Alcaraz byl od začátku lepší, řekl po porážce ve finále Wimbledonu Djokovič

14. 7., 22:29
Aktuality 8
Srbský tenista Novak Djokovič po hladké porážce s Carlosem Alcarazem ze Španělska ve finále Wimbledonu nehledal výmluvy. Bývalý první hráč světa uznal, že soupeř byl lepší a byl vždycky aspoň o půl kroku vpředu.
Profily hráčů
Djokovič prohrál s Alcarazem i druhé wimbledonské finále (@Profimedia)

"Zasloužil si vyhrát. Od začátku až do konce byl lepší," řekl vítěz rekordních 24 grandslamů Djokovič. "Snažil jsem se bojovat, ve třetím setu jsem odvrátil tři mečboly, ale jen jsem trochu oddálil nevyhnutelné. Byl lepší, to je prostě fakt," dodal.

Djokovič se měsíc před Wimbledonem podrobil operaci kolena, na následky se ale nevymlouval. "Pro uzdravení jsem udělal úplně všechno. Kdyby mi někdo před třemi, čtyřmi týdny řekl, že tady budu ve finále, tak to beru," dodal.

"Samozřejmě jsem zklamaný. Navíc jsem sebekritický a už teď vím, co jsem měl při zápase udělat jinak. Ale stejně si myslím, že by to výsledek moc nezměnilo. Protože on byl od začátku minimálně o půl kroku vpředu," přidal.

Nyní čeká Djokoviče příprava na olympijské hry, kde tenisový turnaj začne 27. července. "Uvidíme, jak se budu cítit fyzicky a psychicky. Doufám, že zase najdu svoji hru, protože abych došel do olympijského finále, budu muset být v top formě," prohlásil.

ČTK, Jakub Hájek

Komentáře

8
Přidat komentář
QacO
Djokovic je kráľ a. Kráľom aj ostane...
Reagovat
vavrinec
Tady se hodí spíše "Král je mrtev, ať žije král !!!", samozřejmě obrazně míněno.
Reagovat
JLi
Djokovice jen tak někdo nepřekoná
Reagovat
victim
Už teď žiješ v minulosti a ani jsi si nevšiml že se zrodil nový apex predator.To je něco úplně jiného co jsme dosud znali.A to neříkám já ale jeho soupeři.

https://sport.aktualne.cz/ten-ktery-prinasi-zkazu-alcaraz-udivil-experty-v-cem-prevysu/r~32fb0d7842c311efb689ac1f6b220ee8/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
GaelM


Férové vyjádření, byla to bohužel jasná záležitost. Ani vyhrát ten TB by nepomohlo, jen oddálilo nevyhnutelné.

Jsem zvědav na OH, na dva sety a ve specifické atmosféře je možné očekávat mnohem víc překvapení. Ale bude záležet hlavně na losu, stejně jako na letošních grandslamech...
Reagovat
turista
OH to je loterie. Může výhra kdokoliv z první stovky žebříčku.
Reagovat
Stopball
Snad už definitivně končí upinkaný, nudný tenis a bude to zase kráááááása jako za nejlepších časů Rogera.
Reagovat
Vlk-v-trave
...byl vždycky aspoň o půl kroku vpředu.

No...já bych řekl, tak o tři kroky vpředu...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist