38letý Wawrinka v New Yorku porazil Nišioku. Od roku 1992 nikdo starší na US Open nevyhrál

30. 8. 2023, 11:49
Aktuality 2
Stan Wawrinka poprvé od roku 2019 postoupil do druhého kola US Open. Do letošního ročníku vstoupil švýcarský šampion z roku 2016 výhrou nad Japoncem Jošihitem Nišiokou a v 38 letech se stal nejstarším vítězem zápasu dvouhry na newyorském grandslamu od roku 1992, kdy uspěl ještě o dva roky starší Jimmy Connors.
Stan Wawrinka (© Profimedia)

Wawrinka se ani v 38 letech nehodlá loučit s kariérou a je přesvědčen, že se stále může měřit s nejlepšími. V úvodním kole US Open porazil Japonce Jošihita Nišioku 7:6, 6:2, 6:4 a stal se nejstarším vítězem zápasu dvouhry ve Flushing Meadows od roku 1992, kdy zvítězil čtyřicetiletý Jimmy Connors.

Wawrinka v New Yorku získal v roce 2016 poslední ze svých tří grandslamových titulů a je nadšený, že stále může hrát na nejvyšší úrovni.

"Nikdy jsem nezapomněl, proč jsem začal s tenisem a o čem jsem snil, když jsem byl mladý. Hrát US Open, grandslamy, velké turnaje, hrát na ATP Tour, prostě být tady. Jsem rád, že na této úrovni pořád hraju," řekl na tiskové konferenci.

Někdejší třetí hráč světového žebříčku se k tenisu vrátil v březnu 2022 po více než roční pauze zaviněné dvěma operacemi levé nohy. V této sezoně se dostal zpět do první stovky světového žebříčku a momentálně figuruje na 49. příčce.

"Posledních pár měsíců to bylo každý týden lepší s tím, jak přicházelo víc výher a tím i důvěry v to, co dělám. Snad to ještě vydrží a přidám do konce roku nějaké velké výsledky," dodal.

Wawrinka včetně challengeru zvládl svůj úvodní zápas už 9. turnaji po sobě. V dalším duelu se utká s nasazeným argentinským antukářem Tomásem Martínem Etcheverrym, kterého porazil v červenci na wimbledonské trávě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Dave6969
borec.. vidět že když něco miluješ tak dokážeš bojovat
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Praktický jediný veterán jehož hra snese nejtvrdší měřítka a jenž může porážet i ty nejlepší. Parádní práce, Stane!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist