4. den na Roland Garros: České barvy hájí pouze Šafářová

25. 5. 2011, 09:00
Previews 13
Pouze čtyři Češi se na French Open dostali přes úvodní kolo a i proto se v programu 4. dne představí pouze Lucie Šafářová.ˇBrněnská rodačka bude o postup do 3. kola bojovat proti Němce Görgesové. Diváci se mohou těšit také na Djokoviče, Federera nebo Schiavoneovou.
French Open

Jediným českým zástupcem ve dvouhře bude na dnešním Roland Garros Lucie Šafářová. Na kurtu číslo dvě se v duelu druhého kola utká se 17. nasazenou Julii Görgesovou z Německa a pokud ji porazí, zaznamená druhý nejlepší výsledek na pařížském grandslamu v kariéře.

S Görgesovou má čtyřiadvacetiletá Češka v dosavadních zápasech na okruhu WTA vyrovnanou bilanci 1-1. Dosavadním maximem Šafářové na Roland Garros je postup do čtvrtého kola v roce 2007. Ve stejné sezoně zaznamenala nejlepší výsledek na grandslamech v kariéře, kterým je čtvrtfinálová účast na Australian Open.

Do středečního programu zasáhne také ženská světová jednička Caroline Wozniacká, která se v duelu hráček s polskými kořeny utká s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou. Dánka svou soupeřku v minulosti již šestkrát porazila, prohrála pouze po skreči.

Letošní neporazitelnost bude v zápase s Rumunem Viktorem Haneskem hájit Novak Djokovič. Pokud srbský tenista zvítězí, připíše si 39. vítězství v sezoně a zřejmě ho bude čekat šlágr 3. kola proti Juanu Martínu Del Potrovi. Argentinec dnes plní roli favorita proti Kavčičovi.

Druhou překážku na cestě za obhájením titulu se bude snažit překonat Francesca Schiavoneová. Rusku Vesnu Doloncovou, za svobodna Manasjevovou, loni v Paříži - ovšem v hale -smetla dvakrát 6-0.

Do programu centrálního kurtu pořadatelé nezařadili zápas předloňského šampiona a třetího hráče světa Rogera Federera. Švýcarský tenista bude proti domácímu Maximu Teixeirovi bojovat na dvorci Suzanne Lenglenové hned v prvním utkání od 11:00 hodin.

- FRENCH OPEN -
program středečních zápasů (25. 05. 2010)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek v 11:00 hodin):
Wozniacká (1-Dán.) - Wozniaková (Kan.)
Rufin (Fr.) - Monfils (9-Fr.)
Hanescu (Rum.) - Djokovič (2-Srb.)
Doloncová (Rus.) - Schiavoneová (5-It.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Teixeira (Fr.) - Federer (3-Švýc.)
Llagosteraová (Šp.) - Cornetová (Fr.)
Bartoliová (11-Fr.) - Govorocovová (Běl.)
Andrejev (Rus.) - Tsonga (17-Fr.)

Kurt č. 2:
Šafářová (ČR) - Görgesová (17-Něm.)

Kompletní program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
hodně našich hráčů by nejspíš potřebovalo konzultace s psychologem, přijde mi, že i přes vedení stačí nějaká blbá chyba a sesypou se:( je to jak nějaká nemoc českých tenistů. Myslím, že Lucka mohla jít do vedení 6:2 a 5:2, což se jí nepovedlo a od té chvíle hodně znejistila.
Reagovat
smazaný uživatel
No, upřímně řečeno, ono to pak na konci druhého setu nebylo až tak o Lucce, Julia prostě začla daleko líp servírovat, returnovat i hrát (+ začala používat dropshoty, přičemž jestli se nemýlím, kdykoliv se jí podařilo zahrát dropshot do kurtu, získala fiftýn). Lucka to spíš pokaňhala tím, že ve druhém setu nešla do vedení 3:0 nebo 4:1 (měla by dva breaky navrch). Julia byla v té době totálně mimo,ale Lucka jí pomohla vrátit se do hry svýma vlastníma chybama (z returnu i dalších úderů).

Ale celkově je asi spravedlivé, že Julia vyhrála, protože je přece jen podstatně lepší a kompletnější hráčkou, než Lucka, která má v podstatě jen dvě zbraně -- podání z levé strany krutu a forhend -- a má spoustu slabin (return, bekhend, obrana ...).
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě statistika zápasu: Lucka 15 W / 29 UE, Julia 30 W / 34 UE (wow, na základě svého subjektivního pocity bych řekl, že u Julie těch nevynucených chyb muselo být daleko více). U Lucky je třeba dodat, že měla spoustu fiftýnů, které sice nebyly čistými winnery, ale byly skoro ekvivalentní (tj. Julia to horko těžko vyškrábla do autu nebo do sítě).
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že takovéto výpadky lze nejčastěji vidět u českých hráčů/hráček. Je to vážně k zamyšlení. To aby si člověk nebyl jistý tím, že jeho favorit už za stavu 6:0 5:0 a 40:0 nemůže nic moc zkazit, ale aby se díval a fandil pěkně do konce. :-)) Mnozí z vás sice namítnou, že tenis je nevyzpytatelný a že soupeř se vždycky může zvednout a začít hrát lépe, což je samozřejmě pravda, ale čeští tenisté/tky mají evidentně problém ve své hlavě, to není vůbec o soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
To se ti jen zdá, že je to hlavně u českých hráčů, protože jejich výsledky intenzivněji sleduješ. Co taková Ana Ivanovič nebo Daniela Hantuchová? :-) A Kim Clijsters byla hodně dlouho taky "labil", prohrála spoustu zdánlivě vyhraných zápasů (na GS turnajích).
Reagovat
smazaný uživatel
Na kolaps Ivanovič letos v Miami si pamatuju, ale to bylo něco ojedinělého, právě proto ten zápas vzbudil takový rozruch. Jen škoda, že se nedá pořídit nějaká statistika, která by se touto problematikou zabývala. Jsem moc zvědavý, jací tenisté/tky z jakých zemí nejčastěji pouští vyhrané (čti skvěle rozehrané) zápasy nebo "pálí" mečboly.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas tak ojedinělé to nebylo. S Makarovovou na AO a Mattek-Sandsovou v Madridu také měla set a break navrch a nakonec prohrála, dtto (myslím) s Patti Schnyder v Dubaji. A teď s Jenny Larsson zase měla break navrch ve třetím setu.
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo, kdo v českém Eurosportu rozhoduje o výběru utkání do vysílání. Eurosport DE celkem logicky dává Julii s Šafářkou, ale na Eurosport 2 CZ jde Woz - Woz. Poněkud legrační.
Reagovat
smazaný uživatel
To byl zase výkon. Wozňáki vyletí nejpozději se Stosur, možná taky mnohem dřív. Hlavně že si zahrála strašně důležitý turnaj v Bruselu a zhuntovala si nohu!
Reagovat
smazaný uživatel
A eště ke všemu se chová jako spratek, zpochybňuje každý druhý, třetí výrok rozhodčího a v tiebreak za stavu 3:6 v její neprospěch se tři minuty nesmyslně hádá s rozhodčí, ačkoliv její míč byl jasně v autu.

Doufám, že ji porazí už Hantuchová, i když pravděpodbnější je její výhra typu 6:4, 1:6, 7:5. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
jenom amater a šílenec sleduje žensky tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je smutný příběh: 6:2, 5:7 -- tenhle zápas měla vyhrát, na začátku druhého setu byla Julie úplně mimo, Lucka klidně mohla dva breaky navrch. Od stavu 2:4 se pak Julia zlepšila a Lucka zhrošila.

No, snad ještě zabojuje ve třetím setu ... :-(
Reagovat
Titan
Nevím, jestli je to na místě, ale zmínka o tom, že Petra Kvitová dnes hraje smíšenou čtyřhru se Sejgejem Stakhovskym by byla zajímavá, už proto, že letos hrála jen dvě čtyřhry (a to nevím jestli smíšené). Sice nevýznamné utkání, ale v kontextu s naší hráčkou v první desítce na grandslamu zajímavé ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist