15. den na Roland Garros: Nadal s Djokovičem hrají o titul i post jedničky

8. 6. 2014, 07:22
Previews 310
Rozšíří Rafael Nadal svou sbírku trofejí už o 9. Pohár mušketýrů z Roland Garros, nebo Novak Djokovič na pařížské antuce zkompletuje kariérní grandslam a vrátí se na post světové jedničky právě před Španěla? O to se dnes bude hrát ve finále mužské dvouhry na French Open.
Profily hráčů

Osminásobný šampion Rafael Nadal má na French Open fantastickou bilanci 65-1, když jedinou porážku trpěl v roce 2009 v osmifinále se Švédem Söderlingem. Od té doby na pařížské antuce neprohrál 34 zápasů v řadě a útočí na 5. titul během pěti let.

I když osmadvacetiletý Španěl v průběhu turnaje přiznal, že se mu ozvaly bolesti zad, do finále postoupil zcela suverénně. Jediný set ztratil ve čtvrtfinále s krajanem Ferrerem. V pátečním semifinále doslova rozebral Brita Murrayho. "Myslím, že jsem odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů na Roland Garros," komentoval Nadal.

Za posledních 10 let bylo finále Roland Garros bez Nadal pouze jednou. Letos se v něm utká s Novakem Djokovičem, nad kterým ve vzájemné bilanci vede 22-19, ovšem poslední čtyři duely včetně nedávného finále na antuce v Římě vyhrál o rok mladší Srb.

"Je úžasné být tu znovu ve finále, je to jako sen. Novak je neuvěřitelný soupeř a je mi jasné, že mě touží znovu porazit. Bude to velká bitva," očekává Nadal, který bude hrát o svůj celkově 14. grandslamový titul. Tím by se vyrovnal historicky druhému Petu Samprasovi.

"Jsem pod tlakem, že chci vyhrát a motivací je, že to chci dokázat podeváté. Půjdu na kurt se stejným cílem jako Novak. Je pravda, že jsem s ním poslední čtyři zápasy prohrál a může to hrát roli, ale já doufám, že to velký vliv na zápas mít nebude," uvedl Nadal.

"V mé hře nebude žádný výrazný rozdíl oproti předchozím zápasům s Rafou. V posledních utkáních se mi proti němu celkem daří, porazil jsem ho třeba i na antuce v Římě. Budu se snažit být hodně agresivní, protože to je jediný způsob, jak můžu vyhrát. On je tady téměř doma, prohrál tu jednou v kariéře a je to prostě místo, kde hraje nejlépe ze všech," řekl Djokovič.

"Centrální dvorec je tady opravdu dost velký a široký, což mu vyhovuje, je na to zvyklý a umí se s tím hladce srovnat. Už jsme spolu odehráli hodně zápasů a řada z nich dopadla dost těsně, ať už jsem vyhrál já, nebo on. Vloni jsem tady prohrál v semifinále 2-3 na sety. Pokusím se ve finále ukázat to nejlepší, vím, co musím hrát, abych zvítězil, jenže to se lehce řekne a těžko udělá, protože všichni víme, jak je Nadal na tomto turnaji nebezpečný. To, že jsem ho teď několikrát za sebou porazil, mi dodává sebevědomí, že to můžu dokázat i tady," věří srbský tenista.

Motivace Djokoviče je ale přeci jen o něco větší. Pokud by dnes dokázal zvítězit a poprvé v kariéře vyhrál French Open, jako osmý tenista v historii by zkompletoval sbírku grandslamových titulů. Těch má doma zatím šest.

"Tlak moc necítím, to bylo spíše v předchozích letech. To, že tu můžu zkompletovat kariérní grandslam, je velká motivace. Je to pozitivní, takže by bylo špatné, kdyby mě to nějak svazovalo. Nějaká očekávání tu jsou, ale to je tak vždycky, když hrajete na takové úrovni. Já chci ale načerpávat energii, ne stres, takže se snažím nad tím tolik nepřemýšlet. Nemůžu si říkat, že je to konečná, když hraju finále grandslamu, který jsem ještě nevyhrál, to bych to nikam nedovedl. Musím jen věřit a snažit se vyhrát, to je celé," dodal Djokovič.

- PROGRAM 15. DNE NA FRENCH OPEN 2014 -
(neděle, 08. 06. 2014)
• Kurt Philippa Chatriera •
12:00 Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (1-Tchaj-wan/Čína) - Erraniová/Vinciová (2-It.)
15:00 Nadal (1-Šp.) - Djokovič (2-Srb.)
kompletní program 15. dne na French Open
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

310
Přidat komentář
Mayo
Ale nato ako mal vyhrať Nolda v 4 v polosuchom je to fajn :)
Reagovat
Rafaeoli25
:)
Reagovat
Faddova
Rafo, jsi skvělý, díky! Neskutečný výsledek... ale ten závěr byl smutný, bylo mi Noldy líto, diváci mu uškodili. Ale totéž se stalo v roce 2012, jestli si vzpomínáte. Kdyby se šlo do 5., podle mě by to Rafa kvůli zádům už neurval... měl trochu štěstí, které se k němu otočilo zády v Austrálii.
Reagovat
smazaný uživatel
Otočilo zády, brilantní dvojsmysl. :)
Reagovat
Faddova
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič je psychicky úplně v háji. Jak říkál Basa, koncovka druhého a čtvrtého setu se úplně sesypal. Za dva a půl roku má stejně GS jako Murray a o jeden víc než Fedex a Wawrinka. Něco tu smrdí. Zároveň je jeho finálová série poprvé negativní 6:7.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovcům gratuluji a to, nechám jim užít si pocitu vítězství a to co si myslím o současné konkurenci, budu psát až v následujícím týdnu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zvláštní, člověk by čekal, že když se někdo naučí vyhrávat GS, tak ta psychika bude lepší. Nechápu, že se takhle sesypal, ale upřímně mi to nevadí :) ... Každopádně si myslím, že Nole jednou RG vyhraje - až bude Rafa v důchodu.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, těžko soudit, v tenise se to umí přelívat, třeba zažije podobnou sezonu jak v roce 2011 2015. Myslím si, že kdyby Djoka v roce 2011 neporazil v životním výkonu v jednom z nejlepších zápasů na antuce v historii Federer, tak má Nole kariérní GS a dneska je v pohodě.
V každém případě, Nole je jenom o rok mladší jak Nadal, takže pravděpodobně budou končit plus mínus podobně. ;)
Reagovat
Roger_Federer
Ale konkurence na antuce neni uz strasne dlouhou dobu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já to myslel s nadsázkou, Nole může klidně Rafu porazit i na RG, dnešní výkon byl opravdu špatný a Rafa byl k poražení. Jinak s tím Federerem nemůžeš říct jistě, ale asi ano, ale nikdy nevíš, co se Novakovi prožene hlavou. Myslím si, že Novak bude hrát tak o 3 roky déle jak Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa se ani nemusí moc snažit a stejnak všechny poráží :) Vamos !
Reagovat
Denis92
Tragik a psychicky labil Djokovic sa dnes predviedol v plnej parade. Dnes si sam zmaril velku sancu na zisk RG a pokial mu niekto v buducnosti nevyradi Nadala tak ho nikdy neziska.
Nadal porazal psychikou Federera a robi to aj Djokovicovi.
Reagovat
kada.tom
já bych to viděl docela reálně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vamoooos eleganovci puknete zlosti :-DDD
Reagovat
Roger_Federer
No pratele, Novak by si zaslouzil ..takto se o vysneny titul rozhodne nehraje..jinak zapas zenskeho finale byl asi o 2 tridy lepsi.
Reagovat
kada.tom
souhlasím s oběma tvými tezemi :-)

Novak si to dneska nezasloužil a včerejší finále bylo mnohem lepší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fanouskovi Rafi to vyslo.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslíš asi mně že :). To víš, když někomu věřim tak mu věřim a ne jen napůl jako třeba Forehand :)
Reagovat
Rafaeoli25
Opravuji mě :)
Reagovat
Mayo
anooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo Vamos Rafa :)))) 9. titul je taaam
Reagovat
kada.tom
Rafa opět králem :-)
Reagovat
dadaft
hotovo.
Reagovat
kada.tom
Ufff :-)

Tak 5-4 a teď je třeba to dokončit při Novakově servisu, páč ten Rafův servis je horší a horší ...
Reagovat
Roger_Federer
Jake zada?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dneska průměrný, Novak katastrofální..můj názor :) nebaví mě to bohužel :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to stejně, chvilkami hraje Nole jak na challengeru. Rafa má do top výkonu daleko, ale zatím mu to bohatě stačí.
Reagovat
Rafaeoli25
Jako na chalengeru jo? Ježiš to je kec, jen proto, že se Nolemu nedaří proti Rafovi neznamená, že tu na jeho hlavu maj padat takový nesmysly..
Reagovat
TheRoyalBlue
Myslím, že to Djokovič napokon urve, aj keď si to za svoj dnešný výkon obzvlášť nezaslúži. Ach, ten chrbát nešťastný...
Reagovat
smazaný uživatel
noleho dvojchyby pri MB sa stávajú tradíciou..

Vamos, 14. je fantastická, úžasný Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
Momentum opat na strane Novaka..Skoda dvojchyby a toho milimetrového lobu, ktorý padol Nolemu na lajnu..Aj takéto detaily rozhodujú zápasy.
Reagovat
Faddova
Ajaj, záda... všimněte si rychlosti podání :-(
Reagovat
dadaft
zaplať pánbůh, snad se to ještě rozjede,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
MarcelPersch
Zase ty záda :(
Reagovat
dadaft
dnešní tenisti jsou svým způsobem tragédi ------ skvělý balón do rohu, který soupeř stěží dává zpátky....... - a místo aby přišel hřebík od sítě, tak se stepuje a čeká u BL a pak příjde bekhend křížem ze zoufalství metr ven.........
bomba.
Reagovat
dadaft
v podstatě mě to napadlo hlavně proto, že jsem se dneska po obědě díval na wimbledonský medailonek Johna McEnroe (včetně legendárního finále s Borgem 1980) ---- vím,m jiný povrch,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale stejně to byl tenisově jiný kosmír. ))))
Reagovat
Denis92
Tak a Djokovic daroval Nadalovi aj 4.set a tym padom titul z RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Dopodávat Rafo !!! Jenom to nehraj přes obranu :)
Reagovat
kada.tom
asi hotovo ... teď se Nole vyházel
Reagovat
dadaft
no Novaku, teď je zapotřebí srdce šampióna.
Reagovat
Frick
Proč když je léto a navíc takový vedro se musí teď zase hrát turnaj v hale?
Reagovat
kada.tom
turnaj v hale? teď žádnej není, ale ... pokud tedy nemyslíš Halle, což je město v Německu a tam se hraje normálně pod nebem (ale zatahovací střechu tam maj, tuším) ...
Reagovat
Faddova
tu má zas někdo smysl pro humor ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
No já myslim, že jestli se bude hrát v hale, tak tam určitě Rafa nepojede :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejak sa nám zatiahlo, Rafa može vyhrat, ale zápas sa nesmie prerušiť..
Reagovat
MarcelPersch
60% šance na déšt v příštích 2 hodinách.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí to uhrát teď ve čtvrtym, jinak to nedopadne dobře ...
Reagovat
MarcelPersch
Teď jak se nakláněl spíše, že ho bolí záda, snad to není nic vážného.
Reagovat
Faddova
Právě... Rafo, zatni zuby a rubej!
Reagovat
Faddova
Slabý gem od Rafy, moh ho mít... vypadá nějak unaveně :-(
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft,dadaft,dadaft ako mozes porovnavat neporovnatelne+tvoj nazor sa tazko berie uplne realne kedze vieme na koho si zatazeny
Reagovat
smazaný uživatel
Nole strašně returnuje, to je horzný ! Asi budu plakat ! ... Není to tím, že Rafa podává dobře ... Vždycky to musí být o Djokovičovi, měli byste si uvědomit, že rok 2011 je minulostí a Nole sotva bude konzistentně předvádět takové výkony jak ve zmíněném roce.
Reagovat
dadaft
kristova noho.

holky to chlapům letos natřely.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal ma ted winnery s Djokovicem 36 - 36 ....... to jenom k te utocnosti hracu. ;-)
Reagovat
dadaft
těm statistikám vůbec nevěřím - teď je to samý out out out out ........... a UE nenaskakují.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ono když jsou oba tak skvělí obránci se těžko zakončuje, to, že je nižší počet winnerů neznamená, že hra neni útočná, jen oni dva prostě vyberou o polovinu víc balonů než ostatní, na antuce určitě..
Reagovat
Mayo
Myslím, že to bude aj tak 5 setov...takže ešte to bude na krv
Reagovat
Pe3k
:D Novak bude rád, když uhraje 2 gemy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Paradička Rafinko Nadal Parrera :D ..3.set ukazuje čo je to tenis, vytrvalosť v horúčave a trpezlivosť, to je tenis, ktorý momentálne predvádzaRafa!! Vamooooooos.
Reagovat
smazaný uživatel
Chyby, chyby, servis jednou za 15 minut, return podprumer, vyuzivani sanci 10% (ne jen breaky ale i slibne rozehrane vymeny jsou vzapeti zahozene). Takhke Nole hrar nemuze. Naopak Rafa toho vyuziva a hraje vyborne.
Reagovat
MarcelPersch
Rafa hraje dobře? Příjde mi, že mu začalo být Noleho líto, zato Novak se zase zvedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá taktika od Novaka. Po vyhraném 4. setu půjde do 5. s psychickou výhodou :)
Reagovat
smazaný uživatel
že bude Novak najednou jak vyměněný a všichni tady budou psát jaký to je bojovník a bla bla bla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych ti uvěřil, ale sorry. Djoki je prostě v p....i.
Reagovat
smazaný uživatel
ty koukáš na první Noleho zápas ? Nechci být nepříjemný, ale on tohle dělá hodně často ...
Reagovat
SwissMaestro
14 GS pro Rafu? To aby letos Federer ten Wimbledon opravdu vyhrál :/
Reagovat
dadaft
rivalita Federer - Nadal byla díky odlišnosti obou aktérů mnohem zajímavější než tahle čutkařina - nemůžu si pomoct.
Reagovat
smazaný uživatel
s Rogerem byl každý zápas pastva pro oči :)
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzel v konecnem dusledku to bylo jeste mnohem nudnejsi nez tohle, protoze byl vzdy dopredu znamy vitez. xD xD xD
Reagovat
SwissMaestro
Jediné FO 08 finále by bejvalo bylo lepší kdyby se nehrálo :(
Reagovat
kada.tom
nechci to zakřiknout, ale podle mě 4. set dopadne nějak podobně a pro stejného hráče :-)
Reagovat
Mayo
hlavne kľud ... djokovič môže vyzerať ako mŕtvola a zrazu začne hrať jak utrhnutý...vôbec by som sa nedivil keby 4. set vyhrá tak suverennejším spôsobom...každopádne Rafa nato ako to nevyzeralo dobre, tak zatiaľ spokojnosť...
Reagovat
Faddova
Súhlas, Mayko, ať to dá! ;-)
Reagovat
Faddova
Grandeeeee!
Reagovat
smazaný uživatel
rafa na rg je uz jako nas karel gott ve slavikovi
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
Faddova
:-D ...ale nechvalme den před večerem
Reagovat
Pesek12
5:2 vše je jinak. Novak má velkou smůlu a RG Pánbů přeje Rafovi.
Reagovat
kada.tom
Uffff!
To bylo jen tak tak ... ale 5-2, teď by to chtělo brejknout Novaka, aby Rafa začínal ve 4. setu na servise :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jdi do háje ikdyž to tak dopadne
Reagovat
kada.tom
nepůjdu :-)
a prostě chci, aby Rafa vyhrál, no :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak opat Rafa pomaly stráca iskru a Nole ožíva..
Reagovat
smazaný uživatel
chce to ten break vyuzit :)
Reagovat
MarcelPersch
začíná mi to připadat, že to Nole hrál schválně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandim Novákovi,ale FO má Nadal skutečně předplacený.
Reagovat
Faddova
Už je to tady, začíná vstávat z mrtvých...
Reagovat
MarcelPersch
Jinak Rafa před chvílí zaznamenal podání o rychlosti 199 km/h
Reagovat
Mayo
je to až na neuverenie
Reagovat
Pe3k
Se snaží udělat parodii sebe sama. Ještě že si to Beckera najal, opravdu mu to hodně pomohlo :D On prostě na grandslamy nemá a mít nebude. Nadala porazí ve všech těch nedůležitých zápasech a Nadal zas vyhraje všechny grandslamy.

Gratulace Nadalovi k 14. Pomalu to můžou přejmenovat na Nadal open...Takže vše zůstává při starém. Federer je nejlepším hráč všech dob, Nadal je nejlepší na antuce a Djokovic je největší větroplach co se marně snaží vyhrát nějaký grandslam...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta kritika Novaka je moc tvrdá, těch 6 GS taky nevyhrál náhodou. Jinak s tebou jako Nadalovec souhlasím.
Reagovat
Faddova
Asi si nevzpomínáš na AO nevím v kterém roce - jak Nole vypadal, že umírá, a pak mu vyprášil kožich...
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel Petruško, brzo bude Nadal i nejlepší hráč všech dob, smůla. :-)))
Reagovat
MarcelPersch
2012 a nebýt toho zkaženého Bh, tak se No2e neoživil.
Reagovat
Faddova
Tak dobrou paměť nemám ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Tak Pe3k to napsal svym stylem, ale v podstete ma pravdu, neni nahoda ze Djoker za posledni rok a pul vyhral jen jeden Granslem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal open tomu můžeš říkat už 8 let. Djokovic připomíná Djokvice z před pěti let. Keci o tom jakou má taktiku a skutek utek. Škoda Robina Soderlinga
Reagovat
Roger_Federer
Predchvili rikal komentator ze Nadal vyhral 44 antukovych turnaju...
Reagovat
Denis92
Nieco na tom je. Djokovic zlyhava casto v dolezitych GS zapasoch.
Reagovat
Pe3k
No tak Nadal pokud vyhraje 18 gs může být teoreticky považován za nejlepšího hráče všech dob, no a co? Je to jeho zásluha, rád ho moc nemám, ale je to borec psychicky i fyzicky nezdolný.
Reagovat
Roger_Federer
No, ja stebou nesouhladim,pokud Rafa dokaze vyhrat jeste aspon 3 tituli mimo FO, muzeme klidne rict, ze je to nejlepsi hrac..Tech 8 a vic titulu z jednoho turnuje ja velke cislo, ktere ukazuje na heden dominatni povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase nedělejte, že je Novak v háji ... to že vypadá skoro na umření v každém druhém zápase je u něj naprosto normální výraz, který neodpovídá realitě a za set je zase jako vyměněný.
Reagovat
Faddova
přesně
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je vyřízenej, takhle blbě už jsem go dlouho hrát neviděl. jaestli chce takhle pokračovat tak je za hodinu po zápase.
Reagovat
MarcelPersch
připadá mi to jako AO 2014 finále, jen je Rafa na protější straně.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim , na AO to byla bitva tady to vypadá na 2 kanáry pro Djokiho.
Reagovat
SwissMaestro
Novak vypadá docela nemocně :/
Reagovat
MarcelPersch
Zobievic, je mi ho docela líto :(
Reagovat
smazaný uživatel
se rozehral, a rozehral...si myslim, ze ted uz to pojede...rychle...
Nole musi zmenit rytmus hry, cokoliv, aby ho z toho laufu dostal...jinak je po nem...
Reagovat
smazaný uživatel
tak uz to konecne pochop ing. PeSTRIK ............ Nadal bude na antuce vitezit jeste dalsich 5 let + nejakej ten wimbledon ci US Open, Federer nebude mit nejvic GS ! 8-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden vyhraný, vydretý set a Rafovi zrazu všetko funguje..Neuveritelné, ako tohto chlapíka naštartuje dielčí úspech..
Reagovat
TheRoyalBlue
On sa do toho dostával postupne počas Novakovho celosetového výpadku :). Inak teda, pár špičkových výmen tam bolo, ale to sú skôr čerešničky proste tomu chýba konzistencia. Až teraz, keď sa Nadal chytil to začalo mať ako-tak celistvú podobu, aj keď naklonenú na jednu stranu. Ale po tom, čo sa ten Srb v piatom sete na AO 2012 válal po zemi a tváril sa, že ide skolabovať, už nikdy nebudem veriť ničomu :).
Reagovat
Denis92
Djokovic uplne bez stavy a odovzdany. Nadalovi teraz pada vsetko a moze sa 14x zahryznut do GS trofeje.
Reagovat
Pesek12
Novak má toho dost, vypadá to skoro na ručník.
Reagovat
kada.tom
Nole je teď herně opravdu hodně dole ... chce to, aby toho Rafa využil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim vas... kde je pan inzenyr Petka? :D :D :D :D :D :D xD xD xD xD xD
Reagovat
smazaný uživatel
Od Noleho tam neni vubec nic.
Reagovat
Faddova
Ještě nejásejte/nezoufejte, zápas je dlouhý a to momentum se ještě několikrát prohodí.
Reagovat
seshitec
Já ho prostě nechápu, místo aby se nakopl po 1.setu a zničil ho, tak se místo toho dostane do nepochopitelný letargie
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se vůbec nehecuje, na US Open 2011 tak vyhrál "prohraný" zápas s Rogerem.
Reagovat
Denis92
Novak uz kazi vela..to je zaciatok jeho konca.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacínam mať pocit, že Rafa sa dostáva do ráže a Djokovic zacína trocha tápať..
Reagovat
smazaný uživatel
Vamooooooooooooooooooooos !!!!!!!!!! Tam ma Srb , ho-vno hral v 2.sete, škoda 1.sete, ale paraada, ale vamoooooooos!!! A pomeee na 3.set :D !!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatial to je o tom, kto sa viac stresuje..Novak behom 30sekund stratil po hodine a 40minutach momentum a Rafa je zrazu na koni..Hijó.
Reagovat
Faddova
přesně, je to hodně nervózní
Reagovat
Roger_Federer
Pusobi jako by mu dochazela stava.., zadne hecovani, zadna jiskra.
Reagovat
smazaný uživatel
On tak působí vždycky a pak najednou ožije a hraje jako polobůh ... otázkou je, jestli se chytne včas
Reagovat
Denis92
Djokovic vratil Nadalovi pozicane a vyrovnana na 1-1. Ak od 3.setu Novak vyrazne nezlepsi svoju hru tak to Nadal vyhra v 4.setoch.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak absolutne bez prvniho podani. Pokud mu nezacne chodit. Ma to Rafa.
Reagovat
seshitec
neskutečně zadarmo mu nechal 2.set takový minely hrůza
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mu to zase chybama daroval v prvním ... jsou si kvit
Reagovat
smazaný uživatel
Nejenze mu nejde servia, ale return je podprumerny. Navic Novakovo spatne podani Rafa vraci jak nic a servisem si pomaha.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa ! Jsi teď o kousek lepší ! Takže ve třetim a čtvrtym chci beast mode !
Reagovat
Faddova
:-D rubej!
Reagovat
smazaný uživatel
1-1 momentum imho na rafovo strane
Reagovat
kada.tom
1-1, podle mě po zásluze srovnáno :-)
Reagovat
Faddova
huráááááááá.... uf
Reagovat
TheRoyalBlue
Djokovič stále nič-moc, u Nadala už nejaké tie záblesky sa ukazujú. Fakt by stačilo len ten return triafať viac k základnej čiare.
Reagovat
Faddova
se asi díváme na jiný zápas ;-)
Reagovat
MarcelPersch
Ten zápas je zatím dost divný, ve 2 setu mi No2e příjde jako by měl úpal nebo co... a Rafa už přesně jak říkal RoyalBlue - už jsou tam vidět záblesky Rafovi geniality.
Reagovat
MarcelPersch
Rafovy*
Reagovat
Faddova
asi jsem moc kritická, ale připadá mi, že se Rafa většinou brání a je zatlačený daleko za lajnu
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zvolil zvláštnu taktiku..Neodváži sa výmeny ukončovať cez svoj BH, spolieha sa len na svoj FH..Svoj FH však nepoužíva, bojí sa s ním zahrať niečo iné ako klasický cross Novakovi do BH..Neviem teda ako chce uhrávať body..
Reagovat
Pesek12
Rafa dříve skoro nikdy netrefoval míčky rámem (v dřívějších zápasech s Rogerem se to stávalo spíše Rogerovi). Teď je to naopak.
Reagovat
Faddova
to jsou nervy
Reagovat
Cico93
Najdôležitejšie lopty Nadal vyhadzuje ;(((
Reagovat
Mayo
teraz ho brejkne a skončí to 4-6
Reagovat
kada.tom
Vamooooooooooooooooooos!!
1-1
Reagovat
dadaft
tak teď mi to příjde, že mají oba naděláno v trenclích... - a ještě chyba za chybou.
Reagovat
dadaft
no, už je to lepší, ale tak dva gemy byli oba slušně mimo.
Reagovat
kada.tom
achjo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
zbytečně kazí, sám si to prohrává :( ... tenhle set může být rozhodující, tak snad ho Rafa ještě urve !
Reagovat
Denis92
Nadal zdvihol svoju hru o level hore, naopak Djokovic mi pripada nejaky zvlastny..nejak ani extra nebeha vo vymenach, akoby sa mu nechcelo.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm denisku, ty jsi ale analytik xD xD xD .. denisek penisek 8-)
Reagovat
Denis92
:)
Tymito chybami z FH vsak Nadal brzdi zbytocne sam seba v rozlete. Raz to trafi genialne a druhykrat uplne mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Spoří energii, proč se hnát za míčema, kde má šanci tak 30% uspět, když tu energii bude třeba potřebovat v pátém setu.
Reagovat
Denis92
Ved to je otazka, ze ako je vlastne Novak na tom. Ak ma nejake zdrav.problemy tak nemoze ist do kazdej vymeny na maximum a musi sa obcas setrit, lebo zapas to moze byt velmi dlhy.
Reagovat
MarcelPersch
Když vidím Novaka jak je červený, tak ten by 5 setů tutově nevydržel (možná ani 4) a Rafa to pustí ve 3...
Reagovat
smazaný uživatel
Je nějaký divný v tom, že se vůbec nehecuje. :-(
Reagovat
kada.tom
Oléééééé!!!

Na první pokus to nevyšlo, ale druhej pokus je tam!! 4-2 a teď udržet a vyhrát 2. set :-)
Reagovat
seshitec
rebrejk hajdééé
Reagovat
Mayo
2. set je absolútne kľúčový pre Rafu...ak prehrá, tak pôjde len o to nedostať 0-3
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je strasne nervozny, nevychadza nic jak proti Andymu :/
Reagovat
TheRoyalBlue
Dosť bieda tenis, ako som aj očakával. To už zápasy Berdych-Anderson sú čisto po tenisovej stránke zaujímavejšie. Problém týchto duelov je, že sú už pretaktizované, obaja majú až príliš v hlave tú nádielku zápasov, čo spolu odohrali a obaja akoby nedokázali proti sebe už hrať iba inštinktívne. Tak vidíme aj množstvo Djokovičových relatívne priemerných groundstrokov a Rafove nečisté forehandy. Myslím, že obaja dokážu hrať aspoň 2x lepšie. Veľkým oživením bol taký malý reštart tejto rivality po Rafovom návrate minulý rok, ale začínam mať pochybnosti, že títo dvaja niekedy ešte proti sebe odohrajú nejaký vysoko kvalitný zápas. Videli sme trebárs proti Murraymu, ako Rafa často hral aktívny return a nebál sa prejsť z defenzívy do útoku, pretože veril, že aj keby mu to nešlo, tak v hociktorom bode môže zápas otočiť. Dnes si neverí a preto sú tieto dva aspekty Rafovej hry dosť zúfalé.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas, zatial sú to skor šachy, ako kvalitný tenis s množstvom dlhých a nezabudnuteľných výmien..Rafa mi príde neistý, hľadá sa..Pri tých nevyužitých BB a hlúpych chybách to bolo viac, než patrné..

Novak zatial sebaistejší s lepším herným plánom..Napriek tomu by som palicu nad ich rivalitou nelámal..
Reagovat
seshitec
je to zacátek, ta hlavní vraždy začne tradične od 3.setu
Reagovat
MarcelPersch
asi ne, pokud to bude 0-2
Reagovat
seshitec
Každopádně poprvé a konečně Djoker vyhrál 1. set v Paříži!!! Mimochodem Rafa ho jestě nikdy nedokázal otočit....
Reagovat
Faddova
Rafa je nervózní jak sáňky v létě, proto tak chybuje... ty vyhozené forhandy na brejkbolech fakt děs :(
Reagovat
MarcelPersch
Myslím, že jako Roger už nikdy neporazí Rafu mimo halu, tak Rafa už nikdy neporazí Noleho mimo možná trávu....
Reagovat
Denis92
Tak Nadal posledne dva gemy brutalne nezvladol a vyrazne pomohol Djokovicovi k zisku setu. Som zvedavy na pokracovanie..
Reagovat
kada.tom
Nole má po zásluze 1. set, RAfa příliš chybuje z FH ...
Tak Rafo, otoč to jako proti Ferrerovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafov FH na breakballoch neprítomný, celkovo ho zatial vo finále postráda..
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za FH ? Asi ho ještě nechal v šatně ...
Reagovat
smazaný uživatel
se opet rozjizdi pomaleji... ted ty dve hrubky na FH... dal sanci na 2 BP...no... toho se jeste nedalo vyuzit, ale potom opet hrubka na FH...;-O
Reagovat
MarcelPersch
Rafa dneska strašně chybuje, ale musí hrát v kurtu a aktivně.
Reagovat
Faddova
snad se rozehraje...
Reagovat
Denis92
Zatial je to zapas o Djokovicovych chybach..tak ako vacsina zapasov proti Nadalovi, nech uz je jeho superom ktokolvek.
Ak ich nebude robit vela, ma sancu uspiet.
Reagovat
Faddova
Nole zatím vypadá líp :-((((( ....VAMOOOOS!
Reagovat
gigin
Jako je tu pár indicií. Rafa vyhrál RG 4x, pak Federer, teď zas 4x...
Federer vyhrál RG když Mirka byla těhotná, Jelena je těhotná...
Federer vyhrál RG když soudcoval Pascal, dneska soudcuje Pascal...
IDEMO! :-D
Jo a navíc Mats tipl Rafu...tak je to jasný
Reagovat
smazaný uživatel
Já tam hlavně vidím tu jiskru v očích, chladnokrevně došel a jde si za tím. Soustředěnost na servisu jak se sluší a patří. Ten return to byl úlet, ale snad to bude jenom lepší. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež tam vidím pararelu..Uvidíme, zatial šachy..
Reagovat
dadaft
Djokovič v každém setu sebere 1 Nadalův servis.
za 2 hoďky je po všem.
Reagovat
smazaný uživatel
řeknu vám nic moc. Výlet na Kokořín byl lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Reagovat
MarcelPersch
Come on Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať Djoki neztratí hned set. Když povede, šanci má.
Reagovat
Roger_Federer
Sel jsem na finale do baru, barmanka , absolutne veci neznala a tenisove nepolibena "amaterka" povida..To je zas ten , co si furt potahuje ty gate ze zadku a pred kazdym podanim dela tech milion zdrzovacich rytulu..
Reagovat
smazaný uživatel
Hodne to boli ze, duchodce egoista uz je davno doma a Rafa bojuje o dalsi GS ;-)
Reagovat
Roger_Federer
behem turnaje jsem tady psal, ze mam vsazeno na Nadala jako viteze..Takze ja jeho vyhru ocekavam, nicmene Novak by si to zaslouzil.Z Fedexem to nema co delat.
Reagovat
ta-dah
Jak uz to tak chodi, vyhraje ten lepsi. V tomto pripade,kdo bude DNES lepsi. Neni totiz pochyb o tom,ze oba jsou vyjimecni teniste, otazka -kdo je lepsi- mi prijde naprosto irelevantni. Jsou skveli oba a spise nez se zaobirat tim, kdo ano a ne, bych jim podekovala za to, ze nam fandum umoznuji prozivat takove tenisove vanoce. Tak hodne stesti, zdravi a vseho,co je k vyhre zapotrebi!
Reagovat
kada.tom
Reagovat
smazaný uživatel
IDEMOOOOOOO! AJDEEEEEEEE!
Reagovat
smazaný uživatel
Idemkooooo! :) Dneska to pude. Wilander tipuje Rafu, tak jsem klidný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Na umpire zase Pierluigi Collina
Reagovat
kada.tom
já tam tedy vidím Pascala Mariu :-)
Collina pískal fotbal ...
Reagovat
smazaný uživatel
No ale plešouni jsou oba dva. :D
Reagovat
kada.tom
to jo, ale Collina byl Ital :-)
Reagovat
kada.tom
sorry ... furt je, smaozřejmě :-)
Reagovat
Denis92
Ak Novak zase prepasne zaciatok ako sa mu to stava vo vzajomnych zapasoch a najma na GS tak potom to bude jasna zalezitost Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska to přeji Novakovi.. Doufám, že to dá! Idemooo!!!!
Reagovat
Mayo
Tak neviem čo k tomu povedať, myslím, že postačia 2 slová : Vamos Rafa !
Reagovat
smazaný uživatel
Dumám, jaké vítězství pomůže Pavláskovi. Asi ten Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dneska už je to pro mě pohodička. :) Mužský tenis není můj šálek čaje, přesto se aspoň trochu podívám. Přál bych to Novakovi, ale nějak prožívat to nebudu. Toho už jsem si dost užil včera. :D

Zajímavé je, že když grandslam vyhrála Masha, tak jednou vyhráli Rafa i Novak. Co se týče Rafy, tak tam je to jasné - předloni na RG. U Novaka už je to daleko staršího data - AO 2008. Takže to je asi další důvod, proč bych to Novakovi přál. Kamarádka Masha by měla určitě radost. :)

Jinak tohle očekávané obsazení mužského finále slibuje určitě zajímavý zápas, ale přesto si myslím, že včerejší ženské finále to nepřekoná... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fanúškovia jedného, či druhého, nezainteresovaní, aj hejterskí, je to úplne jedno..Každý sa na ten súboj teší a za chvílu nám to vypukne..Hlavne, nech sa sa zápas podarí a víťazstvo Nadala by to celé mohlo spestriť..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal,Nadal,Nadal,Nadal,Federer,Nadal,Nadal,Nadal,Nadal
Nadal,Nadal,Nadal,Nadal,Federer,Nadal,Nadal,Nadal,Djokovič

řekl bych, že druhý řádek je o něco pestřejší :)
Reagovat
smazaný uživatel
Take si myslim, ze slovo spestrit nebylo pouzite spravne, pokud se tedy nepreklepl a nechtel napsat vitezstvi Djokovice :))
Reagovat
smazaný uživatel
chybí ti tam u Rafy ještě jeden titul v každém řádku :) ... Po Rogerovi má další 4 tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Pouze v druhem, ale to je formalita :))
Reagovat
smazaný uživatel
jj,
opravovat už to nebudu :DDD
tím tuplem, to potřebuje opravdu zpestřit
Reagovat
smazaný uživatel
Vsem fanouskum, kohokoli, at je to super zapas a at vyhraje ten nejlepsi, nepripravenejsi a nejbojovnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
chybi ti tam "j", ale to je jedno :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme tady sami puntickari :-D
Reagovat
smazaný uživatel
0:5 pro Rafu na RG.
7:0 pro Noleho, od doby, co je Rafa #1 a Nole #2.

Snad se to druhe Noleho cislo zvysi na 8 po dnesnim zapase :))
Reagovat
smazaný uživatel
tajny zdroj - neví :) Lehounce favorizuje Djokoviče a hlavně tipuje, že to bude kratší zápas.

Osobně doufám, že Rafa si svůj nejlepší výkon vybral proti Andymu a naopak Novak nejhorší proti Gulbisovi.
Favoritem je ale asi přece jen Rafa. Vzhledem k jeho FO statistikám, charakteru hry kdy hraje naplno celý zápas.

Djoker si NESMÍ nechat utéct začátek. Tedy Vamos Nole :)))
Reagovat
VlS
No jsem rád, že je tajný zdroj na zemi a na pochybách, včera se trochu uťal.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mého to byl parádní typ. Máša vyhrála první set a ve třetím moc nechybělo.
To víš, to nejsou tipy na jasný favority.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Číňanky dnes zaslouženě vyhrály.

Italky to, bohužel, dnes především psychicky nedaly. Po těsně prohraném 1. setu, kdy měly i brejk a mohly jít dokonce do vedení o brejky dva, šla jejich hra do kytek už úplně. Sara si za celý zápas nepodržela podání, takže to se pak hraje špatně. Ve druhém setu byly navíc nepřesné i u sítě.
Škoda, fandil jsem jim, a i je pro dnešek favorizoval, protože celou letošní antukovou sezónu odehrály dobře - Stuttgart a Madrid vyhrály, v Římě finále, kde pro zranění musely odstoupit. Sara to po zápase zase těžko nesla, v poslední době má smůlu. V Římě se zranila při finále singla a nemohla ten zápas odehrát naplno, kvůli tomu musely odstoupit i z debla. Tady v singlu SF neobhájila a nespravila si chuť ani v deblu. Navíc teď tráva, to není její povrch, takže snad něco zase uhraje na tvrdých amerických površích.
Reagovat
Faddova
Já trpajzlicu (rozuměj Sáru ;-)) nemusím, její styl hry bych nazvala antitenisem ;-) ...ale z dekoru ji celkem fandím (žiju v Itálii), zato Vinci se mi tenisově moc líbí, letos ale bída a utrpení, snad jí to na trávě půjde líp, její styl se na ni hodí; ve 4hře jim to napriek singlovým výsledkům celkem jde, škoda, že to dneska nevyšlo, Číňanky byly jasně lepší.
Reagovat
tommr
já to Čínankám přál a taky si myslím, že vyhrály zaslouženě ... :)
Dneska byly lepší hlavně v tom co obvykle bývá silnou zbraní Italek - chytrost a dobrá hra na síti. Ani nepamatuju, že by někdo tolikrát zahrál úspěšnej lob jako to dneska předvedly Čínanky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, rozumím, koho myslíš.:)
No, mi Sara vůbec nevadí. Naopak, docela ji fandím. Její styl hry za antitenis nepovažuji, protože si myslím, že ona vzhledem ke svému somatotypu moc na výběr neměla a nemá.:) Proti Bobině taky nic nemám a ty slazy má opravdu výtečné.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Číňanky dnes byly lepší a zasloužená výhra, ustály i ten závěr, kdy podávaly na vítězství v celém turnaji.:)
Během hry byly k vidění občas i hodně povedené výměny, to je pravda....:)
Reagovat
smazaný uživatel
OT- Novým trenérem Murrayho se stává..

http://www.bbc.com/sport/0/tennis/27753849
Reagovat
Cico93
fakt? to bola moja obľubena tenistka !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň v něčem je Andy nejlepší. Matka, Ivan, Amelie. Jako dalšího trenera tipuju Woodbridge.
Reagovat
Faddova
zajímavé :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sara s Bobinou neyhrály :/
Reagovat
PetaM
Hsieh a Peng byly prostě lepší. V koncovce vytahovaly neuvěřitelné míče. Ten skřek Sáry je strašný, ale bylo mi jí líto, jak při proslovu brečela ... Je ale zajímavé, že na nejoblíbenějším povrchu nevyhrávají FO. Mnohem více se jim daří na AO ... Ale finále bylo celkem pěkné - po nervózním začátku, celkem pohoda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci malovat čerta na zeď ale dneska to vidím na jednoznačnou záležitost pro El Matadora. Vím, že se tomuto zápasu připisuje velká důležitost, protože ve hře je kariérní grandslam a na druhé straně rekordní 9. titul z French open, ale vzpomeňte si, že takhle to bylo, když bylo finále Roger-Rafa a v roce 2008 se čekalo, že už by to konečně Rogerovi mohlo vyjít... A jak to dopadlo, víme všichni.
Já v žádnem případě nejsem nepřející a vím, že Novak hraje úplně jinak, než Fedex a že Rafu zdolat na antuce už dokázal několikrát... Ale na 3 sety se mi to nejeví jako reální šance, obzvlášť u Djokoviče, který, jak jsem si všiml v zápase s Gulbisem a Čiličem nedokáže hrát 3 sety vkuse soustředěně a zároveň vysoce kvalitně. Zato Nadal dokáže svůj výkon během zápasu víc a víc stupňovat i když se zdá, že už nemůže hrát lépe. Stačí mu maličké zaváhání soupeře k tomu, aby se rozjel naplno. Novak se bude usilovat o co nejrýchlejší zakončení výměny, ví že dlouhé výměny na antuce jsou voda na mlýn pro Rafu. A to se sebou přináší i vyšší počet nevynucených chyb. Zápas Andyho s Rafou ukázal, že na raznatní return pod nohy je Nadal připravený velmi dobře a že tahle zbraň na kurtu Filipa Chatriéra na něj neplatí.
A počasí? To podle mně tolik nezaváží, vždyť předloni ve finále se také přerušovalo kvůli dešti a Nadalovi to velký problém nedělalo. Bude záležet na aktuální formě a sebevědomí. A toho má Rafa v Paříži na rozdávání.

Můj skromný tip 3:0, maximálně 3:1 pro Nadala. Jdu s tímhle tipem jako s kůží na trh, ale možná se tak doopravdy stane. A možná taky ne ;-)
Reagovat
Faddova
To je odvážný tip a proti všem, kéž by to vyšlo, vamosss!
Reagovat
smazaný uživatel
Web www.atpworldtour.com, článek "Brain Game: 10 Keys To Nadal-Djokovic Final". Djokovič podle článku vyhraje ve čtyřech setech!!!!
Reagovat
Cico93
to je taký tip jak hocikoho ineho je to 50:50
Reagovat
smazaný uživatel
jestli je to podle tebe 50:50 a kurz na Noleho je 2.2, tak se vyplatí na něj vsadit.
Reagovat
Cico93
keby kurzoví favoriti vyhravali ta sme milionari:)))
kurzy tam hraje veľa faktorov to že viac ľudi veri Nadalovi to neznamena že ma väčšiu šancu
Reagovat
smazaný uživatel
asi mi nerozumíš. Když si myslíš, že je ten zápas rovina(50:50), tak potom se přece logicky musí vyplatit na toho, kdo má větší kurz.

To je jakoby ti někdo nabídl za to že padne panna, kurz 2.2. I když je jasné, že pravděpodobnost je 50%.
Reagovat
Cico93
Chápem
ale nebudem nakladať proti svojmu Matadorovi:)) to akoby som ten zapas pozeral, bolo by to divne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sláva, už jdeme do finale
a poslední heky zní
to všechno se chystá spousty dní
a najednou už pár fiftýnů zbývá.
Reagovat
smazaný uživatel
dneska vítěz.3:1
Reagovat
smazaný uživatel
Když to říká tak veliký prorok, tak to jsem klidný. :) Jenom jsem myslel, že jsi už pár pátků pod drnem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak ty věci ,já jsem věčný.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc ,kávová sedlina a kříšťálová koule jako pomocníci ,tam se nemohu zmýlit.Kniha osudů nikdy nelže .
Reagovat
Faddova
Musím říct, že ostudně nízká účast, asi to měli dát spíš po mužském finále... Forza le Cichi!
Reagovat
Basa
Bohužel i úroveň je značně nízká:(
Reagovat
Faddova
nezdá se mi to zas až taková hrůza...
Reagovat
Basa
Všechny 4 při podání Hsieh na base lajně, to je katastrofa:)))
Reagovat
Faddova
jo, v tomhle máš recht, holt "moderní" pojetí ženské 4hry ;-)
Reagovat
tommr
mě se to dnešní finále taky nezdá tak špatný - zvlášt když to porovnám s úrovní semifinále kde Hradecká s Krajicekovou předvedly vyloženě trapnej výkon ... :)
Jinak ale obecně úroven ženskýho debla šla v poslední době dost dolů. Je to daný hlavně tím, že o debla není takovej zájem a vinu na tom nesou i televizní stanice, který ho v podstatě bojkotujou ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, jaký trapný výkon? SF na GS je velký úspěch - myslím, že to v době, kdy se daly dohromady, od nich mnozí ani nečekaly. Tady na turnaji sehrály pěkné a vydařené zápasy. SF se holt nepovedlo, ale prostě každý den nemůže být ta nejlepší forma - a to jak tenisová, tak i mentální.
Navíc Míša je nezkušená, dolehlo to na ni. Potřebuje získat zkušenosti na velkých turnajích.
Tos asi neviděl finále Wimbledonu v deblu v r. 2011, kdy se Sabine úplně složila a Sam potom taky - asi i z toho, když viděla, v jakém stavu je Sabine.:)
Reagovat
smazaný uživatel
* mnozí nečekali....
Reagovat
tommr
dolehlo na ní co? V čem se prosím tě liší semifinále GS od předchozích kol? Hrálo se navíc před úplně prázným stadionem takže o nějaký nervozitě z plnýho hlediště taky nemohlo bejt ani řeči ...
Mě spíš přišlo jakoby se holky před zápasem posilnovaly a trochu to přepískly. To by vysvětlovalo proč se tam motaly jako ožralý a furt o sebe zakopávaly i jejich zjevnou neschopnost trefit kurt dvakrát po sobě ... :)
Reagovat
EllNino
Vubec tommra neposlouchej, v tomhle s ním absolutně nesouhlasím, tenisoví teoretici prostě nepochopí :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Co na ni dolehlo? No asi to, že už hraje SF grandslamu. To, že je jeden zápas od finále a dva od výhry celého turnaje. SF je pro outsidery - a to holky popravdě byly - už velký tlak. A naopak, favorité jsou pod tlakem v prvních kolech. Outsider v prvních kolech překvapuje a neřeší to tolik, ale jak pak jde dále turnajem a to vítězství celého turnaje se už nejeví tak nereálně, tlak se zvyšuje.

Tady to přece není o plných či prázdných tribunách. Tvl, semifinále na GS je přece prestižní záležitostí bez ohledu na počet diváků přítomných v hledišti - na to se historie neptá. Ale na holku, která je tam poprvé v kariéře, to prostě může dolehnout. Já zase nechápu, že se tomu můžeš divit? Navíc spolu nejsou tak dlouho, takže je to jejich první velký úspěch, a ten den to nesedlo ani Lucce, to se prostě stává. Ale na turnaji odehrály tenisově moc hezké zápasy, tak proč je hanět kvůli tomu, že vypadly v SF?
Reagovat
smazaný uživatel
Já se právě tommra snažil pochopit, jak to myslí.:)

Holky jsem tady viděl hrát i v jiných zápasech a tam jim to šlo, beru to osobně jako pohodový a dobrý výsledek. Je vidět, že mají na čem stavět. Osobně jsem rád, že se Lucce po rozpadu H+H daří, mrzelo mě, že se na ni Andrea vybodla....
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska asi zápas roku, hraje se opravdu o hodně. Jestli není Novak zraněný a ničím limitovaný, tak vidím utkání 50:50. Jestli má třeba jen drobné problémy se zápěstím nebo nějakou virózu je to konec.
Nejprve jsem si myslel, že počasí bude hrát velkou roli, ale pak jsem si vzpomněl na loňský rok, kdy se oba tahali snad ve 30 stupních v naprosto vyrovnaném zápase. Takže podle mě se úloha počasí trochu přeceňuje.
Reagovat
Cico93
Venca Venca maš pravdu tak Vamooos !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nene Cico, máš to špatně, Hajde a idemooo! :)
Reagovat
Cico93
Na Nadala ten kurz až moc klesa:)
Reagovat
slacker
Je to vykompenzovane rustem kurzu na Novaka? Jestli neni pak neco smrdi
Reagovat
Cico93
ťažko povedať čo je prvorade ale asi veľke sazky na Nadala

alebo žeby Nolemu bookies prestavali veriť pre toto čo sa hovori a piše o jeho zraneni.
Neviem
Reagovat
gigin
Hello from the Queen's Club in London! I will play David Goffin in my first ever match on grass as a pro. I know that I can't expect too much on grass. I'm a rookie and above all need to gain experience. Grass is so different from all the other surfaces. But I love to play on it. It is mega fun. Just noble. I'm very much looking forward to the match. Bamos!
Ernie tam hraje debla s Dredym.
Jinak dnes - IDEMOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
Reagovat
Faddova
krmak :-P
Reagovat
gigin
Ciao! Furt žiješ v Římě? ;)
Reagovat
Faddova
Hoja, jj, furt ;-) ...a furt chodím každý rok na Masters. :-) Letos to dopadlo pro tebe veseleji, doufám, že Rafa se pochlapí a dneska mu to oplatí. Budou to nervy...
Reagovat
gigin
Tak to je bezva ;) Dnes Nole ve 4.
Reagovat
Faddova
Takhle to tipuje hodně lidí, i expert na webu ATP, ale Rafův výkon v SF mi dává naději ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně fandim Nolemu a doufám že se vrátí na post světové 1 . Nadala mam rád a jeho hra je neuvěřitelná a skvělá ale djoki je mi sympatičtější je vtipněj má neustále nějaký nápady jako třeba jak si k sobě přizval toho sběrače na lavíčku to by normální nikdo by asi neudělal ale djoki ano. A právě proto ho mam radši. Takže hodně štěstí pro djokiho. :)
Reagovat
rod_laver
los Halle

http://www.gerryweber-open.de/gwo_en/Scores/Singles-Draw
Reagovat
Faddova
Rafa přijede unavený, tak to z jeho strany asi bude celkem o ničem, navíc tam má samé rubače... Vzpomínám si, že v kterémsi roce ho tam porazil Kelař
Reagovat
rod_laver
otázkou je, jestli vůbec přijede a neodhlásí se.
Reagovat
Faddova
No... trochu si na trávu asi bude chtít zvyknout, aby to zas ve Wimbledonu nebylo fiasko ;-)
Reagovat
woody
Věřím,že mi všichni fanoušci Noleho mu pošleme hlavně sílu pro jeho předloktí a zápěstí :-)!!
Reagovat
UnrealTom
už se těšim to bude zase zápas :) jinak přeju víc Djokovičovi, sem RF fan ale tohle si vždycky nemůžu nechat ujít, čekam 4-5 setovou bitvu plnou zvratů:)
Reagovat
Faddova
se máš, že se nemusíš nervovat ;-)
Reagovat
Faddova
Hm, tak to vypadá, že chlapci si hoďku zahrajou a půjdou se schovat... http://www.slunecno.cz/mista/pariz-2261
Reagovat
smazaný uživatel
Na slunečno předpovídají zataženo?
Reagovat
PetaM
Nevím, jestli to někoho z vás, zrovna dnes, zajímá, ale na turnaji v Queensu se po zranění vrací Leander Paes a bude hrát s Radkem :) Jsou nasazení jako č. 4.

Jsou nalosovaní do čtvrtiny s novými šampiony RG :) A v Semi by je čekali bratři Bryanovi :)

Los: http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=24&eventid=1052&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda! Už se na jejich debl těším.. :-) Celkově se strašně těším na trávu. Nejlepší část sezony začíná!
Reagovat
tommr
tak to je velmi dobrá zpráva. Už jsem měl obavy jestli se Radek na toho debla úplně nevykašlal což by byla hrozná škoda. Naštěstí jen čekal na návrat zraněnýho partáka ... :)
Reagovat
Faddova
To jsem zvědavá, kdo se dneska líp vyspal ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajde Nole! Idemo! Nastal čas přepsat historii, nastal tvůj čas. Tohle je osud. Dnesak věřím, že se to zlomí. Doufám v epickou bitvu. Netajil jsem se tím, že mě vzájemné zápasy těchhle dvou unavují, antuka a především RG je však výjimka. Pět setů a výhra Noleho, ideální scénář.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím Novakovi, že dnes vyhraje a svrhne antukového krále z pařížského trůnu. Nic pozemského netrvá věčně, ani Nadalova nadvláda na RG. Djokovič už dokázal porazit Nadala v Monte Carlu, Madridu i v Římě. Chybí už jen Paříž...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.earthcam.com/france/paris/?cam=eiffeltower_hd

Jen at se smráká!
Reagovat
smazaný uživatel
Len aby to dnes dohrali ;)
Reagovat
Cico93
Takto sa smrakne nad Novakom.;)))
Reagovat
kada.tom
Vrchol, na který jsme se tak těšili (i když někteří asi ne - přeci jen finále v tomto složení bývají častá) ... a já se taky těším :-)

Věřím, že to Rafa pojme maximálně vážně a taky podle toho bude hrát. Nedá se říct, že bych to Nolemu nepřál, nicméně prostě 9. titul je 9. titul a navíc jde i o post Nr. 1 :-)

Takže - vamooooos :-)
Reagovat
Cico93
Daj Bože aby sa antuka na RG zapražila horúcimi slnečnými lúčmi ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
... a nebyly bouřky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ve vcerejsim El Pais byl zajimavy rozhovor s Djokovicem, tedy spis na tema jeho zivota, a toho jak se citi pred finale.
Zajimave je, ze nejvetsi silu cloveka vidi v hluboke pokore, tak si predstavuje hrdinu. Opet vzpomnel rodice a jejich vliv na neho, svou matku vlastne oznacil za mentalniho titana, coz se projevovalo behem bombardovani Srbska...a vubec valky...
Doslo na otazky viry...Djoker se vyslovil velice metafizicky... wira je to, co pohani Universum, a proto ma problem s ruznymi formami nabozenstvi... v nejake se vychoval, ale proste rika, ze je jedno, jak kdo boha nazve... velmi zajimave povidani, vzhledem k tomu jak take vnimat tohoto hrace...

Co se tyce jeho pripravenosti na finale... veri, ze by uz mohl zvladnout posledni krok k tomu, aby Rafu tady porazil, jak sam rika, za posledni 2 roky se posunoval krok po kroku k cili, ktery chce dnes dosahnout.

Na Rafovi obdivuje jeho neskutecnou schopnost se soustredit az do posledniho mice, a ze pro nej predstavuje velky duch soupereni.

Take pripomnel, ze agresivni hrou se toho neda dokazat tolik, jako dobrou a propracovanou defensivou...

A jakou zbran chce vytahnou na Rafu? Jako vzdy, zkracene prohozy, na ktere si veri, a ktere rozviji od mnoha let...

http://deportes.elpais.com/deportes/2014/06/07/actualidad/1402156102_306289.html
---

Hezky se to cte, ale v 15:00 zacne skutecny pribeh finale, a jak sam Djoker rika.... Rafa se dokaze soustredit do posledniho mice...ja bych dodal na kazdy mic... at mu to jde lip, nebo hur, ale na antuce ho porazit, a ve finale bude hodne tezke...

Takze.... necht te Nole zkracene prohozy provazi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Budu mu drzet palce i na rukou.
Reagovat
smazaný uživatel
a necht ho ta pokora provazi...
Reagovat
smazaný uživatel
zacinas zrejme nohama.. az ted jsem si vsimla.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) ano...
a jeste jedna pragmaticka... hlavne, aby vzdy proste normalne dopodaval set;)
Reagovat
smazaný uživatel
ja budu spis hlidat ty slnecne luce, dostatecne zodpovedny ukol, nevyzaduje pevne stanoviste a me veci poslouzi.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu si myslis, ze to bude mit vliv...? A zajimalo by mne nakolik to muze mit... nejde mne o to, co bude, na to si proste pockam, i kdyz mozna budu opet v terenu...;)

Spis jen o kratky pohled z hnizda, z jine perspektivy, ja to musim vsechno ubehat na zemi;)
Reagovat
smazaný uživatel
uz to tady padlo, je to faktor - mozna ztezujici, podpurny, ale rozhodne ne urcujici. Bylo by naprosto zcestne a neprofesionalni si pred zapasem vubec jen pripustit, ze mi neco takoveho ten zapas prohraje/vyhraje.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Diky;) Nejak jsem to tak i tusil... ale potrebuji ten operny bod z hnizda;)))
Reagovat
nitrotaj
Věřím ti dneska Rafo, o dost víc než vloni. Posílám ti veškerou pozitivní energii. King of Clay je jenom jeden!
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak :D ako z duše mi hovoriš :-). Vamoos el matador
Reagovat
smazaný uživatel
;))) king som aj ja
Reagovat
smazaný uživatel
Verím ti Rafa :D teraz si idem zahrať tenis a rozcvičiť sa na horor menom Finále RG2014 Rafael Nadal vs. Novak Djokovič. Veľmi sa teším na zapas ale mám asi väčšiu trému ako Rafaa Nole dokopy :D ...Budem fandiť s plných pľúc Rafovi, lebo je naj hrač na planéte, vamoossss el matador a daj toho VŠETKO !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to asi jako vcera, pral bych Nolemu prvni titul na antuce, ale z druhe strany nejak citim kvality Rafy, ktere podle mne asi potvrdi.
Nevim co mate porad s tim destem...;) Myslite, ze to az tak ten povrch zrychli, aby mel Nadal fatalni problemy???, asi otazka na nektere specialisty na drcene cihly, nebo moucky apod.

No a pochopitelne cekam Janekdo, co na to ten tajny zdroj;)
Jestli jde o mne, budu verny svemu uz drivejsimu tipu... tedy Rafa;)
Reagovat
darek.vrana
Nemělo by vlhko a déšť antuku spíš zpomalovat? Já teda taky nevím, co to tu všichni furt řeší. Podle mě v pomalejších podmínkách má Nadal ještě větší výhodu.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom, že míčky neskáčou tak vysoko v zimě a vlhku.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobni zkusenosti tolik nemam... jen kdyz jsem zkousel hrat fakt na moucce, citil jsem, ze to je pomalejsi...
Jestli jde o nej antuku, kterou tu mame... i prez leto i zimu se mne zda proste rychlejsi nez moucka...to je tak vsechno, co jsem vypozoroval;D)

Vim co dela, kdyz se hraje po desti na umele trave, na betone je to vcelku suma fuk, ale jak sam rikas trochu to zpomaluje... takze verim, ze na antuce by to melo byt to samy...ale az tak, zeby s tim mel Nadal problemy???;) Vzdyt tech druhu antuk je strasne hodne, a dokazi si predstavit, ze vykazuji ty nektere efekty o kterych se hovori...
...by mne prekvapilo, zeby to melo delat tolik Nadalovi problemy, jako to... ze sprchne...;)
Reagovat
smazaný uživatel
A neni to nakonec, pro toho Rafu i lepsi... myslim na strane FH...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Rafu je lepší slunečno = jeho míčky létají výš a pro soupeře jsou těžko hratelné. Tak jak bylo viditelné v pátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo takhle, jde ti o soupere...
No ja si myslim, ze si to Nole odkrokuje dobre, at bud po desti nebo slunecno...snad minuly rok nebylo po desti...a bylo to opravdu velmi vyrovnane.
Jenze ted je to finale... je to jine...a budu rad, kdyz to bude vyrovnanejsi nez finale v roce 2012...a hlavne, aby to nedopadlo jako minuly rok;)
Reagovat
smazaný uživatel
Se mi zdá, že jsem jméno Söderling slyšel letos během RG vícekrát, než Djokovič. Ten kluk je už teď legenda ! ... Jinak k finále si myslím, že to bude dost vyrovnané, ale o trochu větší šance dávám Rafovi a myslím si, že to ještě letos zvládne. Na druhou stranu nepochybuji, že Nole RG určitě jednou získá, jenom ne letos :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jde o Robina, tak bych rekl, ze to je opravdu nej smolar ATP... mozna i legenda smolaru,
...kdyz uz se mu podarilo porazit na antuce Rafu, tak to musel potvrdit jeste s Fedexem...skoda, ze ho nezvladl, a pritom ho na FO 2010 dokazal porazit a v pohode...tedy o rok pozdeji, aby dojit do finale, kde si s Rafou neporadil...nebot Rafa je podle mne v tech finale uplne jiny hrac pochopitelne, totalne premotivovany, coz se mu nevyplatilo letos na AO...trochu to pretapl;)

Ale toho Robina, toho Robina je mne fakt i lito... to je proste pech...
Reagovat
smazaný uživatel
Robina je mi taky líto, byl to hráč, který měl obrovský potenciál, aby byl na úrovni TOP 4. Klidně mohl jednou vyhrát i GS. Zranění patří k tenisu, někdo má hold tělo přizpůsobeno velké zátěži a určitě je to dáno i stylem hry ... Však se stačí podívat na křehké hráče dnešní doby - Nishikori, Del Potro, dá se říci i Rafa, Andy je po operaci ... nebo u žen Maria, Sabine a další
Reagovat
smazaný uživatel
Robin ma bohuzel unavovy syndrom po mononukleoze, to je pekny svinstvo a neda se s tim NIC delat, proste hruza :(.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist