9. den Wimbledonu: Vondroušová ve čtvrtfinále vyzve Pegulaovou. Djokovič, Šwiateková a Sinner jsou favority

11. 7. 2023, 06:00
Previews 267
V rámci devátého hracího dne letošního ročníku Wimbledonu je na programu první polovina čtvrtfinálových duelů. Poslední česká naděje Markéta Vondroušová vyzve nasazenou čtyřku Jessicu Pegulaovou. Vítězka si zahraje s Igou Šwiatekovou, nebo Elinou Svitolinovou. Mužské souboje obstarají sedminásobný šampion a vítěz posledních čtyř ročníků Novak Djokovič s Andrejem Rubljovem a Jannik Sinner s Romanem Safiullinem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Čtvrtfinále žen •
Vondroušová (ČR) - Pegulaová (4-USA) | No.1 Court (14:00 SELČ)
Šwiateková (1-Pol.) - Svitolinová (Ukr.) | Centre Court (14:30 SELČ)
• Čtvrtfinále mužů •
Sinner (8-It.) - Safiullin (-) | No.1 Court (15:30 SELČ)
Rubljov (7-) - Djokovič (2-Srb.) | Centre Court (16:00 SELČ)

 

Čtvrtfinále žen

Markéta Vondroušová (42.) - Jessica Pegulaová (4.) | No.1 Court (14:00 SELČ)
Markéta Vondroušová zapsala čtyři cenné skalpy a podruhé v kariéře absolvuje grandslamové čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku se probojovala po dvousetových výhrách nad Peyton Stearnsovou, nasazenou dvanáctkou Veronikou Kuděrmetovovou a turnajovou dvacítkou Donnou Vekičovou a v osmifinále po obratu zdolala 2:6, 6:4, 6:3 krajanku Marii Bouzkovou.

Ještě před třemi týdny měla hrozivou bilanci 2:10 v hlavních soutěžích na nejvyšší tour na trávě, včetně úspěšnosti 1:4 ve Wimbledonu. Loni se na nejrychlejším povrchu kvůli půlroční pauze zaviněné zraněním zápěstí vůbec nepředstavila. První solidnější výsledek uhrála až před pár týdny v Berlíně, kde zaregistrovala své první čtvrtfinále v těchto podmínkách.

Do semifinále se 24letá Češka nedostala, ve čtvrtfinále ji po setech 6:7, 1:6 zastavila Maria Sakkariová. Ve Wimbledonu by ale mohla v probíhající povedené sezoně uspět, v aktuálním roce postoupila do semifinále v Linci, čtvrtfinále v Adelaide a do osmifinále v Indian Wells, Miami a Římě.

Takto daleko na grandslamech se podívala už jen na French Open před čtyřmi lety. Tehdy coby nenasazená hráčka senzačně prošla až do finále, dokonce bez ztráty jediného setu, ale v souboji o titul podlehla na pařížském centrálním dvorci Philippa Chatriera za pouhých 70 minut 1:6, 3:6 Ashleigh Bartyové.

Markéta Vondroušová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Linec (SF)
Největší úspěchy na trávě: Berlín (ČF)
Bilance: 28:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 6:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 3:4 (kariérní 9:18)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:0)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (2K)

Markéta Vondroušová - Wimbledon
Kariérní bilance:
5:4
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Berlín (ČF)
Cesta turnajem: Stearnsová (6:2, 7:5), (12) Kuděrmetovová (6:3, 6:3), (20) Vekičová (6:1, 7:5), (32) Bouzková (2:6, 6:4, 6:3)

Jessica Pegulaová v minulosti nikdy neprošla do druhého týdne Wimbledonu a nyní má kompletní sbírku čtvrtfinálových účastí na všech grandslamech. Nasazená čtyřka sice ztratila set v úvodním kole s krajankou Lauren Davisovou, ovšem proti Cristině Bucsaové, Elisabettě Cocciarettové ani Lesje Curenkové rozhodující sadu nepotřebovala.

Na trávě se začala 29letá Američanka prosazovat velmi pozdě, na první výhru v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu dosáhla až předloni v Berlíně. Od té doby postoupila do čtvrtfinále na tomto povrchu dvakrát, a to právě v Berlíně 2021 a ještě před pár týdny v Eastbourne. V této fázi však neuspěla proti Viktorii Azarenkové ani Cori Gauffové.

Po vypuknutí pandemie koronaviru patří k nejpravidelnějším účastnicím závěrečných kol, od začátku roku 2021 posbírala 11 semifinále (sedm na podnicích WTA 1000). Na druhou stranu získala na nejvyšší úrovni pouhé dva tituly, po Washingtonu 2019 ovládla ještě loňskou "tisícovku" v mexické Guadalajaře.

Na kontě má tři grandslamová semifinále ve čtyřhře, ovšem na první singlové stále čeká. Na podnicích velké čtyřky prohrála všech pět čtvrtfinále, to úvodní ve třech setech a všechna následující ve dvou. Při posledním pokusu nestačila na letošním Australian Open 4:6, 1:6 na dvojnásobnou šampionku Azarenkovou.

Jessica Pegulaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dauhá (F);  Charleston,  Miami,  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (ČF)
Bilance: 35:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 6:1
Bilance proti hráčkám TOP 50: 21:10 (kariérní 72:55)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 0:5)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (3K)

Jessica Pegulaová - Wimbledon
Kariérní bilance:
7:3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Eastbourne (ČF)
Cesta turnajem: Davisová (6:2, 6:7, 6:3), Bucsaová (6:1, 6:4), Cocciarettová (6:4, 6:0), Curenková (6:1, 6:3)

Vzájemná bilance: 0:0. Vondroušová je v open éře teprve devátou levačkou ve čtvrtfinále Wimbledonu, v této statistice navázala na krajanky Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou. Naposledy se Češka a Američanka ve čtvrtfinálové fázi Wimbledonu střetly v roce 2012 a Serena Williamsová tehdy porazila Kvitovou.

Tip na vítězku: Markéta Vondroušová

 

Iga Šwiateková (1.) - Elina Svitolinová (76.) | Centre Court (14:30 SELČ)
Iga Šwiateková zvládla jeden ze svých nejtěžších zápasů v kariéře a poprvé postoupila do čtvrtfinále Wimbledonu. Světová jednička nevyužila v úvodním dějství dva setboly a v tom následujícím musela na vlastním servisu likvidovat sérii dvou mečbolů Belindy Bencicové. Švýcarku nakonec udolala 6:7, 7:6, 6:3.

Utkání trvalo tři hodiny a 22letá Polka musela poprvé v kariéře sehrát dva tie-breaky v jednom duelu. Teprve potřetí v probíhající sezoně dokázala otočit manko setu. Po postupu si musela pořádně oddechnout, protože právě osmifinálová fáze byla jedinou na grandslamech, ve které neměla před soubojem s Bencicovou pozitivní bilanci.

Ještě před dvěma týdny vlastnila jen šest výher v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu na trávě a stále čekala na první čtvrtfinále na nejrychlejším povrchu. Čtyřnásobná grandslamová šampionka ovšem letos na pažitech vyhrála všech sedm duelů a do té části roku vstoupila semifinále v Bad Homburgu, k němuž ale kvůli nemoci nenastoupila.

Letos ve Wimbledonu začala třemi dvousetovými výhrami a protáhla aktuální neporazitelnost na 14 zápasů. S bilancí 5:1 ve čtvrtfinále grandslamů se pokusí zkompletovat semifinálové účasti na všech podnicích velké čtyřky, jediný nezdar v této fázi zaznamenala proti Marii Sakkariové na French Open 2021, kde obhajovala titul.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open,  Stuttgart,  Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Bad Homburg,  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na trávě: Bad Homburg (SF)
Bilance: 42:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 10:0
Bilance na trávě: 7:0
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 14:0 (kariérní 55:7)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 1:0 (kariérní 5:1)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (T)

Iga Šwiateková - Wimbledon
Kariérní bilance:
9:3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Bad Homburg (SF)
Cesta turnajem: Lin Zhu (6:1, 6:3), Sorribesová (6:2, 6:0), (30) Martičová (6:2, 7:5), (14) Bencicová (6:7, 7:6, 6:3)

Také Elina Svitolinová sehrála v osmifinále jeden z nejnapínavějších zápasů turnaje a v bitvě bývalých semifinalistek přetlačila Viktorii Azarenkovou. S Běloruskou prohrála všech pět předchozích soubojů, ale tentokrát zlikvidovala manko setu a brejku a po dvou hodinách a 46 minutách zvítězila 2:6, 6:4, 7:6.

Osmadvacetiletá Ukrajinka se teprve na začátku dubna vrátila po roční mateřské pauze a už stihla triumfovat na nejvyšším okruhu (Štrasburk) a také zvládla na obou grandslamech projít do čtvrtfinále. Bývalá světová trojka má od půlky května bilanci 12:2, která zahrnuje dva skalpy hráček TOP 20 světového pořadí.

V rámci letošního Wimbledonu vyřadila také pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou (6:4, 6:3), nasazenou osmadvacítku Elise Mertensovou (6:1, 1:6, 6:1) a dvojnásobnou grandslamovou finalistku Sofii Keninovou (7:6, 6:2). Ve čtvrtfinále v tomto dějišti je podruhé, bývalá vítězka Turnaje mistryň tu v roce 2019 v této fázi přemohla Karolínu Muchovou a skončila v semifinále.

Ve čtvrtfinále grandslamových turnajů má nicméně vysoce negativní úspěšnost 2:7, proti členkám elitní desítky 0:4. Na nedávném French Open potkala v souboji o semifinále světovou dvojku Arynu Sabalenkovou a prohrála ve dvou setech. Na obě grandslamová semifinále dosáhla v roce 2019, a to v All England Clubu a na US Open.

Elina Svitolinová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Štrasburk (T)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 16:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 4:1
Bilance proti hráčkám TOP 10: 1:1 (kariérní 36:42)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 2:7)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (ČF)

Elina Svitolinová - Wimbledon
Kariérní bilance:
15:8
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 1:0
Generálka: Birmingham (1K)
Cesta turnajem: V. Williamsová (6:4, 6:3), (28) Mertensová (6:1, 1:6, 6:1), Keninová (7:6, 6:2), (19) Azarenková (2:6, 6:4, 7:6)

Vzájemná bilance: Šwiateková vede 1:0. Jediné předchozí střetnutí se uskutečnilo předloni na antuce v Římě, obě jsou v tuto chvíli vícenásobnými šampionkami italské akce. Polka zvítězila 6:2, 7:5 a nakonec si došla pro titul. Svitolinová má se světovými jedničkami úspěšnost 6:6, ovšem ještě nikdy žádné nečelila na trávě.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

 

Čtvrtfinále mužů

Jannik Sinner (8.) - Roman Safiullin (92.) | No.1 Court (15:30 SELČ)
Jannik Sinner měl asi nejsnazší cestu do čtvrtfinále letošního ročníku Wimbledonu, ale docela si ji komplikoval. Ve třetím kole prohrával o set s na trávě celkem nezkušeným Quentinem Halysem a ve druhé sadě v osmifinále měl velké potíže s trápícím se antukovým specialistou Danielem Galánem.

Navzdory zmíněným problémům je zpátky ve čtvrtfinále grandslamů. A teď má 21letý Ital jedinečnou šanci poprvé dosáhnout na semifinálovou účast na podnicích velké čtyřky, na kterých prohrál všechny čtyři předchozí čtvrtfinálové duely.

Je však důležité zmínit, že ve všech předchozích čtvrtfinále na majorech čelil někomu z TOP 5 a v posledních dvou byl velmi blízko postupu. Loni ve Wimbledonu měl náskok dvou setů proti pozdějšímu šampionovi Novakovi Djokovičovi a o pár měsíců později na US Open disponoval ve čtvrté sadě mečbolem na vlastním servisu proti pozdějšímu vítězi Carlosovi Alcarazovi.

V posledních letech má problém přejít přes čtvrtfinále napříč všemi úrovněmi, například loni v něm ztroskotal v osmi z deseti případů. V aktuálním roce se v tomto ohledu značně zlepšil a zvládl pět z osmi. V úterý ho čeká první letošní čtvrtfinále na grandslamech.

Jannik Sinner - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Montpellier (T);  Miami,  Rotterdam (F);  Monte Carlo,  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na trávě: Halle, Hertogenbosch (ČF)
Bilance: 36:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na trávě: 7:2
Bilance proti hráčům TOP 50-100: 14:1 (kariérní 62:16)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:4)
Grandslamy: Australian Open (OF), French Open (2K)

Jannik Sinner - Wimbledon
Kariérní bilance:
8:2
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022-23)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve čtvrtfinále: 0:1
Generálka: Hertogenbosch (ČF), Halle (ČF)
Cesta turnajem: J. M. Cerúndolo (6:2, 6:2, 6:2), Schwartzman (7:5, 6:1, 6:2), Halys (3:6, 6:2, 6:3, 6:4), Galán (7:6, 6:4, 6:3)

Roman Safiullin parádně využil příznivých okolností a je překvapivým čtvrtfinalistou letošního Wimbledonu. Ani jeden z jeho čtyř protivníků nepřijel do All England Clubu v dobré formě. Ten poslední, Denis Shapovalov, se navíc postupem zápasu fyzicky trápil, čímž 25letému Rusovi cestu do další fáze usnadnil.

Kvůli válce na Ukrajině se nemohl zúčastnit loňského ročníku Wimbledonu a o další grandslam přišel vlastní chybou nedávno, jelikož se zapomněl přihlásit do kvalifikačních bojů French Open. Vše si ale kompenzuje letos na londýnském pažitu a v live žebříčku poprvé figuruje v TOP 50.

Čtvrtfinálová účast ve Wimbledonu je možná překvapivá, nicméně v minulosti svůj potenciál už několikrát ukázal. Jeho největším problémem je udržet skvělou formu stabilně, aby se mohl naplno usadit v nejlepší padesátce pořadí. Výborně si vedl při absenci úspěšnějších krajanů například loni v ATP Cupu a následně si ve čtvrtfinále v Marseille vyšlápl na Stefanose Tsitsipase.

Roman Safiullin - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Wimbledon (ČF)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (ČF)
Bilance: 29:16
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 9:3
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:0 (kariérní 1:4)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Grandslamy: Australian Open (1K), French Open (-)

Roman Safiullin - Wimbledon
Kariérní bilance:
4:0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Stuttgart (Q), Halle (1K), Mallorca (2K)
Cesta turnajem: (20) Bautista (2:6, 7:6, 6:7, 6:4, 7:5), Moutet (7:5, 6:3, 7:6), Pella (7:6, 6:4, 6:0), (26) Shapovalov (3:6, 6:3, 6:1, 6:3)

Vzájemná bilance: Sinner vede 1:0 (loňský ATP Cup; 7:6, 6:3). Oba aktéři disponují talentem i zbraněmi na to, aby sbírali úspěchy na nejvyšším okruhu. Sinner je nicméně považován za mnohem solidnějšího a stabilnějšího hráče a v tomto střetnutí za jasného favorita. Jeho výkon v první půlce zápasu s Danielem Galánem byl však velice podprůměrný, což si nesmí proti rozjetému Safiullinovi dovolit. Rus je totiž v těchto podmínkách mnohem nebezpečnější než Kolumbijec.

Tip na vítěze: Jannik Sinner

 

Andrej Rubljov (7.) - Novak Djokovič (2.) | Centre Court (16:00 SELČ)
Andrej Rubljov v posledních osmi měsících vylepšil svou psychickou odolnost, nicméně případná osmifinálová prohra s Alexanderem Bublikem mohla tento progres zhatit. Pětadvacetiletý Rus měl utkání uzavřít mnohem dříve, ve čtvrté sadě disponoval za stavu 5:4 dvěma mečboly a později zahodil v tie-breaku vedení 5:3. Souboj ruských rodáků nakonec urval až po pětisetové bitvě (7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4).

Kvůli válce na Ukrajině se loňského Wimbledonu nemohl zúčastnit nikdo reprezentující Rusko ani Bělorusko. Rusové odpověděli trojnásobnou čtvrtfinálovou účastí v letošním ročníku mužské dvouhry, což se v tomto dějišti stalo poprvé v open éře. Navíc se Rubljov, Daniil Medveděv ani Roman Safiullin nikdy předtím do čtvrtfinále nejslavnějšího turnaje nepodívali.

Ve čtvrtfinále grandslamů ještě nikdy neuspěl a má v nich velké potíže hlavně se soupeři Djokovičova kalibru. Na premiérové semifinále na grandslamech tak stále čeká, ačkoli o něj bojoval už sedmkrát. Srba dokázal v minulosti porazit pouze ve finále loni v Bělehradu, kdy ale bývalý lídr žebříčku postrádal herní praxi i svou nejlepší fyzickou kondici.

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monte Carlo (T); Halle,  Banja Luka,  Dubaj (F)
Největší úspěchy na trávě: Halle (F)
Bilance: 35:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na trávě: 8:1
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:2 (kariérní 21:29)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 0:1 (kariérní 0:7)
Grandslamy: Australian Open (ČF), French Open (3K)

Andrej Rubljov - Wimbledon
Kariérní bilance:
9:3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrál
Bilance ve čtvrtfinále: 0:0
Generálka: Halle (F)
Cesta turnajem: Purcell (6:3, 7:5, 6:4), Karacev (6:7, 6:3, 6:4, 7:5), Goffin (6:3, 6:7, 7:6, 6:2), (23) Bublik (7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4)

Novak Djokovič ztratil v osmifinále svůj první set v rámci letošního Wimbledonu, ovšem jen kvůli tomu, že Hubert Hurkacz předvedl svůj letos jasně nejlepší výkon. Polský tenista v duelu rozloženém do dvou dnů nastřílel 33 es a zaznamenal 64 vítězných úderů. Šestatřicetiletý Srb však opět předvedl svou psychickou odolnost a i díky třem odvráceným nedělním setbolům v řadě nakonec v pondělní dohrávce zvítězil 7:6, 7:6, 5:7, 6:4.

Soupeři disponující dělovým servisem vypadají jako jeho jediná hrozba v letošním Wimbledonu. Sedminásobný šampion a vítěz posledních čtyř ročníků si tak možná oddechl, že bude ve čtvrtfinále čelit Rubljovovi a ne Alexanderovi Bublikovi. Kazach sice obecně nepředstavuje takovou hrozbu, nicméně v těchto podmínkách umí být nebezpečný proti komukoli na tour.

V červnu ovládl French Open, získal rekordní 23. grandslamový titul a odpoutal se od rivala Rafaela Nadala. To ale neznamená, že nebude usilovat o další triumfy. Například ve Wimbledonu může dorovnat osmou trofejí rekordmana Rogera Federera a už teď má v All England Clubu lepší úspěšnost (90%, na zápasy 90:10) než švýcarský fenomén (88,24%).

Od roku 2016 má v dohraných duelech ve Wimbledonu neskutečnou bilanci a poslední porážku na centrálním dvorci zaregistroval ve finále ročníku 2013 proti Andymu Murraymu. Navíc se veze na vlně 25 výher na grandslamech v řadě, což se mu povedlo už popáté v kariéře a ostatním hráčům v open éře maximálně dvakrát.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open,  Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 31:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 10:0
Bilance na trávě: 4:0
Bilance proti hráčům TOP 10: 5:2 (kariérní 245:109)
Bilance ve čtvrtfinále grandslamů: 2:0 (kariérní 44:10)
Grandslamy: Australian Open (T), French Open (T)

Novak Djokovič - Wimbledon
Kariérní bilance:
90:10
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2014-15, 2018-19, 2021-22)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve čtvrtfinále: 11:2
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Cachín (6:3, 6:3, 7:6), Thompson (6:3, 7:6, 7:5), Wawrinka (6:3, 6:1, 7:6), (17) Hurkacz (7:6, 7:6, 5:7, 6:4)

Vzájemná bilance: Djokovič vede 3:1. Rubljov byl vždy hráčem s obrovským potenciálem a díky dělovému forhendu se očekávalo, že bude celkem pravidelně porážet i nejlepší tenisty světa. Tuto prognózu však zatím nenaplnil. Je tak těžké ho v takto důležitém zápase proti sedminásobnému šampionovi nepovažovat za jasného outsidera. To nic nemění na tom, že jednou u něj může nastat obrat o 180 stupňů.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

WIMBLEDON 2023 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 14:30 SELČ)
1. Šwiateková (1-Pol.) - Svitolinová (Ukr.)
2. Rubljov (7-) - Djokovič (2-Srb.)
• NO.1 COURT • (od 14:00 SELČ)
1. Vondroušová (ČR) - Pegulaová (4-USA)
2. Sinner (8-It.) - Safiullin (-)
3. legendy
• NO.2 COURT • (od 12:00 SELČ)
1. čtyřhra mužů
2. legendy
3. čtyřhra mužů
4. S. Hsieh/Strýcová (Tchaj-wan/ČR) - Garciaová/Stefaniová (Fr./Braz.)
• COURT 5 • (od 12:00 SELČ)
1. Slamaová/Šmejkalová (USA/ČR) - Oluwadareová/Stojsavljevicová (Brit.)
• COURT 6 • (od 12:00 SELČ)
1. Hrazdil (ČR) - Ghibaudo (Fr.)
• COURT 7 • (od 12:00 SELČ)
1. Bartůňková/Vargová (ČR/SR) - Munková Mortensenová/Rubmanová (Dán./USA)
2. dvouhra juniorů
3. dvouhra juniorů
4. dvouhra juniorů
5. Sonobeová/T. Valentová (6-Jap./ČR) - Kornějevová/Prestonová (-/Austr.)
• COURT 8 • (od 12:00 SELČ)
1. dvouhra juniorů
2. Behar/Pavlásek (Urug./ČR) - Mektič/Pavič (9-Chorv.)
• COURT 14 • (od 12:00 SELČ)
1. Bouzková/Sorribesová (ČR/Šp.) - Bondárová/Minnenová (Maď./Belg.)
• COURT 15 • (od 12:00 SELČ)
1. čtyřhra juniorek
2. dvouhra juniorů
3. A. Kovačková/Samsonová (ČR) - El Allamiová/El Aouniová (Mar.)
• COURT 16 • (od 12:00 SELČ)
1. čtyřhra juniorek
2. dvouhra juniorů
3. čtyřhra juniorek
4. čtyřhra juniorek
5. D. Suvirdjonkovová/Valdmannová (Srb./ČR) - Pawlikowská/Taylorová (Pol./Austr.)
• COURT 17 • (od 12:00 SELČ)
1. čtyřhra mužů
2. čtyřhra mužů
3. legendy
4. Kolodziejová/Vondroušová (ČR) - Hunterová/Mertensová (3-Austr./Belg.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

267
Přidat komentář
Tenisovy.nadsenec
Úžasný zápas. Rubl hrál výborně, ale Nole po třech dnech hraní zápasů? Intergalaktický!

Některé výměny byly unreal. Djoko na síti fenomenální.... Skvělé střídání rytmu hry (čopy z BH má Novak technicky už na úrovni Rogera).smile

Semifinále s Jannickem je pro mě osobně předčasné finále. Doufám, že jeden z nich to celé vyhraje.

PS Nadal by si po třech dnech hraní už stěžoval na neférové podmínky a dnes by se kompletně sesypal (v lepším případě).... V horším případě by se vymluvil na natažený svalíček nebo poraněné žebírko a nenastoupil by. Prej největší bojovník, to určitě. Hahahajahaha. smile
Reagovat
Nola
copy urcite nema na urovni Rogera, tomu sa snad moze priblizit Grigor a Tsitsipas, ale len priblizit....
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Samozřejmě že má čopy na úrovni Federera, ale jeho obouruč BH je natolik fenomenální, že to nevynikne tolik jako u Federera a jeho jednoručního nestabilního backhandu. Casual fans si těchto detailů samozřejmě nevšimnou.

Dříve jsem si myslel, že kdyby si to Novak a Roger rozdali ve squashy, tak by měl Roger navrch, ale opak je pravdou. Nole by ho podrtil i ve squashy. Uhnal by ho k smrti a Roger by si při výpadech zranil koleno i záda.
Reagovat
Marduch
Roger čopoval luxusní jedovaté přímky i z defenzivních pozic, bokem k saku, jako by se nechumelilo. Efektivní i efektní, v tom neměl konkurenci.
Reagovat
Kandinsky1
Rubl byl ve druhém a v první polovině třetího setu na ručník, přišlo mi, že se po prvním prohraném podáním úplně sesypal. Naštěstí se pak zvedl.
A Djoko nějakej top výkon taky nepředvedl. Těch jeho klasickejch WTF výměn tam sice bylo dost, ale taky dost zbytečnejch chyb a ani se nemohl moc opřít o podání.
Reagovat
Amputace
Čopy na úrovni Federera :DD Ty jsi fakt moc, to už snad ani není možné. Neplatí ti za ty kejdy někdo?
Reagovat
IngStavinoha
Nole valec... smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
Rubljov soupeř na prd, nemá páru, teď už je to dohrávka ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale v SF s dlouhým Jankem to bude úplně jiná jízda a už se na ni těším ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Kozoroh
Tak to jsme se patrně dívali na jiný zápas. smilesmile Rubljov houževnatě bojoval, posílal FH kladiva na Djoka, až v tom 4. setu jeho level poklesl. No1e to s ním neměl vůbec snadné a ten gem na zisk 3. setu byl nervydrásající.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Tak dadaft určitě ví o tenisu více než McEnroe a další bývalí profi hráči, kteří chválili Rubla.

Dadaft je ten typ, který do sebe háže jedno pivo za druhým před tv, ale jít hrát tenis reálně, tak hodí krtka ještě předtím než se dobelhá na kurt .. patrně by ho hodil někde na parkovišti. :)
Reagovat
IngStavinoha
daj si gumený bazénik s vlažnou vodou a nohy doň ;-)
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Peter Forehand, neplakaj.smile

Radsej konečně vezmi dcerku z haly a pošli ji na antuku. Hala je pro tebe nejprestižnější místo k hraní tenisu, ale dopřej ji i trochu toho podřadného povrchu. :)
Reagovat
IngStavinoha
v sobotu vyřídím ;-)
Reagovat
Nola
to je Fulnek, ktory celkom fandi Nolemu, a fakt uz sklidni hormon...
Reagovat
paddy
jajajaja hihihihi hahahahaha smile smile smile
Reagovat
Nola
Andrej hral neskutocny zapas, sa mi zdalo, ze mal dokonca lepsi servis aj return, asi nezdalo, bolo tomu tak, hral neskutocne, malo chybalo a mohol zlomit 3.set..... Novak hral 3 dni v rade, co nie prvykrat, trebars spominam, ako ho nechali hrat, ked mal zranenu ruku, dva dni v rade - Mannarino, Berdych, nepustili ho na CC den predtym, kde by sa ten zapas v pohode dohral..... a nebudem sa zmienovat o ostatnych GS, kedze hrame W
Reagovat
Kozoroh
Ale teď bude mít No1e dva dny odpočinku, SF se hraje tradičně v pátek. :-)
Reagovat
turista
Rublev je přetěžký soupeř i pro Novaka. Nepodceňoval bych ho. Dal mu pokouřit.
Reagovat
paddy
Vždyť měl horší stats než Hurkacz a navíc Djo udělal více UE. Byl tam jen do počtu jako na každém GS.

Oba poražení měli společný úplně vyděšený pohled, to pobavilo nejvíc smile
Reagovat
Mantra
zajímavý, že i při svých herních kvalitách a top vůli není schopen uhlídat emoce a pak se nemůže divit, že i rusovi (zvlášť v dnešní době) fandí víc lidí v hledišti, nota bene na západě - to je vlastně obdivuhodný výkon smile
Reagovat
Kandinsky1
Čtvrthodinová hra, která vůbec nemusela být, protože Djokovi ukradli eso na první/druhý setbol.
Reagovat
Kandinsky1
Co ten Djokovič dneska blbne s podáním, úspěšnost prvního má nějakejch 50 % smile
Reagovat
Mantra
hlavně se zase chová jako blázen na svobodě, radost z ue, provokace do hlediště, ten je vymletej smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Jen se pěkně povař ve své frustraci ty malé koťátko. Hihi.
Reagovat
Mantra
já se bavím, tím jak si dělá fanoušky - ty jsi provařenej blázen, tobě jsem užradil, abys s tím začal něco dělat, tygře smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nezvládáš. Radost pohledět. Hihi smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Jaké provokace myslíš ?
Reagovat
Kozoroh
Radost z UE má vícero hráčů, ale pranýřovaný za to je na TP pouze Djoker, taková místní klasika. smilesmile
Reagovat
Kandinsky1
Já vůbec nechápu, proč by se někdo nemohl radovat z UE při nějakém big pointu smile
Reagovat
Amputace
Tohle je pravda. Nicméně na kurtu se obecně chová jako hovado, takže není divu, že se u něj poukazuje i na věci, které by se u jiných přešly. A neplatí to určitě jen pro TP.
Reagovat
paddy
Reagovat
hanz
Přeju si finále Maky Mad... tam si myslím, že by Maky měla šanci.
Reagovat
frenkie57
To je klidně možné...v ženském tenise je možné úplně všecko.smile
Reagovat
Ondra979
no to sice ano, ale neni to moc pravdepodobne, druha pulka je silnejsi a jsou tam ted top favoritky a Madison to neni..
Reagovat
frenkie57
Já vím, nemyslel jsem to úplně vážně.
Reagovat
Alien
A já Jelina - Jelena!
Reagovat
tommr
je vidět že jsi opravdu mimozemšťan ... smile
Reagovat
annah
Co to tam Iga predvadela? Ach jo, ted to tam vyhraje ječici obryne...
Nebo že by měla šanci Marketa? To by byla bomba!
Reagovat
paddy
to je fakt smile

dolní půlka pavouka je více nabitá, tam nepřekvapí, když kterákoli získá titul
také fakt smile
Reagovat
hanz
Teď ještě vyhodit Brojlera a z tý druhý dvojice je to fuk, hlavněže jedna z nich skončí.
Reagovat
frenkie57
Teď jsem mimo, kdo je Brojler? Sába?
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
com
Stifflerova máma smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
dal by sis říct? ;-)
Reagovat
Ianny
Já to Elině přál, ale tak mě teď napadlo, že asi diváci budou spíš při ní než při Markétě, co myslíte? Já jsem jen takovej tenisovej laik:)
Reagovat
com
EllNino ti odpovi smile Ten vsechno zna, vsude byl a vsechno vi smilesmile
Reagovat
EllNino
Ale comčo, tohle není tvůj styl :))
Reagovat
hanz
Do sebe, do sebe, do sebe.... kterej vyhraje?smilesmile
Reagovat
tommr
a proč by to mělo Markétě vadit?
Reagovat
Ianny
No asi to není úplně příjemný, v zápase s Pegulou jasně stáli při Markétě. Možná se to bude přelévat podle skóre, lidi chtějí drama.
Reagovat
George_Renel
S modroužlutou stužkou je tvoje hra tužkou...
Reagovat
tommr
je symbolický že jí sejmula Ukrajinka ... smile
Reagovat
frenkie57
Já bych spíše řekl ironické.
Reagovat
tommr
v každým případě good riddance ... smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile jo, jo smile
Reagovat
Fandina
Stužku nosí pořád. Vyhrála s ní tři GS a nevím ani kolik turnajů a zápasů. Ve stužce prohra není. smilesmilesmile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
to nebude mít se Svitolinou jednoduché, zvláště pokud bude podávat jako dneska.
Reagovat
Ondra979
to nebude..musi podavat lepe a celkove asi podat jeste o neco lepsi vykon, a to bude sakra tezke..nevidim ji jako favoritku, maximalne je to 50-50, jsem zvedav na kurzy
Reagovat
frenkie57
Měj jsem na mysli Elinu s tím podáním. Jinak souhlas, 50:50.
Reagovat
Dobry-den
Iga smile

No tak teda Markéto, v semifinále budeš favoritkou. smile
Reagovat
NovacekTP
a Vondrouš jí zničísmile
Reagovat
hanz
Pšonkovic nedá Pusholinu, která dostala od naší sběračky kanárků nářez.... co to tam je za trávu? smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
com
smile Swiatek prohrala s maminou na materske smile Svetova jednicka na baterky smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tužkový smile
Reagovat
Ondra979
tak tohle uz asi Iga nezvladne otocit..no uvidime ve ctvrtek, ale bude to sakra tezke v kazdem pripade, sice Marketa uz ma finalovou zkusenost narozdil od Svitky,ale o to vetsi bude mit motivaci
Reagovat
Ianny
Iga je asi v pr 3 tečky i
Reagovat
frenkie57
teď sice brejkla Igu, ale všechno jsou to UE Igy Svitka si není schopná sama vypracovat nějaký ten winner. takový je můj pocit.
takže jestli to Svitolina nějak uhaluzí, nebude to její výhra, ale Igy prohra.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
to jsou kecy... samozřejmě že bude, nutí Igu k těm chybám, není to jen čistá údržba. Dost míčů krom těch velkejch hraje k lajnám, diktuje... Iga není v pohodě, ale podívej se kolikrát za rok prohraje... s čistou údržbou by se tomu nestalo smile
Reagovat
frenkie57
No jo, máš pravdu, čistá údržba to fakticky není. Teď hraje Elina opravdu i útočně.
Reagovat
Ianny
Přesně, já skoro až nechápu, jak ji Linda F. v Birminghamu vyprovodila, jako ne že bych proti tomu něco měl:)
Reagovat
Ondra979
tak parada, tohle se casto nevidi..dalsi kolo bude asi jeste tezsi ale urcite ne nemozne!
Reagovat
Fandina
Přeji Igušce, ale když vyhraje Svitka, zlobit se nebudu. Hlavně, aby pak vyhrála Maky.
Reagovat
com
No tak pro Vondrousku je ale lepsi Svitolina smile Na Pšonka neumela ani na antuce, natoz na travicce smile
Reagovat
aape
myslím, že ani jedna nebude snadný sousto, ale Markéta na ně má, myslím, hlavně ať se o to dnes perou co nejdýl smile
Reagovat
Fandina
Iga prý na trávě také neumí. Ale faktem je, že Maky poslední dva mače nad Svit vyhrála. Takže lepší bude když bude hrát s ní.
Reagovat
Otmar
Možná bych už měl zaklapnout čelist...padla po otočce z 1:4 na 6:4, absolutně jsem v to nevěřil. Obrovský osobní úspěch Maky a snad i českého dámského tenisu. Klobouk dolů a blahopřání ke skvělému úspěchu! Mimochodem, Iga tančí na hodně tenkém ledě, záleží na fyzičce Svitoliny.
Reagovat
com
jenze fyzicka Svitoliny neni nic moc.. Ma to i v prijmeni, ze je Líná smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
No to jsou věci! Zápas jsem sledovala od začátku a vůbec jsem neměla žádné "nervy", protože jsem byla po celou dobu přesvědčena, že Pegula vyhraje. A to i když se Markéta zlepšovala. V třetím setu po zatažení střechy jsem v duchu chválila Markétu, že to nezabalila, naopak sbírá všechny síly, aby ze sebe vyždímala maximum, ale přesto jsem v její výhru stále nevěřila. Jessika se mi jevila jako hráz, přes kterou to nepůjde. Takže závěr pro mne naprostá lahůdka. smile
Moc to Markétě přeju. A chvála Hernychovi, že ji naučil hrát na trávěsmile!
Reagovat
EllNino
Pod Herňou byla Markéta vždy v nejlepší herní i psychické pohodě, doufám, že se ho bude držet jako klíště smile
Reagovat
Mony
A proč od něj utekla k Mertlovi?
Teď si ho prý pritahla jako specialistu na travu
Reagovat
paddy
Swiatek se opět vyškrábla posledním nehtíkem smile

rozhodne 3. set, na remízu bych si nevsadil smile
Reagovat
SpacialRecognition
4-1 v TB a opět kolaps.. smile
Reagovat
EllNino
Že maj z té Igy všichni takový strach ...
Reagovat
com
Vondrousova uz se boji tedkom smilesmile
Reagovat
EllNino
Snad nechá prvenství Kájískovi smile
Reagovat
com
zase kopes do Kájíska smile Bez si pustit radsi reprizu vcerejsiho zapasu Kvitovic smilesmile
Reagovat
EllNino
Půjdu smile
Reagovat
vavrinec
To snad raději ani ne, pokud nejste milovník BDSM.
Reagovat
com
..je to starej ouchyla smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Hlavně kolaps Eurosportu!
Reagovat
GaelM
Neuvěřitelný zápas, ve třetím setu jsem čekal spíš přehlídku chyb, ale obě hrály dobře. Ten závěr pod střechou byl brutálně kvalitní na obou stranách, po tom vynuceném odpočinku. Pegula dobře věděla, proč se kvůli tomu přerušení vzteká smile

Teď nevím, komu fandit ve druhém semifinále. Swiatek je zkušenější, ale Svitolina má nepříjemnou hru a aktuálně je dost v laufu... Nebude to jednoduché tak jako tak.
Reagovat
Mantra
Jako Gael bys měl vědět, že zkušenosti má Elina možná i víc a navíc Gael fandí jedině Elině
Reagovat
Andrew89
:D:D:D
Reagovat
GaelM
Možná v té posteli, ale ve finále GS nikdy nebyla smile
Reagovat
Mantra
však tohle není o finále a taky, Svitka už hrála s Matkami a legendami, velké mače...smilesmile
Reagovat
Ianny
Tak Elino, pojď na ni:)
Reagovat
EllNino
Po zatažení střechy Markéta pokropena živou vodou :) A perfektní dopodávání zápasu, luxus smile

Kdo by to řekl, že budeme mít zase GS semifinalistku smile
Reagovat
Liverpool22
smile Markéta dopodávala zápas ve velkém stylu smile
Reagovat
farr
V počtu kolik nastupuje našich tenistek do 1.kola letos tuším 12? ,je vysoká pravděpodobnost, že jedna chytne na turnaji formu i ji sedne los, ale chtělo by to už taky nějaký titul. Je to složité prostě ty poslední dva zápasy jsou nejtěžší a naše holky pravidelně selhávají před branami nesmrtelnosti. Třeba Markéta moc dobře ví, že titul z OH naprosto prokaučovala, třeba ji to pomůže 3. finále jak se říká do třetice všeho dobrého i zlého , tak uvidíme. Ještě teda musí formalitku SF s Elinou tam by problém snad být neměl na tu umí...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
annah
Tak to byl teda masakr! Nemohla jsem se dívat, sledovala jsem jen čísla. Maky úžasná smile!! Gratulace!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
aape
Maki dnes zas skvěle, gratulace smile
Reagovat
Mantra
Svitolina break a je to super pozice pro Markétu V.smile
Reagovat
Mantra
tak pojď Monfils smile
Reagovat
Mantra
možná pak iga konečně sundá tu ukr.vlaječku smile
Reagovat
aape
a nasadí si tu tvoji ruskou tvl smile
Reagovat
Mantra
ale jdi ty, já mám smile
jde o sport a ne politiku
Reagovat
Mantra
mě totiž se ou oba tábory, tohle nemá ve sportu, kultuře a normálním životě co dělat. Otravuje mě to a unauje, jak s tím všichni jedou, jak s kovidem - co bude dál? Zjistí že se ve skutečnosti válší ve světě nonstop, jen o dalčích chudácích nejančí známé osoby
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Ianny
Vůbec bych neřekl, že Pegula vykapala, jen prostě Markéta zahrála famóóózně. Great match smilesmile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Přesně tak, Pegula málo chyb, ta největší asi na BB na 1:5, to vyhodila silou lacině, jinak hrála skvěle
Reagovat
Honza-K
smilesmilesmile
Reagovat
bIbec
Jj, Pegula se držela jako blázen. Ta úroveň třetího setu byla hodně vysoko.
Reagovat
bIbec
V rámci možností hrály obě hráčky sakra dobře.

Maky si to musela vybojovat, nic jednoduchého.

Skvělá Markéta!smile
Reagovat
Mantra
by bylo kdyby vyhrála Svitolina - pak bych věřil finále smile
Reagovat
frenkie57
Je gem od vítězství.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Svitolina vs současná Iga je Elina za mě horší soupeřka, to je nyní o chlup lepší Pegula... obranářka s dobrým přechodem... Iga je mimo, už jí měla seknout BeBe, ale ta to nezvládla...
Reagovat
Mantra
to mě mrzelo, měl jsem Bebe za 1000.- kuzr5.3smile
Reagovat
frenkie57
Parťačka Miriam pláče a já drobet také. Ten závěr byl famozní. Pegula to opět nedala v hlavě.
Reagovat
Liverpool22
Peggy už není žádná mladice a na GS furt čeká na velký výsledek což už není náhoda. smile
Reagovat
frenkie57
Rozhodně to v makovici měla, to je jasný.smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
od stavu 1:4 a 40:AD snad nepokazila míč. Nebo naprosté minimum, jak stroj... Klobouček! Navíc proti tak precizní obraně Jess smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
Markéta skvěle zvládla 1. set a pak konec zápasu - obrat z 1:4 prostě fantazie smile
Reagovat
Fandina
Vím o dvou chybách určitě, ale také o x super úderech Maky.
Reagovat
Fandina
To byl takový obrat, že se ani nedalo na to koukat. Maky je prostě šikulinka .............. gratulace veliká
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
Tak, jestli jsme tu podceňovali ženatý tenis, tak ten 3. set byl Bomba!smile
Reagovat
Mony
Zenský
Reagovat
GaelM
Pegula nevypadala moc v zenu smile
Reagovat
Liverpool22
paráda a neskutečný obrat smilesmilesmile Peggy v závěru vykapala a potvrdila, že na závěrečná kola GS nemá hlavu
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Honza-K
smilesmilesmile
Reagovat
Dobry-den
gratulka smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Mantra
je to možný smile

Já to raději vypnul a přišel jsem teď ze zvědavosti a vono hups smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile Markéta smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
jackiec
Dle mého tipů očekávané vítězství
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Včera jsi to psal správně o Peggy smile Markéta super smile
Reagovat
frenkie57
smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
vergus
Nevím, jestli se mi to zdá, ale ta Pegula je hrozný energetický upír: charisma nula, tenis takový nemastný neslaný, mentalita taky nic moc; proti tomu hrát, tak mě to úplně vyšťaví
Reagovat
Mony
Co to plácáš?
Reagovat
Fandina
Maky Maky Maky .................... jooooooooooooooo
Reagovat
Fandina
Miriam pláče
Reagovat
Fandina
Maky také
Reagovat
NovacekTP
smilejá takysmile
Reagovat
Fandina
já už také .........
Reagovat
bobisek7373
U nás pláče celá rodina smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
15:0 30:0 40:0
Reagovat
Liverpool22
5:4 smile teď je to pěkná řežba smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
frenkie57
co myslíte, dá to?
Reagovat
Liverpool22
ano smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Tvá víra jí nepochybně posílila.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
EllNino
Reagovat
Andrew89
je to teda řezba neskutečná :D
Reagovat
Fandina
To jsou výměny, ani nedýchám.
Reagovat
Fandina
Maky, ještě tři takové game, jako ty dva z 1:4 na 3:4.
Reagovat
paddy
a bude to 6:7 smile
Reagovat
Fandina
pokud sebere Pegule podání jako v těch dvou, tak to bude 6:4.
Reagovat
paddy
tvoje voodoo panenka zafungovala, někdy si jí půjčím smile
Reagovat
frenkie57
Ty byly skvělé. Je vidět, že markéta nic nevzdává. Teď potvdit brejk.
Reagovat
Mantra
to dobře vzdala. Pegyna už jen pinká na půl plynu ze stoje a čeká. MV bez energie síly. smile
Reagovat
Liverpool22
klídek 3:4 smile Markéta nyní zahájila velký obratsmile
Reagovat
Nafka
15 minut pozdeji a uplne jiny obrazek :))
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Dej mi Sviatek a vykopni Swiatek Svitolina.

Swiatek je tak ošklivá, ošklivý nos, oči .... Arogance .... Pošetilé tahání politiky do sportu.

Snad vyhraje Rybakina.... To je aspoň kočička. :((
Reagovat
jindrulka
smilesmile
Reagovat
darek.vrana
Pegulu jsem vždycky podceňoval, ale dneska hraje bohužel hodně dobře. Markéta taky slušně, ale neproměňuje šance... Dneska vůbec nehraje kraťasy, nevím, jestli je to taktika, nebo jestli jí to Pegula nedovoluje. Ale v přestřelkách odzadu to bude těžké.
Reagovat
bardunek666
Proboha. Snad nehodláš prohrát s tou antitenistkou...
Svitolina nikdy nic na přípravných rychlých turnajích na trávě neuhrála, ale na zelené antuce ve Wimblu je jako ryba ve vodě. Hnus jak je ta tráva pomalá
Reagovat
tommr
Markéta si to prohrála na začátku třetího setu. Místo vedení 3:0 stav 1:2 a vzápětí přišel trest na 1:3. Tohle si už Pegula nenechá vzít ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Majstrštyk!smile
Reagovat
tommr
taky si myslím ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
si zase po vyhraném setu myslela, že to půjde samo a ono nic... Pokolikáté už?
Reagovat
paddy
staré tenisové přísloví praví, že "výhra není ženská, ta se sama neudělá" smile
Reagovat
Fandina
Kéž by přerušení Maky pomohlo.
Reagovat
vergus
Jestli nepomůže střecha, tak už nic
Reagovat
Mantra
tak to je jako jestli ráno nevyjde slunce, bude tma... a co myslíš, vyjde?
Reagovat
vergus
Za polárním kruhem možná
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
může jí to jen pomoct... brejk neni nic... ale musí proměnovat ty BB... 0/3 v klíčovém setu je prostě špatně
Reagovat
paddy
smile
nedopodávaný/prohraný set
diváci si pošmákli smile

asi to ještě dokáže otočit, ale potvrzuje se, že travička jí nevoní
Reagovat
paddy
a aby se dala dohromady, tak pořadatelé hned začali zatahovat střechu
je to moc okaté smile smile
Reagovat
Mantra
tady jsou všichni dost paranoidní... jeden má Fuentese doma ve skříni, druhé zatahují střechu abůhví co další
Reagovat
Serpens
Muška aspoň ty breakbally proměňovala, i když hrála třeba hůř...
Reagovat
EllNino
Trochu moc
Reagovat
Fandina
Škoda, obávám se, že to může být klíčové, obvzlášť i proto, že Pegula začala na podání a zatím jí jde dobře.
Reagovat
EllNino
A je to tu no, Pegula hned první
Reagovat
misa
V zápasech proti špičce takové věci většinou rozhodují. Tak uvidíme, jestli to bude i dnešní případ.
Reagovat
Fandina
Po delší době vidím hrát Pegulu, vím, že Kája na ní měla smůlu a prohrávala s ní, ale jinak se mi Pegula zdála celkem průměrná nic výrazného, málo chyb a to se mi zdá pořád, ale Pegula podle mě hraje líp než dříve. Doufám, že Herňa, který to na trávě uměl, jí naordinoval útočit. Zatím má Maky víc vítězných úderů, tak doufám, že v tom bude pokračovat a Pegulu zdolá.
Reagovat
Fandina
Doufám, že Herňa, který to na trávě uměl, Maky naordinoval útočit.
Reagovat
EllNino
Reagovat
frenkie57
smile
Reagovat
Otmar
Rozdíl ve hře v prvním a druhém setu téměř neuvěřitelný. Ve druhém vůbec nic.smile
Reagovat
EllNino
Chyb jak máku no
Reagovat
Astarin
Tak Jess si to teď už asi pohlídá...
Reagovat
frenkie57
se hodně zvedla, teď to bude mít Markéta hodně těžké, ale ne nemožné. Tak uvidíme.
Reagovat
makro99
5:0 na Esa..
Reagovat
Mantra
na dva sety je to na ní moc. Pegyna jen trochu přidala a je uplně v lese. Neví co se s ní děje. smile
Reagovat
EllNino
Pegula to podle mě neunese
Reagovat
Mantra
no jenže to je pohled nadruhou stranu, ona to neunesla MV - to už nezvedne smile
Reagovat
EllNino
tak neunesla spíš Markéta, no
Reagovat
bardunek666
Sympatická holka, má své kvality a je poslední rok a půl hodně konzistentní. Moc bych jí přál nějaký větší průlom.
Reagovat
Mantra
s tím souhlasím, ale dnes se to nehodí smile
Reagovat
EllNino
Neskutečný returny a postup do čtvrtfinále GS :)
Reagovat
GaelM
Už dlooooohuo jsme neměli zástupce v mužské čtyřhře takhle daleko na GS, super počin. Musím říct, že jsem Pavláskovi ten deblový restart moc nevěřil, když se celou sezónu plácal po challengerech a ani tam neuhrál žádné zázraky. Ale začíná se do toho s pravidelným parťákem zřejmě opravdu dostávat smile
Reagovat
darek.vrana
Pěkný úspěch, kurz byl 6,8. Bohužel v dalším kole nasazené jedničky, takže zase těžký úkol. Nicméně čtyřhra mužů ve Wimbledonu je jediná disciplína napříč všemi gs (dvouhra m, ž, čtyřhra m, ž, mix, dvouhra juniorů i juniorek), kde není mezi vítězi v celé historii žádný Čech. Tak třeba to Pavlásek změní smile.
Reagovat
kolapse
Pojď holka naše brejcek na 1-2smile
Reagovat
Mony
Maky!
Po vyhranem setu nutno vyhrát 1.game!
Reagovat
Mony
Dnes naší jedousmile
Na challendrech, v deblech, na WTA..
A co Pavlasek proti Hvězdám?
Reagovat
EllNino
Pavlásek nikdy takhle suverénně neservíroval, nechápu :))
Reagovat
Mony
Tak i tady mají cenný skalp!smile
Reagovat
Liverpool22
parádní výkon a zaslouženě bere 1. set smile Zatím jsem nadšený jak Maky hraje smile
Reagovat
Astarin
Hlavně ať ji to takhle vydrží.
Reagovat
EllNino
Když je v zóně, je to nesměrně působivá lehkost :))
Reagovat
Liverpool22
smilesmile přesně tak smile
Reagovat
Mantra
paráda, to je hra. Naprosto soustředěně zatím. smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Astarin
No je to dost vyrovnané zatím.
Reagovat
Mantra
no dpdle
Reagovat
Mantra
15-40 a nedá, to bude smrt, na 6-4 smile
Reagovat
Mantra
přeci, super a pojď to zlomit pro sebesmilesmile
Reagovat
EllNino
dneska je dobře nastavená, už s Marií, žádný klacky a fracky smile
Reagovat
makro99
Myslim, ze s top hrackama nefrockovati. To se ji stava, kdyz si mysli, ze by mela vyhrat a ono to nejde.. nebo se tam objevi nejaka Raducanu (Wimbl pred jejim US) nebo Swiatek v jeji prvni Parizi.
Reagovat
Liverpool22
5:4 smile
Reagovat
frenkie57
To jo, ale v obráceném gardu.smile
Reagovat
Mantra
slušnej start 4-2 zatím, snad nezhloupne. Pegyna zatím dost ue, to se zlepší,takže to bude fuška
Reagovat
Liverpool22
Maky zatím super smilesmilesmile
Reagovat
misa
Proč by se měla tahle karikatura na hráčku top 5 zlepšit?
Reagovat
Mantra
ty jsi kreatura, smile
Reagovat
misa
Tenis není jaderná fyzika, aby se nedal pochopit i pro běžného člověka smile
Reagovat
misa
Tak jsem se zmýlil.
Reagovat
EllNino
nesmí klackovatět, má hru na to ji porazit, to stopro
Reagovat
Mantra
právě se bojím, že to postupně dost srovná. Ona půjde níž a peg nahoru, snad to ustojí
Reagovat
Liverpool22
paráda a gratulace k postupu smilesmilesmile
Reagovat
misa
Druhé deblové gs. čtvrtfinále v řadě. Pro Marušku skvělý turnaj smile
Reagovat
EllNino
skoro nehraje, myslím, že na patnáctce by ji porazila ... ale tady si neškrtne
Reagovat
Liverpool22
klídek je to 2:2 - furt je to začátek smile
Reagovat
Mantra
2-3 vidím smile
Reagovat
Mony
No Maky!
Rychle snist špenat nebo s tebou vymete kurt..Až z ty Peguly jde strachsmile
Reagovat
Serpens
Tak jde se na to. Pegulaová proslula jako nemilosrdný popravčí většiny našich holek, hlavní fackovací panák Karolína Plíšková o tom ví své. Tak zkusme změnu. Wimbledon. I tenis můžete mít rádi smile
Reagovat
arvncr
Chybí vám v preview, že dnes do turnaje vstupuje i největší česká naděje Radek Štěpánek.
Reagovat
paddy
Sabatini & Del Po smile
https://www.instagram.com/p/CudL9-VL45m/

Tsitsidosa bude závidět smile
Reagovat
arvncr
Třeba si jen domlouvají smíšenou čtyřhru na USO.
Reagovat
frenkie57
Herdek, ta Gabriela je pořád krásná baba.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Mony
To čekala, až zešedne?
Reagovat
paddy
Po dlouhé době se do čtvrtfinále dostali všichni hlavní favorité smile, tzn. první čtyři kola neměla vliv na předturnajové prognózy
Reagovat
paddy
Djokovic 1.54
Alcaraz 4.4
Medvedev 10.5
Sinner 12
Rune 25
Rublev 42.5
Eubanks 55
Safiullin 230

Vše směřuje k očekávánému finále Alcovič. Rub se Sin by mohli Djo trochu potrápit, ale pak je klasicky zradí hlava stejně jako Hur. Hlavu na poražení Djo mají pouze Alc, Med a Run, kteří jsou díky Djo štěstí v opačné půlce pavouka. Jeho fanoušci tady přitom často mají arachnofobii, tedy strach z pavouků. Run je na trávě ještě batole, takže hrozbou nebude (pozn: opět otočil zápas z MB) a Med si s trávou také 100 % netyká. Solidní šanci tak má pouze Alcaraz, ale to už se vědělo před turnajem.
Reagovat
paddy
Swiatek 2.45
Rybakina 3.85
Sabalenka 4.75
Jabeur 8.5
Pegula 15.5
Keys 17.5
Vondrousova 18
Svitolina 26.5

Favorizovaná top3 zvládla postup do čtvrtfinále, ale na trávě se nesmí zapomínat na Jab, která na ní umí, ale nedokáže se vždy plně koncentrovat, když si nedokáže odpustit nejrůznější sebedestrukční parádičky (lidově pičovinky). Swi sice není na trávě tak dominantní, ale hraje jí do karet, že má lehčí horní půlku pavouka, a titul je proto docela blízko. Zato ta spodní půlka je hodně nabitá. I když je Ryb papírově asi největší favoritka, tak něco mi říká, že titul získá Sab, i když mívá na trávě slabší dny. Bude však muset zítra porazit Key, která chytla formu. Zajímavá bude určitě repríza loňského finále, ve které se Jab pokusí o reparát.
Reagovat
Liverpool22
Do SF můžou postoupit první 4 nasazené: Iga s Peggy a Rybka s Arynou to nevím kdy se u holek naposledy stalo.
Nicméně stejně bude asi nějaké překvapení např. naše Markéta nebo Žába vykostí výše nasazené.
Reagovat
GaelM
Markétě dávám o něco menší šance než včera Petře. Sice už tady vyřadila tři nasazené soupeřky, ale její hra není až tak stabilní. Střídá lepší okamžiky s horšími a když přijde ten horší, víme jak umí být náladová.

Pegula je ve své hře konzistentní a po psychické stránce jí může brzdit akorát to, že už ve čtvrtfinále GS byla mnohokrát a nikdy nepostoupila. Ale nepřijde mi jako ten typ, který by se z toho hroutil. Finanční stránku řešit vůbec nemusí.

A je potřeba vzít do úvahy i fyzičku, protože oba stále hrají singl i debl. Pegula jede tenhle režim bez problémů prakticky celý rok, zatímco Markéta je bohužel křehká až skleněná a stále se ještě vrací po dlouhém zranění. V nedávném Berlíně se jí výjimečně dařilo v obou soutěžích a bylo na ní vidět, jak jí to fyzicky nechutná (a to hrála v singlu jen tři zápasy a ani jednou nemusela do třetího setu).

Ale rád se nechám překvapit smile
Reagovat
tommr
menší šanci než Petra snad ani nemůže mít. Přece jí Pegula nenadělí dva kanáry ...
Reagovat
Liverpool22
Markétě dnes věřím smile Peggy je papírová favoritka, ale určitě je hratelná. Markéta už byla ve finále RG + OH zatímco Peggy na velkých turnajích nikdy moc nezáří - čtvrfinále je většinou její strop.
Reagovat
tommr
nechápu proč musí obě čtvrtfinále žen i mužů začínat ve stejnou dobu? smile
Reagovat
Mantra
dnes budu flastenec a věřím, že VonDrouš indiánku skalpuje. smile
Reagovat
jindrulka
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
jenže ona nehraje s Indiánkou ale s Korejkou ...
Reagovat
frenkie57
Předpokládám, že si Jessin dědeček přitáhl její babičku do USA jako válečnou trofej.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist