6. den v Římě: Djokovič v semifinále zaútočí na 1000. kariérní výhru, Šwiateková se pokusí natáhnout svou neporazitelnost

14. 5. 2022, 06:00
Previews 23
V rámci šestého hracího dne Internazionali BNL d'Italia poznáme finalisty letošního ročníku. Lídr žebříčku Novak Djokovič bude o svou jubilejní 1000. kariérní výhru bojovat v repríze předloňského semifinále s Casperem Ruudem, druhé finálové místo obsadí Stefanos Tsitsipas, či Alexander Zverev. Světová jednička Iga Šwiateková bude o zachování neporazitelnosti usilovat proti Aryně Sabalenkové, vítězka si zahraje s Ons Džabúrovou, nebo Darjou Kasatkinovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Šwiateková (1-Pol.) - Sabalenková (3-) | Center Court (12:00 SELČ)
Džabúrová (9-Tun.) - Kasatkinová (-) | Center Court (17:00 SELČ)
• Semifinále mužů •
Tsitsipas (4-Řec.) - Zverev (2-Něm.) | Center Court (14:30 SELČ)
Djokovič (1-Srb.) - Ruud (5-Nor.) | Center Court (19:30 SELČ)


• Semifinále žen •
Iga Šwiateková (1.) - Aryna Sabalenková (8.) | Center Court (12:00 SELČ)

Iga Šwiateková v Římě dál obhajuje loňský triumf a na kontě má už 26 výher v řadě. Jako další se neporazitelnost světové jedničky trvající od půlky února pokusí ukončit její kolegyně z Top 10 Aryna Sabalenková. Druhá jmenovaná měla šanci už ve finále ve Stuttgartu, ale uhrála jen čtyři gamy, o pár měsíců dříve v Dauhá pouze o jeden více a ve vzájemné bilanci prohrává 1-2.

Dvacetiletá Šwiateková je v semifinále turnajů WTA 1000 neporažena (4-0), letos ho zvládla v Dauhá, Indian Wells i Miami a i její celková bilance v této fázi je velmi solidní (8-3). Rodačka z Varšavy dnes tedy zaútočí na své deváté finále a páté na akcích této kategorie. Loni se stala první polskou finalistkou a zároveň šampionkou římského podniku.

Také 24letá Sabalenková se pyšní pozitivní semifinálovou úspěšností na největších podnicích WTA (4-2) i na nejvyšší tour (16-9). Rodačka z Minsku může vyrovnat běloruské maximum v historii Internazionali BNL d'Italia, kterým je finálová účast Viktorie Azarenkové z roku 2013, a postoupit do svého 17. kariérního finále a pátého na této úrovni.

Poslední dva souboje hovoří jasně, hra Sabalenkové evidentně Šwiatekové sedí. Nic by se nemělo měnit ani v Římě, ačkoli se Sabalenková rozjela ke skvělým výkonem a může být hodně nebezpečná.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková si ve druhé půlce loňské sezony prošla menší krizí, ale hned na začátku té letošní pod novým trenérem ožila a momentálně se veze na vlně 26 výher. Přemožitelku nenašla v Dauhá, Indian Wells, Miami, kvalifikačním utkání BJK Cupu ani Stuttgartu. Velkou akci v Madridu se rozhodla vynechat a na kurty se po zhruba 14denní pauze vrací v Římě.

Cesta turnajem
V italské metropoli si poradila s lucky loserem Elenou-Gabrielou Ruseovou, bývalou světovou jedničkou a finalistkou ročníku 2013 Viktorií Azarenkovou i Biancou Andreescuovou, dohromady ztratila 14 her.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Na turnaji debutovala předloni a v prvním kole utrpěla překvapivou porážku s Arantxou Rusovou. Loni ovšem triumfovala, v šesti zápasech ztratila jediný set.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart, Miami,  Indian Wells,  Dauhá (T);  Australian Open,  Adelaide (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T)
Bilance: 35-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 7-0
Bilance proti hráčkám Top 10: 5-1 (kariérní 10-7)
Bilance v semifinále WTA 1000: 3-0 (kariérní 4-0)
Bilance v semifinále: 4-2 (kariérní 8-3)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Iga Šwiateková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
9-1
Nejlepší výsledek: triumf (2021)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v semifinále: 1-0
Generálka: Stuttgart (T)
Cesta turnajem: volný los, Ruseová (6-3 6-0), (16) Azarenková (6-4 6-1), Andreescuová (7-6 6-0)

Aktuální forma
Sabalenková měla i vinou problémů se servisem katastrofální vstup do sezony a stále nehraje v nejlepší formě. Jediný solidnější výsledek zaznamenala nedávno na antuce ve Stuttgartu, kde znovu po roce prošla do finále a vyřadila své kolegyně z Top 10 Anett Kontaveitovou a Paulu Badosaovou. Při obhajobě v Madridu ztroskotala hned v prvním kole na dnešní soupeřce.

Cesta turnajem
V Římě možná krizi zlomila, do čtvrtfinále prošla se ztrátou pouhých sedmi gamů a po dvou výborných výkonech. Šanci nedala Shuai Zhang ani finalistce z Madridu Jessice Pegulaové. Ve čtvrtfinále ve třech setech vyřadila Amandu Anisimovovou, na mladou Američanku našla recept až na pátý pokus.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Při úvodních dvou účastech se loučila hned v prvním kole, loni v osmifinále.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart (F)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (F)
Bilance: 13-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 7-3
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-2 (kariérní 18-20)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 4-2)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 16-9)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Aryna Sabalenková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
4-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Stuttgart (F)
Cesta turnajem: volný los, Shuai Zhang (6-2 6-0), (13) Pegulaová (6-1 6-4), Anisimovová (4-6 6-3 6-2)


Ons Džabúrová (7.) - Darja Kasatkinová (23.) | Center Court (17:00 SELČ)
Ons Džabúrová stále může po Madridu ovládnout i podnik stejné kategorie v Římě. Deset zápasů neporažená Tunisanka v semifinále narazí na Darju Kasatkinovou, která na antuce hraje svůj nejlepší turnaj od French Open 2018. Džabúrová vyhrála předchozí tři souboje, ten poslední nedávno ve Stuttgartu, a otočila vzájemnou bilanci na 3-2 ve svůj prospěch.

Sedmadvacetiletá Džabúrová má v semifinálových bojích pozitivní úspěšnost 6-3, konkrétně na největších turnajích WTA 1-1. Dnes bude útočit na své třetí letošní a celkově sedmé finále. Rodačka z Ksar Hellalu je jedinou tuniskou finalistkou a vítězkou prestižních "tisícovek".

Pětadvacetiletá Kasatkinová zatím na akcích WTA 1000 absolvovala jediné semifinále a v Indian Wells 2018 v něm uspěla, letos se v této fázi neradovala na generálce v Melbourne ani v Sydney. Rodačka z Toljatti na své jubilejní desáté finále na nejvyšší tour čeká od loňského srpna. Poslední ruskou finalistkou a zároveň šampionkou římského turnaje je Maria Šarapovová (2015).

Džabúrová je jasnou favoritkou na postup a může znovu protáhnout svou neporazitelnost. V posledním utkání však měla namále a už se na ní asi začíná podepisovat náročný program posledních týdnů. Kasatkinová, která v Římě chytla velmi dobrou formu, tak rozhodně není bez šance.

Tip na vítězku: Ons Džabúrová

Aktuální forma
Džabúrová měla v úvodních měsících sezony zdravotní potíže, dokonce musela vynechat grandslamové Australian Open. Prvních pořádných výsledků se dočkala až na antuce. V Charlestonu ve finále podlehla Belindě Bencicové, ve Stuttgartu uhrála čtvrtfinále a v Madridu si došla pro svůj druhý a nejcennější titul. Momentálně se veze na vlně deseti výher.

Cesta turnajem
V Římě neztratila set se Soranou Cirsteaovou, Ajlou Tomljanovicovou ani Julií Putincevovou. Ve čtvrtfinále ovšem prohrávala už 1-6 2-5 s Marií Sakkariovou, které od tohoto stavu povolila jen jeden game.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Při ani jednom z předchozích dvou startů se nedostala přes úvodní kolo hlavní soutěže.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid (T);  Charleston (F)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (T); Charleston (F)
Bilance: 24-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 16-2
Bilance proti hráčkám Top 30: 7-6 (kariérní 36-46)
Bilance v semifinále WTA 1000: 1-0 (kariérní 1-1)
Bilance v semifinále: 2-0 (kariérní 6-3)
Grandslamy: Australian Open (-)

Ons Džabúrová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
4-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Charleston (F), Stuttgart (ČF), Madrid (T)
Cesta turnajem: Cirsteaová (6-0 7-6), Tomljanovicová (7-5 6-2), Putincevová (6-3 6-2), (4) Sakkariová (1-6 7-5 6-1)

Aktuální forma
Kasatkinová do letošního tenisového roku vstoupila výborně, na obou generálkách uhrála semifinále a na Australian Open třetí kolo. Na čtyřech z následujících šesti akcí ovšem ztroskotala maximálně na druhé soupeřce. Před několika dny v Madridu slavila svou první vítěznou sérii po skoro třech měsících.

Cesta turnajem
V Římě ve dvou setech přehrála semifinalistku loňského French Open Tamaru Zidanšekovou a v osmifinále nasazenou dvojku Paulu Badosaovou. Nejvíce práce měla s Leylah Fernandezovou, souboj bývalých vítězek pařížské juniorky urvala až v tie-breaku rozhodující sady. Ve čtvrtfinále jí vzdala Jil Teichmannová.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Ve Foro Italicu se v minulosti představila šestkrát, čtyřikrát pro ni bylo konečnou osmifinále, dvakrát hned úvodní kolo.

Darja Kasatkinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Sydney,  Melbourne 2 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (SF)
Bilance: 18-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 7-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 3-5 (kariérní 16-31)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 1-0)
Bilance v semifinále: 0-2 (kariérní 9-6)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Darja Kasatkinová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
12-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (OF)
Cesta turnajem: Zidanšeková (6-4 6-3), Fernandezová (4-6 6-3 7-6), (2) Badosaová (6-4 6-4), Teichmannová (6-4 3-2 skreč)


• Semifinále mužů •
Stefanos Tsitsipas (5.) - Alexander Zverev (3.) | Center Court (14:30 SELČ)
Stefanos Tsitsipas a Alexander Zverev se znovu po týdnu potkávají v semifinále antukového Masters, vlastně jejich čtyři poslední souboje se uskutečnily v této fázi na těch největších akcích. Tsitsipas se pokusí bývalému šampionovi oplatit porážku z Madridu a navýšit své vedení ve vzájemné bilanci na 8-4 a na antuce na 4-1.

Třiadvacetiletý Tsitsipas má na dosah své třetí letošní a jubilejní 20. kariérní finále. V semifinále turnajů Masters má bilanci 4-6, i ve třetím letošním potkává svého dnešního protivníka. Rodák z Atén je jediným řeckým finalistou nejprestižnějších akcí ATP, v Římě ovšem v závěrečném kole ještě nebyl, jediné předchozí semifinále ve Foro Italicu prohrál s Rafaelem Nadalem.

Pětadvacetiletého Zvereva čeká 15. semifinále na největších akcích ATP (10-4). Rovněž rodák z Hamburku má letos na kontě dvě finále, neuspěl v Montpellieru ani Madridu (jubilejní 30. kariérní). Konkrétně v italské metropoli si o titul zahrál už dvakrát, ve finále ročníku 2017 porazil Novaka Djokoviče, o rok později podlehl Nadalovi.

Tsitsipas je stejně jako před týdnem favoritem a tentokrát by mohl roli potvrdit, protože římské podmínky Zverevovi nesedí tolik jako ty madridské. Zápas je nicméně naprosto otevřený, oba aktéři se dokonale znají a postoupí ten, který v sobotu předvede lepší výkon.

Tip na vítěze: Stefanos Tsitsipas

Aktuální forma
Tsitsipas se v listopadu podrobil operaci lokte, okamžitě se vrátil do turnajového kolotoče a letos disponuje velmi solidní bilancí 30-9 a největším počtem výher na tour. Za sebou má devět turnajů a jen na dvou z nich nedokázal postoupit alespoň do čtvrtfinále. Antukové jaro odstartoval na Masters v Monte Carlu a úspěšně obhájil loňský triumf, v Barceloně skončil již ve čtvrtfinále na raketě pozdějšího šampiona Carlose Alcaraze a v semifinále Masters v Madridu podlehl obhájci Alexanderovi Zverevovi.

Cesta turnajem
V Římě měl v úvodních dvou zápasech nečekané potíže. V prvním duelu odvracel dva mečboly Grigora Dimitrova, ačkoli ve druhé sadě podával na postup, a v osmifinále prohrál set s trápícím se Karenem Chačanovem. Ve čtvrtfinále vyřadil domácího Jannika Sinnera.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
V předchozích letech v Římě střídal špatný výsledek s dobrým. Ročníky 2018 a 2020 pro něj skončily ve druhém kole, mezitím uhrál semifinále a loni čtvrtfinále.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monte Carlo (T); Rotterdam (F);  Madrid,  Acapulko,  Australian Open (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (T);  Madrid (SF)
Bilance: 30-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 13-2
Bilance proti hráčům Top 10: 3-3 (kariérní 26-35)
Bilance v semifinále Masters: 1-1 (kariérní 4-6)
Bilance v semifinále: 2-3 (kariérní 19-17)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Stefanos Tsitsipas - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
8-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2019, 2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0-1
Generálka: Monte Carlo (T), Barcelona (ČF), Madrid (SF)
Cesta turnajem: volný los, Dimitrov (6-3 5-7 7-6), Chačanov (4-6 6-0 6-3), (10) Sinner (7-6 6-2)

Aktuální forma
Pro Zvereva musí být letošní sezona zatím obrovským zklamáním. Na Australian Open vypadl už v osmifinále, v Montpellieru jasně prohrál finále s Alexanderem Bublikem, v Acapulku byl diskvalifikován, v Indian Wells ztroskotal na úvodním protivníkovi, v Miami se loučil ve čtvrtfinále, v Monte Carlu v semifinále a na domácí akci v Mnichově v roli nasazené jedničky hned v úvodním zápase. Jediné pozitivum přišlo až před týdnem, kdy v roli obhájce v Madridu skončil až ve finále.

Cesta turnajem
Ve zlepšené formě hraje také v Římě, na úvod zastavil osm zápasů neporaženého Sebastiána Báeze a set neztratil ani s Alexem de Minaurem. V obou utkáních potřeboval tie-break. Větší zaváhání nepřipustil ani ve čtvrtfinále proti Cristianovi Garínovi.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Letos absolvuje svůj šestý start. Na kontě má triumf, další finále a čtvrtfinále, dvakrát vypadl ve druhém kole.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Montpellier (F);  Monte Carlo (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (F); Monte Carlo (SF)
Bilance: 24-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 10-3
Bilance proti hráčům Top 10: 2-3 (kariérní 41-46)
Bilance v semifinále Masters: 1-1 (kariérní 10-4)
Bilance v semifinále: 2-1 (kariérní 30-21)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Alexander Zverev - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
16-4
Nejlepší výsledek: triumf (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 2-0
Generálka: Monte Carlo (SF), Mnichov (2K), Madrid (F)
Cesta turnajem: volný los, Báez (7-6 6-3), de Minaur (6-3 7-6), Garín (7-5 6-2)


Novak Djokovič (1.) - Casper Ruud (10.) | Center Court (19:30 SELČ)
Pětinásobný šampion a loňský finalista Novak Djokovič si postupem do semifinále zajistil setrvání na tenisovém trůnu a o jubilejní 1000. kariérní výhru bude bojovat s Casperem Ruudem. Norského mladíka porazil předloni právě v semifinále v Římě i loni na Turnaji mistrů a vede 2-0.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič bude útočit na své druhé letošní a celkově 125. finále, už 55. na turnajích Masters. Na největších podnicích ATP má v semifinále vynikající bilanci 53-18 a působivá je i jeho obecná semifinálová úspěšnost 122-46 na hlavní tour. Rodák z Bělehradu je jediným srbským finalistou a zároveň šampionem Internazionali BNL d'Italia, ve finále byl celkem 11krát a v pěti uspěl.

Třiadvacetiletý Ruud v této fázi podniků Masters uspěl až na čtvrtý pokus, zatímco na antuce v Římě, Monte Carlu ani Madridu se do finále nedostal, letos na hardu v Miami už se dočkal. Finále na nejvyšším okruhu si rodák z Osla zahrál celkem desetkrát, dvakrát v aktuální sezoně. Stále je jediným norským finalistou nejprestižnějších turnajů ATP.

Djokovič se pomalu, ale jistě rozehrává do své nejlepší formy a v posledních týdnech nepřesvědčivý Ruud by mu v další finálové účasti zabránit neměl. Stále však platí, že je na antuce velmi nebezpečným soupeřem a Djokovič ještě nemá svou top výkonnost.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Djokovič se letos kvůli odmítání vakcíny a opatřením proti Covidu-19 do akce dostal až na konci února v Dubaji a ve čtvrtfinále senzačně nestačil na Jiřího Veselého. Znovu se představil na začátku antukového jara, na Masters v Monte Carlu prohrál úvodní zápas s Alejandrem Davidovichem a ve finále na domácí půdě v Bělehradu podlehl Andrejovi Rubljovovi. V Madridu si bez ztráty setu poradil s Gaëlem Monfilsem i Hubertem Hurkaczem a v semifinále velmi těsně padl s pozdějším šampionem Carlosem Alcarazem.

Cesta turnajem
V Římě ve zlepšené formě pokračuje, ve Foro Italicu si suverénně poradil s Aslanem Karacevem i vracejícím se Stanem Wawrinkou a set neztratil ani v premiérovém souboji se skvěle hrajícím Félixem Augerem-Aliassimem.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
I při svém 16. startu v hlavní soutěži se dostal minimálně do čtvrtfinále. V semifinále je potřinácté a bude útočit na 12. finále. V tomto dějišti celkem pětkrát triumfoval, naposledy předloni.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bělehrad (F);  Madrid (SF)
Největší úspěchy na antuce: Bělehrad (F); Madrid (SF)
Bilance: 10-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 8-3
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 230-106)
Bilance v semifinále Masters: 0-1 (kariérní 53-18)
Bilance v semifinále: 1-1 (kariérní 122-46)
Grandslamy: Australian Open (-)

Novak Djokovič - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
62-10
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011, 2014-15, 2020)
Loňský výsledek: finále
Bilance v semifinále: 11-1
Generálka: Monte Carlo (2K), Bělehrad (F), Madrid (SF)
Cesta turnajem: volný los, Karacev (6-3 6-2), Wawrinka (6-2 6-2), (8) Auger-Aliassime (7-5 7-6)

Aktuální forma
Ruud si před startem antukového jara vedl výborně. Na oranžové drti v Buenos Aires získal titul a v Miami se poprvé v kariéře probojoval do finále turnajů Masters. Před blížícím se French Open však přišel propad formy, na čtyřech antukových akcích vyhrál jen čtyři zápasy a zaznamenal jedinou vítěznou sérii.

Cesta turnajem
V Římě se o něco zlepšil, na úvod po obratu oplatil nedávnou porážku Boticovi van de Zandschulpovi, v osmifinále si poradil s relativně nezkušeným Jensonem Brooksbym a ve čtvrtfinále ve dvou těsných setech zdolal Denise Shapovalova.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
I při své třetí účasti se dostal přes úvodní kola, nejlepším výsledkem je předloňské a letošní semifinále.

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Buenos Aires (T);  Miami (F)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (T)
Bilance: 20-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 11-4
Bilance proti hráčům Top 10: 1-0 (kariérní 5-15)
Bilance v semifinále Masters: 1-0 (kariérní 1-3)
Bilance v semifinále: 2-0 (kariérní 10-9)
Grandslamy: Australian Open (-)

Casper Ruud - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
9-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2020, 2022)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance v semifinále: 0-1
Generálka: Monte Carlo (OF), Barcelona (ČF), Mnichov (ČF), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, van de Zandschulp (6-7 6-2 6-4), Brooksby (6-3 6-4), (13) Shapovalov (7-6 7-5)

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2022 - PROGRAM 6. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 12:00 SELČ)
1. Šwiateková (1-Pol.) - Sabalenková (3-)
2. Tsitsipas (4-Řec.) - Zverev (2-Něm.) / nejdříve ve 14:30 SELČ
3. Džabúrová (9-Tun.) - Kasatkinová (-) / nejdříve v 17:00 SELČ
4. Djokovič (1-Srb.) - Ruud (5-Nor.) / nejdříve v 19:30 SELČ
5. Mektič/Pavič (3-Chorv.) - Bolelli/Fognini (It.)
• PIETRANGELI • (od 12:00 SELČ)
1. Kuděrmetovová/Pavljučenkovová (-) - Krawczyková/Schuursová (3-USA/Niz.)
2. Hradecká/Mirzaová (6-ČR/Indie) - Dabrowská/Olmosová (2-Kan./Mex.)
3. Isner/Schwartzman (USA/Arg.) - Golubjov/González (Kaz./Arg.) / nejdříve v 17:00 SELČ
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Rafaeoli25
Nadal dosáhl 1000.výhry na začátku listopadu 2020. Vzhledem k Noleho pauzám kvůli covidu by to on dokázal za normálních okolností asi někdy v březnu letošního roku. To jen dokazuje jak vyrovnaní jsou.
Reagovat
turista
Ano. Ale nebýt australských obstrukcí tak by na 1000 dosáhl už v Melbourne nebo nejpozději v Dubaji.
Reagovat
brixner
Jojo, měl by 21 a Bejk kulovýsmilesmile
Reagovat
annah
Ne kulový, ale kulatý.. měl by furt tu dvacku. smile
Reagovat
turista
Myslím že by měl 21 už po AO.
Reagovat
turista
Myslím Novak. Rafa by měl tu dvacku. Novak obětoval i Sunshine Double. Škoda té porážky ve finále doma v Bělehradu. Ta nás v Djokolandu mrzí. Tak snad zítra možná ten první letošní titul.
Reagovat
annah
Myslím, že se můžete těšit. Věřím, že to dá.
Reagovat
paddy
smile smile
názorná ukázka, kolik lidí tomu nerozumí smile

zajímavé je, že na obou kanálech je opačné vnímání Španělů

2022 Roland Garros champion will be...

Novak Djokovic 30 %
Rafael Nadal 40 %
Carlos Alcaraz 27 %
Other 3 %

YT: Paul Martin 37 tis. hlasů

Who will win the 2022 French Open?

Carlos Alcaraz 37 %
Novak Djokovic 34 %
Rafael Nadal 23 %
Other 5 %

YT: Tennistic Productions 16 tis. hlasů
Reagovat
Pe3k
Hlasoval jsem až teď a můj hlas všechno změnil.
Reagovat
Marduch
To druhé hlasování vyhlásili až po prohře Rafy se Shapem s přispěním zranění nohy.
Reagovat
paddy
to vysvětlí Rafu, ale ne že Alcaraz je tam top favorit
Reagovat
Marduch
Proč by ne, ti, co by předtím bývalí volili Rafu, ted víc volili Alcaraze
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by Alcaraz nemohl být větší favorit než Nole?
Reagovat
paddy
v té druhé anketě je třetí, obecně by se Nadalovy hlasy měly proporčně rozdělit mezi zbylé dva a ne drtivě pro Alcaraze

nemůže přeskočit Djokoviče, když se Nadal zraní smile
tam určitě nehlasují jen Španělé
Reagovat
Tweener
Byl jsem se podívat v Madridu a už tam hrál Djokovič výborně, v Paříži ho nikdo nezastaví a bude prvním hráčem se 3 tituly na všech Grand slamech a to už Rafa prostě nedá, protože by musel vyhrát wimbledon i Austrálii
Reagovat
steve79
Jinak vznika dalsi rivalita Tsipsipas - Zverev.smile
Reagovat
Patik
bez chuti..žiadna iskra..
Reagovat
Rafaeoli25
Taková dost trudná rivalita, ničím zajímavá. To už je lepší Tsip vs Alcaraz.
Reagovat
steve79
Novak se dostava pred French Open do TOP formy a vidim ho jako nejvetsiho favorita. Alcaraz hraje skvele, ale na Grandslamech se hraje na tri vitezne sety a to je uplne neco jineho. Tretiho v poradi bych videl Tsipsipase. A Rafa? To je velka neznama. Tezko rict, jestli zvladne ctyrhodinovy zapas.
Reagovat
Marduch
Určitě stabilizoval výkonnost, fyzičku, příliš nechybuje, to je do RG skvělý vklad, jenze teprve včera poprvé porazil hráče top10 a to Felix je hráč na hrane top10. S Alcarazem tahal většinu zápasu za kratsi konec a s nikým dalším z top10 nehrál. Na sebevědomí a jako skutečný ukazatel vykonnosti před RG by to chtělo skalp Tsipa nebo Zvereva. V tuhle chvíli pro mě největší favorit Alcaraz, proste jeho výkonnost je momentalne o level výše nad ostatními.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, asi jsme byli při čekání výměny za Big3 netrpěliví. Snad to tedy Carlos změní. Zatím má mé sympatie, ať to tedy kosí hlava nehlavasmile
Sakra, vždyť jediné dva průlomy na GS byly Medvěd a Dom a jak to s nimi v současnosti vypadá...
Reagovat
dadaft
škoda, že Ash skončila, mohla to být letos s Igou parádní finále za finálem ....
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist