2. den WTA Elite Trophy: Krejčíková si může zajistit postup do semifinále

25. 10. 2023, 01:00
Previews 49
V rámci druhého hracího dne letošního ročníku WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai budou pokračovat skupinové boje. Pokud nasazená jednička Barbora Krejčíková naváže na úterní vítězství a porazí i Darju Kasatkinovou, tak se stane první semifinalistkou. Madison Keysová bude bojovat o setrvání v turnaji proti úřadující šampionce Turnaje mistryň Caroline Garciaové, Orchidejovou skupinu rozehrají Qinwen Zheng s Donnou Vekičovou.
© WTA

NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR

• Azalková skupina •
Krejčíková (1-ČR)
- Kasatkinová (8-) | Huafa Center Court (10:30 SELČ)


• Kaméliová skupina •
Keysová (2-USA) - Garciaová (9-Fr.) | Huafa Center Court (9:00 SELČ)


• Orchidejová skupina •
Qinwen Zheng (7-Čína) - Vekičová (10-Chorv.) | Huafa Center Court (13:00 SELČ)


Pořadí skupin dvouhra | Pořadí skupin čtyřhra

 

 

Barbora Krejčíková (10.) - Darja Kasatkinová (17.) | Huafa Center Court (10:30 SELČ)
Barbora Krejčíková skvěle zahájila svůj debut na WTA Elite Trophy, když si poradila 6:2, 6:4 s Magdou Linetteovou. V utkání ale měla navzdory jasnému skóre potíže a zlikvidovala devět z 10 brejkbolů. V letošní sezoně nemá stabilní formu, o to musela mít z povedeného úvodního zápasu větší radost.

Důkazem je její působení na posledních šesti turnajích, dvakrát to dotáhla až do finále a čtyřikrát ztroskotala hned na úvodní soupeřce. Sedmadvacetiletá Češka byla v probíhající sezoně pouze čtyřikrát ve čtvrtfinálové fázi, nicméně všechny postupy mezi nejlepší osmičku nakonec přetavila ve finálovou účast.

Bývalá šampionka French Open se loni trápila zdravotně, ovšem v posledních 13 měsících čtyřikrát triumfovala na tvrdých površích. Letos se jí to povedlo v Dubaji, kde vybojovala svůj první titul z podniků WTA 1000, a ještě na "pětistovce" v San Diegu. K tomu můžeme přidat finále v Birminghamu a Zhengzhou.

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
San Diego,  Dubaj (T);  Zhengzhou,  Birmingham (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: San Diego, Dubaj (T); Zhengzhou (F)
Bilance: 33:18
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 23:11
Bilance proti hráčkám TOP 20: 8:10 (kariérní 19:34)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (1K), Wimbledon (2K), US Open (1K)

Barbora Krejčíková - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance:
1:0
Nejlepší výsledek: skupina (2023)
Výsledek v posledním ročníku 2019: nehrála
Generálka: Peking (1K), Zhengzhou (F)
Odehrané zápasy: Linetteová (6:2, 6:4)

 

Darja Kasatkinová si na WTA Elite Trophy zahraje podruhé v kariéře. Šestadvacetiletá Ruska startovala v tomto dějišti před pěti lety, tehdy přetlačila ve třech setech domácí naději Qiang Wang, ale prohrála ve dvou setech s Madison Keysovou a do semifinálové fáze se nedostala.

V aktuálním roce nedosáhla na ani jeden triumf, jejím maximem jsou finálové účasti v Eastbourne a Adelaide. Na druhou stranu zaregistrovala osm postupů minimálně do čtvrtfinále a uhrála třetí či čtvrté kolo v Indian Wells, Madridu, Římě, na French Open, ve Wimbledonu, Cincinnati a na US Open.

Během momentálního tažení na asijském kontinentu hrála tři turnaje a dohromady posbírala pět výher, tři z nich zaznamenala proti hráčkám mimo TOP 100 pořadí. S kolegyněmi z TOP 20 prohrála 11 z posledních 13 soubojů a někoho z TOP 10 porazila v dohraném zápase naposledy loni na Turnaji mistryň (Cori Gauffová).

Darja Kasatkinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Eastbourne,  Adelaide 2 (F);  Zhengzhou, Charleston (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 2 (F); Zhengzhou (SF)
Bilance: 37:24
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na venkovních betonech: 19:15
Bilance proti hráčkám TOP 10: 1:5 (kariérní 20:41)
Grandslamy: Australian Open (1K), French Open (OF), Wimbledon (3K), US Open (OF)

Darja Kasatkinová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance:
1:1
Nejlepší výsledek: skupina (2018, 2023)
Výsledek v posledním ročníku 2019: nehrála
Generálka: Tokio (ČF), Peking (2K), Zhengzhou (SF)

 

Vzájemná bilance: Krejčíková vede 3:1. Letos se potkávají už počtvrté, v lednu v Adelaide česká naděje prohrála, nicméně pak měla navrch v Dubaji (7:5 ve třetím setu) i před pár dny v Zhengzhou (6:3, 6:0). Krejčíková by měla potvrdit roli favoritky a postoupit do vyřazovacích bojů.

 

 

Madison Keysová (11.) - Caroline Garciaová (20.) | Huafa Center Court (9:00 SELČ)
Madison Keysová má za sebou nejhorší možný vstup do WTA Elite Trophy a hrozí jí vypadnutí už ve skupině. V úvodním zápase prohrála za hodinu a 39 minut dvakrát 4:6 s Beatriz Haddadovou Maiaovou. V utkání si vypracovala sedm brejkbolových příležitostí, ovšem proměnila jen jednu z nich.

Osmadvacetiletá Američanka letos triumfovala pouze v Eastbourne, nicméně start v čínském Zhuhai si zajistila i díky semifinále na US Open a čtvrtfinále ve Wimbledonu, Dubaji, Charlestonu a Washingtonu. Rozhodla se však kompletně vynechat sezonu asijských betonů a vypadá to, že ztratila formu.

Stále tak čeká na první vítězství od skalpů Jessicy Pegulaové a Markéty Vondroušové na domácím grandslamu. Na WTA Elite Trophy se v minulosti představila celkem třikrát (ročníky 2015, 2018 a 2019) a pokaždé skončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky už v základní skupině.

Madison Keysová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Eastbourne (T);  US Open (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: US Open (SF)
Bilance: 33:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na venkovních betonech: 19:10
Bilance proti hráčkám TOP 20: 8:8 (kariérní 57:68)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (2K), Wimbledon (ČF), US Open (SF)

Madison Keysová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance:
3:4
Nejlepší výsledek: skupina (2015, 2018-19, 2023)
Výsledek v posledním ročníku 2019: skupina
Generálka: žádná
Odehrané zápasy: Haddadová Maiaová (4:6, 4:6)

 

Caroline Garciaová se loni touto dobou připravovala na start na Turnaji mistryň, který nakonec ovládla. Letos se však na akci pro osm nejlepších tenistek sezony nepředstaví a může být ráda, že se díky několika omluvenkám účastní alespoň "malého Turnaje mistryň" v čínském Zhuhai.

V předchozím roce posbírala 30letá Francouzka celkem čtyři trofeje a na US Open se poprvé probila do grandslamového semifinále. V aktuální sezoně však na tyto výsledky vůbec nenavázala, jejím maximem jsou dvě finále na podnicích WTA 250 v Lyonu a Monterrey a semifinále na "tisícovce" v Guadalajaře.

Během sezony asijských betonů se v posledních týdnech zúčastnila tří turnajů, v Tokiu a Pekingu prošla do čtvrtfinále a v Zhengzhou ztroskotala hned na Jasmine Paoliniové. WTA Elite Trophy se účastní potřetí, v letech 2016 a 2018 vypadla s bilancí 1:1 hned ve skupinové fázi.

Caroline Garciaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monterrey, Lyon (F);  Guadalajara (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Monterrey (F); Guadalajara (SF)
Bilance: 39:25
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na venkovních betonech: 23:17
Bilance proti hráčkám TOP 20: 0:7 (kariérní 44:89)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (2K), Wimbledon (3K), US Open (1K)

Caroline Garciaová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance:
2:2
Nejlepší výsledek: skupina (2016, 2018, 2023)
Výsledek v posledním ročníku 2019: nehrála
Generálka: Tokio (ČF), Peking (ČF), Zhengzhou (2K)

 

Vzájemná bilance: Keysová vede 4:1. Úvodní souboj na domácí půdě v Billie Jean King Cupu před devíti lety prohrála, ale ve všech následujících čtyřech střetnutích měla navrch ve dvou setech. V posledním měření sil letos v Dubaji se hrálo skoro dvě hodiny, Garciaová podlehla Američance 5:7, 4:6.

 

 

Qinwen Zheng (18.) - Donna Vekičová (24.) | Huafa Center Court (13:00 SELČ)
Qinwen Zheng v posledních třech a půl měsících exceluje a definitivně dala zapomenout na nepovedenou travnatou část sezony, během níž prohrála všechny tři zápasy. Na posledních sedmi turnajích posbírala dohromady 17 výher, nepočítaje zisk zlaté medaile na asijských hrách na domácí půdě v Hangzhou.

Jednadvacetiletá Číňanka slavila v červenci na antuce v Palermu svůj první triumf na akcích WTA, na US Open i díky skalpu Ons Jabeurové poprvé prošla do čtvrtfinále grandslamů a v říjnu kralovala na WTA 500 v Zhengzhou, kde porazila mimo jiné Marii Sakkariovou a Barboru Krejčíkovou.

Letošní sezonu může zakončit v TOP 20 žebříčku, přitom teprve před čtyřmi lety hrála svůj poslední juniorský podnik v Chengdu. Ve středu vstoupí do WTA Elite Trophy, a to s letošní bilancí 27:5 s hráčkami figurujícími mimo nejlepší dvacítku pořadí, s nimiž vyhrála posledních 14 soubojů.

Qinwen Zheng - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Zhengzhou,  Palermo (T);  Abú Zabí (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Zhengzhou, Palermo (T); Abú Zabí (SF)
Bilance: 34:18
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 23:11
Bilance proti hráčkám TOP 30: 9:15 (kariérní 15:24)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (2K), Wimbledon (1K), US Open (ČF)

Qinwen Zheng - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance:
0:0
Nejlepší výsledek: skupina (2023)
Výsledek v posledním ročníku 2019: nehrála
Generálka: Peking (1K), Zhengzhou (T)

 

Donna Vekičová nezaznamenala v posledních čtyřech měsících ani jednu čtvrtfinálovou účast a na WTA Elite Trophy startuje hlavně díky několika omluvenkám. Sedmadvacetiletá Chorvatka skončila na pěti z posledních sedmi turnajů hned v prvním kole, včetně dvou ze tří vystoupení na asijském kontinentu.

Nejlepší období v letošním roce prožila v úvodních šesti měsících. Kromě zisku čtvrtého kariérního titulu, který slavila v Monterrey, se probojovala do finále v Berlíně a dále uhrála čtvrtfinále na Australian Open a třetí nebo čtvrté kolo v Miami, Římě, Wimbledonu a Cincinnati.

Na své jediné předchozí vystoupení v tomto dějišti asi nevzpomíná ráda. Před čtyřmi lety totiž prohrála obě utkání ve skupině shodným výsledkem 6:7, 2:6. Nejprve nestačila na nasazenou jedničku Kiki Bertensovou a poté nevyužila několik setbolů proti Dajaně Jastremské.

Donna Vekičová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monterrey (T); Berlín (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Monterrey (T)
Bilance: 29:18
Bilance z posledních 10 zápasů: 3:7
Bilance na venkovních betonech: 16:9
Bilance proti hráčkám TOP 20: 7:7 (kariérní 21:59)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (2K), Wimbledon (3K), US Open (1K)

Donna Vekičová - WTA Elite Trophy
Kariérní bilance:
0:2
Nejlepší výsledek: skupina (2019, 2023)
Výsledek v posledním ročníku 2019: skupina
Generálka: Tokio (1K), Peking (1K), Zhengzhou (2K)

 

Vzájemná bilance: Vekičová vede 1:0. Také druhý souboj se uskuteční na betonech. Bývalá světová devatenáctka Vekičová měla navrch 7:6, 6:2 předloni v hale v Courmayeuru, kde nakonec triumfovala, a Číňance nenabídla ani jeden brejkbol. Zheng však tehdy figurovala až na 151. místě a nyní je favoritkou na vítězství.

 

 

Program 2. hracího dne

• HUAFA CENTER COURT • (od 7:00 SELČ)
1. Haddadová Maiaová/Kuděrmetovová (1-Braz./-) - X. Jiang/Q. Tang (6-Čína)
2. Keysová (2-USA) - Garciaová (9-Fr.) / nejdříve v 9:00 SELČ
3. Krejčíková (1-ČR) - Kasatkinová (8-)
4. Qinwen Zheng (7-Čína) - Vekičová (10-Chorv.) / nejdříve ve 13:00 SELČ

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
hroutil
Co takhle s novými stránkami také přestat přechylovat ta cizí jména?
Reagovat
com
jo zadna Bejlek, ale Bejlekova smilesmile
Reagovat
zfloyd
Big4 dneska nepřesvědčila , bohužel smile
teď hrají Zheng x Vekič - docela pěkné utkání
Reagovat
com
Big4ka na nanakej podradnej turnaj hazi bobek.. Uz se vidi na TM pro sampionky smilesmile
Reagovat
Ianny
A jak to tedy teď bude? Pokud by Linette porazila Kasatkinu, tak potom rozhoduje skóre?
Reagovat
arvncr
Aktuálně má Krejčíková poměr setů 3:2, Kasatkina 2:1, Linette 0:2.

Takže jestli to počítám dobře, Linette už postoupit nemůže (i kdyby vyhrála 2:0, tak bude mít horší poměr setů než Krejčíková), ale její případná výhra pošle dál Krejčíkovou, protože ta by měla v každém případě lepší skóre než Kasatkina.
Reagovat
Ianny
Díkysmile
Reagovat
Otmar
Tohle fakt měl pískat Chocholoušek a na závěr přijmout opatření ( kazajka, izolace, medikamenty, samotka), dál nevím. Tohle mozek jen těžko pochopí, to lze jen rozdýchat ....těžko!!
Reagovat
frenkie57
Tohle je holt ženský tenis. Tam o tyhle sinusoidy není nouze. smile
Reagovat
Dobry-den
Bára dneska naštvala i autora expresek, který píše o kolapsu. smile
Reagovat
annah
Bylo to jak na houpačce. Bohužel závěrečné zhoupnutí zastihlo Baru úplně dole.
Reagovat
frenkie57
Kanárek zavřel za sebou dvířka, ale to bude asi tak všechno.smile
Reagovat
Mony
Porazit s raketou z Decatlonu TOP10 hračku, to se pocita
Reagovat
Dobry-den
Big4 Bára pospíchá do Cancúnu? smile
Reagovat
Ianny
Vypadá to, že bude potřebovat klícku.
Reagovat
Mony
Musí počkat, jestli náhodou Linetka neporazi Kosatku
Reagovat
Dobry-den
Na to není čas, musí letět, aby stihla vybrat šaty, čeká ji focení a další povinnosti. smile
Reagovat
Mony
..A vlnka zase spadla
Reagovat
Otmar
No vida, docela pěkně se otřepala, přestala dělat blbé chyby a hned to vypadá líp. Snad to vydrží až do konce, doufám!
Reagovat
lvicek
Nezda se...
Reagovat
Esgalnor
Bez ohledu na výsledek zápasu jsem moc rád, že můžeme zas sledovat dobře hrající Báru. Myslím tím její inteligentní styl hry, kdy dokáže střídat agresivní hru s kvalitní defenzivou a přitom skvěle číst soupeřku. Obrovský rozdíl oproti zhruba polovině sezony někdy od dubna do září, kdy to až fyzicky bolelo sledovat.

Podle mě bylo na vině obrovské vyhoření, které plynulo z toho, že po vyhrané Dubaji (rozhodně nejtěžší cesta k trofeji v letošní WTA) se jí nedostalo uznání, které chtěla - proto citát o big 4, vyvinula na sebe velký tlak a po dvou jasných prohrách se Sabalenkou v USA podle mě brutálně psychicky vyhořela. Změna trenéra nejspíš byla součástí velkého mentálního resetu a je to vidět - poslední turnaje hraje zase uvolněněji, lépe. Tak jen tak dál, Báro.
Reagovat
Esgalnor
Néé, já to zakřikl.
Reagovat
frenkie57
Za vydatného přispění Kasatkiny Bára srovnává na 1:1.
Zdá se, že se už zase chytla.
Reagovat
tommr
no a najednou to zase jde. To jsou nepochopitelný výkyvy ... smile
Reagovat
lvicek
Ted uz zas ne, tak snad prijde dalsi vlna!
Reagovat
Otmar
Od stavu 4:1 ostudný výkon Barbory, netrefí kurt, první podání, míček...nic a dovolí hrát Darje ty její jedovatosti. Ukázkově zahozený set, tenis pod psa, ztráta času!
Reagovat
Nenela
Ja to fakt nechapu. Do stavu skoro 5:2 hrala skvele. Pak udelala 2 hloupe chyby a konec
Reagovat
frenkie57
Baruna posadila Darju pěkně na koně a bude mít co dělat, aby zápas otočila.
Reagovat
Mony
Tak Báro! Příště sebou vozit I Chocholouska!
Reagovat
tommr
to co teď Bára předvádí je otřesný ... smile
Reagovat
Mony
I Čínanum se z toho tenisu nějak roztahujou oci
Reagovat
Mony
Bára ve vlnách jako naše Peťulinka..snad se zase na tu vlnku dostane
Reagovat
tommr
totální Bářin kolaps. Ze 4:1 na 4:5 a Kasatkina bude podávat na set ... smile
Reagovat
frenkie57
Báru úplně opustila herní pohoda, hraje strašně.
Reagovat
tommr
teď doslova darovala soupeřce brejk ... smile
Reagovat
frenkie57
jj, úplně zbytečně.smile
Reagovat
tommr
ten zahozenej gembol na 5:2 jí nejspíš bude stát zápas. Od tý doby není schopná zahrát jedinej dobrej míček ... smile
Reagovat
frenkie57
A teď naopak, dvěma DF darovala Darja gem Báře.smile
Reagovat
tommr
jedna horší než druhá. Úroveň hry jak na okresním přeboru ...
Reagovat
frenkie57
No, nemá to valnou úroveň, to je fakt.
Reagovat
jirina_huzvankova
Bára se nám nějak zasekla teď, je mi ji trošku líto... Není pěkná jak já a hrát tenis moc neumí. To že vyhrála FO prý bylo zaplaceno z našich daní. Tak já nevím, čemu věřit. Jsem z toho jalová.
Reagovat
victim
Klobouk dolů madam.Hluboké až bych řekl pokrokové myšlenky.To s tím FO jste také vystihla dokonale.Bohužel nejsem schopen okomentovat vaši krásu.Těším se ale na vaše další postřehy.
Má úcta.
Reagovat
frenkie57
Někdy může být trolling i vtipný. Tento mezi něj nepatří. smile
Reagovat
Krisboy
Ano, po některých zůstane jen pocit trapnosti.
Reagovat
dadaft
v prvním setu:
winnery + vynucené chyby -- 43
nevynucené chyby -- 17
smile smile smile

asi nás čeká hodně pohledný turnaj, tohle není první zápas, který má takto dobrá čísla ,,,,,,,,,,,,,, kdo ví, čím to je, vzpomeňme třeba loňskou Ostravu, kde byly taky spousty parádních zápasů,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Nenela
PRO REDAKCI/WEB/ONDRU JIRASKA:
- Na novem webu chybi profil hrace, ktery byl na starem vpravo ve vyberu. Hodne jsem to pouzivala, tady (na novem) jsem to nikde nenasla. Bude?
- "Aktualni turnaje" taky vpravo. Kdyz kliknu vpravo na ikonu pavouka, dostanu se jen na vysledky zapasu. U turnaju se divam prakticky jen na pavouka, ted musim jeste jet dolu, abych to nasla - moc prosim o spraveni
- Muze tady dole, kde pisu, byt nejaky odkaz na "nahoru" nebo neco podobneho? Jde mi hlavne o rychly pristup na LIVE vysledky, ktere byly ve stare verzi vzdycky pritomne na leve strane. Ja vim, ze ted jsou nahore, ale kdyz pisu komentar jako ted, musim scrollovat nahoru a pak jeste kliknout na LIVE. Jako vim, ze to neni drama, ale bylo by to pohodlnejsi
Reagovat
TP.cz
Dobrý den,

děkujeme za připomínky a nápady k nové verzi TenisPortalu.

1. Bude a bude ještě tento týden, na stejném místě jako byl na původním TP.
2. Na toto se podíváme, děkujeme za nahlášení.
3. I na toto se ještě podíváme a případně zde doplníme možnost vyjet jednoduše zpět nahoru.

Děkujeme a těšíme se na případné další nápady.
Tým TP
Reagovat
Nenela
Dekuji
Reagovat
TP.cz
Dobrý den,

vyhledávání profilu hráče je zpět a opravili jsme také pavouky .

Děkujeme,
Tým TP
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist