15. den na Roland Garros: Finále Nadal - Federer

5. 6. 2011, 10:00
Previews 149
Už popáté na pařížské antuce a počtvrté v místním finále se potkají Rafael Nadal a Roger Federer. Švýcar v pátek ukončil sérii neporazitelného Djokoviče a dnes bude chtít poprvé na French Open zdolat i svého španělského rivala. Pokud Nadal zvítězí, vyrovná rekord Bjorna Borga, v opačném případě přijde o post světové jedničky.
Profily hráčů
Rafael Nadal - Roger Federer

Na sedmnáctý grandslamový titul bude dnes útočit Roger Federer. Švýcarský tenista, který v semifinále antukového French Open ukončil sérii 43 vítězných zápasů Srba Novaka Djokoviče, v něm nastoupí proti antukovému králi a pětinásobnému šampionovi Rafaelu Nadalovi ze Španělska. Ten vyřadil v boji o finále Brita Andyho Murrayho. Finále začne v 15:00 SELČ.

"Budu muset hrát svůj nejlepší tenis," tuší Nadal, který turnajovou trojku Federera považuje za nejlepšího tenistu všech dob. "A to se ještě může stát, že to nebude stačit," doplnil španělský hráč.

Rafael Nadal - Roger Federer:
Vzájemná bilance:
celková 17-8
na antuce 11-2
letošní 3-0

Nadal v Paříži: 5x titul
(2005, 2006, 2007, 2008, 2010)
Federer v Paříži: 1x titul
(2009)

Ve třech svých vítězných finále v letech 2006-2008 vždy Federera porazil. "Můžu opět vyhrát, ale je velká šance, že vyhraje on," uvedl Nadal hrající levou rukou. Švýcar svým postupem Nadala nepřekvapil. "Všichni víme, kdo je. Má víc zkušeností i sebevědomí a navíc nyní hraje fantastický tenis," uvědomuje si Španěl.

S tím Federer souhlasil. "Cítím se velmi dobře, mám dobrou fyzičku a na kurtu se skvěle pohybuji," pochválil se Švýcar. Není prý před finále ani trochu nervózní. "Pokud udělám na kurtu chybu, je to jen proto, že soupeř byl lepší, a ne proto, že jsem já chyboval," usmíval se Federer. "To je důvod, proč se tenisem nyní tak bavím," dodal.

Devětadvacetiletý rodák z Basileje v Paříži předvádí skvělý tenis a sebevědomí má posilněné skalpem až dosud letos neporaženého Djokoviče. 

Jeho o čtyři roky mladší protějšek z Malorky nabíral na obrátkách kolo po kole a nejlepší výkon předvedl v semifinále proti Murraymu. 

Nadal dnes hraje o vyrovnání rekordu Bjorna Borga, který Roland Garros vyhrál celkem šestkrát. Zároveň má španělský tenista ve svých rukách post světové jedničky; pokud vyhraje, v čele setrvá, Federerův triumf na první místo vyhoupne poprvé Srba Djokoviče.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

149
Přidat komentář
Stan_Borowitz
prvního setu, mohl to být pětiseťák. Jinak krásný zápas a zasloužené vítězství Nadala za pevnější nervy v klíčových okamžicích.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi k jubilejnímu 10. Grand Slam a vyrovnání rekordu Bjorna Borga! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju Rafovi k 6. titulu na RG a Rogerovi k překonání dalšího milníku (5x ve finále všech grandslamů).
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, za chvíli musím jít do práce, takže ze čtvrtého setu toho asi moc neuvidím. Každopádně Nadal hraje (skoro celej zápas) hodně daleko od svého "best". Za tu může zřejmě Roger poděkovat hlavně Djokovičovi, řekl bych. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no jasne, hraje ho.vno:DDD jak jinak... Ty kluku, kdy ty budes spokojenej, to jsem fakt zvedavej:D
Reagovat
smazaný uživatel
Daleko od svého best není totéž, jako hraje ho.vno. Ale jakou jinou reakci od někoho jako ty lze taky očekávat, že?

Ve čtvrtémsetu, to byl Nadal skoro u svého "best" (skoro říkám proto, že bekhend stále nefunguje až tak, jako kdysi fungoval).
Reagovat
smazaný uživatel
ne? a co to teda je?
Reagovat
smazaný uživatel
Usuzuji, že jsi zřejmě nikdy neviděl hrát Nadala, když hrál své "best" (např. v roce 2008); první tři sety to dnes rozhodně nebyly. Všimal sis např., jak "kvalitní" měl dnes ten bekhend?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nemá problém dominovat... má velký problém zahrát proti Nadalovi v klíčových momentech... už sama statistika breakballů z jejich předchozích utkání na RG mluvila za vše... 31 breakballů a jen 5 využitých.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger na něj nemá, škoda, těšil jsem se na vyrovnaný zápas:( Rafa je neskutečnej...agresivní tenis, téměř bez chyb, a i když nehraje svůj nejlepší tenis, na Rogera (možná v nejlepší formě) to v pohodě stačí...
Reagovat
smazaný uživatel
a tohle nejni vyrovnany utkani?
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá se mi, podle výsledku to tak zatím možná vypadá ale je to jen oddalování Rogerovy porážky, ve výměnách je Nadal prostě lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
no ja teda nevim, krasnej tenis, s krasnejma vymenama a nezda se mi, ze by Rafa Rogera nejak valcoval...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal Federera rozhodně neválcuje, ale osobně bych to úplně za krásnej tenis neoznačil. Leda sem tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Pavlicku, máš pravdu, je to vyloženě "jednostrannej" mač :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
jj, určitě už byly hezčí zápasy, ale pár výměn zatím ušlo. Ale je dobře, že to Federer ještě nevzdává a bojuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám jednu otázku, trochu mimo tému, ktorá sa tu rozoberá od rána. :) Keď sa Roger upísal turnaju v Halle až do konca kariéry, musí tam nastúpiť ? Nemôže sa odhlásiť ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě že se odhlásit může. Ta úmluva je o tom, že v daný čas nebude hrát nikde jinde (Queens).
Reagovat
smazaný uživatel
Vďaka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten Nadalův antitenis se nedá dívat( není to žádná pastva pro oči,ten stylje prostě hrozný), už aby ho Nole po Wimbledonu sesadil.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda toho prvého setu, Roger mal využiť Rafovu nervozitu zo začiatku zápasu. Zas a znova sa prejavil ten komplex.
Reagovat
smazaný uživatel
1 micek, mel to trefit, chybelo strasne malo a vsechno bylo uplne jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý set se nám v koncovce silně zdramatizoval, ale v tiebreaku již to byl opět ten starej dobrej Federer v zápasech proti Nadalovi na antuce.

Je mi ho skoro až líto (že není schopen v těchto zápasech prodat svou formu a psychicky je v rozhodujících momentech nezvládá), a to je co říci.
Reagovat
smazaný uživatel
To rozhodně je, když jsi tu jeho hlavní odpůrce. Každopádně hraje přesně tak, jak jsem očekával. S výkonem proti Djokovicovi se to absolutně nedá srovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
A to se přitom dá říci, že Nadal hraje skoro celý zápas bez pořádného bekhendu. Jako jestli Roger neporazí Nadala na RG dnes, tak jej už asi neporazí na RG nikdy v životě.

Jo, a nemyslím si, že bych tu byl "největší odpůrce Federera". To jsou podle mě ti, kdo mu nadávají do "švýcarských prasat" apod.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou takoví blbečci, co maj jen potřebu vyrovnávat stejný blbečky na druhý straně a nestojí je to žádnej čas, ani energii. Ale ty tu musíš několikrát podrobně a barvitě vypisovat, proč jsou jeho úspěchy zneuctěný slabostí soupeřů jeho doby, že Nadal vyhrává grandslamy proti úplně jiný konkurenci, jak jeden se neustále vypracovává, zatímco Federer se ve většině věcí jen zhorčuje. Kdybys to psal jednou, pak to beru jako faktickou poznámku, ale když to tady zazní několikrát, beru tě jako hlavního jeho odpůrce, dáváš do toho hrozně moc energie, přitom je to úplně zbytečný. Lidi, co ho maj za dokonalýho, nikdy nezlomíš :)))..

Já bych nebyl překvapenej, kdyby Nadala už na grandslamech neporážel vůbec. Musí doufat, že projde do finále vždycky přes Djokovicovu stranu a najde tam někoho jinýho. Každopádně mě to finále oproti semifinále s Djokovicem vůbec nebaví.
Reagovat
smazaný uživatel
No mě to taky moc nebaví. Škoda, že Roger neurval ten první set, to by pak mělo úplně jiný náboj. Teď už je jen otázkou času, než to Rafa utluče.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to zase není tak, že bych to psal pořád, ale když to vyplyne z diskuse s někým jiným. :-)

Doufám, že skončí po půl hodiny, musím jít do práce. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Však v pohodě - ani mezi moje oblíbence nepatří, jen je ten jeho tenis úžasnej na sledování. Speciálně, když hraje proti strojovýmu tenisu, jakej prezentuje Nadal. Z tohodle pohledu mi chybí Haas a mezi mladýma hráčema zatím nikoho takovýho nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer si to prdí sám...hrůza...
Reagovat
smazaný uživatel
A ve Zlínu se v kvalifikaci dařilo další mladé, nadějné hráčce, Terce Smitkové -- v 1. kole přešla přes Barbaru Sobaszkiewicz (POL) 6:4, 6:1, v 2. kole dnes porazila Dunju Sunkic (SRB) 6:2, 7:5, čímž si již ted zajistila cenných 4 bodíky do žebř. WTA.

Má i vlastní webovou stránku, kterou dělá podle všeho její otec:
http://www.smitkova.ic.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info, zítra se tam mám v plánu jít podívat, tak jsem na její výkon zvědavý.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková (čerstvě patnáctiletá) nakonec úspěšně dovršila své vítězné tažení na juniorském turnaji Epitok-Abris Cup 2011 (Grade 2), když ve finále zdolala Britku Katy Dunne 4-6 6-4 6-3. Přitom Katka na turnaji musela hrát kvalifikaci, aby se vůbec dostala do hlavní soutěže. Je to zatím její největší úspěch mezi juniory.
Reagovat
smazaný uživatel
KRASA NADAL!! ELEGOS BY MAL ZAPRACOVAT NA PSYCHIKE!! TERAZ JE AKOSI V LESE I S FANATIKMI!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nie je v lese, Federer hrá proste krásny tenis. Aj keď prehráva 5:7,6:7 stále hrá a snaží sa. A fanatik si tu asi len ty, ešte s tým používatelom 99.9 - a to si nie som istý, či nehovorím o jednej a tej istej osobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečné -- 5 gamů v řadě, Nadal 7:5. Bravo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě trochu statistiky: Nadal 8 W, 10 UE, Federer 18 W, 16 UE.

Aspoň teda dle: http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day20/1701ms.html
Reagovat
smazaný uživatel
A hned break na úvod druhého setu. Neskutečný, co udělá psychika.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s Matějem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po tomhle bude Federerův komplex z Nadala ještě větší.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně Rafa! Federer 5:2, setball a nahrajen míč. Několik minut nato jde Raf ze stavu 6.5 podávat na vítězství v první sadě! :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je v pr..., co dokaze jeden nevyuzitej setbol, kdy netrefi kurt o centimetr
Reagovat
a.magerova
Jj :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, žádnej setbol tam nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
I když teda vlastně byl za toho stavu 5:2 ... sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Rafa! :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, právě se ukázal typický Federer proti Nadalovi. Podává na vítězství v setu a netrefí ani jednou první servis. A rázem je to 5:4.
Reagovat
smazaný uživatel
A nyní již vede Nadal 6:5, jde podávat na vítězství v setu ... kdo by to za stavu 5:2 pro Federera byl býval řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim dobrej start pro Federera...
Reagovat
Teo
17. GS dnes pro tenisovou legendu! Roger forever!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a jdem si to užít :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu tu obhajovat Rogera Federera, ani kritizovat dotyčné, kteří o něm píší to co píší. Jen řeknu, že kdo nazývá legendu jakkéhokoliv odvětví lidského snažení "společenským prasetem" , dává nám tu všem dostatek důkazů o své nevědomosti. A tací, kteří jsou tak málo společensky vzdělani, na takové se zlobit nemůžeme... Jen bych poprosil kompetentní osoby této webové domény: "Pánové prosím, oceňte tyto "akademiky" nějakým zvláštním znamením, ať všichni vědí jací nedotčenci tu zrovna píší, je to dobré pro mládež... Děkuji a přeji všem příjemný zápas
Reagovat
smazaný uživatel
a je to tady:)
Reagovat
smazaný uživatel
hele lidi je to potvrzeny. 99.9 utekl z blazince. presneji vetraci sachtou ze vzduchotesne cely. je to zahada
Reagovat
smazaný uživatel
v celém ústavu jsem vyburcoval Nadal manii....
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze dnes to bude Roger. Ale hlavne se tesim na zapas :)
Reagovat
VlS
Je mi srdečně jedno, jestli vyhraje Rafa nebo Roger, věřím, že to bude hezký tenis a že vyhraje ten,, který bude hrát líp a ne ten, kdo bude mít třeba jen větší kliku.

Upřímně bych si přál, aby se diskuse od toho, kdo z komentátorů je větší blb vrátila k tomu, jaký bude tenis.
Většinu níže uvedených komentářů nelze komentovat, přesvědčené srdcem nelze přesvědčit věcným argumentem.

Matěji, ustupovat zlu jistě netřeba, porazit blba nelze, to by jsi už mohl vědět.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer může vyhrát pouze v případě, smiluje-li se Nadal nad nejen nad ním, nýbrž i na jeho prachbídnými výkony z poslední doby. Zejména tuto možnost vidím jako zcela nepravděpodobnou, protože v tom případě by Španěl přišel o post světové jedničky.
Reagovat
smazaný uživatel
zkratka jen kdyz mu to "přenacha - vyhrat samozrejme svycar nemuze
Reagovat
smazaný uživatel
Muzes mi rict jakym pravem, nebo spis proc, nazyvas Rogera "Prase svycarsky"?
Reagovat
smazaný uživatel
ježiši kriste a kdo to je ? Prase je ve smyslu jeho chovaní a nadřazovaní...! prostě podle mě je to společenský Prase. nechtěj po mě zas vypisovat jeho notoricky znamé citace a gesta....
Reagovat
smazaný uživatel
a ty ses zase podle me cu.rak...
Reagovat
smazaný uživatel
: ))
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, proč nazýváš Rogera prasetem? Nevím nevím viděl jsi snad někdy aby Roger, když prohrává ležel na zemi v " neuvěřitelné bolesti" a simuloval zranění? Viděl jsi někdy, jak skrečuje zápas, kterej prohrává, kvůli jakýmsi střevním problémům? Je divné, že když Novak začal vyhrávat, tak už není ani alergie (stále vymlouvaná) že? nevím nevím, kdo je tady sportovnější. A o házení raketou a nadávání divákům ani nemluvím.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně to vidím spíše na vítězství RF, jeho forma je neskutečná :-)
Hrajete tak jako ve svých nejlepších letech :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D Forma je dlouhodoby horizont!! Nikoliv jeden vyhrany zapas nad sampionem!! Neskutecna je zaslepenost fanatiku!!
Reagovat
smazaný uživatel
úroveň komentárov na tejto stránke sa asi ani nedá hodnotiť...
teda dá a dokonca jedným slovom: TRAPAS
Reagovat
smazaný uživatel
koupit rajcata nebo papriky? papriky jsou ve sleve, ale vyrovnaji se kvalite rajcat? tezko rict
Reagovat
smazaný uživatel
to neni spatny, ale zda se mi, ze chces vlastne ovoce.......
Reagovat
smazaný uživatel
Á kdo pak nám to vylez z žumpy? Náš chytrolín Mercury. Upřímě čekal jsem tě až po zápase, aby si tu oslavoval, nebo naopak obhajoval Federera což je přesně tvůj styl. Stejně jako nadávání všem, kdo si dovolí říct něco proti Federerovi. A v neposlední řadě obviňování těchto zmíněných lidí, že jsou Barney. Jsi opravdu ubožák. Je vidět, že na nic lepšího se nezmůžeš.
Reagovat
smazaný uživatel
proc se furt hadate a urazite? venku je krasne, ptacci cvrlikaji...nebo to byli broucci? ted nevim, kazdopadne mi skocila zabka do bazenu a musim ji vylovit. nuze omluvte me...
Reagovat
steve79
Jakej fanatiku? Jen si přeji aby vyhrál Fedex. Nejsem jako někteří tady, který fandí třeba Rafovi a přitom nadavají na jiné hráče.
Reagovat
steve79
Dneska Fedex konečně vyhraje, doufám v to. Jeho hra je nejlepší na antuce co kdy byla. Když ne dneska tak kdy jindy?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy fanatiku, nikdy!!
Reagovat
smazaný uživatel
fanatik jsi tady tak mozna ty. hajde u pi...
Reagovat
duhove_hovinko
Musím podotknout, že když si občas přečtu postřehy "intelektuálního glosátora a suchého statistika" Matěje...jdu do mdlob. Někoho tak arogantní a zvrchu zhlížejícího jsem dlouho neviděl-resp. nečetl. A to jsou tu tací experti jako Hajde_Nole...ale u toho to chápu, to je fanda na dřeň.
Dnes vyhraje ten lepší - a je celke jedno kdo to bude...oba zvedli úroveň tenisu výš. A pokud v jejich stopách půjde Novak a DelPo, je to jen k dobru. Střídání stráží by mělo proběhnout ve stejné ne-li větší kvalitě. Přeji dnes krásný tenisový zážitek všem.
Reagovat
smazaný uživatel
No ono je bohužel celkem dost těžké "zvrchu nezhlížet" na velkou většinu účastníků diskusí na tenisportálu. :-(((

Ale OK, pokusím se to nedávat až tak okatě najevo, co si o většině zdejších komentátorů myslím. :-)
Reagovat
Mercury
Souhlasím, dávat takhle na odiv svou domnělou nadřazenost není uplně nutné. Už TGM říkával, že laskavost je větší ctností než moudrost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Domnělá" nadřazenost je to správne spojení.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si přečtěte třeba včerejší diskusi po vítězství Na Li. Bych byl zvědav, jak byste na Lopatu, danyho, Láďu etc. reagovali vy na mém místě. :) Slušněji, uctivěji a věcněji snad už ani odpovídat nešlo. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Osobně bych nereagoval vůbec. Pěkné tenisové odpoledne.
Reagovat
smazaný uživatel
To je těžké, páč pak má ten druhej akorát pocit "jak to zase někomu pěkně natřel". Reaguje-li člověk sice se vší slušností, leč s několika dobře mířenými "šlehy", lze v těchto případech očekávat, že druhá strana spustí hotový stylistický gejzír, jíž bude opravdová úroveň dotyčného projevena navenek nade vší pochybnost.

A pak, řídím se heslem: "tu ne cede malis" (neustupuj zlu). Mám to ostatně i na tričku: http://mises.org/store/Mises-T-Shirt-Red-P203.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
... gejzír, jímž bude ...
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, tričko z institutu Ludwiga von Misese opravdu chválím a mile jste mě překvapil. Jsem ochoten odpustit všechny omlyly, kterých jste se dopustil na adresu Federera :-D
Ceterum autem censeo Rogerem triumphantem esse. ;-)
Reagovat
VlS
Trošku se bojím, aby to nedopadlo spíše zničením nějakého města neústupnými fanaoušky. Kartágo může být v klidu, jelikož již zničeno bylo, ale aby to neodnesla Paříž:-((
Reagovat
VlS
Líbí se mi jinak, že i Scipio posílá ze záhrobí fan vzkaz:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Scipio je Rogerův velký fanda :-) Jestli vyhraje, pojemnuje po něm legii. Já spíš teda doufám, že jsem to napsal gramaticky správně... Je to trochu jiný slovesný tvar, než použil Scipio a nechtěl jsem psát, že Rafa má být zničen :-)
Reagovat
VlS
Ne, to by jistě nebylo hezké a já, nejsa velkým latiníkem ti nepomohu
:-))
Reagovat
a.magerova
Finále Nadal vs Federer. "Okrem rojkov a šarlatánov by pred dvomi týždňami veľa fanúšikov v Roland Garros nepredpokladalo takýto scenár."

Co je to "rojko"? Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
rojko-snílek
Reagovat
a.magerova
Dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi říká, že vyhraje Rafa :)
Reagovat
smazaný uživatel
rafa skrecuje, v telce davaj zrovna jeho oblibeny serial
Reagovat
Hook2424
Kurz 3.0 na Rogera je lákavý ....
Reagovat
smazaný uživatel
oba jsou to skveli tenisti i lide. necht vyhraje ten lepsi, ale vic fandim Fedovi. vsadim vsechny svoje kudlanky ze Sri Lanky, ze vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisté jsou oba skvělí. Lidé nevim, na pivu jsem s nimi nebyl :-D Víme, jak je na tom Rafa na RG. Ale dnes mi něco říká, že vyhraje Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
ja s nema malem byl. pretahovali se, kdo se mnou nakonec pujde a uz to vypadalo, ze nakonec oba, ale dal jsem predjnost Del Potrovi, ktery nasledne vyhral us open ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-O Ty jo, tak s Potrem bych šel hned ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady sleduju ty komentare...Teda, je to boj:)
Reagovat
smazaný uživatel
ty jo tak na popaty, by ho dat uz moh:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavá štatistika z Wall Street Journal :

"(W)hat?s obscured by Nadal?s 11-2 record against Federer on clay is how close many of their meetings on the surface have been. Nadal won just 71% of sets, just 56% of games and just 52% of points. In 18 of the 41 sets they?ve played on clay, Federer has either won or forced a tiebreak. In 12 of the 13 matches, Federer won at least 44% of points. "
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu vítězství přeji, a to hlavně z následujících důvodů:

1/ Bylo by pěkné, kdyby získal desátý GS titul a šestý z RG a udržel si svou dosavadní (téměř) neporazitelnost na tamějších kurtech. Raději bych byl, kdyby jej porazil až Novak třeba příští rok.

2/ Stát se světovou jedničkou proto, že někdo jiný porazí Nadala, to mi nepřipadá dostatečně stylové.

3/ Nadal je skromný, pracovitý člověk, vždy uznalý k soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
PRESNE TAK!! NADAL A NOLE JSOU KRALOVE!!V TRETIM BODU SE ELEGOS DIAMETRALNE LISI OD CELE TOP TEN!!
Reagovat
Mercury
Co jste vy dva za magory? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu to správně, že kdo nefandí Federerovi, je v Tvých očích ipso facto "magor"? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, Mercury to tak opravdu nemyslel. Přečti si ty své body pořádně a možná ti to dojde. Ten první bod se dá normálně pochopit proč chceš aby Nadal vyhrál ale ty zbylé dva jsou fakt z cesty....:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na 3 bodu z cesty ??????????????????
Reagovat
smazaný uživatel
Zpochybnit Nadalovo pracovitost, skromnost a uznalost k souperi muze jen opravdovy tenisovy neznalec a zaslepeny elegos fanatik!!! Probudte se!! Rafa je skromny kluk z vesnice!! Matej je jeden z mala rozumnych uzivatelu!! Naprosto s nim souhlasim ve vsech bodech!!V kazde carce a hacku!! Vyborne postrehy!!
Reagovat
Mercury
Ok, směřovalo to spíše vůči tomu druhému příspěvku, kterak se Federer jediný vymyká z té skupiny Dušínů v top 10. To je fakt totálně mimo. Jinak s Rafou fakt nemám vůbec žádný problém a jeho skromnost a pracovitost uznávám, přestože jeho tenis rád nemám. Mimochodem, to je teď nějáký nový trend hrát si tu na pseudointelektuála používáním vazeb jako ipso facto apod., Mateji? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra!! Mozna bychom mohli tuhle dovednost zpochybnit u Andyho a Berdycha!! Podstatne je ze ji ma Rafa a Nole!!!
Reagovat
Mercury
No nevím, jestli je zrovna Djokovic příkladem skromnosti a pokory. U něj je zcela evidentní, že má (zdravé) sebevědomí a není to žádný vzoír ctností. Mně jeho chování ničím nevadí, ale dávat ho za vzor a Federera zmiňovat coby jeho protiklad, to je docela hardcore :)
Reagovat
smazaný uživatel
EPIC FAIL!! NOLE VYZDVIHL PO ZAPASE VYKON ELEGOSE!! TIM MUSEL U NEZASLEPENYCH FANATIKU STOUPNOUT NA CENE!! DRIVE BY S TIM MEL KRAPET PROBLEM!! JDE VIDET ZE ZRAJE JAKO VINO!! KDY NAPOSLEDY ELEGOS UZNAL KVALITY SOUPERE PO PROHRANEM UTKANI?!! PO ZAPASE VE WIMBLEDONU S BERDYCHEM SE VYMLOUVAL NA ZAHADNE ZRANENI A PORAD TLACHA NEJAKE NESMYSLY!! JE ROZDIL MIT ZDRAVE SEBEVEDOMI A HECOVAT SE PRO ZAPASE (TO DELA I NADAL) A MIT NOSANEK NAHORU!!
Reagovat
Mercury
Aha, no jak vidím, tak s tebou asi diskuze nebude mít cenu. Nejsi náhodou Barney? Trochu mi toho fanatika připomínáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhý bod: nechápu, co je "mimo" na tom, když někdo dává přednost tomu, aby se jeho oblíbený tenista stal světovou jedničku po vítězství v turnaji nebo výhře nad svým největším rivalem, a ne proto, že poté, co sám z turnaje vypadne, někdo jiný porazí jeho největšího rivala?

Co se týče třetího bodu, tam je jen jinými slovy řečeno cosi jako "Nadal je mi jako člověk / osobnost sympatičtější". Proti gustu ... znáš to. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Světovou jedničkou se stane ten kdo má za posledních 52 týdnů nejvíce bodů. Je irelevantní uvádět, že "2/ Stát se světovou jedničkou proto, že někdo jiný porazí Nadala, to mi nepřipadá dostatečně stylové."

Co je potomstylové. Djokoviče půl roku nikdo neporazil, tak proč by němělo být stylové to, že se staneme jedničkou po případném vítězství Federera? Na okruhu se pohybují stovky hráčů, kteří se navzájem ukávají a ovliňují následné pořadí v ATP žebříčku.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ba naopak!! Dokazal jsi ze s tebou nebude mit diskuze zadnou cenu!! Dalsi z rad fanatiku!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hele esko!! Tady jde o vic!! Si myslis ze budu vdecny elegosovi za to ze zaridil Nolemu trun?!! Jsi upadl na hlavu?! To se nesmi stat!! Jednak by ziskal Federer dalsi grandslam a pak bych mu musel byt snad i vdecny!! Nikdy!! VAMOS RAFA!!
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuji, že jde o mou subjektivní preferenci, což ostatně bylo zřejmé i z té původní formulace ("to mi NEPŘIPADÁ dostatečně stylové").
Reagovat
Mercury
Ty těm svojim pološíleným proklamacím a výkřikům skutečně věříš nebo jen plníš roli zdejšího šaška? Taky by mě zajímal smysl toho nadužívání vykřičníků; že by to byl trapný pokus jak si vykřičet pozornost? :P
Reagovat
smazaný uživatel
Mysli si co chces Merkure!! Ja zde plnim hlavne roli fanouska nejlepsiho hrace sveta!! Srbskeho krale!! Zda se mi ze ac pet mesicu neprohral je malo popularni a uznavany!! Proto jsem musel nastoupit!!
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tímhle mu bezpochyby skvěle pomáháš. Tvůj nástup mu nesporně obrovsky pomohl získat oblíbenost a popularitu...
Reagovat
smazaný uživatel
nazdar kámo,tak dnes budeš poprvé v životě fandit Rogerovi:-)aby okorunoval nového krále:-))jinak krásné SF,myslím z obouch stran:-)
Reagovat
smazaný uživatel
cus.Samozrejme trochu smutne, ale přijato ....Švycar hral neporazitelně. Dnes to provedu nasledovne - protoze jsem fanoušek srdcem ( i Rafaela ) vsadim určity obnos peněz na Federera - tím jeho případne vitězství nebude tak nepřijatelné ! Fandim Nadal ( Novak dřiv nebo pozdeji tou jedníčkou bude
Reagovat
smazaný uživatel
něco sem Ti slíbil spratku...budeš mít velkej problém...velkej...
Reagovat
smazaný uživatel
zkus to kamo :) zkus to:)
Reagovat
a.magerova
http://www.sport.cz/clanek/187332-video-fanynku-federera-shodili-na-zem-tenista-ji-utesoval-objetim.html
Reagovat
majjkaa
Cize ked raz strenem Rogera.....len sa rychlo pred nim hodit o zem. Vyzera to zatial ako najpravdepodobnejsi recept ako ho objat :))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo ví, jestli by to udělala i Sharapova, kdybych tam spadnul :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prosim te - dej si dnes pohov, diky za většinu
Reagovat
smazaný uživatel
To mokro není dobre pro Lift...docela problem
Reagovat
Mistr
Přihlaste se, kdo bude tlačit Rogera!!!!!!
Reagovat
Mistr
Reagovat
Pe3k
Já.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ten jakysi tlak je tady expert Rimidus .....
Reagovat
a.magerova
Já !
Reagovat
smazaný uživatel
:-D :-D :-D LEGIE FANATIKU ROSTOU!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já též!
Reagovat
Vojtaakk
Já též... konečně má zase formu alespoň trochu se blížící dřívějším letům... A nic by nebylo překvapivější, než že by po těch matných výkonech od začátku roku vyhrál zrovna French open! Navíc s tím, že by přešel přes Djoka i Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
zminuje se, ze to Prase svycarsky ma uroven hry jakou v ŽIVOTĚ nemel !
Reagovat
majjkaa
Go Roger ! A-hiii :))
Reagovat
smazaný uživatel
ja! Byla by to kralovska jizda a kralovsky dar. Od krale :-)
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFA!! ZNIC TOHO AROGANTNIHO ELEGOSE!!!
Reagovat
Labi
vzhledem k tomu že dnes nemám příležitost se koukat tak by v Paříží mohlo cely den lít a přesunout oto na zítřek .)))
Reagovat
smazaný uživatel
v Paris zatim zataženo a větrno
Reagovat
smazaný uživatel
to je ale SITUACE........
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tady !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to velká bitva, ale doufám že vyhraje Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Rafael se slituje a tomu hamounovi to přenachá, tak to znamena jedine - vitězem neštasne a neodpovidajicí udalosti se stava Tak či Onak NOVAK ( jak všichni vime...stane se světovou jedničkou ). Po tradičním triumfu Rafaela, to neznamena nic jineho - než že Federer mel v Semi se Srbem přemíru štěstí a na Španěla tradičně kratky...ktereho prave Novak přejiždí levou zadní !!!!! Samozřejmě, ze jedno to Final v Paris se Nadalovi vymknou může, ale bude to jenom a jenom v jeho rukách .... 11:2 !!!!!!
Reagovat
dorons
Ty ses cocot!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist