12. den v Melbourne: Atraktivní semifinále Federer - Nadal

23. 1. 2014, 22:35
Previews 200
Velmi atraktivní duel zítra čeká na diváky v aréně Roda Lavera. O finále na Australian Open se utkají Rafael Nadal s Rogerem Federerem, kteří se potkají již v 33. vzájemném střetnutí. O titul budou hrát deblistky.

Finálový soupeř Švýcara Stanislase Wawrinky vzejde z bitvy dvou rivalů Rafaela Nadala s Rogerem Federerem. Ve vzájemné bilanci vede 22-10 Španěl, který vyhrál i oba vzájemné duely na Australian Open - v roce 2009 ve finále a předloni v semifinále.

"Jsem rád, že si s ním zase zahraju na grandslamu. Těším se, že si o tom promluvím se Stefanem (Edbergem), protože když jsme spolu hovořili ještě v Dubaji, samozřejmě jsme narazili na to, jaké je to hrát proti Rafovi. A on měl pocit, že má pár dobrých nápadů. Takže jsem na ně zvědavý," řekl aktuálně šestý tenista světového žebříčku Federer, který je čtyřnásobným vítězem Australian Open.



Španěl měl v posledních dvou zápasech problémy s puchýři na ruce a nechával si je během utkání přelepit náplasti. "Omezuje mě to hlavně při servisu. Mám problém udržet raketu v ruce," posteskl si vítěz Australian Open z roku 2009 Nadal.

V areně Roda Lavera se už zítra rozhodne o prvních šampionech. Finále čtyřhry žen čeká na světové jedničky Saru Erraniovou s Robertou Vinciovou, které obhajují titul, a Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou. Italky vedou ve vzájemné bilanci 4-2, poslední výhru ale zaznamenaly před rokem právě v Melbourne. Ve finále Roland Garros a v semifinále Turnaje mistryň se už radovaly Rusky.

- PROGRAM 12. DNE NA AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(pátek, 24. 01. 2014)
Rod Laver Arena:
5:00 SEČ
Mirzaová/Tecau (5-Ind./Rum.) - Gajdošová/Ebden (Austr.)
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Makarovová/Vesninová (3-Rus.)
9:30 SEČ
Nadal (1-Šp.) - Federer (6-Švýc.)
kompletní program 12. dne na Australian Open
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

200
Přidat komentář
spaniel
Je to skoda, kdoví kdy a jestli bude takhle blízko 18 GS. Každopádně AO vyšlo lip než jsem čekal, v semi jsem po losu nevěřil. Ale třeba bude stesticko a ještě se povede a útvar nějaký GS po výpadku Nadala a Djokovice. Třeba na Wimledonu je to celkem realne vzhledem k posledním rokům. Myslím ze na všechny ostatní hráče ještě ma, což není v jeho veku vůbec spatne. Teď se ještě dostat postupně výš, aby měl lepší losy.
Reagovat
spaniel
Děkuji auto korekci, útvar=urve
Reagovat
Stan_Borowitz
Při tomhle losu a po loňském roce je semifinále obrovský úspěch a příslib do budoucna. Loni bylo semi s odřenýma ušima, letos v pohodě a zastavila ho až světová jednička.
Reagovat
Alois_Mlok
To je pravda, semifinále je bezpochyby úspěch. Na druhou stranu, ty zápasy s Nadalem jsou vážně bída, to vždycky zkazí dojem z celýho turnaje. Ani nechci pomyslet, jak by to vypadalo, kdyby Nadal hrál ve vrcholný formě...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale Nadal proti Federerovi na velkých turnajích v podstatě vždycky hraje ve své vrcholné formě. On má vůči Federerovi obrovský respekt (paradoxně, vzhledem k H2H) a do každého velkého zápasu s ním vkládá celé své umění a hraje jak o život.
Reagovat
Roger_Federer
v jakem stilu se kona jeho navrat na kurty!.., jeho hra na tvrdem povrchu, je daleko lepsi nez pred pauzou...Jaky koliv strach o kokeno, naznak setreni kolene, ktere v roce 2012 bylo tak v haji, ze se nevedelo zda se vubec vrati..Jako smekam pred doktory i Rafou..
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolte, abych se zasmal....:D :D :D :D :D :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Lepší vyhrál, co je na tom k smíchu? Aha, já zapomněl, že zase promluvil obecní idi.ot.
Reagovat
spaniel
Proč ho resis? S nim se nebaví ani Nadalovci, tak ubohý je.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ses nezadusil :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ti nevím, asi lítost. Když jsem byl malý kluk, taky jsme měli v sousedství takového "Barneyho". Ostatní děti mu ubližovaly, smály se mu, házely po něm shnilý jablka a tak. Tak proto asi.
Reagovat
Fandina
Rogere. Rafa byl lepší. Tak držím palce dál. Go Rogere go!
Reagovat
MarcelPersch
Ještě jedeeeeen! Vamos Rafa, šel přes bolest i tak ale má šanci vyhrát AO podruhé :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jsi měl pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted spacha ritualni sebevrazdu skokem do zumpy s otevrenym poklopem :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná jo, zkus se za ním někdy zastavit, pokecáte o "starých dobrých časech".
Reagovat
kada.tom
VAMOOOOOOOOOOOS!!! :-)
Reagovat
SwissMaestro
Tak a ted to chce vyhru Wawrinky za kazdou cenu!
Reagovat
Alois_Mlok
Prej že Roger je tentokrát mírným favoritem :-))))))))).
Reagovat
kada.tom
no, Rafa mohl 3. set v klidu vyhrát 6:0, co si budeme povídat ... asi fakt Federera nechtěl tak ztrapnit :-)
Reagovat
SwissMaestro
Federer psychicky úplně v háječku......
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tak šampión musí mít i štěstí, že. Teď ho Rafa měl kopy a další break je na světě.

Ale prostě je lepší. Rogerova hra mu neuvěřitelně sedí, zatímco opačně Rogerovi jeho hra dělá nepřekonatelné problémy.

Další věc, kterou nechápu, je to, jak je možné, že Tsongův nebo Andyho servis returnoval Federer celkem dobře, a dnes je na returnu hodně špatný, přestože Nadalův servis není nějak úžasný...
Reagovat
spaniel
Ten return je podle mě tím, ze od nich lítají servisy hodně ploché a rychle, takže return stačí v podstatě narazit, aby byl rychly. Oni navíc nemají ve výměně na to, aby ho hned zatlačili, takže je jedno kam return dá, stačí aby byl dlouhý. U Rafu musí dat míčku rychlost a navíc poslat míček tak, aby Rafa nemohl hned trefit forehand.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, to bude ono. Vůbecc nechápu, proč si Roger už před lety nezaplatil sparinga, který by mu hodiny a hodiny mrskal vysoký, hodně liftovaný míče do bekhendu,, občas proložený prudkým liftem do forhendového rohu. Vždyť 2/3 úspěchu Rafy proti němu spočívají v tomhle schématu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerikejte mi, ze Roger zas neprohrava hlavou, ted v gemu ctyri nalite mice a vsechny UE
Reagovat
kada.tom
tak teď Federer ten game Rafovi vyloženě daroval svýma chybama :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
25/44

Roger,
to je trosku moc...:/
Reagovat
smazaný uživatel
A nez jsem to dopsal, tak Roger "genialne" zvysil svych 44 UE na 47:-O
Reagovat
smazaný uživatel
oprava 48...
...ale to je uplne jedno, takhle by neuhral ani set s Bautistou Agutem
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted chyba Rafy na BH pri druhem servu pomohla Rogerovi udrzet ten rebrejk...
...no treba to jeste bude trosku dramaticke...
Reagovat
smazaný uživatel
..a ted pekny return na BH...
Reagovat
smazaný uživatel
Tolko odvrátených BB a zachránených už pomaly stratených gemov, to može liezť na psychiku aj Rafovi..Navyše sa mi zdá, že úderovo kapánek znervóznel..Pre austrálske publikum vítaná zápletka..Pre austrálske :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak opak je pravdou..Z nejakého čudného dovodu znervóznel Roger a v treťom sete už nemusí hrať Nadal ani dobre, Roger si to kazí sám.
Reagovat
Stan_Borowitz
teď už může Roger hrát upravdu uvolněně...
Reagovat
kada.tom
tak nějak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo mnoho zápasov, ktoré Roger s Rafom nezvládol psychicky..Dnes to však nie je tento prípad..Odvrátil 7! BB, počínal si v týchto situácich dobre a sebavedomo..Dnes to nezvláda herne, Rafa je lepším hráčom, najlepší zápas turnaja hrá symbolicky práve proti Rogerovi..
Reagovat
Roger_Federer
je divneho natom ze aktualni svetova jednicka ve 27 letech je lepsi herne nez 32 lety Fedex, ktery uz 2 rok odoada.??
Reagovat
nitrotaj
Už to začíná :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pockal bych jeste na finale...
Ale fakt je, ze i mimo jeho ne uplne 100% dispozice, Rafa hraje skvele...(((pro mne zatim lepsi zapas byl s Dimitrovem, neumim si pomoct)))

Jinak mam pocit, ze Roger je stale vic a vic typ hrace, ktery hraje podle soupere, ikdyby souper byl na prejeti 6:0/6:0 tak si snim bude pinkat...
Reagovat
Fandina
Roger si nechává diktovat Rafovu hru. Zbytečně se nechává porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je vidět rozdílnost hry Rafy a Fédi, i když se Féďa zbytečně přizpůsobeje, pořád hraje pro mě hezčí tenis ten Rafa, který mu to věčně pere do BH.
Reagovat
nitrotaj
Zápas turnaje je pro mě Djokovic - Wawrinka
Reagovat
Denis92
Tak ako.aom pisal vcera..nepochyboval som o tom.ze Nadal dnes poda svoj najlepsi vykon.A tak sa aj stalo..ono to ze Roger nehra tak dobre vyplyva z psychiky a nie ze nie. Jednoducho si neveri a nehra tak dobre. Nefunguje servis ako by potreboval,BH tragicky ako v minulej sezone a TB totalne nezvladol.
Reagovat
spaniel
Rafa hraje dobře. A na rovinu, jak se ve výměně dostane navrch a začne diktovat forehandem, tak Roger už nestíhá. Kdysi se tak často nenechal zatlačit a měl iniciativu on, navíc byl rychlejší, takže se dokazal dostat z defenzívy nejakym překvapivým úderem.
Reagovat
spaniel
Psychika je dulezita, ale nemyslím ze je dneska důvodem. Spis naopak je Roger v klidu, ze se vrací do lepší formy proti 2013. Proste jen nestíhá, nejde mu servis a trochu víc kazi.
Reagovat
W.G.M.
Ja jen doufam, ze se timto zapasem nenecha nijak rozhodit a bude pokracovat v letosnich krasnych vykonech a treba jeste v prubehu roku ho uvidime s par trofejema :-).
Reagovat
J.M.
Ty neustálé forhendové (i jiné) kiksy ukazují, že je na tom Roger s psychikou pořád jako vždycky proti Nadalovi. To není nestíhání, ale chronická zlomenina sebevědomí. Nadal pak je na koni a diktuje, a Roger se s jeho hrou neumí vypořádat.

Fyzicky to samozřejmě nestíhá taky. Kdyby byl tak rychlý jako byl proti Tsongovi, mohl by se ještě s Rafou trochu honit, ale dnes opravdu ve výměnách nestíhá. Zbývá mu velmi, velmi málo prostoru, jak může výměny vyhrát, musí trefovat místa, která se trefují těžce, ale i k tomu není vždycky příležitost.
Reagovat
kada.tom
Tak jsem právě vstával a lepší probuzení, než Rafovo vedení 1:0 na sety a vedení ve 2. setu jsem si ani nemohl přát :-) Jen to dotáhni, Rafo :-) Vamooooooos :-)
Reagovat
SwissMaestro
Na tohle nemám nervy. Pomalu přestávám věřit v nějaký Rogerův comeback v tomhle zápase :(
Reagovat
smazaný uživatel
pověs raketu na hřebík, tohle trápení nemáš za potřebí
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Rafa je pánes no, co on hraje, to je síla. Nemusím a nikdy si k němu nenajdu asi cestu, ale je to neskutečný hráč, fakt unikát. Obdivuju ho.
Reagovat
spaniel
Některé výměny jsou geniální a jsou k viděni jen ve Fedal zápasech.
Reagovat
Vojtaakk
Roger si to začíná plést s baseballem?!
Reagovat
smazaný uživatel
Kto povedal, že má Rafa slabý BH? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to nepovedal... ale chtel jsem to napsat :-O
Nechtel jsem napsat slaby, ale zvlastni...trefuje se do toho obcas jak baseballovy hrac...
...jak ten Roger to ma potom vybirat? Mel bys Rafovi domluvit... tohle se fakt nehodi...
Reagovat
smazaný uživatel
no a ted pekne BH do site.... nemel moznost toho spravneho naprahu, a uz chyba:)
Reagovat
W.G.M.
Co ma Rafa s tou rukou? Nemuzu na to koukat, protoze jsem v praci, ale Forehanduv komentar "hrat SF GS s krvavou rukou" ve mne vyvolava predstavy ponekud katastrofickeho razu - hotovy gladiator.. zvedne ruku s raketou, krev steka po predlokti, po povrchu se trousi kapky krve, krev po obliceji po provedeni ritualu... - to je samozrejme zamerna nadsazka, ale i tak by me zajimalo, jestli to vypada opravdu osklive, nebo jestli to jen emocionalni vypeti vnima hure, nez to ve skutecnosti je.
Reagovat
MarcelPersch
Má krvavý puchýř uprostřed dlaně hrací ruky.
Reagovat
Pe3k
Rafa má puchýř. Jestli jsi poslední týden nebyla mimo planetu zemi tak o tom víš. Jestli bereš vážně co píše Forehand, pak je stejně zbytečné ti něco vysvětlovat...Forehand to psychicky nezvládá, protože je tay pravděpodobnost asi 1%, že by mohl Nadal prohrát :D
Reagovat
W.G.M.
Mimo jsem nebyla, sleduji to tady kazdy den, takze vim o puchyri, videla jsem dokonce i jeho obrazky. Ta krev tam ale dosud nebyla, tak me jenom zajimalo, jak moc to vypada "vazne".
Reagovat
spaniel
On se těžko vyhrává set, když není první servis. Ale zajímala by mě ta taktika od Edberga, zatím jsem si ničeho nevšiml.
Reagovat
W.G.M.
Mozna to byla jenom taktika, jak malinko znervoznit soupere (aby ho nahlodali, ze na nej neco muzou mit...). Myslim, ze Roger s Rafou toho spolu nahrali tolik, ze uz se urcite museji znat jako svoje vlastni boty, takze uz moc prostoru pro nejake objevy neni..
Reagovat
Stan_Borowitz
Nutno objektivně uznat, že zatím je Rafa o chlup lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Spis min horsi, rekl bych.
Reagovat
Tornes
Zajímavé, jak pouze to, kdo hraje, dokáže změnit vaše vnímání zápasu... Tenis maximálně průměrný (a poměr winnerů ku UE hrozivý), dlouhé výměny s čekáním na chybu soupeře, ale přesto je to dle vás super zápas, zatímco včera byl hrozný, byť winnerů bylo mnohem více a výměny svižnější. Jedině snad je tu častější hra na síti, ale též ne zas tak. A neříkejte mi, že je to o něčem jiným, než vaší psychice ;)

Já si teda osobně užívám oba zápasy, jen doufám, že to Roger nevzdá. Ve spojení s puchýřem by Nadalovi 4, 5 setový zápas nemusel svědčit tolik, co obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Je to prostě o zvyku. Nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtel jsem napsat, ze to je trosku rozvlacne... takovy prijemny zapas. kdy si u toho pekne muzes podrimovat...
...jenze obcas ty chyby trochu probouzeji...

...a vzhledem k tomu, ze tomasinho s chazym u toho asi usnuli, tak mne to prislo zbytec to psat:) - kdyz si to nemuzou precist...
Reagovat
smazaný uživatel
na siti, tak ted fakt hezky pobavil:) U mne plusove body:)
Reagovat
smazaný uživatel
skrečne, sice by bylo lepší aby si to Roger uhrál sám, ale beru i tohle :)
Reagovat
MarcelPersch
Rafa neskrečne, ani kdyby mu odpodával prst.
Reagovat
Pe3k
Samozřejmě, že neskrečně, ale je to asi jediná, alespon teoretická šance, jak by Roger mohl vyhrát...
Reagovat
Roger_Federer
ten puchyr je sileny..
Reagovat
smazaný uživatel
Pred TB by som dal ruku do ohňa za to, že ani Rafa nedokáže vyhrať 5TB za sebou..

Ale Nadal je hráč, ktorý búra všetky štatistiky, pravdepodobnosti, zákonitosti..Zápas zatiaľ dobrý, svižný, je v ňom cítiť napätie a šachové taktiky..Roger hrá zatiaľ dobre, no za čo som strašne rád, dobre hrá aj Rafa..
Reagovat
MarcelPersch
puchýř je tady....
Reagovat
Pe3k
Na každém tvém komentu jde vidět, jak s tebou cloumají emoce. Před zápasem máš hrozný strach, aby Nadal neprohrál (nepochopitelná a depresivní ignorace) a ted píšeš, že Nadal bourá všechny statistiky - což není pravda, pravděpodobnosti - což je ještě větší blbost, protože Nadal byl favorit a zákonitosti? A které jako?
Reagovat
smazaný uživatel
On tu bol zrejme aj predtým..Uvidíme do akej miery sa jeho hra zmení po ošetrení...Doležité však je, že Rafa nemá bandáž a raketa sa tak nekĺže..Dúfam, že to dá Rafa aj cez bolesť..Hrať však SF GS s krvavou rukou, tak to je mazec..
Reagovat
smazaný uživatel
Len máloktorý hráč vyhrá 5TB v rade..Bez ohladu na meno..

Áno, zápas to je pre fanúšika velký a emotívny, to je predsa jasné..Myslím, že vzhľadom na svoje frustrované komentáre to možno s chuťou povedať aj o tebe.
Reagovat
Tornes
Forehand: No já si pamatuji, jak měl Berdych jednu sezónu statistiku TB 13:1 nebo snad 14:2, takže zas tak hrozný to s tou pravděpodobností nebude :) (čísly si nejsem jist, jde o princip)
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. vyhrál 5 tiebreaků v řadě není žádné lámání statistik...
Reagovat
Pe3k
Hraje sice nejkrásnější tenis a pokud by se neobjevil Nadal, byl by asi objektivně všemi uznávaán jako ten nejlepší vůbec, jenže jako může každý vidět, psychiku rozhodně nemá na to, aby tím nejlepším byl.

Ted je jen otázka jestli Nadal překoná dřív Rogerovou 17 nebo jeho celkový počet titulů 78. Obojí to bude do konce roku 2015 a pak už nebude pochyb o tom, jak se věci mají...
Reagovat
Roger_Federer
;))...komunista.
Reagovat
spaniel
Gratuluji, neměli te radi Nadalovci, a teď už asi ani Federerovci. To je vazne uspech. Třeba by ses měl dat na jiný sport...
Reagovat
smazaný uživatel
Netrpis bipolarni poruchou Petriku? :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D můžeš ke Kvitovcům, tím budeš nejvíce oblíben :D:D
Reagovat
Pe3k
Chlapi klid. Já nenapsal nic, co by nebyla pravda. Nezačínám fandit Nadalovi, ani nic podobného. Jen jsem kapku otevřel oči a přiznal si realitu.

Za 2 roky bude jejich H2H asi 32:10 a na gs to bude tak 12:2, to už prostě nebude žádná cesta jak říct, že je Roger lepší. Má krásný tenis je inteligentní a sympatický, ale není schopen porážet Nadala...Co konkrétně Vám vadí, na tom co jsem napsal?
Reagovat
smazaný uživatel
Dporucuji Curling...
uklidnujici, ocistujici, metajici osobnosti na nejvyssi urovni, nekteri metaci metaji z forhendove strany exelentnim zpusobem...lepe nez Rafa, dokonce jednorucni BH je zazity u vice hracu...nez jen tym svycarska...kdyz kameny se pomalu k sobe tuli...exelentni jsou na jednorucni BH Kanadane...

Podle mne nej sport pro byvale tenisove fandy.
Reagovat
Pe3k
A už vůbec nechápu ty řeči o tom kdo má koho rád...Kolik Vás je roků 11? Sem chodíte psát, aby Vás měl někdo rád? Já teda ne...Chci si zde psát o tenise.
Reagovat
spaniel
Ani nevím jestli odpovědět. Tys až teď otevřel oči? Pak jsi asi slaboduchy. Každému normálnímu bylo vše jasné. Těžko se v 32 něco zmeni. Jsi takový ten typicky ublizenec trucovity, co ma naděje, pak se zklame a nemůže to prekousnout a ventiluje si to na svém "oblíbenci". Abys to chápal lip: Federer je pro mě nej proto, jak hraje. Ne pro rekordy a h2h, na které se tenis mimochodem nehraje. Podívej na Nadalovce, už roky, co Nadal ve všem zaostaval, tvrdí ze je nejlepší. Takže pro mě bude Fed nej, i když bude čísly horší. Toto se proste nemění. Ale ty jen sledujes čísla, ohanis se jimi a pak tady ze zklamaní places.
Reagovat
Pe3k
No vždyt ale já jsem psal, že Federerovi fandím pořád a že se mi jeho tenis líbí nejvíce. Jen jsem nečekal, že ho Rafa tak rychle překoná, to je vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Petře, ty né jen že jsi hater Nadala, ty jsi hater i Federera. Jinak ty kidy absolutně nechápu :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si proste bipolarni, loni jsi tu pohrbival Rafu, ted Rogera, zatimco Rafu vynasis na piedestal. Jeste vcera si psal, jak ma vymeteny los... pro me je Roger forever number one a je proto spousta argumentu, zahod frustraci a uvedom si je...
Reagovat
W.G.M.
Hater Federera teda urcite neni, Nadala ano, ale Rogera ne. Hater neznamena, ze si obcas uvedomis realitu nebo ze ve frustraci ci zklamani o svem oblibenem hraci napises neco nehezkeho. Zda se mi, ze se slovo hater zacina dost naduzivat, a to az do takove miry, ze uz se jaksi zapomina na jeho pravy vyznam.
Reagovat
MarcelPersch
Kvalita....

N 6/15
F 10/24
Reagovat
smazaný uživatel
Smankote Roger, te roztrhnu:D)
Co to ma byt? BH ti vypne v takovy moment...
Dedku hobluj:)!!!
Uz z neho leje jak z cedru,
tak ho ted ve trech nasledujicich sejmi...
Reagovat
Denis92
Zase to iste ako vzdy proti Nadalovi..pos.raty uz od zacatku,vibec nehra svoju hru co hral doteras ale zase sa.len prisposobuje..BH tragicky a servis nejde tak dobre.psychicky porazeny uz ored zapasom a ked nadal.nedokazal oremenit BB tak mu daroval TB
Reagovat
Denis92
Na mobile sa zle pise..tak radsej kaslem nato a dopozeram zvysne dva sety
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodnuto, Roger neprisel s zadnym planem. Rafa neni puchyrem omezovany.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rog dneska dost kazí, škoda, vedení 1:0 by se šiklo.
Reagovat
Vojtaakk
Ve výměnách není Roger Rafovi ničím nebezpečný... to se těžko vyhrává
Reagovat
smazaný uživatel
takhle vyhazet TB :(
Reagovat
MarcelPersch
U Rogera je úplně jedno, jak hraje v předcházejících zápasech, když pak s Rafou je to úplně jiná pohádka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi rozhodnuto, Rafa to už nepustí ... škoda, že musím jít, tak ať zbytek zápasu stojí za to !
Reagovat
Alois_Mlok
Ten zápas se ani nemusí hrát. Jen tenisový neználek může sázet na Federera.
Reagovat
Pe3k
Taky nechápu nikoho z těch co si mysleli, že by Roger mohl vyhrát...To je furt keců, už můžu hrát uvolněně atd. 3:0 pro Nadala.
Reagovat
Alois_Mlok
Zajímavý je, jak před každým zápasem s Nadalem nezapomene říct, jak se těší. Myslím, že to o něčem svědčí...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrádče. :P
Reagovat
Pe3k
Snad sis nemyslel, že Roger vyhraje :D
Reagovat
J.M.
Aby se na jejich zápasy dalo ještě někdy dívat, asi by se musely odehrát v 1. nebo 2. kole. Rafa vždycky z Rogera vytáhne to nejhorší, co v něm je, ale v posledním roce to bohužel ještě zhoršuje Rogerův věk. Problém je, že je Roger pořád dost vysoko, aby se utkávali v pozdějších kolech. A Roger už není schopen do pozdních kol žádného turnaje vydržet fyzicky svěží, to ukazuje už víc než rok. Ani letos na AO, kdy se říkalo, jak se mu zase vrátila fyzička a rychlost. Je to stejné jako loni, tedy ještě horší. Je jedno, jak dobře hrál a pohyboval se v předchozích kolech. Je tu semifinále, a jakmile Roger musí ve výměně udělat krok, je konec. Hrát už je schopen jen z místa, a protože v něm Nadal jako vždycky nachází to nejhorší, tak kazí i z místa.

Doufám, že ještě zabojuje, protože Rafa hraje na své poměry silně podprůměrně, ale i podprůměrný Rafa v posledním roce na unaveného dědka Rogera stačí. Roger asi musí doufat, že se Rafa ještě víc zhorší, kdo ví, co zase s tím puchýřem bude... A nebo prostě vydržet a Rafu poprvé utahat, protože dědci mívají aspoň vytrvalost.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ES zase "komentuje" ten neobjektivní blb, co neskrývaně fandí Rožérovi :-) Nemůže se aspoň trochu ovládat?
Reagovat
smazaný uživatel
A proč to sleduješ na ES? Možná na italském Supertennis fandí Nadalovi. Předci jen je italština španělštině podobná.
Reagovat
UnrealTom
nepiš sračky komentátor je objektivní
Reagovat
Stan_Borowitz
:-)))
Reagovat
Fandina
Tak to jsem si tedy nevšimla, že by to komentoval jako Rogerův fanoušek. A i kdyby, tak přece sám vidíš jak hrají a komentátor komentuje podle sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
radím přetočit talíře :)
Reagovat
VlS
se Roger připravuje o příležitosti jako Tomáš. Za stavu 0:30 na returnu vyrobí 2 UE
Reagovat
MarcelPersch
dneska to vidím na 30W/70UE kombinovaně
Reagovat
Nancy_z
Nestraš, doufám, že tibreak zvládne Roger líp :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajaj, taková chyba... jak to Roger dělá, že není vůbec zpocený?
Reagovat
Nancy_z
Hm, tak je to asi v pytli :-((
Reagovat
MarcelPersch
za to z Rafy to leje :D
Reagovat
smazaný uživatel
No právě :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je zatial o niečo lepším hráčom, ale tenisové štatistiky hovoria, že hráč, ktorý premrhá dva gemy, v ktorých má BB, set nakoniec prehrá..

Hrať Rogerovi do BH je samozrejme dobrá taktika, no sem tam sa žiada pritvrdiť a zahrať aj FH inside out..
Reagovat
MarcelPersch
souhlasím, ale oba dneska hrají dost špatně, u Rafy z posledních 2 zápasů žádné překvapení. Podle mě kdo vyhraje tenhle set, vyhraje i celé,protože jak jsem řekl, není to žádný zázrak ani z jedné strany.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bude mít i logické vysvětlení, proč TB bude pro vítěze.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sem to pomalu vypinal, zatim zvlada klicove udery Roger skvele, jen tak dal VAMOS
Reagovat
MarcelPersch
Myslím, že to dneska bude o pár míčcích, prohozech. Rafa hlavně musí hrát delší údery, protože jinak ho Fed zatlačí. Vamos Rafa!
Reagovat
MarcelPersch
pane bože, takový 3 chyby za sebou, co to má za logiku hrát Rogerovi vysoký míče jinam než do BH?
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda tých dvoch chýb v siedmom geme..Roger tam bol hratelný, stačilo zahrať štandard..
Reagovat
MarcelPersch
no, snad ještě nějaká šance přijde.... hlavně aby se Rafa nezačal bát ROgerových náběhů na síť
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda toho Murraye, mohl dát Roger celý turnaj ve třech setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hraje jak Caro se Simčou, samý kopce.. že by mu taky radil Piotr? :D
Reagovat
MarcelPersch
abys ještě nebyl překvapenej, ale ta taktika hraní kopců pánu bohu do oken, dneska asi nenajde uplatnění.
Reagovat
smazaný uživatel
držím palce, zatím pěkně, asi trénoval s Radkem ne? Že je tak často u sítě :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pome na to..

Kolko miliónov pri obrazokách?..300, 500 či viac?..
Reagovat
smazaný uživatel
tak Come on Roger:)
Reagovat
J.M.
Takže Rafa už bez náplasti, bez puchýře?
Reagovat
smazaný uživatel
To jakože po zápase se na něj nebude vymlouvat? Nevěřím:-)
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 1N
BBC 2 HD - frekvence 10847 MHz, symbolrate 23000, polarizace V, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3
Reagovat
smazaný uživatel
Za pár týdnů dojde ke změně. Jak potom na balík BBC HD?
Reagovat
smazaný uživatel
Odstěhovat se do Chebu :-) Tam na příjem Astry 2E by mohla stačit 150 cm parabola, čím víc dál na východ, tím to bude horší.

Jinak na 27,5 stupňů západně (Intelsat 907) má BBC distribuční transpondér (zdroj signálu pro pozemní vysílače), který se dá chytat na malou parabolu 100-120 cm. Programy jsou kódované v BISS a ten byl dávno prolomen. Je ovšem potřeba mít správný přijímač, u těch mých zadávání kódů není možné.
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE - frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
Reagovat
Roger_Federer
Willander veri Federerovi...prohraje uz jiste;)
Reagovat
MarcelPersch
A jak se teda hraje? Se zataženou střechou?
Reagovat
VlS
vstaly z hrobu a v závěru přejely Rusky jak Pendolino. Ježiši, to byl kolaps Káti s Elelenou, to snad není možný, z ničeho nic to najednou byla jiná galaxie. Dva brejky v kapse, 5:2 ve třetím a prohrát 5:7, to se jen tak nevidí.
Reagovat
spaniel
I kdyz je Roger už za zenitem a bilance je, jaka je, pořád ma tento duel něco do sebe. Ten kontrast stylu, 2 velké tábory fanoušků/odpůrců a úspěchy, kterých dosáhli proste nepustí. Doufám ze bude pěkný zapas a ze to Fed urve!
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Správne..

Je to "najviac", čo može tenis a pre niektorých možno aj šport ponúknuť..
Reagovat
smazaný uživatel
Předčasné finále. Jen aby pak v neděli ještě Fedexe Stan nepřekvapil:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud Federer bude hrát jako první dva sety proti Tsongovi a Murrayovi a ustojí svou typickou krizi koncentrace (která není záležitostí jen těchto dvoiu zápasů, mám pocit, že se s ním táhne víceméně celou kariéru), tak by neměl mít nejmenší problém postoupit.
Reagovat
spaniel
To je hodně kdyby, komisaři. Nedařilo se mu to, ani když byl lepší. Jedine, ze by hrál Rafa fakt špatně anebo nějaká taktika od Edberga, kterou zmiňoval.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsou jen dvě "kdyby", a to není tak moc... :-) Teď ale říkali že v Austrálii je zima a hlavně, že fouká vítr! Ten Rafa to má nahoře nějak dohodnutý, nebo co?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak první "pokud" neplatí. Federer dnes z backhandu hraje úplně špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov hraje evidentně podobný styl jako Federer, ale spoustu míčů zkazil proti Nadalovi sám, což se Federerovi tolika nestává a protože Nadal není v nejlepší formě, tipuji, že Federer vyhraje i když už je také za zenitem. Ale ve finále to vidím spíš na Wawrinku. On teď patří do top 3-4. Naštěstí mi to je jedno. Ale raději vidím aktivně vyhrané míče než ty UE.
Reagovat
VlS
Stan je proti Rogerovi vždycky poloviční
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si klepal na hlavu a jak pak v rozhovoru s Courierem sám říkal, má větší sebevědomí. Možná to bude nyní jinak a nebude tak moc poloviční. Možná...
Reagovat
smazaný uživatel
Už tady vidím odpoledne haldy Nadalovců stěžujících si na puchýře. :DDD Come on Roger !!!
Reagovat
nitrotaj
Reagovat
Pe3k
Já jsem naštěstí v práci a rozhodně se dívat nebudu. Nervy to jsou brutální a zcela zbytečné. Výsledek je předem jasný a to, že Rafa získá 14 titul a letos minimálně 15 přidá.
Reagovat
smazaný uživatel
Základom je dobre podávať a využívať príležitosti pri podaní španielskej plačky.

c'mon Roger
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé sledovat jak Nadalovci mají víru v toho svého vysoko. I když nehrál dobře a dva poslední zápasy proti papírově o dost slabším tak tak urval, stejně mu jednoznačně věří. Na druhou stranu máme FFF, jejichž nejvyšší hraje opravdu dobře, porazil dva top hráče (i když ne třeba v top formě) a i přes nějaká ta omezení Nadala si říkají maximálně "naděje tu je", "stát se může cokoliv", "uvidíme".
Řekl bych, že podobně tomu bude (třeba podvědomě) i u hráčů, což může rozhodnout.
Reagovat
Amputace
Na tom by něco mohlo být.
Reagovat
gigin
Rožérek ve čtyřech, v polosuchým...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v štyroch..A Roger v polosuchých príde, ale v kalhotách, keďze bude mať polonaložené už pred zápasom.
Reagovat
smazaný uživatel
súhlas ja vždy tvrdim,že Federer je pos...už pred zápaom,D.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nesmysl, nehraje se na antuce, kde jsou z Nadala po... všichni, a není rok 2013, kdy se Federer trápil. Navíc je AO (údajně) rychlejší než když tady spolu hráli naposledy. Federer nemá důvod být z něčeho předpo.raný, stačí, aby si vzpomněl na těch pár kanárů, co Nadalovi během kariéry uštědřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna Federer není tím, že by měl někdy problémy s kalhotami ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer akurát môže dufať,že sa mu tento rok snad podarí daká 250tka. aj to neviem ako bude hrať ked sa mu narodi ten treti potomok.
Reagovat
smazaný uživatel
C'mon FedEX poradne ho tam tlač ať mu ty puchyre uhnijou !
Reagovat
smazaný uživatel
Federer na Nadala jednoducho nemá už nikdy ho neporazi.
Reagovat
smazaný uživatel
S takovým přístupem ani nemá význam, aby na ten zápas nastoupil.
Reagovat
Amputace
Nemůžu spát, hergot :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se kochej, ať ti to čekání líp utíká :)

http://www.fdb.cz/lidi-fotogalerie/209102-anna-netrebko.html
Reagovat
Amputace
Reagovat
smazaný uživatel
nj, krasavice a jak jí ta čeština jde :) No nic, já jdu ještě dospat a pak bude souboj Titánů :D
Reagovat
steve79
Já jsem také nemohl dospat:D Hergot až už to začne! Bude to bitva na hodně dlouho. Snad Roger vyhraje. Držím palce a budu fandit doma hlasitě:D!
Reagovat
smazaný uživatel
Doporučil bych Nadalovi, ať se po AO vyhýbá švýcarům! Nebudou ho mít rádi, až oba vyklepne! :-) PLS at je to rychlý tříseťák!
Reagovat
steve79
Jen abysme se nedivili:D
Reagovat
jackiec
pome fedex, pořádně prožeň faldy tomu análnímu očichávači
Reagovat
jackiec
sundej ho rogere, doufám že se ten španělský smeták nebude hrabat v řitisku když má puchýře z toho přílišného masturbování
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi si oxidovat někam jinam! Hovado
Reagovat
Sonja
Možná by ti taky neuškodilo sem-tam upustit páru.
Reagovat
Sonja
Vůbec Rafovi nevěřím, ale vamos.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec Rogerovi nevěřím, ale doufat pořád můžu. Takže come on Roger!
Reagovat
dorons
3:1 Federer
Reagovat
spaniel
Puchyre... Když Rafa prohraje--->puchyre, když vyhraje--->porazil jsem ho i s puchyry. Win win situace.
Reagovat
Labi
tomu se říká neprůstřelný argument :D
Reagovat
kada.tom
Tipuji 3:0 nebo 3:1 pro Rafu.
Reagovat
rod_laver
Rogere, tento týden jsi mě stál dva dny dovolené. Doufám, že se bude na co koukat! První set rozhodne, těžko bude Roger potom otáčet..
Reagovat
Amputace
Tipuji 3:1 pro Rafu, ale respekt pociťuji..
Reagovat
Mayo
Tak čo dodať, dúfam, že to Rafa zvládne, bojuj vamos ! (:
Reagovat
nitrotaj
To bude atmosférka, pěkně do obejváku na 120tku v HD. Sám doma = Volume 50. Nervy od prvního do posledního míče.
Reagovat
a.magerova
Budu to mít stejně, takže hodně štěstí (těm našim) a pevné nervy (nám), jednomu z nás TO prostě vyjde ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když mi pošleš taky krásné psí oči, budu fandit Rogerovi :D
Reagovat
a.magerova
http://www.allfons.ru/pic/201112/1600x900/allfons.ru-2852.jpg
Reagovat
nitrotaj
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t31/1149647_4629680759092_1203439755_o.jpg
Reagovat
a.magerova
http://www.sporttechie.com/wp-content/uploads/2012/07/federer24.jpg
http://img.livetennis.com/NewsImages/284422_federer-nadal-wimbledon2008.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to na jasný proces... Nadal si dojde pro 14. Nechci brát naději ani urážet fanoušky Federera, ale z reálného hlediska jednoduše zítra dostane klepec. Přesto si myslím, že je to, po loňské sezoně, opravdu úspěch a není se zač stydět... Tak aby do 13 už bylo hotovo :D
Let´s make it, RAFA :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, aby opravdu atraktivní bylo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta fotka mi přijde jako obal z perfektní počítačové střílečky :D To by si místní fanoušci Rafaeoli, P3k, Amputace, Roger Federer a další přišli na své :D:D:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist