12. den na French Open: Ženy a deblista Dlouhý hrají o finále

4. 6. 2009, 07:26
Aktuality 0
Na pařížském grandslamovém turnaji Roland Garros se ve čtvrtek rozhodne o finalistkách dvouhry, ale také finalistech čtyřhry mužů. V té je stále ve hře český tenista Lukáš Dlouhý.

Ve 14:00 začne na centrálním dvorci zápas nasazené jedničky Dinary Safinové se Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Ruska usiluje o první grandslamový titul a dělí ji od něj již pouhé dvě výhry. Se Slovenkou jediné letošní střetnutí prohrála, na antuce se potkají poprvé.

Poté nastoupí další ruská tenistka Světlana Kuzněcovová proti Australance Samantě Stosurové. Zatímco Kuzněcovová byla v Paříži před třemi lety i ve finále a letos zopakovala loňské semifinále, Stosurová se do této fáze turnaje dostala vůbec poprvé.

Teprvé podruhé v historii grandslamový turnajů se může stát, že ve finále proti sobě nastoupí dvě Rusky. Poprvé se tak stalo před pěti lety právě v Paříži, kdy Anastasie Myškinová porazila krajanku Dementěvovou. Myškinová je jedinou tenistkou z Ruska, jež vyhrála French Open.

Českého tenistu Lukáše Dlouhého čeká semifinále čtyřhry. Na kurtu Suzanne Lenglenové nastoupí spolu s Indem Leanderem Paesem proti nejvýše nasazené kanadsko-srbské dvojici Daniel Nestor/Nenad Zimonjič. Se svými dnešními soupeři se střetnou již pošesté, nikdy je však nedokázali porazit. Na antuce hrají poprvé. Česko-indiská dvojice postoupila do čtvrtého grandslamového semifinále v řadě, na loňském US Open hráli dokonce finále.

Čtvrteční program tenisového French Open:

Kurt Philippa Chatriera (začátek ve 14:00):
Safinová (1-Rus.) - Cibulková (20-SR), Stosurová (30-Austr.) - Kuzněcovová (7-Rus.).
Kurt Suzanne Lenglenové (11:00):
třetí zápas Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.).

Kompletní čtvrteční program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist