Alcaraz: Chci hrát skvělý tenis a rok zakončit jako světová jednička

14. 8., 11:10
Rozhovory 7
Stal se z něj nejmladší hráč, který dokázal vyhrát French Open a Wimbledon v jedné sezoně. Povedené období Carlos Alcaraz (21) podtrhnul i ziskem stříbrné medaile z olympijských her v Paříži. Španělský tenista uvedl, že jeho cílem je zakončit ročník na postu světové jedničky.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© Profimedia)

Carlos Alcaraz, který ve strhujícím finále olympiády prohrál s Novakem Djokovičem, se tento týden vrací do akce na Cincinnati Open. Španělský mladík může získat další cenné body v boji o návrat na post světové jedničky - srbský rival v Ohiu nebude obhajovat titul a aktuálně první Jannik Sinner je po nemoci a problémech s kyčlí v útlumu.

"Být jedničkou je samozřejmě cílem pokaždé a tento žebříček je pro mě důležitý. Pokud jste v něm na konci roku na prvním místě, v (hlavním) žebříčku je to také dost podobné, takže skončíte jako světová jednička," prozradil Alcaraz. "Soustředím se na to, abych hrál skvělý tenis, předváděl dobré výkony a zlepšoval se v žebříčku. Skončit letos jako světová jednička je teď jedním z mých hlavních cílů," dodal letošní vítěz French Open.

Loňský finalista z Cincinnati zahájí turnaj buď proti francouzskému veteránovi Gaelu Monfilsovi, nebo vítězi turnaje v Montrealu z předchozího týdne Alexeji Popyrinovi. Turnaj pod hlavičkou ATP Masters 1000 je důležitou přípravnou akcí před US Open, které se uskuteční od 26. srpna do 8. září.

"Jsem nadšený, že tu budu opět hrát. Na loňský rok mám samozřejmě skvělé vzpomínky. Dostal jsem se až do finále, kde jsem prohrál opravdu těsný a epický zápas s Djokovičem," přiznal Alcaraz.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

7
Přidat komentář
diskuse
Snad Carlitos všechny rozbije v Cinnci..... To by jenom upevnilo fenomenalitu výkonu Noleho z finále OH.
Reagovat
Amputace
Ty jsi vážně ztělesnění tragédie.
Reagovat
diskuse
A ty jsi kompulzivní tragéd, který si "nic nečte, na nic nereaguje", ale pořád dolejzá jako malý čokl. Hihi. :)
Reagovat
alcaraz.dva
Sinner se hodne zmenil. Nedivila bych se, kdyby mel problemy i s Annou.. Chci se mylit..
Reagovat
Amputace
Také bych byl rád.
Reagovat
com
Vámos a pěstička a všechno bude
Reagovat
Orgasmator
a nakonec zbyla jen vámos raketa
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist