12. den na Roland Garros: Ženy hrají o finále

2. 6. 2011, 11:15
Previews 27
Na grandslamovém French Open v Paříži se dnes rozhodne o finalistkách ženské dvouhry. Na centrálním kurtu proti sobě ve 14:00 nastoupí Číňanka Na Li a ruská tenistka Maria Šarapovová, druhou semifinálovou dvojici pak vytvoří loňská šampionka Francesca Schiavoneová z Itálie a Francouzka Marion Bartoliová.

Zatímco do semifinále mužské dvouhry se probojovali všichni čtyři nejvýše nasazení tenisté, mezi ženami už naopak kompletní kvarteto největších favoritek vypadlo. Největší papírovou aspirantkou na titul podle nasazení tak je turnajová pětka Francesca Schiavoneová.

Italská tenistka loni senzačně získala premiérový grandslamový titul, v přípravě na letošní obhajobu se jí ale příliš nedařilo. Až v generálce v Bruselu si třicetiletá Schiavoneová poprvé v této sezoně zahrála v semifinále, na které navázala i v Paříži. Dostala se do něj ale až po obratu z 1-6 a 1-4 proti Rusce Pavljučenkovové.

Její dnešní soupeřkou je domácí Marion Bartoliová, jež se na Roland Garros mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje dostala poprvé. Také šestadvacetileté bývalé finalistce Wimbledonu se v generálce na French Open dařilo - ve Štrasburku vzdala až finále s Petkovicovou. V Paříži ji už ale svalové zranění netrápí a před duel s loňskou šampionkou vyřadila vítězku z roku 2009 Kuzněcovovou.

Schiavoneová Bartoliovou už čtyřikrát z pěti duelů porazila, na antuce se však utkají vůbec poprvé.

Ještě dvě výhry dělí od zkompletování sbírky grandslamových titulů Marii Šarapovovou. Před semifinálovým zápasem s Na Li má v zádech šňůru 10 utkání bez porážky, s Číňankou ale poslední dvě střetnutí - loni a předloni na trávě v Birminghamu prohrála. Celkově ale v bilanci stále vede 5-2, včetně předloňské výhry na French Open.

Na Li si na letošním Australian Open zahrál poprvé v grandslamovém finále, pak ale prohrála pět zápasů v řadě. Formu si ale načasovala znovu na další grandslam: v přípravě byla dvakrát v semifinále a v Paříži se přes Kvitovou a Azarenkovou dostala znovu do boje o finále.

Na Roland Garros dnes bude na programu také finále smíšené čtyřhry. Proti nejvýše nasazenému slovinsko-srbskému páru Katarina Srebotniková a Nenad Zimonjič se v duelu o titul postaví Australanka Casey Dellacquaová a Američan Scott Lipsky.

- FRENCH OPEN -
program čtvrtečních zápasů (02. 06. 2011)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek ve 14:00 hodin):
Li Na (6-Čína) - Šarapovová (7-Rus.) ... semifinále dvouhry žen
Bartoliová (11-Fr.) - Schiavoneová (5-It.) ... semifinále dvouhry žen
Srebotniková/Zimonjič (1-Srb.) - Dellacquaová/Lipsky (Austr./USA) ... finále čtyřhry smíšených dvojic

Kurt Suzanne Lenglenové (začátek ve 14:00 hodin)
Navrátilová/Novotná (USA/ČR) - Majoliová/Martínezová (Chorv./Šp.) ... finále čtyřhry legend
Llodra/Zimonjič (4-Fr./Srb.) - Mirnyj/Nestor (2-Běl./Kan.) ... semifinále čtyřhry mužů
Santoro/Woodbridge (Fr./Austr.) - Ivaniševič/Stich (Chorv./Něm.) ... semifinále čtyřhry legend
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Cabal/Schwank (Kol./Arg.) ... semifinále čtyřhry mužů

Kompletní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
VlS
Jménem ptactva a drobné zvěře sídlící v okolí RG děkuji Li-Na, ještě aby Marion poslala domů Fran a budou se moci v klidu a tichu věnovat péči o potomstvo.
Reagovat
a.magerova
Jj taky hlasuji pro velmi tiché finále :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska je vůbec z mého hlediska vydařený den. Maria prohrála a další otravná ruská hvězdička Julia Putintseva dostala lekci od sympatické Caroline Garcia, neboť prohrála 2:6, 4:6. :-)
Reagovat
VlS
Je to ta holka, co málem poslala domů Šarapku a pak se holt toho řvaní začala bát?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Touto výhrou postoupila do SF juniorky na RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je?? ukažte mi ho!!! někdo mě tu odporoval!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že je to marný, ale nemohu si pomoct.

Jak rozumíš výrazu "životní forma"? Podle mě je člověk v životní formě, když najednou začne hrát podstatně líp, než kdy v minulosti hrál. Nyní odpověz: hraje Na Li výrazně lépe než letos nebo loni na AO? Má odpověď: nikoliv, harje buď stejně dobře, nebo možná o něco hůře.

Logický závěr, který z toho vyplývá: Na Li má dobrou formu, nikoliv však "životní formu". Životní formu měla třeba Schiavone loni na RG -- předtím ani potom už podobné výkony nezopakovala.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si šašek. neumíš uznat prohru. a co jako chceš aby to celý vyhrála???
Reagovat
VlS
Já jen čekám, kdy chytíš životní formu ty a přestaneš psát pořád dokola kraviny :-))
Reagovat
smazaný uživatel
píši fakta! Na Li má životní formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovoluji si tě upozornit, že kromě holého tvrzení jsi nenapsal nic, co by se dalo označit za "fakt". :-))) Hello, wake up, my dear. :-)
Reagovat
VlS
No pleas, let him sleep.
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně je Hekna venku, narazila na dobrou hráčku - v semifinále teprve na první opravdu dobrou hráčku, a je venku. No je vidět, že Petra měla opravdu smůlu, mohla ten turnaj vyhrát. Hraje líp než Na Li, ale prostě to nevyšlo, to je sport.
Reagovat
a.magerova
No tak já osobně jsem ráda, že je ta siréna venku. Pěkná je to je pravda, ale uši při tom bolí :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
A já se na ten zápas tak těšil.Ale věřim že ten GS v tomto ještě urve.škoda Maria :-((((
Reagovat
smazaný uživatel
hurrrrrrááááááá
nechutně sprostý a nesportovní vyřvávání právě skončilo !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, zato teď v tom druhém semi sice nebudou bolet uši, ale oči! RG vyhraje buď Bartoli, Schiavone nebo Li - to je jako zlý sen!
Reagovat
a.magerova
No při Schiavone bolí uši velmi :-((
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu hrozný sen, je to nechutný tenis.. už se těším na návrat Venus a hlavně Sereny.. tenhle nuda tenis mě přestává bavit.. Maria předvedla za poslední 2 měsíce slušnou práci, takže jen tak dál a těším se na Wimbledon z její strany..
Reagovat
smazaný uživatel
No a je to v pytli. Tohle mě nebaví! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Maria zápas zakončila dvěma dvojchybami v řadě. Já přeji Na Li celkové vítězství zejména proto, že pak se může člověk bláhově utěšovat, že Petra sehrála naprosto vyrovnaný zápas s pozdější vítězkou, který navíc asi měla vyhrát. :-)

Plus fanoušci Marie na tennisforu jsou jednoznačně nejhoršími ze všech fanoušků všech hráček, takže jim tuto prohru jejich favoritky z celého srdce přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Marušáku ale bojůůůj! Přece neprohraješ LíNou!
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrát s Na Li není žádná ostuda. navíc musíš sám uznat, že Na Li je ve výměnách lepší, a to i ve druhém setu. Jestli to Maria nakonec urve, bude to díky větší mentální síle a bojovnosti, nikoliv prooto, že by ybla herně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, mě se ten pingpongový styl Na Li nelíbí. Možná je ve výměnách lepší, ale Maruška to dohání razancí (a řevem :-)). Každopádně vítězce tohoto duelu budu fandit i ve finále.
Reagovat
VlS
Ping pong? To myslíš vážně? Běž si tam stoupnout, ale vem si radši hokejovou výzbroj :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nebrat všechno vážně, co tady napíšu! :-) Mně ty její krátké nápřahy a rychle hrané míče, prostě připomínají pingpong, no. Stejně jako když hraje Nishikori, to je zase takové karate s raketou (hraje snad všechny údery ve výskoku).
Reagovat
VlS
Ale hraje je zatraceně dobře. Nemůže za to, že se její máma nespustila se stavebním jeřábem :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist