14. den Wimbledonu: O titul se poperou Alcaraz s Djokovičem. Strýcovou čeká deblové finále

16. 7. 2023, 06:00
Previews 396
V rámci 14. hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se rozdají poslední trofeje. O pozlacený stříbrný pohár a také post světové jedničky se utkají Carlos Alcaraz a Novak Djokovič, který může vyrovnat rekordy Margaret Courtové a Rogera Federera. Barbora Strýcová zakončí své poslední vystoupení v All England Clubu deblovým finále po boku Su-Wei Hsieh, o titul budou bojovat proti dvojici Storm Hunterová, Elise Mertensová.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Alcaraz (1-Šp.) - Djokovič (2-Srb.) | Centre Court (15:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
S. Hsieh/Strýcová (Tchaj-wan/ČR) - Hunterová/Mertensová (3-Austr./Belg.) | Centre Court (17:30 SELČ)

 

Finále mužů

Carlos Alcaraz (1.) - Novak Djokovič (2.) | Centre Court (15:00 SELČ)
Semifinále nedávného French Open možná budilo větší očekávání a nadšení než blížící se finále Wimbledonu. A to zřejmě kvůli tomu, že v Paříži byl Novak Djokovič outsiderem a bylo jisté, že vítězství nebude mít snadné. V nedělním souboji o titul je naopak outsiderem Carlos Alcaraz a tentokrát to bude on, kdo nastoupí na svém zatím nejméně úspěšném povrchu a bude se chtít vzepřít papírovým předpokladům.

Pro poraženého je nejlepší, když dostane brzy šanci na odvetu. Nejlépe na stejné úrovni, v tomto případě na grandslamech. Přesně takovou možnost má v neděli Alcaraz. Nejspíše mu chvíli trvalo, než nezdar na French Open hodil za hlavu, protože herně se dokázal mužskému rekordmanovi v počtu grandslamových trofejí vyrovnat, ale psychicky tíhu okamžiku neunesl a po srovnání na 1:1 na sety už nedokázal kvůli křečím vzdorovat.

"Není snadné hrát s Novakem. Je samozřejmě legendou našeho sportu. Pokud někdo tvrdí, že není proti Novakovi nervózní, tak lže. V semifinále grandslamů nervy pracují vždy a ještě více proti Novakovi. Tak to prostě je. Doufám, že příště to bude jiné, ale nervózní určitě budu," svěřil se Alcaraz po nedávném střetnutí v Paříži.

Španělský supertalent se připravil na možný finálový souboj s Djokovičem ve Wimbledonu tím nejlepším možným způsobem, jelikož letos na trávě vyhrál všech 11 utkání. Navíc, možná strategicky, přenesl tíhu favorita na soupeře. "Djokovič společně s Federerem patří mezi nejlepší hráče na trávě v historii. Už jen kvůli tomu bude těžké ho porazit. Neříkám, že se mi to nemůže podařit, ale mám asi menší šanci než na ostatních površích," řekl před prvním letošním zápasem na trávě.

Djokovič, který je mnohými považován za psychicky nejsilnějšího hráče všech dob, neměl s rolí favorita žádný problém. Před semifinálovým duelem s Jannikem Sinnerem dokonce vyslal všem semifinalistům jasný vzkaz. "Nechci znít arogantně, ale samozřejmě se považuju za favorita. Když se podíváte na moje výsledky tady ve Wimbledonu, kde jsem vyhrál poslední čtyři ročníky a letos došel do semifinále, tak ano, řekl bych, že jsem favorit."

Carlos Alcaraz si před finále znovu zvedl sebevědomí, když v semifinále o 23 bodů předčil světovou trojku Daniila Medveděva a povolil mu v každém setu jen tři gamy (6:3, 6:3, 6:3). Také 20letý Španěl čelil na turnaji dvěma kolegům z TOP 10, a ještě k tomu bývalému finalistovi Matteovi Berrettinimu a v životní formě hrajícímu Nicolásovi Jarrymu.

Tráva je zatím jeho nejméně úspěšným povrchem, ale to jen kvůli tomu, že na těch dalších dvou nasadil laťku velmi vysoko. Na nejrychlejším povrchu vyhrál všech 11 letošních zápasů a celkově má na něm bilanci 15:4. Navíc došel do finále Wimbledonu při teprve třetím startu, Djokovič na to potřeboval sedm účastí.

Rodák z El Palmaru se stal na loňském US Open nejmladším grandslamovým šampionem od Rafaela Nadala na French Open 2005 a je se svým idolem neustále srovnáván. Shodou okolností hrál Nadal své první finále ve Wimbledonu také ve 20 letech a rovněž při třetím startu, v roce 2006 podlehl ve čtyřech setech obhájci titulu Rogerovi Federerovi.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Queens, Madrid,  Barcelona,  Indian Wells,  Buenos Aires (T);  Rio de Janeiro (F);  French Open,  Miami (SF)
Největší úspěchy na trávě: Queens (T)
Bilance: 46:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 10:0
Bilance na trávě: 11:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 7:1 (kariérní 19:10)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:0)
Bilance ve finále: 5:1 (kariérní 11:3)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (SF)

Carlos Alcaraz - Wimbledon
Kariérní bilance:
10:2
Nejlepší výsledek: finále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance ve finále: 0:0
Generálka: Queens (T)
Cesta turnajem: Chardy (6:0, 6:2, 7:5), Müller (6:4, 7:6, 6:3), (25) Jarry (6:3, 6:7, 6:3, 7:5), Berrettini (3:6, 6:3, 6:3, 6:3), (6) Rune (7:6, 6:4, 6:4), (3) Medveděv (6:3, 6:3, 6:3)

Novak Djokovič získal v semifinále s Jannikem Sinnerem jen o 10 bodů více, ovšem i jeho předčil v klíčových momentech a na postup mu stačily tři sety (6:3, 6:4, 7:6). Na grandslamech (vše letos) vyhrál 15 tie-breaků v řadě a už ten 13. byl rekordním.

I díky dominanci ve zkrácených hrách je letos na grandslamech stále neporažen. Šestatřicetiletý Srb měl obzvláště na French Open i ve Wimbledonu plné ruce práce, ale jakmile došlo na tie-break, tak kraloval. Po cestě do finále ztratil pouhé dvě sady a do manka setu se dostal jen ve čtvrtfinále s Andrejem Rubljovem.

Na rozdíl od semifinálového utkání na French Open bude tentokrát v souboji s Alcarazem pod velkým tlakem. Ačkoli obvykle ve vypjatých momentech a pod tlakem exceluje, ani rodák z Bělehradu není vůči nervozitě imunní. Příkladem mohou být jeho porážky s Daniilem Medveděvem ve finále US Open 2021 a Alexanderem Zverevem v semifinále poslední olympiády. V New Yorku byl jedinou výhru od kalendářního Grand Slamu a v Tokiu usiloval o Golden Slam.

Rekordman v počtu týdnů strávených na postu světové jedničky nastoupí s bilancí 7:1 ve finále Wimbledonu a osmým triumfem by vítěz posledních čtyř ročníků dorovnal rekordmana Rogera Federera. Navíc nadále útočí na kalendářní Grand Slam a také vyrovnání absolutního rekordu v počtu grandslamových trofejí, který drží Margaret Courtová s 24 tituly.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open, Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 33:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 10:0
Bilance na trávě: 6:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 7:2 (kariérní 247:109)
Bilance ve finále grandslamů: 2:0 (kariérní 23:11)
Bilance ve finále: 3:0 (kariérní 93:39)
Grandslamy: Australian Open (T), French Open (T)

Novak Djokovič - Wimbledon
Kariérní bilance:
92:10
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2014-15, 2018-19, 2021-22)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve finále: 7:1
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Cachín (6:3, 6:3, 7:6), Thompson (6:3, 7:6, 7:5), Wawrinka (6:3, 6:1, 7:6), (17) Hurkacz (7:6, 7:6, 5:7, 6:4), (7) Rubljov (4:6, 6:1, 6:4, 6:3), (8) Sinner (6:3, 6:4, 7:6)

Vzájemná bilance: 1:1, poprvé se potkávají mimo antuku a svedou souboj o post světové jedničky. Alcaraz možná bude potřebovat vůbec nejlepší výkon dosavadního průběhu své kariéry, aby dokázal ukončit Djokovičovu už přes 10 let trvající neporazitelnost na wimbledonském centrálním dvorci. Vzhledem k pozici outsidera má asi větší šanci s favoritem držet krok. Pro mnohé by nemuselo být překvapením, kdyby se Alcarazovi jako teprve druhému (Roger Federer) povedlo dostat Djokoviče ve wimbledonském finále do pěti setů.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

 

Finále čtyřhry žen

/ S. Hsieh / B. Strýcová - / S. Hunterová / E. Mertensová | Centre Court (17:30 SELČ)
Barbora Strýcová naposledy startuje ve svém oblíbeném Wimbledonu a může se s ním rozloučit tím nejlepší možným způsobem. Plzeňská rodačka bude se Su-Wei Hsieh bojovat o druhý wimbledonský triumf a udržení společné neporazitelnosti v tomto dějišti. Ve finále je čeká premiérový souboj s dvojicí Storm Hunterová, Elise Mertensová.


Strýcová se Hsieh se vrátily po podobně dlouhé pauze a bylo jasné, že Češka se bude chtít s kariérou rozloučit po boku své tchajwanské parťačky. Ve Wimbledonu startují podruhé, ročník 2019 ovládly bez ztráty jediného setu. Pro Strýcovou se jedná o jediný dosavadní triumf na grandslamech, Hsieh jich má pět a tři z londýnského pažitu. Sedmatřicetiletá Češka může získat 32. deblový titul, stejně stará Hsieh jich v tuto chvíli vlastní rovných třicet. Strýcová může navázat na loňské prvenství Kateřiny Siniakové a Barbory Krejčíkové.

Cesta turnajem
1K:
Blinkovová/Gračovová (6:1, 6:2)
2K: Alexandrovová/Z. Yang (3:6, 6:2, 6:4)
OF: (13) Katóová/Sutjiadiová (7:5, 7:6)
ČF: Garciaová/Stefaniová (7:6, 6:4)
SF: Bouzková/Sorribesová (6:4, 6:1)


Hunterová s Mertensovou začaly spolupracovat letos a budou hrát druhé finále, v květnu slavily v Římě. Do závěrečného kola prošly naprosto suverénně, v ani jednom ze sedmi dohraných setů neztratily více než dva gamy. Osmadvacetiletá Australanka absolvuje své první grandslamové finále ve čtyřhře žen, loni se radovala v mixu na US Open. O rok mladší Belgičanka už triumfovala na Australian Open, ve Wimbledonu i na US Open a do sbírky jí chybí pouze French Open. Hunterová má na kontě pět deblových trofejí, Mertensová šestnáct.

Cesta turnajem
1K: N. Kičenoková/Rosolská (6:0, 6:2)
2K: Beguová/Kalininová (6:2, 2:0 skreč)
OF: Kolodziejová/Vondroušová (bez boje)
ČF: Bainsová/Lumsdenová (6:2, 6:1)
SF: (16) Dolehideová/S. Zhang (6:1, 6:1)

WIMBLEDON 2023 - PROGRAM 14. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 15:00 SELČ)
1. Alcaraz (1-Šp.) - Djokovič (2-Srb.)
2. S. Hsieh/Strýcová (Tchaj-wan/ČR) - Hunterová/Mertensová (3-Austr./Belg.)
• NO.3 COURT • (od 12:00 SELČ)
1. vozíčkáři
2. vozíčkáři
3. A. Kovačková/Samsonová (ČR) - Klugmanová/Lacyová (Brit.) / nejdříve v 15:00 SELČ
• COURT 12 • (od 12:00 SELČ)
1. dívky do 14 let
2. Bartůňková (ČR) - Ngounoueová (2-USA) / nejdříve ve 14:00 SELČ
3. Filip/Vulpitta (ČR/It.) - Djurič/Gea (6-Srb./Fr.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

396
Přidat komentář
Blondie
BÁÁÁÁRÁÁÁÁÁÁÁ!!! smilesmilesmile
Reagovat
RFanousek
V posledních letech jsem vyhrál některá finále která jsem možná měl prohrát, třeba 2019 proti Rogerovi kde jsem čelil mečbolům. Takže se to teď vyrovnává.
Reagovat
Ondra979
jj tento zapas rogerovi ale uz neodpustim, to mel na zaver kariery proste vyhrat...a jeste bych pridal jednoznane 2018 ´, kdy ho rafa taky docela mlel..
Reagovat
Patik
Mlel.. Djokovic hľadal formu a aj tak porazil Nadala v životnej forme.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile
Reagovat
Amputace
Nadal byl v 2018 v životní formě? :D Hej, co vy blázni z táboru Djokoviče ještě nevyplodíte...
Reagovat
Nola
Novak sa vracal po operacii lakta predsa, prehral s Chungom na AO a s Cechcinatom na FO, porazil ho aj Cilic v Queense, urcite bol Rafa favoritom v tom zapase... bol urcite v lepsej forme ako Novak, sa pozri kolko porazok od hracov zo spodnych patier ten rok pozbieral
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile

100% Djokovič porazí Nadala na Wimbledonu 9x z 10 případů.
Reagovat
Amputace
To je sice všechno pěkné, ale Nadal rozhodně nebyl v životní formě. Navíc se celý zápas hrál prakticky v hale.
Reagovat
Patik
čo sa trávy týka rozhodne tam predviedol vtedy životný tenis ako dovtedy na tráve možno dekádu nepredviedol takže áno top výkon a stále to nestačilo na polovičného Djokoviča.
Reagovat
turista
Nijak tam Rafa Novaka nemlel. Byl to vyrovnaný boj.
Reagovat
Stan_Borowitz
To si na něm cením, řekl to už tehdy v pozápasovém rozhovoru, že vyhrál zápas, kde nebyl lepším hráčem. I dnes to připomněl, je vidět, že to má pořád v hlavě.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Gratulace. Carlos skvělý. Trochu mi to připomíná zápas Roger vs Samprase a střídání stráží. Španělsko má konečně po letech doby temna univerzálního špičkového tenistu a MUŽE s koukatelným stylem hry, který není na steroidech a je zároveň biologicky plodný. Budu ti fandit.

Nole? Má predikce na rozdíl od predikcí nejmenovaného specialisty na neúspěchy z tábora Nadalistů vyšla přesně. Novákův horší servis, staré nohy a příliš fyzických výkyvů Novaka staly zápas. Asi nakonec Novak ten 23. titul vyhrál ve správný čas. V Paříži si připsal skalp Alcaraze, který jak se ukazuje má ohromnou cenu. Něco co se Nadalovi proti Alcarazovi ani zdaleka nepodařilo a tím jenom utrpí jeho legacy, další hrebíček do rakve tenisové zombie. :))

Zápas měl neskutečnou kvalitu, úžasný zážitek.

Co dál? Nole má určitě šanci uspět jak na AO tak i Wimbledonu v příštím roce. US Open letos bude oříšek, ale stále bude patřit mezi absolutní favority. Každopádně je to hodně otevřené. Blahoslaven budiž GOATkovic a nastupující nový král. smilesmilesmile
Reagovat
RFanousek
Uf... normálně mám husí kůži. What a match.
Reagovat
uztoje
I když ho nemusím, byl strašně blízko, to bolí dvojnásob...
Reagovat
street4
Gratulace nastupujici generaci. smile
Reagovat
annah
Velká radost a gratulace! Uzasny zápas hodný finále. Moje sympatie k Alcarazovi z neutralu výrazně stouply. Uchránil Rogeruv rekord!
Male zadostiučinění za rok 2019!!!
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
3:1 ... Všichni ví, že král trávy je Novak Djokovič. :))

A nebýt Covidu, tak má Novak už 8 Wimbledonu. A v roce 2017 nebýt zranění lokte Novaka, tak by si Roger ani neškrtnul. :)
Reagovat
RFanousek
Král trávy je samozřejmě Federer.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
I Sampras je větší král trávy než Roger. Sorry, ale Roger si připsal příliš proher se svými rivaly v klíčových momentech. Už jenom ten fakt, že se musí spoléhat na Covid, zranění Djokovice či dnes Alcaraze mluví za vše. Insecure. :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nadsenec je trollsmile
Reagovat
IngStavinoha
zvláštní neoliberální synonymum pro jedince s odlišným, a ještě ke všemu často pravdivým názorem... smile
Reagovat
paddy
smile
24 smile
Reagovat
IngStavinoha
zatím...
Reagovat
MarcelPersch
No můžeme se těšit, že v příspěvcích Tenisového.nadšence se už Nadal nebude objevovat v každém 2. příspěvku, ale úplně každém.

Tenhle výsledek znamená, že za neuvěřitelných okolností muže ještě Rafa Novaka v počtu GS titulů příští rok vyrovnat.
Reagovat
Pe3k
Novak nevyhraje US ani AO?
Reagovat
com
ne.. ten po dnesku bude rad za nakou tisicovku smile
Reagovat
MarcelPersch
US opět těžko a AO to je otázka, ale po několika vyhrach nevyhrál ani Wimbledon letos, Alcaraz si na nej už bude věřit teď vždycky.
Reagovat
Ondra979
to jo, na US mu to moc nejde. na AO uz muze mit taky mensi problem ve skoro 37..aspon doufam, to uz by nebylo normalni, fedex tam v 36,5 sice vyhral, ale nebylo to uplne presvedcive a Novak tam jeste nebyl v topu tehdy..
Reagovat
Patik
Prehra po 5 hodinách s o 16 rokov mladším chlapcom a už nato nemá.. Dokonca kariéry bude Djokovic rad za nejaký ten challenger.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
I když měl Nadal o GS víc, tenisová veřejnost vnímala Novaka jako GOATA. Nadal je zvalcovaný ve všechno statistikách. :)
Reagovat
Patik
A v expreskach Alcaraz nevyhral Wimbledon ale vyhral finále s Djokovicom.. Tak to je viac ako vyhrať Wimbledon.. smile
Reagovat
com
srdicka nebudou smilesmilesmile
Reagovat
farr
Alcaraz neni mental Fedex takže, zkušeně zaslouženě smile. Dnes byl o chlup lepší. Bude dominovat příští roky, snad mu někdo doroste ať je víc těchto zápasů, ta stafáž a komparz co tam z mladejch proti nemu je je tristní smile.
Reagovat
Patik
No to hej akurát z neho bude druhý Nadal.. Po pár rokoch bude dostávať injekcie do nôh..a vyhrávať len určité turnaje.
Reagovat
hanz
Džokísek
- Také jednou si ochutnal svojí meducínku, vždycky soupeře utahal v pátém setu, teď je utahán sám. Pápá Džokí smilesmile
Reagovat
street4
Kolik ma Novak teda GS?
Reagovat
hanz
Nevím, je mi to buřt, nesleduju ATP.
Reagovat
street4
Tak potom nechapu ten komentar smrdici po zluci smile
Reagovat
hanz
Tak přál jsem Džokimu jeho meducínku. Někdy ji přeci může ochutnat. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hanz je král trollů.
Reagovat
RFanousek
Tak konečně začínají mladí bránit rekordy od Rogera. A křížkem po funuse ale lepší než nikdy. smile
Reagovat
Ondra979
no aspon ze tak..doufam, ze za rok ho porazi tady zase, nebo nekdo jiny..urcite na to ma, ale za rok to jeste muze byt na vazkach. za dva uz by snad nemelo..ale rad se spletu a treba ho splachne uz za rok nekdo uplne jiny
Reagovat
Orgasmator
Více než 10 let neporažen ve Wimbledonu? smile
Reagovat
RFanousek
Na centr kurtu. Prohrál dva zápasy na kurtu číslo 1.
Reagovat
Orgasmator
Ano smile samozřejmě na centru... I odstoupení s Berdychem se samozřejmě počítá
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, odplata za Rogera 2019. Vamos Carlos!
Reagovat
farr
Odplata se nekoná, jako prohrát ze dvou MB za sebou na servu na trávě zápas. To je mentalařina lvl 3000. Fakt zaplať pánbůh za mladyho co se nepodelal. Djokovic se vrátí ještě silnější a vyhraje USO tohle pro něj obrovská motivace se ještě zlepšit. Těším se na Ameriku smilesmile.
Reagovat
Stan_Borowitz
USO ať si klidně vyhraje, ale Wimbledon musí zůstat ještě aspoň 7 let Rogerův...

A čistý Grand Slam Rodův...
Reagovat
farr
Proč musí, nic nemusí,ale pokud si příští rok Novak bude chtít střihnout Golden Slam a bude na to mít a dá to, tak to bude neskutečné, proč mu to nepřát? Já nevím prostě Jak se říká přej a bude ti přáno...smile
Reagovat
Stan_Borowitz
To bys asi nepochopil. Jde o to, že tenisová krása by měla mít taky svůj zápis do historie, aspoň dokud na vše neupadne prach zapomnění...

Dřina má antuku, krása trávu a univerzálnost tvrdé povrchy. A tak je to spravne, tak to ma byt.smile
Reagovat
A211
Souhlas
Reagovat
Amputace
No, uvidíme, jestli se bude opakovat výsledek z 2019... Zatím to ten zápas až nebezpečně moc připomíná.
Reagovat
JohnB
A jak se může opakovat takový scénář, když je v 5. setu STB za stavu 6:6?
Reagovat
Amputace
V pátém setu 14:0 na winnery pro Alcaraze, ale vyhraje Djokovič... V tomto smyslu "opakovat".
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To ti tu nikdo neuvěří, takhle těžkopádnou výmluvu.

Podívejme se pravdě do očí, tvá třetí predikce dneska a znovu špatně. To už je umění. smile
Reagovat
Amputace
Ty blázne, já predikoval na vítěze Alcaraze a zatím je blíž. Ale mám pochopitelně obavu, že to ten srbskej šašek zase nějak uhaluzí, jako ostatně ve Wimbledonu už několikrát.
Reagovat
Orgasmator
Myslím, že už to Novak neotočí...smile
Reagovat
Orgasmator
Pokud jo, tak...
Reagovat
Mantra
holky nedali na 1. Stejně tam nikdo nezůstane dál. A bude tma.smile
Reagovat
JohnB
Povolit-přitáhnout Karlita
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Lol Nole si zranil zápěstí během zničení rakety. Nerad to říkám, ale karma for free.smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
paddy
tu raketu dají určitě do highlights smile
Reagovat
RFanousek
Takový zápas jsem viděl naposledy na tomto kurtu před čtyřmi lety.
Reagovat
Orgasmator
smile
Reagovat
Mantra
mu měl vzít smile
Reagovat
paddy
na druhé straně agresivní zlomení rakety o kůl sítě je už tradiční kolorit
Reagovat
uztoje
tenis nějak nesleduju, ale tohle je asi celkem dobrá úroveň... smile
Reagovat
Mantra
a to jsi neviděl Aspika
Reagovat
IngStavinoha
;-)))
Reagovat
Amputace
Alcaraz je teď úplně bez prvního servisu. To bude těžké.
Reagovat
Mantra
A vše je jinak smile
Reagovat
Amputace
Kdoví, na jak dlouho. Víme, že potvrzování breaku není Alkáčova nejsilnější disciplína... :)
Reagovat
Mantra
a stalo se čistou
Reagovat
Amputace
Tak jsem rád, že mé predikce nevychází :D
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To nijak nevybočuje z tvého koloritu, takový už evergreen. smile
Reagovat
Amputace
Ty by ses měl tím humorem živit.
Reagovat
Mantra
se z toho vysekal smile
Reagovat
Mantra
mu nastavuje tou obranou zrcadlo, tohle dělá D. všem a teď dostal to samé na talířsmile
Reagovat
d@ve
Doufám, že se Carlos nesesype a Novaka dá.. smile
Reagovat
Ondra979
no nevim..mozne to je, ale taky si preji, aby ne..mel ho dorazit ve ctyrech ted to bude sakra tezke
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Djoko dneska podává jako Brad Pitt po lobotomii provedené čínskými vojáky ve filmu 7 let v Tibetu. smilesmile
Reagovat
Orgasmator
To bych docela chtěl takhle umět servírovat... Mohl bych to dotáhnout na post české No.1 smile
Reagovat
paddy
jsme zase na začátku, 4 hodiny nás vodili za nos smile smile
Reagovat
paddy
pořadatelé si mnou ruce, aspoň prodali více párků a chlastu smile smile smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
paddy
brad Pitt vypadal nasraně, musí trpět smile smile
Reagovat
Mantra
se mi zdá, že ty dva sety se Alka vyšťavil a nyní má navrch fyzicky balkánec, zajímavé, vlastně si odfrknul
Reagovat
Petr_Fisk
Ačkoliv Noleho moc nemusím, tak nakonec jsem se přistihl, že fandím jemu.
Alcaraz má času dost a ještě ke všemu je to zvláštní tvor.
Djokovič to dá, jeho vůle je neuvěřitelná.
Reagovat
Patik
Nech to skončí akokoľvek tento zápas si zaslúžil 5 setov.ja som spokojný ako finále Wimbledonu viac sme si asi želať nemohli.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Orgasmator
smile smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
uztoje
Djoko za stavu 15:40 ve druhé hře 4. setu už padal na držku a neskutečně to dal. Neuvěřitelný bijec...
Reagovat
MarcelPersch
Nechápu, že ještě někdo Novakovi na to divadlo s únavou, aby byl čerstvý jako na začátku 5 minut na to smile
Reagovat
Ondra979
to taky nechapu...dela to pravidelne
Reagovat
Mantra
míval jsem balkánce rád, pro jeho výkony a hru, ale převažilo to jeho chování, no smile
Reagovat
ipko
no tak Djokovič to už asi uhrá na skúsenosti, Alcaraz labilný
Reagovat
annah
Je to 2:2 na sety. Teď už to Nole nepustí. Zapne nejvyšší level a půjde si pro 24.
Reagovat
Mantra
df na bb/sb smile
Reagovat
NovacekTP
pátá sada smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
První servis a najednou Alcaraz netuší. Djokovič dnešní zápas ztratí hlavně díky špatnému servisu!
Reagovat
Mantra
a nebo neztratí? kdo ví? je to napínací
Reagovat
paddy
vymýšlíš si, je to podobné jako ve 2. a 3. setu
1st serv in
76% 60% 61% 65%

prý odborník smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jde i o místa kam ten první servis jde... Padsteine.
Reagovat
paddy
teď ukázali grafiku, že ve 4. setu hrál zevnitř kurtu, čímž zrychlil výměny

nerozumíš tomu smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
In your dreams...smile
Reagovat
Patik
Musí to byť frustrujúce keď ta mladík školi dropshotmi a ty nevieš poriadne prehodiť ani sieťku.
Reagovat
Orgasmator
A taky DF no smile
Reagovat
Ondra979
no a toto se nemelo stat..uplne zbytecne ho zase pdostal do zapasu
Reagovat
ipko
no tak asi smerujeme do rozhodujúceho setusmile
Reagovat
Mantra
co poslal publiku, už za to by měl prohrát - neuctivec namyšlenej smile
Reagovat
Patik
Nejaki burani doňho hucia celý zápas a keď im ukáže blbosť tak je neuctivec no.
Reagovat
Mantra
no smile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Mantra
voni ti burani asi nehučí kvůli barvě jeho očí smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile
Reagovat
Orgasmator
Ty rozhodčí mě nebaví...smile
Reagovat
Patik
Je fakt ze tento rok je to katastrofa..clovek je pomaly pri každej tesnej lopte podozrievavy a neistý.
Reagovat
Patik
Neprajem tomu chalanovi nič zlé ale toto nemôže žiadne telo vydržať dlhodobo zaujíma ma ktorú časť sezóny bude každoročne Alcaraz vynechavat a obetovavat nato aby vydržal niekoľko turnajov.
Reagovat
paddy
bude to ještě boj a Djokovič to lehce neotočí jako z 0:2 proti Musettimu, Tsitsipasovi nebo Sinnerovi

Alcaraz je jiný a hlavně silnější soupeř
nedávné Djokovičovy walkovery k titulu vyvolaly u některých iluzi, že je neporazitelný
Reagovat
s7RanG
Jako třeba na FO?
Reagovat
Mantra
tam bude nablito smile
Reagovat
Mantra
no Alc se nezlomil, jak 99 procent jiných vlčáčků, co čekají v řadě - ti nemají hlavu, možná fyzicky by to dali, ale hlavou ne
Reagovat
jackiec
Že by vyhrál mírný outsider a dopadlo to opět naopak jak na FO...to bych nečekal že mladej lostne na cihle a možná vyhraje na trávě...
Reagovat
Mantra
uklouzne a na divadlo nezapomene smile
Reagovat
Ondra979
jj tak tak
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Má Joker červené tvářičky?smilesmile
Reagovat
Mantra
v hledišti, no tvl. smilesmile
Reagovat
Mantra
dá ten MEDICAL ? smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nole hotovejsmile ... 36 let, nohy slábnou. Tohle už bude těžko zachraňovat i vůle.
Reagovat
NovacekTP
je to tak a věkem to není. Soupeř je prostě lepší.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Samozřejmě že je to věkem. smile
Reagovat
Patik
Ja by som teda Djokovica neodpisoval možno to prehra ale ak vie niekto otáčať takéto zápasy tak je to práve on..ani match point nemusí nič znamenať.
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
NovacekTP
bohužel je konec
Reagovat
ipko
deja vu z RG, tak snáď ho teraz nechytnú kŕčesmile
Reagovat
ipko
prečo je zas Novak v šatni? to by som mu už proste nedovolilsmile
Reagovat
farr
spis proc nesel Alcaraz taky do šatny. Opět stejná taktická chyba, vytuhnout na kurtu... uplnej noob...
Reagovat
Amputace
Djokovič bude určitě bojovat a pokusí se otočit, nic není ani zdaleka hotovo, ale zdá se to jenom mně, nebo i vám připadá, že Novak je dole především fyzicky? U něj člověk nikdy neví, co je pouze divadlo, ale musím říct, že takhle jsem ho v podobně důležitém zápase možná ještě neviděl. Uvidíme, s čím přijde ve čtvrtém.
Reagovat
Pe3k
Teď by měl Karlos začít hrát dlouhé výměny a Djokofotra unavit/utavit. Bamos!
Reagovat
paddy
říká se tomu sportovní stáří, které dožene každého
Reagovat
Pe3k
Tomu co máš ty se říká jak? Puberta?
Reagovat
Orgasmator
smile
Reagovat
Ondra979
taky mam ten pocit, ovsem dobre zname ty jeho zazracne zmrtvychvstani..carlos by na to mel byt pripraven a nedat mu zadarmo ani bod a makat dal
Reagovat
Tomas_Smid_fan
u něj opravdu těžko říct, je to starý divadelník. Trochu ztěžka dýchá. Ale teď si něco šňupne... Fyzicky bude dole až ještě dvakrát spadne a u některých balonů bude pozdě.
Reagovat
Ianny
Myslím, že Markéta si zatančí s Carlosem.
Reagovat
annah
JEN ABY! Noleho nelze podceňovat. Už se z podobných situací dostal. Je ale fakt, že vypadá unaveně.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Takže GOATkovic má problémy s fyzičkou i s prvním servisem. To jsou přesně věci, které jsem zmínil ve své predzapasove prognóze.

Nechci znít arogantně, ale pojďme říct zřejmé. Jsem největší znalec a nadšeně tenisu na tomto fóru. Už to můžeme prohlásit za ofiko.smilesmile blahoslaven Buď Nadšenec. :))
Reagovat
farr
No každopádně mentaaal ses největší to jo to sedí smilesmile.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Máš malý pero, a proto tu nezvládáš a urážíš. :)
Reagovat
farr
A tobe se zas ani ještě nespustili koule z podbrisku smile. Protoze ty hlody co sem pises to sou fakt kolikrát perly. Bruhsmile Jako mentaaaal je ještě hodně eufemisticky výraz bro....smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nemohu za to, že jsi zaprděný panic žijící v zaprděné ČR. Promiň, život je nespravedlivý. Musíš začít bojovat jako GOATkovic. :) smilesmile
Reagovat
Ereinion
Toilet break, poslední šance...
Reagovat
ipko
fakt ma to rozčuľuje
Reagovat
Pe3k
Ještě bude vyvolávat ježíše smile
Reagovat
Mantra
mu napálil trestnej 15 za vypuštěnej konec setu - pohrdání Wimbledonem smilesmile
Reagovat
NovacekTP
Novak slábnesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tenhle set by měl Novak obětovat. Nemá na to fyzicky dneska. Musí dát všechno do čtvrtého.... All in vabank... smile
Reagovat
ipko
ale vieš, že potom bude nasledovať aj piatysmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To bude, ale nemá smysl honit breaky, když byl tak pozadu.

A hle, udělal přesně co jsem řekl. Tohle dělám ve squashy normálně, regulérní taktika. Akorát záplavou sázkaři.hahaha
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
ipko
to už snáď Djokoviča zlomilo v 3. setesmile
Reagovat
annah
Carlos z toho udělal nádherné drama. 15x shoda. Viďeli jste to někdy? smile
Reagovat
Amputace
Nebylo něco podobného mezi Wawrinkou a Djokovičem, tuším na US? I když AŽ TAK dlouhé to nebylo, ale kolem 20ti minut určitě.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Není někde nějaký fungující stream?
Reagovat
Mantra
klenot? No těpic. smile
http://jokeristhebest.live/e9bbb089/230d6210/2cc2c14a
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
supr dikes
Reagovat
Pe3k
https://cnnlivestreams.com/tennis-1j/
Reagovat
Amputace
https://cdn.buffsports.stream/embed77/?event=stack.html&link=1&domain=&force=https%3A%2F%2Fwikisport.click%2Fch%2F121.php&ask=1689516000&lgt=7

Dobrá kvalita.
Reagovat
Ondra979
jak dlouho hrali tento gem???
Reagovat
Mantra
jako 1.set
Reagovat
Mantra
26minut říkali
Reagovat
Tomas_Smid_fan
skoro 27min
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a 32bodů
Reagovat
Ondra979
to je mazec..no tento set uz carlos nemi pustit, a pokud bude drzet uroven, tak by asi mel vyhrat..ale djoko to jeste nevzda, a bude cekat na to, jestli se nesesype ve ctvtem..snad se to nestane
Reagovat
paddy
za tu dobu měla Grafová dávno vyhraný celý set smile smile
Reagovat
Kojinho
26:05
Reagovat
farr
Hroznej tenis trda neumet dat kloudny prvni podani pak to hrajou pul hodiny jeden gem, skoro zraly zrusit vyhody a za 40:40 hrat rozhodující bod. slus...smile
Reagovat
Pe3k
27 min
Reagovat
Mantra
smeknout, po prvním setu byl na ručník. Ale co uběhá a vrátí za winnery, to je pecka!smilesmilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile Je to nádherný zápas. smile
Reagovat
Ondra979
to je psycho..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Myslím si, že Nole má problémy s fyzičkou!
Reagovat
Amputace
Co mu zase vadí, šaškovi?
Reagovat
Mantra
zdržuje, tak dostal tytytysmile
Reagovat
Patik
Asi to ze to veľmi prežívaš.. smile
Reagovat
Pe3k
Neumíš anglicky? Vadí mu, že rozhodčí zapíná čas na servis moc brzy.
Reagovat
Amputace
Mám to dost potichu.

A zapíná? Co vyjednali? :D
Reagovat
Pe3k
Trochu ho honí no ať tak nezdržuje. Novakovi už tečou nervy smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A heleme se, podpantofláček si ani TV zapnout doma nemůže. Hihismilesmile
Reagovat
Amputace
:D Vtipný jako vždy.
Reagovat
Mantra
hádáníčko smile Ten je úžasnej, on to dělá schválně, aby nastval publikum víc a oni ho pak vyprovokovali k výkonu ? smile
Reagovat
Patik
Aj by som pochválil Alcaraza ale nemám asi ani začo asi len zato ze vráti loptu do kurtu aby ju Djokovic mohol zahodiť..ten vietor Djokovica dosť irituje a robí mu problémy takto mimo som ho už dlho nevidel.. Najslabší výkon si nechal na posledný zápas turnaja.
Reagovat
Ondra979
ale ne. je to hodne i alcarazem..protse od druheh o setu hraje to co jsme cekali a djoko se s tim zatim nesrovnal coz se ale muze jesze zmenit
Reagovat
Patik
Je to také úmerne ako Alcaraz pridal tak Djokovic ubral..lebo robí naozaj lacné nevynutene chyby..a nepada mu už ani servis.
Reagovat
Mantra
na to se nikdo neptá, jsou tam oba ve stejné chvíli, fouká oběma, je to tak kamaráde
Reagovat
Amputace
Alcaraz právě hraje velice chytře. Proč by se teď tlačil do riskantních winnerů, když je Djokovič dole?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Ano, nebýt větru tak by to bylo pravděpodobně 2:0 na sety ve prospěch Noleho.

Ale i jako fanda Noleho musím uznat... Carlos hraje parádně. A je persistentní... To se mi hrozně líbí.

Těžko mu nefandit až Nole skončí. Je to krása.smile
Reagovat
Amputace
Na Alcarazově straně kurtu vítr nefouká?
Reagovat
Patik
Tam kde bývaš asi fúka vietor z každej strany rovnako ze nikto u vás není s vetrom ani proti vetru. smile
Reagovat
Ondra979
kuated na tour je to masakr..sleduju to paralleni, carlos pojd ted si leposi
Reagovat
Petr_Fisk
smilesmile
Reagovat
Mantra
no nevím, ti dva tam pojedou ještě týden kolo na kolo smile
Reagovat
Petr_Fisk
Tak v kolik půjde Bára na kurt?
V deset večer?
Reagovat
Mantra
u Baru tzv. "na ježka" - po zavíračce, židle nahoře...
Reagovat
Petr_Fisk
smile
To bude romantika v přímém přenosu.
Reagovat
GaelM
Snad to přesunou na jiný kurt, kdyby chlapi měli jít do 5 setů...
Reagovat
Petr_Fisk
To by ale přišly o tu výjimečnou atmosféru.
Reagovat
farr
Prázdnýho kurtu, kdy po 5+ hodinách nikdo uz na tenis naladu nemá hmhm...smile
Reagovat
Amputace
Djokovič je dnes na síti lepší než Alcaraz, což se moc čekat nedalo. Alcaraz mi zase ale přijde překvapivě nebezpečnější na returnu.
Reagovat
Orgasmator
Souhlas a to jsem se tu dozvěděl, že je Novak na síti tragický, přitom ty těžké voleje hrál dobře...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Novak nám tam začíná Rogerovatět. smile :))
Reagovat
Ondra979
no uz by to bylo na miste..je to tenisovej dedek, alezatim podezrele dobrej..snad za rok uz nebude takto hrat, neni to normalni
Reagovat
Petr_Fisk
Já se před jeho výkonností a pohyblivostí hluboce klaním...smile.
Ještě se nám po něm bude stýskat.
Možná se taková souběžná sestava géniů jako F+N+D už nebude nikdy opakovat.
Reagovat
Amputace
Přímo v jedné éře asi těžko. To je unikátní jev nejen v tenise, ale ve sportu obecně. Škoda, že Roger není mladší, pak by to bylo úplně dokonalé :)
Reagovat
Serpens
Je to obdivuhodné, ale třeba oproti pánům Nadalovi a Federerovi jeho tenis byl, je a vždycky bude nezáživný a stereotypnísmile
Reagovat
Petr_Fisk
To je pravda, ale radujme se, že nemusíme koukat pět hodin na Björna.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To nebude ... A proto se může stát, že i kdyby Alcaraz získal víc slamů než big three.... Na big three se bude nahlížet jako na lepší hráče.

Už jenom kvůli. Karlovi doufám, že dostane konkurenty. Protože je to úžasný hráč. Ale hráč je tak dobrý jako jeho konkurence. Potřebuje rivaly. smile
Reagovat
Petr_Fisk
smile
Reagovat
paddy
pokud se tak stane, tak bude prohlášen za nejlepšího, počet GS titulů je hlavní číslo pro veřejnost

já už si dokážu živě představit, jak se v budoucnu v diskuzi bude radovat nějaký tenisovy.magor, že D+F+N byli nýmandi a jediný skutečný GOAT je Alcaraz smile

já osobně nevěřím, že je překoná
Reagovat
Petr_Fisk
Taky ne.
Reagovat
Orgasmator
Souhlas, byly to tenisové bitvy titánů, na které my diváci budeme rádi vzpomínat... Každý měl svůj styl, přednosti a nedostatky. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak už máme 4 Wimbledonské vítěze r.2023!!!smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
mi přijde, že tím talentem a pozicemi prostě Al pohrdá a hraje laxně... to ho může stát neska titul
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
NovacekTP
Novak vyhrajesmile
Reagovat
Orgasmator
smile
Reagovat
ipko
Carlos zas si sa úplne hlúpo pripravil o dva brejkbalysmile
Reagovat
Mantra
že přijde MEDICAL od balkánce smile
Reagovat
Bretanol
Alcaraz all in easy
Reagovat
Bretanol
Spinavec srbsky.
Reagovat
Ondra979
je to herecka no..ale rozhodne by byla chyba ho odepsat..ale Ala musi dal makat
Reagovat
paddy
když Djokovič konečně narazil na pořádného soupeře, tak se ukázalo, že vyhrát TB není tak lehké, jak to letos vypadalo

každopádně Alcaraz občas nesmyslně riskuje, čímž se připravuje o potenciální brejky, nemůžu si pomoci, ale nižší herní inteligence nebo přehnané ego v tom může hrát roli

zápas se nebezpečně protahuje, takže je možné, že nestihneme večerníček smile

utkání se alespoň rozběhlo do kvalitnějších otáček a těžko říct, kdo to dotáhne do úspěšného konce (musíme si vystačit s předzápasovými odhady)

kurz na Djo po 2.setu 1,72
Reagovat
Mantra
"nižší herní inteligence nebo přehnané ego"

tohle z toho kluka čiší - to jsi popsal mé myšlenky o ALcarazovi. smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
paddy
jsou horší, navíc on to vykompenzuje celkovou kvalitou, ale na špici si nemůže dovolit ztrácet důležité míče
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
No má to těžší než Federer. Federer sbíral tituly v éře Baghdatisů, Gonzalesu, Phillipousisů, Roddicku, Hewittu, adolescentní ho Nadala a Djokovice....

Djokovič musel excelovat v éře prime Federera, Nadala, Murrayho, Potra, Soderlinga, Thiema, Medveděva, teď zázračného dítěte Alcaraze.... Ale to jenom posiluje jeho rekordy a dělá je to silnějšími oproti rekordům Rogera. :))
Reagovat
Pe3k
V éře prime Federera měl Novak 1 gs.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
To není pravda. Éra Prime Federera by nikdy neskončila nebýt bezlepkového Djokovice v roce 2011. :))
Reagovat
Pe3k
2012 mu bylo 30 takže by skončila tak jako tak a ten jeden gs Novak vyhrál díky tomu, že měl Federer 2008 mononukleozu, která se projevila na jeho horších výkonech toho roku a ještě počátkem roku 2009.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Novak by teď měl už 28 slamů nebýt jeho stupidního rozhodnutí začít s bezlepkovou dietou, tak pozdě.
Reagovat
Pe3k
Jenom 28?
Reagovat
NovacekTP
smilesmile primitiv řekl bych
Reagovat
Bretanol
Djokonotch klaun. Tahni spino
Reagovat
NovacekTP
smileto jó
Reagovat
Patik
Jeden warning otočí celý zápas.
Reagovat
Ondra979
ale ten bod si djok uhajil .takze si tu alca nakonec uhral sem prece
Reagovat
ipko
jj, oba body Djokovič potom vyhral, warning s otočkou naozaj nemá nič spoločnésmile
Reagovat
Ondra979
jj a prisel naprosto spravne
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
1) Novak dnes špatně podává, připomíná mi to finále Wimbledonu 2019 - takže se přesně projevilo, co jsem popisoval ve své predikci

2) vítr, nikdy nesvědčil Noleho hře

Tyto dvě proměnné by se mohly GOATkovicovi stát osudnou pastí!smilesmilesmile
Reagovat
ipko
obidvaja sú na tom prakticky rovnako čo sa týka 1st serve in, práveže sa Djokovič ešte zlepšil od zápasu so Sinnerom, takže v podaní podľa mňa problém naozaj nie jesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Já srovnávám Djokovice s Djokovicem..... A už proti Sinnerovi podával špatně.
Reagovat
ipko
sorry, ale proste vôbec neberieš do úvahy kvality Carlosovho returnu
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hraje dobře (skoro mu až chvílemi chci fandit xD), je skvělý, ale Djokovicova procenta jsou zkrátka na jeho poměry tragická.
Reagovat
ipko
zaslúžený brejk, tak poď potvrdiť
Reagovat
com
nadhernej zacatek tretiho setu smilesmile
Reagovat
ipko
to je fantastický tenis Carlossmile
Reagovat
ipko
ty vole Carlos davaj, si na konismile
Reagovat
Ondra979
no jen aby vydrzel..mohl by ale uvidime
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Setball od Carlita neskutečný po tom servisusmilesmile
Reagovat
Pe3k
Po prvním setu si Djokobitch až moc věřil a tak ten druhý prokoučoval v tb smile
Reagovat
Ereinion
Fantazie smile i Djokovič je jen člověk
Reagovat
Ondra979
no 1:1, tak a co ted...bud si carlos udrzi uroven a pak by to mohlo byt celkem oterene, nebo si ho djoko zase zacne vodit..preju si prvni variantu ale cekam radsi tu druhou :)
Reagovat
annah
1:1 na sety. Tak trochu se to vylepšilo... :-)
Reagovat
Amputace
VAMOOOOS!

To je ono. Po té chybě na síti už jsem myslel, že je hotovo.
Reagovat
Kandinsky1
Novak ten TB dobře zakončil, 2x to plácnout do sítě smile
Reagovat
Bretanol
smile
Reagovat
ipko
smile hej strašne ľahké chyby oba z bekhendu som nečakal, ale na záver ten Carlosov bekhendový return extra classsmile
Reagovat
ipko
Vaaaaamossmile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
ipko
ne Carlos to nedá na sieti
Reagovat
Amputace
Konečně.
Reagovat
ipko
odvážny umpire warning Djokovičovi za stavu 4:5smile
Reagovat
ipko
wau Carlos, ale už som videl ten dropshot v sietismile no tak teraz zaber na returne
Reagovat
ipko
vyhodený bekhend, dva priame body, tak super začiatok Carlossmile
Reagovat
Amputace
Škoda, Carlos měl své šance. V důležitých chvílích ale bohužel vždy zahrál buď úplný nesmysl nebo udělal chybu. V TB mu nevěřím ani já.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak ty jsi nikdy nebyl zrovna velký fotbalový či tenisový znalec. Tvá predikce jako vždy děsná. :)
Reagovat
Orgasmator
Pojďme si užít TB smile
Reagovat
hanz
Deblistky i deblisti právě získaly GS juniorů... smile
Reagovat
ipko
Carlos aj tak musíš teraz brejk, lebo v TB pri súčasnej bilancii Djokoviča si asi bez šance
Reagovat
farr
Spis uz bylo statisticky nepravděpodobné ze vyhraje 15. v rade na GS. Pro finále jen dobře 2:0 uz by bylo o ničem. Konečně někdo kdo se neposralsmile.
Reagovat
ipko
štatisticky nepravdepodobné?smile jasné, že každá séria sa raz skončí, ale na druhú stranu proste mohol vyhrať aj ďalších 15 :D
Reagovat
JohnB
Djokovic je neuveritelnej v nekterych vymenach. Nikdy po tenisovym kurtu nebehal lepsi hrac nez je on. A to rikam jako celozivotni fanousek Rafy.
Reagovat
ipko
Carlos akože čo chceš viac? dobre neskutočná obrana Djokoviča, ale toto proste musiš na sieti dohraťsmile
Reagovat
Ondra979
jak dopadla ta juniorka?
Reagovat
Marie9
singlsmile, deblysmile
Reagovat
ipko
ako toto mohlo byť dobrésmile
Reagovat
ipko
Carlos ty si vúl, malo byť 0:30smile
Reagovat
Orgasmator
Game měl končit o 3 míčky dřív no, jeden slepý rozhodčí na kurtu, druhý na umpire...smile
Reagovat
Maarek
Nechápu, proč nemají elektronický hlásič autů, jako na vetoně turnajů dnes.
Reagovat
Maarek
*většině
Reagovat
Orgasmator
Asi chtějí tradici, ale stejně se pak opičí s nesmyslným TB v 5. setu smile
Reagovat
paddy
Wimbledon - průměrná rychlost úderu

ATP 114 km/h
Sabalenka 119 km/h
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nekde na turnaji měla vyšší avs než Carlito.
Reagovat
Petr_Fisk
Však taky je to převlečenej chlap.
Reagovat
Patik
Byť Goranom prisne zakazem Djokovicovi hrať dropshoty prakticky a esteticky je to katastrofa..ďalšia vec Carlos nemá dostatočný servis nato aby prerazil Novakov return už od servisu musí byť Carlos pripravený brániť..inak ta tráva je v relatívne v dobrom stave nato ze je finále.
Reagovat
Amputace
Škoda, že to tam Carlitovi zatím takhle nepadá na big pointech, snad to přijde. Nicméně když Alcaraz hraje takhle, ten rozdíl 16ti let mezi nimi už jde poznat.
Reagovat
Ondra979
jj to si taky myslim..jenze to nevydrzi asi dostatene dlouho..to by byla asi jedina sance..ale necham se rad prekvapit
Reagovat
RFanousek
Alcaraz musí zahrát tři fantastické míče aby vyhrál jednu výměnu. To se nedá dělat celý zápas, tři sety.
Reagovat
JohnB
Nadhernej tenis, fakt spica
Reagovat
Kozoroh
Chtělo by to trefovat víc 1. servisů v tomto setu, Djoker podruhé čelil manku 0-30, dokázal to zvrátit, ale zbytečně se mu to komplikuje. smile
Reagovat
Orgasmator
Mít 1. servis okolo 70 % už by byl nejspíš konec 3. setu no...
Reagovat
Amputace
Dělá to Djokovič schválně s tím pinkáním před prvním a druhým servisem? Protože většinou už mu to tak dlouho netrvává...
Reagovat
Ondra979
ted si toho vsimli diskutujici na tipaci..ja bych rekl ze asi dela..
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Asi obkoukal super dlouhé pauzy mezi prvním a druhým servisem od Nadala z FO 2022. :)
Reagovat
Amputace
Nadal měl pauzy dlouhé vždy více méně stejně, prostě než stihl všechny ty své rituály. Djokovič naproti tomu už podával v pohodě, ale dnes mu to najednou trvá jednou tolik času. Náhoda?
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jo, Nadal, OCD ... Dělá to tak dlouho, celou kariéru. To ho omlouvá. Srba ne. LOL
Reagovat
Amputace
Neomlouvá, ale ty tradičně nic nechápeš. Jde o to, že Nadal to dělá bez ohledu na stav, fázi zápasu, soupeře, jede to pořád stejně. Djokovič proč to jednou dělá a podruhé ne? Protože je vychcánek a snaží se tím rozhodit soupeře.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Krysa Dopal, která se věčně vymlouvá na své rituály.... Malý Frankenstein, který podvádí tím, že byl na sílu přeučen na leváka....

How you dare..... Shame on you.
Reagovat
Amputace
:DD
Reagovat
annah
Snazi se tim rozhodit soupeře.
Reagovat
paddy
prům. doba mezi výměnami (průběžně)
Alc 27 sec
Djo 33 sec
Reagovat
Pe3k
Nadal míval 36, ale to ti hádám nevadí smile
Reagovat
paddy
další tvůj argumentační faul
já přepsal dnešní stat a vůbec jsem se nevyjadřoval
Reagovat
Pe3k
napsat fakt je argumentační faul smile lol paddy ty mě bavíš
Reagovat
Orgasmator
Rozdíl mezi Novakem a Alcarazem je v průměru 5 sekund mezi servisy. A vypadá to na pomalé podavače, říkal Nole smile
Reagovat
Ondra979
tak ted alcaraz hraje slusne, mel ovsem potvrdit brejk..kdyby to vydrzel dalsi ctyri sety tak to je asi jeho jedina sance..ale podle me to nevydrzi nebo zase selze v klidovych momentech..tent oset musi urvat jestli chce mit sanci
Reagovat
Kozoroh
V prvním setu Novak takřka bezchybný, Carlos naproti tomu nebyl ve svém herním rytmu, čehož No1e využil ziskem dvou brejků. V druhém setu se kvality hry vyrovnala a sledujeme víc dlouhých výměn.
Reagovat
paddy
Alcaraz dostal v 1. setu po čumáku, snad ho to zkrotí
příručka veterináře říká, že pokud máte oslíka s přemírou testosteronu, tak vykastrovat

připomíná mi Štěpánka, takový divadelnický typ, kterého Djokovič chvíli zkoušel, a brzy se ho zbavil, protože rozpoznal, že mu nic nepřinese
ten teď pomáhá Kordovi, takže nepřímo baví lidi dál (viz Kordova prohlášení)
za mě si ho hlavně pamatuji, že ošoustal půlku WTA

jinak zatím oba finalisté slabší na servisu, což krásně dokumentuje jak slabé soupeře měli v předchozích kolech
Reagovat
Blondie
Hm, tak mrkněme, kdo byl nakonec vykastrován ;)
Reagovat
hanz
Je strým na ty naše školačky?
Reagovat
Petr_Fisk
Zkus pornhub.
Reagovat
MarcelPersch
Bohužel to připomíná zápasy Nadal - Djokovič ve W, Alcaraz nemá žádné prime body ze servisu a Novak jich má spoustu i když ve vymenach je o něco horší..

Djokovič prohrál jen 4 servisy za celý turnaj
Reagovat
Ondra979
tak ted to zase po..mohl potvrdit dulezitz brejk a kulovy..ach jo
Reagovat
JohnB
Carlos nemuze prohrat dnes
Reagovat
Amputace
Alkáč se rozjede, vůbec bych se toho nebál.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Amputace
Slova komentátora: "Crowd against him, net against him..." - chudááák, skoro bych se až rozplakal.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ta tráva je fakt nechutně pomalá smile
Reagovat
Petr_Fisk
Kdyby nebyla, možná bychom neměli šampiónku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já vím já vím. Vždycky je to něco za něco. Ale je to takový divný, je to jak jiný povrch, co jen vypadá jako tráva.smile
Reagovat
Petr_Fisk
Já bych to tedy zcela výjímečně jen lehce modifikoval, že ta (bláto)tráva je letos chutně pomalá.
Reagovat
lvicek
Treba by byla jina ;).
Reagovat
annah
Zavánělo to kanarem. Je to ještě horší, než jsem myslela. Ještě u toho půl setu vydržím a pak to vypnu, jestli to bude pokračovat ve stejném duchu. Počkám si na čtyřhru.
Reagovat
Amputace
Carlos už se hecuje, to je dobře. V prvním setu působil od začátku zakřiknutě, jako by duchem na kurtu vůbec nebyl.
Reagovat
hanz
BARTŮŇKOVÁ - těžkej splachovák... nic pozitivní na její hře nevidím... smilesmile
Reagovat
Mantra
oba sety začala ale dobře, ovšem oba taky tragicky nezvládla koncovku
Reagovat
bardunek666
Otřesné složení finále co se sympatií týče. Jeden by blil
Reagovat
Blondie
Tady máš kýbl, obejmi ho a nepruď
Reagovat
Ondra979
zbedne se alcac a udela aspon zajimavy zapas? zatim na to nevypada, semlelo ho to..bud to setrepe, a udela mozna set, nebo dostane klepec
Reagovat
Mantra
no tak v rámci zachování převahy sázkvých kanceláří to bude 3-0 - co jsem vypozoroval, tak tam lidi nakládali jak diví 3.5+ setů smilesmile
Reagovat
Mantra
focus jak v tunelu se světlem na konci. Djokovič je prostě nejlepší v těch nejdůležitějších momentech. Njn
Reagovat
farr
Hm zatím těžkej výplach. Mladej neví kerá bije, holt tráva to je úplně něco jiného než cihlička. Snad se zvedne zas nudný finále to už snad ani nikdo nechce ...smile
Reagovat
Ereinion
Alcaraz prostě nemá servis na to, aby vyhrával dostatek přímých bodů z podání...zatím celkem podle očekávání
Reagovat
Amputace
Alcaraz zatím nečekaně hrozný. Chápu, že to nechce po zkušenosti z RG přeexponovat, ale zatím se drží extrémně zpátky - žádná síť, žádné dropshoty, změny rytmu, nijak velmi se netlačí ani do winnerů. O to vše se zatím kupodivu stará Djokovič.
Reagovat
RFanousek
Neskutečné výměny, vyrovnané gamy, a obojí pořád vyhrává Djokovič.
Reagovat
Kandinsky1
Teda to, jak Alcaraz řve už před zahráním úderu je něco strašného. Ale zase je vtipné, když na to někdy zapomene nebo na to nemá čas smile
Reagovat
Amputace
Mně zase hrozně bere, jak Djokovič začne mučednicky hekat pokaždé, kdy se mu něco děje. Třeba teď tam měl chvilku problém s větrem, tak si hned zahekal, ať každý ví, že trpí.
Reagovat
Kandinsky1
Jo, nebo jak v TB minulého zápasu šaškoval s očima, je to děsná herečka.
Reagovat
mahycek
Nesmí Djoko vyhrát i proto, že jsem fandil
podstatnou část života Rogerovi. Nesmí, když
se asi tak stane. Alcaraz nemá zkušenosti
s takových to zápasů . Velmi rád bych se mýlil
Reagovat
hanz
Už jste viděli toho Sýrla z juniorů co předvádí za kreace, když čeká na return...smilesmile
Reagovat
uztoje
Djokovic vyhraje, ale už fakt poslední... smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Poslední bude v Austrálii..... Bez ohledu na to, jestli dneska vyhraje nebo ne.smile
Reagovat
uztoje
Myslím Wimbledon... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Hola,hola,
Má nějaká dobrá duše stream na Nikolu?
Reagovat
milbust
https://jm.freestreams-live1.tv/t12/
Reagovat
Jon61
Díky, tento stream jsem před časem vymazal, neboť hlásil chybu a nešel rozjet. Chudera křehká Nikola, proti nástoupilo svalnaté monstrum, je jako Serena zamlada. smile
Reagovat
hanz
Přesně, taky mi to blbne.
Reagovat
uztoje
zkuste i tohle...

ale bevím jestli to není to samé nakonec

https://fiveyardlab.com/channel.php?v=ten12
Reagovat
Petr_Fisk
To byl také okamžitě můj první dojem.
Duplikát Sereny zamlada.
Stejný zadek, stejné držení těla.
Reagovat
Mantra
oba sety začala ale dobře, ovšem oba taky tragicky nezvládla koncovku
Reagovat
Petr_Fisk
Díky.
Reagovat
Patik
Pred každým finále sa zamyslím nad tým ci si viem vytvoriť predstavu ako niekto prehra ..vidím ako ma Carlos matchpoint zvládol vyhrať tri sety ide podávať na víťazstvo Novak stoji na returne ďalej za baseline a snaží sa trafiť return do kurtu aby neprehral a zachránil sa...vidím ako Carlos drží pohár a Novak len misu ako porazený.. A teraz sa nad touto predstavou zamyslím a poviem si je táto predstava reálna môže sa toto naozaj stat? Neviem.. Asi nie..takyto scenár mi proste nejde do hlavy..neobjavuje sa u mňa taký ten pocit že áno to by šlo..vidím predstavu ako Novak drží pohár a gratuluje tímu Carlosa ako hovorí klasické reči ako je Carlos ešte mladý a jeho čas príde umelé úsmevy a klasicky scenár keď porazí nextgen..a väčšinou ma moja intuícia a predstavivosť nesklame.
Reagovat
paddy
Dalo se čekat už před turnajem, tedy že finále budou hrát dva nejlepší hráči této sezóny, kteří jsou o úroveň výše než zbytek pole. Oba mají zatím na kontě jen čtyři prohry a jeden z nich si dnes připíše tu pátou. Kurzově to vychází lehce lépe než 60:40 či 3 z 5 zápasů pro favorizovaného Djokoviče, jehož poslední prohru ve Wimbledonu možná nepamatuje ani statistik Kozoroh.

Djokoviče netřeba představovat. Pro nováčky na TP stručně doplním, že hraje tenis a žije v Evropě. Jeho španělský soupeř, Alcaraz, je stále ve vývinu, a není to tak dávno, co odhodil plenky, zato zerogen je naopak začala nosit trvale. Na trávě letos odehrál dokonce více zápasů než v předchozí kariéře, a možná se už s ní i sžil.

Čeká nás asi nejlepší zápas sezóny, pokud se nestane to, co na RG (kdo ví, jestli se potkají na USO). Měl by to být vyrovnaný zápas. Nervičky tam samozřejmě budou (i ze strany Djokoviče; nikdo není netečný), ale oproti WTA to bude neviditelné jako stealth technologie. Z obou stran se dají čekat teatrální projevy velkého ega, množství testosteronu, ješitnosti, gladiátorského radování po dobrém míči nebo vynucování si obdivu ze strany publika (míření prstem na ušní boltec). Jeden druhého se budou snažit převýšit. Však je dobře známe.

Djokovič je ve vzájemném souboji možná naposledy favoritem a primárně pro něj hraje větší zkušenost s povrchem. Měl by to být pestrý tenis včetně náběhů na síť, žádná nudná bejslajnovka. Djokovič si tentokrát výhru bude muset uhrát sám, a ne jako v zápasech se zerogen čekat, až se soupeř v klíčových momentech zhroutí. Alcaraz nabídnuté situace dokáže potrestat (na rozdíl od Rubleva či Sinnera; BB 1/8 či 0/6).
Reagovat
paddy
Klíčem bude Djokovičův 2. servis. Djokovič typicky uhraje 57 % bodů, ale na RG to bylo jen 43 % proti Alcarazovi, navíc v tom je zahrnut i 3. a 4. set. Hodně také bude záležet na tom, aby si Alcaraz zbytečně neprohrával vlastní servis. Uvidíme více prolomených servisů než v jejich předchozích zápasech, ale to neznamená, že by to bylo horší kvalitou. Naopak oba budou nuceni maximalizovat svůj výkon. Dosud si lidově nemuseli trhat žíly.

Zápas bude mít kratší výměny než na RG, kde oba jeli za hranou (ve tváři rudí jako drak), takže Alcaraz by se neměl utavit. Tenis se hraje nejen rukama, ale i hlavou, a Alcaraz si musí uvědomit, že není moudré po kurtu sebedestruktivně lítat jako splašený hýkající oslík. Některé body nemá smysl nahánět. Je otázka, zda mu to jeho ego někdy dovolí.

Tipuji překvapení a výhru Alcaraze alias mistra Vamose. smile Asi by bylo lepší kdyby měl 21 let, v jeho věku rok ještě dělá hodně. V příštím ročníku už outsider nebude. Výměna generací klepe na dveře a rozhodně nebere ohled na to, kdo je a není favorit. Pokud se tak stane, tak to rozhodně nebude takové překvapení jako když Safin na USO 2001 spláchl Samprase.

Pozn: v šestém gemu třetího setu bude shoda. V Asii kurzy už spadly na 1,05

Na závěr naše oblíbené motto: "Chleba levnější nebude." zejména po 53% nárůstu ceny za poslední dva roky

A jako bonus video našich mazlíků. U nich mě nepřekvapí, že za pár týdnů bude na internetu i jejich sextape smile smile
https://www.instagram.com/p/Cut66WItix_/
Reagovat
Marduch
Jj. Bude to asi o tom, jak se Nolemu bude dařit Carlita drzet dal od saka (=od těla), tj jak rychle po odskoku a jak dlouhé údery se mu podaří hrát.
Reagovat
paddy
Safin 2000
Reagovat
kolapse
smileNo1esmilesmile
Reagovat
EllNino
Reagovat
hanz
Hlavně pro ty, co na to koukali... to muselo být chyb jak máku... brrrr
Reagovat
Krisboy
UE ve statistikách radši ani neuvádějí smile
Reagovat
smazaný uživatel
Drsný.
smile
Reagovat
baba
Faqndím Djoko, ale doufám, že Česko přidá ještě nějaký ten titul, ať už Bára či Nikola !!!Ani debl mladých holek by nebyl k zahození.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Mayo
Dnes je ten deň kedy Novak Djokovic (čítaj GOAT) získa trofej číslo 24 , číslo legendárneho Kobeho.

Alcarazovi som absolútne veril na FO ale na tráve mu dávam tak 1% šancu.

Tip 3:1 smile
Reagovat
Marduch
Boh vie, či sa dnes bude pozerat aj legendárny Roger Federer
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Roger aspoň už nemusí trnout hrůzou, že jeho rekord v počtu GS (ne)padne. :D Už si může v klidu užít tenis. ????
Reagovat
Pe3k
Roger říkal, že teď tenis sleduje hodně, takže si finále W nenechá ujít.
Reagovat
Patik
Mohol by dat nejaký menší comeback..cisto trávnaté turnaje..verim ze to koleno by to už zvládlo.
Reagovat
Krisboy
Doufám, že ještě vyšperkuje už tak mimořádně úspěšný Wimbledon a udělá z něj až kýčovitě úspešnej turnaj.
Za její skvělou kariéru si to rozhodně zaslouží.

smile
Reagovat
com
Djokobitch by potreboval sejmnout.. Nejlip ve trech setech smile Ale spokojim se i kdyz padne v 5ti setech smilesmile
Reagovat
QacO
Psy stekajú djokovic ide ďalej...
Reagovat
hanz
Ten mi nezajímá, ale chci další české tituly, jinak budu nevrlý!
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Petr_Fisk
A tys byl někdy vrlý?...
Reagovat
QacO
A je to tu ďalší finálový deň. Bolo by veľmi krásne keby sa to Djokovicovi podarilo opäť vyhrať !!!!!!!!
To by sa omnoho veselšie napríklad išlo v pondelok ráno do práce.....
Djoko poooooóód smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Přesně tak. Doufejme, že Nole vyhraje smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
A co by to bylo za finále, kdybychom se před ním za našeho krále ze Srbska nepomodlili?!?

Blahoslaven Buď náš král, GOAT, bojovník za lidská práva a menšiny Novak Djokovič. Volám Hospodina, panenku Marii Guadalupskou i Alláha, aby tě hnali k intergalaktickému výkonu plného gladiátorského řvu (i zlomené rakety pokud bude třeba) a provokací vůči neunasejicímu wimbledonskému publiku. smile

V neposlední řadě volám i Šivu, ten bude tlačit Noleho i za naše TP uživatele Tomáše Šmída, Annah a Paddyho, kteří tak vášnivě provozují tantrickou masáž a jsou zároveň velikými fanoušky srbského hegemona.

Vamos Nole!smilesmile
Reagovat
Liverpool22
A po finále se bude slavit a zpívat např. s Tijanou Rajkovič smile
https://www.youtube.com/watch?v=j2_2jRpZZqQ

A tady je celá písnička T. Rajkovič
https://www.youtube.com/watch?v=SzoRsWi7wZA
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Pakliže bude mít Novak slabší den jako např. proti Rogerovi ve finále v roce 2019, tak je na místě se domnívat, že může najít přemožitele v podobě Karla. Protože zápas bude kompletně otevřený. Čím Novak stárne, tak tím se zvyšuje pravděpodobnost na větší možnost výkyvů jak herních tak fyzických atd. I na TM proti Medvědovi nemohl dýchat ke konci zápasu ve skupinové fázi. To jak úžasně a variabilně hraje je znamenité, ale 36 je 36.

Na druhou stranu 23 je 23. GOAT bez ohledu na výsledek. Jahahhahahahhahahhajhahahahah

Rovněž bych nepřeceňoval porážku Medveděva proti Karlovi. Je to válka stylů a Medvěděva styl je velice náchylný proti hráčům typu Alcaraz. Neumí voleje, neumí útočit konzistentně z FH, neumí returnovat na trávě efektivně. Ale tím nesnižuji hru Carlitose... Hraje výborně - Nadala by na trávě vyloženě ponížil teď.

Těžko predikovat..... Jako fanoušek půjdu 3:1 Djokovič, jestli bude hrát tak dobře jako minulý rok proti fenomenálnímu Kyrgiosovi.

Ale seru Maggi v kostkách.smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist