8. den v Melbourne: Tahákem bude duel Federera s Tsongou

19. 1. 2014, 22:00
Previews 294
Zítra budou na Australian Open zkompletování čtvrtfinálové dvojice. Fanoušci se těší především na souboj Rogera Federera s Jo-Wilfriedem Tsongou, jsou ale také zvědaví, jak si povedou rozjeté Cibulková a Muguruzaová proti Šarapovové, respektive Radwaňské.

Vrcholem osmého dne na Australian Open bude první večerní zápas mezi Rogerem Federerm a jo-Wilfriedem Tsongou. Fanoušci mají ještě v živé paměti jejich loňský čtvrtfinálový souboj, ve kterém zvítězil v pěti setech zkušenější Švýcar. V posledním vzájemném zápase se na Roland Garros radoval Francouz, který zvítězil 3-0 a v bilanci snížil na 4-9.

"Důležité je, abych hrál dál dobře, přenesl si formu dál a nešílel z příštího soupeře," řekl čtyřnásobný šampion Federer. "S Rogerem jsme toho odehráli už opravdu hodně. Chci si zápas užít a zabojovat o postup," řekl finalista z roku 2008 Tsonga,

Světovou jedničku Rafaela Nadala vyzve Japonec Kei Nišikori, který proti favorizovanému Španělovi uhrál v pěti vzájemných zápasech jen jeden set.

"Kei bude velmi těžký soupeř, dobře a rychle se pohybuje a dnes hrál skvěle," nepodceňuje Nadal svého soupeře. "Nadal je pro mě velkou, ale zároveň velmi těžkou výzvou," uvědomuje si Japonec.

Pouhých devět gamů ve třech zápasech v Melbourne ztratila Dominika Cibulková. Nyní ji čeká Maria Šarapovová, s níž má bilanci 2 výher a 3 porážek. Na tvrdém povrchu ale dosud nehrály. Naposledy se utkaly před třemi lety ve Wimbledonu, kde Ruska vyhrála dvakrát 6-1.

"Už jsme spolu hrály hodněkrát, známe se dobře. Je to výborná hráčka. Musím být znovu zcela soustředěná, uvolněná a hrát to, co trénujeme. Zatím se mi to tady vyplácí. Nebudu mít co ztratit, ona bude favoritkou. Chci jít na kurt s tím, že si chci zahrát dobrý tenis," těší se Cibulková na souboj se světovou čtyřkou.

Šestadvacetiletá Ruska si uvědomuje, že ji nebude čekat lehká soupeřka. "Cibulková dokáže míček udržet ve hře, bude to fyzicky velmi náročný zápas. Bude to další těžké kolo."

V repríze loňského semifinále se dvojnásobná obhájkyně titulu Viktoria Azarenková utká s Sloane Stephensovou. Dvacetiletá Američanka před rokem uhrála jen tři hry, během roku aler vyzrála a proti světové dvojce není bez šance.

"Myslím, že před rokem jsem to nezvládla hlavou. Ale dnes už jsem zkušenější a vím, co od soupeřky čekat," řekla Stephensová.

Už 11 zápasů v řadě neprohrála dvacetiletá Španělka Garbine Muguruzaová. Dva dny po skalpu Wozniacké bude čelit další defenzivní hráčce Agnieszce Radwaňské, se kterou před dvěma lety jediný vzájemný zápas prohrála.

- PROGRAM 8. DNE NA AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(pondělí, 20. 01. 2014)
Rod Laver Arena (od 1:00 SEČ):
Cibulková (20-SR) - Šarapovová (3-Rus.)
Stephensová (13-USA) - Azarenková (2-Běl.)
Nadal (1-Šp.) - Nišikori (16-Jap.)
od 9:00
Tsonga (10-Fr.) - Federer (6-Švýc.)
A. Radwaňská (5-Pol.) - Muguruzaová (Šp.)
.
Hisense Arena (od 3:00 SEČ):
Jankovičová (8-Srb.) - Halepová (11-Rum.)
od 6:30
Murray (4-Brit.) - Robert (Fr.)
.
Margaret Court Arena (od 3:00 SEČ):
Dimitrov (22-Bul.) - Bautista (Šp.).
.
kompletní program 8. dne na Australian Open
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

294
Přidat komentář
Pe3k
Dneska to byla opravdu paráda. S Můrou to bude o dost horší, protože ten má mnohem lepší obranu a příjem než Tsonga. Andy je sice nerozehraný a fyzička ještě není tam kde byla, ale určitě se nenechá přejet jako Jo.

Co se dnešního výkonu týče, nebylo to raketou, ani Edbergem, bylo to čistě tím, že byl Roger na tento zápas skutečně natěšený. Vlétl na něho hned od začátku a hrál naplno. Jistě, že všem jeho fandům svitla naděje, že svítá na lepší časy, mám ale obavy, že takhle nahecovaný do každého zápasu v sezoně nenastoupí...Taky bude velký rozdíl mezi tím, když bude stát v semifinále proti Nadalovi, na kterého si nevěří, než dneska proti Tsongovi...

Je sice možné že by s dnešním výkonem dokázal Běhala porazit, ale to je jenom teorie, Rafík by se jistě taky nahecoval více než proti Keiovi a jak víme, Roger by musel hrát o dost lépe než Nadal, aby ho porazil, navíc věk, povrch, bilance, prakticky vše hraje pro Nadala...Z tohoto hlediska by bylo snesitelnější prohrát s Můrou než s Rafítem. Navíc ten Rogerův los, Tsonga, Můra, Nadal, Djokovic je prakticky nehratelný...Je úsměvné, že se Rafa i po těžkém losu dokáže těm opravdu nepříjemným soupeřův vyhnout, je to prostě štastlivec. Ty jeho rituály asi mají něco do sebe.
Reagovat
Roger_Federer
tim brecenim se podobas zdejsim Nadalovcum...Naco analizovat porad dokola co by se muselo udat, aby Nadala porazil..Nadal je aktualne jinde..presto snim je schopen sehat vyrovnane zapasy..uvidime..
Pe3ku nejvetsi sranda bude, az Nadal za 3-4 roky se herne a rychlostne dostane vekem na zroven Federera a ten si na nem bude v 36 letech upravovat bilanci jako na bezicim pase...;)
Reagovat
MarcelPersch
To snad nemyslíš vážně :D Za 3-4 roky jestli bude Fed hrát, budou oba asi dost nízko na to, aby se potkávali nějak častěji, myslím, že Roger bude ještě rád, když Rafa aspoň 1-2 do konce kariéry porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal tak dlouho hrát nebude protože skončí s depresema někde na klinice, protože tolik breku kolik vydá on, není možné vydržet..
Reagovat
Roger_Federer
to je nadsazka...ale podivam li se na Stepanka.,.tak v klidu konstatuji..a kdo by mel poslat Federera "dost nizko"..?? pokud bude hrat bude za 3-4 roky naprosto v klidu v top 20
Reagovat
Pe3k
Brečením? Tomu se říká být realista...Jestli si myslíš, že ve 36 bude Roger zlepšovat bilanci, tak si ještě více mimo, než jsem myslel. Ty by sis měl psát pouze s Rafaeolim, Forehandem a podobným trolům...
Reagovat
Roger_Federer
jeste jednou nadsazka...
Reagovat
kada.tom
pevně doufám, že v SF se utká Rafa s Andym a Tomáš se Stanem ... reálně ale doufám, alespoň v postup Toma a Rafy :-) i když on by i Andy mohl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray 2.15. To je celkem dobrý kurz.
Reagovat
steve79
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-australian-open/192259/fedberg-v-australii-znicil-tsongu-elixir-mladi-zatim-funguje-bajecne.html
Reagovat
Roger_Federer
Zrovna Jaroch..znami Nadalista..takovou odu.
Reagovat
smazaný uživatel
Borci nevím co řešíte, Rogerovi je už 32 let, není to žádný mladík a pořád dokáže prohánět hráče, kteří jsou v nejlepších letech a to navíc bez ztraty setu! Věřím, že ne každý má Federera rád ovšem uznání a respekt si zaslouží i když nejste jeho fanoušci. To že už nedosahuje kvalit Nadala a Noleho je snad přirozené vždyť v tenise je 5 let rozdílu strašně moc! můžeme být rádi, že to po minulé sezoně nezabalil a tenis nepřišel o jednu z největších legend co kdy vstoupili na kurt!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíš, tak nepiš.
Reagovat
smazaný uživatel
co nevím podle tebe? trouba se ozval opravdu
Reagovat
dappe
Federer hrál dneska výborně, Tsonga se vůbec nedostal do tempa a ten zápas byl hodně jednoznačnej. Pořád to bylo jen osmifinále a ten los je hodně těžký. Důležitý ale je, že Federer hraje dobře a ještě důležitější bude, aby mu to vydrželo, pak by se mohli někteří ještě dost divit. Na Murrayho určitě má a když jsem viděl, jak dnes Nishikori ve výměnách přehrával Nadala (Nadala dneska hodně podržel servis), tak by ta šance být mohla, ale...
Reagovat
Stan_Borowitz
O to cennější pak bude titul :-)
Reagovat
George_Renel
že v mužském pavouku je v QF 7 z osmičky nejvýše postavených v žebříčku.
Reagovat
tommr
a zajímavý je, že tam z první osmičky chybí právě Del Potro. Po těch jeho sebevědomejch prohlášeních o první trojce je to docela překvápko ... :)
Reagovat
J.M.
A ještě zajímavější bude, když Del Potro po tomhle AO do té top 3 skutečně postoupí. :-) (Pokud Tomáš dá Ferrera, může se to stát.)
Reagovat
tommr
jj to by byl velkej paradox. Kromě vyřazení Ferrera Tomášem by to ovšem vyžadovalo i vypadnutí Murrayho před finále a Federer nebo Wawrinka by nesměli získat titul. To první by bylo velký překvapení, splnění dalších tří podmínek je naopak velice reálný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo má blbý odhad. Buď ty anebo sázkovky. Tomáš je favorit za 1.7 a Ferrer má kurz 2.3.
jestli si věříš, doporučuji ti vsadit aspoň malý pivo ;-)
Reagovat
tommr
strašně bych si přál, abych byl tentokrát za blbce já ... :)
Reagovat
steve79
dneska precizní jako Švýcarské hodinky. Takto dobře hrál naposled ve Wimledonu 2012. Jeho backhand je rázem jeden z nejlepších na světě a také hraje více v kurtu a dostáva soupeře pod tlak. Tsonga prostě dneska neměl na Rogera šanci. Dneska by porazil i Nadala.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale neporazil ty fantasto..
Reagovat
J.M.
No, jak jsem se tak dnes díval na Nadalův zápas, tak bych skoro i souhlasil se steve79. Nadal má sice oproti Rogerovi obrovsky psychicky navrch a vyhraje mu to prakticky všechny zápasy, kde jsou jinak herně vyrovnaní, ale dnes mi Rafa přišel hodně z formy, hodně zranitelný, nějak i hůř pohyblivý, hodně chybující a některým úderům skoro neschopný se bránit. Zato Roger byl úplně na vrcholu, herně, defenzivně i ofenzivně, sebevědomím, a překvapivě i pohybem (který za nejlepšími časy zaostával jen o kousek). Když má takhle navrch ve formě (jako měl třeba na Turnaji mistrů 2011), tak pak zapomíná i na psychický blok z Nadala a je schopen ho porazit.

Jenomže to je jenom co by kdyby. Nadal zpravidla svoje výkony v závěrečných kolech stupňuje, zatímco Roger v pokročilém věku už bývá v závěrečných kolech unavený, takže i kdyby se spolu potkali, už by na tom asi byli jinak než dnes.
Reagovat
Rafaeoli25
A navíc je rozdíl mezi halou a outdoorem, hala je jediný místo, kde na Rafu měl, outdoor je něco jinýho..
Reagovat
steve79
Já si myslím, že Roger nemá být z čeho unavený. Na turnaji za čtyři zápasy strávil na kurtu zrhuba 7 hodin. U Fedexe je tako dobré to, že své výkony stupnuje. Hraje každý zápas lépe a lépe. U toho Nadala jsem to asi překnal, ale Murrayho by měl porazit. Zitra bude nesmírně zajímavý zápas Wawrinka-Djokovič.
Reagovat
J.M.
Myslím, že o tom to není. Jediné, o co v posledních letech jde, je jejich forma. Když je Roger ve formě a Rafa z formy, dokáže Roger Rafu porazit celkem hladce, ať je to v hale nebo venku. Indian Wells 2012, tam paradoxně Rogerovi venkovní podmínky pomohly, Rafa se s větrem nedokázal vypořádat, Roger ano. Měl herně tak navrch, že si prostě věřil a na komplex z Rafy si ani nevzpomněl. Vlastně Roger už v posledních letech dokáže Rafu porazit jedině hladce, když ho prostě jasně přehraje. Jakmile se s ním dostane do nějakého vyrovnaného, dramatického stavu, tak to je konec, to pokaždé nabere ten samý starý scénář, Roger se sesype a je to. Tak jako loni v Cincinnati a tisíckrát předtím. Čili jediná možnost - Roger ve formě, Rafa z formy.

Ale Roger ani Rafa ještě v semifinále nejsou. :-)
Reagovat
J.M.
S tím stupňováním u Rogera bych si nebyl jistý. Už rok a půl předvádí na turnajích opak - každým kolem hraje hůř a hůř. Naposledy letos před AO v Brisbane, tam ve finále hrál tak příšerně, že nevím co jiného než únava starého pána v tom mohlo být. Bohužel tohle je typický znak stárnoucích hráčů - neschopnost zopakovat dobrý výkon, nekonzistentnost. Tělo už tolik nevydrží, nezregeneruje se tak rychle do dalšího zápasu. Roger sice odehrál jen 7 hodin, ale celý loňský rok ukazoval, že mu stačí i mnohem míň na to, aby v dalším kole předvedl katastrofu. Ale třeba zrovna AO bude výjimkou. Prý před sezónou dobře potrénoval, tak třeba to bude teď ten zásadní rozdíl. Loni nemohl tolik trénovat kvůli zádům.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to čtvrtfinále se těším jak malý Jarda, i když po dnešku bude Andy outsider, pořád je to top hráč, který schopnosti na to porazit Rogera má, bilance hovoří pro něj, může si věřit vzhledem k loňskému zápasu v Melbourne, kde jenom kvůli své blbosti hrál víc jak 4 sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se těším a věřím tomu, že je rozdíl mezi rogerem tehdy a teď. Tehdy šlo vidět, že Roger není ve formě. Už s Tsongou se natrápil víc než by bylo zdrávo. I když byl jasně horší, dokázal zápas dotáhnout do pátého setu. Teď vypadá, že změny mu hodně pomohly, turnajem jde suverénně bez ztráty setu, takže věřím, že to potvrdí i proti Andymu...
Reagovat
smazaný uživatel
No pozor. JM má správný pohled. U Rogera už nevíš dne, hodiny. Já favorizuju Andyho. Ale je mi celkem jedno, kdo vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale Andyho je taky jinde než loni, tam byl v top kondici, plný sebedůvěr,y ted sám neví, co mu tělo dovolí. Dneska odcházel ve třetím setu už, víc jak tři měsíce si nebouchnul do míčku. Takže kdo ví, ale mco se těším. A vítěz snad pak alespoň potrápí a prožene Rafu.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni tihle top hráči můžou prolézat tak tak a nakonec hrají finále. Ale to pro tebe není novinka.
Já tipuju, že spíš Roger si zahrál svůj nejlepší zápas(neviděl jsem, jenom podle vašich ohlasů).
Reagovat
smazaný uživatel
No, to zahrál suverénně nejlepší za možná tak 2 roky. Andy hrál 2 sety výborný tenis, ale pak polevil drasticky. A to se nemusí vyplatit proti top hráčům. Ale já už jsem ted dá se říct spokojený, čtvrtfinále bylo cílem, projít přes ty "challengerové" soupeře byla povinnost. Teď nastane ta zábava.
Reagovat
smazaný uživatel
Robert to je ten ranař, co dostal Toma v Paříži. Aspoň Andy poznal problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, aspoň si prožil menší krizi. Děsí mě spíše to, že už fyzicky odpadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale di, vážně? Mě připadá, že Andy fyzicky odpadá už po prvním gemu. To určitě nebude nic vážného :D
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale teď odpadal fakt. Nemá hotl natrénováno až tolik, zápasy jsou něco jiného než tréninky. Pohyb měl od 3. setu značně omezený.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak jsi už psal. Zahřívací grand slam. V Americe na to vlítne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych rád už Aussie, to ještě nemá. Ale asi až příští rok, tenhle rok obhájíme Wimblas a dáme SF na RG :-))
Reagovat
Rafaeoli25
Vamos Muguruza, dej jí!
Reagovat
Stan_Borowitz
s takovou by neměl mít Federer větší problém s Murrayem v QF ani s Dimitrovem v SF.
Reagovat
J.M.
To ne, ale Wawrinka ve finále, to bude asi konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))))) a co ve finále s Wawrinkou?
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, dokonca ani vo finale by sa nemusel zapotit :)
Reagovat
kada.tom
sni dál :-D ... Grigor přes Rafu neprojde ani omylem :-) a nebyl bych si tak jistej, zda vůbec Federer porazí Andyho :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Případného finále s Wawrinkou bych se trochu bál. Přece jen ti dva spolu mají nevyřízené účty z toho, jak Federer nepozval Wawrinku na svatbu. To by byl z Wawrinkovy strany boj na život a na smrt, protože takové křivdy se neodpouštějí. No, snad v druhé polovině pavouka zabere David Ferrer.
Reagovat
Fandina
Finále Roger Berda by se mi také líbilo, sním o tom každý GS.
Reagovat
pepin
Radek Tomáše také nepozval a přežili to. Tak proč oni dva ne?
Reagovat
Lina
bezva sen, taky by se mně líbil :)
Reagovat
Fandina
nádhera a super gratulka! Jen tak dál, držím palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
parada Roger, a teraz hor sa na vecne otraveneho skota... :)
Reagovat
Denis92
To bol vykon ako z velkej tenisovej knihy.Naozaj skvely od zaciatku az do konca az na ten jeden gem kedy mal Tsonga BB.Skvely FH,BH. Uzasny servis a skvela hra na sieti. Dnes proste nemozno nic vytknut. Je to prijemne prekvapenie a zadostucinenie pre fanusikov Rogera ze po vyse roku predviedol vykon ako z najlepsich cias a v 32r. ma tenisu stale co ponuknut.
Som velmi rad,ze to zvladol tak hladko a ak by zahral takto aj proti Murraymu tak bude zase v semifinale.
Komentator to dnes vystihol vetou : " Nemusite byt zrovna fanusik Rogera Federera,ale na jeho tenis sa skratka dobre pozera."
Reagovat
dadaft
souhlas Matsi, bylo to jak za starých časů, kdy jsem mužský tenis miloval...
Reagovat
Lina
Roger mě moc potěšil, krásně se opět dívalo na jeho hru, také jsem se kochala. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadhera. Takhle kvalitni vykon jsem proti hraci Top 10 u Rogera nevidel od vyhraneho Wimbledonu. Jinak Roger vyrovnal rekord Jimmyho Connorse v poctu ctvrtfinale na Gs. Ma jich 41. Navic Rog ztratil jenom jedno podani za cely turnaj, to u nej uz dlouho nebylo.
Reagovat
J.M.
V posledním roce vždycky potěšilo, když se Rogerovi ještě vrátila ta mistrovská fazóna. Aspoň na jeden zápas. Ty zápasy byly čím dál vzácnější, člověk už se skoro přestal ptát, jestli ještě Roger někdy tohle předvede. A ono se to ještě vrátilo, po tak dlouhé době. Jako když stařec ještě na chvíli procitne z kómatu. Třeba do něj zase upadne, Roger už málokdy v posledním roce dokáže takhle zahrát ve dvou zápasech po sobě, a i dnes už závěr napovídal, že to nevydrží věčně. Ale i kdyby už to v dalším zápase zase nebylo ono, nečekaný pohled na Rogera hrajícího po dlouhé době zase svůj nejlepší tenis, a snad ještě kreativněji než dřív, to je tak luxusní tenisové pokoukání, že i nevěřící musí poděkovat pánubohu za ty dary. Že se divák mohl takhle nedostižně kochat, aspoň jeden zápas.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže ono jde i o to, co mu povolí soupeř, pokud to co dnes i jindy Tsonga, tak se jeho přednosti samozřejmě vyjímají a vypadá to všechno nepřekonatelně, s Rafou a Nolem je ale vše úplně jinak jak víme..
Reagovat
Roger_Federer
To mas pravdu.Co se koukatelnosti tenisu tyka..je to opravdu nebe a dudy..
Nikdo uz neceka , ze by tyto dva mohl zacit porazet opet stabilne..takze bud v klidu..Rafu uz Roger neohrozuje..ten se tef muze naplno prosadit i mimo antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
To teda nemáš pravdu. Jde o to, že Roger dnes dostal Tsongu na kolena pestrostí své hry. Jeho údery byly zvlášť v prvním setu hodně nepředvídatelné a Jo zkrátka nevěděl, co má hrát, na co se připravit. Tu se Roger vydal na síť kde byl takřka stoprocentní, tu vytáhl z obrany neskutečný jednoručný backhand po čáře, tu přitlačil z forehandu, tu se kvalitně bránil. Navíc neuvěřitelně podával. Jistě Tsonga, není na returnu tak dobrý jako Nole, Rafa, Andy, ale taky to není žádný nazdárek. A přesto tento kvalitní tenista ve druhém setu získal po Rogerově servisu zhruba šest fiftýnů (nevím přesně, ale bylo jich opravdu velmi, velmi málo, průměr tak 0,5 fiftýnu na gem).
S takovýmto výkonem by si mohl troufnout i na Noleho s Rafou, problém je, že ho zlobí psychika. NA Tsongu si věřil, na Andyho ještě možná taky, ale s Rafou mu hlava stoprocentně vypne.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Tsonga neví co má hrát nejen na Rogera, ale ani na ostatní tři, tak to prostě je. Jinak psychiku má Rafa lepší než Roger už tak šest let, je to tak a ta rozhoduje, máš úplnou pravdu..
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny čtyři nejlepší hráče dokázal Tsonga porazit minimálně třikrát, kdo jiný to může říct. Plus si směšný, kdyby ti takový výkon předvedl tvůj býček tak ho tady vynášíš do nebes a dáváš mu cenu pro vítěze turnaje...
Reagovat
Rafaeoli25
Jen objektivně hodnotím a hlavně Tsongu, to že hrál Roger hezky nepopírám, jen říkám, že Rafa a Nole ho takhle vyniknout nenechají, toť vše..
Reagovat
Roger_Federer
vnimas vubec rozdil, kdyz si tenista prohraje zapas sam svyma chybama(to se loni Federerovi stavalo bezne), nebo kdyz mu souper dovoli velice malo diky svoji hre?
Reagovat
Rafaeoli25
Rafu už čtyři roky ohrožuje jen a jen Nole, vlastně už šest let, protože naposledy Roger Rafu na grandslamu porazil v r.2007 :)
Reagovat
Roger_Federer
nezlob se, ale myslim, ze tenisu(hre) proste nerozumis.Vnimas jen rozdil mezi vyhrou a prohrou..to je pro tebe neritko vseho.to zvladaji i deti..
Tvuj mentor Forehend je o svetelne mile dal..cti ho poradne, neco se naucis i z jeho slatanin.:)

T
Reagovat
Roger_Federer
nezlob se, ale myslim, ze tenisu(hre) proste nerozumis.Vnimas jen rozdil mezi vyhrou a prohrou..to je pro tebe neritko vseho.to zvladaji i deti..
Tvuj mentor Forehend je o svetelne mile dal..cti ho poradne, neco se naucis i z jeho slatanin.:)

T
Reagovat
Rafaeoli25
Teďs mě znovu pobavil, to říká ten pravý, sám se tu oháníš Rogerovými tituly a dalšími čísly a mě za to budeš spílat..
Reagovat
Roger_Federer
pletes..ja se nikdy neohanim cisli ani tituly..
Reagovat
Vojtiik
Uff tak uz to vypadalo ze se Jo dostava do rage po tech odvracenych BP ale rogi to utnul:)
Reagovat
Rafaeoli25
Spíš se Tsonga utnul sám, takhle zahodit breakbally, co dodat..
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby Roger trochu nepolevil v koncentraci, skončil třetí set 6:2 a řádné Tsongovy breakbally by se vůbec nekonaly...
Reagovat
Rafaeoli25
Dnešní zápas opět ukázal, proč Tsonga nebyl, není a nikdy nebude šampionem, stejně jako Ferrer a Berdych..
Reagovat
Roger_Federer
je cerny kun letos
Reagovat
Rafaeoli25
Uahaha, tak teďs mě pobavil..
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Jen proto, že prohrál s Rogerem 3:0 na sety? Směšné.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže on takhle prohrává s celou velkou čtyřkou, proto za celou kariéru nevyhrál grandslam a jen jedno jediný Masters, to hovoří za vše nebo snad ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik těch grandslamů a Masters vyhrál Berdych a Ferrer, že s něma porovnáváš Joa?
Jakou bilanci má s velkou čtyřkou Berdych a Ferrer?
A vůbec, považuješ pořád Federera za hráče velké čtyřky?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Jo, Ferrer a Berdych jsou na úplně totožné úrovni, každej z nich byl jednou ve finále gs a vyhrál jedno Masters..
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě mi budeš muset vysvětlit smysl tvého výroku "Tsonga nebyl, není a nikdy nebude šampionem, stejně jako Ferrer a Berdych.."
Hlavně teď, když tvrdíš, že jsou všichni tři na úplně totožné úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
zaber, chci 5 setů :)
Reagovat
Roger_Federer
skoda tehoto gemu..Aby ho to jeste nenakoplo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas sa začal v teplote 19stupňov, to je tá miera, ktorá robí z povrchu antuku..Teda aspoň v zápasoch Nadala..

Rogerovi teda oranžová sadla náramne..Dnes hrá rýchlo a útočne, človekovi sa až nechce veriť, že to je antuka..Dlho som ho nevidel tak koncentrovaného, konštantne kvalitného..Veľmi dobrý výkon vzbudzujúci rešpekt do ďalších fáz turnaja..Semifinále s Nadalom moze byt nakoniec predsa len skutočnosťou..
Reagovat
Pe3k
To bude tím, že Roger to umí na všech površích...Nemusí pořád řešit rychlost, odskok či barvu antuky...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, že to bude tým. Veď to je Roger. Jedine, že by to tým nebolo.
Reagovat
J.M.
Roger takto skutečně hraje i na antuce. Jeho tenis je rychlý i na nejpomalejších površích. Jsou to takové optické paradoxy, kurty na všech turnajích vypadají jinak, když na nich hraje Roger, jakkoli legračně to zní.
Reagovat
smazaný uživatel
A presne o tom to je. O hráčoch, nie o povrchoch. Ak povrch vyzerá rýchly pri Rogerovi a je to skreslené, rovnako skreslené môže byť, že povrch vyzerá pomaly pri Nadalovi. Pritom hráme stále na tom istom kurte, za tých istých podmienok.
Reagovat
J.M.
Když hraje Nadal na rychlém povrchu, vypadá i jeho tenis rychle. V Dauhá hrál úplně jiný tenis než tady.
Reagovat
smazaný uživatel
forehand, pozri si napríklad ako hral Federer finále Roland Garros 2009, proti Soderlingovi. Tam hral tenis akoby na tráve, samé dropshoty, esá a víťazné forhendy či bekhendy. Jeho hra je fakt útočne naladená na každom povrchu, ak to nevieš skusnúť, čo už..
Reagovat
smazaný uživatel
A ten povrch mi dnes aj tak prišiel pomalý, bez ohľadu na to, ako Federer hral.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger ve druhym setu prestal chodit na sit, backhand o hodne slabsi nez v prvnim, snad se nebudebopakovat Wimbledon 2011.
Reagovat
Pe3k
Zatím dva nejpestřejší a nejkvalitnější sety co byli na AO 2014 k vidění. Winnery převažují nad erorory, celodvorcový útočný tenis, prostě balada.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus 1, ubiha to rychle. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga je ako na kolotoci :-)
Reagovat
Roger_Federer
hm slusny beckend:)..jednou rukou u tela..
Reagovat
Roger_Federer
uz zacina pusobit trochu otravene na tu varuabilni hru..moc zatim nenasel recept..otazka je hestli to FEdex vydtzi cely zapas.
Reagovat
dadaft
v tomhle gemu bekhend jen udržovací, mírumilovný.
Roger by měl začít víc obíhat na forhend...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on většinou nenachází recept na nikoho z bývalé top čtyřky a ani na Ferrera :)
Reagovat
dadaft
vzkaz baselinerským robotům co je to tenis...
Reagovat
Rafaeoli25
Tenis je všechno co je hráno tenisovou raketou, ať se ti to líbí nebo ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
No to pěkný vzkaz, ale s tímhle ho když ne Murray, tak Nadal uzemní.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak..
Reagovat
dadaft
neříkám že ne.
Reagovat
Roger_Federer
Roger muze v dalsich kolech jen prekvapit..Kdezto panove musi..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Andy určitě nemusí, je nerozehranej, Rafa ale musí, to je jasný, jinak se ale musí jen jediný dvě věci: platit daně a umřít :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy nemusí, své má splněno.
Reagovat
Jiri
zatim excelentni, az na podani. JO bude ale hodne kousat. Jeste to bude bitva!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nadhera. Ted to jeste potvrdit.
Reagovat
Roger_Federer
velmi caste prechody na sit zatim funguji velmi dobre..
Reagovat
smazaný uživatel
Hledim s otevrenou pusou na ten Rogeruv jednorucak..
Reagovat
J.M.
S tou novou raketou to je skoro jiný úder. Jako kdyby míček odrážel od trampolíny. S takovou jistotou, razancí, a přitom lehkostí.

Ale není to jen bekhend, dneska zatím exceluje ve všem. I pohyb je o hodně lepší. Ale ukáže se, jestli oproti nedávné minulosti tuhle úroveň dokáže udržet celý zápas. A případně i další zápas.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně tak, až zápas s Rafou (pokud k němu dojde) ukáže jak na tom skutečně je, Tsonga mu toho totiž dovoluje přespříliš (jako ve většině jejich vzáj.zápasů), každopádně dobrý výkon to určitě je..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Federer, vyhrál jen protože mu Tsonga hodně dovolil. Nebylo to náhodou tím, že Federer hrál prostě skvěle? Nejlíp za hodně dlouhou dobu.
Joo kdyby ho takhle porazil Rafa, tak to by bylo jenom samé vamos...
Reagovat
smazaný uživatel
Xero, přesně tak. Znehodnotit výkon je vždycky nejjednodušší cesta pro odpůrce. Jednodušší, než přiznat, že soupeř byl prostě lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
V suchém triku :-)))))

2 sety super, třetí totální průser. Ale je tam, nedaly se čekat zázraky po operaci. Čtvrtfinále díky lehkému losu udělal, povinnost splněna, dál může překvapit.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak podle bookmakerů by měl postoupit do sf, takže ti by to za překvapení nepovažovali..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako s Federerem i Tsongou má kladnou bilanci, možná proto. Ale fakt se nedal očekávat hned nějaký úspěch. Od září až do poloviny prosince nehrál jediný míč.
Reagovat
steve79
Na tom Eurosportu je ten signál pěkne zpomalený. Koukám na Livesport a tam už jsou o balon dopředu.
Reagovat
Hypertac
Chvilemi to byli nervy! Vamos Rafa!
Reagovat
steve79
Jak to vidíte Tsonga-Federer? Já radši tipovat nebudu:D
Reagovat
SwissMaestro
Tipuji Federera, ale docela se Tsongy dneska bojim. Nepredpokladam, ze by jej Fedex sejmul ve trech setech. :/
Reagovat
steve79
Co je s tím Federerem? Jakotože nehraje?
Reagovat
Rafaeoli25
Neboj, neskrečoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekají na Murrayho :-)
Reagovat
steve79
Už to je 45 co dohral Nadal.
Reagovat
SwissMaestro
Dyt Murray nehraje v RLA , ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraje, ale v Hisense můžou být diváci, kteří mají lístek na night session do RLA třeba.
Reagovat
SwissMaestro
Mas recht. To jsem bejval stihal jeste zajit k doktorovi :D
Reagovat
Rafaeoli25
Ten Robert začal hrát na konci třetího setu skoro geniálně, kdo by to do něj byl řek :)
Reagovat
Pe3k
Bože jak mohl někdo dovolit, aby takový kreté n mohl vyhrát grand slam?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych se mohl ptát, jak mohl takový kretén jako ty vůbec přijít na svět a kdo mu dovolil vůbec veřejně psát.
Reagovat
Rafaeoli25
Zbytečná vulgarita, to si Andy nezaslouží, jinak dovolil to Nole, Rafa je z obliga :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to taky dovolil tím, že nehrál na US Open a pak vyletěl s Darcisem.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale hlavním "viníkem" je Nole, ten s ním dvakrát hrál ve finále a dvakrát prohrál :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě vítr a únava kvůli zápasu s Del Potrem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co blbnete, za vsechno muze Sampras, Ivanisevic a nejvic Philippoussis...kdyby tak neblbli, mohl byt dnes klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Roberts je srandista. Servuje jak na pláži, údery má jak starý pán a aj tak má setball..
Reagovat
Pe3k
3 prohrané servisy, 3 varování za zdržování, ale zvládl to na 3 sety a ve 3 hodinách :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
2 sety hrál výborný tenis, útočný, bez chyb, Roberta si vodil, jak se mu zachtělo. Od třetího je mimo, pasivnější, chyb jak máku a totálně dopadl fyzicky (po hodině a půl ve 20 stupních). A ještě nedopodává. Dělá si prdel? Co chce dělat s těma top hráči, když ted předvádí tohle.
Reagovat
smazaný uživatel
WTF, oba první body TB měl jasně mít.
Reagovat
smazaný uživatel
A zas do hajzlu, co to ku.va je? Tři zazděné míče.
Reagovat
smazaný uživatel
Od 2:4 4 super míče, ofenzivně a pak zas dva posere, hlavně ten druhý po Robertově servisu.
Reagovat
Roger_Federer
mrda mu?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo :D Tragédie no, 6:4 vedení, předtím nepodopodává set, nemůže fyzicky absolutně.
Reagovat
Pe3k
Chudák ten na to psychicky nemá kluk o moc hůř už to zahrát nešlo...
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl mazec, kdyby Kei vyhrál ze stavu 0:2. Tuším na grandslamu Rafa prohrál jediný zápas když vedl 1:0 na sety. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tých prehier po 1:0 bolo zrejme viac, hoci nemám to overené..Z 0:2 však neprehral nikdy..

Jeho výkon je však oproti sobote mdlý, Kei hral skutočne dobre len v prvom sete, v tých ďalších zakríknutému Rafovi celkom pomáha..
Reagovat
smazaný uživatel
Před asi dvěma lety jsem slyšel, že měl nulu prohraných zápasů. Ale svůj nehet bych za to ohně nedal.
Reagovat
smazaný uživatel
Z 1:0 má minimálně Rosola, Djokovičez finále AO 2012.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že máš pravdu, jen Nole na AO 2012 a Jelly ve Wimblu téhož roku..
Reagovat
nitrotaj
Ferrer Us open 2007
Reagovat
smazaný uživatel
Aj GS prehra s Ferrerom na USO, či s Hewittom z dávneho ročníka AO mohla byť z 1:0...Aspoň jedna z nich..Suchý odhad.
Reagovat
smazaný uživatel
S Hewittem prohrával 0:1, pak vedl 2:1 a prohrál 2:3 nakonec.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to oprava, máte pravdu oba, s Ferrerem ten první set tehdy vyhrál, s Hewittem při první účasti v Austrálii taky..
Reagovat
Pe3k
Škoda, Kei všechny důležité momenty nezvládl. Bez servisu a s tragickým returnem Nadala porazit nemůže. Ale udělal pěkný zápas a v prvních dvou setech všechny Nadalovce pěkně vystrašil :)
Reagovat
Rafaeoli25
Možná tak Forehanda, mě tedy nevystrašil ani v nejmenším :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tebe nevystraší ani Djokovič snad, ty máš Rafu za poloboha.
Reagovat
Rafaeoli25
Za poloboha nemám nikoho, ale prostě mu zdravě věřim, takže slovo bát se neznám, Nole samozřejmě vzbuzuje maximální respekt, ale o strachu se mluvit nedá ani v jeho případě..
Reagovat
Roger_Federer
veril si mu zdrave i loni v unoru(po navratu )..kdyz jsi Novaka vynasel do nebes a byl sis jisty, ze vyhraje behem 3 let 10 Gr..2x cisty..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak po Viňa del Mar a porážce se Zeballosem jsem mu fakt nevěřil, protože jsem si myslel, že koleno už nebude mít nikdy ve stoprocentním pořádku, mícháš hrušky s jabkama..
Reagovat
Roger_Federer
dat tu praci s najit ti tvoje prizpevky..co se tykaly Novaka,.delal jsi z neho neznicitelneho robota a Nadala si odepisoval..
Reagovat
Rafaeoli25
Hledej jak chceš, ano, Rafu jsem odepisoval, ale jen při prvních dvou turnajích v únoru, teprve vítězstvím v Acapulcu mě přesvědčil, že je zpátky a že koleno je ok. A logicky jsem tudíž favorizoval Noleho..
Reagovat
Roger_Federer
mimochodem psal..to tady tehdy nick marty28..a to ty prece nejsi ne; ) :):)
Reagovat
Rafaeoli25
Nevim co psal marty a ani mě to nezajímá, já uznávám oba, každopádně jsem čekal, že sezona bude buď jen o Nolem nebo o nich dvou a to se splnilo..
Reagovat
smazaný uživatel
... se od vřerejška těším na vrchol dneška na zápas Federer - Tsonga a on možná nelepší zápas probíhá překvapivě už teď. Kei občas při výměnách likviduje Nadala jeho vlastními zbraněmi. Zasloužil by si alespoň set.
Reagovat
smazaný uživatel
... sotva něco napíšu a je prakticky po zápase. :(
Reagovat
smazaný uživatel
... tak že by Kei ještě zatnul drápek!
Reagovat
smazaný uživatel
V druhom sete už nehral Nishikori nič výnimočné, kvalita tenisu šla pomerne prudko nadol, Rafa sa z nejakého dovodu zabarikádoval za BL, kde hral samé slazy, v prvom sete mu FH nešiel a tak ho hral v druhom len sucho na istotu, bez pokusov o inside out, či long line..V koncovke to párkrát skúsil a výsledok sa dostavil..Každopádne, taktika druhého setu nebola správna..Stačilo málo a po vyše dvoch hodinách mohlo byť 1:1, stráviť 4-5hodín na kurte by zrejme nebolo to pravé orechové..
Reagovat
Roger_Federer
nerozumim..? divaci chteji prece videt 4-5 hodinove maratony od zakladni lajny..
Reagovat
smazaný uživatel
To, že nerozumieš je predsa prirodzené :)
Reagovat
Pe3k
Gratulace k premiérovému postupu do čtvrtfinále. Tam už nemá co ztratit :)
Reagovat
Pe3k
Nezvyklý tenis. Nadala drží servis, zahrál, na jeho poměry hodně es. Japonec je lepší ve výměnách, kterých Nadal vyhrál pouhých 14%. Na to, že je Kei na přímu naprosto neschopný, až tragický a jeho první servis je zcela neškodný, tak je zajímavé, že to dotáhl až do tiebreaku.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zatím docela bída, hlavně některé ty forhendy, co školácky zkazil. Ale brání furt skvěle. Čekal jsem jednoznačnější průběh.
Reagovat
Bob
Nadal končí. Porazí ho Nishikori.
Reagovat
J.M.
Možné je všechno, ale Nišikori hraje hrozně měkce. On má krásné ladné údery, krásně je umisťuje do rohů, krásně Nadala rozběhává, ale co je to platné, když ty finální údery nebo náběhy jsou tak měkké, že jsou pro Nadala neškodné a vždycky je doběhne. Chce to tam občas pořádně zatlouct.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori hrá dnes moc moc dobre..Vysoko nad svoje možnosti, resp. vysoko nad svoj štandardný tenis..Rafa našťastie opat skvelo podáva, robí vela priamych bodov a pridáva nemalý počet es..Servis má urcite vyrazne lepsí, nez v NY..Dobrá správa..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tenhle byl dobrej :D :D :D
Reagovat
Pe3k
Mě by jen zajímalo, jak může někdo hrát nad svoje možnosti? Je to vůbec možné? Jistě, že není, zase jen píšeš z cesty...Ve skutečnosti je pravda taková, že ty sleduješ jen Nadala s Djokovicem a nemáš ani páru, jak takový Kei může hrát dobrý tenis. Asi podobně, jak si psal, že Del Potro nemůže porazit Nadala a pak ho pěkně spráskal...

Btw. neměj strach, že by Rafa mohl prohrát a užívej si v klidu tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že aj človek so stredoškolským vzdelaním chápe ako to bolo myslené..Nishikori hral určite v prvom sete nadpriemer, nad jeho bežné pomery..
Reagovat
Pe3k
V tom případě tobě středoškolské vzdělání chybí, protože nedokážeš napsat, to co by si chtěl...
Reagovat
Roger_Federer
Forehend nikdy nerikal, ze ma stredni skolu..Co si pametam tak rikal ze ma zvlastni zakladku v Kosicich, chodil do tridy jen s cikanama, proto ma rad ty opalene jednoduche tipy..:)
Reagovat
Amputace
Můžeš mi vysvětlit, co to znamená "by si"? V češtině jsem se s takovým tvarem doposud nesetkal. Na střední jste to určitě probírali.
Reagovat
Roger_Federer
...;)..v klidu Rafa vyhral..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos Dominik, ako sa vodí tvojmu druhému JA v podobe "srbsko v srdci", či ako sa volá ten tvoj alter ego nick?..
Reagovat
Roger_Federer
mel jsi moznost s nim dizkutovat v sobotu..tak ted nech moje ego spat...
Reagovat
smazaný uživatel
Človek, ktorý sám seba nazýva Rogerom_Federerom. V anonymnej diskusii majúci potrebu mať aj druhý nick, aby ten jeho prvý nepôsobil pred anonymnými diskutujúcimi neželaným dojmom..

Hmm, zaujímavý exemplár si veru..Úprimne, podobné typy sa riešia ambulantne, nemyslíš?
Reagovat
Roger_Federer
to ze nick srbsko_v srdci je stejny uzivatel jako roger_federer je zde znama informace.pokud ti to uniklo...v sobotu jsem ho pouzil jen proto, ze jsem byl tyden mimo CR.utopil jsem telefon..koupil novy.a heslo k nicku roger_federer si nepamatoval...
Jinak tento nick pouzivam zde od chvile kdy tito stranky vznikly..v dobe kdy ty si nemel o tenise ani paru (to nemas ani dnes)..Takze tvoje hloupucke pokusy me nechavaji naprosto v kludu..;)
Reagovat
J.M.
No tak konečně první Grigorův průlom na grandslamu. Dneska to bylo hodně ubojované, Bautista mu dával od základní čáry mnohem víc zabrat než Raonic, vítr taky nepomáhal, únava byla znatelná, ale i bojovnost se počítá. Hodně zdánlivě ztracených výměn uběhal a nechal Bautistu, ať si to pokazí.

Na příštího soupeře by asi takovýto výkon nestačil, obzvlášť když se připočte ta únava, ale zaplaťpánbůh konečně za to čtvrtfinále. Ten přístup je jiný, už umí zatnout zuby, bojovat a hlavně zvládat důležité momenty. Ještě by to chtělo o trochu víc ofenzívy, ale s jeho stylem úderů je to těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň bude moct Grigor utěšovat Marušku. Myslím, že většinou to bývalo obráceně...
Reagovat
Fandina
Mám obrovskou radost. Viděla jsem poslední set a Grigor celkem v pohodě. A samozřejmě je čtvrtfinále velký úspěch. Jen tak dál. Držím palce!!!
Reagovat
J.M.
Navíc příští týden bude na pěkném 19. místě (teoretickou možnost, že to půjde ještě dál, radši ani nezmiňuji :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud někdo používá úchvatné počeštění typu Pennettaová a Muguruzaová, jak postupuje v případě manželky amerického prezidenta? Tam máme taky -aová? Vyslovuješ Obamová nebo podle předchozího stupidního vzoru Obamaová?
Šíma by vás měl konečně srovnat do latě. Proč tohle podřízeným trpí?
Reagovat
Basa
Kamaráde, ty máš smutnej život:) Ale můžeš se stavit a všem nám to ukázat!Ty Obamo:)))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi námi, já už mu to nabízel před týdnem (vlákno "OT - Rozhovor s Basou")... :D
http://www.tenisportal.cz/zpravy/v-pondeli-vstoupi-do-australian-open-berdych-i-kvitova-13532/

Brož: "Basík by se místo sepisování "rozhovorů" hlavně měl naučit mluvit. Pokud tam tuhle pištivou stár slyším, do dvou minut Eurosport přepínám na anglický komentář."
monty25: "No jo, tobě by měli v Eurosportu nabídnout fleka, abys jim to tam předvedl... :D"
Reagovat
Bob
Vážně si myslíš, že tím Brože štveš? Protože zatím se to daří jenom jemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Brože nikdo štvát nemusí, protože ten je podle svých komentů neustále na někoho nas*aný. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Liborku, hodnocení zcela neznámé osoby podobným stylem miluju.

Dodatek k tomu našemu "přechylování": Nejlepší je ovšem kolega Vančura. Na to jeho Dulko-ová se nedá zapomenout. Všichni vysloví Dulková, jenom on Dulko-ová :-D
Reagovat
Fandina
Asi tě hodnotil podle psaní. Ostatně je to logické, mě tady tadé hodnotí jen podle toho co napíši. Jinak co se týká přechylování, tak doporučuji obrátit se především na politiky a na Ústav pro jazyk český. Když je přechylování tady pravidlem, mohli by se dohodnout oni a změnit to.
Reagovat
smazaný uživatel
"Přechylování" typu Williamsová přežiju, směšné je to -aová. Někdy v 90. letech jsem slyšel výklad pracovníka z ÚJČ, který byl jasný. U cizích příjmení se koncové písmeno "a" vypouští, teprve pak se na konec ženským přidává -ová.

Hloupé -aová tady zavedli pisálkové z ČTK. Komentátoři a autoři typu Zabloudil to už jenom papouškujou.
Reagovat
Basa
Brožíku - hodnocení, které miluješ je na základě Tvé virtuální anonymity, kterou využíváš k neustálému kritizování všech a všeho(chování, které je popsáno i mnoha psychology). Včera jsi se ztrapnil a už si ani nereagoval, protože Ti došly argumenty. O sobě si nikdy neřekl nic, takže nejen pro mě jseš akorát tlučhuba, která ukájí svou neschopnost na internetu. Tím pro mě naše debata končí, pokud myslíš, že to není pravda, klidně se stav na eurosportu případně zamnou na kurtu nebo na pivu a můžeme vše probrat:) Ale s největší pravděpodobností na to nebudeš mít koule, tak Ti přeji další zamindrákovaný den. Btw. jsi psal, že při mém hlasu přepínáš na anglickou verzi, tím pádem nechápu, že dokonale víš vše, co jsem kdy řekl. Dobrou noc všeználku
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tam demagogicky dával odkaz na článek NG, který nemá s tenisem nic společného? Takhle se argumentuje?
Proč na to 4-2 vlastně reagovat? Osobně tomu nevěřím, tak proč dál něco řešit. Původní zdroj tam nikdo nedal, pokud vůbec existuje.
Dnes Cibulková za stavu 5-1 taky hrála Tildenův gem? :-D Každý sedmý gem rozhodujícího setu je Tildenův?

Moje chyba, ukvapenost. Časy se mění, Eurosport od loňska dává tenis minimálně, letos při AO na angličtinu proto nepřepínám. 3 grandslamy a co dál? Občasné miniturnaje ATP 250 nesleduju, nic víc na ES asi nepůjde.
Reagovat
Fandina
U přechylování příjmení zakončených na a je možné jak aová tak ová a nebo nepřechylovat. Viz třeba odkaz http://prirucka.ujc.cas.cz/en/?ref=700&id=702#nadpis2
Reagovat
smazaný uživatel
Sem nezazil jeste:D)))))

Basa Te zve na pivo, a ty mu meles dale na tp anonymnim foru o prepinani ES a gemu Tildena:), kdyz si o tom muzete hodit rec v ES, v hospe, nebo na kurtech...

:D) Asi jsem fakt uplne nelogicky typ, a uplny hnup, protoze tohle nedokazu nejak vubec pochopit....

Muzete mne to nekdo proboha vysvetlit????
Reagovat
Fandina
Třeba se Broz nechá přemluvit a sejdou se a příště už tu nebude kritizovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce, Viko! :) Je fakt, že Sloane celkem hodně kazila, ale i tak se s tím Vika popasovala dobře. Sice taky udělala nějaké chyby a mohla lépe využívat brejkboly, ale celkově vzato se mi její výkon líbil. Nejvíc se mi líbí, že Vika je komplexní hráčka jako málokterá jiná. Dokáže dobře zakončovat i vracet... Jinak pozápasový rozhovor byl taky fajn. :)

Přesto spokojený bohužel být nemůžu, protože jsem věřil v postup Viky i Mashy... Těšil jsem se, že budu mít tři favoritky ve čtvrtfinále jako předloni a nakonec jsou dvě. Tak ale aspoň už vím, jaké chci finále... :)
Reagovat
Frick
na základě pevného čs. bratrství? :-)

Kurňa, já bych chtěl tu federaci, Když by nebyla Petra, Lucka, Klára, Bára, 2. Petra, Karolína, byla by Domka, Danka, Rybka, Janka :*-(
Reagovat
Fandina
Já jí fandila. Fandím vždycky slovenským holkám. Nikdy proti našim, ale jinak ano. A Domče fandím moc!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A fandí teď někdo Vice, protože je Evropanka? :D
Reagovat
Fandina
Asi se Frick víc cítí Čechem než Evropanem ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mě nepřekvapuje. :D
Reagovat
Frick
http://youtu.be/FzjGlXYCnNk?t=4m25s
Reagovat
Bob
Bye bye bye :-D Dominika gratulka, viděl jsem celý zápas!
Reagovat
Fandina
Mám velkou radost, že vyhrála a samozřejmě držím palce dál. Cibule pome pome pome!
Reagovat
smazaný uživatel
Basa: "Victoria Azarenková teď může být ráda, že není mužem." :D

Já bych doplnil: Tohle nezkoušejte proti Tomáši Berdychovi. :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Doufám, že jste se toho výkřiku Azarenkové nepolekali jako já."

Po zkaženém bekhendu Sloane: "To je škody, to je škody." (jak pro koho, Libore :D)

Dneska ten Basa nějak perlí... :)
Reagovat
Basa
:)Cílem je vyhrát bod a prostě zahrát na tělo je nejúčinější varianta...kor po tak bídným kraťasu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jo, na tělo je to jistota. Já to Sloane nevyčítám, i když to odnesla Vika... Jenom jsem si prostě vzpomněl na Toma, jak ho tenkrát nastřelil Almagro (a to bylo jenom do ruky). :D

Jinak Vika náhodou umí hrát dobré kraťasy a nic na tom nemění ani fakt, že se jich dneska pár nepovedlo... To vím už od turnaje v Praze 2008, že je Vika umí moc dobře. :)
Reagovat
Basa
Mně vždycky říkali trenéři v takové pozici: per to do něj!:)Jak říkal Niccolo M ve Vladaři - Účel svědčí prostředky:)
Reagovat
Basa
Fuuuuuuuuj - světí!!!:)
Reagovat
Fandina
A ty se divíš, že se Tomáš naštval ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Překlepy se stávají... :)

Ale víš, žes v pozápasovém rozhovoru nestihl přeložit to nejvtipnější? Jak ta reportérka zvedla Vice ruku, ukázala na prsteníček a řekla Redfooovi: "Tady něco chybí." A Vika na to: "Chci větší, než má Caro." Řeč byla samozřejmě o snubním prstenu... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně: Na jeho místě bych tu ruku podal. Už jsem viděl daleko horší "trefy" a vždycky si hráči po zápase podali ruce. To je prostě v zápalu boje, že někdo někoho trefí. V deblu to bývá ještě mnohem častější... Ale to je jedno, nechci řešit minulost. Jenom jsem si na to prostě vzpomněl a ještě když k tomu dal Basa takový trefný komentář... :D
Reagovat
Fandina
Ruka se podává ze slušnosti, to je jasné. Někdo prostě na konvence nedá. Nepodat ruku je ale nejmenší protest ... úsměv
Reagovat
pepin
Tak velká gratulace nejen k vítězství, ale i k tomu, že jsi zařídila aspon po zbytek GS určitý klid při sledování tenisu. Kdyby se to ještě podařilo "Vlčím očičkám" bylo by to úplně nejlepší. Již od začátku bylo na Dominice znát velké odhodlání a v důležitých momentech i radost a vůle, které ji přinesly vítězství. Tak jen tak dál.
Reagovat
blixa
Chjo, Sloane to dneska zjevně nedá, jekalka hraje jak s partesu (až na ty dvojchyby), jdu spát.
Reagovat
pepin
Tak třeba se kousne, i když v to moc nevěřím, siréna má navíc kliku, že "očička" nedokáží nabídnutou šanci využít. Tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než Dominice pogratulovat k postupu do čtvrtfinále. Bohužel, Masha dneska bojovala nejen proti dobře hrající Dominice, ale i sama se sebou. Už ve 2. setu jsem si říkal, že u ní nějak postrádám ten odhodlaný výraz, který vždycky má. No a pak po konci druhé sady měla Masha off-court MTO, takže tam určitě byl nějaký problém... Ve 3. setu jsem to pak poznal hlavně za stavu 1:3, když Masha dala dva winnery v řadě a vůbec se z nich neradovala. Bylo vidět že ji něco trápí a párkrát jsem si všiml, že se před podáním chytala za záda. Takže bych to viděl asi na podobný problém, jaký měla Serena...

V žádném případě ale nechci snižovat výkon Dominiky, která si ten postup musela zasloužit. Jsem docela přesvědčený o tom, že Masha ten zápas prohrála špatným startem do 2. setu. Tam měla začít hrát dřív a možná by postoupila ona. Bohužel si to nechala utéct a 0:5 je těžké dotahovat, přestože moc nechybělo. No a ve 3. setu už měla Dominika navrch...

Mrzí mě to, ale věřím, že Vika mi to aspoň trochu vynahradí. Jdu se dívat...
Reagovat
smazaný uživatel
Po te, co vypadla Petra, tak nejak fandim "slabsim", takze jsem moc rada za Anu a ted Dominiku.....ted jeste aby to dala Sloanne a Muguruza a budu uplne v 7. nebi....jen at to vyhraje Li Na nebo nejaka uplne nova ;)
Reagovat
tommr
vypadnutí Petry ted mrzí dvojnásob - bez Sereny a Sharapovový by měla obrovskou šanci na úspěch ... :(
Reagovat
blixa
No zase tak velkou ne, šla by na Li Na a ta tu hraje letos asi nejlíp.
Reagovat
tommr
proti Lucce byla Li Na míček od vyřazení. Petra by proti ní měla slušnou šanci ... :)
Reagovat
blixa
Proti Lucce si vybrala slabší chvíli a trvalo jí víc jak set, než se rozehrála. Pokud bud by pokračovala jako proti Makarové, byla by Petra v tom vedru bez šance.
Reagovat
blixa
Tak ještě jestli vyhraje Sloane, tak budu naprosto spokojenej ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě ty mi udělej radost a bude to komplet :)
Reagovat
smazaný uživatel
1:0 dobře :)
Reagovat
Bob
Též jsem fandil.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 5:1 som už len čakal, kedy sa to na základe nejakého smolného fiftínu celé otočí..Tak trochu tradične..Ale Mária dnes bola nastastie dosť marná, hoci Cibulková hrala najma v treťom sete viac, než dobre..Sharapka jej celkovo typovo sedí, na GS ju už porazila, urcite lepsia súperka, než trebárs Radwanska, no ale aj napríklad Halep, či Jankovic..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je konec!! :-(((
Bohužel.. Cibule si myslím, že dneska byla k poražení, ale Maria dneska hrála strašně...
Tak Maruško, ať už tě dneska trápilo cokoliv, tak se hlavně uzdrav a vrať se silnější!!!
I will always love you baby!!
Reagovat
Titan
Letos mi na AO až děsivě vycházejí tipy. Muguruza, Cibulová. Tady bude někdo smutnej...:-) Ale už jdu spát...
Reagovat
blixa
Tak to je mazec. Včera Serena, dnes Máša. Kdo bude další ???
Reagovat
smazaný uživatel
skvěle Domča, obrovská gratulkáááá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Beckham v Cibulkovej lóži ma strašne irituje..Ešte raz ukáže prstom tak ten tenis zruším a prepnem si to na MTV..
Reagovat
tommr
dneska si poměrně jednoznačně poradily s nebezpečnejma Američankama Keys+Riske ve dvou setech. Malý drama se odehrálo jen v poslední hře kdy Andrea podávala na zápas a holky proměnily až pátej mečbol. Přitom to bylo úplně zbytečný, protože za stavu 40:0 dostaly naše nalitej balón na sít a mohly zápas snadno ukončit čistou hrou. Jenže se nějak nedohodly a chtěly zápas ukončit obě a ten jasnej míček nakonec zkazily ... :)
Ve čtvrtfinále na naše čeká nejspíš zkouška ohněm: momentálně zřejmě druhej nejsilnější pár světa Makarova+Vesnina ...
Reagovat
tommr
Andrea s Luckou jsou samozřejmě teprve ve čtvrtfinále. V tý euforii z postupu jsem to napsal špatně. Omlouvám se za mystifikaci ... :)
Reagovat
Fandina
nádhera. Škoda, že to nejsou háčka, ale mám moc velkou radost a držím palce dál!!! Pojď pojď pojď!!!
Reagovat
VlS
Kdyby to byla "Háčka" , tak by už asi byla venku.
Reagovat
Fandina
Kdyby to byly háčka, tak bych se radovala taky. Mrzí mě že skončily, byly úspěšné.
Reagovat
kada.tom
včera Serena, dneska Bryanovi venku ... zajímavý :-)
Reagovat
tommr
a Sharapova bude velice brzy následovat ... :)
Reagovat
tommr
ve třetím kole debla se utkají s nebezpečnejma Američankama Keys+Riske. Zápas bude možný vidět na streamu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
sleduju holky, Andy to sluší, vlastně jsem je ještě hrát neviděla. Vedle mám Mašenu, tak jsem zvědavá, jak bude Domča válet nebo neválet :)
Reagovat
PetaM
Andy to sluší jo? Ta sukně mi přijde jako ze špatného snu :D :D Ale zatím mi přijde, že je Andrea lepší, než Lucy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš vkus :) jj, Lucka hraje hůř...
Reagovat
PetaM
Nemám vkus? :D To je strašná sukně :D Jako vyrobená z krepáku :D Ale to je jedno :D :D
Reagovat
dadaft
Domča potřebuje najít první servis, pak se uvidí, naštěstí podruhé neztratila podání a je to otevřené.
Maria všechno valí přes první podání, je to těžké.
Reagovat
Vojtiik
hlavne at skonci nejak slusne rychle ten debl a muze nastoupit Grisha O:-)
Reagovat
PetaM
Ale líbí se mi, jak rozhodčí říká "Šafažová" a "Džus" :D :D Nad tím se vždycky pousměju :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když ony ty malé hráčky mají většinou právě s tím problém, Errani, Klára atd., těžko čekat od Domči, že jí bude držet podání.. ale Mašena je hratelná..
Reagovat
tommr
Andrea má stejnej dres jako Bouchardová. Taky se mi moc nelíbí ... :)
Reagovat
dadaft
jj, je to těžké.
hlavně to nezabalit v hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
rada nad zlato, ale.. všiml sis, jak se včera Káťa úplně rozbrečela po dalším úderu na lajnu, tou beznadějí? Pak zapni hlavu, když to prostě nejde..:)
Reagovat
dadaft
to pude.
((( pome )))
Reagovat
smazaný uživatel
Domča je bojovnice, jen tak dál :)
Reagovat
PetaM
Hele, já ten zápas sice nesleduju, ale co to je? To se Cibule zbláznila nebo tak něco? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
wow :D
Reagovat
kada.tom
co to ta Maria předvádí? bože ...
Reagovat
smazaný uživatel
Cibulková se ted nevyhazuje a hraje dobře..
Za to Maruš hraje příšerně momentálně, není schopná dát dva míče za sebou aniž by se vyhodila..
Reagovat
dadaft
jj, stačí to trochu rozdělovat a dávat dýl a Máša musí při své výšce hrát halfvoleje a neví kudy kam...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Domčo, pěkně si Mášu přitáhnout k síti..:)
Reagovat
smazaný uživatel
vidíš to? Že jsme se o té hlavě bavili viď?
Reagovat
dadaft
ha ha ha
už jsme se pobavili a i nějaké to drama,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,, ale teď konec legrácek prosím a dopodávat!
Reagovat
dadaft
njn. ))
Reagovat
dadaft
ale nic moc tenis.
všechny ostatní zápasy budou lepší - bych řekl.
Reagovat
dadaft
!!! JO !!!
Reagovat
smazaný uživatel
no a 3. set jsem zvědavá, která to líp ustojí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a jde se znovu do 3. setu.. Hlavně né takové drama jako proti Knapp..
Tento set jsi si prohrála sama Maruš!!
Ovšem co je dneska pozitivní, že Marii dneska konečně celkem chodí 1. servis..
Reagovat
kada.tom
já tedy Marii příliš (téměř vůbec) nemusím, ale tedy proti Cibulkový (a všeobecně proti jakýkoliv Slovence) bych fandil asi každý tenistce ... Maruš, ukaž jí zač je toho loket :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Maruš MTO!! :-(( Doufám, že né něco s ramenem..
Reagovat
dadaft
Maruš je mimo.
trhej Domčo. ))
Reagovat
smazaný uživatel
nechci to zakřiknout, ale Domčo vydržať :)
Reagovat
blixa
Co máš proti Slovenkám ? Seš magor či co ?
Reagovat
kada.tom
mám odpor ke Slovensku, Německu a tamním lidem :-)
Reagovat
dadaft
paráda.
škoda těch nevyužitých brejkbolů, mohlo to být 4:0.
Reagovat
kada.tom
budu se opakovat, ale jestli Maria vypadne, tak jedině dobře pro Na a Viku, budou mít zase trochu lepší cestu k titulu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Domčo, jsi skvělá !! :) Krásně bojuješ a makáš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš bojuj!!!!
Reagovat
tommr
já doufám, že to otevře cestu k titulu pro Agu ... :)
Reagovat
blixa
Já myslím že pro Li Na. Ta má formu jako hrom.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger proti Joovi zas v nekřesťanský čas :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Odpoledne jsem si trošku zdřímnul, tak bych snad měl tentokrát držet. :D Ale jinak teda nejsem zrovna nadšený z toho, že Masha i Vika hrajou v noci... No, v sedmém dni mě Anička moc potěšila a jak jsem dopředu avizoval, zvedla mi náladu o 200%. Tak doufám, že to Masha a Vika potvrdí. :)
Reagovat
Mayo
škoda, že sa nezačína duelom Stehpens vs Azara, to považujem za atraktívnejšie ako ten prvý ale budiš...jasný šláger JWT vs RF...moje tipy na víťazov: Ruska, Bieloruska, Španiel, Švajčiar, Polka, Srbka, Brit, Bulhar...Rafa v nekresťanskom čase :/ vamos !
Reagovat
Vojtiik
kamikadze by mohl Rafu potrapit trochu, je schopny s nim hrat i z BH i z FH, navic rychly, mrstny a dostatecne agresivni a namotivovany... over/hcp by mel uhrat.. anebo ho mozna taky Rafa sfoukne jako svíčku:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist