4. den ve Wimbledonu: Pět Češek o 3. kolo, jedna má postup jistý

23. 6. 2011, 09:58
Previews 24
Pět českých tenistek dnes bude usilovat o postup do třetího kola Wimbledonu, kde se mohou připojit k Petře Kvitové. Českou jedničku doplní minimálně jedna z dvojice Lucie Šafářová, Klára Zakopalová, které budou hrát proti sobě.

Papírově nejtěžší soupeřku bude mít na dvorci číslo tři Barbora Záhlavová-Strýcová, která vyzve Italku Francesku Schiavoneovou. Ta je nasazená jako číslo šest, na trávě nicméně není tak silná jako na antuce, na níž hrála letos finále Roland Garros, které loni dokonce vyhrála.

"Hrozně moc se na to utkání těším. Vím, co bych měla hrát," prohlásila Záhlavová-Strýcová. "Hraje jednoruč bekhend. Nehraje tak rychle, abych to nestíhala, takže bude to zajímavý zápas," konstatovala. "Ráda hraju na trávě, můj tenis na trávu sedí."

Po premiérovém postupu do 2. kola Wimbledonu si bude chtít ještě vylepšit bilanci Petra Cetkovská, kterou ale čeká těžká soupeřka v podobě turnajové třináctky Agnieszky Radwaňské z Polska. "Nic moc. Agnieszka hraje na všech površích skvěle. Ale naděje umírá poslední. Chtěla bych alespoň uhrát dobrý zápas," prohlásila Cetkovská.

Andrea Hlaváčková po deklasování Rodionovové narazí na bratislavskou rodačku reprezentující Austrálii Jarmilou Gajdošovou, jež je 27. nasazená. "Jarku znám moc dobře, hrály jsme spolu v juniorech sezonu a půl debly, jsme celkem kamarádky," řekla Hlaváčková. "Na trávě má silný zbraně, hraje rychlý tenis. Je nasazená a já nemám co ztratit. Moc se na to těším," prohlásila Hlaváčková, která v květnu vyhrála s krajankou Lucií Hradeckou čtyřhru na Roland Garros.

"Úspěch v Paříži mi dodal to sebevědomí. Otevřelo mi to oči a ukázalo, že patřím mezi ty nejlepší hráčky na světě. Nemyslím deset nebo dvacet, ale těch 50 nebo 70 nejlepších," řekla.

Dnes na sebe narazí také česká dvojka Lucie Šafářová s trojkou Klárou Zakopalovou. "Určitě to bude hrozně těžký zápas. Lucka hraje výborně," řekla Zakopalová. Podle ní jsou souboje s krajankami "vždy zvláštní". "Člověk se tak nehecuje, obě jsou nervózní. Většinou ten zápas není moc koukatelný. Ale bohužel, musíme spolu nastoupit," dodala hráčka, která se loni ve Wimbledonu dostala do osmifinále. "Nebudu říkat, čeho bych chtěla letos dosáhnout. Prostě půjdu na kurt, vydám ze sebe maximum a uvidíme, kam to půjde," řekla.

Slova Zakopalové potvrdila i Šafářová. "Když člověk hraje s Češkou, je to vždy nepříjemné," řekla Šafářová, jež už má s krajankou zkušenost z prvního kola. V něm zdolala Hradeckou. "Já se se těch Češek nezbavím," řekla se smíchem. "S Luckou i s Klárou jsme kamarádky, takže je to vždy takové nepříjemné utkání. Ale člověk je tady pracovně, tak se budu snažit odvést maximální výkon a budu se snažit vyhrát," zdůraznila.

Obě tenistky proti sobě letos nastoupí už potřetí a zatím mají vyrovnanou bilanci 1-1. Celkově vede 3-2 (včetně extraligy) o pět let starší Zakopalová, jež vyhrála i jediné střetnutí na trávě - před šesti lety ve finále v Hertogenboschi.

Centr kurt bez Sereny, Šarapovové, Wozniacké i Djokoviče
Duel těžkých vah odstartuje program na centrálním dvorci. Aktuálně pátý hráč světa Robin Söderling ze Švédska se utká s Australanem Lleytonem Hewittem, který ve Wimbledonu před devíti lety triumfoval.

Zřejmě poprávu pořadatelé očekávají vyrovnanou bitvu i od zápasu čerstvé vítězky French Open Na Li z Číny se Sabinou Lisickou. Jednadvacetiletá Němka při svém posledním startu ve Wimbledonu - v roce 2009 - prohrála až ve čtvrtfinále a letos na zeleném pažitu v sedmi zápasech ještě neztratila ani set. Před 14 dny totiž vyhrála turnaj v Birminghamu.

Druhou překážku na cestě za vyrovnáním rekordu v podobě sedmi wimbledonských titulů má před sebou Roger Federer. Švýcarského tenistu večer na hlavním kurtu vyzve Francouz Adrian Mannarino.

Novak Djokovič v prvním kole zahájil novou vítěznou sérii a druhý korálek na pomyslnou šňůru si bude chtít připsat proti Kevinu Andersonovi. Jihoafričan má za sebou pětisetový maratón s Marčenkem, ale už ví, jaké to je Srba porazit. Nicméně letos ve dvou zápasech neuhrál ani set.

Na "jedničce" bude stejně jako Djokovič hrát také jedna z aspirantek na titul ve dvouhře žen vítězka z roku 2004 Maria Šarapovová. Ruská tenistka se postaví proti domácí naději Lauře Robsonové

Až na kurt číslo 2 naplánovali pořadatelé souboj obhájkyně titulu Sereny Williamsové proti vítězce juniorky French Open 2008 Simoně Halepové z Rumunska. Na stejné místo později nastoupí také světová jednička Caroline Wozniacká proti Francouze Virginii Razzanové.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
čtvrteční program (23. 06. 2011)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Söderling (5-Švéd.) - Hewitt (Austr.)
Li Na (3-Čína) - Lisická (Něm.)
Mannarino (Fr.) - Federer (3-Švýc.)

Kurt č. 1 (13:00):
Anderson (JAR) - Djokovič (2-Srb.)
Dimitrov (Bul.) - Tsonga (12-Fr.)
Robsonová (Brit.) - Šarapovová (5-Rus.)

Kurt č. 2:
Halepová (Rum.) - S. Williamsová (7-USA)
Ferrer (7-Šp.) - Harrison (USA)
Wozniacká (1-Dán.) - Razzanová (Fr.)
Baltachaová (Brit.) - Shuai Peng (20-Čína)

Kurt č. 3:
Schiavoneová (6-It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR)

Kurt č. 4:
2. zápas: Cetkovská (ČR) - A. Radwaňská (13-Pol.)

Kurt č. 16:
3. zápas: Hlaváčková (ČR) - Gajdošová (27-Austr.)

Kurt č. 17:
3. zápas: Šafářová (31-ČR) - Zakopalová (ČR)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Docela škoda že Cetkovská hraje na kurtu kde není kamera :) musí to být krásný zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ano -- petra za tři sety 53 winnerů, z toho 42 za poslední dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně hrát takhle pěkně s takovou hráčkou smekám klobouk a to sem si říkala že to bude rychlý zápas. Postoupila po třech letech na grandslamu dál :) a já se smála že to je zase konec ve 2. kole a ono to vypadá dost nadějně
Reagovat
smazaný uživatel
No a frajerka je ve 3. kole :D tak pro mě zatím nejětší překvapení Wimbledonu 2011 :) super !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Super, super. To jsem fakt vůbec nečekal. Doufám ale, že s tou hroznou Anou bude hrát přece jen o trošku vyrovnanější partii než před třemi lety na Rg. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To bude mít hodně těžké , ale ona už hraje jen s tím že může jenom získat ztratit nemůže nic :) a to se pak hraje dobře :)
Reagovat
EllNino
Cetkovska 3:6 7:6 5:4 a zase prsi tak doufan ze to doklepne...
Reagovat
smazaný uživatel
No, já jsem dostatečně nadšenej už z toho, že to je takhle vyrovnaný a že totálně otočila druhej i třetí set. Na druhou stranu, Aga by byla asi důstojnější soupeřkou Ivanovičové ve 3. kole. Cetkovská od ní na RG 2008 ve 4. kole dostala dva kanáry. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pro mě velké zklamání tahle porážka Hewitta. Když Soderlinga brejk v 5. setu, už jsem doufal, že to dotáhne. Robin začal od 3. setu lépe podávat a nedělal už tolik chyb, oproti tomu Lleyton začal na to, že byl ten defenzivnější chyb více a stálo ho to zápas. Fakt mě to zklamalo, zatím pro mě největší letošní zklamání, čekal jsem, že ho Hewitt porazí a ve 3. kole by si zahrál s Tomicem. Tak snad ted Tomic vyhraje s Andrejevem a porazí Soderlinga.
Reagovat
a.magerova
Jj taky jsem mu fandila a po druhém setu i věřila v úspěch, pak v pátém setu taky :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Holt jži v dnešním tenise převažuje hrubá síla, co se dá dělat. Ale Lleytona mi bylo fakt líto, s tím losem mohl dojtí aspoň do čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda..Mám pocit, že Lleyton začal hrať až príliš pasívne a so zbytočným strachom o výsledok..Soderling sa zameriaval na udržanie lopty vo výmene, aj za cenu menej agresívnych úderov..Vyšlo to...Verím, že ak by Hewitt postúpil, vyzve v QF Djokoviča..To mohol byť božský zápas..Andreev či Meltzer by mu na tráve problém nerobili...
Reagovat
smazaný uživatel
zakopalku at veme čert. My fandíme Lucce!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já sice fandím taky Lucce, ale musíš objektivně uznat, že Klára hraje dobře, zejm. skvěle returnuje. Ostatně, dlouhodobě patří mezi nejlepších deset returnujích hráček na okruhu WTA.

To zatracování a nadávání, kterým jí tu někteří jedince (včetně tebe) zahrnují, je odsouzeníhodné.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad šafářová porazí Zakopalku.
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt je furt génius.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečnej vítěznej míč při tom breaku. Snad už to dotáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Krása, tak Lleyton urval první set, zatím dobrý zápas, vyrovnaný, každý si pomáhá svými zbraněmi, Soderling servisem a forehandem, Hewitt zatím dobře brání a nechybuje, navíc hraje chytře. Ještě dva sety.
Reagovat
a.magerova
Schiavoneová (6-It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR)
Francesca má dnes narozeniny - 31 let

Halepová (Rum.) - S. Williamsová (7-USA)
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/106984/obri-prsa-jsou-pryc-a-rumunska-tenistka-vali.html
Reagovat
smazaný uživatel
No to je ale pytlovina, prý že letos válí. Celou sezonu hraje kulový, kromě jednoho zápasu ve Wimbledonu a finále slabě obsazeného Fesu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy je velká škoda, že los proti sobě poslal v prvním kole proti sobě obě Lucky, hned v druhém díky výhře Kláry opět dvě Češky. A ve čtyhře v prvním kole taky (opět je to při výpisu programu trochu opomínáno). Ono jsem si to tedy včera vypsal a s 11 hráčkami byli jsme po Rusku a USA 3., tedy co se dvouhry týká.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhé straně, naděje na další hráčku ve 3. kole by byla o hodně menší, ne-li nulová.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň bude Nova Sport vysílat pořádný tenis a ne zoufalé pinkání jako napříkald v podání Zakopalové a Webley-Smith. Je fan, ze vysílají české hráče a hráčky, ale zase co je moc, to je moc.
Reagovat
smazaný uživatel
moja rec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist