8 zápasů, 7 porážek. V Santiagu Thiem prohrál s domácím Garínem

1. 3. 2023, 03:02
Aktuality 0
ATP SANTIAGO - Dominic Thiem prohrál sedmý z osmi letošních zápasů. Na antuce v chilském Santiagu bývalý vítěz US Open podlehl v duelu hráčů startujících na divokou kartu 2-6 6-7 domácímu šampionovi z roku 2021 Cristianu Garínovi, proti kterému si nevypracoval jediný brejkbol.
Dominic Thiem (© Profimedia)

Bývalý třetí hráč světa Dominic Thiem se loni v březnu vrátil po devět měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním zápěstí, ale ani téměř rok poté se nepřibližuje své optimální formě.

Mezi největší úspěchy dvojnásobného finalisty Roland Garros a vítěze US Open po comebacku patří tři semifinále na turnajích ATP a jedno finále na challengeru. Ve světovém žebříčku figuruje na 99. místě.

Letos 29letý Rakušan vyhrál jediný z osmi zápasů, když před dvěma týdny v Buenos Aires porazil Slováka Alexe Molčana. Pět ze sedmi porážek utrpěl s hráči mimo Top 80: nestačil na Soonwoo Kwona (83. v ATP), Andreje Rubljova (6.), Borna Goju (121.), Borna Čoriče (23.), Juana Varillase (101.), Thiaga Monteiru (83.) a dnes na antuce v Santiagu prohrál s domácím Cristianem Garínem (100.).

Thiem si proti předloňskému šampionovi nevypracoval ani jeden brejkbol. Sám v prvním setu o servis dvakrát přišel. Ve druhé sadě sice odvrátil všech šest brejkbolů Chilana ve třech různých gamech, ale v tie-breaku uhrál jen dva míčky a prohrál 2-6 6-7.

"Byl to velmi těžký zápas. Od začátku jsem hrál agresivně a to podle mě rozhodlo první set," komentoval Garín. "Myslím, že druhý set jsme oba odehráli dobře. Měl jsem spoustu brejkbolů, jen se mi je nedařilo využít. Ale pořád jsem dobře podával, takže jsem se spokojený s tím, jak jsem hrál," pokračoval Chilan, jenž předloni v rodném Santiagu slavil svůj poslední 5. triumf (opět na antuce) na okruhu ATP.

"Tehdy to bylo takové smutné, protože se hrálo bez fanoušků. Takže doufám, že si to během kariéry ještě zopakuju. Je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů. Užívám si ho od začátku do konce, takže budu bojovat od začátku do konce, abych se dostal co nejdál," dodal Garín.

26letý Chilan vyhrál teprve druhý letošní zápas v hlavní soutěži turnaje ATP. O první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu si zahraje s třetím nasazeným Argentincem Sebastianem Báezem (h2h 0-1).

Thiago Monteiro v hlavním městě Chile vyhrál bitvu antukových specialistů s Albertem Ramosem. Brazilský tenista udolal pátého nasazeného Španěla 7-5 4-6 7-5 a podruhé v sezoně postoupil do 2. kola. V něm na něj čeká bývalý semifinalista French Open Marco Cecchinato z Itálie (h2h 1-0).

V Santiagu vrcholí tradiční únorová Golden Swing na jihoamerických antukách. Nejvýše nasazenými, kteří měli v úvodním kole volný los, jsou kromě Báeze jeho krajané Francisco Cerúndolo a Diego Schwartzman a Ital Lorenzo Musetti.

• ATP 250 SANTIAGO •
Chile, antuka, 718.245 dolarů
nedělní výsledky (28. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Monteiro (Braz.) - Ramos (5-Šp.) 7-5 4-6 7-5
Djere (6-Srb.) - J. Sousa (Portug.) 6-3 6-2
Garín (Chile) - Thiem (Rak.) 6-2 7-6(2)
Lajovič (Srb.) - Ugo Carabelli (Arg.) 6-1 6-3
Etcheverry (Arg.) - Fognini (It.) 6-1 7-6(1)
Carballés (Šp.) - Taberner (Šp.) 6-1 / skreč T.
Cecchinato (It.) - Bagnis (Arg.) 6-2 3-6 7-6(3)
Jarry (Chile) - Varillas (Peru) 7-6(1) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist