6. den na French Open: Federer bude hrát o osmifinále

29. 5. 2009, 21:50
Aktuality 26
Již bez české účasti ve dvouhrách bude v sobotu pokračovat tenisový turnaj French Open. Hlavním tahákem dne bude souboj domácího Paula-Henriho Mathieuho o osmifinále se světovou dvojkou Švýcarem Federerem.

Roger Federer s Paulem-Henrim Mathieuem nastoupí na kurt Philippe Chatriera jako čtvrtí v pořadí a uzavřou zítřejší program na centrálním dvorci. Spolu se utkali již na všech površích a Švýcar s Francouzem ještě neztratil ani set. Vítěz už bude znát svého čtvrtfinálového soupeře, který vzejde z francouzsko-německého duelu Chardy - Haas.

O vyřazení již třetího domácího tenisty bude usilovat Christophe Rochus. Třicetiletý Belgičan, který hrál v grandslamovém osmifinále pouze jednou před devíti lety, se střetne s devátým nasazeným Tsongou.

Na kurtu číslo jedna se během dne představí také srbské hvězdy Jelena Jankovičová a Novak Djokovič.

Sobotní program tenisového French Open (začátek v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera:
Stosurová (30-Austr.) - Dementěvová (4-Rus.), Garbinová (It.) - Razzanová (Fr.), Ch. Rochus (Belg.) - Tsonga (9-Fr.), Mathieu (32-Fr.) - Federer (2-Švýc.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Kuzněcovová (7-Rus.) - Czinková (Maď.), Roddick (6-USA) - Gicquel (Fr.), Melzer (24-Rak.) - Monfils (11-Fr.), Martinezová Sanchézová (Šp.) - S. Williams (2-USA).
Kurt č. 1:
Haas (Něm.) - Chardy (Fr.), Jankovičová (5-Srb.) - Grothová (Austr.), Kohlschreiber (29-Něm.) - Djokovič (4-Srb.), Cirsteaová (Rum.) - Wozniacká (10-Dán.).

Kompletní sobotní program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal jsem,že Djoker vypadne,ale faktem je ,že letos na RG může překvapit i někdo další.Nadal je asi v třísetáku na antuce těžko k poražení.Nevyzpitatelnej davyděnko a snad federer mohou mít šanci.Já mám z fedexovi hry opět dobrý pocit.V posledních týdnech se přibližuje své nejlepší hře.Mathieu hrál výborně.Murrayho by umlátil,no tak snad čilič.Murray je jedinej hráč na okruhu,kterého fakt nemusím.Federer může porazit nadala pouze tehdy,když mu půjde první servis..no aon servíruje fakt dobře,takže uvidíme,ale to samozřejmě předbíhám.....
Reagovat
a.magerova
Jo jo uvidíme uvidíme...
Držet palce samozřejmě budeme :-))
Reagovat
D.A.N
Opět se tu píšou jen pouhé spekulace...ten nepřejde přes toho, ten přes onoho a tak pořád dokola, nebo se různým způsobem napadají oba nesmiřitelné tábory:-) já si myslím, že můžeme max. tipovat ale, že ten 100% přejde přes toho či onoho do toho bych se moc nepouštěl, jelikož dneska může každý porazit skoro každého...jen Rafu na antuce velmi těžce nebo spíše, vůbec pokud jsi bude držet takovou výkonnost.Každopádně fandím Rogovi ale musel by předvést mimořádný výkon na poražení Rafy, ačkoli uvidíme jak to bude.
Reagovat
smazaný uživatel
no on toto je taky prispevek :) ..... prece v te nasi vire, v tom ocekavani, v tech predpokladech je puvab, ne? I v tech sprajcech, durazne pripominam, ze nerikam v napadani a nadavkach.....GO ROGER!
Reagovat
D.A.N
trochu máš pravdu, nicméně já to tu pozoruji už nějaký ten rok a je to pořád to samé dokola..urážky napadání a někteří zachází až za hranicí vkusu a nevidí si na špičku nosu ale na druhou stranu jsou i tací co mají i rozumné argumenty ale je jich v menšině bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti fans Fedexe, ale jak to tak vypadá, tak Nadal si jde pro pátý titul na RG... Pokud se Roger dostane do finále přes Novaka, tak ho tam stejne smete Rafa.Nejsem fanoušek ani Fedexe ani Nadala, ale Nadal hraje momentalne tak, ze na nej nikdo nema.A 5.titul na FO si zaslouží právě jenom on... Jinak se mi líbí jak hraje Tsonga a fandím A.Murraymu... Jsem zvědavej kdo jednou sesadí Nadala, pokud to nebude jeho zdravi...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, to se ale ještě neví, jestli rafa přejde přes verdasca. Protože verdasco hraje podobně jako nadal a mohl by ho při dobrý konstelaci přejet. Případně je tu ještě murray a jestli nadal přejede verdasca, tak to bude s odřenýma ušima a murray by ho mohl taky potrápit - dneska se vyhrabal proti tipsarevičovi docela dobře. A jestli se teda Rafa dobelhá až do finále, tak už to bude pravděpodobně vypadat podobně jako v madridu...
Reagovat
a.magerova
Rafu bych určitě nepodceňovala je to neskutečný bojovník.
Rogerovi přeji úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
bojovník je, ale taky to stojí hodně sil, hm???
Reagovat
a.magerova
Na AO byl Rafa taky uhnanej Verdascem, a stejně zvládl vyhrát pěti-seťák. Musí Roger hlavně přidat a zpřesnit údery a bude fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
co to pises ako??!!ze ci vobec rafa prejde cez verdascaa pod,,,,, prave naopak je dost pravdepodobne ze verdasco sa nedsotane cez davydenka a skor sa bojim ze rafa sa moze viac nadret prave s davydenkom s verdascom mat vacsie problemy nebude aj ked hra verdasco prefektne a atrkativny tenis neverim ze by potrapil rafu a ani neverim ze prejde cez nikolaja ak niekto nerozhodol zan ho a BSB ma pravdu rafa ide za piatym titulom a za tym stat sa legendou uz v 22 rokoch a to tak ze naj antukar vseckych cias zatial "iba to" WAMOS za dalsim skvelym finale tento raz s djokom roger tento rok na finale nema zial /aspon sa tak zatial prejavuje uvidime zajtra/
Reagovat
smazaný uživatel
něco na tom bude co tady píšeš, ale true is outthere
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je isté že Nadala zosadí jeho zdravie :) to hovoril aj Mats Wilander..aj ked v inom zmysle
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, že jestli bude nadal ve finále-což určitě bude, tak bude hrát uplně jinak než v madridu.Mnohem lépe, protože tohle je "jeho" french open.Strašně bych to rogerovi přále, ale bohužel...Vidim to bledě:(
Reagovat
a.magerova
Naděje umírá poslední...
Zatím můžeme s jistotou říci, že FO nevyhrají ti co už vypadli :-))
Reagovat
no1
myslim ze Mathieue by mohl klidne udelat set mozna i dva mozna i 3 :)
Reagovat
smazaný uživatel
jako vtip dobrý.
Reagovat
a.magerova
Alessi: no1 myslel gamy né sety ( se upsal) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) magerová, tak ty znáš.
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON !!!
Reagovat
a.magerova
Super zápas bude až večer ... to bude pohodovej závěr dne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
kolik tipuješ ,že tomu mathiemu povolí gamů?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Abychom se pak nenervovali jako u Acasusa :o)
Reagovat
a.magerova
6:4 6:3 6:2 :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Prajem, aby si sa trafila presne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist