paradni...

Sergej vs. Ramkumar...to bude pecka. Ultimatni travari by si tohle rozhodne nemeli nechat ujit:)

No pokud Ebden rupne s McDonaldem, tak se deje neco v tenisu spatne:)

Danymu Brandsovi se v Surbitonu dari, ale Chardy teprve proveri nakolik to s tou travou mysli vazne:)
Reagovat
letityfanousek
Budu ti fandit, ale Muguruza tě asi uřve
Reagovat
George_Renel
Replikovat bych: Simono Nálepky, ústa si zalepí. ;-)
Reagovat
George_Renel
Správně má být:
Simono Halep, ústa si zalep.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Herbert_Hoover
no Halepka taky zrovna nejede v silent módu :) bude to v tomto ohledu nesnesitelný šlágr :)
Reagovat
letityfanousek
Můžu třeba řvát 1-2 vteřiny než podám? Nebo během hry těsně než míček udeří soupeř(ka)? To řvaní mě fakt neskutečně s***. Asi to učí i malé špunty nebo co, to za mých mladých let nebylo a nemůžu se s tím srovnat, považuju to za vrcholně nesportovní chování a nesleduju tenis živě, jen opravdové tenisty, kteří hrajou a nekřičí
Reagovat
Krisboy
Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu! Taková Sabalenka podle mě vyloženě zkouší, co všechno si může dovolit. A jelikož WTA to nevadí, bude to podle mě stupňovat až do extrému. Fuj.
Reagovat
Fandina
Jj, zvuky teď vydává snad každý, někdo pořád, někdo občas, ale asi všichni, kluci, holky. Na Márii a Viku nemají, to je děs, hlavně Mária, sílou i délkou řevu. Třeba teď se dívám Nadal Schwartzman a oba úder doprovází zvukem. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist