6. den na Roland Garros: Šlágr 3. kola Djokovič - Del Potro

27. 5. 2011, 09:45
Previews 23
Dvouhry na dnešním French Open jsou bez české účasti, nezaujatý divák si však vpodvečer přijde na své: na kurtu Phillipa Chatriera se v souboj těžkých vah utkají Novak Djokovič a Juan Martín Del Potro. Zápasy čekají také na Federera, Wozniackou či Schiavoneovou.
Novak Djokovič - Juan Martín Del Potro

Novak Djokovič může na Roland Garros prodloužit sérii neporazitelnosti v sezoně na 40 zápasů. Marně se od začátku sezony pokouší srbského tenistu zastavit Nadal, Federer či Murray. Dalším soupeřem druhého tenisty světa ve třetím kole pařížského grandslamu bude letos poprvé nebezpečný Argentinec Juan Martín Del Potro, se kterým ale Djokovič ve třech vzájemných zápasech neztratil ani set.

Nicméně vítěz US Open 2009 a předloňský semifinalista Roland Garros se letos po vleklém zranění úspěšně vrací mezi elitu a podle mnohých může adepta na post světové jedničky pořádně potrápit. "Bude to s Novakem krásný zápas a zvláštní příležitost si zahrát proti skvělému hráči. On je favoritem, ale já se budu rvát o postup," vyhlásil Argentinec.

A co na příštího soupeře řekl Djokovič? "No, bude to velká výzva pro nás oba. Je to fantastický tenista, který patří do světové pětky, a jsem si jistý, že se tam velice rychle vrátí, protože má úžasné údery a vynikající servis," chválil Djokovič Del Potra.

"Del Potro hraje jako v době svého triumfu na US Open a jeho zápas s Djokovičem bude jako souboj těžkých vah v boxu. Prostě klasika," řekl Brit Greg Rusedski.

Šlágr 3. kola mužské dvouhry je naplánován jako poslední na centrálním dvorci, jeho začátek se tak dá očekávat zhruba v 17:00 - 18:00 hodin. 

Zápasy třetího kola čekají také ženskou světovou jedničku Caroline Wozniackou, obhájkyni titulu Francesku Schiavoneovou a bývalého prvního hráče světa Rogera Federera. Dánská tenistka se utká se Slovenkou Danielou Hantuchovou, italskou hráčku čeká Číňanka Shuai Peng, Federer nastoupí proti Srbu Janku Tipsarevičovi.

Wozniacká s Hantuchovou vyhrála všechny tři vzájemné duely hladce ve dvou setech, Schiavoneová Číňanku udolala před třemi týdny v Madridu. Federer s Tipsarevičem ještě neprohrál, před třemi lety v Melbourne s ním však odehrál dramatickou pětisetovou bitvu.

- FRENCH OPEN -
program pátečních zápasů (27. 05. 2010)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek v 11:00 hodin):
Dulková (Arg.) - Stosurová (8-Austr.)
Bartoliová (11-Fr.) - Görgesová (17-Něm.)
Wawrinka (14-Švýc.) - Tsonga (17-Fr.)
Del Potro (25-Arg.) - Djokovič (2-Srb.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Shuai Peng (29-Čína) - Schiavoneová (5-It.)
Tipsarevič (29-Srb.) - Federer (3-Švýc.)
Wozniacká (1-Dán.) - Hantuchová (28-SR)
Gasquet (13-Fr.) - Bellucci (23-Braz.)

Kompletní program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak vypadalo to zprvu na rychlé, jednoznačné vítězství Julie, ale nějak se nám to zkomplikovalo: 6:3, 2:6. Od konce prvního setu (Julia vedla 5:0) je Bartoli lepší hráčkou.
Reagovat
smazaný uživatel
... a ve třetím setu vede Marion 2:1, má break navrch. :-(
Reagovat
VlS
Tak si myslím, že po RG a Wimbledonu bude v první osmičce WTA Rankingu takový menší zemětřesení, tipuju to tak na 50% a větší obměnu vůči stavu k 1.1.2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Gisela Dulko porazila Sam Stosur 6:4, 1:6, 6:3. Hrála dobře, ovšem Stosur byla totálně tragická.
Reagovat
smazaný uživatel
Za vsetko hovori 19 winerov a 38 UE Stosur :).
Reagovat
VlS
Jo jo, v druhým setu to byla Samantha, v prvním až od stavu 4:0 a ve třetím už vůbec. Příšerná hra. Po RG patrně vypadne z desítky, uvidíme, jestli Jelena dokáže dojít do SF, pokud ano, tak půjde až za ni a pokud se Petko dostane alespoň do QF (což je reálné a snad i pravděpodobné) tak půjde před ní. Julia by musela hrát aspoň finále aby se dostala před Sam.
Reagovat
VlS
To snad nebyly ani UE, to byly planetární kiksy.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ona by Sam stejně podle mě prohrála v dalším kole s Julií. ;-)

Petkočeká těžký zápas s Jarmilou Gajdošovou, je sice asi favoritka, ale ne vyložená.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc bych nepodceňoval ani Svetlanu Kuzněcovovou, zatím hraje fantasticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Samantka asi chytla ženské problémy. Jestlipak se s tím pochlubí, stejně jak to jednou udělala Jankovič?
Reagovat
VlS
Jestli tam nebude Bartoli, Julie hraje blbě.
Reagovat
Pe3k
David ten svůj dnešní zápas vůbec nezvládá :D
Reagovat
smazaný uživatel
fandim Potterovi. Valdemort dneska okusi porazku
Reagovat
smazaný uživatel
to je jedine dobre ze to bude az vecer..aspon to v klidu uvidime :)
Reagovat
Pe3k
Až v 6? OMFG! Na to budu celý den čekat, snad k vůli tomu nepůjdu ani na ryby :( Snad to bude stát za to!
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, tak to si teda docela akční....tak i rybař rozdava tenis rady ! říká ti vubec něco aspoň pstruhová voda ? tebe bych viděl na chovnym, s radiem a jednou ploticí ty amatere
Reagovat
smazaný uživatel
...do takoveho zapasu se vubec nemontuj
Reagovat
smazaný uživatel
...to není pro slabé povahy !
Reagovat
smazaný uživatel
jsi lahodný kus vola
Reagovat
Pe3k
:D Ryby chytám 20 let, to ty ani ještě nemáš co? Chytám obvykle s ultraviolet medium heavy feedrem s páternosterovou sestavou na halibut pelety po háčkem pomocí multiplikátoru. Samozřejmě si napřed revír zmapuju echolotem a následně zakrmím partiklem.
Reagovat
smazaný uživatel
...doporučil bych ti, nake ty rady od starého strejdy Proška od Berounky ty amatere
Reagovat
Pe3k
Já bych doporučil tobě vůbec se k ničemu nevyjadřovat, a pokud teda fakt musíš, dělej to na jiném fóru. Jistě existují diskuzní fóra pro adolescentní emigranty.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jsem registrovan na OMLAZENÍ .... plasticka chirurgie, estetika,...záživné diskuze....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist