12. den na US Open: Dlouhý bojuje o druhý grandslamový titul

11. 9. 2009, 09:37
Previews 8
Český tenista Lukáš Dlouhý si dnes potřetí za sebou zahraje finále čtyřhry na US Open. S Indem Leanderem Paesem v semifinále newyorského grandslamu porazili nejvýše nasazenou americkou dvojici Mika a Boba Bryanovy a o titul se utkají s párem Maheš Bhúpathí a Mark Knowles.
Profily hráčů

Šestadvacetiletý Lukáš Dlouhý si zahraje finále grandslamu popáté v kariéře, ze zisku trofeje se radoval pouze letos v Paříži. Ve finále v New Yorku neuspěl předloni s krajanem Pavlem Víznerem ani loni s Leanderem Paesem.

Nyní jsou však o rok zkušenější a sehranější. S finálovými soupeři loni jediné vzájemné střetnutí ve třech setech vyhráli. Speciální náboj má zápas pro indické tenisty Paese s Bhupathím, kteří společně dosáhli řady skvělých výsledků. Poslední roky ale jejich dobré vztahy roztály kvůli konfliktům vně indického daviscupového týmu.

odkazy:
- páteční program na US Open
- Na New York se valí bouře, program US Open je ohrožen

Čtvrtí nasazení Dlouhý a Paes, letošní šampioni z antukového Roland Garros, by měli odehrát zápas o druhý společný titul na centrálním dvorci ve Flushing Meadows od zhruba 21:30 hodin. Program dnešního dnes se však vinou nepříznivého počasí ještě může hodně měnit.

Dohrát by se dnes mělo také poslední čtvrtfinále dvouhry mužů, v němž vede Nadal nad Gonzalezem 1-0 na sety.

Program na centrálním dvorci, hned jak to bude možné, zahájí duel domácí trojnásobné šampionky Sereny Williamsové s vítězkou z roku 2005 Kim Clijstersovou z Belgie. O druhé místo ve finále si zahrají dvě debutantky v semifinále grandslamového turnaje Caroline Wozniacká z Dánska a další Belgičanka Janina Wickmayerová.

Pokud by dnes nebyla známa jména finalistek, budou se zápasy dohrávat v sobotu a o titul si tenistky zahrají až v neděli.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále mezi Serenou a Kim bych nazval škodou pro Američany, výhodou pro nás. Až se Amíci vrátí z denní šichty, místo špičkového tenisu a malého finále uvidí zápas "béčkové kvality" mezi Caroline a Yaninou. Výhoda pro nás je, že tento zápas můžeme my ,středoevropané, zhlédnout bez většího náznaku únavy (jestli do zápasu opět nepromluví nějaký hruikán, to by mě nakrkli). To samé platí o Rafovi, věřím, že tiebreak s Fernandem urve a třetí set si bez větších problémů pohlídá. Andy mi tam docela chybí, takto se neuskuteční přímá konfrontace všech účastníků nejužší světové čtyřky a fanatici budou dále tvrdit, že Rožírek je o úroveň výš, než Andy. Snad ten souboj vyjde v Londýně.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby vyhrál Dlouhý ve čtyřhře letos Grandslam, stejně by mu to nestačilo na nominaci do deblu v Davis Cupu, místo toho tam raději nasadí naše odborníky na slovo vzaté, Berdycha se Štěpánkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Probůh, Berdych se Štěpánkem hrajou debla v DC snad špatně? :-D Přečti si diskuzi pod článkem o DC níže na této stránce..
Reagovat
smazaný uživatel
To netvrdím, jen je mi líto, že máme špičkového světového deblistu a již dlouhodobě nevyužíváme v reprezentaci jeho kvality. Berdych se Štěpánkem jsou sehraná a kvalitní dvojka, to žádný pochyb, ale není vyloučeno, že třeba Berdych s Dlouhým by se také brzy sehráli. Přeci jen, Štěpánkovi je již kolem třicítky a zvládat tři zápasy za tři dni bude pro něj stále těžší a těžší, zvláště pro stránce fyzické měl menší problémy již letos (Argentina).
Minimálně v prvním kole Davis Cupu 2010 bych být Navrátilem, zkusil nasadit do čtyřhry Tomáše a Lukáše a kdyby ta spolupráce trochu skřípala, aspoň by všichni věděli, že tak to asi nepůjde a nemusely by se řešit dohady typu "co by, kdyby".
V singlu nemáme hráčů na rozdávání, ale v deblu je škoda tak kvalitního hráče nevyužít.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejnak mám pocit, že bez Štěpánka by to bylo vždy složitý. On je motor, tahoun, osobnost toho debla. Ale tak v příštím roce, proti snažšímu soupeři se dá vyzkoušet kde co..třeba :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě to myslím. Je jisté, že bez Štěpánka bychom nedosáhli na nynější úspěchy ani z poloviny.
Reagovat
smazaný uživatel
Takoví "harcovníci" jsou v současnosti bohužel ojedinělí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist