12. den na Roland Garros: Kvitová s Šarapovovou o finále

7. 6. 2012, 08:20
Previews 187
Ženy dnes na French Open svedou již souboje o postup do sobotního finále a mezi nejlepší čtyřkou nechybí ani Petra Kvitová. Českou jedničku po papírově slabších soupeřkách čeká světová dvojka Ruska Maria Šarapovová. O druhé místo ve finále si zahrají Stosurová a Erraniová.

Petra Kvitová se dnes utká s Marií Šarapovovou o postup do finále French Open. Turnajová čtyřka je v semifinále Rolan Garros poprvé v kariéře a čeká ji proti druhé nasazené Rusce třetí letošní vzájemný zápas. Oba předchozí skončily výhrou Šarapovové a vždy šlo rovněž o semifinále - na Australian Open ruská tenistka zastavila Kvitovou v cestě na světový trůn a vyhrála i ve Stuttgartu.

Tentokrát jde o první místo v žebříčku Rusce, postupem do finále by se na něj vrátila po čtyřech letech. Navíc má šanci zkompletovat kariérní grandslam. Vyhrát už dokázala v Austrálii (2008), ve Wimbledonu (2004) i na US Open (2006). Kvitová má na kontě zatím loňský triumf ve Wimbledonu, který jí přineslo finálové vítězství právě nad Šarapovovou.

"Maria hraje od začátku roku výborný tenis. Je to nepříjemná soupeřka, ale je to pro mě nová výzva. Jsem tady poprvé v semifinále a doufám, že si to budu užívat a nebudu tak nervózní jako proti Švedovové," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Vím asi, co na ní bude platit, a doufám, že z minulých zápasů něco vytáhnu," dodala Češka.

"Před Paříží jsem vyhrála antukové turnaje ve Stuttgartu a v Římě, čímž jsem získala hodně sebevědomí, ale tady to bude mnohem těžší. Roland Garros je jiné a Kvitová je mimořádně nebezpečná a těžká soupeřka," uvedla Šarapovová.

Rusko-českému souboji bude předcházet na hlavním kurtu Philippa Chatriera první semifinále mezi Samanthou Stosurovou z Austrálie a Sarou Erraniovou z Itálie se začátkem ve 14:00 hodin SELČ.

O finále dnes budou usilovat také deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Obhájkyně titulu měly včerejší semifinále proti Ruskám Marii Kirilenkové a Nadě Petrovové skvěle rozehrané, neboť vedly už 6-4 a 4-1 a byly na podání, jenže náskok neudržely a zápasy byl za stavu 1-1 na sety kvůli tmě přerušen.

- FRENCH OPEN 2012 -
program zápasů 12. hracího dne (čtvrterk, 07. 06. 2012)

Kurt Philippa Chatriera:
12:00 hodin
dohrávka Kirilenková/Petrovová (7-Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (5-ČR)
14:00 hodin
Stosurová (6-Austr.) - Erraniová (21-It.)
Šarapovová (2-Rus.) - Kvitová (4-ČR)

Kurt Suzanne Lenglenové:
12:30 hodin
Mirnyj/Nestor (1-Běl./Kan.) - Bracciali/Starace (14-It.)
Qureshí/Rojer (10-Pák./Niz.) - B. Bryan/M. Bryan (2-USA)

kompletní program 12. hracího dne najdete na webu rolandgarros.com

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

187
Přidat komentář
baggik
Podle mě odehrála Petra dobrý turnaj, SF na Rolland Garros je super. Berte to tak, že v tý špičce pořád je a ve Wimbledonu může dojít znovu daleko, tráva je pro ni mnohem oblíbenějším povrchem. Včera podle mě ten rozdíl nebyl zas tak velký, v každeém setu jeden brejk rozhodl. Ale je potřeba říct že Šarapová dobře podávala narozdíl od zápasu s Klárou a tim nedala Petře tolik šancí. Vzpomínám si na jeden gem kdy Petra dvakrát po sobě vrátila z returnu první podání pod nohy a Maria to vyhodila úplně stejně jako to vyhazovala Petra, jenže pak přišlo první podání i potřetí za sebou a to už Petra tak dobře zreturnovat nedokázala. Ale podle mě ty returny pod nohy platí na obě dvě tyhle holky úplně stejně. Akorát Šarapová si momentálně víc věří a jde jí lépe podání.
Reagovat
tommr
Petra neměla proti Mashe žádnou šanci. Masha skoro nechybovala, zatímco Petra měla velmi špatnej pohyb a dělala zbytečný chyby jako na běžícím pásu ...
Celkově se dá SF na FO samozřejmě hodnotit jako úspěch. Žádnej důvod k velkejm oslavám to ale není. Je třeba totiž vzít v úvahu, že Petra neměla až do čtvrtfinále ani jednu soupeřku z první šedesátky a v semifinále vypadla hned s první nasazenou ...
Výhled do budoucna taky není zrovna růžovej. Spousta lidí si tady myslí, že na trávě Petra ožije, ale já na to moc nevěřím. Spíš tipuju, že ve Wimbledonu nedojde ani do čtvrtfinále, příjde o spoustu bodů a propadne se na 6. místo za Stosurovou a Serenu ...
Reagovat
freeteepek
Proč by neměla Petra na trávě ožít? Dnes hrála hru, se kterou by na trávě naprostou většinu hráček porazila. A taky je vidět, že tenistky podávají momentálně dost nevyrovnané výkony. Až na obě finalistky FO. Maria Šarapovová dnes předvedla na ženský tenis neobvykle přesnou strojovou hru. Podívej se na Stosurovou, jak si poradila s outsiderkou! A co Radwaňská, Li Na, Azarenková a nakonec i Serena? Jak ty dopadly!
Reagovat
VlS
jsou v semi deblu juniorky. Gratulace kluci a huš, huš, už ať jste vidět mezi chlapy.
Reagovat
petrulinka
Moc jsem Petře fandila, ale bohužel to nevyšlo. No a ten závěr mi silně připomínal loňský Wimbledon, kdy Petra vyhrála 2x 6:3 a zakončila celý zápas esem. Teď jí to bohužel Maria vrátila úplně stejně. Petra tvoří pořád strašně moc chyb, však si sama v jednom momentu vynadala, že je vítr, takže by měla ty svoje údery krotit. A jak píše lajna, na začátku roku vypadal Vika k neporažení a ejhle, ono to jde, teď tak vypadá Maria a já doufám, že to taky nebude trvat věčně. Však Petra po Wimbledonu taky vypadala neporazitelně a já doufám, že na trávě to bude lepší a lepší.
Reagovat
freeteepek
Petra dnes hrála blízko svého maxima. Maria ale byla pevná jako skála. Řekl bych, že Petře nešel úplně na 100% servis
a moc si jím tentokrát nepomáhala. Druhá věc, že zkušenější Maria se lépe vypořádala s větrem. Petra hrála svojí hru, ale v tom počasí trošičku více na jistotu. Nemohla to tlačit až tak k čarám. A v tom byl nedostatek její hry, kdy to až na pár stopbalů neustále mydlí. Chtělo by to, aby se naučila útočit i jinak, než tlakem pramenícím z tvrdé hry. Na spoustu soupeřek je to dobrý recept, ale na Šarapovovou, která dnes neměla prakticky žádné výpadky a mimořádně dobře podávala, ne.
Reagovat
duhove_hovinko
Blízko svého maxima?? Tak to snad nééé chlape. Vyhazovala křižné forhandy i backhandy po čáře. Return poloviční než jindy....
Reagovat
freeteepek
Petra hrála blízko svého maxima, jenomže proti momentálně pravděpodobně nejlepší hráčce světa. To bys měl zohlednit. 20 UE není na Petru příliš. Problém je ovšem jen 10 vítězných míčů. To je u Petry neobykle nízké číslo. A teď je otázka, čím to bylo. Jestli její špatnou hrou nebo výbornou hrou soupeřky. Trvám na tom, že se Petra málo přizpůsobila podmínkám a že na jiném povrchu, než je antuka, by ten zápas byl mnohem vyrovnanější. Nepodařilo se jí vytvořit na soupeřku dostatečný tlak, který by ji přinutil chybovat.
Reagovat
duhove_hovinko
Tak samozdřejmě, že Masha je nyní v top formě. Sazmozdřejmě, že antuka není Petřin oblíbený povrch. Ale. Ber ohled na to, že v tomhle ročníku RG měla "velmi" zjednodušený los, kdy se jí do cesty postavily lehčí soupeřky. A i s nima ztratila sety. 20 UE není na Peťu moc, ale hrály se pouze 2 sety. A většinu svých her vyhrála Masha snadno, skoro čistě. Možná je to pouze můj pocit, ale mám dojem, že opět její pohyb na kurtu není dobrý. A rovněž by měla v sobě více potlačovat tu otrávenost, když se nedaří. Frustrace z ní přímo pryští. Jinak jí fandím, ale tenhle zápas byl jednoznačná záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel ač jsem strašně moc Petře přál, favoritka potvrdila svou roli a skončilo to jak jsem se obával, že to skončí. Petra prohrála s momentálně nejlepší hráčkou světa, což na antuce platí dvojnásob. Petra nehrála vůbec špatně, Máša předvedla supervýkon a byla prostě ve všech směrech lepší. Lepší servis podpořený větším procentem 1.servisu, ta převeha na servisu vedla k převaze na returnu. No a samozřejmě to, co jsem předpokládal konzistentnější hra díky lepšímu pohybu a ten jak víme je na antuce úplně nejdůležitější. Petra dnes bohužel neměla žádné zbraně jak by mohla Mášu porazit. Petra by neměla věšet hlavu, to že je schopna dosahovat i na antuce velice dobrých výsledků (semi Stuttgart, semi RG) je rozhodně třeba hodnotit jako úspěch. Vždycky v minulosti jsem si myslel, že právě antuka bude pro Petru největší kámen úrazu, její loňské vítězství v Madridu byl pro mě neskutečný úžasný šok. A letošní výsledky také nejsou rozhodně špatné. Petra by si z toho měla vzít to pozitivní do dalších bojů, zamyslet se i nad tím, co by se dalo na antuce zlepšit, aby se třeba ještě více dotáhla na tomto povrchu na ty nejlepší. A teď hurá na trávu, sezona pokračuje, na jejím začátku vypadala Vika, že je letos neporazitelná, teď to převzala Máša, dál to může být zase jiné.
Péťo a stejně si naše, máme Tě rádi a fandíme dál !!!
Reagovat
freeteepek
Včera na stránkách WTA citovaly Petru, že chce změnit svojí hru s cílem neusilovat neustále o vítězný míč. Nevím, jestli to myslela vážně, ale je už opravdu na čase. A nejvíc by se jí to hodilo právě na antuce. Dnes to vypadalo tak, že chce se Šarapovou hrát delší výměny a čekat na její chyby. Jenomže ty se nedostavily a tak výsledkem je jen málo vítězných míčů. Měla by se poučit třeba ze hry Kláry Zakopalový. Možná v tom zápase Maria nehrála tak dobře jako dnes. Možná tehdy hůř podávala, ale Klára jí brejkla mockrát a to nebyla náhoda. To bylo stylem hry, kterým vytvářela na soupeřku tlak.
Reagovat
VlS
Tak to bohužel nevyšlo, Maša byla prostě lepší, hlavně v big pointech. Ona BB proměnila (odvrátila), Petra ne a i když měla příležitosti, zahrála v rozhodující chvíli zbrkle.
Ale hrála velmi slušně a není důvod k nějaké zdrcující kritice, prostě prohrála se současnou nejlepší hráčkou a je fakt, že ona tou současnou nejlepší dneska nebyla.
Komentátor tam pořád povídal cosi o větru, hlavně u míčů, které větrem ovlivněné nebyly. Vítr může hrát roli u servisu při nadhozu, u lobů a vysokých pomalých míčů, u centimetrových autů, ale ne u metrových autů z normálního úderu.
No nic, gratulace Marii a uvidíme, jak dopadne finále.
Reagovat
freeteepek
Komentátor spíš myslel ty centimetrové auty, které tam byly. Např. u returnů, kdy Petra hraje co nejblíž lajně. Je rozdíl hrát po větru a proti větru. Máša byla i na returnu lepší. Otázka je, čím to bylo.
Nejsem žádný expert, ale možná by bylo třeba na antuce nehrát tak ploše. Spíš bych těm útočným míčům přidal víc topspinové rotace a ubral na síle. Kdo by mi řekl, co hrála Klára Zakopalová proti Marii?
Měl jsem pocit, že ji dost tlačila křížem přes beckhend tím topsinovým forhendem, kdy si obcházela beckendový balóny. To se mi moc líbilo a na Marii to platilo. Petra taky zkoušela hrát Máše do beckhendu, ale byly to spíš ty její plochý rány ne úplně dobře umístěný, který Šarapová dokázala solidně vracet. Z tohoto pohledu bych řekl, že nebyla zvolená dobře taktika. Petra málo zohlednila skutečnost, že se hraje na antuce.
Reagovat
Nancy_z
na Marii dnes neměla, respektive Maria jí vůbec k ničemu nepustila, skvěle servírovala a pro Petru bylo těžké udržet si podání. Výsledek odráží nynější formu obou hráček. A pro Petru by účast v semifinále mělo být povzbuzením před trávou. Takže Petro díky! Už se těším na Wimbledon!
Reagovat
Andrew89
Maria hrála neskutečný tenis. První podání trefovala, tak jak na tomhle turnaji ještě ne. Skvělej výkon. Petra hrála o 100% lépe než včera, bohužel to na ruskou mašinu nestačilo. Maria je v současné chvílí světová jednička právem.
bohužel ted nastene chvíli, kdy všichni hlupáci ted budou do Petry kopat. Užijte si to:) Semi je nad všechny moje očekávání. a jsem rád, že na GS se Pétě daří:) a hurá na Wimblas:)
Reagovat
Andrew89
Ps: v sobotu, pokud se nestane zázrak Maria se Sárou vymete kurt....:)
Reagovat
Heather_Fedex
to neni jiste....sarin pohyb je trosku na jine urovni, nez masin a petrin
Reagovat
Andrew89
Maria si s ní nebude pinkat jako dneska Sam :D:)
Reagovat
VlS
A asi se nebude ani vyhazovat jako dneska Sam a bude schopná zahrát konzistentně to, co hrála Sam v druhém setu. Ale pokud Marie znervózní a začne se bát, tak nelze překvapení vyloučit. Její bojovnost nezná hranice, ale její hlava ano.
Reagovat
Heather_Fedex
je to opravdu mimoradna vec....jeste by to chtelo tresnicku na dortu v podobe titulu roland garros...ale myslim, ze to tak snadno, jako dneska nepujde
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo jak ja tu sharapku nesnasim... ale pokud petra neodstrani ty svoje psychicky bloky, tak to do budoucna vidim spatne
Reagovat
Heather_Fedex
myslim, ze ani maria sama necekala takovy prubeh....
Reagovat
dadaft
mno, musím říct, že to předchozí semi se mi )) líbilo víc...
Reagovat
VlS
Marie je lepší, třeba to Peťa ještě zdramatizuje, ale připadá mi, že má nějaký blok a na BB vždycky udělá chybku.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra určitě dneska hraje lépe ale Maria hraje výborně
Reagovat
dadaft
POJĎ PETRO
ještě není konec
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.idnes.cz/sport/tenis/clanek.A120607_142951_tenis_ma.idn
Reagovat
Roger_Federer
Bože co to ta Petra dela jedna školacka chyba za druhou, vubec na ni nevyvyji tlak,všecky balony kratke na střed, nebo se vyhazuje...
Reagovat
dadaft
jenže Maria nemá žádné slabé místo...
Reagovat
smazaný uživatel
Dmneska na to nejni:(
Reagovat
tommr
Petra svoje brejkboly opakovaně nedokáže proměnit zatímco Maria promění hned ten první ...
Reagovat
tommr
doufám, že jeho výhra bude Petru náležitě inspirovat ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
pavlasek porazil svetovou jednicku a je v semifinale!
;) snad nejsem jedina, komu napadlo, ze pavlasek porazil djokovice ;)
Reagovat
Fandina
Super ... gratulace Adame a teď Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Bob
No tak mě to třeba nenapadlo :D
Reagovat
Andrew89
tak to byla jen přehánka...a jdem na to:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sára opravdu dobrý výkon. Je to neuvěřitelné, že je opravdu ve finále. A Itálie má třetí rok po sobě ve finále svou zástupkyňi....
Škoda Samanthy, ale dnes vyráběla velké množství UE z forhendu a ta psychika ve třetím setu rozhodla. Jí se to prostě stává, hlavně v těch důležitých zápasech.
Takže dnes už ve druhém zápase vypadl někdo, komu jsem přál, nejdříve H+H a teď Stosur. Doufám, že třetí zápas to vynahradí, tak pojď Petro!
Reagovat
tommr
to si hodnej, že budeš dneska fandit Petře. Doufám, že dneska ti to vyjde ale ve finále spláčeš nad výdělkem ... :)
Reagovat
tommr
promin, ale to nebyla reakce na tebe. Nějak mi to ulítlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopil jsem a souhlasím s tím, co jsi napsal.:)
Reagovat
smazaný uživatel
dekuju Saro dekuju dekuju dekuju dekuju, hezky proslov po zapase, ja jsem naopak speechless:), super zapas, ve 3. setu... uz jsem byl dost nervni.. ale stastny konec... a spousta dukatu ke mne uz miri:)

Ted potrebuju aby vyhrala Petra Kvitova, pac ta je pro finale lepsi, jednak na ni bude vyssi kurz nez na Mariu a druhak i sance pro Saru proti UE Mašině bude vetsi. Takze du fandit Petre.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc ti to přeju :-)
Reagovat
tommr
to si hodnej, že budeš dneska fandit Petře. Doufám, že dneska ti to vyjde ale ve finále spláčeš nad výdělkem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tommr - tak uz nesplacu, kdyz vsadim XX tisic na Sharapovou/Kvitovou, zustanu aspon s kapesnym se 4ma nulama v plusu.. samozrejme majoritni vyhru necham na Errani... a muzu si dovolit jistit a sazet proti pac Errani jsem vsazel hlavne v dubnu v kurzdech 200:1, pak i 170:1 a neco malo jsem prihodil kdyz Agnezka vypadla s Kuznou..., a ve finale? zejmena proti Kvitove.., neni vubec bez sance, zahrala s ni relativne vyrovnany match ve fed cupu na hard povrchu, s levackou ma cerstvou zkusenost - Kerber a jestli si myslis ze soucasna forma vykony Kerber nejak vyrazne zaostavaji za Kvitovou.. tak si plz sundej vlastenecke bryle:) Errani vrati o 1 micek vic nez je zvykem a to na past na vsecky UE masiny:)

A co se tyka Sharapove, no to bude horsi, ale to budu resit az porazi Petru, ted v tom vychru muze vyhrat kdokoliv..:)
--
Emo - diky:)
Reagovat
smazaný uživatel
ups... oprava: *vichru
Reagovat
baggik
Pro mě jsi borec!! Moc ti to přeju. Hele a tys dával na vítězství Sary v celým turnaji nebo si dal i na postup do finále?
Reagovat
VlS
Gratulace Sáře, Sam to psychicky totálně nezvládla. Škoda, ale tak to chodí. Ve druhém setu byl vidět jasný recept jak na Sáru, ve třetím se Sam posunula s hrou zase někam jinam, bohužel k ještě vyššímu počtu nevyniucených chyb a bohužel často opravdu jen těžko pochopitelných. Nevím taky, proč tak často Sam hrála jasné winery na Sáru, místo do zcela prázdného kurtu.
Sára chybovala méně a hrála daleko víc hlavou. A´t bude ve finále její soupeřkou kdokoliv, nemusí to mít vůbec lehké a Sára může celé RG taky klidně vyhrát. Chyby které dělá plynou ze hry a ne z její vlastní hlavy.
Sam má štěstí, že zde nemá zase tolik "fanoušků", jinak bychom zde četli o "nejstrašnější hře", jak málo trénuje a proto nemá formu a spoustu dalších pitomostí. Byl to typický zápas vypjatých nervů, kdy pár dobrých míčů Sam ve druhém setu nakoplo a Sáru srazilo na zem a ve třetím setu to bylo opačně. Jinak holky, zajímavej a dramatickej zápas, takže díky oběma.
Reagovat
Andrew89
už tam zas prší:/
Reagovat
smazaný uživatel
Z 0:3 na 3:3 a pak takhle ?? Škoda, přál jsem to více Samantě, ale také Sáře to celkem přeju, to Vám povím, ta holka musí být teď šťastná jak blecha. To si asi sama při své skromnosti nikdy nemyslela, že se jí něco takového povede. GRATULACE

A teď to budou nervy PÉŤO POJĎ !!!
Reagovat
dadaft
jj, jak blecha. ))
Reagovat
dadaft
gratulace Sáře.
perfektní zápas dvou velmi odlišných hráček - opravdu mě to bavilo, díky holky.
******************************
pojď Petro !!! )))
Reagovat
Stan_Borowitz
komentátora na Eurosportu - volně cituji: "To, že se Erraniová dostane do finále jistě nečekal žádný z jejích fanoušků a troufám si říct, že snad ani tvůrce jejích webových stránek..."
Reagovat
Heather_Fedex
jo, to me taky dostalo ;))
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz komentátor na českém Eurosportu?
Reagovat
Heather_Fedex
ano, sima to rekl ;)
Reagovat
freeteepek
Se stal právě teĎ. Neuvěřitelný a ohromná gratulace Sáře!
Reagovat
dadaft
finále je skutečná bomba - uvidíme další Italku po finále líbat antuku?
Reagovat
tommr
tak se má na co těšit - tahle motorová myš jí může pěkně znechutit život ... :)
Na druhou stranu jsem ale docela rád, že Erraniová vyhrála. Stosurová se tak před Petru ještě před Wimbledonem nedostane ... :)
Reagovat
Andrew89
gratuluju:) a ted den na to PETRO!:)
Reagovat
Andrew89
dem
Reagovat
Vojtaakk
Ten třetí set byl od Sam strašně nervózní, úplně zbytečné chyby a ztracené výměny, které měla skvěle rozehrané, hlavně za stavu 3:4. Tenhle zápas ji bude hodně mrzet... I když Errani bojovala a to vítězství si zasloužila ke konci víc.
Reagovat
tommr
já bych řek, že to byl pro Stosurovou typickej zápas. Když o něco jde tak obvykle selže. Lonský finále USO byla ta příslovečná výjímka potvrzující pravidlo ... :)
Reagovat
dadaft
jj, většinou to nezvládá.
ale já stejně budu věřit, že ještě nějaký GS vyhraje. ))
Reagovat
Heather_Fedex
ole!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Turbomys je ve finale. No pokud Petra postoupi, tak to bude mit zatracene tezky.
Reagovat
dadaft
tak to byl od Sam tragický gem, kterým si to asi prohrála...
Reagovat
tommr
pokud si myslel ten ztracenej servis na 4:5 tak takhle vyházet se nedokáže snad ani Petra ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
samantha byla v jakemsi spatnem rozpolozeni....cimkoli se nechala rozhodit. a sara naproti tomu je mentalne neskutecne silna...kvitova nebo sharapova to bude mit proti ni hodne narocne
Reagovat
dadaft
jj, přesně ten.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sara zatím dobře..:-)
Reagovat
Vojtaakk
Proč Sam hraje ty finálůní údery pořád na ní?!
Reagovat
Heather_Fedex
to neni tim, ze si sam pokazde vybere spatnou stranu. proste se sara fantasticky pohybuje, po kazde odhadne spravnu stranu, skvele cteni hry
Reagovat
tommr
souhlasím - ty letošní dobrý výsledky Sáry na antuce nejsou náhodný ... :)
Reagovat
Fandina
pěkný tenis
Reagovat
Fandina
Na Eurosportu zřejmě Šíma zatím prohrává s komentátorem na ČT4 Svačinou ... tedy u mě ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
svacina i sima komentujou priblizne stejne dobre, ale sima mi je po hlasove strance blizzsi...asi je to jenom otazka zvyku
Reagovat
Heather_Fedex
svacina to predci jen vic proziva ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlas má dobrý, ale je moc ukecaný, kecá i do výměny..
Reagovat
Fandina
sleduješ je teď současně?
Reagovat
Heather_Fedex
prepinavam ;)
Reagovat
Heather_Fedex
ve 3. to nemusi nic znamenat. kolik krat se stalo, ze hraci/hracky 2. set hukli i na nulu, ale pak se dokazali zkoncentrovat na 3. set a ten dotahnout do vitezneho konce...
Reagovat
Heather_Fedex
jak je tenis v tomhle uzasny....vsechno se muze zvrtnout na 1 mici
Reagovat
dadaft
jj, aby Sam ten první set nemrzel.
mělo to být 2:0 a na kurtu už Petra...
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, jsem se smal kdyz koncila set tema esama..., ted ale 3-0, ufufuf nervy:(
Reagovat
dadaft
teď musí zabrat, 4:0 neustojí...
Reagovat
dadaft
bóže, teď měla ten brejk Sam na lopatě a forhend zase v nejdůležitější chvíli selhal...
Reagovat
dadaft
ufffff, tak teď čistou hru na servisu a tradááááááá.
Reagovat
Heather_Fedex
premenlivosti zenskeho tenisu....sam prohravala 0:3 a 0:30 pri svem podani, nyni ale 2:3 a servis stosur....uvidime
Reagovat
Heather_Fedex
tak to jsem zvedava....
Reagovat
dadaft
ajejej, další krize je tady.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska nic neuvidím, včera jsem nabral v práci řádný skluz, koukám jenom občas na livescore, jak to tam vypadá?? Zdá se, že Sam už nabrala správný směr, tak do toho holka!
Reagovat
dadaft
už chodí. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Pri Samanthe má človek občas pocit, že by porazila aj mužov z konca druhej svetovej stovky. Po prvom sete evidentne nasra*á Austrálčanka to tam teraz strieľa jedna radosť. Errani teraz pôsobí ako bezmocný baránok čakajúci na popravu. Uprimne, takýto Rambo tenis som snáď ešte nevidel..
Reagovat
Vojtaakk
Já bych řek, že Sam teďka najela na vlnu a sází to tam jak ředkvičky. Forhend začal chodit tak jak chce! Como'n
Reagovat
dadaft
já myslím, že přesně tak chce působit na soupeřky, jako rambo. byla tady řeč, že by měla Sam nosit nějaké šaty, které by ty její svaly víc maskovaly - ale přesně tohle ona nechce. chce, aby to soupeřky viděly.
hráčkám mimo padesátku jdou bublinky od zadečku už při losu.
Reagovat
Fandina
nemyslím si že ze Sam jdou bublinky u zadku někdy se sama vyhazuje ... úsměv
Reagovat
VlS
Připadá mi, že proti prvnímu setu Sam prodloužila údery a už to nemydlí na kříž. Ještě si myslím, že by mohla ubrat trochu rotace a přidat na rychlosti míčů, Sára doběhá fakt úplně skoro všechno. Pojď Sam.
Reagovat
Fandina
Holky škoda ... moc nechybělo ale jinak dobrý no ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
ted dvojchyba za stavu 30:30....navic hadka s rozhodcim
sam toho vyuzila a uz je brejk v kapse
Reagovat
Heather_Fedex
zeby kanarek?? ted to tam italce jaksi nepada...
Reagovat
Vojtaakk
Stylem hry mi to připomíná Rafana s feďákem tak v roce 2006. Jeden hraje útočné údery, snaží se, druhej heká jak střelený prase, běhá a vrací největší kopce... (hádejte kdo je kdo :)
Reagovat
Bob
:(
Reagovat
tommr
škoda, ale prohrály si to už včera kdy měly Rusky na lopatě a nevyužily toho ...
Reagovat
Pesek12
Andrea H. hrála tragicky. Škoda, měly velkou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Až trochu vychladneme, tak to doufám budeme jako úšpěch i tak... Jednak to bylo o prsa a jednak dokázaly, že patří k elitě!! :-)
Reagovat
tommr
semifinále je sice úspěch, ale prohrát už skoro vyhranej zápas je přesto veliká škoda - to by se jim stávat nemělo ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to lepší, než kdyby vypadly v dřívějších kolech. A taky je to vlastně po dlouhý době, co měly větší úspěch. Já to prostě beru pozitivně, i když nedošly do finále.
P.S. Tys ještě nevychladl, viď? :-) :-)
Reagovat
tommr
včera jsem byl strašně naštvanej hlavně na Hradeckou, která byla v závěru druhýho setu úplně nemožná. Dneska jsem byl ale úplně klidnej, protože mi bylo předem jasný, že tu dohrávku naše holky nezvládnou - na to jsou příliš labilní ... :)
Reagovat
dadaft
a forhend nefachčí a nefachčí...
Reagovat
VlS
Holky právě prohrály 5:7 ve třetím setu, škoda
Reagovat
smazaný uživatel
jooo! 1. set je doma, pokracuj jak hrajes doted:) + snad nezacne prset....
Reagovat
dadaft
come on Sam. zaber. mákni. pojď. hraj, dělej něco sákryš. ))
Reagovat
Andrew89
Konečně už jsem doma a jsme rád, že všechny zápasy uvidím:)
ted Sam - Sara : trochu mi to připomíná Davida a Goliáše:D
Reagovat
Heather_Fedex
pres 2. servis to nepujde
Reagovat
smazaný uživatel
to ne no, ale jamile micek 3x preleti sitku veskere body budou pro Saru... jen aby to k "delsi" vymene doslo:)
Reagovat
Heather_Fedex
proto ocekavam vyrovnany zapas....
Reagovat
dadaft
Sara zatím perfektní, Sam už má za sebou slušnou minikrizi...
Reagovat
Heather_Fedex
jo, sara to z forehandu mydli dobre....
Reagovat
Heather_Fedex
hned jsem vedela, ze ten nabeh na sit nedopadne dobre...chybni volej a sara se posouva k zisku 1. sady
Reagovat
Heather_Fedex
tak sara ma v kapse 1. set....ale hrala dobre. hodne mne prekvapil jeji skvely forehand...jeste to bude zajimave
Reagovat
dadaft
dneska Sam moc netrefuje forhend - snad pětkrát to bylo pánubohu do oken...
Reagovat
Heather_Fedex
sara mne hodne prekvapuje svojim agresivnim tenisem....
Reagovat
Heather_Fedex
jako by uz toho nebylo dost, jeste i haluzi se zvukem....
Reagovat
Heather_Fedex
.....!!!! presunou nekam....
Reagovat
Heather_Fedex
tak snad uz....by bylo na case
Reagovat
smazaný uživatel
The rain has stopped, the sun is coming out and the cover is off Chatrier!
Reagovat
Fandina
Plachta je taky dole inzerují Sam a Saru
Reagovat
tommr
jako naschvál ted ale v Prostějově začíná Štěpánek ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
To udelal Stepanek schvalne, je az neuveritelne jak ma ten chlap dlouhe prsty. Usmev (copyright Fandina)
Reagovat
Fandina
Holky škoda ... moc nechybělo ale jinak dobrý no ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už to máš patentované, Fandino? (úsměv) :-)))
Reagovat
Fandina
Na Court Suzanne Lenglen je plachta dole a přdipravena je dohrávka H+H
Reagovat
Heather_Fedex
jak ja tohle nesnasim!!!!!!! zlate halove turnaje....
Reagovat
tommr
frantíci si ovšem za to můžou sami svojí neschopností pořídit si aspon jednu zasouvací střechu ...
Reagovat
vendulkabendulka
Frantici obecne resi vsechny ostatni typy zasouvani, na strechu se nedostalo ;)
Reagovat
Heather_Fedex
pochybuju, ze to nekdo ma rad. dokonce ani tem hrackam to rozhodne neprida, ze musej na svuj zapas cekat dyl, nez meli v planu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čas, kdy se začne hrát furt posouvaj, před chvilkou 2:45, tedka 15:00....
Reagovat
Denis92
kazdopadne zajtra by mohli zacat skorej inak neni sanca ze stihnu odohrat obe muzske semifinale
Reagovat
freeteepek
Tak ten eurosport se svýma mega možnostma čtyřhru obvykle nevysílá. Nicméně v tuto chvíli můžeme v přímém přenosu sledovat jak prší na zakrytý kurt. A na některé diváky, kteří stále ještě sedí na svých místech. Asi nemají kam jít:-)
Reagovat
VlS
Podle meteo radaru to tak bude do cca 18:00
Reagovat
tommr
takže dneska se už hrát nebude?
Reagovat
freeteepek
se hrát bude. Ale Petra už to s největší pravděpodobností nestihne. Takže si může jít klidně zase lehnout (k televizi). A pouštět si finále loňského wimbledonu. Pořád dokola. Při tom zápase pak nebude myslet na nic jiného:-)
Reagovat
Bob
že Petra dneska hrát nebude. Zrovna dneska mám čas a můžu ji v klidu sledovat!
Reagovat
smazaný uživatel
... tak nevím jak to bude s dnešním programem, podle všeho v Paříži prší.
Reagovat
freeteepek
zatím ne
Reagovat
freeteepek
Tak se pořádně rozpršelo. Už to zabalily.
Reagovat
smazaný uživatel
.. už jo :)

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fssatms1.html
Reagovat
freeteepek
Neumím německy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
... v levo nahoře klikni na "Radar" a potom nahoře uprostřed na "Westeuropa". Naskočí aktuální srážky nad západní evropou.
Reagovat
freeteepek
A pak na anglickou vlaječku a pak vpravo na Paris. Je zajímavý, ted je tam 15stupňů, ale v 16.00 má být 19 tj. o 4 stupně tepleji. A pršet bude nejspíš celé odpoledně. Škoda, že holky ani nestihly dohrát první game, když mají brejkbol!
Reagovat
freeteepek
http://www.meteox.co.uk/forecast/france/paris/weather.aspx?view=Hour&c=france&lat=49&lon=2.3833
Reagovat
freeteepek
Tak H+H už nastupují na kurt. Není to centr. A dávají to na eurosportplayeru v záložkách!
Reagovat
freeteepek
Court Suzanne Lenglen
Reagovat
smazaný uživatel
ale v tomto zápase mírně favorizuji Sharapovou, ale jenom mírně, jejich poslední dvě bitvy byly vyrovnané.
Když se jedna nebo druhá nějak nepoloží psychicky, tak tipuji hodně těsnou bitvu, kde rozhodnou maličkosti a třeba i to, která se lépe vyspí.:)
Hlavně aby Petře vyšel začátek zápasu a nebyla tak nervózní jako včera, toho by se mohla Maria chytnout a už nepustit.
Reagovat
tommr
v Paříži nejdřív dohrávka deblu žen, kde se H+H pokusí o postup do finále a pak po zápase Errani-Stosur nastoupí naše největší hvězda Petra. Kromě toho se dneska představí ve čtvrtfinále i naše juniorský naděje Siniaková a Pavlásek ...
V Nottinghamu se Kristýna Plíšková pokusí pomstít vyřazení sestry proti Keothavongový ...
V Prostějově už hraje Hájek (vysílá ČT4) a odpoledne by se měl představit i Štěpánek ...
Reagovat
Bob
Dneska se na Petry zápas těším. Body jenom získá, jestliže vypadne, nebude mi to vadit. Dostat se na RG a AO do SF je dobrý. Snad jí to dobře naladí a bude tak pokračovat i na dalších turnajích. Sharapová bude trošku pod tlakem, titul a ještě k tomu první místo v žebříčku. Rozhodně bych ale Petru neodepisoval. Nesmí na začátku udělat tolik chyb!! Jinak bych to hodně přál Sáře, na antuce letos válí :)
Reagovat
tommr
jj dneska je to první zápas tady na FO kdy může bejt Petra relativně v klidu - svoje si už splnila a ted už může jen získat. Snad jí to pomůže a nebude dělat tolik zbytečnejch chyb jako v prvním setu proti Shvedový ... :)
Co se týče toho druhýho semi tak Erraniová je mi velice sympatická, ale nechtěl bych jí vidět ve finále proti Petře - mám totiž obavy aby Petru na antuce neupinkala. Na druhou stranu by její vítězství zajistilo Petře minimálně čtvrtý místo. Vzhledemk tomu, že se jejich zápas hraje před tím Petřiným a já tudíž nebudu vědět jak Petra dopadne, tak asi budu neutrální ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli by se Petra i v případě nedej bože prohry posunula na třetí místo v WTA žebříčku? Dík.
Reagovat
tommr
Radwanská má momentálně 7230 bodů a Petra 6895 bodů. Je tudíž jasný, že se Petra před Radwanskou může dostat jen pokud postoupí do finále ... :)
V případě dnešní prohry by ale Petru ještě mohla předstihnout Stosurová pokud by se jí podařilo získat titul ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, neposunula, musí dojít alespoň do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej na ten čas.:) Aby jsi mě pak neosočoval z opisování.:)
Reagovat
tommr
neboj, nebudu. Hlavně aby se to Petře povedlo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že jo. Ale bojím se na to myslet, abych to nějak nezakřikl. Včera jsem byl klidný a pak byly takové nervy.....
Dnes moc klidný nejsem, raději trochu favorizuji soupeřku, ale Petře bych to moc přál.
A hlavně si myslím, že dnešek je pro ni větší zkouška než finále. Když to dnes dá, tak pak už je to.....:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak zapas cervna pro mne mel byt ten minuly s Kerber, ale tak logicky kdyz se vyhralo tak dnesni zapas bude ten top cervnovy... a dlouha cesta Sary za titulem se blizi ke konci:).. dnesni zapas se Stosur beru pro ni jako tezsi nez pripadne finale proti Sharapove nebo Petre "UE mašině" Kvitove..

Jde mne (aspon pro mne) uz o slusne penize na vyhre, takze to budou nervy, dal jsem sice kryci sazku na Stosur abych po te cele anabazi nevysel v pripade prohry Sary naprazdno, ale je rozdil vyhrat 1 mesicni plat anebo 2 rocni platy :)

Takze, jelikoz se to posledne osvedcilo, tak to musim znovu napsat...

kdo nefandi Sare, fandi proti mne!!:)

(a Saro, jestli to tu budes cist - hazej ji to na ten jeji marny backhend:)
Reagovat
rib
no, to už zkoušela ta tupá Cibule, takže se Sam pohodlně postavila do backhandu a tloukla to Cibuli zpět forehandem... Je zajímavé, že si toho Cibule nestačila za celý zápas všimnout... A jinak - já fandím proti tobě, fandím totiž Petře :-))) a ten druhý zápas je mi úplně volný :-)))))
Reagovat
Heather_Fedex
cercher? di ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině Sara :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině Sam :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíme, kdo s koho :-))) Sara mi na té antuce přijde přirozenější, než Sam..
Reagovat
tommr
protože nevím jak dopadne Petra. Pokud by Petra vyhrála tak by pro ní bylo asi lepší, aby ve finále hrála proti Stosurový. Pokud by ale Petra naopak prohrála tak je pro ní jednoznačně výhodnější, aby do finále postoupila Erraniová, protože jinak by jí mohla Stosurová předstihnout v žebříčku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sam & Sarra....To znie ako názov nejakej módnej značky..Mohli by sa dievčatá inšpirovať :)..
Inak viac verím Samanthe..Bude to podobný zápas ako proti Cibuľkovej. Hoci Errani je veľmi sympatická hráčka, je to taká pohoďáčka, vyžaruje pozitívnu energiu, má šmrnc, určite by sme si rozumeli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když Petra dnes projde, tak by ve finále neměla mít takový problém. Na Stosur hrát umí a u Errani beru v potaz i to, že to pro ni bude první GS finále a ty nervy tam jsou. Viz. Stosur před dvěmy lety.....
Každý není jako Schiavone.:)
Dnes to bude určitě těžký zápas, Sara se výborně pohybuje, je to antukářka, ale nehraje pouze obranu. Jak to jde, tak to tam zkouší pálit.
Ale pokud bude nebude mít Stosur špatný den, tak myslím, že jí porazí. Bude záležet na psychice, pokud se Sam podaří na ní nastoupit a urvat první set jako proti Cibuli, tak se zklidní a asi to už dotáhne. Každopádně předpokládám vyrovnaný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
" před dvěmy lety"
Samozřejmě "před dvěma lety"
Reagovat
smazaný uživatel
A nezměníš ještě názor? :-)))

http://www.thepetproductguru.com/wp-content/uploads/2012/03/dog-eyes.jpg

Nee, já netipuju, jen fandím té, která je mi hrou dlouhodobě sympatičtější.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale né, moje sympatie jsou jasně dané, přece ;-) Sam jsem nikdy nefandila, nebudu měnit svoje preference :-)

Forehand - zajímavý nápad, modní značka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom případě se smutné oči mění na divoké a skočím po tobě, kryj se! :-))

http://3.bp.blogspot.com/_edWufPPRLj8/Sdqc8Pw-PbI/AAAAAAAAAdc/rlIgqhKeklY/s400/pic14.bmp
Reagovat
smazaný uživatel
Ema stoji pri "mne", tak to jsem v klidu teda, to je pak jasne ze to dopadne tak jak ma...:)
http://www.rolandgarros.com/images/pics/misc/f_06-05-errani-sara21.jpg
Reagovat
Vojtaakk
Já si stále přeji finále Sam-Petra. Jen si nemyslim, že to pro Petru bude jednoduché (pokud postoupí)... Sam je jí podobná hráčka, záleží u ní na formě, kterou bych řekl teď má, zatímco Petra se trochu hledá. Obě jsou útočné, takže by záleželo na tom, která bude méně kazit!
Reagovat
VlS
Když má pes takové argumenty, tak nemohu jinak, než Sam come on!!!!!!!
Z hlediska vlivu na Petřin ranking to vůbec neřeším, to si Peťa buď vyřeší sama svou hrou, nebo třeba spadne na 5. místo, je to úplně jedno. Nasazení na QF to neovlivní (tam je nasazených prvních 8) a co se děje po QF je věcí momentální dispozice (indispozice) hráček, štěstí a tak dál, tam už nasazení nemá prakticky žádný vliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Pes tě "ukecal" :-)))
Naprosto souhlasím s tím, co píšeš o žebříčku, neřeším to, Petra si to sama uhraje, nebo ne..
Reagovat
freeteepek
Eraniová Sam neporazí ani náhodou. Bude s ní mít stejný problémy, jako Cibulková. Kvůli svojí výšce. Sam je ve formě a tuhle šanci si nenechá utéct. Ledaže by k snídani snědla něco špatného, pak by snad Sara mohla mít vůbec nějakou šanci...
Reagovat
smazaný uživatel
Péťo, držíme palečky. Už teď je to velký úspěch. Věřím, že to dnes vyhraješ a zavřeš pusu všem co tě zatracují.Pro mě jsi vítězka už teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim palce dnes..Petra konecne nastupi v pozicii,kedy nebude favoritkou..Moze hrat uvolnene,bez respektu,podobne ako v Londyne..Ja som Sarapku nikdy nepovazoval za niekoho neporazitelneho,videl som ju uz velakrat sa vyhadzat..Staci,aby prehravala a pojde to..Ruska je schopná urobit viac dvojchyb,nez winnerov..Dnes je snad ten den..
Reagovat
Andrew89
držim ti dneska palce:) bohužel zápas neuvidím i tak, ale budu přisátej na livescore!:) mám zvláštní pocit dneska...takovej , že půjdeš dál:)..a i když náhodou ne, tak si udělala obrovskej kus práce a pro mě si vítězka už ted:)
Reagovat
dadaft
taky z toho dnešního zápasu nemám špatný pocit. jsem rád, že Petru včera prověřila hráčka s velmi slušným returnem (return Lepchenkové a Shvedové, to je trochu jiná kávička). navíc mám pocit, že servis Šarapovové už není co třeba ve Stuttgartu.
možná Maria vygradovala formu příliš brzy?
*
pokud jde o Sáru, jestli se jí podaří udržet míč ve hře a falšemi rozhýbat hru, může vyhrát. Sam se občas dokáže psychicky složit - i když myslím, že po USO2011 už je to jiná hráčka a než skončí kariéru má určitě v plánu ještě dva tři GS vyhrát.
na příjmu to Sára bude mít dnes strašně těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
bookmakeri maji jasno 1.429-3.170..., takze pokud vy mate tuseni ze je to 50/50, polechtejte stesti. Jeste ve Studgartu byla pred zapasem mirna favoritka Kvitova 1.95-2.0X... jak se nam to toci:)
Reagovat
Fandina
bookmakeri berou vzájemné zápasy ve Stutgarttu to bylo 2:2 z toho poslední dva 1:1 a teď je to pro Márii 3:2 poslední 2:0 ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist