5. den US Open: Muchová, Menšík a Veselý zabojují o účast ve druhém týdnu

1. 9. 2023, 10:00
Previews 134
V rámci pátého hracího dne letošního ročníku US Open poznáme první účastníky druhého týdne. Karolína Muchová se ve třetím kole utká s domácí Taylor Townsendovou, kvalifikant Jakub Menšík vyzve domácí jedničku a světovou devítku Taylora Fritze a Jiří Veselý změří síly s kvalifikantem Bornou Gojem. Další krok k úspěšné obhajobě se pokusí udělat světová jednička Iga Šwiateková.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Muchová (10-ČR) - Townsendová (USA) | Louis Armstrong Stadium (17:00 SELČ)
Veselý (ČR) - Gojo (Chorv.) | Court 17 (22:00 SELČ)
Menšík (ČR) - Fritz (9-USA) | Louis Armstrong Stadium (sobota 1:00 SELČ)
• Cesta za obhajobou titulu •
Šwiateková (1-Pol.) - Juvanová (Slovin.) | Louis Armstrong Stadium (18:30 SELČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI

 

Češi v akci

Karolína Muchová (10.) - Taylor Townsendová (132.) | Louis Armstrong Stadium (17:00 SELČ)
Karolína Muchová si suverénně poradila se Storm Hunterovou i Magdalenou Frechovou a znovu si zahraje třetí kolo US Open. Proti australské deblové specialistce ztratila jen čtyři gamy a v duelu s Polkou šest. V New Yorku se jí tak znovu po letech daří, v posledních dvou ročnících ztroskotala hned v prvním kole.

Právě ve Flushing Meadows před pěti lety prorazila na hlavní okruh, když coby kvalifikantka porazila Garbiňe Muguruzaovou a Dajanu Jastremskou. Třetí kolo v tomto dějišti absolvovala 27letá Češka už třikrát a jejím maximem je osmifinále z roku 2020, ve kterém podlehla pozdější finalistce Viktorii Azarenkové.

Ještě před necelým rokem figurovala kvůli častým zdravotním potížím mimo TOP 200 žebříčku, ale v letošní sezoně se zase rozjela. Na skvělé výsledky dosáhla už v úvodních měsících tohoto roku postupy do čtvrtfinále v Dubaji a Indian Wells. Následovala finále na French Open a na WTA 1000 v Cincinnati a debut v TOP 10 pořadí.

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Cincinnati,  French Open (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati (F)
Bilance: 35:12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 25:8
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 9:3 (kariérní 141:70)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (F), Wimbledon (1K)

Karolína Muchová - US Open
Kariérní bilance:
9:5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2020)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Varšava (2K), Montreal (OF), Cincinnati (F)
Cesta turnajem: Hunterová (6:4, 6:0), Frechová (6:3, 6:3)

Taylor Townsendová sklidila bouřlivé ovace na dvorci číslo 17 za zvládnutou více než dvouhodinovou bitvu s nasazenou devatenáctkou Beatriz Haddadovou Maiaovou (7:6, 7:5). V utkání pouze jednou zaváhala na podání a připsala si svůj čtvrtý skalp TOP 20, druhý v aktuálním roce (Jessica Pegulaová, Řím) a druhý na US Open (Simona Halepová, 2019).

Sedmadvacetiletá Američanka měla před startem turnaje na kontě jen jednu výhru v hlavních soutěžích grandslamů po koronavirové pauze v roce 2020, zejména i kvůli mateřské přestávce, z níž se vrátila loni v dubnu. Na letošním US Open nepovolila set ani Varvaře Gračovové (6:4, 6:2) a potřetí v kariéře prošla do třetího kola grandslamů.

Taylor Townsendová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím (3K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: US Open (3K)
Bilance: 19:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na venkovních betonech: 5:7
Bilance proti hráčkám TOP 10: 1:0 (kariérní 2:10)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (1K), Wimbledon (Q)

Taylor Townsendová - US Open
Kariérní bilance:
6:7
Nejlepší výsledek: osmifinále (2019)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Cincinnati (Q)
Cesta turnajem: Gračovová (6:4, 6:2), (19) Haddadová Maiaová (7:6, 7:5)

Vzájemná bilance: 0:0. Muchová má v této fázi majorů bilanci 5:4 a je jasnou favoritkou, ačkoli letos prohrála tři souboje s hráčkami mimo TOP 100 hodnocení. Townsendové by se nemělo podařit vyrovnat grandslamové maximum, kterým je osmifinále US Open 2019, kdy tu včetně kvalifikačních bojů zvládla šest utkání v řadě.

 

Jiří Veselý (437.) - Borna Gojo (105.) | Court 17 (22:00 SELČ)
Jiří Veselý naskočil do letošní sezony kvůli zranění s velkým zpožděním, je odpočatější než většina jeho kolegů a možná i díky tomu zvládl na probíhajícím US Open už dvě pětisetové bitvy. Zatímco na posledních třech challengerech vypadl vždy po třísetové porážce, v New Yorku rozhodující sadu vyhrává. Jeho vítězství nad Enzem Couacaudem nebylo takovým překvapením, ovšem to nad členem TOP 20 Franciscem Cerúndolem už ano a velkým. Navíc se jedná o jeho první letošní vítěznou sérii v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a teprve třetí napříč všemi úrovněmi.

Třicetiletý Čech exceloval mezi juniory, když ovládl Australian Open, hrál finále US Open a dotáhl to na post světové jedničky. Jeho působení mezi profesionály však od začátku brzdí neustálé zdravotní potíže, které mu v mnoha případech znemožnily naplnit potenciál. Poslední zranění řešil loni, kdy sezonu uzavřel už po US Open a osm měsíců vůbec nehrál. Momentálně v žebříčku figuruje až v páté stovce.

Na US Open startuje bývalý 35. hráč světa podesáté v kariéře a mezi nejlepší dvaatřicítku dokázal postoupit teprve podruhé. Před osmi lety vzdal v této fázi za stavu 0:2 na sety domácímu Johnovi Isnerovi.

Jiří Veselý - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
US Open (3K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: první turnaj na nejvyšší tour
Bilance: 9:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na venkovních betonech: 5:1
Bilance proti hráčům mimo TOP 100: 6:9 (kariérní 284:130)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (1K), Wimbledon (2K)

Jiří Veselý - US Open
Kariérní bilance:
5:8
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2015, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Grodzisk Mazowiecki challenger (2K)
Cesta turnajem: Couacaud (5:7, 6:3, 6:2, 3:6, 6:4), (20) F. Cerúndolo (7:6, 6:2, 3:6, 2:6, 7:6)

Borna Gojo v posledních letech udržoval jistý trend, a sice sbíral úspěchy na challengerech a držel krok s nejlepšími hráči světa v týmových soutěžích jako Davisův pohár a ATP Cup. Pětadvacetiletému Chorvatovi však velmi dlouho trvalo, než se začal prosazovat i na nejvyšším okruhu, na kterém naopak pravidelně selhával.

V posledních týdnech se ovšem zlepšil už i na turnajích ATP a grandslamech. Na úvod sezony amerických betonů porazil v Los Cabos ve třech setech Cristiana Garína a proti Iljovi Ivaškovi nebyl daleko od svého prvního čtvrtfinále na této úrovni. A nyní na US Open vylepšuje své maximum na majorech. Těžký los měl už v kvalifikaci, v níž narazil na mladé talenty Hamada Medjedoviče, Adriana Andrejeva a Tomáše Macháče. V hlavní soutěži ještě neztratil set, nejprve smetl antukáře Huga Delliena a pak překvapivě a snadno přehrál Mackenzieho McDonalda.

Borna Gojo - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
US Open (3K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: US Open (3K)
Bilance: 38:21
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 21:8
Bilance proti hráčům mimo TOP 100: 34:11 (kariérní 190:126)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (Q), Wimbledon (1K)

Borna Gojo - US Open
Kariérní bilance:
2:0
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: Los Cabos (2K), Toronto (Q), Stanford challenger (ČF)
Cesta turnajem: Dellien (6:3, 6:3, 6:1), McDonald (6:3, 6:4, 6:4)

Vzájemná bilance: 0:0. Veselý je větším talentem a celkově lepším i úspěšnějším hráčem. Gojo má nicméně i tak velkou příležitost ve svém průlomovém tažení na grandslamech pokračovat. Bývalé české jedničce totiž po dvou vyčerpávajících bitvách hrozí, že mu v průběhu zápasu dojdou síly.

 

Jakub Menšík (206.) - Taylor Fritz (9.) | Louis Armstrong Stadium (sobota 1:00 SELČ)
Jakub Menšík si asi jen těžko mohl přát lepší grandslamový debut. Český talent, jenž v pátek slaví 18. narozeniny, posbíral na letošním US Open už pět vítězství a zahraje si o postup do osmifinále. V kvalifikačních bojích porazil bývalého člena TOP 10 Fabia Fogniniho, Leandra Riediho a krajana Zdeňka Koláře a v hlavní soutěži přemohl francouzský dvojboj v podobě Grégoireho Barréreho a Titouana Drogueta.

V posledním zhruba roce a půl výrazně zapracoval na fyzické kondici a neustále se zlepšuje i herně a výsledkově. Loni v lednu ve finále juniorského Australian Open prohrál vyčerpávající bitvu a kurt musel kvůli křečím opustit na vozíčku. Po zklamání se ovšem začal pravidelně účastnit profesionálních turnajů a velmi rychle se prosazoval. V průběhu loňské a letošní sezony dohromady posbíral už přes 70 výher a nyní by měl mít jistý debut v TOP 150 žebříčku.

Posledním českým teenagerem, který se dokázal probojovat do třetího kola grandslamů, byl ještě před pár dny Tomáš Berdych. Také bývalému čtvrtému muži pořadí se to poprvé povedlo v tomto dějišti, a to v roce 2004, kdy v souboji o osmifinále porazil Michajla Južného.

Jakub Menšík - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
US Open (3K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: US Open (3K)
Bilance: 33:17
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 10:5
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (-), Wimbledon (-)

Jakub Menšík - US Open
Kariérní bilance:
2:0
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Barrére (6:4, 4:6, 7:6, 6:2), Droguet (3:6, 6:2, 7:6, 6:3)

Taylor Fritz odehrál na generálkách před US Open nejvíce zápasů ze všech členů TOP 10 pořadí. V úvodních kolech na US Open tak ideálně potřebuje vítězit rychle, aby pošetřil síly pro případné závěrečné boje. To se mu zatím i díky příznivému losu daří, Stevovi Johnsonovi i Juanovi Pablovi Varillasovi povolil pouhých pět gamů.

Pětadvacetiletý Američan je letos pilný od začátku sezony a možná právě to stojí za jeho poklesem formy v posledních měsících. V probíhající sezoně amerických betonů se na řadu vítězství nadřel, včetně soubojů s outsidery, a před několika dny ve čtvrtfinále na Masters v Cincinnati působil vyčerpaně a vůbec nedokázal vzdorovat pozdějšímu šampionovi Novakovi Djokovičovi (0:6, 4:6).

Pro loňského čtvrtfinalistu Wimbledonu vypadá i další zápas jednoduše. Vzhledem ke své historii na US Open si však nemůže dovolit podcenit žádného protivníka. Na domácím grandslamu totiž prohrál obě utkání třetího kola a poslední porážku v tomto dějišti loni v prvním kole si připsal proti ještě většímu outsiderovi, Brandonovi Holtovi.

Taylor Fritz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Atlanta,  Delray Beach (T);  Washington,  Ženeva,  Mnichov,  Monte Carlo,  Acapulko, Dallas (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Atlanta, Delray Beach (T);  Washington, Acapulko (SF)
Bilance: 47:19
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na venkovních betonech: 31:8
Bilance proti hráčům mimo TOP 100: 7:2 (kariérní 151:61)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (3K), Wimbledon (2K)

Taylor Fritz - US Open
Kariérní bilance:
8:7
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2018, 2020, 2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Atlanta (T), Washington (SF), Toronto (OF), Cincinnati (ČF)
Cesta turnajem: Johnson (6:2, 6:1, 6:2), Varillas (6:1, 6:2, 6:2)

Vzájemná bilance: 0:0. Fritz nehrál v přípravě na US Open v nejlepší formě, ovšem ve Flushing Meadows působí zase rozjetě a nejspíše si s nezkušeným českým mladíkem poradí. Nejlepší Američan v žebříčku ATP by měl poprvé postoupit do osmifinále domácího majoru.

 

Cesta za obhajobou titulu

Iga Šwiateková (1.) - Kaja Juvanová (145.) | Louis Armstrong Stadium (18:30 SELČ)
Iga Šwiateková musela ve druhém kole US Open zabrat více než v tom prvním, ale i tak si poradila s Darjou Savilleovou snadno 6:3, 6:4 za hodinu a půl. O dva dny dříve ztratila nasazená jednička jediný game s Rebeccou Petersonovou a úspěšně zahájila obhajobu loňského triumfu a také boj o setrvání na postu světové jedničky.

Před závěrečným grandslamem roku měla solidní přípravu složenou z titulu ve Varšavě a semifinále v Montrealu a Cincinnati. Čtyřnásobná grandslamová šampionka zvládla na všech letošních turnajích alespoň tři zápasy a od začátku sezony 2021 neprošla pouze v jednom případě do druhého týdne grandslamových podniků.

Dvaadvacetiletá Polka se na US Open každou účastí zlepšovala. Po druhém kole v roce 2019, třetím před třemi lety a předloňském osmifinále tady dokázala loni v posledních třech kolech porazit Jessicu Pegulaovou, Arynu Sabalenkovou a Ons Jabeurovou a zvednout nad hlavu trofej pro šampionku.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Varšava,  French Open,  Stuttgart,  Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Cincinnati,  Montreal,  Bad Homburg,  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Varšava, Dauhá (T); Dubaj (F); Cincinnati, Montreal, Indian Wells (SF)
Bilance: 55:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 29:6
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 7:0 (kariérní 99:16)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (T), Wimbledon (ČF)

Iga Šwiateková - US Open
Kariérní bilance:
15:3
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: triumf
Generálka: Varšava (T), Montreal (SF), Cincinnati (SF)
Cesta turnajem: Petersonová (6:0, 6:1), Savilleová (6:3, 6:4)

Kaja Juvanová prožívá na US Open jeden z nejlepších turnajů za dlouhou dobu. Bývalá 58. hráčka světa začínala už v kvalifikaci a dokázala vyrovnat své grandslamové maximum. Dvaadvacetiletá Slovinka v hlavní fázi přehrála nasazenou Elisabettu Cocciarettovou (6:2, 7:5) a po téměř třech hodinách domácí Lauren Davisovou (6:7, 6:4, 6:3).

Ve třech z pěti zápasů v posledních dnech musela do tří setů a obě její dvousetové výhry zahrnovaly dějství, které skončilo poměrem 7:5, nebo 7:6. Letošní rok je pro ni náročný nejen tenisově, v prosinci totiž zemřel její otec. V posledních týdnech se ale herně výrazně zvedla a zvládla 15 z posledních 18 duelů.

Kaja Juvanová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Budapešť (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: US Open (3K)
Bilance: 28:15
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na venkovních betonech: 9:5
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:1 (kariérní 2:4)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (Q), Wimbledon (2K)

Kaja Juvanová - US Open
Kariérní bilance:
4:3
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: žádná
Cesta turnajem: (29) Cocciarettová (6:2, 7:5), Davisová (6:7, 6:4, 6:3)

Vzájemná bilance: Šwiateková vede 2:0. Aktérky jsou už několik let kamarádky a startovaly bok po boku na juniorských turnajích, společně došly třeba do semifinále dívčího US Open 2016. Na profesionální úrovni měla v obou soubojích (2021) navrch Polka. Juvanová neuhrála set v ani jednom z předchozích tří utkání třetího kola na grandslamech.

 

Program 5. hracího dne

• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 18:00 SELČ)
1. Paul (14-USA) - Davidovich (21-Šp.)
2. Wozniacká (Dán.) - Bradyová (USA) / nejdříve v 19:00 SELČ
3. Mertensová (32-Belg.) - Gauffová (6-USA) / nejdříve v sobotu v 1:00 SELČ
4. Djere (32-Srb.) - Djokovič (2-Srb.)


• LOUIS ARMSTRONG STADIUM • (od 17:00 SELČ)
1. Muchová (10-ČR) - Townsendová (USA)
2. Šwiateková (1-Pol.) - Juvanová (Slovin.)
3. Mannarino (22-Fr.) - Tiafoe (10-USA)
4. Menšík (ČR) - Fritz (9-USA) / nejdříve v sobotu v 1:00 SELČ
5. Rybakinová (4-Kaz.) - Cirsteaová (30-Rum.)


• GRANDSTAND • (od 17:00 SELČ)
1. Xinyu Wang (Čína) - Schmiedlová (SR)
2. Shelton (USA) - Karacev (-)
3. Stricker (Švýc.) - Bonzi (Fr.)
4. Lin Zhu (Čína) - Bencicová (15-Švýc.) / nejdříve ve 23:00 SELČ


• COURT 17 • (od 17:00 SELČ)
1. Mariaová/Rusová (Něm./Niz.) - Collinsová/N. Kičenoková (USA/Ukr.)
2. Ostapenková (20-Lot.) - Peraová (USA) / nejdříve v 18:30 SELČ
3. Zhizhen Zhang (Čína) - Hijikata (Austr.)
4. Veselý (ČR) - Gojo (Chorv.) / nejdříve ve 23:59 SELČ


• COURT 5 • (od 17:00 SELČ)
1. Kar. Plíšková/Vekičová (ČR/Chorv.) - L. Chan/Z. Yang (11-Tchaj-wan/Čína)
2. Kolodziejová/Nosková (ČR) - Montgomeryová/Ngounoueová (USA)


• COURT 10 • (od 19:00 SELČ)
1. Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Strýcová/Vondroušová (ČR)
2. Matteková-Sandsová/Potapovová (USA/-) - S. Hsieh/Xin. Wang (8-Tchaj-wan/Čína)
3. Strýcová/González (ČR/Mex.) - Hunterová/Peers (Austr.)


• COURT 12 • (od 17:00 SELČ)
1. Behar/Pavlásek (Urug./ČR) - Lammons/Withrow (15-USA)


Kompletní program

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

134
Přidat komentář
frenkie57
Když jsem viděl toho Chorvata v kvalde, jeho fyzické dispozice a z toho pramenící delovy servis, hned jsem si říkal, že to bude mít Jirka těžké. Nu což, Novák může klidně spát. smile
Reagovat
Liverpool22
Dalo se to čekat, že J1rka bude unavený a fyzicky odpadne - kluci dnes velké zklamání. Teda pokud ještě Jirka nepovstane z popela
Reagovat
frenkie57
Moc to nevypadá, 4:2. Tak se alespoň můžeme plně soustředit na trio našich holek. Vlastně duo, Muška má prozatím splněno. Doufám, že nezůstane v OF osamocen, že jí tam alespoň jedna z nich doprovodí. Maruška to asi nebude, to by musela mít Žába zase nějaké návaly, příp. se zase poblinkat na kurtu. smile
Ale ani Maki to nebude mít jednoduché. Tož uvidíme.
Reagovat
Liverpool22
J1rka smile - konečná smile
Reagovat
Krisboy
196 cm/90 kg. Nechtěl bych od něj dostat facku smile
Reagovat
frenkie57
Zápas Kuby jsem neviděl, ale musel to být fičák teda. Tři gemy za tři sety. Čekal jsem přeci jenom trochu větší odpor. Ale co už, svoje si Kuba splnil, zahrál si na centerkurtu, postoupil výrazně na žebříčku, nasbíral nějaké zkušenosti a nějakou tu kačku taky vydělal. Já myslím, že může být spokojený.
Reagovat
Liverpool22
Zázrak se nestal a uhrát 3 hry je fakt klepec smile
Reagovat
R01316
no tak na druhe strane je Fritz docela ve forme. Jeste na turnaji v zadnem setu neztratil vic nez 2 hry.
Reagovat
frenkie57
Zápas Kuby jsem neviděl, ale musel to být fičák teda. Tři gemy za tři sety. Čekal jsem přeci jenom trochu větší odpor. Ale co už, svoje si Kuba splnil, zahrál si na centerkurtu, postoupil výrazně na žebříčku, nasbíral nějaké zkušenosti a nějakou tu kačku taky vydělal. Já myslím, že může být spokojený.
Reagovat
HolyMotors
Uff, to by klepec. Rychle zapomenout, i tak to byl skvělý turnaj. Je na čem stavět smile
Reagovat
Mac
mladej se asi nechal rozhodit tim silne protahnutym mto a nikdy se z toho nevzpamatoval...
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. To MTO Kubu úplně vykolejilo - nečekal, že si Fritz bude po 3. hře tejpovat prsty u nohou - proč si to neudělal před zápasem? smile
Reagovat
Mac
jojo, cas byl davno vyprsenej a fric v pohode, malem tam jeste zacal rozdavat autografy... a mensik se tam v koute rozciloval... se divim, ze aspon nesel zalovat za rozhodcim...smile
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
Blondie
:( :(
Reagovat
Mac
ten jugos je uplne nehratelnej, si snad pred zapasem snupnul...smile
Reagovat
Preview.lover
Saúdská Arábie nabízí trojnásobné příze money na turnaji mistryň
Reagovat
Svatopluk
My nabízíme plné hlediště. Nechtěl bych to rozhodovat
Reagovat
tommr
a navíc nabízíme zdarma prověrku politické způsobilosti: bud podepíšeš nebo si nezahraješ ...
Reagovat
HolyMotors
To je v pořádku. Pokud souhlasíš s tím, co dělá Putin, neměl bys z té země ani vylejzat, natož si vydělávat ve svobodném světě tenisem.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
lol
Reagovat
Ondra979
smilesmile
Reagovat
fandorin78
Wozniacká skvěle! Tento návrat nevypadá na propadák jako pokusy Clijstersové. Jen tak dál.
Reagovat
EllNino
tak první pokud Kim skončil velkými GS tituly :) Až ten druhý byl trochu zbytečný, ale taky jí byo 38
Reagovat
Dobry-den
VoStrý holky s nasazenejma jedničkama pěkně vytřely kurt.
Bylo krásně vidět, kdo je na vlně a může si to užívat a kdo je v těžké nepohodě...
Reagovat
com
no az zitra Vondrouska postoupi do druhyho tydne, tak cekam odstoupeni z debla smilesmile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
com
presne tak tomu bylo ve Wimbledonu smile
Reagovat
BooOoo
tohle je úplně jiné než s Miriam na Wimbledonu. Tohle Báře neudělá, je to její úplně poslední turnaj, každý zápas může být poslední. Miriam nekončila kariéru a s Markétou si určitě ještě zahrají.
Reagovat
R01316
Tak zatim se Marketa na kurtu moc nezdrzela, tak posetrila sily
Reagovat
tommr
není jisté že Markéta porazí Alexandrovou ...
Reagovat
A211
vyřazeny no je velký sestup.Jsem zvědav co a jak bude B.K dělat.smile
Reagovat
Preview.lover
Přesně po roce opustí post světové jedničky ve čtyřhře
Reagovat
GaelM
Už to dlouho držela jen setrvačností a díky nevyrovnaným výkonům dalších párů, hlavně Gauff+Pegula.

Období mezi červnem 2022 a březnem 2023 bylo v podání KrejSi skvělé, zaslouženě se dostaly na vrchol a prakticky v té době neměly konkurenci. Čeká je teď ještě dost obhajob a asi se budou dál propadat, ale snad se jim podaří restart a vrátí se příští sezónu opět silné. Pořád jsou obě velmi mladé a obhajoba olympijského zlata by snad měla být hodně silná motivace... smile
Reagovat
com
ha, dva kanari nebudou smilesmile
Reagovat
A211
Karolíně M. k vítězství jen tak dál a přidávat.smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
porazily v deblu nasazené jedenáctky Chan/Yang smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
měl jsem nutkání vsadit - kurz byl 4, ale pak jsem se na to vybodnul - škoda smile Kája se nyní možná už bude soustředit na debl, kde GS má stále šanci vyhrát smile
Reagovat
cabuna
Nebude,říkala,že ho má jen na rozehrání,že toho nemá moc nahráno a že Dona také.Jsou kamarádky a že jim jde jen o radost ze hry a deblem se bavit.Každopádně nevím jestli jsi na zápas koukal ,ale trval přes dvě hodiny a napíbavé do konce.
Reagovat
Liverpool22
Vše je o nastavení hlavy. Pravda je taková, že v singlu už GS nevyhraje, ale v deblu by šanci měla - stačí přepnout myšlení. Máme mraky holek, které GS tituly + placky z OH mají - Bára, Katka, Šafářová, Strýcová, v minulosti Suková, Novotná.... Jenže Kája je prostě jiná smile
Reagovat
hanz
No a pro dnešek máme hotovo...
Reagovat
Otmar
Dobrý tenis, znamenitá Muška. První set trochu problémy s podáním a náběhovými údery, excelentní tiebreak a 2.set spíš jako čestný doprovod na nádraží. Příjemný páteční podvečer, radost a přání, smileaby dál přinášela radost mezi nás, je vítaná. Díky a můžu pustit palce?
Reagovat
Ela-fon-isi
smile
A to vše i přes nepřízeň většiny diváků.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Liverpool22
smile Na začátku zápasu si Taylor oťukávala smile
Reagovat
NovacekTP
Karolíně. Hrála jako vždy, míček po míčku s maximální koncentrací.smile Když jí vidím vždy si vybavím mentálního kouče.smile Karolína je dobrá a Markéta taky.smile Přeji oběma hodně zdraví.
Reagovat
Liverpool22
smile Dnes Muška BIG tenis - sebevědomí, koncentrace, výborný servis, super náběhy na síť - prostě byla radost se na to dívat smile
Reagovat
NovacekTP
smile to byla. Jsem tomu rád. Muchová je osobnost jako hrom.smile
Reagovat
Liverpool22
smile Ano - Muška má charisma a hraje atraktivní tenis smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
vavrinec
Muška !!! smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
dnes parádní výkon z říše snů. smile Vše rozhodl 1. set, kde v koncovce a hlavně v TB Muška přepla na vyšší level a tím Taylor zlomila. Ve 2. setu si pohlídala výhodu brejku a to hlavně díky výbornému servisu - 2. set byl ze strany Mušky smile BIG smile
Reagovat
misa
Pouhých 14 nevynucených chyb v celém zápase je při herním stylu Mušky vynikající číslo. Další kolo má taky hratelné a ve čtvrtfinále by mohla přijít první velká zkouška.
Reagovat
Liverpool22
smile Muška už ve 2. kole výborně servírovala a dnes to hlavně ve 2. setu opět potvrdila. Dneska jsem nadšený jelikož hrála fakt hodně dobře smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
zfloyd
ve druhém setu prodala svou větší kvalitu smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile 2. set byl hodně kvalitní
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Dobry-den
Je to tam. smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Muška ve 2. setu zatím výborně servíruje smile snad to vydrží 5:2 to už je blízko smile
Reagovat
hanz
Tejlůrka je nutný rozhejbat, v tom hicu z ní bude pěkně lejt...
Reagovat
Nenela
Tejlurka smile
Reagovat
Nenela
Jak bys psal moje jmeno? Nenelinek? smile
Reagovat
hanz
Tak záleží, kterýho jsi pohlaví...smilesmile
Reagovat
Nenela
Vzhledem k tomu ze Townsend je evidentne zena a nazyvas ji Tejlurek, je to evidentne jedno smile
Reagovat
hanz
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Muška výborný začátek a 3:0 smile Taylor je psychicky dole po výprasku v TB
Reagovat
frenkie57
ve druhém setu poněkud zvadla, teď už jí snad Kája dorazí.
Reagovat
Liverpool22
má v hlavě nepovedou koncovku 1. setu. Naopak Muška je nyní psychicky hodně nahoře
Reagovat
zfloyd
byl jsem nějak klidný , a tajbrejk potvrdil , že jsem udělal dobře , Karolina je lepší , ale mohly by ji srazit UE smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Konec setu se Mušce povedl - jen tak dál smile
Reagovat
magnus
uspešne zvládla prvý set smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
zkušeně a zaslouženě bere 1. set. smile Muška jasně lepší na BIG míčích viz. hafo odvrácených brejků. No a TB to už byla jízda a s Taylor zametla smile
Reagovat
Dobry-den
No, tak v koncovce Muška koncentrovaná, naopak Taylor vypla a je z toho set. Muška vyhrála posledních 11 míčů. smile
Reagovat
Liverpool22
to byla jízda smilesmilesmile
Reagovat
misa
Tiebreak 7-0. Kvalita se ukázala v koncovce setu.
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
magnus
Skvelé. Schmiedlová vyhrala prvý set nad X.Wang 6"4 smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Vypadá to, že soupeřkou Káji v OF bude Číňanka.
Reagovat
frenkie57
Je to tak, bude to Wang.
Reagovat
Sinuhet1
tenis peknej smile
Reagovat
dadaft
to jo smile
Reagovat
Nenela
Ale jen od Townsend, Kaja nic moc smile
Reagovat
Liverpool22
7:6 a koncovka setu z říše snů - už jsi spokojená?
Reagovat
Nenela
Uz jo smile
Reagovat
Fandina
Tawnsend je tedy hodně rázná a jeden. Obávám se o Mušku. Bude muset něco vymyslet, zatím má dost vynucených chyb.
Reagovat
Fandina
a jede
Reagovat
Dobry-den
No, za stav 3:3 může být Muška hodně ráda. Na síti zatím děs. smile
Reagovat
Liverpool22
Muška zatím suprově zvládá odvracet brejky smile Celkově pěkný zápas - obě se cpou k síti, mixují hru, hrají útočně... smile
Reagovat
hanz
Muchová to pere do jejího forhandu... to je taktika...smilesmile
Reagovat
dadaft
proti levákům je to někdy na levačku smile
Reagovat
Liverpool22
máš pravdu - hrát do forh. je špatná taktika
Reagovat
Dobry-den
Muško, zápas už začal, tak se prober. smile
Reagovat
Liverpool22
klídek 2:3 smilesmile
Reagovat
frenkie57
Muška se vždycky pomaleji rozjíždí. Dejme jí čas.
Reagovat
zfloyd
co to tam je za rachot ??
Reagovat
dadaft
Tuwnsend hraje dobře, to je poznatek prvních dvou gemů.
Ale Karolína je brousek, myslím, že to dá.
Reagovat
ladinec
Nema někde link na mou lásku mušku?
Reagovat
Liverpool22
https://jokeristhebest.live/1f206739/c8fcfed0/767d9d06
Reagovat
Sinuhet1
sportshub.stream
Reagovat
Sinuhet1
ten kurs jako na favoritku na Musku mi prijde prehnany
Reagovat
Marie9
Mušku dávají na Eurosportu2. smilesmilesmile
Reagovat
uztoje
https://b4ucast.com/channel.php?v=superactions
Reagovat
misa
Kája postoupí v suchém triku. Townsend sice umí občas hrát skvělý tenis, ale chybí jí konzistence, jinak by byla v žebříčku někde jinde.
Reagovat
tommr
Townsend ještě nikdy žádnou Češku neporazila. Prohrála i s Marií Bouzkovou ale to už je hodně dávno. Tak snad Muška dodrží tradici ...
Reagovat
Liverpool22
Tradice se musí dodržovat smile takže 2:1 pro Mušku smile
Reagovat
misa
To ani nevím, že prohrála s Maruškou. Ale dívám se, že k tomu došlo v roce 2016, což mě omlouvá :)
Reagovat
Liverpool22
Dnes se těším nejvíc na Mušku a Rybku - přidávám tipy a v některých případech spíše zbožná přání.

1. MUŠKA smile-Taylor 2:1 - očekávám hodně těžký zápas. Taylor vypadá hodně nažhaveně a navíc jí poženou fanoušci. Je to hodně nečitelný zápas. Muška se bude muset snažit Taylor rozběhat, chodit na síť, prostě mixovat hru a pak by měla postoupit

2. PENKO-Pera 2:0 - klíčové bude, aby Penko měla svůj den a správně seřízená mířidla. Hlavní úkol čeká Penko ve 4. kole, kde musí vykostit Igušku což je i v zájmu našich holek

3. Carol-Brady 2:0 - přeju Carol a případný souboj s Cori by mohl být super

4. Elise-Cori 2:1 - přál bych to Elise, ale realita bude jiná

5. Rybka smile-Sorana 2:0 - dlouhá pauza mezi 1. a 3. kolem je pozitivní v tom, že Rybka mohla pošetřit rameno a tak snad v pohodě postoupí

Naši kluci + Ježíš:

1. Ježíš-Djere 2:0 - uvidíme jak moc Nole bude šetřit svého krajana

2. Jirka-Gojo 3:2 - hodně nečitelný zápas, kde se může stát úplně vše. Trošku mám obavu, aby nám Jiřík neodešel fyzicky což by byla škoda, když v dalším kole číhá Nole

3. Kuba smile-Fritz 3:2 - přál bych si, aby Kuba po velké bitvě vyhrál - to by byla BOMBA, ale realita bude asi jiná. Věřme, že Kuba odehraje vyrovnanou partii což by mu do budoucna hodně pomohlo
Reagovat
Liverpool22
oprava Ježíš - Djere 3:0 smilesmile
Reagovat
tommr
ad 1) Townsend je silná hlavně v deblu kde má reálnou šanci stát se po USO světovou jedničkou. Nebezpečná může být ale i v singlu a to obzvlášť když hraje doma a poženou jí diváci. Muška jí v žádným případě nesmí podcenit ...
ad 5) přál bych si aby vyhrála Cirstea, která by byla pro Mušku schůdnější soupeřka v případném čtvrtfinále ...
Reagovat
Liverpool22
Já si právě přeju čtvrtfinále MUŠKA smile + RYBKA smile - snad to vyjde. Těšil jsem se na Arynu s naší Kájou a Burel do toho hodila vidle. To samé už se těším na zápas Penko s Igou, ale u Penko člověk nikdy neví smile
Reagovat
GaelM
Kuba Menšík imho proti Fritzovi narazí na svůj aktuální strop, překvapilo by mě cokoliv lepšího než 0:3. Dali ho proti domácímu na večer a velký kurt, bude se muset prát i s nepřízní publika...
Reagovat
Liverpool22
Taky si myslím, že Kuba narazí na strop, ale uvidíme co to s ním udělá - velký kurt, večerní zápas, proti domácímu.....Může ho to nakopnout a namotivovat k BIG výkonu - já mu věřím smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale atmosféra může semlít i Taylora, není zvlášť odolný. Ale hraje dobře a jeho prohra by byla samozřejmě překvapením, pro nás milým.smilesmilesmile
Reagovat
darek.vrana
Ovšem kurz 10 na Menšíka, to se musí zkusit.
Reagovat
Liverpool22
dobrej kurz je i na Jirku 3,5 - ale ohledně kurzů vede Juvan kurz 21 smile
Reagovat
bardunek666
Má teď i v případném osmifinále hratelné soupeřky. Dnes to však bude hodně těžké, jsem zvědavý, jak si s kreativní hrou Američanky poradí. Klíčové bude souperku pořádně rozběhat.
Doufám, že příjemného losu využije, hlavně k upevnění pozice pro kvalifikaci na TM :)
Reagovat
JohnB
Tu prostě musí porazit, fyzička není silnou stránkou Townsend
Reagovat
tommr
na to jak vypadá se ale pohybuje skvěle ...
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. Taylor má formu - mám z toho trošku vítr - snad se Muška dobře vyspí a nebude dělat laciné chyby smile
Reagovat
baba
škoda toho deblu, přála bych to oběma .Potkaly se hodně brzo.
Reagovat
tommr
jj tomuhle zápasu by slušelo spíš finále. Proti sobě budou hrát GS šampionky z AO proti GS šampionkám z Wimbledonu ...
Přát budu jednoznačně KrejSi protože ty hrajou o účast na TM a udržení se v čele deblovýho žebříčku. Bára Strýcová ztratila moje sympatie tím že předem rezignovala na účast na letošním TM a Markéta Vondroušová má velkou šanci na to aby došla daleko v singlu ...
Reagovat
GaelM
Asi bych taky radši viděl dál KrejSi, zvlášť po vypadnutí Mertensové je pozice světové jedničky opět reálně ve hře. Ale favoritky pro mě po shlédnutí obou zápasů v prvním kole nejsou. Kurz přes 2.4 na Strýcovou a Vondroušovou je imho sázkařské terno smile
Reagovat
tommr
jj výhra KrejSi je spíš moje přání než tip. Jejich forma s jakou se prezentovaly v singlu a v prvním kole debla je opravdu velmi špatná. U Katky se už ale včera v mixu objevily první záblesky dřívější formy ...
Reagovat
EllNino
Semifinalistky ne? Bára s Maky AO nevyhrály
Reagovat
tommr
KrejSi letos vyhrály AO ...
Bára Strýcová vyhrála letos Wimbledon v deblu a Markéta Vondroušová v singlu ...
Reagovat
Mony
Teď už naše holky každá v jiné čtvrtině, tak ať se potkají v SF a F. A Igu tam žádná nemá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist