Alcaraz dohrál už ve čtvrtfinále na Zverevovi. Němec se o finále utká s rivalem Medveděvem

24. 1., 08:52
Aktuality 173
Carlos Alcaraz (20) překvapivě končí na letošním Australian Open už ve čtvrtfinále. Jeden z největších favoritů na celkový triumf prohrál 1:6, 3:6, 7:6, 4:6 s Alexanderem Zverevem (26), který vyrovnal své maximum v Melbourne Parku. O druhé grandslamové finále si Němec zahraje s bývalým šampionem US Open a dvojnásobným finalistou úvodního grandslamu sezony Daniilem Medveděvem (27), jenž přežil pětisetovou bitvu s Hubertem Hurkaczem (26).
Alcaraz překvapivě končí na Australian Open už ve čtvrtfinále (© AFP)

Zverev – Alcaraz 6:1, 6:3, 6:7, 6:4

Alexander Zverev se v loňské sezoně vrátil po půlroční pauze zaviněné ošklivým zraněním kotníku, které si přivodil na French Open, a pochopitelně mu několik měsíců trvalo, než si vybudoval zpět svou formu i sebevědomí. Poslední sezonu nakonec mohl hodnotit jako povedenou, v Hamburku a Chengdu ukončil dlouhé čekání na další tituly, vyšplhal se zpět do TOP 10 žebříčku a kvalifikoval se na Turnaj mistrů.

Bývalý druhý hráč světa měl vždy slabší psychickou odolnost, zejména na grandslamech, což před čtvrtfinálovým soubojem s Carlosem Alcarazem na probíhajícím Australian Open potvrzovala jeho bilance 2:14 s hráči TOP 10 na podnicích velké čtyřky (porazit dokázal jen Alcaraze na French Open 2022 a Jannika Sinnera na loňském US Open). Se zástupci TOP 5 dokonce prohrál všech 10 předchozích duelů na majorech.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Své statistiky alespoň trochu vylepšil ve šlágru se španělským supertalentem. Zpočátku to na napínavé utkání vůbec nevypadalo, Zverev až do stavu 6:1, 6:3, 5:2 proti chybujícímu Alcarazovi absolutně dominoval. Jakmile však přišel okamžik, kdy měl zápas dopodávat, dostavily se nervy. Nejlepší německý tenista situaci vůbec nezvládl a zbytečně pustil soupeře zpět do zápasu.

Další selhání předvedl v tie-breaku. Ve zkrácené hře si vypracoval vedení 2:0 a vinou špatné volby úderů a nepřipravených přechodů na síť se o náskok připravil. To Alcaraze nabudilo a sedmi vyhranými body v řadě si vynutil další set.

V něm si hned na úvod prohrál servis, ale v následujícím gamu využil klopýtnutí Zvereva a skóre srovnal. Až do stavu 4:4 měl Španěl momentum na své straně, jenže pak měl sérii čtyř nepovedených fiftýnů a už posedmé přišel o podání. Zverev tentokrát nezaváhal a na vlastním servisu využil díky skvělému podání hned prvním mečbol.

"Hrál jsem s jedním z nejlepších hráčů na světě. V posledních dvou letech byl jedničkou či dvojkou a vyhrál dva grandslamy. Když máte takové vedení, tak začnete přemýšlet, což není dobré... jsem velmi šťastný, že jsem zápas dokázal dotáhnout do vítězného konce," uvedl Zverev v rozhovoru na kurtu.

Zverev si v pátek zahraje své sedmé kariérní semifinále na grandslamech. V něm nepotkal někoho z TOP 5 žebříčku pouze na US Open 2020 a právě jen před čtyřmi lety v New Yorku se podíval do finále, když porazil tehdejší světovou sedmadvacítku Pabla Carreňa. Na finálový zápas s Dominicem Thiemem si určitě vzpomněl, jelikož se jedná o jediný případ v jeho kariéře, kdy nedotáhl náskok 2:0 na sety.

V semifinále vyzve svého neoblíbeného rivala a finalistu ročníků 2021-22 Daniila Medveděva. S ruským tenistou odehrál už 18 soubojů s bilancí 7:11. Překvapivě se poprvé střetnou na grandslamových turnajích.

Alcaraz loni senzačně vyhrál Wimbledon, když v pětisetové bitvě udolal Novaka Djokoviče. Jenže španělský mladík, který v Melbourne zkompletoval čtvrtfinálové účasti na všech čtyřech majorech, byl od té doby pouze jednou ve finále a stále čeká na další triumf. V Melbourne mohl z tenisového trůnu sesadit Djokoviče, ten se však po jeho dnešní porážce dostane minimálně na 412 týdnů strávených na postu světové jedničky. Ani na sedmý pokus se mu nepodařilo otočit stav 0:2 na sety.

 

Hurkacz – Medveděv 6:7, 6:2, 3:6, 7:5, 4:6

Daniil Medveděv zahodil ve finále Australian Open 2022 luxusní náskok proti Rafaelovi Nadalovi a ve zbytku sezony se ohromně trápil. Zhruba roční krizi přerušil až po vyřazení ve třetím kole loňského ročníku úvodního grandslamu sezony, a to ziskem čtyř trofejí na oblíbených tvrdých površích. Dokonce se na květnovém Masters v Římě radoval ze svého prvního kariérního triumfu na antukových dvorcích.

Od té doby ale na další titul stále čeká, ačkoli se dostal do finále na US Open, v Pekingu a ve Vídni. Letošní sezonu se rozhodl zahájit až v Melbourne Parku a pouze v jednom zápase neztratil set. Navíc musel ve druhém kole řešit manko dvou setů proti outsiderovi Emilovi Ruusuvuorimu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Roli favorita ovšem potvrdil i popáté a po skalpu kolegy z TOP 10 žebříčku Huberta Hurkacze vylepšil svou vynikající úspěšnost ve čtvrtfinále grandslamových podniků na 8:1. Konkrétně na Australian Open zvládl i třetí čtvrtfinálový duel a stále může pomýšlet na třetí finále v tomto dějišti. Do něj se probojoval ještě v roce 2021 a neuhrál v něm set s Novakem Djokovičem.

Souboj s nejlepším polským tenistou, se kterým prohrál poslední dvě střetnutí a srovnal vzájemnou bilanci na 3:3, si pořádně zkomplikoval. Utkání totiž mohl ukončit mnohem dříve, kdyby ve čtvrtém dějství nepřišel o vedení 4:2. Set nakonec nedovedl ani do tie-breaku a po více než třech hodinách přišla na řadu rozhodující sada. V té Medveděv získal Tildenův game a tentokrát náskok nepustil. Z vítězství se radoval, přestože v napínavém duelu uhrál o osm bodů méně.

"Jsem naprosto zničený," řekl v rozhovoru na kurtu Medveděv. "Už na konci druhého setu jsem se cítil fyzicky vyčerpaný. Ve čtvrtém setu jsem se nedokázal soustředit a říkal jsem si pak, že prostě zkusím zahrát co nejlépe. Když prohraju, tak prohraju a pojedu domů. Nic se neděje," dodal.

Hurkacz si zahrál své teprve druhé grandslamové čtvrtfinále. Do toho jediného předchozího se probojoval ve Wimbledonu 2021, kde vyřadil v osmifinále právě Medveděva a ve čtvrtfinále Rogera Federera, který tehdy odehrál svůj poslední zápas kariéry. Jedná se o jeho jediné dva skalpy TOP 10 na grandslamech, s takto vysoko postavenými hráči prohrál osm z deseti soubojů na podnicích velké čtyřky.

Bývalý šampion US Open Medveděv, jenž v roce 2021 v New Yorku překazil útok Novaka Djokoviče na kalendářní Grand Slam, postoupil na sedmi z posledních 10 hardových grandslamů alespoň do semifinále a znovu potvrdil, že na majorech hraných na betonech zaostává mezi aktivními hráči pouze za srbským rekordmanem.

Semifinálové složení horní poloviny pavouka je známé už od úterý. S 10 triumfy nejúspěšnější hráč turnaje a obhájce titulu Novak Djokovič se v pátek střetne s Jannikem Sinnerem, který bude bojovat o své premiérové finále na majorech.


Výsledky dvouhry mužů na Australian Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

173
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FedError
Včera som si tu čítal veľké predikcie finále Djocaraz, len som sa v duchu smial, presne viem prečo, hneď to aj na druhý deň prišlo. Tzv. tenisové istoty
Reagovat
Random33
Reagovat
Kozoroh
Vzhledem k trnité cestě, jakou si Saša v průběhu turnaje prošel, kdy musel do pěti setů proti Norriemu či Slovákovi Kleinovi, jsem měl za to, že jeden získaný set proti Carlosovi bude pro něj maximum. Dneškem mně i celému tenisovému světu vyrazil dech. Klíčové pro jeho výhru bylo to, že měl vysokou úspěšnost trefování 1. podání (85 %) a rovněž to, že zachytil úvod a využil Carlosovy herní nejistoty, Carlos ze začátku hodně chyboval, chyby sice postupně omezil, ale to už byl Saša na koni. Tomu se dařilo přehrávat Carlose od baseline a spoustu bodů si připsal i na síti. Z role Saša vypadl, když neúspěšně podával na postup v 3. setu, poté Carlos ožil a měl víc ze hry, ale tuto hybnost si do 4. setu nepřenesl.

Holt Alcatraz ještě není stroj na výhry, který by se pravidelně účastnil finále a porážel v nich Djokoviče, jak by si mnozí z vás přáli. V Carlosovi tkví velký potenciál, ale musí se naučit, jak zvrátit nepříznivě se vyvíjející mače, situace, kdy se nehraje podle jeho not. Ani Big 3 to neuměla ze dne na den, učili se to postupně.
Reagovat
turista
Tohle by Novak mohl a měl zužitkovat.
Reagovat
NovacekTP
No uvidíme. Saša hrál dobře.
Reagovat
NovacekTP
Tak ten Saša postupuje. Dnes se na něj dalo koukat. smile
Reagovat
australan.tenis
Tož dneska jsem byl osobně přítomen na třech zápasech. Sini vs Krej ..... Číňanka a pak Carlitos vs Sasha. Poslední zápas byl úžasný, vidět v reálu všechny rotace a laterální pohyb je pro mě lahůdka.

26 budu v RL aréně na Sasha vs Daniil a Nole vs Jannick. Dokonalost. Nole vs Jannick předčasné finále. Semifinále není zohyzděné žádným podvodníkem typu Dopala. :)))

Mimochodem Amputacia se řádně shodila v předchozím článku s H2H bilancí. Nadal neporazel Prime Djokovice, jenom porazil a to nepravidelně. Hihi. Porážel max tak na antuce. Ale kdyby se dostal do finále k Djokovicovi po roce 2013 častěji na AO, Wimbledonu či US Open...... Tak by bilance činila 15 extra výher pro Noleho a 15 extra proher pro Dopala. Hihi.

Vamos GOATkovic. 24!
Reagovat
Amputace
Frajer je v Austrálii na AO a stejně má konstantní potřebu na českém tenisovém fóru řešit Nadala. Slušná diagnózka.
Reagovat
Martan1
On pořád má varianty co kdyby. Kdyby se hráli 2 grandslamy na antuce s jeden na tvrdým... Tak právě takhle on nepřemýšlí.
Reagovat
Amputace
To vůbec nedává smysl...
Reagovat
Martan1
Asi jsem to měl vysvětlit lépe. Vycházím z toho, že antukových turnajů je asi třetina oproti turnajům na tvrdém povrchu. Uvedu příklad - Monte Carlo, Madrid, Řím..to jsou tři. Indian Wells, Miami, Montreal, Cincinnati, Peking a Paříž...to je 6. Stejně jako u majorů je jich dvakrát více. Djokovič by tedy měl mít dvakrát více vítězství nad Nadalem ale nemá. Tenisový nadšenec z Austrálie argumentuje tím, že se k němu Nadal nedostával, protože nebyl schopen porážet jiné soupeře. To ale platí jen z padesáti procent kdy byl v opačné polovině pavouka, protože z dalších padesáti procent se s velkou pravděpodobností potkávali spolu. Tyhle jejich zápasy už jsou ve statistice zahrnuté. Když k tomu připočítám zápasy neuskutečněné kvůli absenci jednoho nebo druhého, tak vychází statistika jaká vychází. Na antuce platí ale to samé. Djokovič na antuce také prohrával s jinými soupeři než jen s Nadalem a proto se k němu nedostal. Argumentovat proto tím že Nadal automaticky prohraje, kdyby se dostal k Djokovičovi na tvrdém povrchu je bláznovství. Ano,on by skutečně prohrál na betoně vícekrát než ukazují statistiky. Ale to by Djokovič prohrál taky, kdyby hráli na antuce a poměr by se zase vyrovnal. Statistika je jasná vede Djokovič o jedno jediné vítězství. Je to 30 : 29. Proto jsem dal příklad se dvěma majory na antuce. Abych ukázal iracionalitu takových úvah.
Reagovat
Ondra979
no ale ten argument, ze Nadal se k Djokovicovi mimo antuku tak casto nedostaval podle me plati, ne 100procentne samozrejme, ale do nejake miry urcite...ted se mi nechce divat podrobne na to, kolikrat hrali na antuce v celkovem pomeru ke vsem zapasum, ale bude to urcite pomerne vysoke cislo, a to statistiku samozrejme ovlivnilo ve prospech Nadala. na slamech napriklad hrali na antuce 10x z 18 zapasu, coz je fakt hodne,vic nez polovina..taky melo vliv ze Djok nastoupil naplno az 2011, do te doby s Nadalem casto prohraval i mimo antuku, pak uz jen obcas o po roce 2013 uz vubec..az budu mit vic casu, tak se podivam na celkovy pomer zapasu na antuce ale urcite to bude relativne dost, Djok byl proste na antuce od 2011 jasna dvojka a Nadala tam dokazal porazet pravidelne jako snad jediny, mimo RG i pomerne casto
Reagovat
turista
Z toho vyplývá, že Djokovič se k Nadalovi na antuce dostával pravidelně a 20 antukových porážek od Nadala je prakticky třetina všech Novakových porážek na antuce. Nadalovi zase nelze upřít extratřídu na hardu. Mít z něj 25 titulů je hodně. Respekt!
Reagovat
Amputace
Máš samozřejmě pravdu. Jen jsem špatně pochopil kombinaci těch vět
Reagovat
australan.tenis
Tak ty jsi dobrý demagog.

Vycházíme z reality. Tvoje kdyby je postavené na něčem, co nevychází z reality. Co třeba dva GS na trávě? :))

Ale to že Nadal není dostatečně dobrý, aby se dostal k Djokovicovi v minulosti do finále/semifinále AO, Wimb a US Open je fakt vycházející z reality. To se týká kvality hráčů samotných. Djokovič by ho tam zničil.

A nevím, proč bych nemohl řešit tenis na českém fóru, i když žiju teď v Austrálii.
Reagovat
Amputace
Řešit obsedantně v každém příspěvku Nadala, který ani nehraje, je přinejmenším podivné.

V každém příspěvku zmíníš Nadala. Jsi totální psycho. Já napíšu něco o Alcarazovi a tvoje reakce je "Alcaraz má to, co Nadal nikdy neměl.". Jsi normální? Užívej si tenis a neřeš pořád sra.čky. Musíš mít z Nadala těžký mindráček, jinak bys tohle nedělal. Mě by v životě nenapadlo řešit Djokoviče, kdybych byl přímo na GS, chodil denně na živé zápasy a Djokovič tam ani nehrál. Co udělám po takovém zápase? Dojdu na fórum, napíšu, že to bylo super a hned v další větě zhodnotím, jaký je Djokovič ubožák.

Hlavně ale nechápu tvoji motivaci. O co se pořád hádáš? Djokovič jasně ve všem vede, žádná goat debata neprobíhá. Nedokážeš přijmout, že se najdou i tací, co nemají rádi Djokoviče a nemodlí se k němu? Ano, i kdyby Djokovič až do 80ti všechno povyhrával, tohle nevyhraje nikdy - nestane se, aby se líbil všem. Nikdy ho nebudou všichni bezezbytku uctívat, oslavovat a milovat jako ty. A rozhodně si to tímto psycho fanatickým projevem nevydupeš.

To, že ho konkrétně já nemám rád, příliš nesouvisí s Nadalem. Kdybych byl fanoušek Federera, pravděpodobně bych to měl podobně. Můj odpor a alergie na něj, kdykoli jej vidím, se rodila v podstatě souměrně s mým fanděním Nadalovi. Djokovič momentálně dominuje okruhu, hodně se toho točí kolem něj, takže je přirozené, že se o něm diskutuje a lidé zaujímají nějaké postoje. Tohle není modlitebna, kam kromě věrných uctívačů nemá nikdo přístup. Neber to proto tak, že když kritizuji Djokoviče, činím tak jako fanoušek Nadala. Já se s tebou do těchto bezcílných přetahovaných jako v minulosti už pouštět nebudu. Věříš, čemu věříš, s rozumem to nemá příliš společného, tudíž to pro mě nemá smysl. Jsem nevěřící.
Reagovat
Ereinion
Zdravím Tenisoveho.nadsence nebo jak se jmenoval ten minulej nick
Reagovat
michalenko
Alcaraz bude Topka ,ale rozsah jeho grandslamov vidím niekde v rozmedzí 8 až 10 titulov.Po odchode djokovica nebude mať takú konzistentnost ani motiváciu byť úplne na vrchole dlhodobo a na GS laťku ktorú nastavil djokovič ,aj tak reálnu šancu ohroziť nemá.Nemá nato ani fyzicky a mentálne už vonkoncom nie .V podstate precenovany hráč ,ktorému v podstate fandia všetci fedal fanatici, ktorý už nedočkavo slintaju za djokovičov úpadok a odchod zo sceny ,aby nebol ten rozdiel v GS až taky priepastny .
Reagovat
Mantra
tak 1) bych snad raději, abys nám tu psal česky, ale dá se to přežít, jen mě to fascinuje, kolik lidí z ciziny nám na cz portálech píše.
2) fedal fanatici? já myslím, že Karlovi fandí spíše ti se nemohli právě ztotožnit s big3, ale to je vlastně jedno. Nazývat však fanouška fanatikem a sám být fanatikem fanatika...
3) vůbec nemá cenu predikovat počet gs u nikoho, kdo to nemá tak 4 měsíce do důchodu
Reagovat
Kandinsky1
3) Naprostý souhlas. Z toho vždycky rostu. Zejména když se tu před půl rokem Alkáčovi předurčovalo 20 a více GS
Reagovat
srnecek
príspevok začal rozumne a nekonfrontačne...škoda, že len 2 riadky.
Predikovať u 20 ročného hráča, ako na tom bude fyzicky a mentálne o niekoľko rokov...hm...
ale jasne, portál je aj od toho, aby sa diskutovalo.
Nefandím Alcarazovi, ale že by bol preceňovaný hráč? To aj Djokovič ho preceňuje, keď vraví, že s takým komplexným hráčom v jeho veku sa ešte nestretol? Ja si nemyslím, že je preceňovaný. Myslím si, - na základe toho, čo som videl za posledné obdobie (cca 1 a pol roka) - že je naozaj výnimočný.
Verejnosť, médiá, fanúšikovia ... potrebujú hrdinov, a v dnešnej dobe to môže vytvárať veľký tlak. Ako s tým Carlos naloží, je druhá vec.
Reagovat
Amputace
Djokovič na to ve 20ti fyzicky měl? Mě úplně dostává, jak někteří lidé vycházejí z předpokladu, že na té úrovni a s chybami, které má Alcaraz v současnosti, zůstane až do konce kariéry. Chápu, že je pro tebe zřejmě těžko představitelné, že mu fandí také lidé, kterým se líbí jeho různorodý, variabilní tenis, co tady dlouho nebyl, zvláště u tak mladého hráče.
Reagovat
australan.tenis
Je pravda, že Carlitos představuje vše, co Nadal nikdy nebyl. Slušný, fair play, krásný pestrý tenis, žádné autistické tiky v obličeji, žádný posahany strýček, který by ho jako dítě zneužíval q následně mu způsobí traumata OCD atd. .... Jo dlouho jsme tu něco takového "made in Spain neměli". Hihi.
Reagovat
Ondra979
hm takze v jednom SF vlastne dva rusaci a tim padem jeden ve finale..ach jo..Carlosi to jsi po...
Reagovat
Blondie
Neeeeeeeeeeeeee!
Mela jsem klienta, tak jsem doufala, ze Carlito zatim dotahne a otoci a ja mrknu na konec. A ted zklamane cucim.
Neeeeeeeee!

Ok, z mych oblibencu zbyl Nole
Reagovat
annah
To ti zbyl ten hlavní. Už se můžeš těšit na pohár.
Reagovat
Blondie
Myslim, ze ho sunda Jannik... Ja docela mohu i Sinnera a Meddyho. Hlavne ne Zverev!
Reagovat
annah
Jo, Sinner je bezva týpek. Ten by se mi nejvíc líbil s pohárem, ale nevěřím, že Noleho zvládne.
Moji oblibenci Ruud a Paul vypadli, zůstali ti dva nejméně oblíbení: Nolda a Meďour.
Reagovat
turista
Doufám, že si Sinner na Djokovičovi vyláme zuby a Novak půjde do finále. Finále ale bude zase jiný příběh. Rozhodně nic jednoduchého a předvídatelného.
Reagovat
Alien
Super. Velká gratulace Sašovi. Pěkně ho vyndal!
Reagovat
Pavol
Alcaraz toho rozumu moc nepobral. Keď som videl ten taktický medical time od Zvereva tak som vedel že ho zloží.
Reagovat
Mantra
němec s rivalem
Reagovat
ladinec
S ruskými kořeny...
Reagovat
Kandinsky1
Teda divím se, že se Zverev, potom jak posral závěr třetího setu, úplně nesesypal
Reagovat
Amputace
Já jsem na to také sázel.
Reagovat
Ondra979
tak on se sesypat jiste mohl, ale Alcaraz mu hodne pomohl..kdyz rychle rebrejknul ve 4. tak bylo momentum chvili na jeho strane ale nedokazal to vubec vyuzit a pak si ztrati servis zrovna v ten nejblbejsi okamzik,podruhe uz se nedalo cekat ze to Sasa nedopodava..no tohle byla dalsi lekce, snad se pouci protoze dnes to mel dostat do pateho kde by uz mel mit navrch..jeho chyba a labilita
Reagovat
magnus
Skvelý Zverev, takto sa to robí do psej matere
Reagovat
farr
Šáša koukám, že roste s věkem. Sice mentalařinku si neodpustil, ale vůbec mu to nevlezlo do hlavy. Zaslouženě postoupil, Gratulka. No a Karlos zase o něco víc bublina splaskla i tak nahrál hodně bodů do žebříčku a udělal si na AO svoje maximum , hold musí zabrat příště a lépe lépe. Všude to hold nebude tak zadarmo jako Wimbl(kde ale hrál famózně) nebo jeho USO titul kde ostudně nemohl Novak startovat .
Reagovat
Amputace
Bublina
Reagovat
farr
No ano bublina, všichni všude z něj hned dělají automatického finalistu a vyzyvatele Noldy, když se mu jednou povedl Wimbl, ale takhle ATP nefunguje... tam je tolik vlčáků a musíš si to zasloužit. Všichni v šoku ve studiu Eurosportu . Tomu se říká bublina. Má strašně naloženo na bedrech to očekávání je nezměrný na tak mladýho bažanta, dneska to hold nezvlád, ale Saša ho prostě převálcoval dnes teda krom výpadku na konci 3. hrál jak z partesu a i nervy pak udržel. Takže se mu musím omluvit, že sem si myslel, že se zase total sesype.
Reagovat
Ondra979
jo urcite na tom neco je, nalozeno ma dost na to jak je mlady...ale stejne si myslim, ze takovy zapas jako dnes mel vyhrat, rozhodne Zverev prestoze hral velmi dobre nebyl nehratelny, hlavne po te ztrate TB..cekal bych, ze se do nej pak poradne zakousne, ale on si ztrati hned servis, sice to napravi, ma zdanlive momentum, ale pak ho ztrati zase v nejblbejsi chvili..tady se proste mohl hrat paty set a nikdo by se nedivil ale Carlos rekl ne..tuhle prohru mu rozhodne vytykam, narozdil od te na USO s Medvedevem, tam moc sanci nemel, tady ji mel a nevyuzil
Reagovat
farr
Nikdy v životě ještě neotočil z 0:2 na sety... Jako mohlo se mu to povést poprvé zrovna dnes, ale by musel soupeř pomoci více. Marná sláva vyhrát 3 sety v řadě když první dva dostanete naloženo ve stylu, že je člověk rád ze neschytal kanára. To umí možná Nolda, uměl to Nadal i Federer, ale to jsou dohromady majitelé 66 GS, neprojektoval bych stejný schopnosti do extra talentovanýho kluka. Je mu 20. Halooo nikdo učený z nebe nespadl...
Reagovat
Ondra979
ale dnes mel urcite sanci...minimalne paty set mel na rakete, vim, jak mluvil po prohre s Medvedem ze jeste neumi otacet z 0:2 a ze se to musi naucit, tak dnes mel prave tu sanci..no jeho skoda takova otocka by dodala hodne sebevedomi prave do takovych zapasu..tohle by si meli poradne rozebrat a poucit se pro priste
Reagovat
Amputace
Každý, tím myslím ÚPLNĚ každý tenista měl ve 20ti letech nějakou slabinu. U někoho to mohl být pohyb, u jiného fyzička, u dalšího slabá úderová jistota. U Alcaraze je to holt jistota a koncentrovanost při vlastním servisu.

Už jen to, že u Alcaraze se z nějakého důvodu předpokládá, že by slabiny mít neměl, dokazuje, jak mimořádně výjimečný hráč to je a bude.
Reagovat
Amputace
Ve 20ti letech má 2GS, 2x hrál semifinále GS a vyhrál 4x Masters. Byl už světovou jedničkou. Srovnej si to s Djokovičem či Federerem v jeho věku.
Reagovat
Ereinion
jj zatím je na tom velmi podobně jak Nadal, i to vypadnutí v QF AO sedí (2007 Rafa prohrál s Gonzalezem). RG by měl být dlouhodobě jeho nejlepší Slam, uvidíme letos
Reagovat
Ondra979
to jo, ale Nadal mel od 19 sve RG, u Alcaraze to zatim neni jasne, ze by obhajil Wimbl teda moc neocekavam pri jeho nekonzistenci, na RG by urcite mohl byt silny, ale jestli ho letos vyhraje tezko rict..on asi muze uspet vsude, ale taky muze vsude vyhoret, potrebuje zamakat na konzistenci a koncentraci na servu,tam ma proste problem
Reagovat
Ereinion
upřímně letos by ten RG už měl dát, ale uvidíme, třeba tam ještě zaúřaduje Rafa
Reagovat
Ondra979
jo asi mel..minule uz byl docela daleko ale zarazila ho krec s Djokem..to se letos uz snad nestane,takze bude top favorit, ale potvrdit to muze byt nesnadne jak vidime..Rafovi moc neverim, budou tam ale jini vcetne Djokovice
Reagovat
Blondie
????
Reagovat
farr
Ano a právě proto, ta bublina nesnesitelného očekávání, že už to bude automat. Není to tak a je to pro něj jen dobře, trošku crazy paralela Alkáč už je TOP star , ale trochu stejná lekce jak pro Lindu dnes, nehráli ani jeden svůj TOP a proto vypadli, své šance měli soupeři nehratelní nebyli, ale tak to je život, doufám že se oba poučí.
Reagovat
Amputace
Aha, tak v tom případě ano. Pod pojmem "bublina" si představuji něco jiného, než jak to vysvětluješ ty. Bublina byl podle mě třeba Chang.
Reagovat
turista
Souhlasím s tím, že Carlos je zcela výjimečný tenista. Djokovič a Federer neměli tolik titulů jako on. Akorát Nadal ano. Ten měl jako teenager nejvíc titulů v celé historii.
Reagovat
Blondie
Bublina, lol
Reagovat
farr
No aura, energie, atmosféra, mystika, půvab, magie, charisma, kouzlo, nevím jak to ještě pojmenovat jinak , bublina mi tam sedí nejvíc ale .
Reagovat
Amputace
Bublina je ale někdo, kdo vyhraje jeden dva turnaje, jako wonder kid udělá nějaký zázračný výsledek a potom se po něm slehne zem. To přece nepředpokládáš, že se stane Alcarazovi...
Reagovat
farr
No je to relativní, já prvně psal, že ta jeho bublina(aura), kde rozuměj všichni hned od něj čekají tak trochu zázraky trochu splaskla. Ne že úplně rupla, zmizela nebo totálně aut, jen se zmenšila prostě prohrál po GS titulu následující SF teď QF a je to OK, je to mladý muž ne high tech nechybující stroj. Jako řekl bych že, kolem sebe těmi výhrami v tak mladém věku vytvořil částečně skoro náboženství ne? Třeba takový Wilander asi musí vědět o čem mluvím, ale dnes ta doba je daleko víc crazy všechno na netu na fórech, na social médiích prostě všude každej Jouda hodnotí( mě nevyjímaje ) a pak se všichni diví, že to opravdu je jen člověk ( na RG dostal z toho hypu neskutečný křeče, úplně mentálně rupnul), dnes taky chrápal 2 a půl setu a to jsem já osobně věřil, že dnes neprohraje a spíš může vyletět s Méďou. Ale je to škoda no, zápasy s Djoko jsou zajímavé, ale paradoxně k ním zatim tolik nedochází, jelikož sic má Karlos druhý nejlepší žebříček, chybí mu konzistence dostat skoro pokaždé aspoň do finále kde se 1 a 2 mohou nejdříve potkat. Chci tím říct, že by možná neškodilo kdyby spadl třeba na to 3.- 4. místo a těch soubojů by mohlo teoreticky být více, ale to je jen moje blábolení ( nebrat vážně )...
Reagovat
Amputace
Jo, já ti rozumím a souhlasím s tebou. Vlastně jen slovíčkaříme. Aura a bublina je podle mě něco jiného.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Tomas_Smid_fan
prosím holt, když máš tohle německé slovo oblíbené hold se vzdává.
Reagovat
farr
Ja vím, že to píšu blbě , ale to už nikdy nepředělám. Na můj hold mi nikdo prosím šahat nebude.
Reagovat
Krisboy
My se s tím budeme holt muset nějak smířit.
Reagovat
farr
hehe
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Mac
Holt, vzddavame zverevovi holdd....
Reagovat
Nola
co sa stalo? som myslela, ze Sasha po tom vykone proti Norkovi musi letiet von, no esteze netipujem, to by som dopadla, nevidela som iba koniec 4.setu, tak asi to vyzera, ze ten Norko musel hrat fakt neskutocne, a Carlitos sa asi dobre nepripravil na zapas..... mne sa zdalo, ze Carlitos tu zda svoj top tenis
Reagovat
magnus
Zverev hlavne výborne servíroval a postupuje zaslúžene. Alcaraz nie je Djokovič ani Nadal zo starých časov, že by na každom grandslame postupoval do finále Celé by to mohol vyhrať Sinner, alebo Zverev
Reagovat
Amputace
Tak to ve 20ti letech nepostupovali ani Nadal s Djokovičem, že ano..
Reagovat
TheRoyalBlue
To je také zhodnotenie čisto podľa pohľadu na skóre, keby Alcaraz narazí na tak dobre hrajúceho Kleina alebo Norrieho tak kľudne mohol vypadnúť.
Reagovat
Ondra979
no co k tomu dodat..zrovna kdyz se zdalo ze pomalu ziskava momentum, tak si nepochopitelne prohraje servis..a podrhue uz to Zverev nepustil..celkem zbytecna prohra, hratelne to bylo..tohle si za ramecek proste neda
Reagovat
Amputace
Ano, u něj už je to klasika - bohužel. Při vlastním podání jako by míval výpadky pozornosti, nebo nevím, jak si to vysvětlit. Tohle se mu stává prostě pořád. Je to nepochopitelné. Když jsi v herním laufu, tak bys přece měl být na vlastním servisu o to jistější.
Reagovat
Ereinion
Alcaraz nakonec příliš nekonzistentní a Zverev si brutálně pomáhal podáním.

Djokovic - Sinner předčasné finále
Reagovat
Ondra979
jo vypad to ted tak,ale odepsat se neda predem nikdo..nicmene ve finale to Djokovic tezko pusti pokud porazi Sinnera, jediny kdo ho mohl dat byl Alcaraz v topu..
Reagovat
Ereinion
jj tam neveřím ani jednomu
Reagovat
Ondra979
ja taky ne..proste finale proti Djokovi je "jina disciplina"...Medved to sice jednou uz dal, ale to bylo hodne specificke, kdy Djoker byl pod silenym tlakem..podle me na to nemaji ani jeden, pokud ho nezastavi Sinner
Reagovat
Martan1
Nesouhlasím. Jestli bude Zverev hrát jako dneska, hlavně podávat jako dneska tak zválcuje kohokoli
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, sice jsem zápas viděl útržkovitě, ale Alcatraz měl dnes den otevřených dveří - příliš mnoho UE. Když si vzpomenu na jeho zápasy ca před 1,5rokem, to byl válec a chyb minimum. I na té síti mi přijde nějak nejistý oproti tomu, co tam předváděl dříve. Těžko říct, jestli mu jeho tělo ukázalo limity a on musel trochu ubrat páru, ale tak nějak na mě působí.
Reagovat
Amputace
Škoda. Alespoň do pátého setu to jít mohlo. Tak snad Sinner no.
Reagovat
Pe3k
Celé tvé sledování tenisu se smrklo jen na to, že doufáš v Djokovicovu prohru...
Reagovat
Krisboy
No jo, Federer už nikdy neprohraje, tak si musel najít novej smysl života
Reagovat
Amputace
Ty jsi trouba. Jde vidět, že vůbec nevíš. Já jsem nikdy proti Federerovi nefandil, respektive nebyl jsem jeho hater. Když pominu ty věčné žabomyší války kolem GOATA, měl jsem k němu vždy respekt, který k Djokovičovi nemám.
Reagovat
Krisboy
Já vím, že ti všichni křivdíme
Reagovat
Amputace
Nejde mi o křivdu, se.re mě, že lžeš o mé osobě.
Reagovat
Krisboy
Jinými slovy - že ti křivdím.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě. Protože kecáš. Jen předpokládáš, že jako fanoušek Nadala musím nutně hejtit Federera. Ty jsi tady jak dlouho? Dva dny? Vůbec si mě nemůžeš pamatovat z doby jejich největší rivality, tak se nesnaž o humory.
Reagovat
Krisboy


Ta ignorace tady zoufale chybí.
Reagovat
Amputace
Stačí nereagovat na má vlákna a ignoraci vůbec nebudeš potřebovat.
Reagovat
Krisboy
To jde dost těžko, když je tvých polovina všech příspěvků
Reagovat
Amputace
Z nichž v 95ti procentech jsem komentoval zápas.
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Amputace
Reagovat
Krisboy
A mimochodem, když už jsi to nakousl - kdo je GOAT?
Reagovat
Amputace
Djokovič.
Reagovat
Amputace
Představ si to, Péťo, ono to někdy může být i v souhře - tedy že někomu fandíš a ten dotyčný má současně největší šance porazit toho, komu nefandíš. WOW co?
Reagovat
Martan1
Aspoň to vyhraje někdo, kdo absolvoval Rafovu akademii na Mallorce (Sinner)
Reagovat
srnecek
Súhlas.
Tiež to tak mám.
A myslím, že aj väčšina fans, naprieč tenisovým spektrom...
Reagovat
Amputace
Jen Péťa má holt spoustu věcí jinak.
Reagovat
Krisboy
Tak ten tiebreak Karlík zahrál teda ve velkým stylu, to zase jó....sice tam Saša jednou uklouzl a netvářil se potom moc příjemně, ale Karel ho k tomu donutil...
Reagovat
Ondra979
ty vole co tam zase delal??
Reagovat
Patik
To je tak keď ti z hľadiska zakricia ze si gay ak to prehras a ty to potom musíš otáčať jak id1ot.
Reagovat
Mark976
Aj aj, to možná na Slovensku áno jinde ani tak ne každý by mávnul rukou
Reagovat
TheRoyalBlue
Mrzí ma, že vám to sem chodia špatiť naši slovenskí dezolati :(
Reagovat
turista
Nepoužívej tu ošklivou nadávku dezolát, prosím
Reagovat
Patik
Pome Zverev už doraz toho šimpanza.
Reagovat
Amputace


Zaplaťpánbůh za tento emotikon.
Reagovat
Ereinion
Když hraje Alkáč takhle, tak je to nehratelný. Uvidíme co dál
Reagovat
Patik
A hneď nato ako si to dopísal prehral podanie
Reagovat
Ondra979
jj dnes to lami..to je des, ted si ho vzal zpet ty vado
Reagovat
farr
To se dalo čekat, to vypětí aby urval 3. set bylo nesmírné. Ale hned si ho vzal zpět. Trošku nám tu hoši chtěj začít WTAčkařit hahha jen tak dál ... aspoň bude trochu srandy. Zatím ten zápas, kvůli trapnému výkonu mlaďáka byl těžká nuda.
Reagovat
Amputace
V konzistentnosti na servisu má bohužel Alcaraz zatím velké rezervy.
Reagovat
Pe3k
Tak vidíš, že si nakonec našel něco v čem jsou si s Nadalem podobní
Reagovat
farr
Se naučí, dyť je mu dvacet... Nadal v jeho věku chvílemi podával na úrovni juniorské WTA
Reagovat
Ereinion
tak servis je jeho největší slabina, stejně jak u Nadala
Reagovat
Ondra979
ano tak to je..ale aspon ma prostor pro zlepseni :)
Reagovat
Amputace
Nemyslím ani servis jako takový. Nadal měl v jeho věku servis slabý a nepřesný, což u Alcaraze neplatí. Čistě techniku podání jako takového má Alcaraz na dost solidní úrovni na ten věk. Spíš mám na mysli hry na servisu. Obecně mi připadá, že na returnu je daleko přesvědčivějším a koncentrovanějším hráčem. Kdežto při vlastním podání často kupí chyby a ztrácí koncentraci. A to i za mnohdy pohodlných stavů 40:0 apod. Navzdory tomu, co píše Petřík v opět zoufale neúspěšné snaze být vtipný, Nadal tento problém v mladém věku neměl. On si své gemy na servisu nevyhrával podáním, ale totální soustředěností a nechybovostí. Ani zdaleka neprohrával tolik her na vlastním servisu jako Alcaraz, přestože servis měl o několik tříd horší.
Reagovat
Ereinion
no často mě přijde, že Alkáč hraje až moc na efekt, jako kdyby hrál pořád nějakou exhibici...to u Rafy samozřejmě nebylo
Reagovat
Ondra979
jj taky mi to tak prijde...
Reagovat
Amputace
To ano, jako by cítil, že si to může dovolit... Ale všimni si, jak často ztrácí Alcaraz svůj servis například při potvrzování brejku nebo kolikrát už nedopodával set. Je to prostě o koncentraci, kterou na vlastním servisu nemá ani zdaleka tak brutální jako měl Nadal, kterému se tohle moc nestávalo. Naopak v těch okamžicích, kdy měl dopodávat set nebo potvrdit brejk, býval nejsilnější. Rozhodně si neumím představit, že by herně nahajpovaný 20ti letý Nadal, kterému se konečně začalo v zápase dařit, trefil několik wonder úderů, začal otáčet a vyhrál set, hned vzápětí prohrál svůj servis...
Reagovat
Amputace
Tak. A Carlitova cesta může začít.
Reagovat
Dovodo6
Jako prohrát v takto důležitém TB 7 míčků v řadě...haló Sašo, nehraješ ve WTA
Reagovat
Patik
Koľko je tam hodín? Ak to Alcaraz otočí môže si dat hneď raňajky po zápase.
Reagovat
Amputace
Pokud je někdo schopen tohle ještě dohnojit, je to bezesporu Zverev. Alcarazovi v tuto chvíli prakticky stačí nějak uklohnit set a Saša už se pak o zbytek postará sám.
Reagovat
Ondra979
zatim tomu neverim..az bude Alcaraz brejk hore ve ctvrtem, tak mozna..ted jeste ne
Reagovat
Marduch
jj finále USO s Domem máme ještě v živé paměti
Reagovat
farr
Mě přijde, že je na to zaděláno , Saša se lek a má bláto na hřišti . Hraje strašně pasivně on 5:3.
Zadarmíčko zadarmo 3. set bruhe bruhe....
Reagovat
farr
Kdo vsadil na Kárla v tu chvíli kdy na něj byl 13.2 kurz bude možná v balíku.
Reagovat
Pe3k
Já jsem pro, aby to Alkáč ještě otočil, protože semíčko Medved Alkáč je lepší než Medved Zverev.
Reagovat
farr
, To jo ale za to jak odflákl 2 a tři čtvrtě setu si to Alkáč nezaslouží, to prostě, ale není náhoda, že Sašena prohrává na GS s TOP 10. Je tam jasný patern vyhraje dva sety... super tenis a v 3. kdy má dopodávat se potento. Na ATP mu stačí na vítězství jen ty 2 dokonalé sety->vymalované. To je ono to sme doma...
Reagovat
Amputace
Co to je za canc, že si to nezaslouží? Nic neodflákl, prostě mu nic nefungovalo a soupeř hrál bezchybně. Nemá být Zverev mentál a může klidně porážet nejlepší pravidelně a ne jednou z 10ti zápasů.
Reagovat
farr
Jako uhrát ve dvou setech stěží 4 gemy, to je otázka špatné předzápasové přípravy. Asi si myslel, že to bude dávačka jako ten ITF lvl dosavadní AO průběh turnaje. Ano opravdu to odflákl...
Reagovat
Amputace
Být tam kdokoli jiný než Zverev, tak už tomu nevěřím, protože pomineme-li závěr třetího setu, hraje dnes Carlito vážně špatně. Ale na Sašu spoléhám, že nezklame a představí všechny své psychologické trademarky
Reagovat
Ondra979
tak ted brejk, ale neverim, ze to cele otoci..i kdyz v tenise se to nekdy stava, dnes na to zatim nevypada
Reagovat
Amputace
Wow. Takto bezmocného Alcaraze v nějakém větším zápase nepamatuji. Nemá vůbec nic, co by fungovalo a čím by mohl rozbít Zverevův pevný rytmus. Škoda, že Alcaraze často vyřadí někdo, kdo pak nemá nejmenší šanci porazit Djokoviče :/
Reagovat
Pe3k
Tjn., Alkáč je ještě bezmocnější než Nadal proti Djokovicovi
Můj tip je, že Zverev prohraje z Medvedem, takže největší šance na porážku Ježíše má Skinner v semi
Reagovat
Patik
Djokovic so Sinnerom zametie ešte viac ako na TM vo finále.
Reagovat
Pe3k
Snad ne, Tyrol je v životní formě, je odpočatý a z minulé sezony tam má nějaké vítězství proti Ježíšovi, tak snad to bude pořádná řežba, po které se bude Djokobitch pakovat
Reagovat
Patik
Ale keď išlo do tuhého o trofej pohorel v hlave
Reagovat
Amputace
To ale taky nemusí platit věčně.
Reagovat
Martan1
Taky si myslím že se v pátek bude přepisovat historie
Reagovat
turista
Snad se Djokovič pakovat nebude a v neděli oslavíme 99. titul.
Reagovat
QacO
Pesne tak peeesne tak
Reagovat
Amputace
Jediný zápas, kdy byl Nadal proti Djokovičovi bezmocný na GS, bylo finále AO 19. Mimochodem, na GS to mají 9:7 pro Nadala, takže tato poznámka je jen jednou z mnoha dalších demonstrujících tvoji omezenost na úkor skutečných dat.
Reagovat
Ondra979
hm bude to nejspis tak..vsechny zapasy si ted nevybavim, ale napr USO11 kde vyhral Djoko 3:1 byl dost brutalni zapas..takze ten urcite ne..na W se taky tahali takze to tak bude
Reagovat
Patik
9 7 pre Nadala z toho 8 na French Open.
Reagovat
Amputace
Bohužel ani tohle není pravda.
Reagovat
Ondra979
tak je to 10:7 pro Nadala, a z toho na FO 7:2..tam hrali nejvickrat, takze tak..
Reagovat
Amputace
Ano, na RG bezesporu nejvíckrát hráli, protože tam prakticky nebylo možné na Nadala nenarazit v druhém týdnu. Opačně to nikdy neplatilo.
Reagovat
Ondra979
tak blbe, je to samo 11:7 a na FO 8:2, jsem zapomnel na posledni zapas ktery Rafa vyhral
Reagovat
Pe3k
Skutečná data jsou taková, že Nadal proti Djokovicovi nevyhrál mimo antuku už 11 sezon A na hardu s ním od roku 2013 neuhrál ani jeden jediný set...
Reagovat
Patik
Reagovat
Amputace
V kolika GS hardových zápasech se od roku 2013 potkali?
Reagovat
Patik
9 7 pre Nadala a 8 2 je to na French Open. Over si fakty.
Reagovat
Ondra979
houby, 11:7 pro Nadala, taky jsem se jednou spletl, a nezacetl mu posledni vyhru na FO, Nadal vyhral totiz jednou i ve Wimblasu, kde Djoko byl jeste mladoch a skrecoval, a 8x vyhral na FO, a 2x na USO takze dohromady fakt 11:7
Reagovat
Amputace
Ale ty počítáš i ty zápasy, ve kterých Djokovič skrečoval...
Reagovat
Ondra979
jo pocitam..vim ze jsou dva, ale nevidim duvod je tam nepocitat, to neni W/O
Reagovat
Patik
Véd je to jedno drvivá väčšina zápasov je na French Open.
Reagovat
Amputace
FO není Grandslam?
Reagovat
Dovodo6
Alcaraze v dnešní "formě" by Djokovič vyprovodil snad i kanárem
Reagovat
farr
A Zverev opět ukazuje svou mimořádnou mentální mentalařinu haha, jestli tohle nakonec prohraje, ať se jde léčit. Tohle je tak obrovská lacinka omg...
Reagovat
farr
Fůha, jako Zvíře jede beast mode dneska, jestli to mladýho ještě nechá otočit z 4:1 tak už nad ním definitivně zlomím hůl. Carlos každopádně zatím čumí jak péro z gauče a já s ním.
Reagovat
Patik
Dnešný príbeh je o tom ako Carlos nesprávnou nohou vstal.. Ako na javisko zmätený nastúpil..ako chyby na bojisku kopil.. Ako do súboja žiadne zbrane nepriniesol... A jeho sok bezchybnou trpezlivou a takticky skvele zvládnutou hrou srdce svojej princeznej v lóží získal si.
Reagovat
Krisboy
Hraje Saša tak dobře, nebo Kája tak blbě?
Reagovat
Ondra979
tak a je asi hotovson..takhle to Carlos nepujde..a ano, Zverev hraje velmi dobre, ale takto mu to odevzdat to je nic moc..
Reagovat
Ondra979
tak Alkaraz zacal spatne..samo ze to muze jeste otocit, ale musi se sakra zlepsit..
Reagovat
farr
Potkal konečně trochu lepšího soupeře a zatím hoří jako papír... No doufám, že se zvedne tohle byla fakt bída Karlito ...
Reagovat
No-le
Dlouho jsem neviděl hrát Zvereva takhle dobře! snad naposledy na OH, když porazil Djokoviče... A je to tady Saša vede 2:0 na sety!
Reagovat
Ondra979
jo je to tady..tohle uz vypada pro Carlose blede..jestli uz byl v hlave vic v SF s Medou, tak to byla velka chyba to se nevyplaci ,no skoda asi nebude dalsi souboj generaci a Djoko si se zbytkem nejspis poradi, nejvetsi sanci ma asi Janik ale nevim jestli na to ma tady..to uvidime
Reagovat
Pe3k
Tak Alkáč ted musí vyhrát 3 sety v řadě proti Zverevovi, pak porazit Medvedeva a ve finále Djokovice.
Reagovat
farr
Jžš je mu furt jenom 20. Všichni po něm chtěj ja nevim co, strašnej hype kolem pokaždý a přeceňují jeho síly...
Ale ja myslel, že ho vypoklonkuje až Méďa... No moje chyba, ale koukám bookmakeři demeteři skoro 5 kurz na Sašu před zápasem to solidně zbabrali.
Reagovat
farr
Dobře Méďa. Ale nemusel to tak protahovat, zbytečný mrhání síly, ale HuHu hrál fakt dobře, byl to těžký oříšek. No SF bude asi Alkáč. To jsem zvědav kdo bude víc čumět, co jeho protivník dokázal změnit/vylepšit od předchozího GS matche z USO.
Reagovat
Marduch
Nelaboroval Alcatraz v době kolem USO s nějakým zraněním?
Reagovat
farr
To už nevim, ale tady je evidentně fit akorát měl zatím los na úrovni ITF, Zvíře mu docela nastavil zrcadélko 6:1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist