7. den na Roland Garros: Kvitová bude hrát s Beguovou na centrkurtu

30. 5. 2015, 04:30
Previews 193
Petra Kvitová se podruhé na letošním Roland Garros představí na centrálním dvorci. Čtvrtá nasazená Češka na kurtu Philippa Chatriera otevře sobotní program a v utkání třetího kola se od 11:00 utká s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou.

Petra Kvitová, která v Paříži v minulých dvou letech ve třetím kole skončila, Irinu Beguovou před třemi týdny porazila ve dvou setech ve čtvrtfinále v Madridu. "Dobře se tam hýbala. Musela jsem ukončovat i na síti a jít si pro míče hodně brzy po odskoku a hnát ji. Když se dostanu do kleští, tak nemám šanci," řekla před zápasem. 

V prvních dvou kolech se Kvitová se soupeřkami trápila ve třech setech a dohromady spáchala 101 nevynucených chyb, Nyní doufá, že s kvalitou další protivnice (Beguová je třicátá nasazená) se zvedne i její výkon. "Tím se snažím trošku uklidnit," uvedla dvojnásobná vítězka Wimbledonu. 

Před turnajem o sobě Kvitová řekla, že nepatří ani do širšího okruhu favoritek. K tomu přispívají i těžké míče, které tolik neletí a neprospívají její agresivní hře. Proto sama nevěděla, co od sebe v dalším duelu čekat. "Mám takovou hru a ani David (kouč Kotyza) neví, co přijde. Nevím, proč to tak dělám, ale taková jsem," řekla.

Večer se diváci mohou těšit na pikantní souboj Sereny Williamsové s Viktorií Azarenkovou.  Tenistky, které na sebe narazily už osmkrát ve finále, z toho dvakrát na grandslamu, nyní čeká souboj už ve třetí kole. Devatenáctinásobná grandslamová šampionka Williamsová, jež měla v předchozím zápase problémy s Němkou Friedsamovou, vede ve vzájemné bilanci 15-3

Mladí Australané čekají na favority mužské dvouhry, kteří letos na antuce vyhráli shodně všech dvanáct zápasů. Světová jednička Novak Djokovič se utká poprvé s devatenáctiletým Thanasim Kokkinakisem, který po předchozím triumfu na achallengeru v Bordeaux neprohrál už devět utkání v řadě.

Brit Andy Murray bude hrát s dvacetiletým Nickem Kyrgiosem, s nímž vyhrál oba vzájemné duely bez ztráty setu.

• PROGRAM 7. DNE NA FRENCH OPEN 2015 •
sobota, 30. 05. 2015, začátky v 11:00
• Philippe-Chatrier Court •
Kvitová (4-ČR) - Beguová (30-Rum.)
Djokovič (1-Srb.) - Kokkinakis (Austr.)
Gasquet (20-Fr.) - Anderson (15-JAR)
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (27-Běl.)
• Suzanne-Lenglen Court •
Murray (3-Brit.) - Kyrgios (29-Austr.)
Van Uytvancková (Belg.) - Mladenovicová (Fr.)
Kuzněcov (Rus.) - Nadal (6-Šp.)
Pironkovová (Bul.) - Stephensová (USA)
• Court 1 •
Petkovicová (10-Něm.) - Erraniová (17-It.)
Goffin (17-Belg.) - Chardy (Fr.)
Bolelli (It.) - Ferrer (7-Šp.)
kompletní program 7. dne na French Open
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

193
Přidat komentář
Amputace
Ten Nadal to je hrozná tragédie. Zdá se mi až neskutečné, aby jeden rok měl jednu z nejlepších sezón v kariéře a rok a půl poté předváděl toto. Vůbec to nechápu, protože pohyb má pořád výborný, je to o úderech, jejich načasování, přesnosti, délce, ale také o psychice, kdy zničehonic není na big pointech tak silný. O servisu vůbec nemluvím, to je otřes, vyloženě udržovací úder.
Reagovat
FulnekUltras
Evidentně svádí
v sobě tvrdý boj,
ani s prstem v zádi
člověk není stroj... ;-)
Reagovat
Amputace
Na rozdíl od fulnecké rodačky je už teď legendou.
Reagovat
FulnekUltras
Onen rozdíl mezi nimi
nemám za tak jasnou věc,
jako to, že bezpochyby
Fulnek není Bílovec... ;)
Reagovat
Amputace
Vůbec ti nerozumím. Ty jsi básník?
Reagovat
FulnekUltras
S výhrou Petry chytám slinu,
střevo fachčí ostošest,
až je vývod bokem třeba rýmu
i bez vody na Praze 6... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Básník ne, spíš retard, když tvrdí, že mezi Kvitovou a Nadalem není ve významu pro tenisovou historii rozdíl :) Ale jeho šéf (ique/quesh) je v tomhle ohledu ještě lepší.
Reagovat
FulnekUltras
Jestli se lvice dneska zas dostala na VLNU, budete to s náma muset ještě týden vydržet... ;-)
Reagovat
Denis92
Tvrda kritika vzhladom na priebeh zapasu. Nesledujem ho, ale podla skore to vyzera jasne. Ved Kuznecov si este ani raz neudrzal servis.
Reagovat
Tornes
Nedívám se, ale je to celkem vtipný takhle hodnotit výkon hráče, který vede 6:1 a 3:0 :)
Reagovat
kada.tom
Těžký fandit Jackovi nebo Bornovi ... ať vyhraje lepší :-)
Reagovat
EllNino
prostě Jackovi :)
Reagovat
kada.tom
já mám rád oba dva :-D takže je to pro mě těžký někomu z nich přát víc - budu spokojenej za Jacka i Bornu, však se dostali do 3. kola a oba porazili nasazené (Grigor resp. Robredo), takže jeden bude mít po dnešku určitě splněno a druhý si to v pondělí rozdá s Rafou, no :-)
Reagovat
Mayo
Lets go Sock
Reagovat
EllNino
jo ! :) snad si zahraje s Rafou :)
Reagovat
PH94
Tak pojd Borno
Reagovat
Grigor_Murray
Škoda jen, že se v horním pavoukovi vymlátí mezi sebou 3 z velký čtyřky, pořadatelé to moc nezvládli, finále by mohlo být hodně neatraktivní(můj typ- Rog se do finále nedostane)
Reagovat
smazaný uživatel
naopak, to je jenom dobře :) Alespoň nehrozí finále Djokovic-Murray.
Reagovat
PH94
V čem přesně to pořadatelé nezvládli? :D
Reagovat
Fandina
:-))))))))
Reagovat
Grigor_Murray
Že se mezi sebou střetnou Nole a Rafík už ve čtvrtfinále. Semi by ještě šlo, kdyby tam došel Andy, finále bude mít jednoznačného favorita, z dolního pavouku by byl přijatelný Nishikori, Federer, (Berdych). Podle mě by měl turnaj gradovat až do konce, a ne vyvrcholit ve čtvrtfinále. (Vše jsou jenom odhady, ale podle mě dost reálné)
Reagovat
Grigor_Murray
Hm, na pořadatele zapomeňte, jsem hńup :)
Reagovat
Grigor_Murray
Prostě je to jen škoda, že se to takhle vylosovalo
Reagovat
PH94
Jak se to vezme :) Alespon mají šanci i další hráči :)
Reagovat
Grigor_Murray
No jasný, někdo má rád třeba Grand Slamová překvapení, ale já preferuju big 4
Reagovat
Kozoroh
Nezvládli co? Zmanipulovat los?? :O
Reagovat
smazaný uživatel
Ion Tiriac napadá Rogera Federera:
?Proč hrál v Istanbulu? Vydělává 80 milionů ročně! proč ho Mirka nutila nehrát DC? Jde mu hlavně o to, kolik mu kde zsplati"
Reagovat
Tornes
Tak zatím je to výuka mladíků tenisovými velikány (Murray vs Kyrgios, Djoko vs Kokki)... Uvidíme, jestli k tomu ještě Thanasi něco dokáže říct a co pak dál poví Corič s Nadalem. Kdyby alespoň jeden z nich vyhrál, bylo by to fajn. Náznak, že by opravdu mohli být konkurenceschopní.
Reagovat
PH94
Letos asi ještě ne, ale příští rok už by to mohlo být zajímavé :)
Reagovat
skott
zase taková výuka to není, jak Kyrgios tak Kokkiankis hrajou naprosto rovnocenně ve výměnách, je to o důležitých momentech ve kterých se projevuje rozdíl mezi nima a Djokovicem s Murraym.
Reagovat
Tornes
A přesně o tom ta výuka je. Oni tenis hrát umí, talentu mají dost. Ale tenis je přesně o těch důležitých momentech. A to,že v nich hrají lépe, přesně tohle dělá z Murrayho, Djoka či Nadala šampiony. A proto je to naprosto dokonalá výuka.
Reagovat
skott
to jsou zkušenosti, fakt ne výuka:))
Reagovat
skott
Na první pohled celkem rutinní tři sety pro Andyho, ale výborný tenis z obou stran. Všechny možné údery, včetně Kyrgiosova tweener lobu v prvním setu (3-3 15-15). Chvílemi to až vypadalo, že Kyrgios se snaží vyhrát víc na ¨hot shoty¨, místo samotného zápasu. Konkrétně jeho snaha hrát forhendové winnery i dva tři metry v těžkých pozicích za bejslajnou neměli moc šancí na úspěch. Je to sice jeho styl a jedním i odvrátil první mečbol, ale celkově to bylo až moc zbrklé. Nicméně škoda Nickova zranění ruky na konci, mohlo to být ještě trochu zajímvější.
Reagovat
smazaný uživatel
Noooo, takze uz si zase dlouho nevsadim, moje tipy totalne vyhorely. Leonardo out, Nick taky, no prisla jsem jen o kilo, ale stve to :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No a Chardy vyhraje, to je pech...
Reagovat
Roger_Federer
Tak aspon se malej naji...
Reagovat
PH94
Kokkinakis hraje jako pán
Reagovat
spaniel
Ale nejspis dopadne jako Kyrgios. To byl pěkný zapas, hlavne prvni set, každá výměna muze do highlightu.
Reagovat
kada.tom
Marin vyřídil Lea 3-0 na sety. Každopádně jsem čekal větší vzdor ze strany Lea. Škoda. A Marinovi velká gratulace, vypadá to, že se konečně chytl :-))
Reagovat
SwissMaestro
No celkem zajímavé jak se mu na GS zase najednou daří......... :/
Reagovat
skott
Marin prošel do osmifinále skoro potají, přitom naprosto suverénně:-)
Reagovat
blixa
Jak jsem předpokládal, Francezsca rupla. Ona ty svoje heroický výkony už nedokáže zopakovat a další kolo prostě mívá slabší. Škoda že Kája neměla aspoň trochu formu, mohlo to být celkem levné 4 kolo GS.
Reagovat
misa
Taky má problémy s ramenem a zády.
Reagovat
smazaný uživatel
http://ftw.usatoday.com/2015/05/roger-federer-gael-monfils-sunday-french-open-time-seven-reasons-to-watch
Zrovna sem narazil článek, kde se mírně dotýkají té lásky pařížského publika k Rogerovi, bod 3. Federer is beloved in France.
When he won in 2009, it was like a Frenchman was holding the trophy. (Granted, the French would have cheered anyone who wasn?t Nadal.) When he?s played Monfils at Roland Garros in the past (three times, all Federer wins), the crowd has seemed split, but for some reason, I think we?ll be hearing more from the pro-Monfils crowd on Sunday.
Třikrát byl dav rozdělený a zítřejšek je osobní predikce autora, takže sám můžeš vidět, do jaké míry je Roger v Paříži uznávaný, že ve třech zápasech publikum bylo rozpolcené v duelu s národním miláčkem Monfilsem.
Reagovat
Amputace
No já si tedy živě pamatuji to jejich semifinále (2008 tuším) a to mi dav vskutku rozpolcený nepřišel. Celý stadion fandil jasně Monfilsovi.
Reagovat
Pe3k
Tak jasně, oni ti Frantíci se musí tvářit, že fandí domácímu, ale ve skutečnosti jich většina držela Rogerovi :) (tak jako všude jinde)...
Reagovat
Amputace
... a když už jsem si začínal naivně myslet, že si pokecám s rozumným vencapem, přiřítil se Petřík.
Reagovat
Pe3k
Však se bav s kým chceš, ty rozumbrado...
Reagovat
Amputace
Zmizni, fanatiku.
Reagovat
Pe3k
Už sem zde za ty roky zažil a přežil spoustu fanoušků Nadala a ty nejsi výjimka.Piš si s trolhandem nebo s nějakým jiným pomatencem, se kterými si tak rozumíš...
Reagovat
Amputace
Psal jsem si s vencapem, dokud ses nepřiřítil ty.
Reagovat
Pe3k
Omg. Já sem se nepřiřítil. Napsal jsem jen svůj názor a nechtěl sem Vám přerušovat debatu. Chovej se slušně a klidně si piš s Vencou celý boží den...
Reagovat
Amputace
Takže tu hovadinu, co jsi napsal, opravdu považuješ za "názor"? V tom případě jsi na tom se svým fanatismem hůř, než jsem si celou dobu myslel.
Reagovat
Pe3k
To spíše ty jsi fanatik. V jakékoliv diskuzi se stavíš vždy proti Federerovi (čili jsi Hater a ani si to neuvědomuješ). Když někdo napíše smailík hned za větu tak to většinou znamená srandu, nebo tam u Vás je to jinak?

Btw. Frantíci by dali vše za to, aby Rogel byl Frantík.
Reagovat
Amputace
Ty se naprosto v každé diskuzi stavíš za Federera, tudíž jsi fanatik.

Jestli sis nevšiml, napsal jsem, že Federer je hodně oblíbený a to prakticky kdekoli, ovšem v tom konkrétním zápase (semifinále RG 2008) fandili pochopitelné lidé na stadionu francouzskému hráči. Pokud někdo tvrdí opak (článek, ze kterého citoval vencape), stavím se proti tomu, přirozeně, protože to není pravda, ten zápas jsem viděl a dodnes si pamatuji, jak na každý Monfilsův míč lidé reagovali. Nechápu, co je na napsání skutečnosti haterského.
Reagovat
Pe3k
Ne, v každé diskuzi se za Federera nestavím. Když hraje zle, tak to vždycky uznám. Když řekne nějakou blbost, tak taky. Celá tahle debata (o hovně) je k ničemu, tak toho nechme. A příště se chovej slušně a nemusíme nic řešit.
Reagovat
Amputace
Já se také v každé diskuzi nestavím proti Federerovi, když hraje dobře, tak to uznám a uznávám jeho kvality i v mnoha jiných případech, to moc dobře víš. Nechápu, z čeho jsi vydedukoval, že jsem hater Federera, asi z naší diskuze, ve které jsi tvrdil, že na trávě je větší konkurence než na antuce a ve které jsi Kohlshreibera označil za travaře. Ten člověk (Federer) mi byl vždy v podstatě lhostejný, prakticky jsem ho vůbec neřešil, ve vzájemných zápasech Rafu povětšinou neohrožoval, s tím, že je patrně nejlepší hráč své generace jsem rovněž nikdy neměl problém, neměl jsem žádný důvod ho hatovat. Ostatně já netrpím komplexem, kvůli kterému musím fandit vždy jedině tomu nejlepšímu, nejoblíbenějšímu, nejkrásnějšímu a nevím, co ještě.
Reagovat
Pe3k
Je fajn, že jsi uznal, že je Federer nejlepší, nejkrásnější a nejoblíbenější :) Já Rogerovi fandím, protože se mi líbí jeho hra a to, že je nej nej nej je bonus.

Btw. taky fandím Šafářové a ta rozhodně není nejlepší. Ve stolním tenisu fandím Xu Xinovi a ten je něco jako Murray v tenise (ve stínu svých lepších kolegů). Loučím se :p
Reagovat
Amputace
Spíš to bylo myšleno tak, že nemám zapotřebí sám sebe a ostatní neustále přesvědčovat o tom, že fandím tomu nejlepšímu. Nicméně Federer tím nejlepším, minimálně v poslední generaci, opravdu je, tam se dá prostě těžko o něčem diskutovat. Samozřejmě se dá diskutovat o dílčích záležitostech, například o jeho konkurenci v jeho nejlepších letech, která podle mě nebyla tak silná jako řekněme mezi lety 2008-2012, ale to na jeho výjimečnosti stejně nic nemění. Pokud člověk o těchto věcech diskutuje, tak to ale neznamená, že je Federerův hater. To akorát někteří z vás už si zvykli vnímat to jako jedno a totéž.
Reagovat
smazaný uživatel
Tehdy jsem tenis nesledoval, tak nevím. Vycházím jenom z toho, co jsem si o této otázce už dřív četl a teď tento článek je jedním z nich.
Reagovat
Amputace
Tehdy to opravdu byla síla, živě si to vybavuji. I já jsem Monfilsovi fandil, byl to tehdy společně s Rafou můj nejolíbenější hráč. Bylo to jako na fotbale. Po každém Monfilsově fiftýnu bouřlivé ovace. Není divu - francouzský hráč na vrcholu sil, blízko finále, na domácím GS. Ani nejortodoxnější fanoušci Federera by nemohli předpokládat, že by francouzské publikum bylo v takové chvíli rozpolcené, neřku-li bylo na straně Federera. Ve zbylých dvou zápasech nevím, ale ty už každopádně neměly takovou váhu důležitosti, takže věřím, že dost lidí fandilo Rogerovi.
Reagovat
Amputace
Jinak ale určitě souhlasím s tím, že Roger je ve Francii oblíbený, ostatně jako všude jinde. Nicméně ten článek mi na základě té tebou citované pasáže přijde až přehnaně oslavný - už vzhledem k tomu, že v tom roce 2008 mu přišel dav rozpolcený, což ani omylem nebyl. Byl asi tak rozpolcený, jako když naši hokejisté hráli semifinále s Kanadou.
Reagovat
r.Fever
No vtedy mi to prišlo akoby dav cítil jedinečnú šancu pre Monfilsa aby zopakoval Noaha, no Federer to ako-tak ustál. No keď si spomeniem na ten výprask vo finále (vtedy bol Nadal skutočne v životnej forme na Roland Garros), mohol radšej postúpiť Gael :)
Reagovat
Amputace
Přesně tak, dav cítil šanci, jakou dlouho žádný franckouzský hráč na RG neměl, takže přirozeně všichni fandili Monfilsovi. Federer je hodně oblíbený, ale ne až tak oblíbený, aby mu Francouzi fandili v semifinále proti francouzskému hráči :)
Reagovat
spaniel
Neříkám ze nefandili Monfilsovi, ale kazdy jiny hrac nez Federer by to mel asi mnohem horsi. Dobry příklad je loňské finale DC, kde Simon zadal pred finale fanoušky, aby nefandili Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, zní to přesvědčivě, cos napsal. Ale dovolím si tvrdit, že Roger je nejoblíbenějším nefrancouzským hráčem v Paříži, a v zápasech se slabšími francouzskými hráči jako Chardy, Paire apod by podle mě on měl publikum na svojí straně.
Reagovat
spaniel
Jo, ne ke každému mají extra vztah. Monfils je jejich miláček.
Reagovat
Amputace
Tak jistě, se slabšími a méně známými ano, ale to podle mě i Rafa nebo Djokovič, jednoduše proto, že mají více fanoušků. Ale když hraje francouzský hráč semifinále, tak do toho národnostní faktor vstupuje daleko silněji. Věř, že kdyby hrál semifinále Chardy, vypadalo by to velice podobně jako tehdy s Monfilsem :)
Reagovat
spaniel
Oni dva ne, je tam nemají vubec radi. Djokovicovi nefandi prakticky nikdy a uz by chtěli nového vítěze.
Reagovat
Amputace
Rafu tam nemají rádi? To jsou dost silná slova, už vzhledem k tomu, že na zápasech Rafy bývá stadion napráskaný už od prvních kol. Nikdy za těch devět let, co tam triumfoval, jsem nepocítil ze strany fanoušků něco, co by naznačovalo, že ho tam nemají rádi. Ty ano?
Reagovat
spaniel
Ja byl na jeho zápase proti Brandsovi a plno nebylo. Navic stadion fandil Brandsovi. Francouzi si z nej dělají srandu uz dlouho, kdysi gumaci, teď Hebdo. Žádnou náklonnost tam nevidim. U Nadala ji vidím jen ve Španělsku. Samozřejmě, je to legenda a lidi ho chtějí videt, ale za by míval stadiony nabité fanoušky si nemyslím.
Reagovat
rod_laver
Když v loňském finále DC Roger proměnil matchball, drtivá většina se postavila a začala tleskat, stejně jako při předávání trofejí. Málokdo odešel před ukončením ceremoniálu. Roger je ve Francii je velmi oblíbený i dle lámané angličtiny fanoušků, se kterými jsem mluvil. Dle mě hodně dělá i to, že Roger umí francouzsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Z dalších zápasů našich uvidíme už jen Báru s Míšou. Prý kamery na všech kurtech. Ale jen "odcamcaď pocamcaď", že...?
Reagovat
dadaft
božíčku Andreo, to je běs ----- špatná rozhodnutí, nedůslednost, vztekání se,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, to nemůže dopadnout dobře. ((
Reagovat
tommr
je dobře, že došlo i na Petkovicovou - letos už se štěstím uhaluzila příliš mnoho zápasů, který měla prohrát ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
před RG jsem psal, že budu spokojený v osmifinále. A to taky jsem. V něm bude ale opravdu těžká soupeřka a hlavně velká prověrka. Mad i Timea jsou silné. No ale dnes mě Petra přesvědčila a myslím si, že na další postup má. Hodně štěstí.
PS: Sara si jede :D
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Co jsem viděl pár her, tak Petra hrála dneska asi nejlépe, nedělala tolik chyb, dobrý servis, soupeřka na to niejak moc neuměla reagovat. Super. Další kolo už bude poměrně těžší..
Reagovat
Pe3k
Pěkně Petra! Snad jí zítra napodobí i Lucka!
Reagovat
tommr
zatím je to obráceně a Petra napodobuje Lucku ... :)
Reagovat
tommr
překvapivě hladký vítězství za necelou hodinku. Begu se mi dneska nezdála ve svý kůži a hlavně na příjmu byla úplně neškodná ... :)
Reagovat
vrabejka
to je zklámání co?
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
tommr
ani ne. Za ty nervy co jsem dneska ušetřil jsem docela rád ... :)
Reagovat
kada.tom
Až nečekaně lehká práce pro Petru :-)
Dneska Petře šel skvěle servis, Begu nepustila ani k jednomu breakballu a sama byla v proměňování velmi efektivní. Begu dobře nehrála.

Paráda, 4. kolo je určitě úspěch a tam bude čekat Keys/Basczinsky - bude to těžká soupeřka, ale Petra by určitě měla mít šanci vyhrát a dojít do QF :-)
Reagovat
vrabejka
Petra dnes fámozní, profesorský výkon. Na pomalé kurty a těžké míče si už snad konečně zvykla. Skvělá obrana dnes, podání drželo a hra téměř bez chyb. Dnes si snad svůj zápas konečně užila :)
Reagovat
pockerface
Petra přepnula v hlavě na mód "šampionka" a věřím, že může dojít minimálně do SF, kde bych si přál zápas se Serenou.
Reagovat
FulnekUltras
a pár zdemolovaných Kongových raket... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prokletí je prolomeno a jdeme na titul!!!!!
Reagovat
George_Renel
Ani to nebolelo. Začíná mi to připomínat trochu Madrid. Jen tak dál. Stačilo trochu "ubrat páry" a teď "vzhůru k výškám". :-)))
Reagovat
FulnekUltras
Topte, topte, nebo se utopíte !!! ;-)
Reagovat
slacker
Diky Petro, konecne zapas bez nervu
Reagovat
pockerface
Petra je opravdu šampionka. Ona prostě potřebuje velký kurt, aby předvedla velký výkon. Asi by měl Kotyza lobovat, aby Petru dávali na centr pořád jako Šarapku :-)
Reagovat
tommr
a Petra má po sérii nečekaných chyb Beguový druhej brejk a bude podávat na zápas. To už by měla dotáhnout ... :)
Reagovat
blixa
Proč nečekaných ?
Reagovat
tommr
na servisu byla až do tý doby Beguová poměrně spolehlivá a moc nechybovala ...
Reagovat
blixa
No právě, většinou ale ty chyby přijdou takže se jen čekalo na to kdy ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petko jak se rozčiluje :D
Reagovat
kada.tom
jen ať se rozčiluje a Sára ať si hraje to svoje :-))
snad pošle Helmutku domů :-)
Reagovat
Mayo
Aký Peťko?
Reagovat
slacker
PetkoM
Reagovat
kada.tom
5-2

vypadá to vypadá, že Petra prolomí prokletí 3. kola jinde než ve Wimbledonu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kvítě jede na titul.
Reagovat
FulnekUltras
bodaj by... ;-)
Reagovat
tommr
Petra konečně odehrála jednu slušnou hru i na returnu a hned je z toho brejk. Ted to chce potvrdit a dotáhnout ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte jak daleko byl loni federer diky
Reagovat
PetaM
Osmifinále :)
Reagovat
tommr
co je to za otázku?! :)
Reagovat
smazaný uživatel
V osmfinále prohrál s Gulbisem, 3:2 na sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky
Reagovat
slacker
Konecne zase slusna hra na returnu - skvele break
Reagovat
kada.tom
breeeeeejk!!
paráda :-)
Reagovat
kada.tom
Petra má prý jen 8 UE :-D
Ale jo, Petra hraje dobře :-)
Reagovat
smazaný uživatel
1. set. Yees.
Petro už brejkni
Reagovat
Jabadu
No, ten return je lakmus. Na tom se pozná, jak je. Pokud Begu nepomůže, tak nevím, nevím.
Reagovat
blixa
Ty dneska tommruješ ? :D
Reagovat
slacker
prestan blixovat
Reagovat
tommr
už naštěstí pomohla ... :)
Reagovat
blixa
Kdo si počká, ten se dočká ;-)
Reagovat
kada.tom
Sára má set, tak to chce přidat ještě jeden :-))
Reagovat
slacker
Muze Petra zacit tlacit mice vice k lajnam? Tohle cekani na chybu nikam nepovede
Reagovat
vrabejka
tlacila to k lajnam v minulych dvou kolech a vime jak to vypadalo.
Reagovat
FulnekUltras
Begu se nemůže dostat do zápasu, ale svoje kvality už naznačila a všechno je stále otevřené. Ideální by bylo duel neprotahovat. Svačina by si měl některé hemzy dát radši k obědu.
Pooooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Roger_Federer
Skvele?..servis tragicky, tiemink tragicky..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer tragický..
Reagovat
slacker
dneska nehraje a vcera hral dobre
Reagovat
Roger_Federer
A...Legenda dosla;)
Reagovat
tommr
Petra bez problémů doservírovala čistou hrou. Petra je zatím lepší, ale je to dáno hlavně překvapivě slabou hrou Rumunky. Dá se čekat, že se Beguová ve druhým setu zvedne a začne víc zlobit ... :)
Reagovat
kada.tom
Paráda :-)
Petra zatím docela přesvědčivá na podání, což je příjemný. Snad v tom bude pokračovat i ve 2. setu. Return to chce zlepšit, ale když Petře vyjde 1-2 hry na returnu a půjde jí podání, tak není co řešit.

Zatím pěkný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, přesvědčivá.. Sice ho trefuje ale Begu je na returnu špatná, jak řekl i Svačina. Snad to tak bude po celý zápas :D
Reagovat
kada.tom
nooo, já koukám na Eurosport. takže nevím co říká Svačina :-)
Reagovat
smazaný uživatel
bez ztráty servisu :) Tak ještě jeden!
Reagovat
slacker
Mohl by reziser prenosu ubrat na tech experimentech? Chci videt zapas a ne zadky a pohled krtka
Reagovat
FulnekUltras
;))))))))))
Reagovat
kada.tom
Tak a jdem doservírovat set!! :-)
Reagovat
Jabadu
No právě! :-)
Reagovat
tommr
Petra si stále udržuje náskok brejku. Její hra na příjmu je ted ovšem hodně jalová - v posledních dvou hrách na příjmu neudělala ani bod ...
Reagovat
slacker
Tommr na komentech opet jalovy
Reagovat
kada.tom
důležitý je, že udělala nějaký body na začátku a že má brejk :-)
Reagovat
FulnekUltras
u vědomí brejku nahoře prostě víc riskovala...
Reagovat
smazaný uživatel
Super Petro zatím moc pěkná hra
Reagovat
Jabadu
No, ale ve výměnách je Begu lepší. A to je nepříjemná novinka.
Reagovat
Pedronegro
zatím to ale nevadí, Petra ji do toho moc nepouští
Reagovat
kada.tom
Krásnej lob :-)
Reagovat
FulnekUltras
totální lahůdka
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď Petro.
Reagovat
Jabadu
Ufff!
"Tak podstatný jsou nějaký body a jako jak, to už je jedno." :-)
Reagovat
tommr
ted si Petra koledovala o průšvih, ale servis naštěstí udržela i přes dvě dvojchyby ... :)
Reagovat
FulnekUltras
asi klíčový game celého zápasu
Reagovat
COMEON
dve dvojchyby na 0:30 ale predsa to Petra zvládla ! #POJD
Reagovat
kada.tom
Poprvý Petra v problémech, ale poradila si s tím výborně!
4-1 :-)
Reagovat
dadaft
Reagovat
tommr
Petra měla dobrej vstup do zápasu. Rumunka zatím nehraje nic moc. Doufám, že se to nějak nezvrtne ... :)
Reagovat
pockerface
Tak zatím to vypadá dobře. Ani se mi moc nezdá, že by byla Petra nějak moc nervozní. Možná opravdu už překonala první dvě kola, tak už se pomalu začíná nastartovávat modus "robocop". Nechci nic zakřiknout, ale dneska na mě Petra působí, že prostě chce vyhrát a půjde si za tím.
Reagovat
MorusRubra
Sakra, co to bylo za záběr? Já chci vidět hráčky, ne něčí tlustý zadek.
Reagovat
EllNino
jo :DDD taky sem se divil
Reagovat
blixa
Nebuď Morous :D
Reagovat
vrabejka
Pojd Peti, ted potvrdit
Reagovat
kada.tom
2-0

Petra hraje skvěle - občas se netrefí, ale jinak skvělý :-)
Reagovat
kada.tom
hmm, Begu má na jedné z nohou "samolepku" na kotníku ... tak uvidíme
Reagovat
FulnekUltras
S touto jen o půl roku mladší hráčkou z Bukurešti (momentálně WTA 30.) čeká zítra Petru na letošním RG nejspíš klíčové utkání pravdy. Nedávné vítězství naší lvice 7:5, 6:3 v jediném dosavadním vzájemném zápase v čf v Madridu se zrodilo za dost odlišných podmínek, teď lze čekat bitvu ještě mnohem vyrovnanější a dramatičtější. Jako každá správná rumunská tenistka, také Begu je antukou nejen odkojena, ale zůstává na ní "doma" i v dospělém věku, byť není vyloženou běhačkou, ale oproti svým krajankám ve špičce WTA umí mnohem víc přitlačit a být "hard". Svým relativně ekonomickým a zároveň velmi účinným stylem mi trochu připomíná Káju Plíšče. Přizpůsobení se letošní řiťuálské oranici v Paříži jí zatím zjevně nečinilo takové obtíže jako Petře, ale zítřejší duel se podle mého bude mnohem víc rozhodovat v hlavě. Která ze soupeřek se líp vnitřně vypořádá se zátěžovými momenty a bude mít větší vůli po vítězství, půjde dál. Přes všechny historické statistiky a řeči o "kritickém třetím kole" věřím, že to bude Petra.
Pooooooooooooooooooooooooojď do ní a trhej !!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
FulnekUltras
samozřejmě příspěvek ještě ze včerejška k dnešnímu zápasu
Reagovat
kada.tom
Jak proti Erakovic, tak proti Soler jsem očekával 2 sety. Dneska očekávám 3 sety, ale Petra vyhraje :-)
Reagovat
Bloody13
Petro, POJĎ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sis nevsiml, na cem se to hraje?
Reagovat
smazaný uživatel
Kurník, sem to nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes poprvé uvidím Petru a moc se těším. Snad to zvládne :) Serenku dnes čeká těžký zápas s Vikou, ale nic co by neměla dát. Podle mě si dá velký pozor, aby to nedopadlo jako v Madridu. Pojďte holky!! :)
Reagovat
Pedronegro
Jakápak Serenka? Spíš Serenice a doufám, že jí baťůžek dá na tu pr.delici :-)
Reagovat
dadaft
musím říct, že mě dost irituje, jak se zapisují statistiky vynucených chyb -- píšou se hráči, který tu chybu udělal.
ale to je podle mě blbost.
vždyť se podívejme, jak vypadají typické "vynucené chyby" ---- například když hráč zahraje dobrý return pod nohy a podávající se k tomu rychle nedokáže srovnat a z těžké pozice pošle do sítě,,,,,,,,,,, nebo když někdo zahraje pravá levá do růžků a soupeř už ten druhý míč přes celou šířku kurtu dobře nedoběhne a pošle to 3m vedle,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nebo když to po dobrém kraťasu někdo nedokáže vytáhnout nad pásku,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, to jsou všechno vynucené chyby, ale jejich základem a podstatou není až ta chyba, ale ta aktivita, která k nim vedla.
nikoho by přece nenapadlo psat místo winnerů nějaké mínusové body tomu, kdo ho utrpěl a výměnu prohrál.
tak proč psát vynucenou chybu tomu, kdo ji udělal, a ne tomu, kdo soupeře k chybě donutil???

možná je na vině, že jsou to oboje "chyby".
lepší by bylo rozlišení na "nevynucené chyby", tj. když například netrefíš kurt aniž bys byl pod tlakem atd., a řekněme "body za aktivitu", což by obnášelo fiftýny, ve kterých člověk donutil soupeře k chybě.

tady je tedy můj návrh na strukturu statistiky.
je složen ze tří částí, první se týká servisu, druhá plus mínus statistik, třetí jiných důležitých údajů.

konkrétně by to tedy vypadalo takto::
------------------------
ACES
1ST SERVES IN
1ST SERVE POINTS WON
2ND SERVE POINTS WON
DOUBLE FAULTS
-----------------------
WINNERS (tj. esa a vítězné údery, plusová statistika)
ACTIVITY POINTS (tj. přímé body z podání a body z chyb, ke kterým byl soupeř donucen, rovněž plusová statistika)
UNFORCED ERRORS (tj. dvojchyby a nevynucené chyby, mínusová statistika)
----------------------
NET POINTS WON
BREAK POINTS WON
RECEIVING POINTS WON
TOTAL POINTS WON
----------------------

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, takhle by to podle mě dávalo smysl. ))
Reagovat
ludolf
Souhlasím, že FE by se měly počítat spíše hráči, který je vynutil. Z praktického hlediska je to jako winner a součet těchto čísel dává někdy lepší informaci o zápasu, než samotné winnery (zvláště u servisu). Problém je samozřejmě ve vyhodnocení, co je FE.

Ve tvé definici activity points se mi nelíbí přímé body z podání, protože zahrnují i nevynucené chyby soupeře (například když se po slabém servisu neúspěšně pokusí o winner).
Reagovat
dadaft
jo, máš pravdu, asi by bylo lepší podání z těch plus mínus statistik vyloučit,,,,,,,,,,,, pak by ten nepovedený return správně naběhl do kolonky nevynucená chyba.
Reagovat
ludolf
Tak jsem to nemyslel - podání, které vyvolá FE u soupeře, bych počítal.
Reagovat
VlS
No, něco na tom je, ale v důsledku je to jedno, důležité jsou pointy. Víc mi vadí, že esa se současně počítají jako winners a jeden bod tak je ve statistice 2x, to potom zkresluje obraz hry.
Reagovat
VlS
A taky rozdíl mezi vynucenou a nevynucenou chybou je někdy tenoučký
Reagovat
ludolf
To si nemyslím. Eso je winner ze servisu, je třeba si tedy uvědomit, že statistika es je částí statistiky winnerů (má to smysl pro hodnocení servisu). Kdybys je nepočítal mezi winnery, musel by sis je zase přičítat, abys získal představu o celkové "dominanci".
Reagovat
dadaft
zápas dne ::::: jednoznačně ::::: Alize Cornet - Mirjana Lučič-Baroni
krásný zápas s naprosto strhující koncovkou.
setkání dvou světů.
neutahatelná atletická bojovnice Alize versus Mirjana, hráčka, která umí vyvinout ofenzivní tlak srovnatelný s Petrou Kvitovou -- v podstatě neubranitelný tlak.
parádní výměny.
domácí diváci samozřejmě v tranzu.
--------------------- no, Elinu čeká velký zápas na grandslamu a bude to paráda, vůbec jsem to nečekal. ))

druhý mač, kde se hrál super tenis, byl Muguruza - Kerber.

ovšem co dělala ve třetím kole Donna Vekič, to nepochopím, herně čistá katastrofa tak do kvaldy nějaké dvěstěpadesátky,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
No asi tam Donna měla co dělat, když porazila Garciu a Bojanu... Je fakt, že hlavně ten 1. set byl včera z její strany hodně špatný. Na druhou stranu si je třeba uvědomit, kolik je Donně let a že poprvé v životě hrála 3. kolo na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Je někde sestřih zápasu??
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Petra dnes vyhraje tak nebude letošní RG neúspěch ať vypadne v Osmifinále, ČF, SF, F nebo vyhraje tak to prostě neúspěch nebude, ale pokud prohraje tak to bude velké zklamání a neúspěch.
Reagovat
blixa
Kecy.
Reagovat
tommr
myslím si, že v tomto případě má Kvitovka pravdu. Vypadnutí už ve třetím kole a ještě k tomu s Beguovou by byl pro Petru jednoznačnej neúspěch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sis nevšiml, na čem se to hraje?
Reagovat
tommr
na tom nezáleží. Světová čtyřka musí zvládnout úvodní kola na každým povrchu ...
Reagovat
blixa
Říká kdo ?
Reagovat
slacker
Tommr a ma pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Tommr :-D
Reagovat
Pedronegro
No ještě aby byl neúspěch kdyby vyhrála :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová - Begu (PETRA)
Mitu - Schiavone (SCHIAVONE)
Petkovic - Errani (ERRANI)
Bacsinszky - Keys (TIMEA)
Falconi - Görges (GÖRGES)
Van Uytvanck - Mladenovic (KIKI)
Pironkova - Stephens (PIRONKOVA)
Williams - Azarenka (AZARENKA)
Reagovat
tommr
tipuju ve všech případech přesnej opak toho co ty. U Petry bych se ale rád zmýlil ... :)
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=Fg8il6Bpe9o&feature=share

Tak z toho místního tria tuto "bitvu" vyhrál pře Renclem a Citrónem. Ale i tak je vtipný to, že největší sportovní akci ve Francii, na které jsou auta vidět přímo při sportovních přenosech, kde jsou vyloženě "aktéry děje" sponzoruje automobilka zahraniční. :o)
Reagovat
sprchon
Je skvělá. :D :)
Reagovat
sprchon
Rozhodně ze všech holek, co tam letos byly a jsou na youtube, nejpříjemnější a nejkrásnější. :))
Reagovat
VlS
Pecka, super uvolněná, bezprostřední a nemluví jak na tiskovce OSN.
Reagovat
misa
Co k Lucii dodat? Zrozena k tomu, aby lidem dávala radost?

Přeju jí zítra výhru, zasloužila by si konečně mimořádný úspěch, ještě větší než loni v Londýně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist